Vaivaako kuiva päänahka? Parhaat vinkit hoitoon!


Jokainen on varmasti joskus taistellut hiuspohjan ongelmien kanssa. Kuiva hiuspohja on tuskallinen ongelma, mutta kuivan päänahan hoito ei tarvitse olla monimutkaista. Tässä artikkelissa kerron yleisimmät syyt hiuspohjan ongelmiin ja omat vinkkini tilanteen helpottamiseksi. Lue alta lisää, jos haluat tietää kuinka selättää kuiva päänahka ja saada hyvinvoiva iho!

Niko Koskinen

Kirjailija

Niko on työskennellyt valmistumisensa jälkeen useissa kauneus- ja terveysalan yrityksissä, ja lisäksi hän kirjoittaa artikkeleita. Niko on valmistunut kaupalliselta alalta Helsingin Metropoliasta. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt useissa kauneus- ja terveysalan yrityksissä, ja lisäksi hän kirjoittaa artikkeleita hyvinvointialan julkaisuihin.Lue lisää.

Olen aina kärsinyt kuivasta ihosta, ja näin ollen yksi ongelmistani on ollut myös kuiva päänahka. Myös päänahan kutina ja hiustenlähtö on vaivannut minua useampaan otteeseen. Vaikka lohdutinkin itseäni sanomalla, että ongelma on varsin yleinen, ei se auttanut ärsytykseen tai kutinaan. Lähes mikään ei aja ihmistä niin hulluksi, kuin kuiva päänahka ja sen aiheuttama kutina – voin itse allekirjoittaa tämän! Kuiva päänahka saattaa jopa johtaa hiustenlähtöön, joten hiuspohjan ongelmia ei kannata ylenkatsoa, vaan kuivan päänahan hoito kannattaa aloittaa heti, kun oireita ilmaantuu. Hiuspohjan ongelmista on joskus kuitenkin vaikea puhua, ja niillä saattaa olla suuri vaikutus itsetuntoon. Kuiva päänahka oli ainakin itselläni suuri epävarmuuden aihe nuorempana.

Meni vuosia, ennen kuin juttelin ystävieni kanssa, ja sain selville, että kuiva hiuspohja on todella yleinen ongelma niin naisilla, kuin miehilläkin. Moni heistä myös koki, että kuiva päänahka aiheuttaa paljon itsetunto-ongelmia. Kesti myös kauan, ennen kuin ymmärsin, että kuivan päänahan hoito ei tarvitse olla vaikeaa. Nykyään olen onneksi viisaampi, ja kuiva päänahka ei ole enää ongelmanani. Olen kerännyt sinulle vinkkini ja neuvoni kuivan päänahan hoitoon, jotta sinun ei tarvitse huolehtia asiasta. Tämän blogin jälkeen olet varmasti viisaampi! Lue siis eteenpäin.

Tässä artikkelissa paneudun syvällisemmin tekijöihin, joista kuiva päänahka johtuu. Neuvojeni avulla ärtynyt ja kuiva hiuspohja on vältettävissä käyttämättä omaisuuksia eri tuotteisiin. Lisäksi kerron vinkkejä kuivan päänahan hoitoon. Artikkelin lukemisen jälkeen osaat valita hiuspohjallesi sopivan shampoon, ja tiedät mitä tuotteita vältellä. Paljastan myös uuden tuotesuosikkini, markkinoiden täysin uuden hoidon ärtyneelle, hilseilevälle ja kuivalle hiuspohjalle, joka edistää sekä hiusten, että hiuspohjan yleistä terveyttä. Psst… kyseessä on tuote, joka kulkee englanniksi nimellä ”scalp scrub”. Kuulet tästä tuotteesta lisää alempana, kun annan myös muita tuotesusoituksia.

Yleisimmät hiuspohjan ongelmat

Jokaisen hiuspohja ja iho ovat yksilöllisiä, sillä olemme kaikki erilaisia. Joku voi käyttää kaikkia markkinoiden hiustenhoitotuotteita, kun taas toisen hiuspohja on ärtynyt ja kuiva, eikä kestä kuin muutamia, tarkoin valittuja tuotteita. Yleisimmät hiuspohjan ongelmat ovat kuitenkin samat useimmille, ja niitä ovat esimerkiksi kuiva päänahka sekä erityisen rasvoittuva hiuspohja. Jos siis kärsit hilseestä, kutinasta tai hiuspohjan ärtyneisyydestä, voi syynä olla joko kuiva päänahka tai helposti rasvoittuva hiuspohja.

