Rakennepaikkaava hiusnaamio: tarjoa proteiinia hiuksillesi


Tuntuvatko hiukset elottomilta, väsähtäneiltä ja ohuilta? Tämä voi olla merkki siitä, että hiukset eivät saa tarpeeksi proteiinia. Mutta kuinka tarjota proteiinia hiuksille? Onko rakennepaikkaava hiusnaamio todella hyödyllinen? Tässä artikkelissa kerron hiusten proteiinitarpeesta, ja neuvon, kuinka voit tehostaa hiusrutiinejasi tarjoamalla proteiinia hiuksillesi.

Sofie Tidemand

Perustaja, HairLust

Sofie on yksi HairLustin perustajista. Hän on hiusnörtti isolla H:lla, joka rakastaa jakaa hiustenhoitokokemuksensa muiden kanssa. Sofie on kiinnostunut uusimpien hiustrendien, stailausvinkkien ja luonnollisten ainesosien oppimisesta ja testaamisesta, ja hän pyrkii pysymään ajan tasalla alan trendeistä. Parasta mitä hän tietää, on pystyä auttamaan ihmisiä.Lue lisää.

Tiedät varmasti, että hiukset ja hiuspohja on pidettävä puhtaana, jotta hiukset kasvavat terveinä. Olet myös kuullut, että takut voivat katkoa hiuksia, ja siksi hiuksia on harjattava. Hoitoaineet ja hiusöljyt pitävät hiukset kosteutettuina, jotta ne eivät katkeilisi. Mutta mitä tehdä, kun huonot hiusrutiinit vahingoittavat ja vaurioittavat hiuksia kaikesta tästä huolimatta? Entä jos hiukset vain näyttävät lattanoilta, elottomilta ja väsyneiltä ilman syytä?

Tilanteen voisi ratkaista tarjoamalla proteiinia hiuksille. Tässä artikkelissa kerron, miksi on tärkeää antaa tarpeeksi proteiinia hiuksille, mikä on rakennepaikkaava hiusnaamio, mistä proteiinia saa ja mistä tunnistat hiusten proteiinitarpeen. Lue siis eteenpäin, niin opit lisää hiuksista ja proteiinista.

Hiussuortuvan rakenne ja hiusten anatomia

Proteiini ja terveys kulkevat käsi kädessä – ei vain niille, jotka haluavat kasvattaa lihaksiaan, vaan myös niille, jotka haluavat hoitaa hyvin ihoaan, kynsiään ja hiuksiaan. Hiukset koostuvat pääasiassa proteiinista, jota kutsutaan kreatiiniksi. Kreatiini tekee hiussuortuvasta vahvan, ja antaa sille sen rakenteen ja muodon. Ilman proteiinia, hiukset ohenevat ja menettävät elastisuutensa. Proteiinipuute hiuksissa voi johtaa jopa hiustenlähtöön, eli kannattaa ajoittain tarkastella, pitäisikö tarjota proteiinia hiuksille.

Mitä tapahtuu, jos kehossa ei ole riittävästi proteiinia?

Jos kehomme ei saa riittävästi proteiinia, hiustenkasvu saattaa hidastua ja jopa hiustenlähtöä saattaa esiintyä. Keho ei pidä hiustenkasvua elintärkeänä toimintona, vaan se keskittää proteiinin mieluummin hormonien, entsyymien ja vasta-aineiden tuotantoon. Tällöin voi olla hyvä idea tarjota hieman lisäproteiinia hiuksille, jotta ne voivat paremmin ja näyttävät terveemmiltä.

Proteiinia hiuksille

Hiusten kasvusykli vaikuttaa myös olennaisesti hiustesi proteiinin tarpeeseen. 90% hiuksistasi on kasvuvaiheessa, jota kutsutaan myös anageeni-vaiheeksi. Tämä kasvuvaihe kestää noin 3-5 vuotta. Anageeni-vaiheen jälkeen hiusten kasvusyklissä tulee katageeni-vaihe, eli muutaman viikon mittainen siirtymävaihe, jossa hius alkaa pikkuhiljaa irtoamaan. Viimeisenä hius siirtyy telogeeni-vaiheeseen, jossa yksittäinen hius viimein tippuu. Telogeeni-vaihe on hiusjuuren lepovaihe, jonka jälkeen hius alkaa taas kasvamaan uudestaan. Mikäli et tarjoa tarpeeksi proteiinia hiuksillesi, voivat hiuksesi mennä ennenaikaiseen telogeeni-vaiheeseen, mikä puolestaan aiheuttaa hiustesi harvenemista. Muista myös, että kaikki irtoavat hiukset eivät välttämättä irtoa tupesta lähtien, vaan kuivat ja hauraat hiukset saattavat katkeilla myös muista kohdista. Jos hiustenlähtö vaikuttaa runsaalta, tai hiukset katkeilevat paljon, kannattaa miettiä, tarjoatko tarpeeksi proteiinia hiuksillesi?

