Paras hiusöljy – Löydä juuri sinun hiuksillesi sopiva hiusöljy


Kuten varmasti tiedätkin, öljyä ei käytetä pelkästään ruuanlaitossa, vaan on yleistä käyttää öljyjä myös hiusöljynä. Olen kokeillut itse erilaisia hiusöljyjä ja jaan tässä artikkelissa myös tulokset omista kokeiluistani.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Hiusöljyjä on monenlaisia, ja niiden käyttötarkoitukset ja hyödyt vaihtelevat paljon - siksi voikin olla vaikeaa löytää hiusöljyä juuri sinulle. Paras hiusöljy hoitaa hiusta niin sisäisesti, kuin saa sen kiiltämään myös ulkoisesti.

Hiusöljy kosteuttaa ja hoitaa

Öljyn kosteuttavista, hoitavista ja suojaavista ominaisuuksista johtuen erilaiset öljyt ovat käytössä kauneudenhoidossa, niin ihon kuin hiustenkin hoidossa. Hiusöljy tekee hiuksista pehmeät ja lisäksi hoitaa niin hiuksia kuin päänahkaa. Mutta millainen oikeastaan on hyvä hiusöljy? Hiuksiin ei kuitenkaan voi laittaa mitä tahansa öljyä ja siksi aiheesta on hyvä lukea hiukan enemmän. Toivon, että tämä teksti auttaa sinua selvittämään mikä voisi olla paras hiusöljy juuri sinun hiustyypillesi.

Hiusöljy: hyödyt ja käyttö

Kun katsotaan historiassa satoja vuosia taaksepäin, erilaiset öljyt ovat olleet jo silloin käytössä kauneudenhoidossa. Öljyjen hyödyt ovat olleet siis tiedossa jo pitkään, mutta tieto erilaisista öljyistä ja niiden ominaisuuksista on parantunut ajan kuluessa. Meistä on tullut paljon viisaampia mitä tulee öljyjen käyttöön ja niiden vaikutuksiin. Tänä päivänä hiusöljy on suosittu tuote sekä miesten että naisten keskuudessa. Hiusöljyä voi käyttää monin eri tavoin: hiuksiin jätettävänä naamiona, joka ravitsee hiuksia ja hoitaa haaroittuvia latvoja, siloittamaan hiuksia tai esimerkiksi hiusten muotoiluun.

Paras hiusöljy sinulle

Hiusöljy on monipuolinen tuote, sillä sitä voi käyttää eri tavoin riippuen hiustyypistä ja tarpeesta. Kannattaa kokeilla erilaisia hiusöljyjä, koska öljyjä löytyy kovin monenlaisia. Osa öljyistä sopii hennoille ja hauraille hiuksille ja toiset puolestaan ovat tehokkaampia ja soveltuvat paksummille ja kuivemmille hiuksille. HairLust Hair Oil hiusöljy on kätevä siksi, että se soveltuu käytettäväksi kaikille hiustyypeille.

Oli sinulla sitten tarve päivittäiselle öljykäsittelylle tai jos vain haluat lisätä hiuksiin erityistä kiiltoa aina silloin tällöin, on hiusöljy silloin ehdoton ja voi saada hiuksissasi aikaan uskomattoman muutoksen. On kuitenkin tärkeää löytää omalle hiustyypille paras hiusöljy, joka ei ohenna tai rasvoita hiuksia. On vaikeaa tietää mikä hiusöljy soveltuu omille hiuksille, ellei öljyjä ole käyttänyt aikaisemmin. Testiäni varten jaottelin öljyt kahteen eri kategoriaan: kasvi- ja eteerisiin öljyihin.

Kasviöljyt

Kasviöljyjä saadaan tavallisesti pähkinöistä tai siemenistä ja ne ovat normaalisti tuoksuttomia. Tämän tyypin öljyjä voi käyttää yksinään tai yhdessä eteeristen öljyjen kanssa, sekä ihon- että hiusten hoitoon. Eteeristen öljyjen laimennus vai auttaa estämään mahdollisia sivuvaikutuksia, kuten esimerkiksi ihoärsytystä, joka saattaa aiheutua puhtaan öljyn käytöstä. Useat tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi rypälesiemenöljy ja kookosöljy toimivat hyvin yhdessä, jos tarkoituksena on löytää hiusöljy, joka vahvistaa tai suojaa hiuksia. Kookosöljyn hyödyistä hiuksille voit lukea tarkemmin Kookosöljy hiuksiin-artikkelista.

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat tiivistettyjä ja voimakkaita öljyjä, joita ei pitäisi käyttää suoraan iholle. Siksi ne tulisi aina sekoittaa esimerkiksi kasviöljyyn ennen iholle levitystä tai hiusöljynä käytettäessä. Eteerisiä öljyjä käytetään kosmetiikassa, ruoka-aineissa, aromaterapiassa ja apteekin tuotteissa niiden maun, tuoksun ja erilaisten ominaisuuksien vuoksi. Eteerisiä öljyjä käytetään hoitavina ainesosina tai tuomaan tuotteeseen tuoksua sekä makua. Eteerisiä öljyjä löydetään kasvisoluista ja kasvirauhasista, tyypillisesti kasvin päältä tai kasvikudoksesta. Riippuen siitä mistä öljystä on kysymys, uutetaan öljy kukista, lehdistä, marjoista, juurakoista, hedelmistä, kuorista tai muista kasvinosista.

8 erinomaista hiusöljyä:

Arganöljy: hyvä hiusöljy muotoiluun ja tekemään hiuksista pehmeät

Tällä öljyllä on hiuksia suojaava ominaisuus ja öljy tekee hiuksista sileät, pehmeät ja vähemmän karheat. Arganöljy on erityisen hyvä hiusöljy muotoiluun ja sitä voi käyttää useimmille hiustyypeille. Tämä hiusöljy antaa hiuksille kiiltoa samalla kun se tekee hiuksista terveet ja pehmeät. Lisäksi arganöljyllä on miellyttävä ja neutraali tuoksu, josta useimmat pitävät.

Kookosöljy: vaurioituneille hiuksille

Kookosöljy on kevyt hiusöljy, joka ei rasvoita tai ohenna hiusta. Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla kookosöljyä, jos sinulla on ongelmia katkeilevien ja haaroittuvien hiusten kanssa. Kookosöljy on erityisen hyvä hiusöljy ja yksi niistä harvoista öljyistä, joka imeytyy syvälle hiukseen vahvistaen ja korjaten hiusta sisältäpäin, eikä pelkästään suojaa hiusta ulkoapäin. Tämä öljy on erityisen hyvä kuiville, vaurioituneille ja hauraille hiuksille, sekä niille, jotka rakastavat kookoksen tuoksua.

Oliiviöljy: hyvä hiusten uudelleen elvyttämiseen

Oliiviöljy antaa hiuksille kiiltoa ja elastisuutta. Oliiviöljy sopii paksuille hiuksille ja edistää hiusten kosteutta. Mikäli sinulla on ongelmia kuivien hiusten kanssa, kannattaa sinun kokeilla hiusöljyä, joka pohjautuu oliiviöljyyn. Huomioithan, että oliiviöljy voi ohentaa hiusta hieman, jos sinulla on jo ennestään ohuet ja hennot hiukset.

Manteliöljy: parantaa päänahan terveyttä

Tämä öljy sisältää A-, B- ja E-vitamiineja ja auttaa näin ollen vahvistamaan päänahkaa. Öljyn korkea E-vitamiinipitoisuus edistää päänahan kosteustasapainoa ja manteliöljy on lisäksi hyvä hiusöljy, jos sinulla on taipumus kuivaan ja herkkään päänahkaan. Manteliöljy on kevyt öljy ja se sopii kaikille hiustyypeille.

Aprikoosinydinöljy: Estää kosteuden haihtumista

Aprikoosinydinöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, jotka rakentavat hiusten ja ihon kosteussuojaa, ja näin estävät kosteuden haihtumista, jolloin hiuksista tulee kiiltävät ja sileät. Tästä syystä kannattaa etsiä hiusöljyä, joka sisältää aprikoosinydinöljyä. Esimerkiksi HairLust hiusöljy sisältää juurikin tätä ihanaa öljyä kookosöljyn ja arganöljyn lisäksi.

Viinirypäleöljy: suojaa hiuksia

Viinirypäleöljy suojaa tehokkaasti lämmön vaikutuksilta ja on erityisen hyvä hiusöljy hiuksille, joita muotoillaan usein lämpölaitteilla, kuten suoristusraudalla tai hiustenkuivaajalla. Levitä pieni määrä hiuksiin juuri ennen lämpölaitteen käyttöä, jotta saat hiuksillesi suojaa ja kiiltoa. Tämä hiusöljy on yleisesti hyvä hiusten vahvistaja ja vähentää hiusten kuivuutta sekä lievittää kutisevaa päänahkaa.

Avokadoöljy: vähentää vaurioita

Avokadoöljy sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja rasvahappoja. Avokadoöljy vahvistaa hiuksia ja tekee niistä vahvat ulkoisia haittoja vastaan. Tämä öljy sopii erityisesti kuiville hiuksille, ja sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä hiusöljyä, jos sinulla on hennot ja hauraat hiukset, sillä öljy ei ohenna hiuksia.

Risiiniöljy: antaa hiuksille tuuheutta

Raskaampi öljy on erinomainen valinta kosteuttamaan hiuksia. Monet käyttävät risiiniöljyä antamaan hiuksille tuuheutta. Tämä hiusöljy on kuitenkin raskas ja voi väärin käytettynä ohentaa hiuksia.

Toivon, että sait tästä artikkelista kaipaamaasi lisätietoa erilaisista hiusöljyistä ja olet nyt hieman tietoisempi, millainen on paras hiusöljy juuri sinulle. Usein löytääkseen oikean hiusöljyn, on kokeiltava muutamaa eri vaihtoehtoa. Jos haluat saada lisätietoja hiustenhoidosta ja öljyistä hiusnaamioissa, lue artikkelimme: Mistä tehokas kosteuttava hiusnaamio koostuu?

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


  • MaaretS.

    Näin sitä tulee vanhat opit taas takaisin, mutta hienommassa muodossa! aikanaan itsekkin tein kaikenmaailman hiushoitoja öljyistä kaveriden kanssa, nyt vain pistin tämän hiusöljyn ostoskoriin ja nautiskelen kotikylpylästä ;)


  • Estelle

    Todella hyvä ja kattava artikkeli tästä. Oon itse todellakin öljyjen käytön puolestapuhuja hiustenhoidossa, sillä itse kannatan hiusten mahdollisimman luonnollista hoitamista öljyjen avulla. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan käyttämään hiusöljyjä varsinkin hauteena hiuksissa esim. juuri yön yli, sillä olen ainakin itse saanut siitä apua ja huomaannut, että hiukseni ovat todellakin kiiltävämmän ja tervemmät näköiset (vaikka mulla onkin perus suomalainen lasinen ja kiiltävä hiuslaatu jo valmiiksi…). Oon itse käyttänyt HairLustin vitamiineja jo noin vuoden verran ja ostin siksi öljynkin heiltä ja sitä käytän aina pesun jälkeen, sekä joskus hauteena ja voin suositella sitä lämpimästi mikäli etsinnässä on hyvä hiusöljy joka vielä tuoksuu ihanalle (Y)


  • Elli

    Todella kiinnostavaa informaatiota sillä en tiennytkään että eri öljyt vaikuttavat noin eri tavoin hiuksiin.


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.