Hiusöljyn käyttövinkit: kuinka löytää paras hiusöljy?


Hiusöljy on varmasti tuttu näky jo monen naisen kylpyhuoneen kaapissa - ja ymmärrän sen aivan täysin! Hiusöljy on mahtava tuote kaikille hiustyypeille, ja sillä on monia käyttökohteita. Paras hiusöljy toimii sekä muotoilutuotteena että lämpösuojana, mutta se myös hoitaa ja kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Mutta miten löytää se paras hiusöljy, ja kuinka sitä tulisi käyttää? Voiko hiusöljyä käyttää väärin? Vastaukset näihin, ja moneen muuhun kysymykseen löydät tästä artikkelista!

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Monille naisille öljyt ovat välttämätön osa päivittäisiä kauneusrutiineita, sillä ne pehmentävät, hoitavat, kosteuttavat ja suojelevat niin hiuksia kuin ihoakin. Hiusöljyn käyttö pitää huolen, että hiussuortuvat tuntuvat ja myös näyttävät terveiltä, kiiltäviltä sekä pehmeiltä. MUTTA! Kaikki öljyt eivät ole hiuksille sopivia. Monissa öljyissä on myös hiuksille haitallisia ainesosia, joita kannattaa välttää.

Lue eteenpäin, niin opit hiusöljyistä ja niiden käytöstä lisää. Kerron myös, kuinka valita juuri sinun hiustyypillesi sopiva öljy, ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Vilkaise siis tämä opas:

Millainen on hyvä hiusöljy?

Kun katsomme historiassa taaksepäin, ei hiusöljyn käyttö ole tosiaan uusi asia. Olemme kautta aikojen käyttäneet ruuanlaitossa ja kauneudenhoidossa esimerkiksi kookosöljyä ja arganöljyä. Nykyään olemme kuitenkin entistä viisaampia eri öljyjen vaikutuksista ja ominaisuuksista. Niitä ei enää käytetä vain ruuanlaittoon, vaan myös hiuksissa ja iholla, ja hiusöljyjen suosio onkin kasvanut huimasti niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Ymmärrettävää, sillä kaikki hyötyvät hiusöljyn hoitavista ja kosteuttavista ominaisuuksista, ja voivat käyttää sitä myös muotoiluun.

Hiusöljyä voidaan siis käyttää monin eri tavoin ja moniin eri tarkoituksiin, mutta tärkeintä on valita paras hiusöljy juuri omalle hiustyypille. Mutta millainen oikeastaan on hyvä hiusöljy?

Lyhyesti sanottuna, hyvän hiusöljyn käyttömahdollisuudet riippuvat paljon hiustyypistä ja käyttötarpeesta. Mutta voimme asettaa hiusöljyille myös muutamia tarkempia vaatimuksia, jotta sinun on helpompi löytää paras hiusöljy juuri itsellesi. Hyvän hiusöljyn tulisi muun muassa sisältää öljyjä, jotka sopivat juuri sinun hiustyypillesi, ja hiuksiesi tarpeille. Sen täytyy hoitaa hiuksia jättämättä niitä kuitenkaan rasvaisiksi tai painaviksi, ja se saisi mielellään olla mahdollisimman luonnollinen ja kemikaalivapaa. Näiden vaatimusten jälkeen voi kuulostaa hankalalta löytää itselle paras hiusöljy, mutta tämän artikkelin jälkeen osaat varmasti valita sopivan! Kannattaa siis lukea eteenpäin.

Kookosöljy hiuksille

Mitä hyvä hiusöljy sisältää?

Hyvä hiusöljy pohjautuu tai sisältää yhtä tai useampaa luonnollista öljyä, joista jokainen vaikuttaa hiuksiin eri tavoin. Hiusöljyt voivat sisältää öljyjen lisäksi myös muita hiuksille hyödyllisiä ainesosia, mutta kerron näistä lisää alempana. Aluksi kuitenkin teemme pienen katsauksen eri öljyihin, ja niiden eri muotoihin:

Pääasiassa hiuksille ja iholle tarkoitetu öljyt voidaan jakaa kahteen eri luokkaan; kasviperäisiin öljyihin sekä eteerisiin öljyihin.

Kasviperäiset öljyt hiusöljyissä:

Kasviperäiset öljyt ovat usein kylmäpuristettuja öljyjä pähkinöistä, siemenistä tai kasveista. Ne ovat usein hajuttomia, ja sisältävät runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja terveellisiä rasvahappoja, jotka hoitavat vaikeitakin hius- ja iho-ongelmia. Kasviperäisiä, kylmäpuristettuja öljyjä voi käyttää sellaisenaan niin sanotusti raakana, tai niitä voidaan käyttää sekoituksena eteeristen öljyjen kanssa ennen iholle levittämistä. Kasviperäisiä öljyjä voidaan käyttää myös hiusöljyissä muiden ainesosien kanssa sekoitettuna.

Jokaisella kasviperäisellä öljyllä on oma vaikutuksensa kehoon, käytettiinpä sitä sitten ruuanlaitossa, tai kauneudenhoidossa. Esimerkiksi kookosöljy, arganöljy ja jojobaöljy ovat lyömättömiä valintoja, jos etsit sopivaa raakaöljyä hiuksillesi. Mutta vaikka kaikki näistä hoitavat hiuksia, niillä on valtavasti uniikkeja ominaisuuksia. Kerron seuraavaksi yleisimmistä kasviperäisistä öljyistä erikseen, ja selitän myöhemmin, kuinka valita näistä omille hiuksille sopivat öljyt.

HairLust arvostelu

Arganöljy on tunnettu kuivien ja vahingoittuneiden hiusten pelastaja. Arganöljyllä on runsaasti tehokkaasti kosteuttavia ja hoitavia ominaisuuksia, ja se antaa lisäksi hiuksille luonnollisen lämpö- ja UV-suojan. Tämä tekee arganöljystä täydellisen hiusöljyn esimerkiksi uotoiluun, sillä luonnollinen lämpösuoja suojelee hiuksia kuumalta suoritusraudalta ja hiustenkuivaajan kuumalta ilmalta. Arganöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, joka kosteuttaa hiuksia jättämättä niitä kuitenkaan rasvaisen näköisiksi. Arganöljyä löytyy monessa eri muodossa, mutta ne eivät kaikki ole yhtä puhtaita tai tehokkaita. Jos haluat olla varma, että hiusöljysi sisältää tarpeeksi arganöljyä oikeassa muodossa, varmista, että sisällysluettelon alussa mainitaan Argania Spinosa Kernel Oil.