Hiukset saattavat kaivata lisäproteiinia esimerkiksi värjäyksen, vaalennuksen, kemiallisten käsittelyiden, kuumennuksen tai jatkuvan muotoilun seurauksena. Myös proteiinin puute ruokavaliossa voi johtaa hiusten proteiinivajeeseen. Mutta miten tarjota proteiinia hiuksille, jos ne kaipaavat sitä? Lue lisää, niin kerron, mikä on rakennepaikkaava hiusnaamio! Jos uskot hiustesi kaipaavan proteiinin sijasta kostetusta, lue artikkelimme, jossa kerromme, mitä on kosteuttava shampoo.

Proteiinihoito ja rakennepaikkaava hiusnaamio

Jos hiukset alkavat katkeilemaan runsaasti, ensiapuna kannattaa tarjota proteiinia hiuksille proteiinihoidon muodossa. Proteiinihoidoksi voidaan kutsua kaikkia kaupan valmisteita, sekä itsevalmistettuja hoitoja, joiden tarkoitus on tarjota lisäproteiinia hiuksille. Tarjoamalla proteiinia hiuksillesi, niiden elastisuus ja joustavuus paranee, ja hiuksista tulee vahvemmat.

Rakennepaikkaava hiusnaamio puolestaan vahvistaa hiuksia korjaamalla hiuksen eri kerroksia, jos ne ovat vahingoittuneet. Rakennepaikkaavan hiusnaamion pienet proteiinit täyttävät hiussuortuvissa olevia aukkoja vahvistaen hiusta ja suojelevat näin hiusta muilta vahingoilta. Rakennepaikkaava hiusnaamio on hyvä lisä hiustenhoitorutiiniin, jos haluat tarjota tehokkaasti lisäproteiinia hiuksillesi.

Hiuksista on hyvä pitää huolta myös tarjoamalla niille proteiinin lisäksi tarpeeksi muita ravintoaineita, kuten mineraaleja sekä vitamiineja. Itse käytän Itse käytän Hair Growth Formula Gummies - vitamiineja HairLustilta. Ne maistuvat huippuhyviltä, ja ovat supertehokkaita. Lue eteenpäin, niin kerron, milloin tarjota proteiinia hiuksillesi ja mitä ainesosia hyvä rakennepaikkaava hiusnaamio sisältää.

Mitä hyvä rakennepaikkaava hiusnaamio sisältää?

Yleisimpiä ainesosia, joista voit saada proteiinia hiuksille ovat mm. keratiini, kollageeni, kaura, riisi, vehnä ja silkki. Useimmiten näitä proteiineja käytetään hydrolysoituina, mikä tarkoittaa sitä, että proteiinia on pilkottu ja hajotettu pienemmiksi molekyyleiksi, jotta ne voivat tunkeutua syvemmälle hiusten eri kerroksiin. Näin hiukset pysyvät kevyempinä ja proteiinihiusmaski toimii tehokkaammin. Rakennepaikkaava hiusnaamio ja proteiinihoito on helppo tunnistaa kaupan hyllyllä esimerkiksi sanoista ”uudelleenrakentava”, ”korjaava”, ”vahvistava” ja ”rakennepaikkaava”. Myös aminohapot sekä muut proteiinit ovat erittäin tärkeitä hiustenhoitotuotteiden ainesosaluettelossa. Jos siis haluat tarjota proteiinia hiuksillesi, ainesosaluetteloista kannattaa etsiä sanoja ”keratiini”, ”proteiini”, ”aminohappo” ja ”hydrolysoitu proteiini”.