Vaikka kuiva päänahka vaikuttaa olevan rasvoittuvan hiuspohjan vastakohta, ovat oireet molemmissa kovin samanlaisia. Joskus voi siis olla haastavaa selvittää, onko kyseessä kuiva päänahka vai rasvoittuva iho. Esimerkiksi päänahan kutina ja hiustenlähtö voivat olla vaivoina molemmissa tapauksissa. Tässä kappaleessa kerron, miten kuiva päänahka eroaa rasvoittuvasta hiuspohjasta oireiltaan.

Hiuspohjan kuorinta ennen ja jälkeen

Oire: kuiva päänahka

Kutiseva, kuiva päänahka. Uskon, että kaikki, jotka ovat tämän kokeneet, voivat allekirjoittaa, että kuiva päänahka on suuri haaste. Kutinan lisäksi kuiva päänahka voi olla kipeä, ja se voi tuntua erityisen herkältä. Suurimmalla osalla kuiva päänahka johtuu näistä tekijöistä:

 • Kuiva hiuspohja voi olla seurausta esimerkiksi nestehukasta. Nestehukka on yleinen syy on koko kehon ihon kuivumiseen, ja sen taustalla on tavallisesti liian vähäinen vedenjuonti
 • Vaihtelevat sääolosuhteet, lämpötila, ilmankosteus ja todella kylmät sekä erityisen kuumat päivät
 • Arkipäivän hiustenhoitotuotteet voivat aiheuttaa hiuspohjan kuivuutta, ärtyneisyyttä ja kutinaa kenelle tahansa. Ärtynyt, kutiava ja kuiva päänahka voi esimerkiksi olla seurausta liiallisesta muotoilutuotteiden ja kemikaalien käytöstä.

Kuiva päänahka voi myös johtaa muihin ongelmiin, kuten infektioihin, ekseemaan ja hilseilyyn. Pahimmassa tapauksessa kuiva päänahka voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Kuivan päänahan hoito kannattaa siis aloittaa ajoissa!

Oire: Hilse

Hiuspohja, kuten muukin iho, koostuu kuolleista ihosoluista, jotka vähitellen poistuvat ihon pintakerrokselta. Joskus ihon uusiutuminen nopeutuu syystä tai toisesta ja hiuspohjan tasapaino järkkyy. Tällöin ihosolujen tuotanto kasvaa ja hiuspohja hilseilee. Hilse koostuu siis kuolleesta ihosolukosta. Syitä hiuspohjan epätasapainoon voivat esimerkiksi olla:

 • Hiuspohjan sieni-infektiot
 • Epätasapaino ihon luonnollisessa öljyntuotannossa
 • Yliherkkyys tietyille hiustuotteille, kuten kuivashampoolle

Kuiva päänahka vs. hilse

Kuiva päänahka ei välttämättä johda hilseen muodostumiseen ja päinvastoin: hilseen syynä ei aina ole kuiva hiuspohja. Hilse voi johtua monista tekijöistä, kuten hiuspohjan hiivasienen liikakasvusta, hormonaalisista muutoksista tai geeneistä. Kerron näistä tekijöistä lisää alempana artikkelissa.

Oire: Rasvoittuva hiuspohja

Myös rasvoittuva hiuspohja aiheuttaa kutinaa ja ärsytystä hiuspohjan ihossa, ja joissakin tapauksissa se aiheuttaa myös ihon hilseilyä. Rasvoittuvan hiuspohjan aiheuttama hilse kuitenkin eroaa hilseestä, jota kuiva päänahka aiheuttaa. Kuiva päänahka ja siihen liittyvä hilse on usein hienojakoista, kuivaa ja ikään kuin pöllyävää, kun taas rasvoittuvan hiuspohjan hilse on pikemminkin kosteaa, rasvaista ja se on helppo poistaa sormenpäillä. Hiuspohjan rasvoittumisesta kerromme lisää toisessa artikkelissa, joten jos rasvoittuva hiuspohja vaivaa, kannattaa mennä lukemaan vinkkejä ja hoitokeinoja mitä pikimmiten!

