3 veganske morgenmadsopskrifter, der booster håret indefra!Katso kaikki artikkelit

3 hiuksia hemmottelevaa ja herkullista aamupalareseptiä

Olet mitä syöt, ja niin ovat hiuksesikin! Siksi olemme luoneet herkullisia aamiaisreseptejä, jotka ovat täynnä juuri hiuksille sopivia ravintoaineita. Näin voit tukea helposti ja herkullisesti hiustesi kasvua viikon jokaisena aamuna.

Suurin osa ruoka-aineista sisältää kehollesi ja terveydellesi tärkeitä vitamiineja, mineraaleja ja ravintoaineita, mutta toiset raaka-aineet ovat tehokkaampia, kuin toiset. Jotta voit helposti lisätä näitä superfoodeja ruokavalioosi, olemme tehneet sinulle 3 herkullista ja helppoa aamupalareseptiä. Reseptit ovat vegaanisia ja gluteenittomia, ja ne ovat täynnä ravintoaineita, joita hiuksesi rakastavat. Voit siis kirjaimellisesti syödä hiuksesi pidemmiksi ja vahvemmiksi!

Kokeile kermaista raakapuuroa tai herkullisia pannukakkuja ja ravitse hiuksiasi - tietysti gluteenittomasti ja vegaanisesti

Sisältö

Hiusten kasvua tukevat, ravintorikkaat raaka-aineet

Usein kuulee sanottavan, että "olet mitä syöt" ja se onkin aikalailla totta. Jos ruokavalio ei sisällä tarpeeksi keholle välttämättömiä vitamiineja, mineraaleja ja muita ravintoaineita, ei se näy vain painossasi, vaan myös kehosi lukemattomissa muissa toiminnoissa. Esimerkiksi hiusten hyvinvointi kärsii aliravitsemuksessa usein ensimmäisten joukossa, sillä keho ei laita hiustenkasvulle suurta painoarvoa, mitä tulee ravintoaineiden jakamiseen.

Hiusten terveyden kannalta tärkeimpiä ravintoaineita ovat sinkki, biotiini, piioksidi ja A-, B-, C-, D- ja E-vitamiinit. Näitä ravintoaineita löytyy onneksi kuitenkin raaka-aineista, joita syömme usein päivittäin tai joita ainakin löytyy kaapistasi.

Tervettä hiustenkasvua voi siis helposti tukea kiinnittämällä hieman huomiota ruokavalioon ja usein käytettyihin raaka-aineisiin. Esimerkiksi nämä alla mainitut raaka-aineet kannattaa lisätä ostoskoriin viikoittaisella kauppareissulla - ja hiuksesi kiittävät:

  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti sinkkiä: Osterit, vehnänalkiot, kurpitsa, bataatti, kananmuna, unikonsiemenet, liha, kala ja merenelävät sekä maitotuotteet, kuten juusto ja piimä.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti biotiinia: Kananmuna, lohi, kaura, tattari, riisi, banaani, herneet, auringonkukansiemenet, maapähkinät, pekaanipähkinät, vadelma, raaka kukkakaali ja avokado.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti piioksidia: Kala, mantelit, pähkinät, riisi, tattari, kaura, kaali, porkkana, kurpitsa, omena, appelsiini ja kurkku.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti A-vitamiinia: Pähkinät, pinaatti, lehtikaali, paprika ja muut punaiset sekä keltaiset vihannekset, maitotuotteet, kala, merenelävät, kananmuna ja liha.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti B-vitamiinia: Täysjyvätuotteet, peruna, maito, kala, liha ja siipikarja.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti C-vitamiinia: Vihannekset, peruna, hedelmät, marjat ja erityisesti sitrushedelmät.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti D-vitamiinia: D-vitamiinia on todella hankala saada riittävästi ruokavaliosta, jonka vuoksi pohjoisessa asuvia kehotetaan ottamaan D-vitamiinilisää. D-vitamiinia löytyy kuitenkin rasvaisesta kalasta, kuten lohesta, sillistä ja makrellista, sekä lihasta, maidosta, juustosta ja kananmunasta.
  • Raaka-aineet, joissa on runsaasti E-vitamiinia: Pähkinät, bataatti, vihannekset, hedelmät ja marjat, kananmuna, maito ja kasviöljyt.