Huomaa kuitenkin, että näitä ainesosia voi saada monista eri lähteistä, joten kannattaa aina kiinnittää erityistä huomioita siihen, että ne ovat peräisin mahdollisimman luonnollisista lähteistä. Kun etsit hiuksillesi ekstratehoa proteiineista, suosittelen aineosien lisäksi tarkistamaan niiden pitoisuuden. Nyrkkisääntönä on, että mitä alempana tuote on ainesosaluettelossa, sitä vähemmän sitä on itse tuotteessa. Jos siis haluat tarjota extraproteiinia hiuksillesi, valitse rakennepaikkaava hiusnaamio, joka sisältää runsaasti korjaavia proteiineja.

Hiusten proteiinivajeen oireet

Kenelle rakennepaikkaava hiusnaamioi oikein sopii? Milloin olisi syytä tarjota lisäproteiinia hiuksille? Pitäisikö juuri minun käyttää proteiinimaskia? Hiusten proteiinivaje voi näkyä hiuksissa monin eri tavoin, ja eri hiuslaatuihin se aiheuttaa erilaisia oireita. Myös erilaiset luonnonolot tai hiusten käsittely voivat aiheuttaa hiuksissa proteiinivajetta. Jos jokin alla olevista oireista tai tilanteista kuulostaa tutulta, saattaa olla aika tarjota proteiinia hiuksille.

 • Jos kamppailet kaksihaaraisten ja kuivien latvojen kanssa, vaikka käytät hoitavia ja kosteuttavia hiustenhoitotuotteita

 • Elottomat, väsyneet ja lattanat hiukset ovat merkki proteiinivajeesta – aika kaivaa rakennepaikkaava hiusmaski esiin ja tarjota proteiinia hiuksille!

 • Mikään määrä kosteuttavia tuotteita ei palauta hiusten tuuheutta tai tee niistä terveen näköisiä – kosteus-/proteiinitasapainossa on tällöin häiriöitä, mutta tilanteen voi onneksi korjata hyvällä proteiinihoidolla

 • Jos sinulla on hyvin kuivat ja pörröiset hiukset, joko luonnostaan tai huonojen hiusrutiinien vuoksi. On hyvä idea tarjota proteiinia hiuksillesi, jos hiuksesi ovat todella pörröiset ja kuivat, joko luontoäidin vuoksi tai huonojen hiusrutiinien seurauksena.

 • Normaalisti kiharat hiukset vaikuttavat epänormaalin suorilta ja niistä puuttuu elastisuus – proteiini tuo hiuksiin vahvuutta ja rakennetta. Jos hiukset kärsivät proteiinivajeesta, erityisesti kiharat hiukset saattavat näyttää todella latistuneilta.

 • Jos hiuksesi ovat altistuneet voimakkaalle auringonvalolle, etkä ole suojannut hiuksiasi UV-suojalla, ja ne ovat päässeet huonoon kuntoon

 • Jos olet juuri värjännyt tai vaalentanut hiuksiasi voimakkailla kemikaaleilla. Erityisesti blondina on tärkeää tarjota runsaasti proteiinia hiuksille, sillä vaaleat hiukset ovat usein luonnostaan ohuemmat tai vaalennuksen jälkeen hauraat. Voit lukea lisää vaalennettujen hiusten hoidosta, hopeashampoosta ja hopeahoitoaineesta blogiartikkelistamme.

 • Jos olet aikaisemmin tai hiljattain käsitellyt hiuksiasi paljon kemikaaleilla ja hiustenhoitotuotteilla sekä muotoilulaitteilla.

 • Jos hiuksesi ovat altistuneet paljon kloorille ja merivedelle esimerkiksi kesälomalla, ja hiuksesi tuntuvat haurailta ja huokoisilta, tilannetta voi korjata rakennepaikkaava hiusnaamio.

 • Hiustenlähtö oireena – hiusten proteiinivajeen jatkuessa pitkään hiukset voivat ohentua ja ne saattavat irrota. Tilannetta voi korjata tarjoamalla lisäproteiinia hiuksille. Jos hiustenlähtö on todella runsasta, kannattaa miettiä, voisiko siihen olla muita syitä. Voit lukea kattavan artikkelimme naisten hiustenlähtöön liittyen, jos hiustenlähtö mietityttää.