Kookosöljy tunnetaan loistavana jokapaikan öljynä, joka sopii kaikille hiustyypeille. Se on täynnä antioksidantteja ja hyvä rasvahappoja, jotka tunkeutuvat helposti syvälle hiussuortuvien eri kerroksiin palauttaen niiden kosteustasapainon. Kookosöljy jättää hiukset kuitenkin helposti rasvaisiksi käytettynä raakana, joten sitä kannattaa käyttää hiusmaskina tai sekoitettuna muihin öljyihin hiusöljyssä. Esimerkiksi useammat tutkimukset osoittavat, että arganöljy ja kookosöljy toimivat parhaiten yhdessä, jos tavoitteena on vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia. Kerromme kookosöljystä ja sen ominaisuuksista tarkemmin toisessa artikkelissamme, joka kannattaa lukea, jos kookosöljy hiuksille kiinnostaa.

Jojobaolie on itseasissa nestmäistä vahaa, eikä öljyä. Se valmistetaan jojobakasvin siemenistä, ja se on täynnä antioksidantteja ja vitamiineja, kuten A-, D- ja E-vitamiinia. Jojobaöljyä käytetään paljon hiusöljyissä ja hiustuotteissa, sillä se kosteuttaa ja suojelee hiuksia. Jojobaöljyn ansiosta ravinteet ja kosteus saadaan kapseloitua hiussuortuvan sisälle, ja hiussuortuva jää hyvin suojatuksi sekä pehmeäksi. Kuten arganöljy, myös jojobaöljy suojelee hiuksia luonnollisesti UV-säteilyä vastaan. Varmista, että hiusöljysi sisältää runsaasti puhdasta jojobaöljyä etsimällä ainesosaluettelon alusta raaka-ainetta nimeltä Simmondsia Chinesis Seed Oil.

Kasviperäiset öljyt voidaan prosessoida ja puristaa monin eri metodein, joten niiden laatu saattaa vaihdella helpostikin. Jos haluat siis käyttää öljyä hiuksillesi tai ihollesi, nyrkkisääntönä kannattaa aina valita öljyn puhtain, 100% muoto - eikä pihistellä laadussa. Raakana kasviperäiset öljyt saavat kuitenkin hiukset helposti näyttämään rasvaisilta ja painavilta. Tähän puolestaan on ratkaisuna tarkoitukseen kehitetty hiusöljy, joka on sekoitus puhtaita kasviperäisiä öljyjä ja muita hiuksille välttämättömiä ainesosia.

Eteeriset öljyt hiusöljyissä:

Eteeriset öljyt ovat todella vahvoja öljyjä, joita löytyy esimerkiksi kasvien soluista ja erilaisista rauhasista, tyypillisesti kasvin yläosasta tai kasvikudoksesta. Eteerisillä öljyillä on normaalisti niille luonteenomainen, yksilöllinen tuoksu, ja niitä käytetäänkin esimerkiksi aromaterapiassa. Sen lisäksi eteeriset öljyt ovat vallanneet paikan kosmetiikassa, hiustenhoidossa, elintarvikkeissa ja farmaseuttisissa tuotteissa, sillä niillä on usein hoitavia ominaisuuksia, ihana tuoksu ja joskus myös herkullinen maku. Hiusöljyihin eteeriset öljyt tuovat muun muassa luonnollisen, huumaavan tuoksun ja hoitavia ominaisuuksia.

Muistathan, että eteerisiä öljyjä ei tule levittää suoraan iholle, sillä ne ovat todella vahvoja, ja saattavat aiheuttaa allergisen reaktion tai ärsyttää ihoa. Sekoita sen sijaan muutama tippa eteeristä öljyä kasviperäisen öljyn, kuten arganöljyn, kanssa ja levitä sekoitus sen jälkeen iholle tai hiuksiin. Eteerisiä öljyjä voi myös sekoittaa veteen ja käyttää esimerkiksi huonetuoksuna.

Miksi hiusöljyn käyttö on tärkeää?

Öljyn käyttö hiuksiin ei ole mitään uutta, mutta muutamalla vinkillä siitä voi saada päivittäisissä hiusrutiineissa vieläkin enemmän irti.

Hiusöljy kosteuttaa ja hoitaa hiuksia, sekä ravitsee niitä vitamiineilla, hyvillä rasvahapoilla ja antioksidanteilla. Se auttaa palauttamaan hiusten kosteustasapainon ja suojelee hiuksia päivän rasituksilta. Hyvä hiusöljy tekee hiuksista helposti käsiteltävät ja auttaa pääsemään takuista eroon. Sitä voidaan käyttää päivittäin joko suihkun jälkeen tai pitkin päivää, ja hiukset jäävät pehmeiksi, kiiltäviksi ja ihanan tuoksuisiksi.

Lähtökohtaisesti hiusöljyn käyttö hyödyttää jokaista, mutta erityisesti sähköiset, pörröiset ja vallattomat kutrit hiukset saa kuriin hiusöljyn avulla. Myös kuivat ja vaurioituneet hiukset voivat paremmin hiusöljyn käytön jälkeen. Lisäksi kuumien muotoilulaitteiden käyttäjät sekä auringonpalvojat hyötyvät hiusöljyn tuomasta luonnollisesta lämpösuojasta.

HairLust arvostelu

Kannattaako minun aloittaa hiusöljyn käyttö?

Hiusöljyt ja öljypohjaiset tuotteet eivät ole kaikille. Jokaisella on omat suosikkinsa, erityisesti mitä tulee hiustenhoitoon ja kosmetiikkatuotteisiin. Hiusöljyn käyttö on siis loppupeleissä täysin sinun valintasi, mutta sen käyttöä päivittäisissä hiusrutiineissa kannattaa ainakin vakavasti harkita, jos seuraavasta listasta yksi tai useampi kohta osuu oikeaan. Hiustyyppisi, hiustesi terveys ja hiusrutiinisi (tai huonot hiustenhoitotavat) vaikuttavat asiaan paljon.

Suosittelen investoimaan hyvään hiusöljyyn, mikäli seuraavasta listasta jokin kuvailemani tilanne tuntuu tutulta:

 • Hiuksesi ovat kuivat ja katkeilevat usein Hiuksesi kaipaavat selvästi jokapäiväistä kosteutusta ja suojaa. Tämä on helppo toteuttaa kosteuttavalla ja kosteuden haihtmista estävällä hiusöljyllä, joka suojaa ja pehmentää kutrejasi.
 • Sinulla on kaksihaaraisia ja kuivat latvat Kaksihaaraisia voi hoitaa tehokkaasti kosteuttamalla hiuksia. Kaksihaaraiset ovat usein merkki kuivista hiuksista ja erityisesti hiusten latvoista. Kosteuttavaa hiusöljyä voidaan lisätä juuri sinne, missä sitä kaivataan.
 • Hiuksesi ovat pörröiset ja hankalasti käsiteltävät Kosteuttava hiusöljy taltuttaa myös kaikista vallattomimmatkin kutrit, jolloin muotoilu ja stailaus on helpompaa.
 • Hiuksesi takkuuntuvat ja niitä on vaikea selvittää Helposti takkuuntuvat hiukset saattavat hyötyä märkiin hiuksiin levitettävästä hiusöljystä, jolla on pehmentäviä ominaisuuksia, sillä se helpottaa takkujen selvittämistä.
 • Hiuksesi ovat kiharat Kiharat hiukset kuivuvat helposti latvoista, sillä hiussuortuvien rakenne estää hiuspohjan luonnollisten öljyjen levittymisen juurista latvoihin saakka. Tilannetta voi helposti korjata muun muassa kosteuttavan hiusöljyn avulla.
 • Hiuksesi harmaantuvat Iän myötä tapahtuva hiusten luonnollinen harmaantuminen saa hiukset joskus näyttämään elottomilta ja kuivilta, sillä hiuksen pigmentti on kadonnut. Harmaisiin hiuksiin voi saada kiiltoa, kosteutta ja pehmeyttä esimerkiksi hyvän hiusöljyn avulla.
 • Hiuksistasi puuttuu kiilto Kuivat hiukset saattavat näyttää elottomilta ja mattapintaisilta. Kosteuttavan hiusöljyn käyttö voi auttaa palauttamaan kiillon, pehmeyden ja elon hiuksiisi.
 • Vietät/vietit paljon aikaa auringossa kesällä tai etelänlomalla Hyvä hiusöljy suojelee hiuksia kuumuudelta ja aurngonsäteiltä, joten etelänloman lähetyessä hiusöljyn hankinta on hyvä idea. Hiusöljyn avulla voidaan myös hoitaa auringon polttamia kutreja.
 • Muotoilet hiuksiasi kuumilla muotoilulaitteilla Suoritusraudat, kihartimet ja föönit aiheuttavat paljon vahnkoa hiuksille ilman kunnollista lämpösuojaa. Hyvä hiusöljy suojelee hiuksia kuumuudelta, sekä korjaa jo aiheutuneita vahinkoja kosteuttamalla hiussuortuvia tehokkaasti.

Hiusöljyt testissä: Paras hiusöljy hiustyypillesi

Kun yrität valita, mikä on paras hiusöljy juuri omalla hiustyypillesi, ja omiin tarpeisiisi, kannattaa olla valmiina vaihtoehtojen valtamereen. Saattaa ehkä tuntua, että eri vaihtoehdoista, ainesosista tai käyttöohteista ei löydy päätä eikä häntää, erityisesti, kun yrität valita hiusöljyn, joka sopii juuri sinun hiuksillesi, käyttötarpeisiisi sekä toiveisiisi. Moni päätyykiin kokeilemaan usemapaa vaihtoehtoa, ennen kuin oma suosikki löytyy, ja tämä saattaa olla kallis projekti.

Hiusöljyn valintaan voi kuitenkin valmistautua hieman etukäteen, sillä osa kasviperäisistä öljyistä on selkeästi sopivia vain tietyille hiustyypeille ja toiset öljyt taas toisille. Yritän seuraavan oppaan avulla helpottaa hiusöljyn valintaa, jotta selvität nopeasti, mikä on paras hiusöljy juuri sinulle. Lue siis eteenpäin, selvitä suuren hiusöljytestaukseni tulokset ja löydä paras hiusöljy juuri sinulle!

HairLust arvostelu

Hiusöljyt hauraille ja hennoille hiuksille - Kevyet öljyt, jotka kosteuttavat ja suojaavat

Monet uskovat, että hiusöljyn käyttö hentoihin, hauraisiin hiuksiin on huono idea, mutta tämä ajatus tulisi korjata. Hennoy hiukset ovat paljon herkemmät vaurioitumiselle ja katkeilulle, kuin paksut hiukset, ja tarvitsevat siksi varmasti kosteutusta ja suojaa aivan yhtä paljon kuin muutkin hiustyypit - hiusöljyn valinnassa täytyy vain olla tarkkana.

Hennto ja hauraat hiukset rasvoittuvat helposti, joten niille kannattaa valita öljy, joka ei tee hiuksista rasvaisia tai painavia, vaan sen sijaan kosteuttaa ja suojaa niitä. Muun muassa oliiviöljy ja avokado ovat hyviä esimerkkejä liian raskaista öljyistä hennoille hiuksille. Niiden sijaan kannattaa valita hiusöljy, joka pohjautuu esimerkiksi:

 • Arganöljy: Suojaa hiuksia, ja jättää hiukset pehmeiksi, sileiksi sekä helposti selvitettäväksi. Arganöljy on täynnä antioksidantteja ja E-vitamiinia, ja se sopiikin erinomaisesti esimerkiksi vaurioituneille hiuksille. Arganöljyä voi käyttää myös muotoiluun, sillä arganöljyllä on luonnollinen lämpösuoja. Öljyä voidaan käyttää lähes kaikille hiustyypeille, sillä se hoitaa hiuksia kevyesti, jättäen ne terveen näköisiksi. Lisäksi arganöljyn tuoksu on hyvin mieto ja neutraali, mikä tekee siitä monen suosikin.
 • Manteliöljy: Manteliöljy on kasviperäisistä öljyistä kevyimmästä päästä, eikä siksi tee hiuksista raskaita, vaan jättää ne pehmeiksi ja kiiltäviksi. Kuten arganöljy, myös manteliöljy imeytyy hiuksiin nopeasti ja helposti, ja sopii siksi käytettäväksi myös hennoille, hauraille hiuksille. Manteliöljy on täynnä terveellisiä rasvahappoja, proteiinia, magnesiumia sekä A-, B- ja E-vitamiinia. Manteliöljy hoitaa myös tehokkaasti kuivaa hiuspojaa, hilsettä ja eksemaa sen sisältämän E-vitamiinin vuoksi.
 • Viinirypäleensiemenöljy: Viinirypäleensiemenöljy toimii erinomaisena lämpösuojana, ja sitä voidaankin käyttää suojaamaan hiuksia muotoilulaitteiden, kuten föönin ja suoristuraudan, kuumuudelta. Tämä öljy tarjoaa hiuksille kiiltoa, ja se on hyvin kevyt, joten se sopii hyvin ohuiden hiuksien hoitamiseen. Viinirypäleensiemenöljyyn pohjautuva hiusöljy vahvistaa ja suojaa hiuksia, ja se hoitaa myös tehokkaasti ärtynyttä, kuivaa ja kutiavaa hiuspohjaa.
 • Jojobaöljy: Jo aiemmin mainittu jojobaöljy on todella kosteuttava ja suojaava. Lisäksi se myös estää kosteuden haihtumista hiuksista, ja sillä on luonnostaan UV-säteiltä suojaavia ominaisuuksia. Jojobaöljy on nopeasti imeytyvä, hyvä jokapaikanöljy kaikille hiustyypeille, eli myös hennoille hiuksille.
 • Granaattiomenaöljy: Kevyt öljy, joka sisältää runsaasti trikosaanihappoa, eli omega-5-rasvahappoa, joka stimuloi kollageenintuotantoa hiuspohjassa. Se myös ehkäisee tulehduksia sekä kosteuden haihtumista. Granaattiomenaöljyssä on myös paljon antioksidantteja, jotka suojelevat hiuksia auringolta ja ympäristösaasteilta.