Kiireisen arjen keskellä on kuitenkin joskus hankala muistaa huolehtia, että ruokavaliossa olisi riittävästi kaikkia hiuksille tarpeellisia vitamiineja ja mineraaleja. Tähän voi olla ratkaisuna esimerkiksi hiusten ravintolisä, kuten Hairlustin Hair Formula Gummies for Women tai Hair Formula Tablets for Women. Ero näiden valmisteiden välillä on lähinnä niiden muoto: viinikumivitamiinit sopivat erityisesti niille, jotka eivät pidä tablettien nielemisestä tai eivät siihen pysty. Tabletit puolestaan sopivat niille, jotka eivät kaipaa herkutteluhetkeä päivittäin, mutta haluavat huolehtia hiuksistaan sitäkin enemmän: ne ovat nimittäin hieman vahvempia ja sisältävät laajemman repertuaarin ravintoaineita, kuin viinikumit. Alempana näet molemmat valmisteet naisille. Hairlustilla on hiusten ravintolisävalmisteita kuitenkin myös miehille.

Kaikki vihannekset, hedelmät, pähkinät ja marjat saavat tämän kuulostamaan todella terveelliseltä, mutta vaikka jokin olisi terveellistä, ei se tarkoita, etteikö se voisi olla myös herkullista! Nyt jaamme 3 ihanaa, hyvältä maistuvaa ja täyttävää aamiaisreseptiä, jotka muistuttavat melkeinpä jälkiruokia, mutta ovat todellisuudessa täynnä vitamiineja, mineraaleja ja ravintoaineita hiuksillesi. Lisäksi reseptit ovat gluteenittomia ja vegaanisia, joten jokainen voi niistä varmasti nauttia!

1) Vegaaniset ja gluteenittomat banaanipannukakut paahdetuilla manteleilla & kurpitsansiemenillä, raikkailla marjoilla ja vadelmapuréella

Sunnuntaibrunssilla ei tarvitse välttämättä tarjoilla mitään epäterveellistä sunnuntaifiiliksen saavuttaakseen. Nämä vegaaniset ja gluteniittomat banaanipannukakut ovat nimittäin superherkullisia, todella terveellisiä, ja ne sopivat täydellisesti rauhalliselle ja hitaalle viikonloppubrunssille.

Vegaaniset ja gluteenittomat banaanipannukakut Vegaaniset ja gluteenittomat banaanipannukakut

 

Banaanit ovat täynnä biotiinia, hiuksille tärkeintä vitamiinia, kun taas mantelit ja kaura sisältävät runsaasti piioksidia. Kurpitsansiemenet puolestaan ovat hyvä sinkin ja proteiinin lähde ja tuoreista hedelmistä ja marjoista saamme C-vitamiinia, E-vitamiinia, biotiinia ja piioksidia.

Miksi emme siis käyttäisi näitä ainesosia herkullisten sunnuntaipannukakkujen valmistukseen? No totta kai teemme niin! Tässä on siis meidän reseptimme vegaanisiin ja hiuksia helliviin banaanipannukakkuihin:

Ainesosat:

Annosmäärä: 6-8 pientä banaanipannaria

  • 2 kypsää, keskikokoista banaania
  • 20 gr. mantelijauhoa og 40 gr. tattarijauhoa
  • 1 dl. kasvimaitoa (Valitse suosikkikasvimaitosi esimerkiksi cashewpähkinöistä, manteleista tai gluteenittomista kaurahiutaleista. Voit myös helposti valmistaa kermaista cashewmaitoa pähkinöistä ja vedestä blenderin avulla)
  • 1/2 tlk. psylliumjauhetta ja 1dl vettä sekoitettuna geeliksi.
  • Ripaus kanelia, kaardemummaa ja vaneljaa
  • Kookosöljyä tai oliiviöljyä paistamiseen

Herkulliset koristeet:

  • Pähkinät ja siemenet (esim. mantelirouhe, kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet, pekaanipähkinät)
  • Raikkaat marjat

Vadelmapuré:

  • 200g pakastevadelmia
  • 1/2 dl. vettä
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1/2 tlk vaniljasokeria

Valmistusohje:

Vadelmapuré: Lisää kaikki ainesosat kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi vadelmasiemenet sekoituksesta tai sekoita blenderillä sileäksi ja juoksevaksi kastikkeeksi.

