Tør hovedbund? 10 tips til at slippe af med en tør og kløende hovedbundKatso kaikki artikkelit

Kuiva ja kutiseva päänahka? 10 parasta vinkkiä hiuspohjan hoitoon

Päänahan kutina ja kuivuus on ikävä ja hyvin yleinen vaiva, joka voi johtua monesta eri syystä. Ei kuitenkaan kannata lannistua, sillä onneksi kuivan ja kutiavan päänahan hoitoon löytyy monia tehokkaita keinoja!

Kuiva ja kutiseva päänahka kannattaa pyrkiä hoitamaan mahdollisimman nopeasti, sillä terve hiuspohja on edellytys vahvoille ja hyvinvoiville hiuksille. Tässä artikkelissa kerromme yleisimmät syyt sille, mistä päänahan kuivuus, ärtyneisyys ja kutina voivat johtua. Käymme läpi mm. miten voit tunnistaa onko kutinaan syynä kuiva päänahka vai hilse. Sen lisäksi jaamme parhaat kuivan ja kutiavan päänahan hoitokeinot, joten jatka lukemista!

Sisältö

Kutiseva päänahka?

Päänahka on osa ihoa, joten se voi kutista ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa paikka! Iholla yleisesti kutinaa aiheuttavat tekijät voivat olla myös syynä siihen, että sinulla on kutiseva ja ärtynyt päänahka. Näihin kuuluvat esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelu, ruokavalio, allergiat jne. Kutiseva päänahka voi kuitenkin johtua myös sellaisista tekijöistä, jotka esiintyvät ainoastaan hiuspohjan alueella (niistä lisää myöhemmin).

Mitä oireita kuiva päänahka aiheuttaa?

Merkittävin ja ehkä ärsyttävin oire, jonka kuiva päänahka aiheuttaa, on sen kutina! Jos huomaat, että sinun täytyy raapia päätäsi jatkuvasti, tämä luultavasti tarkoittaa sitä, että sinulla on kuiva päänahka. Päänahan kutina voi aiheuttaa sen, että raavit sitä jopa nukkuessasi! On tärkeää yrittää välttää päänahan raapimista ja vahingoittamista, sillä rikkoutunut iho on alttiimpi tulehduksille. Etsi mieluummin syy päänahan kutinalle, jotta voit löytää oikean hoitokeinon mahdollisimman nopeasti. Kutisevan ja kuivan päänahan hoito on yleensä helppoa, jos vain tiedät sen aiheuttajan!

Toinen huomattava oire, jonka kuiva päänahka aiheuttaa, ovat kuivat valkoiset hiutaleet, jotka usein sekotetaan hilseeseen.

Miksi minulla on kuiva hiuspohja?

Kuiva ja kutiseva päänahka johtuu yleensä päänahan kosteustasapainon häiriöitymisestä. Tämä puolestaan voi johtua monesta eri syystä, mukaan lukien:

 • Ikä: Vanhetessamme, elimistömme tuottaa vähemmän luonnollisia öljyjä ja talia, joten iho muuttuu luonnostaan kuivemmaksi.
 • Hormonaaliset muutokset: Ikääntymisen tavoin myös hormonaaliset muutokset, (kuten vaihdevuodet) voivat tehdä ihosta kuivemman ja alttiimman kutinalle.
 • Stressi: Stressi aiheuttaa tulehduksia, josta kutiseva päänahka voi johtua. Stressi voi myös toimia päänahan kutinaa aistivien tuntohermopäätteiden laukaisijana, vaikka varsinaista kutinaa aiheuttavaa tekijää ei olisi! Pitääksesi stressitason kurissa, kokeile vaikkapa joogaa, meditaatiota tai päiväkirjaan kirjoittamista.
 • Geenit: Jos toisella (tai molemmilla) vanhemmistasi on kuiva iho, on todennäköisempää, että myös sinulla on kuiva iho.
 • Lämpötilan ja vuodenaikojen vaihtelu: Tämä on suurin syy siihen, miksi sinulla voi olla kuiva päänahka talvisin. Lämpötilojen ääripäiden välillä liikkuminen (esimerkiksi tullessasi kylmästä ulkoilmasta lämpimään sisätilaan) voi kuivattaa ihoa.
 • Huono ruokavalio: Päänahan kutina voi johtua myös siitä, että ruokavaliosi ei sisällä kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita.
 • Tupakointi: Tupakointi aiheuttaa tulehduksia ja kuivattaa ihoa, joka puolestaan voi olla syy siihen, miksi sinulla on kuiva hiuspohja.
 • Ilmansaasteet: Kuiva ja kutiseva päänahka voi johtua myös ilmansaasteiden aiheuttamasta ärsytyksestä.
 • Allergiat ja ärsykkeet: Ärtynyt päänahka voi johtua esimerkiksi ruoka-allergiasta tai jonkin hiustenhoitotuotteen sisältämästä ainesosasta. Jotkut yleiset hiustuotteiden sisältämät ainesosat ärsyttävät ihoa, ja voivat olla syy siihen, että sinulla on kuiva hiuspohja. Kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota mm. käyttämäsi shampoon ainesosiin.

kuiva päänahka ennen ja jälkeen

Päänahan kutina - milloin on syytä huoleen?