Oire: Päänahan kutina ja hiustenlähtö

Hvis hovedbunden klør, kan det udover tør hovedbund, skyldes mange forskellige problemer. Huden i hovedbunden såvel som på resten af kroppen fornyes hele tiden. Det er vigtigt at forstå, at den friske hud ikke burde klø, til trods for at den hele tiden fornyes. Se nedenfor nogle af de mest almindelige årsager til en kløende hovedbund:

 • Allergia tai yliherkkyys kosmetiikan eri ainesosille. Päivittäin käyttämäsi hiusten muotoilu- ja pesutuotteet saattavat aiheuttaa ihossa ärsytystä tai tuloksena voi olla rasvainen tai kuiva päänahka. Erityisesti herkkäihoisten kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden ainesosaluetteloihin.
 • Nokkosihottuma aiheuttaa punaisia, kutisevia ja ärtyneitä läikkiä hiuspohjaan.
 • Täit ovat usein pienten lasten ja kouluikäisten ongelma, mutta niitä tavataan myös aikuisilla. Yleisin oire on hiuspohjan kutina.
 • Syyhyä esiintyy harvoin pään alueella, mutta se saattaa aiheuttaa todella kovaa kutinaa hiuspohjassa erityisesti korvien ja niskan alueella.
 • Silsa on sieni-infektio iholla, joka voidaan hoitaa helposti sienilääkityksellä lääkärin ohjeiden mukaan.
 • Psoriasis saattaa myös aiheuttaa kutiavia, ärtyneitä ja punaisia läikkiä hiuspohjaan. Esimerkiksi päänahan kutina ja hiustenlähtö saattavat olla psoriasiksen oireita.

Vältä hiuspohjan raapimista ja vahingoittamista kutinasta huolimatta, sillä rikkoutunut iho on alttiimpi tulehduksille. Yritä vastusta raapimisenhalua, ja etsi mieluummin syy kutinalle, jotta voit löytää oikean hoitokeinon mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi kuivan päänahan hoito on helppoa, jos vain tiedät sen aiheuttajan!

Päänahan kutina ja hiustenlähtö ovat molemmat selviä merkkejä, että hiuspohjaan tulee kiinnittää enemmän huomiota. Hiustenlähtö voi johtua esimerkiksi hiuspohjan tulehduksesta tai ekseemasta, mutta myös kuiva päänahka voi pahimmassa tapauksessa johtaa hiustenlähtöön. Hiuspohjan terveys on A ja O terveeseen, vahvaan hiustenkasvuun, joten päänahan kutina ja hiustenlähtö kannattaa hoitaa mahdollisimman pikaisesti.

Jos päänahan kutina ja hiustenlähtö, sekä kuiva päänahka ovat tavallisia ongelmiasi, voit huokaista helpotuksesta. Syväkosteuttavat, puhdistavat ja hoitavat tuotteet helpottavat oireita huomattavasti, ja hiuksesi pääsevät taas kasvamaan terveinä ja vahvoina. Jos hiustenlähtö huolettaa, tai etsit hoitokeinoja, voit lukea toisen artikkelimme, jossa käymme läpi yleisimmät syyt hiustenlähtöön. Jos hiustenlähtösi on syynä on kuiva päänahka tai hiuspohjan epätasapaino, kannattaa lukea eteenpäin, sillä alempana kerron, miten kuivan päänahan hoito kannattaa aloittaa!

Mistä kutiava ja kuiva päänahka johtuu?