Koristeet: Paahda haluamasi pähkinät ja siemenet pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä.

Banaanipannukakut: Aloita sekoittamalla psylliumjauhe pienessä kulhossa veden kanssa ja anna seisoa noin 5 minuuttia, jolloin saat aikaiseksi geelimäisen koostumuksen. Valmista sillä välin muu osa taikinasta.

Sekoita muut ainesosat sauvasekoittimella tai haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi psylliumgeeli ja sekoita hyvin. Paista pannukakut tavallisella paistinpannulla keskilämmöllä.

Tarjoilu: Tarjoile pannukakut vadelmapuréen, raikkaiden marjojen ja pähkinöiden kanssa, ja nautiskele terveellisestä ja hiuksia hellivästä aamupalaherkusta.

Veganske og glutenfri bananpandekager

2) Vegaaninen manteli- & cashewjugurtti itsetehdyllä granolalla, raikkailla hedelmillä ja marjakompotilla

Jugurtin ei tarvitse välttämättä sisältää maitoa, vaan kermaisen jogurtinkorvikkeen voi esimerkiksi valmistaa vegaanisesti pähkinöistä, jolloin se hoitaa vatsasi lisäksi myös hiuksiasi.

Vegaaninen manteli- & cashewjugurtti Vegaaninen manteli- & cashewjugurtti

 

Pähkinät, marjat, hedelmät ja siemenet ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja, joita hiuksesi tarvitsevat kasvaakseen, ja joita kehosi tarvitsee voidakseen yleisesti hyvin. Lisäksi reseptin psyllium hoitaa vatsaasi ja rauhoittaa erilaisia ruuansulatusongelmia:

Ainesosat:

Annosmäärä: 2-3 annosta jogurttia

  • 3,5 dl. maustamattomia cashwepähkinöitä ja kuorittuja manteleita. Liota näitä kylmässä vedessä 8-12 tuntia eli yön ylitse.
  • 2 rkl. tuoretta sitruunamehua ekologisista sitruunoista
  • 1,5 dl. vettä
  • 2 pehmeää ja tuoretta taatelia
  • ripaus merisuolaa
  • 0,5 tlk psylliumjauhetta & 1 dl. vettä

Itsetehty granola (Käytä ainesosia oman maun mukaan riippuen siitä, paljonko haluat granola. Pellillinen riittää usein viikoksi):

  • Karkeasti rouhittuja pähkinöitä
  • Gluteenittomia kaurahiutaleita
  • Kookoshiutaleita
  • Kurpitsansiemeniä
  • Auringonkukansiemeniä
  • Chia-siemeniä
  • Unikonsiemeniä
  • Agavesiirappia paistamiseen (myös hunaja käy, mutta silloin granola ei ole 100% vegaanista)

Marjakompottiin:

  • 200 g. tuoreita tai pakastettuja marjoja
  • 2-3 rkl. ruokosokeria
  • Puolikkaan limen mehu

Koristele esimerkiksi tuoreilla hedelmillä.

Valmistusohje:

Granola: Pilko pähkinät ja siemenet haluamasi kokoisiksi palasiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki kuivat aineet yhteen isossa kulhossa. Lisää agavesiirappia vähitellen joukkoon ja sekoita hyvin, kunnes huomaat granolan ainesosien takertuvan hieman toisiinsa muodostaen herkullisia palleroita. Leivitä massa leivinpaperille ja paista 150 asteessa noin 15-18 minuuttia. Kääntele paiston aikana, ja vahdi granolaa, jottei se ei pala. Anna jäähtyä lopuksi kokonaan ja siirrä siiten säilytyspurkkiin.

Marjakompotti: Sekoita kaikki marjakompotin ainesosat kattilassa ja keitä, kunnes marjat alkavat muuttua muhennokseksi ja sokeri alkaa sulaa. Ota kattila tällöin pois liedeltä ja anna jäähtyä. Kompotti säilyy puhtaassa astiassa jääkaapissa noin viikon.