Hentohiuksisten kannattaa kokeilla hiusöljyä suihkeena tai sumutteena, joka hoitaa ja jättää hennot kutrit kauniisti kiiltäviksi kuitenkaan tekemättä niitä painaviksi tai rasvaisiksi. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti niille, jotka eivät innostu hiusöljyn käytöstä, mutta haluavat kuitenkin suojella hiuksiaan.

Hiusöljyt ohuille ja normaaleille hiuksille - Kevyet öljyt, jotka stimuloivat hiuspohjaa

Jos sinulla on ohuet hiukset on tärkeää löytää hiusöljy, joka ei jätä hiuksia raskaiksi tai rasvaisen ja tylsän näköisiksi. Voit suurimmaksi osaksi käyttää samoja öljyjä, kuin ne, joilla on hyvin hennot ja hauraat hiukset.

Jos hiuksesi ovat kovin ohuet, kannattaa myös muistaa huolehtia hiuspohjan terveydestä ja tasapainosta. Yritä siis valita öljyjä, jotka stimuloivat ja hoitavat hiuspohjaa sekä aktivoivat hiusjuurten toimintaa. Näin myös ohuet hiukset kasvavat terveempinä, ja paksumpina. Hiuspohjaa stimuloivia öljyjä löydät esimerkiksi shampoista, hiuspohjan seerumeista sekä hiuspohjan kuorintatuotteista. Etsi ainesosaluetteloista seuraavia hiusöljyjä:

 • Castoröljy/risiiniöljy: Tämä öljy on täynnä terveellistä rasvahappoa, joka kosteuttaa ihoa ja estää kosteuden haihtumista. Se edistää hiusjuuren aktiivista toimintaa, ja hoitaa ärtynyttä ihoa. Castoröljy tuo hiuksiin ja hiusjuuriin volyymiä, mutta voi saada hiukset näyttämään hieman rasvaisilta ja raskailta, mikäli öljyä käytetään liikaa.
 • Rosmariiniöljy: Aktivoi hiuspohjan verenkiertoa tehokkaasti, jolloin happi ja ravinteet kulkeutuvat paremmin hiusjuurille. Tämä edistää hiusjuurten toimintaa ja hiustenkasvua.
 • Teepuuöljy: Anti-inflammatorinen ja antibakteerinen öljy, joka tasapainottaa hiuspohjaa ja edistää hiuspohjan ihon hyvinvointia.
 • Minttuöljy: Minttu sisältää paljon A- ja C-vitamiinia, omega-3 rasvahappoja sekä muita mineraaleja. Se stimuloi hiuspohjan verenkiertoa edistäen hiusjuurten toimintaa. Tämä voi esimerkiksi auttaa hidastamaan hiustenlähtöä. Minutlla on myös antiseptisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat hiuspohjan kutinaa ja ehkäisevät hilsettä.
 • Kookosöljy: Erinomainen öljy kaikille hiustyypeille. uskomattoman kosteuttava ja hyvin imeytyvä öljy, joka hoitaa tehokkaasti myös hiuspohjaa. Kookosöljy vahvistaa sekä hiusjuuria, että hiuspohjan ihoa. Se sisältää muun muassa lauriinihappoa, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia, ja tämä ehkäisee hilseen syntyä sekä tulehduksia hiuspohjassa. Kookosöljy on kuitenkin raskas öljy, joten aloita sen käyttö hyvin pienillä määrillä.

Vinkki sekä ohuille hiuksille, että hauraille ja hennoille hiuksille: lisää hiusöljy märkiin hiuksiin. Hiusten suomukerros on hiukan auki kosteana, jolloin öljy imeytyy hiuksiin entistä paremmin, ja hiukset eivät näytä tippaakaan rasvaisilta.

Hiusöljyt paksuille hiuksille - Kaikki öljyt sopivat ja rasvaiset öljyt ovat tervetulleita

Paksuihin ja vahvoihin hiuksiin voi käyttää myös hieman rasvaisempia öljyjä, kuin hentoihin ja ohuisiin hiuksiin, ilman, että hiukset näyttävät rasvaisilta. Paksuhiuksiset ovat siis onnekkaita, ja heillä on valinnanvaraa: hyvien jokapaikan öljyjen, kuten Arganöljyn, Kookosöljyn, Viinirypäleensiemenöljyn, Jojobaöljyn ja Manteliöljyn lisäksi paras hiusöljy paksuille hiuksille voi olla esimerkiksi jokin seuraavista öljyistä:

 • Oliiviöljy: Oliiviöljy parantaa hiusten joustavuutta ja tuo hiuksiin kiiltoa. Se sopii kuiville, paksuille hiuksille, sillä se palauttaa hiusten kosteustasapainon. Käytä hyvin varoen ohuisiin hiuksiin, sillä oliiviöljy on rasvainen öljy, joka saattaa tehdä hennoista hiuksista rasvaisen ja painavan näköiset.
 • Avokadoöljy: Täynnä proteiineja, hyvä rasvahappoja, aminohappoa sekä A-, D-, E- ja B6-vitamiineja. Öljyn sisältämät proteiinit vahvistavat ja suojaavat vaurioituneita hiuksia. Se on raskas ja rasvainen öljy, joten se sopii parhaiten paksuille ja tuuheille hiuksille.

Hiusöljyt kuiville hiuksille - Kosteuta, kosteuta ja kosteuta vielä lisää

Jos hiuksesi ovat kuivat, hauraat ja elottomat, on hiusöljyn käyttö vastaus ongelmaan! Kuivat hiukset kaipaavat kosteutta - ja runsaasti. Paras hiusöljy kuiville hiuksille on öljy, joka sisältää runsaasti kosteuttavia, hyviä rasvahappoja. Ne imeytyvät syvälle hiuksen kaikkiin kerroksiin, estävät kosteuden haihtumista ja edistävät näin hiusten normaalia kosteustasapainoa.

Kookosöljy on mielettömän kosteuttava ja hoitava öljy, joka syvähoitaa hiuksia niiden jokaisesta kerroksesta paremmin kuin useimmat muut öljyt. Jojobaöljy puolestaan kapseloi ja säilyttää kosteuden hiuksissa. Arganöljy sopii myös loistavasti kuiville ja kurittomille kutreille, kuten tekee myös oliiviöljy. Valitse kevyt arganöljy ohuille hiuksille ja raskas oliiviöljy tuuheille kutreille. Manteliöljy hoitaa, suojaa ja mikä tärkeintä, kosteuttaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia, jolloin ne katkeilevat vähemmän. Viinirypäleensiemenöljy sekä kosteuttaa, että pehmentää hiussuortuvia, joten se on erinomainen öljy pörröisten, kuivien hiusten hoitoon. Se hoitaa myös kaksihaaraisia ja jättää hiukset kiiltäviksi ja elinvoimaisiksi.