Hiuspohjan iho uusiutuu, kuten muukin iho kehossa. Terve iho ei kuitenkaan kutise, tai oireile muutenkaan. Sitä ei oikeastaan pitäisi edes huomata. Jos huomaat, että oireena on päänahan kutina ja hiustenlähtö, kuivuus tai hilseily, on aika keskittyä kuivan päänahan hoitoon. Kuiva päänahka on usein monen tekijän summa. Jokaisen iho on erilainen ja siihen vaikuttavat eri hiustenhoitotuotteet, sääolosuhteet ja stressi sekä elämäntilanne. Ongelma tulee tietysti aina hoitaa syyn perusteella, ja siksi onkin tärkeä selvittää, mistä kuiva päänahka johtuu. Jos sinusta tuntuu, että ongelmanasi on kuiva hiuspohja, tarkista, osuuko tästä listasta jokin kohdalleen:

Vuodenaikojen vaihtelu

Ihosi, eli myös hiuspohjasi, saattaa reagoida säätilan muutoksiin. Kun syksy lähestyy, ja ilmat kylmenevät, saattaa kuiva sää ja kova tuuli kuivattaa ihoa ja hiuspohjaa entisestään. Myös synteettisestä materiaalista valmistettu pipo ja jatkuva hupun käyttö voivat ärsyttää hiuspohjaa talviaikana. Kuiva päänahka voi olla ongelma myös kesäisin ja etelänlomalla, kun kloorivesi, suola ja auringon UV – säteily rasittavat hiuspohjan ihoa. Toiset kärsivät kylmästä enemmän kuin lämpimästä ja päinvastoin. Yritä miettiä, milloin hiuspohjasi on parhaimmassa kunnossa, niin voit selvittää, onko kuiva päänahka tulosta kylmästä talvesta ja polttavasta kesäauringosta.

Hiustenpesu liian usein tai liian harvoin

Jokainen hiuspohja on yksilöllinen, joten hiustenpesurutiinienkin tulee olla yksilöllisiä. Jollakin kuiva päänahka saattaa kaivata pesua usein, kun taas toisten kuiva hiuspohja pysyy paremmassa kunnossa harventamalla pesuväliä. Kokeilemalla löydät rutiinin, joka sopii juuri sinun ihollesi. Valitse lisäksi hiustenpesuun kosteuttava shampoo, joka ei sisällä kuivattavia SL-sulfaatteja tai silikoneja. Itse pesen hiukseni noin kolme - neljä kertaa viikossa talviaikana, sillä olen huomannut, että itselläni kuiva päänahka kaipaa kosteutusta laadukkaan shampoon muodossa muutaman kerran viikossa.

Stressi ja elämäntyyli

Kuiva hiuspohja voi olla lopputulos stressistä, huonosta ruokavaliosta tai elämäntavoista. Päänahan kutina ja hiustenlähtö kertovat paljon kehostamme, ja niiden seurauksena kannattaa katsoa omia elämäntapojaan kriittisellä silmällä, ja miettiä, pitäisikö arkipäivään tehdä muutoksia.

Runsas muotoilutuotteiden käyttö

Kuivashampoo, lakka, hiusgeeli ja muut vahvat muotoilutuotteet kuivattavat hiuspohjan ihoa. Muista pestä hiukset erityisen hyvin, jos käytät paljon muotoilutuotteita, sillä muotoilutuotteista kertyy helposti tuotejäämiä hiuspohjaan, jolloin kuiva päänahka ärsyyntyy entisestään. Tuotekertymät hiuspohjassa vaikuttavat myös hiustenkasvuun ja hiusten terveyteen. Kuivan päänahan hoitoon auttaa myös lepopäivä muotoilutuotteista. Jättämällä hiuslakan ja kuivashampoon pois edes yhdeksi päiväksi annat hiustesi ja hiuspohjasi hengittää, mikä voi helpottaa kutinaa ja ärtyneisyyttä.

Geenit

Osa ihmisistä on onnekkaita, ja heidän ihonsa ei koskaan kuivu tai tunnu ärtyneeltä. Suurimmalla osalla kuitenkin on jossain elämänvaiheessa ongelmia ihonhoidossa, ja kuiva päänahka ei ole tavaton ongelma. Minulla on esimerkiksi hyvin herkkä iho, joka kuivuu helposti. Tästä syystä myös kuiva päänahka on ollut ongelmani monta vuotta, ja kärsin siitä erityisesti talven lähestyessä ja ilmojen kylmetessä. Vaikka kuiva päänahka, kutina ja ihon ärtyneisyys voi tuntua aivan kamalalta, voi tilanteen kuitenkin korjata. Kaiken alku ja juurin on oikeiden hiustuotteiden valitseminen ja päivittäinen kuivan päänahan hoito. Moni hoitaa vain hiuksiaan, vaikka todellisuudessa hiusten terveyteen vaikuttaa myös hiuspohjan kunto. Kokonaisvaltainen hiustenhoito kattaa siis sekä kuivan päänahan hoitoa että hiuksista huolehtimista.