Mistä voit tietää onko kuiva hiuspohja ja kutiseva päänahka merkki jostain vakavammasta?

Jos sinulla on niin kutiseva päänahka, että raavit sitä jo verille, silloin kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Muita merkkejä siitä, että olisi hyvä varata aika lääkärille, ovat esimerkiksi kuivat ja hilseilevät laikut ihossa. Nämä ovat merkki siitä, että päänahan kutina voi johtua jostakin muusta taustalla olevasta tekijästä, kuten esimerkiksi ekseemasta tai psoriaasista.

Myös hiustenlähtö kuivan ja kutisevan päänahan yhteydessä, on selvä merkki siitä, että hiuspohjaan tulee kiinnittää enemmän huomiota. Mm. hiuspohjan tulehdus tai ekseema voivat johtaa pahimmassa tapauksessa hiustenlähtöön. Hiuspohjan ongelmia ei siis kannata ylenkatsoa, vaan kuivan ja ärtyneen päänahan hoito kannattaa aloittaa heti, kun oireita ilmaantuu. Jos hiustenlähtö huolettaa, tai etsit hoitokeinoja siihen, voit lukea toisen artikkelimme, jossa käymme läpi yleisimmät syyt hiustenlähtöön.

Päänahan kutina voi kuivuuden lisäksi johtua monista eri syistä. Alla muutamia muita yleisiä syitä kutisevaan hiuspohjaan, joiden yhteydessä voi olla hyvä ajatus ottaa yhteyttä lääkäriin:

 • Allergia tai yliherkkyys kosmetiikan eri ainesosille. Erityisesti herkkäihoisten kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden ainesosiin, jotka voivat ärsyttää ihoa.
 • Nokkosihottuma aiheuttaa punaisia, kutisevia ja ärtyneitä läikkiä hiuspohjaan.
 • Täit ovat usein pienten lasten ja kouluikäisten ongelma, mutta niitä tavataan myös aikuisilla. Yleisin oire on päänahan kutina.
 • Syyhyä esiintyy harvoin pään alueella, mutta se saattaa aiheuttaa todella kovaa kutinaa hiuspohjassa erityisesti korvien ja niskan alueella.
 • Silsa on sieni-infektio iholla, joka voidaan hoitaa helposti sienilääkityksellä lääkärin ohjeiden mukaan.
 • Psoriasis saattaa myös aiheuttaa kutiavia, ärtyneitä ja punaisia läikkiä hiuspohjaan. Esimerkiksi päänahan kutina ja hiustenlähtö saattavat olla psoriasiksen oireita.

Hilse vai kuiva päänahka: Mikä on niiden ero?

Puhutaan seuraavaksi lisää hilseestä, joka usein sekoitetaan samaksi asiaksi kuin kuiva päänahka. Kuiva päänahka hilseilee tietysti kuivuutensa vuoksi, mutta kuiva päänahka ja varsinainen hilse ovat eri asia. Mistä sitten tiedät minkä tyyppisestä hilseilystä on kyse ja onko syynä päänahan kutinaan kuiva päänahka vai hilse? Näin voit erottaa ne toisistaan:

 • Hilse vai kuiva päänahka ero #1: Kuiva päänahka johtuu talin puutteesta hiuspohjassa, mutta hilse johtuu taas liian suuresta määrästä talia. Tämänkaltaisen hilseen aiheuttaa seborrooinen ihottuma (tunnetaan myös nimellä tali-ihottuma). Muita seborrooisen ihottuman oireita ovat esimerkiksi öljyinen, punoittava ja hilseilevä iho.
 • Hilse vai kuiva päänahka ero #2: Hilse aiheutuu usein sieni-infektiosta, mutta kuiva päänahka on usein ympäristöllisten ja elämäntyyliin liittyvien tekijöiden tulos.
 • Hilse vai kuiva päänahka ero #3: Hilseen aiheuttamat hiutaleet ovat isompia kuin ne hiutaleet, joita kuiva päänahka aiheuttaa. Tämän lisäksi hilseen aiheuttamat hiutaleet ovat usein öljyisiä ja kellertäviä väriltään, kun taas kuivat ja valkoiset hiutaleet ovat merkki siitä, että sinulla on kuiva päänahka.