Vielä yksi sopiva hiusöljy kuiville hiuksille edellisen listauksen lisäksi on:

 • Aprikoosinkiviöljy: sisältää runsaasti hiuksia suojaavia rasvahappoja,jotka uudelleenrakentavat ihon sekä hiusten suojamuuria, ja estävät kosteuden haihtumista. Hiuksista tulee pehmeät ja sileät. Ei siis koskaan ole huono idea etsiä hiusöljyä, joka sisältää aprikoosinkiviöljyä, varsinkin, jos kuivat hiukset vaivaavat.

Kosteutus ei ole kuitenkaan ainoa asia,jota kuivat hiukset kaipaavat. Jotta hiustenhoitotuotteiden kosteuttavat ainesosat todella hoitaisivat hiuksia, on hiusten proteiinitasapaino oltava kunnossa. Jos hiuksesi kärsivät proteiinivajeesta, eivät ne parane ja vahvistu millään määrällä kosteuttavaa hiusöljyä, vaan lääkkeenä on käytettävä esimerkiksi proteiinimaskia. Jos hiuksesi tuntuvat hylkivän kaikkea kosteuttavaa, kannattaa harkita hyvän hiusmaskin lisäämistä hiusrutiineihin. Lue, miksi kannattaa tarjota proteiinia hiuksille proteiinimaskin muodossa silloin tällöin.

Hiusöljyt kiharille hiuksille - Öljyt, jotka syväkosteuttavat, suojaavat ja taltuttavat pörröisyyden

Jos hiuksesi ovat kiharat, on kosteuttaminen hiustenhoidon A ja O. Kiharat hiukset ovat rakenteensa vuoksi usein kuivemmat kuin suorat hiukset, sillä hiuspohjan luonnolliset öljyt eivät kulkeudu hiusten latvoihin yhtä tehokkaasti. Tämän vuoksi kiharat hiukset kaipaavat erityistä huomiota ja kosteutusta, jotta ne eivät kuivu ja muutu vallattomaksi pörrökasaksi. Tehokkaan ja kosteuttava hiusöljyn käyttö voi siis olla pelastuksesi!

Jos hiuksesi ovat luonnostaan todella kiharat, kannattaa hiustuotteissa välttää myös vahvojen silikonien käyttöä, ja suosia luonnollisia hiusöljyjä, joiden silikonipitoisuus on matala. Hiusöljy kannattaa levittää kiharoihin yöksi tai ennen shampoopesua, jotta ylimääräinenöljy saadaan pestyä pois. Näin öljy ei vedä kiharoita suoraksi ja saa niitä näyttämään rasvaisilta. Kerron kuitenkin erilaisista tavoista käyttää hiusöljyä alepana. Jos haluat lukea lisää silikoneista, kannattaa lukea lyhyt esittely, jossa kerromme lähes kaiken, mitä sinun tulee tietää silikonien käytöstä hiustuotteissa.

Paras hiusöljy kiharille hiuksille on kuuluisa jokapaikan superöljy, eli kookosöljy, mutta myös avokadoöljy sopii hyvin kiharoille. Molemmat öljyt imeytyvät syvälle hiuksiin, ja kosteuttavat sekä hoitavat hiusten kaikkia kerroksia. Kiharat hiukset kuivuvat helposti, ja niistä tulee helposti pörröiset ja takkuiset. Tästä syystä kaikki syvähoitavat öljyt sopivat kiharille kutreille. Arganöljy on paras hiusöljy kiharoille, jos kaipaat hieman kevyempää öljyä, joka tekee hiuksista kiiltävät ja pehmeät!

Hiusöljy harmaille hiuksille - Kosteuttavat ja kiiltoa antavat öljyt, jotka suojaavat UV-säteiltä

Jos sinulla luonnostaa harmaat hiukset esimerkiksi kääntymisen seurauksena, tarvitsevat kutrit hieman lisäkiiltoa ja hyvää hoitoa. Harmaissa hiuksissa ei ole yhtään pigmenttiä, joka antaisi hiuksille värin, kuten nuorempana. Pigmentin puuttumisen seurauksena hiukset voivat helposti näyttää mattapintaisilta ja elottomilta, minkä vuoksi hiusöljyn käyttö on suositeltavaa. Hyvä hiusöljy lisää hiuksiin kiiltoa sekä pehmentää ja kosteuttaa niitä. Hiusöljyn olisi hyvä myös suojata hiuksia UV-säteilyltä ja auringon kuumuudelta, sillä harmaat hiukset saattavat kärsiä värimuutoksista UV-stäielyn seurauksena. Jos huomaat harmaiden hiusten jo muuttuneen hieman kellertäviksi, kannattaa hoidoksi kokeilla hopeashampoota ja hopeahoitoainetta. Voit lukea toisesta blogiartikkelistamme vinkit hopeashampoon ja hopeahoitoaineen käyttöön!

Hemmottele ihania harmaita kutrejasi esimerkiksi arganöljyllä, kookosöljyllä, jojobaöljyllä ja granaattiomenaöljyllä. Kookosöljy syväkosteuttaa hiuksia, kun taas arganöljy tekee hiuksista kiiltävät ja eloisat. Arganöljy myös sisältää runsaasti antoksidanttteja, jotka suojaavat hiuksia oksidatiiviselta stressiltä ja estävät kosteuden haihtumista hiuksista.

Paras hiusöljy vahingoittuneille hiuksille - Kosteutta, proteiineja ja intensiivistä suojaa

Vaurioituneet hiukset kaipaavat intensiivistä suojaa, syväkosteutusta sekä proteiineja, jotka uudelleenrakentavat hiusta! Jos hiukset katkeilevat, halkeilevat ja ovat rasittuneet, paras hiusöljy niiden hoitoon on edelleen kookosöljy. Myös arganöljy ja jojobaöljy hoitavat ja kosteuttavat vaurioituneita hiuksia. Jos sinulla ei näitä öljyjä ole saatavilla, voi vaurioittuneiden hiusten hoitoon käyttää myös avokadoöljyä, manteliöljyä ja oliiviöljyä, joilla on hyvät hoitavat ominaisuudet.

Kookosöljy, arganöljy ja jojobaöljy ovat hiuksien kestosuosikit. Ne sekä kosteuttavat että pehmentävät hiuksia, mutta myös suojelevat kuumuudelta sekä vaurioilta. Avokadoöljyssä on runsaasti proteiineja, jotka uudelleenrakenetavat vaurioituneita hiuksia ja suojelevat hiuksia uusilta vahingoilta. Manteliöljy puolestaan vahvistaa ja suojelee hauraita hiuksia. Oliiviöljy suojaa erityisesti kuumuutta ja kuumia muotoilulaitteita vastaan samalla kosteuttaen ja lisäten kiiltoa.