Kuivan päänahan hoito

Kuiva päänahka on hoidettavissa monin eri tavoin, ja kuivan päänahan hoito ei tarvitse olla hankalaa. Tuoteviidakko kuitenkin hämmentää monia, eikä syyttä. Tuotteita on joka lähtöön, kaikille ihotyypeille, ja niitä voi ostaa niin supermarketeista kuin apteekeistakin. Tässä tilanteessa shampoo jää helposti kokonaan ostamatta, tai rahaa tulee tuhlattua täysin tarpeettomasti tuotteisiin, jotka eivät toimi, ja kuivan päänahan hoito vain lykkääntyy. Jos päänahan kutina ja hiustenlähtö ovat seurausta esimerkiksi sieni-infektiosta tai ekseemasta, kannattaa käydä lääkärin vastaanotolla, sillä molemmat voidaan hoitaa reseptilääkkeillä. Nyt kerron kuitenkin, mitä voit tehdä kotona, ja miten kuivan päänahan hoito onnistuu ilman lääkärikäyntejä:

1. Juo enemmän vettä

Olemme varmasti kaikki tietoisia, että riittävä nesteiden (lue: veden) juominen on tärkeää ihon hyvinvoinnin ja kehon yleisterveyden kannalta. Riittävä vedensaanti vaikuttaa ihon lisäksi myös hiuspohjaan ja hiuksiin. Kuiva päänahka on merkki kuivasta ihosta ja nestehukasta. Tämä on helppo hoitaa juomalla tarpeeksi vettä päivän aikana. Jos kuiva päänahka vaivaa, kannattaa siis tarkistaa, että vettä tulee hörpittyä noin kaksi litraa päivässä. Helppo ja edullinen tapa aloittaa kuivan päänahan hoito!

2. Valitse laadukkaat hiustuotteet

Kuiva päänahka saattaa olla seurausta myös käyttämistäsi hiustenhoitotuotteista, ja niiden sisältämistä ainesosista. Tiesitkö, että monet shampoot sisältävät SL – sulfaatteja, jotka kuivattavat ihoa? Myös alkoholit, parabeenit, synteettiset hajusteet ja silikonit ärsyttävät herkkää ihoa, ja voivat johtaa hiuspohjan kuivumiseen. Värjääminen, vaalennus ja muut kemikaalihoidot voivat myös olla syitä, miksi kuiva päänahka ei parane. Kuivan päänahan hoito kannattaa siis aloittaa valitsemalla ekologiset, kevyet ja hellävaraiset hiustuotteet, jotka kosteuttavat kuivaa ihoa.

3. Unohda vahvat muotoilutuotteet

Tämä neuvo on jatkoa edelliseen kohtaan, mutta halusin kuitenkin korostaa asiaa, joten muotoilutuotteet saivat oman kappaleensa. Me suomalaiset käytämme aivan liikaa muotoilutuotteita, kuten lakkaa, hiusgeeliä, kuivashampoota ja vahaa. Suurin osa edellä mainituista tuotteista ovat täynnä vahvoja kemikaaleja, jotka kuivattavat ja ärsyttävät ihoa. Ne myös kertyvät vähitellen hiuspohjaan, jolloin ongelmana voi olla kuiva päänahka, päänahan kutina ja hiustenlähtö. Lisäksi näitä tuotekertymiä on hankala pestä pois tavallisella shampoolla. Onneksi Suomesta löytyy nykyään paljon allergiaystävällisiä ja luonnollisia hius- sekä muotoilutuotteita. Hiusten muotoiluun on siis vaihtoehtoja, joiden lopputuloksena ei ole kuiva päänahka, ja jotka sopivat arkikäyttöön, vaikka kuivan päänahan hoitoprosessi olisikin käynnissä.