Proteiini auttaa myös sitomaan kosteutta hiuksiin, joten joskus proteiinivaje sekoitetaan hiusten kosteusvajeeseen. Muita oireita voi siis olla hiusten kuivuus, pörröisyys ja sähköisyys. Kannattaa siis säännöllisesti tarjota tarpeeksi sekä kosteutta että proteiinia hiuksille, niin ne voivat hyvin ja näyttävät paksuilta, kauniilta sekä terveiltä. Lyhyesti sanottuna: jos hiuksesi tuntuvat kuivilta, ja haluat antaa hieman lisähuomiota, on proteiinia hiuksille tarjoava rakennepaikkaava hiusnaamio hyvä idea!

Miten tarjoan proteiinia hiuksilleni?

Rakennepaikkaava hiusnaamio ja se, miksi proteiinia hiuksille kannattaa tarjota ovat monille varmastikin hieman outoja asioita. Siksi pyrinkin tässä hieman selventämään, miksi hiuksia kannattaa hoitaa proteiinituotteilla. Näillä pienillä vinkeillä saat helposti hieman enemmän tehoa irti hiustenhoitotuotteidesi proteiineista!

Se, kuinka usein rakennepaikkaava hiusnaamio olisi tarpeen juuri sinun hiuksillesi, on yksilöllistä. Se riippuu paljon hiustesi tyypistä ja kunnosta sekä siitä, kuinka muuten käsittelet hiuksiasi. Tämä onkin sellainen asia, jonka saat itse selville vain kokeilemalla itse, kuinka hiuksesi reagoivat. Huomaat varmastikin nopeasti, kuinka paljon proteiinia hiuksillesi tarvitsee tarjota. Korjaava hiusnaamio on tähän kokeiluun hyvä tapa - usein jo parin kerran jälkeen voit huomata eron hiuksissasi. Kannattaa aloittaa kokeilemalla pientä määrää proteiinia hiuksillesi esimerkiksi hiusnaamion muodossa kerran tai kahdesti kuukaudessa.

Proteiinihiusmaski hoitaa hiuksia usein paljon syvemmältä, kuin tavallinen kosteuttava hiusmaski, sillä se sisältää runsaammin proteiinia hiuksille. Rakennepaikkaava hiusnaamio on siis paljon raskaampi ja tehokkaampi hoito hiuksille. Sitä ei siis tarvitse, tai tulekaan, käyttää jokaisen hiustenpesun yhteydessä.

Näin usein proteiinihiusmaskia kannattaa käyttää normaaleille ja terveille hiuksille

Jokaisen ei välttämättä tarvitse tarjota ovin runsaasti proteiinia hiuksille. Saatat saada tarpeeksi proteiinia ruokavaliosta tai hiuksesi kasvavat luonnostaan hyvin terveinä ja paksuina. Tällöin hiuksille kannattaa tavallisen hiustenpesun yhteydessä käyttää normaalia kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, sekä esimerkiksi hiusöljyä ja hiusmaskia, jossa ei ole proteiinia. Kerran kuussa proteiinia hiuksille voi tarjota tehokkaamman proteiinihiusmaskin muodossa, jotta hiukset säilyttävät terveen ulkonäkönsä ja tuuheutensa myös tulevaisuudessa.

Kuinka usein proteiinia hiuksille, jotka ovat kuivat ja vahingoittuneet?

Jos sinusta tuntuu, että et saa tarpeeksi proteiinia hiuksillesi ruokavaliosta, tai hiuksesi ovat kovin kuivat ja huonokuntoiset, voit aloittaa käyttämällä proteiinihiusmaskia noin 2-3 kertaa kuukaudessa. Lisäksi voit tarjota proteiinia hiuksillesi shampoon ja hoitoaineen muodossa. Jos hiuksesi ovat todella huonossa kunnossa, hiusvitamiinit saattavat olla hyvä idea. Proteiinin lisäksi hiukset kaipaavat mineraaleja ja vitamiineja, joten hiusten huonokuntoisuus voi johtua myös vitamiinivajeesta.

6 helppoa vaihetta – näin tarjoat parhaiten proteiinia hiuksillesi

 1. Hiusten tulisi olla juuri pestyt ja puhtaat, eikä niissä tulisi olla yhtään likaa tai tuotejäämiä. Tämä siksi, että rakennepaikkaava hiusnaamio pääsee paremmin tunkeutumaan puhtaisiin hiuksiin, jolloin se antaa todella optimaaliset tulokset ja hoitaa hiuksia tehokkaasti.

