• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Hyvät hiusöljyt syynissä – Löydä hiustyyppiisi ja tarpeeseesi sopiva hiusöljy


Mitä hiusöljy on?

Kun mennään historiassa satoja vuosia taaksepäin, öljyjen käyttö ei ole mikään uusi asia vaan sitä vastoin tietämys erilaisista öljyistä on parantunut. Meistä on tullut paljon viisaampia mitä tulee öljyjen käyttöön ja niiden vaikutuksiin. Öljyjä ei käytetä pelkästään ruuanlaitossa vaan yleisesti myös ihonhoidossa- sekä hiustenhoitotuotteissa. Öljyn kosteuttavista, hoitavista ja suojaavista ominaisuuksista johtuen, oljyjä on hyvä käyttää niin ihon kuin hiustenhoidossa. Öljyt esimerkiksi tekevät hiuksista pehmeät ja lisäksi ne hoitavat niin hiuksia kuin myös päänhakaa.

 

Hyvällä hiusöljyllä on monia käyttötarkoituksia riippuen hiustyypistä ja tarpeesta. Kannattaa kokeilla erilaisia hiusöljyjä tai erityisesti kokeilla sinun hiustyypillesi ja tarpeeseen sopivaa öljyä, koska öljyjä löytyy monenlaisia. Osa öljyistä sopii hennoille ja hauraille hiuksille ja toiset puolestaan ovat tehokkaampia paksuille ja kuiville hiuksille. Monet öljyt soveltuvat kaikille hiustyypeille, kuten esimerkiksi HairLust Hair Oil hiusöljy.

Oli hiuksilla tarve päivittäiselle öljykäsittelylle tai, jos vain haluat lisätä hiuksiin erityistä kiiltoa aina silloin tällöin, on hiusöljy silloin ehdoton ja voi saada hiuksissasi aikaan uskomattoman muutoksen. On kuitenkin tärkeää löytää omalle hiustyypille sopiva öljy, joka ei ohenna tai rasvoita hiuksia. On vaikeaa tietää mikä hiusöljy ohentaa hiusta tai rasvoittaa ellei öljyjä ole käyttänyt aikaisemmin. Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin hankkia öljy, joka ei ole halpa. Saadaksesi yleiskuvan hiusöljyistä, olemme jakaneet ne viiteen eri kategoriaan:

Kasviöljyt

Kasviöljyt johdetaan tavallisesti pähkinöistä tai siemenistä ja ovat normaalisti tuoksuttomia. Tämän tyypin öljyjä voi käyttää yksinään tai yhdessä eteeristen öljyjen kanssa, sillä ne vaikuttavat ihoon tai niitä käytetään kuten hiusöljyjä. Eteeristen öljyjen laimennus vai auttaa estämään mahdollisia sivuvaikutuksia, kun mitä puhtaan öljyn kanssa voisi tapahtua, kuten esimerkiksi ihoärsytys. Useat tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi rypsiöljy ja kookosöljy toimivat hyvin yhdessä, jos tarkoituksena on hiusten vahvistaminen tai suojaaminen.

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat tiivistettyjä ja voimakkaita öljyjä, joita ei pitäisi käyttää suoraan iholla. Siksi ne tulisi aina sekoittaa esimerkiksi kasviöljyyn ennen iholle levitystä tai hiusöljynä käytettäessä. Eteerisiä öljyjä käytetään kosmetiikassa, ruoka-aineissa, aromaterapiassa ja apteekin tuotteissa niiden maun, tuoksun ja erilaisten ominaisuuksien vuoksi. Eteerisiä öljyjä käytetään hoitavina ainesosina tai tuomaan tuotteeseen tuoksua sekä makua. Eteerisiä öljyjä löydetään kasvisoluista ja kasvirauhasista, tyypillisesti kasvin päältä tai kasvikudoksesta. Riippuen siitä mistä öljystä on kysymys, uutetaan öljy kukista, lehdistä, marjoista, hartseista, kartioista, metsistä, juurakoista, hedelmistä, kuorista tai muista kasvinosista.