4. Huolehdi ruokavaliostasi

Puutteellinen tai huono ruokavalio vaikuttaa koko kehoon, jolloin myös hiuspohja kärsii. Ihon ja hiuspohjan hyvinvointia edistää muun muassa riittävä biotiinin, sinkin, B – vitamiinien ja seleenin saaminen. Kuiva päänahka saattaakin olla seurausta vitamiini- tai mineraalivajeesta. Voit lukea toisesta blogiartikkelistamme parhaat vitamiinit hiuksille ja hiuspohjan hyvinvoinnille. Itse syön hiuksille ja hiuspohjan hyvinvoinnille tarkoitettua vitamiinilisää, jotta saan varmasti kaikki tarvitsemani vitamiinit, mineraalit ja ravintoaineet säännöllisesti.

5. Kokeile hiuspohjan hierontaa

Helppo, mutta todella tehokas keino kuivan päänahan hoitoon, sekä muihin hiuspohjan ongelmiin, on hiuspohjan hieronta. Hiuspohjan hieronta edistää ihon verenkiertoa, jolloin luonnollinen öljyntuotanto tasapainottuu, ja hiuspohja saa tarvitsemansa ravinteet. Käytä sormenpäitäsi, ja hiero hiuspohjaasi pyörivin liikkein muutaman minuutin ajan. Hieronnan voi toteuttaa esimerkiksi osana hiustenpesua tai päivittäistä hiusrutiinia. Kuiva päänahka kaipaa hemmottelua, ja hieronta on erinomainen keino siihen!

HairLust arvostelu

Kuiva päänahka - muita hyviä neuvoja

Pidä mielessä, että hyvinvoiva hiuspohja johtaa terveeseen hiustenkasvuun. Kannattaa siis aloittaa kuivan päänahan hoito heti, kun oireet ilmaantuvat. Kerron alempana omat tuotesuosikkini, joilla kuiva päänahka saadaan helposti hoidettua:

1. Kokeile päänahan kuorintaa

Kuivan päänahan hoito sisältää monia eri vaiheita, mutta itselle suurimman ja pikaisimman helpotuksen toi päänahan kuorinta. En aikaisemmin edes tullut ajatelleeksi, että päänahan kuorinta voisi helpottaa tilannetta, mutta monet ihmisethän kuorivat myös kasvojen sekä muun kehon ihoa poistaakseen kuolleen ihosolukon, joten kuinka päänahan kuorinta eroaisi tästä? Muista kuitenkin, että hiuspohjan iho on herkkää ja erityisesti kuiva päänahka tarvitsee hellävaraista hoitoa. Valitessasi päänahan kuorintatuotetta, keskity etsimään hyviä ja hoitavia ainesosia, kuten rauhoittavaa Aloe Veraa, kosteuttavaa kakaovoita ja virkistävää acai-uutetta.

Päänahan kuorinta siis poistaa kuollutta ihosolukkoa, jolloin kuiva päänahka hengittää paremmin ja on valmis myös vastaanottamaan kosteuttavan shampoon ja hoitoaineen vaikuttavat ainesosat paremmin. Lisäksi päänahan kuorinta vilkastuttaa ihon verenkiertoa, joka on erinomainen apu kuivan päänahan hoitoa suorittaessa.

Esimerkiksi HairLust:illa on ihana päänahan kuorinta, Hair & Scalp Detox Scrub, joka poistaa kuolleet ihosolut, tuotekertymät, lian ja rasvan, sekä kovan veden mineraalit hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Kuiva päänahka saattaa hilseillä, mutta hiuspohjan kuorinnalla hilseestä pääsee eroon helposti ja nopeasti. HairLust – päänahan kuorinta sisältää esimerkiksi ekologista minttuöljyä, joka raikastaa ja stimuloi hiuspohjaa. Kuorinnan sisältämä aprikoosinjyväjauhe puolestaan kuorii ihoa kevyesti. Päänahan kuorinta on helppo, mutta tehokas hoito kutiavalle hiuspohjalle!

