• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Hiustenlähtö naisilla – Mistä se johtuu ja mikä avuksi?


On hyvin todennäköistä, että jossakin elämänvaiheessa jokainen nainen kokee jonkinasteista hiustenlähtöä. Tämän tekstin tavoitteena on kartuttaa tietämystäsi mistä hiustenlähtö naisilla johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Hiustenlähtö naisilla

Mutta ei syytä huoleen! Tämä artikkeli on kirjoitettu sitä varten, että voin jakaa asiantuntemustani ja tietoani kanssasi ja vakaa tavoitteeni on se, että luettuasi tekstin naisten hiustenlähtö on sinulle aiheena tutumpi, ja näin osaat myös löytää itsellesi sopivimmat hoitokeinot tähän harmilliseen ongelmaan.

Naisten hiustenlähtöön -sytt

Naisten hiustenlähtö ei ole yksinkertainen ilmiö ja sitä aiheuttaa lukuisat eri tekijät, jolloin hoidon etsiminen on hieman kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Uskomme HairLustilla, että kun selvitämme perinpohjaisesti syyt mistä hiustenlähtö naisilla aiheutuu, olemme myös lähempänä ratkaisun löytämisessä.

Totuus on, että hiustenlähtö naisilla, kuten toki myös miehilläkin on monimutkainen prosessi, joka sisältää erilaisia geneettisiä, hormonaalisia sekä ympäristöstä aiheutuvia tekijöitä. Kuten meidän ihomme, myös hiuksemme altistuvat niin sisäisille kuin ulkoisillekin haitoille ja rasitteille.

Naisen hiustenlähtö ja hormonaaliset muutokset

Hiustenlähtö naisilla voi sairauksien tai lääkkeiden lisäksi aiheutua myös hormonaalisista muutoksista. Kun nainen vanhenee, estrogeenin sekä progesteronin tuotanto vähenee ja sitä vastoin testosteronin taso kehossa nousee. Naisten hiustenlähtö tai voimakas oheneminen vanhenemisen yhteydessä johtuu tästä hormonaalisesta muutoksesta. Hiustenlähtö naisilla on yleistä myös raskauden jälkeen imettäessä sekä vaihdevuosien yhteydessä.

Hiustenhoidon tärkeä rooli

Naisten hiustenlähtö voi aiheutua myös esimerkiksi päänahkaan kohdistuvasta rasituksesta. Rasitukseen liittyvä hiustenlähtö naisilla aiheutuu usein esimerkiksi hiusten värjäämisestä, liiallisesta lämpölaitteiden käytöstä, permanenteista tai hiustenpidennyksistä. Nämä seikat yksistään ovat jo riittävän iso syy hiustenlähtöön naisilla. Hiusten karvatupet eivät yksinkertaisesti kestä pidennyksistä aiheutuvaa ylimääräistä painoa tai muuta mekaanista käsittelyä, hiustenlähtöön naisilla.

Vitamiinin puutos ja hiustenlähtö naisilla

Joskus hiustenlähtö naisilla voi aiheutua yksinkertaisesti vitamiinien puutteesta. Onneksi tämä on helppo korjata ottamalla käyttöön HairLust Hair -vitamiinilisä hiustenlähdön ehkäisyyn terveellisen ja monipuolisen ravinnon lisäksi. Joillakin vitamiineilla on lisäksi antioksidanttisia ominaisuuksia jotka auttavat kamppailemaan ulkoisia haittoja vastaan hiustenlähdössä sillä välin, kun muut vitamiinit ja proteiinit tasapainottavat hormonien epätasapainosta johtuvaa hiustenlähtöä naisilla.

Mitä voit tehdä estääksesi hiustenlähdön?

Mikäli epäilet hiustenlähtösi johtuvan terveydellisistä seikoista, otathan omaan lääkäriisi oikean diagnoosin saamiseksi joka on syy hiustenlähtöön naisilla.

Mikäli hiustenlähtösi aiheutuu puutteellisesta hiustenhoidosta, ainoa keino on muuttaa hiustenhoitotapojasi.

Ravitsemuksesta johtuvat hiustenlähdön syyt voivat aiheutua vitamiinien puutteesta tai hormonitasapainon järkkymisestä. Näistä johtuva hiustenlähtö on helposti korjattavissa pienillä muutoksilla. Suosittelemme HairLust -vitamiinilisää, joka sisältää vitamiineja ehkäisemään hiustenlähtöä, mineraaleja ja proteiineja uudistamaan ja hoitamaan hiustenlähdöstä aiheutuneita vaurioita. Voit lukea lisää tuotteesta ja sen sisältämistä ravintoaineista nettikaupastamme.

Voiko naisten hiustenlähtö hoito vitamiineilla

Vitamiinin puutteen on tieteellisesti todistettu olevan yksi syy hiustenlähtöön.

Vitamiinit ja mineraalit; sinkki, B-ryhmän vitamiinit (biotiini & B5), D-vitamiini, rauta ja kollageeni ovat paljon käytettyjä ainesosia ehkäisemään hiustenlähtöä naisilla kuin miehilläkin. Nämä kaikki vitamiinit ja mineraalit osallistuvat aktiivisesti karvatupen toimintoihin ja jouduttavat kehon hormonaalisen tasapainon saavuttamista. Erilaiset hiusvitamiinit hiustenlähtöön auttavat tietysti myös korjaamaan ulkoisten tekijöiden kuten vaikka huonojen hiustenhoitorutiinien tai toistuvien lämpökäsittelyn aiheuttamia vaurioita. Vitamiinit myös stimuloivat karvatuppia toimimaan paremmin ja tehokkaammin, jotta hiukset voisivat kasvaa terveimpinä.

Ravinto ja hiustenlähtö - mikä näiden yhteys on

Totuus on, että terveellinen ja monipuolinen ravinto vaikuttaa hiustesi, ihosi ja kynsiesi kuntoon. Terveellinen ja monipuolinen ravinto yhdistettynä vitamiinilisään auttaa sinua yhdessä taistelemaan hiustenlähtöä vastaan ja samalla aikaansaamaan terveet ja paksut hiukset.

Muistathan myös, että hiukset ovat pääasiassa proteiinia, hyvä sääntö on myös huolehtia riittävästä proteiinin saannista.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

Ketkä kärsivät hiustenlähdöstä?

Hiusten katsotaan olevan yksi tärkeimmistä elementeistä henkilön ulkonäössä ja psykologisten näkökulmien valossa hiustenlähtö voi aiheuttaa merkittäviä muutoksia henkilön itseisarvossa sekä itseluottamuksessa. Valitettavasti suurin osa meistä naisista kokee hiustenlähtöä etenkin 50 ikävuoden paikkeilla. Ennen ikävuotta tätä ikävuotta, merkittävin naisten hiustenlähdön syyt ovat yleisesti huono ravitsemus ja ravintoaineiden puute. Arvioiden mukaan jopa 30 % naisista kokee jonkin asteista ennenaikaista hiustenlähtöä.

Hyvä uutinen on, että tilapäisistä syistä johtuva hiustenlähtö naisilla on usein hoidettavissa oikeanlaisella yhdistelmällä monipuolista ja terveellistä ravintoa, vitamiineja sekä huolellista hiustenhoitoa. Tulokset ovat yleensä nähtävissä muutaman kuukauden sisällä muutosten aloittamisesta. Kun aiheena on naisten hiustenlähtö ja sen hoito, neuvonkin pitämään perusasioita huolta ja silloin ollaan jo pitkällä.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.