Jos luulet, että sinulla on rasvaista hilsettä, voit yleensä hoitaa sitä tehokkaasti kotona hilseshampoon avulla.

Vaikka kuiva päänahka vaikuttaa olevan rasvoittuvan hiuspohjan vastakohta, ovat niiden oireet hyvin samanlaisia. Esimerkiksi päänahan kutina ja hilseily voivat olla vaivoina molemmissa tapauksissa. Täältä voit lukea lisää rasvoittuvan päänahan hoidosta.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Kuivan ja kutiavan päänahan hoito: pidä nämä ainesosat mielessä

Millä keinoilla kuivaa ja ärtynyttä hiuspohjaa voi sitten hoitaa? Paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito on sellainen, joka sisältää yhden tai useamman näistä hiuspohjaa hellivistä ainesosista:

Aloe Vera

Aloe veran on todettu vähentävän ihon tulehduksia, kiitos sen sisältämien rauhoittavien entsyymien, hiilihydraattien ja kasvisterolien. Tämän takia se onkin erinomainen kuivan ja kutiavan päänahan hoito.

Theobroma kaakaovoi

Theobroma kaakaovoi on toinen erinomainen kuivan ja kutiavan päänahan hoito. Kaakaovoi sisältää runsaasti rasvahappoja, joista kuiva hiuspohja saa tarvitsemaansa kosteutta. Tämän lisäksi kaakaovoi luo hiuspohjaan kosteutta sitovan ja suojaavan kerroksen, joka varmistaa, että kuiva päänahka pysyy loitolla.

Oliiviöljy

Kuten kaakaovoi, myös oliiviöljy on erittäin kosteuttava ainesosa. Oliiviöljy sisältää luonnostaan runsaasti tulehduksia ehkäiseviä A- ja E-vitamiineja sekä hydroksityrosolia, joista on apua, jos sinulla on ärtynyt päänahka.

Kolloidinen kaurajauho

Jos sinulla on ollut vesirokko, olet jo ehkä kokenut kolloidisen kaurajauhon ihoa rauhoittavan vaikutuksen. Tämä hyvin hienoksi jauhettu kaurajauho, joka tunnetaan myös kaurasilkkinä, helpottaa mm. vesirokon aiheuttamaa kutinaa, vähentää tulehduksia ja kosteuttaa, joten siitä on myös apua, jos sinulla on kutiseva päänahka.

Acai-uute

Kiitos acain sisältämien antioksidanttien, kasvisterolien, vitamiinien, mineraalien sekä rasvahappojen, sitä pidetään superruokana. Acai-uute on myös mahtava kuivan ja kutiavan päänahan hoito, koska se auttaa rauhoittamaan ja korjaamaan kutisevaa päänahkaa, sekä suojaamaan sitä ärtymiseltä.

Mustikkauute

Mustikkauute on hyvin anti-inflammatorinen sekä kosteuttava, minkä ansiosta se onkin yksi paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito.

10 Tapaa, joiden avulla voit edistää päänahan hyvinvointia

Oli tavoitteenasi sitten rauhoittaa ärtynyt päänahka tai ehkäistä päänahan kuivumista, nämä hiuspohjan hoitotavat takaavat sen, että päänahkasi pysyy terveenä, tasapainoisena ja kosteutettuna.

1. Kosteuta hiuspohjaa

Kosteuta hiuspohjaa

Ensimmäinen suositukseni on Scalp Follicle Treatment & Volumizer -hiuspohjan hoitosuihke! Tämä hiuspohjaa rauhoittava ja kosteuttava hoitotuote sisältää luonnollisia pohjoismaisia ainesosia, jotka hoitavat ja ravitsevat kutisevaa päänahkaa. Tämä suihke sisältää sekä aloe veraa että oliiviöljyä, joiden jo tiedät olevan kaksi mahtavaa kuivan ja kutiavan päänahan hoitoa! Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä suihketta yhdestä kolmeen kertaa viikossa.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Rauhoittava hiuspohjan hoitosuihke, joka sisältää RootBioTec™:iä hiustenlähtöön.