2. Valitse hyvä hiusharja

Mainitsin aiemmin artikkelissa, että hiuspohjan hieronta on hyvä kuivan päänahan hoitokeino. Hieronnan voi joko toteuttaa sormin, tai sitten voit käyttää hiusharjaa, joka selvittää hiukset hellävarisesti, mutta myös hieroo hiuspohjaa kevyesti. Wet Brush – hiusharjalla voit hieronnan lisäksi esimerkiksi levittää hiuksiin hiusnaamion tai selvittää hiukset varoen suihkun jälkeen. Kuiva päänahka tulee rakastamaan tätä hemmottelua!

3. Minttuinen ja proteiinirikas hiuspohjan seerumi

Markkinoilla on useita hiuspohjalle tarkoitettuja hoitavia seerumeita, jotka kosteuttavat ja ravitsevat hiuspohjaa. Erityisesti kuiva päänahka hyötyy seerumista, joka tarjoaa iholle kosteutta ja suojelee ihoa ulkoisilta tekijöiltä koko päivän. Suosittelen Scalp Follicle Treatment & Volumizer – hoitoa, jota voi käyttää hiuksiin jätettävän hoitoaineen tapaan hiustenpesun jälkeen. Tuotteen sisältämä ekologinen vihreä minttu hoitaa, kosteuttaa ja ravitsee kutiavaa hiuspohjaa, ja auttaa kuivan päänahan hoitoprosessissa. Seerumissa on myös proteiineja, jotka tarjoavat hiuksille luonnollista lisävolyymiä, mikä tekee seerumista loistavan vaihtoehdon vahalle, lakalle ja volyymijauheille.

4. Laita tyynyliinasi vaihtoon

Myös tyynyliinallasi on suuri vaikutus hiustesi ja hiuspohjasi hyvinvointiin. Tyynyliinasi on kosketuksissa hiustesi kanssa noin 8 tuntia vuorokaudessa, joten väärin valittu materiaali voi helposti pahentaa hiuspohjan ongelmia. Halvat, karkeat puuvillaliinat muun muassa rasittavat hiuksiasi, mutta myös kuiva päänahka saattaa ärtyä väärästä tyynyliinavalinnasta. Suosittelenkin valitsemaan tyynyliinasi huolella! Muista myös vaihtaa tyynyliinaa viikoittain, erityisesti jos sinulla on kuiva päänahka, hilsettä tai tulehdus. Lika ja bakteerit kertyvät helposti tyynyliinaan, jolloin kuivan päänahan hoito ei onnistu yrityksistä huolimatta. Itse suosin bambusta valmistettua tyynyliinaa, sillä bambu on materiaalina pehmeä ja hellävarainen, ja sen lisäksi se on ekologisempi vaihtoehto puuvillalle. Bambu on myös luonnostaan antibakteerinen ja allergiaystävällinen. Bambutyynyliinan avulla kuiva päänahka ja hiuspohjan iho voivat hengittää läpi yön.

Voit lukea blogistamme myös muita erinomaisia vinkkejä, miten hoitaa hiuksiasi parhaalla mahdollisella tavalla. Täältä voit muun muassa lukea vinkkejä, millainen kosteuttava shampoo on paras shampoo kuivalle päänahalle.

HairLust asiakasarvosteluja
4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


 • Emmu

  Oon kyllä kokeillut vaikka mitä hoitoja tähän kuivaan päänahkaan, mutta tuntui ettei ne vaan auta. Sitten löysin luonnolliset hiustuotteet ja johan on hiukset ja päänahka pysyneet kunnossa! Suosittelen näitä tuotteita, kaikki on SL-sulfaatittomia ja just ne SL-sulfaatit voi johtaa tohon kuivumiseen!


 • Sonia

  Vielä kun jostain löytyisi hyvä hius päänahkakuorinta, ostaisin heti, ne eivät taida olla kovin yleisiä. Kun ei miulla ole aikaa noiden tee-se-itse juttujen kanssa läträilemiseen…!


 • Anniina

  Siis enpä oo edes ajatellut asiaa! kyllä kaikenmaailman diy ihokuorintoja ja kasvonaamioita on tullut väsäiltyä, mutta hiuspohja on jäänyt tosi vähälle huomiolle. Pitääkin yrittää parantaa tapoja ja mennä heti etsimään hyviä kuorintatuotteita tai tekemään ite :-)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.