Paras hiusöljy muotoiluun ja lämpökäsittelyyn

En voi alleviivata tarpeeksi, kuinka tärkeää on suojella hiuksia muotoilulaitteiden, kuten suoristusraudan ja föönin, kuumuutta vastaan. Ilman suojaavan hiusöljyn käyttöä hiusten uloin kerros vaurioituu helposti korkeiden lämpötilojen seurauksena. Vahinko on sitä suurempi, mitä useammin hiuksiasi käsittelet. Hiusöljy on siis paras ystäväsi, jos pidät hiustesi stailaamisesta!

Muun muassa arganöljyllä, viinirypäleensiemenöljyllä, kookosöljyllä, jojobaöljyllä sekä oliiviöljyllä on luonnollisia, kuumuudelta suojaavai ominaisuuksia, joten niitä voi käyttää lämpösuojana hiuksia muotoiltaessa.

Paras hiusöljy UV-säteilyä vastaan

Jos suunnittelet aurinkolomaa, etkä viihdy lierihattu päässä tai jos Suomen kesäaurinko sattuu sinulle joskus näyttäytymään, kannattaa harkita UV-säteiltä suojaavan hiusöljyn käyttöä. Auringonsäteet vanhentavat hiuksia ja hiusten karvatuppeja ennenaikaisesti, ja ne myös polttavat hiuspohjan ihoa, mikä voi johtaa jopa hiustenlähtöön. Kannattaa siis aina suojata sekä hiukset, että hiuspohja auringon kuumuudelta. Valitse hiusöljy, joka sisältää runsaasti antioksidantteja, mutta älä myöskään unohda hattuja ja huiveja. Erityisesti puolipäivän ja kello kolmen välissä kannattaa hiukset ja pää suojata esimerkiksi trendikkäällä lierihatulla tai kauniilla huivilla, sillä auringon säteily on tällöin vahvimmillaan. Suosittelen valitsemaan hiusöljyn, joka pohjautuu esimerkiksi arganöljyyn, jojobaöljyyn tai granaattiomenaöljyyn, sillä näistä jokainen suojelee hiuksia luonnollisesti UV-säteilyä vastaan. Ne myös kosteuttavat ja hoitavat hiuksia aivan yleisesti, kuten olen aiemmin maininnut.

HairLust Hair Strengthening & Protection Hair Oil:

Hiusöljy, jossa on hieman kaikkea, ja joka sopii kaikille hiustyypeille - ihana, vegaaninen Hair Strengthening & Protection Hair Oil - hiusöljy HairLust tuotevalikoimasta. Se on täynnä tehokkaita, ekologisia hiuksille sopivia öljyjä, kuten kookosöljyä, arganöljyä ja aprikoosinkiviöljyä. Nämä öljyt syvähoitavat ja kosteuttavat hiuksia tehokkaasti hiustyypistä riippumatta. Lisäksi HairLust - hiusöljy sisältää auringonkukansiemenöljyä, jolla on rauhoittavia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia sekä hiuksille, että iholle. Lisäksi se sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja, jotka estävät kosteuden haihtumista hiuksista. Tämä hiusöljy ylläpitää hiusten luonnollista kosteustasapainoa, pehmentää hiuksia ja auttaa selvittämään takkuja ilman, että hiukset tuntuvat tai näyttävät rasvaisilta. Lisäksi hiusöljy tuoksuu kevyesti makeilta, tuoreilta omenoilta. HairLust - hiusöljyä voi käyttää sekä aurinko- ja lämpösuojana, että kosteuttavana hoitona kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Tämä öljy sopii sekä hennoille hiuksille että paksuille, kiharille kutreille. Ehdottomasti kokeilun arvoinen, sanonpahan vain!

Muita hyviä hiusöljyjä sisältäviä HairLust - tuotteita:

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, kannattaa luonnollisia, hiuksia hoitavia öljyjä etsiä kaikkien hiustenhoitotuotteiden, kuten shampoon ja hoitoaineen sekä hiusmaskien, ainesosaluetteloista. Esimerkiksi kaikissa HairLust - tuotteissa luonnolliset öljyt ja kasviuutteet ovat erottomaton osa ainesosaluetteloja. Löydät muun muassa oliiviiöljyä ja granaattiomenaöljyä Hair Growth & Repair Conditioner - hoitoaineesta ja minttuöljyä miesten Hair Growth & Repair Shampoo For Men - shampoosta sekä Hair & Scalp Detox Scrub - hiuspohjan kuorinnasta. Hopeahoitoaine blondeille Hair Growth & Repair Conditioner For Blondes puolestaan sisältää makeaa manteliöljyä.

Ainesosat, joita kannattaa välttää

On aina hyvä idea valita mahdollisimman luonnollisia tuotteita, ja välttää vahvoja kemikaaleja. Jos valitsemallasi tuotteella on sertifiointi esimerkiski ECOCERT:iltä tai Vegan Society - organisaatiolta, tai jos tuotteella on joutsenmerkki, on tuote varmasti turvallinen. Näitä merkkejä voi siis esimerkiksi etsiä hiustuotteiden kyljestä.

Mutta takaisin hiusöljyihin ja ainesosiin, joita kannattaa vältellä, kun selvität, mikä on paras hiusöljy sinulle, ja sinun hiuksillesi:

Suurin osa valmiiksi sekoitetuista hiusöljyistä sisältää jonkin verran silikonia. Silikoneja on monia erilaisia ja niitä käytetään monin eri tavoin. Osa silikoneista on todella raskaita ja aivan liian voimakkaita hiuksillesi, mutta kevyet silikonit voivat tehostaa hiusöljyn vaikutuksia. Kevyt, helposti poispestävä silikoni hiusöljyssä ikäänkuin kapseloi jokaisen hiussuortuvan, jolloin hiusöljyn kosteuttavat ainesosat pääsevät vaikuttamaan hiussuortuviin tehokkaasti, ja hiuksista tulee sekä kiiltävät, että pehmoiset. Silikonipinta myös suojaa hiuksia tuulelta ja viimalta, sekä muotoilulaitteiden kuumuudelta.

Osa kevyistä silikoneista voi siis tehostaa hiusöljyn hyviä ominaisuuksia, mutta seuraavaksi luettelen silikonityyppejä, joita sinun ehdottomasti tulisi välttää:

Osa markkinoiden suosituimmista hiusöljyistä sisältää silikonia nimeltä Syklopentasiloksaani eli englanniksi Cyclopentasiloxane. Tämän vahvan silikonin epäillään muun muassa vaikuttavan häiritsevästi hormonitoimintaan. Syklopentasiloksaania voi olla hiusöljyissä myös nimellä Syklometikoni eli Cyclomethicone. Syklometikoni on silikoniyhdiste, joka sisältää myös edellämainittua Syklopentasiloksaania.

Silikoneja on siis moneen lähtöön, osa on kevyitä ja harmittomia hiuksille ja toisia taas on lähes mahdotonta pestä pois hiuksista edes vahvan shampoon avulla. Voit lukea lisää silikoneista hiustuotteista meidän silikonioppaastamme.

Hiusöljy silikonilla vai ilman? Mitä eroa niillä on?

Jos haluat hiusöljyn täysin ilman silikonia, on vaihtoehtona joko puhdas kasviperäinen öljy tai sekoitus erilaisia kasviperäisiä öljyjä. Nämä ovat uskomattoman ravitsevaia ja hoitavia hiuksille, mutta ne voivat jättää hiukset rasvaisen ja raskaan näköisiksi sekä tuntuisksi, jos niitä käytetään kerralla liikaa. Tälläisen hiusöljyn paras puoli tulee esille, kun sitä käytetään vain pieniä määriä puhtaisiin, pyyhekuiviin hiuksiin. Hiusöljyn voi myös jättää hiuksiin vaikuttamaan yöksi tai hetkeksi ennen shampoopesua, jolloin liika öljy poistuu shampoon mukana. Tällainen puhdas hiusöljy ei välttämättä sovi jatkuvaan käyttöön ja sitä ei kannata lisäillä pitkin päivää kuiviin hiuksiin. Kannattaa siis ehkä valita hiusöljy, joka on sekoitus kasviperäisiä öljyjä, ja muita hiuksille tärkeitä ainesosia.

Kevyet silikonit hiusöljyssä tehostavat luonnollisten öljyjen pehmentäviä ja suojaavia ominaisuuksia ilman, että hiukset jäisivät rasvaisiksi tai painavan näköisiksi. Silikonia sisältäviä öljyjä voi siis käyttää esimerkiksi lämpösuojana muotoilun ajaksi tai hiusten silottamiseen ja selvittelyyn, vaikka hiukset olisivat kuivat. Jos esimerkiksi suoristat hiuksiasi jatkuvasti, kannattaa hiukset suojata kevyttä silikonia sisältävällä hiusöljyllä, jotta hiukset eivät vahingoitu kuumuuden seurauksena.

Hiusöljyn käyttövinkkejä [Video]

Hyvällä hiusöljyllä on lukemattoman monia käyttöäkohteita ja -tapoja, joista voit valita itsellesi ja hiuksillesi sopivat metodit tarpeen ja tavallisten hiusrutiiniesi mukaan. Alla näet opastavan tutorial-videon, jossa esitellään tavallisimmat hiusöljyn käyttökohteet:

Vain oma luovuutesi on rajana, kun etsit käyttideoita hiusöljylle. Annan kuitenkin seuraavaksi 7 hyvää vinkkiä hiusöljyn käyttöön, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn irti hiusöljystäsi:

 • Pre-shampoo hoitona: Hemmottele hiuksiasi hyvillä vitamiineilla ja antioksidanteilla lisäämällä hiuksiin reilusti öljyä ennen hiustenpesua. Puristele hiusöljy hiusten koko pituuksiin, ja anna sen vaikuttaa noin 10-15 minuuttia enenn kuin peset hiuksesi normaaliin tapaasi. Voit käyttää joko täysin puhdasta kasviperäistä öljyä tai valmista hiusöljyä, sillä öljy pestään joka tapauksessa pois.
 • Kiiltoa antamaan: Hiusöljyn käyttö voi myös tehdä hiuksista kiiltävämmät ja terveemmän näköiset. Lisää mattapintaisiin, kuiviin hiuksiin pieni määrä öljyä päivän mittaan puristelemalla se kevyesti hiusten latvoihin. Voit lisäsä öljyä tarpeen mukaan, jos hiukset tuntuvat todlela kuivilta ja elottomilta. Öljyä voi lisätä myös heti suihkun jälkeen vastapestyihin hiuksiin, jolloin hiukset ovat kiiltävät heti kuivuttuaan ja ne on helpompi selvittää.
 • Pehmeät hiukset ennen harjausta: Jos hiuksesi takkuuntuvat helposti ja suortuvat ovat muutenkin vallattomat harjasitpa niitä tai et, voi hiusöljy auttaa ongelmaan. Lisää pieni määrä hiusöljyä suortuviin ennen hiusten harjaamista, jolloin ne on helpompi selvittää. Voit lisätä öljyn joko märkiin tai kuiviin hiuksiin, mutta muista, että märät hiukset ovat todella herkät ja alttiit vaurioille, eli ne kannattaa harjata vasta niiden kuivuttua.
 • Taltuta pörröisyys: Ovatko hiuksesi pörröiset? Vai onko sinulla paljon niin snaottuja vauvahiuksia, jotka sojottavat ohimoilta valtoimenaan? Jos vastaus on kyllä, kannattaa hiusöljyn käyttöä kokeilla. Kun haluat taltuttaa tottelemattomat kutrit, levitä hiuksiin pieni määrä hiusöljyä. Hiukset asettuvat helposti paikoilleen, ja voit vetää hiukset esimerkiksi tyylikkäälle poninhännälle ilman huolta joka puolelle sojotavista hiuksista.
 • Ehkäise hiusten katkeilua ja halkeilua: Jos hiuksesi ovat hauraat ja vauroituneet, ne katkeilevat herkemmin. Ne ovat myös altiit haaroittumiselle, ja kaksihaaraiset voivat olla yleinen näky. Hiusöljyn käyttö vahvistaa hiuksia, ja suojaa niitä päivän haasteilta, kuten tuulelta, viimalta, sateelta ja auringolta. Lisää hiusöljyä hiusten latvoihin tai niiden koko pituuksiin. Voit lisätä öljyn joko märkiin tai kuviin hiuksiin. Hiukset jäävät vastustuskykyisiksi, ja ovat vahvemmat, jolloin ne eivät katkeile tai haaroitu helposti.
 • Lämpösuojana: Jos käytät säännöllisesti päivittäin kuumia muotoilulaitteita, kuten suoristusrautaa tai kiharrinta, kannattaa investoida hyvään hiusöljyyn, joka suojaa hiuksia vaurioilta. Levitä hiusöljy joko märkiin tai kuiviin hiuksiin ennen stailausta kuumalla muotoilulaitteella. Huolehdi, että öljy on varmasti levitetty tasaisesti koko hiusten pituuksiin, jotta hiukset ovat hyvin suojatut kuumuutta vastaan.
 • Syvähoitava hiusmaski: Jos haluat hemmotella hiuksiasi, voit antaa niille syväkosteuttavan hoidon jättämällä hiusöljyn hiuksiisi yön ajaksi. Levitä hiusöljyä runsaalla kädellä kutreihisi, ja kääri hiuksesi joko bambusta valmistettuun, pehmoiseen HairLust Bamboo Turban Hair Towel - turbaanipyyhkeeseen tai levitä tyynyliinasi suojaksi HairLust Bamboo Towel Pillowcase - tyynyliina. Muutoin saatat tahria kauniit lakanasi öljytahroilla. Pese hiukset aamulla huolellisesti shampoolla ja hoitoaineella, jotta hiukset eivät jää rasvaisen näköisiksi. Lopputuloksena hiuksesi ovat pehmoiset ja kiiltävät!

Hiusöljyn käyttö - Do’s and don’ts

Olen jo maininnut muutamia sudenkuoppia sekä runsaasti käyttövinkkejä hiusöljyn käyttöön, mutta yritän vielä kerätä tähä kappaleeseen tärkeimmät vinkit ja ohjeet, joista on ollut apua minulle:

Do’s - Vinkkejä hiusöljyn käyttöön:

Annostele kohtuudella: Hiusöljyn käyttö vaatii tarkkuutta, sillä sitä tulee käyttää kerralla vain hyvin pieniä määriä. Paras hiusöljy on usein jopa hieman liiankin tehokas, joten vain muutama tippa riittää. Voit aina lisätä öljyä, jos hiukseis tarvitsevat sitä, mutta sitä on hankala ottaa pois kiireessä, kun hiuksia ei pääse pesemään. Annostele siis öljyä käsiisi vain muutama tippa, lämmitä öljy ja levitä se vain latvoihin tai hiusten kuivimpiin kohtiin.

Don’ts - Hiusöljyn käyttö ja mitä kannattaa välttää:

Ei raakaöljyjä kuiviin hiuksiin: Älä käytä puhtaita kasviperäisiä öljyjä kuiviin hiuksiin, sillä hiuksesi jäävät helposti raskaan ja rasvaisen näköisiksi. Puhtaat tai niin snaotusti raa'at öljyt ovat liian raskaita kuiville hiuksille, ja ne kannattaakin levittää vain märkiin hiuksiin, jolloin ne imeytyvät paremmin.

Kevyet öljyt ohuille hiuksille: Jos hiuksei ovat hennot, herkät ja ohuet, raskaat öljyt vetävät hiuksia litteiksi ja saavat hiukset näyttämään rasvaisilta. Valitse siis sitä kevyempi öljy, mitä ohuemmat hiuksesi ovat. Muista myös sääntö no. 1: käytä öljyä varoen ja kohtuudella. Voit aina lisätä sitä tarvittaessa.

Voiko hiusöljyä käyttää hiuspohjaan?

Hiusöljyillä on hyviä, kosteuttavia vaikutuksia myös kuivalle hiuspohjalle, joka kaipaa tasapainotusta. Ne ehkäisevät ja hoitavat myös hiuspohjan ongelmia, kuten ekseemaa, hilsettä ja psoriasista. Hiusöljyjä voi siis käyttää myös hiuspohjassa, mutta muutamien ohjeiden avulla.

On tärkeää, että valitset hiuspohjalle puhtaita ja luonnollisia kasviperäisiä öljyjä, kuten teepuuöljyn tai kookosöljyn. Teepuuöljyllä on loistavia antiseptisiä ominaisuuksia, jotka hoitavat monia hiuspohjan ongelmia ja ärtynyttä hiuspohjaa. Kookosöljy puolestaan kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa. Silikonia ei kannata hiuspohjaan lisätä, sillä se saattaa tukia hiuspohjan ihohuokoset ja johtaa ihon epätasapainoon tai hiuspohjan liialliseen rasvoittumiseen. Silikonia sisältävät hiusöljyt kannattaa siis levittää vain hiusten latvoihin tai hiusten kuiviin kohtiin, ja se on hyvä pestä lopuksi pois shampoolla.

Hiusöljyä voi myös käyttää hiuspohjassa maskin tavoin yön ylitse, jolloin saat sen pestyä aamulla pois ennen päivän askareita. Näin hiukset ja hiuspohja eivät jää rasvaisiksi tai rasvaisen näköisiksi.

HairLust arvostelu

Toivon, että tämän artikkelin myötä opit hiusöljyn käyttöön liittyen lisää vinkkejä ja ohjeita, ja olet hieman viisaampi, kuin aiemmin. Toivottavasti löysit myös itsellesi sopivan hiusöljyn! Sitten vain testailemaan öljyä ja kaikkia artikkelin vinkkejä. Kuka tietää, ehkä hiusöljy jää testailun myötä pysyvästi osaksi hiusrutiiniasi. Jos hiuksesi tuntuvat todella kuivilta, voit lukea lisää hoitovinkkejä toisesta artikkelistamme, jossa kerrotaan, millainen on hyvä kosteuttava hiusnaamio kuiville hiuksille. Jos sinulla on hyviä vinkkejä hiusöljyn käyttöön, voit jakaa ne kommenttikentässä tai Instagramissa!

HairLust asiakasarvosteluja
4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


4 kommenttia


 • Catariina

  Aivan ihana tämä hairlustin hiusöljy! Siis niin hyväntuoksuinen ja ihan täydellinen koostumus! Sain tästä artikkelista vielä uusia ideoita sen käyttöön, eli saan entistäkin enemmän hyötyä varmasti irti. Suosittelen tätä hiusöljyä erityisesti niille, joilla on kuivat hiukset tai niille, joiden hiukset ovat kärsineet kylmästä talvesta. Omassa kylpyhuoneessa ihan must-have hiustenhoitotuote.


 • MaaretS.

  Näin sitä tulee vanhat opit taas takaisin, mutta hienommassa muodossa! aikanaan itsekkin tein kaikenmaailman hiushoitoja öljyistä kaveriden kanssa, nyt vain pistin tämän hiusöljyn ostoskoriin ja nautiskelen kotikylpylästä ;)


 • Estelle

  Todella hyvä ja kattava artikkeli tästä. Oon itse todellakin öljyjen käytön puolestapuhuja hiustenhoidossa, sillä itse kannatan hiusten mahdollisimman luonnollista hoitamista öljyjen avulla. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan käyttämään hiusöljyjä varsinkin hauteena hiuksissa esim. juuri yön yli, sillä olen ainakin itse saanut siitä apua ja huomaannut, että hiukseni ovat todellakin kiiltävämmän ja tervemmät näköiset (vaikka mulla onkin perus suomalainen lasinen ja kiiltävä hiuslaatu jo valmiiksi…). Oon itse käyttänyt HairLustin vitamiineja jo noin vuoden verran ja ostin siksi öljynkin heiltä ja sitä käytän aina pesun jälkeen, sekä joskus hauteena ja voin suositella sitä lämpimästi mikäli etsinnässä on hyvä hiusöljy joka vielä tuoksuu ihanalle (Y)


 • Elli

  Todella kiinnostavaa informaatiota sillä en tiennytkään että eri öljyt vaikuttavat noin eri tavoin hiuksiin.


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.