 2. Levitä sitten proteiinihiusmaskia haluttu määrä kädelle ja levitä se koko hiusten pituuksiin. Useimmiten jo pienikin määrä riittää – proteiinia hiuksille ei tarvitse tarjota kerralla paljoa. Näin rakennepaikkaava hiusnaamio jättää hiuksesi ihanan raikkaiksi ja puhtaiksi ilman, että ne tuntuvat lässähtäneiltä

 3. Kun tuote on levitetty hiuksiin, käytä hyvää hiusharjaa, jotta saat hiusnaamion varmasti levitettyä tasaisesti koko hiuksiin. Suosittelen investoimaan hiusharjaan, jota voit käyttää niin märkiin, kun kuiviinkin hiuksiin – esimerkiksi wet brush tyylinen hiusharja sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Lisäksi sen avulla voit hieroa päänahkaasi ja saat verenkiertoa päänahassasi tehostettua, mikä parantee hiusten kuntoa entisestään. Käytän itse tätä Detangle Wet Brush-harjaa, ja se on jo kauan sitten lunastanut vakipaikan kylpyhuoneestani.

 4. On hyvä antaa hiusnaamion vaikuttaa kunnolla – korjaava hiusnaamio voi olla hiuksissasi suurin piirtein 5-10 minuuttia parhaan tuloksen takaamiseksi. Laita siis hyvää musiikkia soimaan, sheivaa jalat, meditoi tai lueskele inspiroivaa lehteä, kun odottelet tarjotessasi tehokkaasti proteiinia hiuksillesi. Proteiinihiusmaskin käyttämisen voi helposti muuttaa ihanaksi ja hauskaksi kylpyläkokemukseksi.

 5. Huuhtele hiukset lopuksi huolellisesti haalealla vedellä ja viimeistele hyvällä hoitoaineella. Mikset kokeilisi Aloe Veraa sisältävää Hair Growth & Repair Conditioner hoitoainetta? Se on tunnettu esimerkiksi hoitavasta sekä kosteuttavasta vaikutuksestaan.

 6. Proteiinia hiuksille rakennepaikkaavan hiusnaamion muodossa olisi hyvä tarjota vain noin 1-3 kertaa kuukaudessa, sillä se on erittäin hoitava ja tehokas hiusnaamio. Hiusnaamioiden välissä on kuitenkin tärkeää pitää huolta hiusten tehokkaasta kosteutuksesta. Voit kokeilla tehokosteukseen myös Hair Growth & Protection Hair Mask-hiusnaamiota, jota voi käyttää noin kerran viikossa.

Proteiini hiustenhoidossa: Do’s & Don’ts

Kuinka tehostaa proteiinihiusmaskin vaikutusta? Onko jotakin, mitä kannatta välttää, kun käytössä on rakennepaikkaava hiusnaamio? Nyt saat vastauksia näihin kysymyksiin:

Don’ts: mitä välttää, kun tarjoat proteiinia hiuksille

Mikäli tarvitset lisää proteiinia hiuksillesi, suosittelen mieluummin pysymään yhdessä proteiinityypissä monien sijasta erityisesti, jos hiuksesi ovat yleisesti ottaen terveet ja hyväkuntoiset. Kannattaa siis mieluummin tarjota proteiini hiuksille käyttämällä yhtä tuotetta usein, kuin käyttää monia tuotteita sikin sokin ja sekaisin. Jos käytät proteiinihiusmaskin lisäksi proteiinia sisältävää shampoota sekä hoitoainetta, varmista, että ne sisältävät edes suurin piirtein samoja proteiineja.

Do’s: mitä hiuksesi rakastavat, kun ne kaipaavat proteiinia

Suosittelen itse HairLust Protein Reconstructor Hair Mask-hiusnaamiota, joka on täynnä hyviä ja tarpeellisia ainesosia, kuten hydrolysoitua hiivaproteiinia, vehnäproteiinia ja ekologisesti tuotettua Aloe Veraa. Aloe Vera on oikea ihmeaine, se on uskomattoman kosteuttava ja hoitava. Itseasiassa kaikki käyttämäni hiustuotteet sisältävät tätä superainetta!