29.95 €

Lue lisää

2. Käytä shampoota, joka ei ärsytä

Käytä shampoota, joka ei ärsytä

Sulfaatteja sisältävät shampoot vaahtoavat hyvin, mutta ne saattavat myös ärsyttää ihoasi. Jos sinulla on ärtynyt päänahka, kokeile vaihtaa hellävaraiseen ja kosteuttavaan tuotteseen, kuten Hair Growth & Repair Shampooseen, joka ei sisällä kuivattavia SL-sulfaatteja (kuten sodium lauryl sulfate). Sen lisäksi että tämä shampoo edistää hiuspohjan hyvinvointia, se myös vahvistaa hiuksia vegaanisten mikroproteiinien avulla. Vinkki: shampoosta löytyy myös erityisesti miehille kehitetty versio!

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Hair Growth & Repair Shampoo for Men

Shampoo hiustenlähtöön miehille, sisältää AnaGain™:ia ja ekologista rosmariinia.

23.95 €

Lue lisää

3. Harkitse kuinka usein peset hiuksesi

Hiusten pesuväli

Vaikka käyttäisitkin maailman hellävaraisinta shampoota, jos peset hiuksesi liian usein, tuloksena on kuiva päänahka. Suurimmalle osalle hiusten pesu kaksi tai kolme kertaa viikossa on riittävää. Mutta jos esimerkiksi harrastat paljon liikuntaa, silloin sinun täytyy ehkä pestä hiuksesi hieman useammin.

Kuivashampoo voi auttaa vähentämään rasvaisuutta pesujen välissä, mutta kannattaa pitää mielessä, että kuivashampoo ei ole itse asiassa oikea shampoo, sillä se ei poista likaa, ylimääräistä talia tai tuotejäämiä hiuksista.

4. Lopeta muotoilutuotteiden käyttö

Lopeta muotoilutuotteiden käyttö

Kuivashampoo, lakka, hiusgeeli ja muut vahvat muotoilutuotteet kuivattavat hiuspohjan ihoa. Muista pestä hiukset erityisen hyvin, jos käytät paljon muotoilutuotteita, sillä muotoilutuotteista kertyy helposti tuotejäämiä hiuspohjaan, jolloin kuiva päänahka ärsyyntyy entisestään. Tuotekertymät hiuspohjassa vaikuttavat myös hiustenkasvuun ja hiusten terveyteen. Kuivan ja kutiavan päänahan hoitoon auttaa tietenkin myös muotoilutuotteiden käytön lopettaminen kokonaan. Näin annat hiustesi ja hiuspohjasi hengittää, mikä voi helpottaa kutinaa ja ärtyneisyyttä.

Jos et halua lopettaa muotoilutuotteiden käyttöä kokonaan, onneksi on myös olemassa vaihtoehtoisia tuotteita, jotka antavat hiuksille tuuheutta ja rakennetta - ilman epämukavia sivuvaikutuksia. Etsi ekologisia ja luonnollisia vaihtoehtoja, vältä liian monien tuotteiden käyttöä ja muista, että vähemmän on enemmän!

5. Alenna lämpötilaa

Alenna lämpötilaa

Kuumassa ja höyryävässa suihkussa käyminen tuntuu ihanalta (varsinkin talvella!), mutta se kuivattaa ihoa todella paljon. Pestessäsi hiuksiasi, käytä haaleaa vettä kuuman veden sijaan. Se ei välttämättä tunnu yhtä kivalta, mutta kuiva hiuspohja kiittää!

6. Kuori hiuspohjaa

Kuori hiuspohjaa

Päänahkaan voi muodostua ärsytystä ja kutinaa aiheuttavia ja hiustuppeja tukkivia kertymiä, jotka koostuvat hiustuotteiden jäämistä, kuolleista ihosoluista sekä talista. Ratkaisu? Kuori päänahkaa poistaaksesi nämä kertymät ja anna hiustupeille tilaa hengittää!

Yksi paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito on Hair & Scalp Detox Scrub -hiuspohjan kuorinta. Tämä sertifioidusti ekologinen kuorinta sisältää aprikoosinsiemenjauhetta, jonka avulla ärtynyt päänahka voidaan kuoria hellävaraisesti. Samalla ärtynyt päänahka rauhoittuu aloe veran, rosmariiniöljyn, kaurauutteen, mustikkauutteen sekä acai-uutteen vaikutuksesta. Parhaiden tulosten saamiseksi, käytä tätä kuorintaa Scalp Massage -hierontaharjan kanssa!