Tutustu erityisesti näihin kasviöljyihin, kun etsit itsellesi tarpeeseen sopivaa hiusöljyä:

Hiuksille sopivien kasviöljyjen tyypit:

Arganöljy: hyvä hiusöljy muotoiluun ja tekemään hiuksista pehmeät

Tällä öljyllä on hiuksia suojaava ominaisuus ja öljy tekee hiuksista sileät, pehmeät ja vähemmän karheat. Arganöljy on erityisen hyvä öljy käyttää muotoiluöljynä ja sitä voi käyttää useimmille hiustyypeille. Tämä hiusöljy on hyvä antamaan hiuksille kiiltoa samalla kun se tekee hiuksista terveet ja pehmeät. Lisäksi arganöljyllä on miellyttävä ja neutraali tuoksu, josta useimmat pitävät.

Kookosöljy: vaurioituneille hiuksille

Kookosöljy on kevyt hiusöljy, joka ei rasvoita tai ohenna hiusta. Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla kookosöljyä, jos sinulla on ongelmia katkeilevien ja haaroittuvien hiusten kanssa. Kookosöljy on erityisen hyvä hiusöljy ja yksi niistä harvoista öljyistä, joka imeytyy syvälle hiukseen vahvistaen ja korjaten hiusta sisältä päin, eikä pelkästään suojaa hiusta ulkoa päin. Tämä öljy on erityisen hyvä kuiville, vaurioituneille ja hauraille hiuksille. Kookosöljyllä on sen luonteenomainen kookoksen tuoksu, josta monet eivät saa tarpeekseen. Lue lisää HairLust Hair Oil- luonnollisesta kookosöljystä hiuksille täältä.

Oliiviöljy: hyvä hiusten uudelleenelvyttämiseen

Oliiviöljy antaa hiuksille kiiltoa ja elastisuutta. Oliiviöljy sopii paksuille hiuksille ja edistää hiusten kosteutta. Mikäli sinulla on ongelmia kuivien hiusten kanssa, kannattaa sinun kokeilla hiusöljyä, joka pohjautuu oliiviöljyyn. Huomioithan, että oliiviöljy voi ohentaa hiusta hieman, jos sinulla on jo ennestään ohuet ja hennot hiukset.

Manteliöljy: parantaa päänahan terveyttä

Tämä öljy sisältää A, B ja E vitamiineja ja auttaa näin ollen vahvistamaan päänahkaa. Öljyn korkea E-vitamiinipitoisuus edistää päänahkan kosteustasapainoa ja manteliöljy on lisäksi hyvä hiusöljy sinulle, jos sinulla on taipumus kuivaan ja herkkään päänahkaan. Manteliöljy on kevyt öljy ja se sopii kaikille hiustyypeille.

Viinirypäleöljy: suojaa hiuksia

Viinirypäleöljy suojaa tehokkaasti lämmön vaikutuksilta ja on erityisen hyvä käyttää silloin, jos käyttää usein lämpölaitteita kuten suoristusrautaa tai hiustenkuivaajaa. Levitä pieni määrä hiuksiin tai juuri ennen lämpölaitteen käyttöä, jotta saat hiuksillesi suojaa ja kiiltoa. Tämä hiusöljy on yleisesti hyvä hiusten vahvistaja ja vähentää hiusten kuivuutta sekä lievittää kutisevaa päänahkaa.

Avocadoöljy: vähentää vaurioita

Avocadoöljy sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja rasvahappoja. Avocadoöljy vahvistaa hiuksia ja tekee niistä vahvat ulkoisia haittoja vastaan. Tämä öljy sopii erityisesti kuiville hiuksille, ja sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla avocadoöljyä, jos sinulla on hennot ja hauraat hiukset, sillä öljy ei ohenna hiuksia.

Risiiniöljy: antaa hiuksille tuuheutta

Raskaampi öljy on erinomainen valinta kosteuttamaan hiuksia. Monet käyttävät risiiniöljyä antamaan hiuksille tuuheutta. Tämä öljy on toki raskas ja voi ohentaa hiuksia.

Lue meidän toinen artikkeli, jos haluat saada lisätietoja siitä, kuinka käyttää luonnollisia kasvirasvoja hiuskuurina kuiville hiuksille tämän linkin kautta.