Yksi vinkkini edistää proteiinin imeytymistä hiuksiin on lämpö: voit kääriä hiukset lämpimään pyyhkeeseen tai käyttää rakennepaikkaavaa hiusnaamiota lämpimässä suihkussa, jolloin lämpö auttaa hoitavia ainesosia imeytymään tehokkaammin ja todella tarjoat runsaasti proteiinia hiuksillesi. Suomalaisilla on myös usein käytössä sauna, joka on todella hyvä paikka rentoutua rakennepaikkaava hiusnaamio hiuksissa. Suojaa hiukset kuitenkin esimerkiksi pyyhkeellä tai pyyheturbaanilla, jotta saunan kuumuus ei polta niitä, vaan toimii hoitavasti. Lämpö avaa hiussoluja, jolloin proteiinihiusmaskin hoitavat ainesosat pääset vaikuttamaan syvälle hiuksiin. Muista kuitenkin viimeistellä hoito kosteuttavalla hoitoaineella ja haalealla vedellä, jotta hiuksen pinta sulkeutuu ennen arkeen palaamista.

Proteiinia hiuksille – voiko sitä olla liikaa?

Entä jos kokeilit hoitaa hiuksiasi rakennepaikkaavalla hiusnaamiolla ja nyt hiuksesi tuntuvat kuivilta, tönköiltä ja kovilta? Mitä oikein tapahtui? Eikö proteiinin pitänyt hoitaa hiuksia? Veikkaan, että annoit vahingossa hieman liikaa proteiinia hiuksillesi.

Muista myös kosteuttaa - löydä tasapaino

Joskus kuulee puhuttavan hiusten kosteus-/proteiinitasapainosta. Hiukset voivat hyvin, kun ne ovat riittävän kosteutetut, ja tarjoat tarpeeksi proteiinia hiuksille. Jos hiukset ovat hyvin kosteutetut, mutta et tarjoa tarpeeksi proteiinia hiuksille, hiussuortuvat saattavat ohentua, haurastua ja näyttää elottomilta. Liika proteiini taas tekee hiuksista jäykät, katkeilevat ja kuivat. Tässäkin asiassa olisi siis löydettävä se kultainen keskitie, ja saavutettava omille hiuksille sopiva kosteus-/proteiinitasapaino.

Jos tarjoat liikaa proteiinia hiuksillesi, hiussuortuvat saattavat muuttua jäykiksi, katkeileviksi ja koviksi. Tämä kertoo liiallisesta proteiinista, tai kosteusvajeesta. Kannattaa siis säännöllisesti käyttää myös kosteuttavia hiustenhoitotuotteita, kuten kosteuttavaa hiusmaskia tai hiusöljyä normaalien hiusrutiinien rinnalla. Kannattaa myös alkuun tarjota proteiinia hiuksille pienissä annoksissa, ja seurata, kuinka hiukset reagoivat proteiinihoitoon ja rakennepaikkaavaan hiusmaskiin. Jos hiuksesi muuttuvat kuviksi ja koviksi jokaisen proteiinihoidon jälkeen, kannattaa lukea seuraava kappale, jossa kerron hiusten proteiiniyliherkkyydestä.

Hiusten proteiiniyliherkkyys

Joidenkin hiustyyppi on yliherkkä proteiinille ja proteiinin vahvistavalle vaikutukselle, ja tällöin ei kannata antaa lisäproteiinia hiuksille. Hiukset saattavat muuttua koviksi ja jäykiksi, sekä katkeilla proteiinihoidon seurauksena. Jos tuntuu, että hiuksesi menevät proteiinihoidon seurauksena vain huonompaan ja huonompaan kuntoon, kannattaa tehdä tämä yksikertainen testi, jolla voit selvittää, ovatko hiuksesi yliherkät proteiinille.

 1. Kostuta pieni osa hiuksistasi

 2. Lisää kosteutetulle osalle proteiinia hiuksille esimerkiksi rakennepaikkaavan hiusnaamion, kananmunan tai kreikkalaisen jugurtin muodossa.

 3. Anna tämän osan kuivata, ja vertaa sitä muihin hiuksiisi.

Proteiinilla käsitelty osa on hieman jäykempi kuin muut hiuksesi, mutta jos se tuntuu kivikovalta tai alkaa katkeilla, saattavat hiuksesi kärsiä proteiiniyliherkkyydestä.

Jos olet tarjonnut liikaa proteiinia hiuksillesi, kyse voi myös olla hiusten proteiiniyliannostuksesta. Molemmissa hoito on kuitenkin sama: kosteuta, kosteuta ja kosteuta vielä lisää. Jätä myös proteiinituotteet hetkeksi pois hiustenhoitorutiinistasi. Jos kosteutuksen jälkeen hiukset nauttivatkin proteiinihoidosta, saattaa olla, että edellisellä kerralla tuli vain tarjottua liikaa proteiinia hiuksille.

Jos uskot kuitenkin kärsiväsi proteiiniyliherkkyydestä, ei syytä huoleen. Proteiinia ei tarvitse kokonaan eliminoida hiustenhoitorutiineista, eikä kannatakaan. Silloin tällöin, esimerkiksi kerran parissa kuukaudessa, on hyvä tarjota proteiinia hiuksille. Käytä kuitenkin vain kevyitä proteiinituotteita, ja muista kosteuttaa hiuksia hyvin uudelleenrakentavan proteiinihoidon jälkeen esimerkiksi hiusöljyllä. Voit lukea tästä artikkelistamme mikä on paras hiusöljy juuri sinulle. Päivittäisestä hiusrutiinista proteiinituotteet kannattaa jättää kokonaan pois.

Muita vinkkejä, miten tarjota proteiinia hiuksille

Toivon, että sait tästä postauksesta irti hieman vinkkejä ja vastauksia siihen, miksi kannattaa tarjota proteiinia hiuksille ja miten rakennepaikkaava hiusnaamio toimii. On tietenkin monia muita tapoja parantaa hiusten kuntoa ja proteiinin lisääminen on vain yksi niistä. Jos olet kiinnostunut hoitamaan hiuksiasi enemmän, suosittelen myös niiden hoitamista sisäisesti niin ruokavalion kuin ravintolisienkin avulla

Mikäli olet kiinnostunut hiustenhoidosta yleisesti – voin suositella katsomaan muita HairLustin blogin artikkeleita! Niissä kerrotaan lisää esimerkiksi mitkä ovat hyvät vitamiinit hiuksille ja löydät myös loistavia hiusten kasvatusvinkkejä.

HairLust arvostelu

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


5 kommenttia


 • proteiinipaula

  Itse on aaaaaina laittanut kananmunaa ja kookosöljyä hiuksiin naamioksi mutta hyi että kun se haisee pahalta. pitääkin ehkä kokeilla tällaista hemmottelua että olisi valmiiksi tehty maski. mutta suosittelen testaamaan kananmunaa jos proteiini hiuksille kiinnostaa ;D


 • Kamilla

  Minä on käyttänyt tätä maskia monta kertaa. Aina näytän kun tulisin kampaajalta. Kaikille ystävättärille suositus myös, tämä on tosi hyvä hiusmaski, ehkä paras proteiinimaski! Tack!


 • Hanna-Leena

  Aika mielenkiintoinen kirjoitus. Itse en ole aiemmin miettinyt, että proteiinit vaikuttaisivat hiusteni kuntoon. Olen etsinyt jo pidempään hyviä tuotteita, joiden avulla saisin hiuksiani parempaan kuntoon, sillä ne ovat vahingoittuneet ja on ollut hankalaa etsiä hyviä tuotteita jolla voisin hoitaa hiuksiani.


 • Hanne

  Kävin jo laittamassa arvostelun HairLustin proteiini hiusnaamiolle, sillä tilasin sen noin viikko sitten ja nyt käytin ensimmäisen kerran ja hiukset tuntuu aivan ihanilta. Ne tuntuu aivan kuin olisin juuri käynyt kampaajalla ja näyttää myös siltä. Joten suosittelen ainakin proteiini hiusnaamion kokeilua, mikäli on haussa hyvä hiusnaamio jolla voi pelastaa kuluneita hiuksia :) Todellakin iso suositus ainakin minulta sille tuotteelle. Yleensä olen hieman skeptinen juurikin uusissa hiustenhoitotuotteissa, mutta tämä tuntuu toimivan ainakin minun hiuksilleni :)


 • Teija

  Mulla on tosi hennot ja ohuet hiukset ollut aina, mutta en kyllä ole tullut ajatelleeksi että jos käyttäisi hiusnaamiota tai tuotteita joissa on proteiinia niin ne voisivat auttaa. Täytyykin varmaan ottaa kokeiluun sillä olisi ihana että hiukset tuntuisi edes vähän vahvemmilta.


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.