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

7.Kokeile öljyjä

Kokeile öljyjä

Jos sinulla on erittäin kuiva päänahka, hiuksesi voivat myös olla hyvin kuivat. Päänahka tuottaa talia kosteuttaakseen hiuksia ja suojatakseen niitä kosteuden haihtumiselta. Hiukset voivat kuitenkin kärsiä, jos hiuspohjassa ei muodostu tarpeeksi talia. Varmistaaksesi, että hiuksesi pysyvät kosteutettuina, kannattaa kokeilla niiden ravitsemista öljyillä, esimerkiksi Hair Strengthening & Protection Oil -hiusöljyn avulla. Tämä kosteuttava öljy sisältää ekologista kookosöljyä, arganöljyä sekä aprikoosinsiemenöljyä, joista jokainen sisältää vitamiineja ja terveellisiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja kosteuttavat kuivia hiuksia tehokkaasti.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää

8. Edistä hiuspohjan hyvinvointia myös nukkuessasi

Hoida hiuspohjaa nukkuessasi

Vaikka suurin osa käyttää puuvillasta valmistettua tyynyliinaa, se ei kuitenkaan ole paras mahdollinen tyynyliinamateriaali, koska puuvillan kuidut ovat karkeita ja hankaavia. Tulos? Kuiva, kutiseva ja ärtynyt päänahka!

Puuvillaisen tyynyliinan sijaan, kokeile Pure Bamboo Pillowcase -bambutyynyliinaa, joka on valmistettu pehmeistä ja sileistä bambukuiduista. Tämä on parempi vaihtoehto, erityisesti jos sinulla on ärtynyt päänahka. Lisäksi bambu on luonnollisesti antibakteerinen sekä antifungaalinen. Eli jos kutiseva ja ärtynyt päänahkasi johtuu sieni-infektiosta, bambutyynyliinaan vaihtaminen voi myös auttaa.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen

Pure Bamboo Pillowcase, Sininen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää

9. Ravitse hiuspohjaa myös sisältäpäin

Ravitse hiuspohjaa sisältäpäin

Kuten jo aiemmin mainitsin, myös huono ruokavalio voi olla syynä siihen, että sinulla on kuiva tai ärtynyt päänahka. Edistääksesi hiuspohjan terveyttä, lisää ruokavalioosi sellaisia ruokia, jotka sisältävät runsaasti vähärasvaisia proteiineja, terveellisiä rasvoja sekä paljon hedelmiä ja vihanneksia.

Hiusasiantuntijat suosittelivat erityisesti lisäämään anti-inflammatorisia omega-3 rasvahappoja, joita löytyy esimerkiksi lohesta, sardiineista ja pellavansiemenistä. Rasvahapot kosteuttavat ihoa sisältäpäin, minkä vuoksi ne ovatkin erinomainen apu, jos sinulla on kuiva päänahka.

On myös mahdollista, että ruoka-aineallergia lisää ihon tulehdusta. Jotkut ovat havainneet, että esimerkiksi gluteiini tai maitotuotteet voivat pahentaa ekseemaa. Jos epäilet, että näin saattaa olla sinun tapauksessasi, puhu lääkärin kanssa.

Varmistaaksesi, että saat kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita terveen ja hyvinvoivan päänahan ylläpitoon, kannattaa harkita myös hiuksille tarkoitetun lisäravinteen ottamista, kuten esimerkiksi Hair Growth Formula Gummies -viinikumivitamiineja. Tämä ravintolisä sisältää hiuksia ja hiuspohjaa helliviä ainesosia, kuten biotiinia, jodia, B12 -vitamiinia ja E-vitamiinia. Lisäksi ne sisältävät pelkästään luonnollisia ainesosia, joten voit olla varma, että ne ovat sinulle ainoastaan hyväksi!

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit miehille hiustenlähtöön.

32.95 €

Lue lisää

10. Juo enemmän vettä

Juo enemmän vettä

Viimeiseksi, yksi paras kuivan ja kutiavan päänahan hoito on yksinkertaisesti veden juominen! Ihosi käyttää juomasi veden pysyäkseen virkeänä ja kosteutettuna. Jos et juo tarpeeksi vettä, seurauksena voi siis olla kuiva päänahka. Ruokaviraston mukaan sinun tulisi juoda 5-8 lasia vettä päivässä.

Toivomme, että olet oppinut tämän artikkelin avulla kaiken tarvittavan kuivasta päänahasta, parhaista kuivan ja kutiavan päänahan hoitotuotteista sekä tavoista, joilla voit ylläpitää hiuspohjan terveyttä ja pitää huolen siitä, että kuiva hiuspohja ei tuota sinulle päänvaivaa!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

  Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

 • Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

  Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Fedtet hovedbund

  Rasvoittuvat hiukset - kuinka päästä eroon ikävästä vaivasta

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

Katso kaikki artikkelit