Raaka cashewjogurtti: Muista liottaa manteleita ja cashewpähkinöitä runsaassa vedessä vähintään yön ylitse. Sekoita aamulla psylliumjauhe ja vesi pienessä kulhossa, ja anna seoksen seistä viitisen minuuttia, kunnes psylliumjauhe saa geelimäisen koostumuksen. Kaada liotusvesi pähkinöistä pois ja lisää pähkinät blenderiin taateleiden, sitruunamehun, veden ja suolan kanssa. Sekoita blenderissä, kunnes saat aikaan jogurttimaisen koostumuksen. Lisää lopuksi psylliumgeeliä 2 ruokalusikallista jogurtin joukkoon ja siirrä jugurtti noin 10 minuutiksi kylmään.

Tarjoilu: Tarjoile jugurtti itsethdyn granolan, marjakompotin ja tuoreiden hedelmien kanssa.

Raw cashew og mandel yoghurt

3) Vegaaninen ja gluteeniton raakatattaripuuro pähkinöiden, omenan ja muiden superfoodien kera

Pidätkö aamupuurosta, joka on koristeltu terveellisillä herkuilla, mutta sinulta puuttuu hieman inspiraatiota? Tämä resepti on siis juuri sinulle! Gluteeniton ja vegaaninen raakapuuro tattarista ja saksanpähkinöistä on ihana aamun aloitus. Puuron on lisäksi täynnä piioksidia sekä A-, C- ja E-vitamiinia, jotka ovat hiuksillesi kuin karkkia. Helppo ja nopea valmistaa, ja vielä helpompi napata mukaan aamubussiin tai treeneihin kiireen yllättäessä.

Vegansk & glutenfri raw boghvedegrød Vegansk & glutenfri raw boghvedegrød

 

Kokeile tätä ihanaa raakapuuroa kiireisinä aamuina! Me itse olemme aivan innoissamme tästä, ja nappaankin omani mukaan toimistolle lähes joka aamu:

Ainesosat:

Annosmäärä: 4 annosta raakatattaripuuroa

  • 2,4 dl. tattarihiutaleita + vettä
  • 2,4 dl. suolaamattomia saksanpähkinöitä + vettä
  • 2 omenaa (poista siemenet)
  • 1 appelsiinin mehu
  • ripaus kaardemummaa ja kanelia
  • 0,5 tlk vaniljajauhetta
  • 2 pehmeää taatelia (ilman kiviä), mikäli kaipaat lisämakeutta

Superfoodit koristeluun:

  • Tuoreita marjoja ja granaattiomenaa
  • Kookoshiutaleita
  • Kaakaonibsejä & siitepölyä
  • Manteli- tai pähkinävoita (Pähkinät ovat hyvä biotiinin lähde, joten kannattaa lisätä se puuron päälle. Voit myös valmistaa pähkinävoita helposti itse.)

Valmistusohjeet:

Laita tattarihiutaleet ja saksanpähkinät likoamaan runsaaseen veteen vähintään tuntia ennen valmistusta. Voit liottaa molempia esimerkiksi yön ylitse. Huuhtele liotuksen jälkeen sekä tattarihiutaleet että saksanpähkinät vielä puhtaalla vedellä ja valuta sen jälkeen kuivaksi. Lisää kaikki ainesosat blenderiin ja sekoita, kunnes saat aikaan kermaisen koostumuksen.

Tarjoilu: Tarjoile lasista tai kulhosta ja koristele esimerkiksi hedelmillä ja marjoilla.Tarjoa sivussa lasi raikasta appelsiinimehua sekä päivittäinen annos Hairlust hiusvitamiineja.

VINKKI: Voit tehdä puuron valmiiksi edellisenä iltana ja laittaa sen koristeineen kaikkineen lasiin odottamaan aamua. Näin saat herkullisen ja terveellisen sekä hiuksia hemmottelevan aamupalan myös kiireessä mukaan vaikka bussiin, aamutreeneihin tai kouluun. Puuro säilyy ilman koristeita jääkaapissa 3-4 päivää.

Vegansk raw boghvedegrød

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen