• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Paras hiusöljy – Löydä juuri sinun hiuksillesi sopiva hiusöljy


Kuten varmasti tiedätkin öljyä ei käytetä pelkästään ruuanlaitossa, vaan yleisesti myös ihonhoidossa- sekä hiustenhoitotuotteissa. Annoin itselleni tehtävän testailla erilaisia hiusöljyjä ja jaan tässä artikkelissa testini tulokset.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Hiusöljy kosteuttaa ja hoitaa

Öljyn kosteuttavista, hoitavista ja suojaavista ominaisuuksista johtuen erilaiset öljyt ovat käytössä kauneudenhoidossa, niin ihon kuin hiustenkin hoidossa. Hiusöljy tekee hiuksista pehmeät ja lisäksi hoitaa niin hiuksia kuin myös päänahkaa. Mutta millainen oikeastaan on hyvä hiusöljy? Hiuksiin ei kuitenkaan voi läträtä mitä tahansa öljyä ja siksi aiheesta on hyvä lukea hiukan enemmän. Toivon, että tämä teksti auttaa sinua selvittämään mikä voisi olla paras hiusöljy juuri sinun hiustyypillesi.

Hiusöljy: hyödyt ja käyttö

Kun katsotaan historiassa satoja vuosia taaksepäin erilaiset öljyt ovat olleet jo silloin käytössä kauneudenhoidossa. Öljyjen hyödyt ovat olleet siis tiedossa jo pitkään, mutta tietämys erilaisista öljyistä ja niiden ominaisuuksista on parantunut. Meistä on tullut paljon viisaampia mitä tulee öljyjen käyttöön ja niiden vaikutuksiin. Tänä päivänä hiusöljy on suosittu tuote sekä miesten että naisten keskuudessa. Hiusöljyä voi käyttää monin eri tavoin: hiuksiin jätettävänä naamiona, joka ravitsee hiuksia ja hoitaa haaroittuvia latvoja, tai hiustenmuotoiluun.

Paras hiusöljy sinulle

Hiusöljy on monipuolinen tuote, sillä sitä voi käyttää eri tavoin riippuen hiustyypistä ja tarpeesta. Kannattaa kokeilla erilaisia hiusöljyjä tai erityisesti kokeilla sinun hiuksillesi sopivaa öljyä, koska öljyjä löytyy kovin monenlaisia. Osa öljyistä sopii hennoille ja hauraille hiuksille ja toiset puolestaan ovat tehokkaampia ja soveltuvat paksuille ja kuiville hiuksille. HairLust Hair Oil hiusöljy on kätevä siksi, että se soveltuu käytettäväksi oikeastaan kaikille hiustyypeille.

Oli hiuksilla tarve päivittäiselle öljykäsittelylle tai, jos vain haluat lisätä hiuksiin erityistä kiiltoa aina silloin tällöin on hiusöljy silloin ehdoton ja voi saada hiuksissasi aikaan uskomattoman muutoksen. On kuitenkin tärkeää löytää omalle hiustyypille paras öljy, joka ei ohenna tai rasvoita hiuksia. On vaikeaa tietää mikä hiusöljy soveltuu omille hiuksille, ellei öljyjä ole käyttänyt aikaisemmin. Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin hankkia hiusöljy, joka ei ole se kaikista halvin. Testiäni varten jaoittelin öljyt kahteen eri kategoriaan:

Kasviöljyt

Kasviöljyt saadaan tavallisesti pähkinöistä tai siemenistä ja ne ovat normaalisti tuoksuttomia. Tämän tyypin öljyjä voi käyttää yksinään tai yhdessä eteeristen öljyjen kanssa, sekä ihon- että hiusten hoitoon. Eteeristen öljyjen laimennus vai auttaa estämään mahdollisia sivuvaikutuksia, kuten esimerkiksi ihoärsytystä, joka saattaa aiheutua puhtaan öljyn käytöstä. Useat tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi rypälesiemenöljy ja kookosöljy toimivat hyvin yhdessä, jos tarkoituksena on hiusten vahvistaminen tai suojaaminen. Kookosöljyn hyödyistä hiuksille voit lukea tarkemmin Kookosöljy hiuksiin -artikkelista. .

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat tiivistettyjä ja voimakkaita öljyjä, joita ei pitäisi käyttää suoraan iholla. Siksi ne tulisi aina sekoittaa esimerkiksi kasviöljyyn ennen iholle levitystä tai hiusöljynä käytettäessä. Eteerisiä öljyjä käytetään kosmetiikassa, ruoka-aineissa, aromaterapiassa ja apteekin tuotteissa niiden maun, tuoksun ja erilaisten ominaisuuksien vuoksi. Eteerisiä öljyjä käytetään hoitavina ainesosina tai tuomaan tuotteeseen tuoksua sekä makua. Eteerisiä öljyjä löydetään kasvisoluista ja kasvirauhasista, tyypillisesti kasvin päältä tai kasvikudoksesta. Riippuen siitä mistä öljystä on kysymys, uutetaan öljy kukista, lehdistä, marjoista, hartseista, kartioista, metsistä, juurakoista, hedelmistä, kuorista tai muista kasvinosista. .

Tutustu erityisesti näihin kasviöljyihin, kun etsit itsellesi tarpeeseen sopivaa hiusöljyä:

Hiuksille sopivien kasviöljyjen tyypit:

Arganöljy: hyvä hiusöljy muotoiluun ja tekemään hiuksista pehmeät

Tällä öljyllä on hiuksia suojaava ominaisuus ja öljy tekee hiuksista sileät, pehmeät ja vähemmän karheat. Arganöljy on erityisen hyvä hiusöljy muotoiluun ja sitä voi käyttää useimmille hiustyypeille. Tämä hiusöljy antaa hiuksille kiiltoa samalla kun se tekee hiuksista terveet ja pehmeät. Lisäksi arganöljyllä on miellyttävä ja neutraali tuoksu, josta useimmat pitävät.

Kookosöljy: vaurioituneille hiuksille

Kookosöljy on kevyt hiusöljy, joka ei rasvoita tai ohenna hiusta. Sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla kookosöljyä, jos sinulla on ongelmia katkeilevien ja haaroittuvien hiusten kanssa. Kookosöljy on erityisen hyvä hiusöljy ja yksi niistä harvoista öljyistä, joka imeytyy syvälle hiukseen vahvistaen ja korjaten hiusta sisältäpäin, eikä pelkästään suojaa hiusta ulkoa päin. Tämä öljy on erityisen hyvä kuiville, vaurioituneille ja hauraille hiuksille. Kookosöljyllä on sen luonteenomainen kookoksen tuoksu, josta monet eivät saa tarpeekseen.

Oliiviöljy: hyvä hiusten uudelleenelvyttämiseen

Oliiviöljy antaa hiuksille kiiltoa ja elastisuutta. Oliiviöljy sopii paksuille hiuksille ja edistää hiusten kosteutta. Mikäli sinulla on ongelmia kuivien hiusten kanssa, kannattaa sinun kokeilla hiusöljyä, joka pohjautuu oliiviöljyyn. Huomioithan, että oliiviöljy voi ohentaa hiusta hieman, jos sinulla on jo ennestään ohuet ja hennot hiukset.

Manteliöljy: parantaa päänahan terveyttä

Tämä öljy sisältää A, B ja E vitamiineja ja auttaa näin ollen vahvistamaan päänahkaa. Öljyn korkea E-vitamiinipitoisuus edistää päänahkan kosteustasapainoa ja manteliöljy on lisäksi hyvä hiusöljy sinulle, jos sinulla on taipumus kuivaan ja herkkään päänahkaan. Manteliöljy on kevyt öljy ja se sopii kaikille hiustyypeille.

Viinirypäleöljy: suojaa hiuksia

Viinirypäleöljy suojaa tehokkaasti lämmön vaikutuksilta ja on erityisen hyvä hiusöljy hiuksille, joita muotoillaan usein lämpölaitteita kuten suoristusrautaa tai hiustenkuivaajaa käyttäen. Levitä pieni määrä hiuksiin tai juuri ennen lämpölaitteen käyttöä, jotta saat hiuksillesi suojaa ja kiiltoa. Tämä hiusöljy on yleisesti hyvä hiusten vahvistaja ja vähentää hiusten kuivuutta sekä lievittää kutisevaa päänahkaa.

Avocadoöljy: vähentää vaurioita

Avocadoöljy sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja rasvahappoja. Avocadoöljy vahvistaa hiuksia ja tekee niistä vahvat ulkoisia haittoja vastaan. Tämä öljy sopii erityisesti kuiville hiuksille, ja sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla avocadoöljyä, jos sinulla on hennot ja hauraat hiukset, sillä öljy ei ohenna hiuksia.

Risiiniöljy: antaa hiuksille tuuheutta

Raskaampi öljy on erinomainen valinta kosteuttamaan hiuksia. Monet käyttävät risiiniöljyä antamaan hiuksille tuuheutta. Tämä hiusöljy on toki raskas ja voi ohentaa hiuksia.

Toivon, että sait kaipaamaasi lisätietoa erilaisista hiusöljyistä ja tiedät minkälainen hiusöljy sopii juuri sinulle. Sitten ei muuta, kun testailemaan eri vaihtoehtoja! Jos haluat saada lisätietoja hiustenhoidosta ja öljyistä hiusnaamioissa, lue artikkelimme: Mistä tehokas hiusnaamio koostuu?

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.