• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Tavoitteena hiusten kasvatus? Lue 10 tehokasta vinkkiämme!


Lue tästä artikkelista parhaimmat vinkit hiusten kasvattamiseen.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Olet varmastikin jo huomannut, ettei hiusten kasvu tapahdu yhdessä yössä. Hiukset kasvavat keskimäärin yhden senttimetrin kuukaudessa, joten hiusten kasvatus saattaa koetella kärsivällisyyttä. Hiusten kasvatus vaatii siis ennenkaikkea aikaa, mutta on myös olemassa keinoja, joiden avulla voit nopeuttaa ja tehostaa hiusten kasvuprosessia. Lue tästä artikkelista parhaimmat vinkit hiusten kasvattamiseen.

1. Sakset ovat ystäväsi

Ironista kyllä, sakset ja hiusten kasvatus liittyvät tiiviisti yhteen, kun haaveilet pitkistä hiuksista. Tietenkään hiusten leikkaaminen itsessään ei ole tekijä, joka edistää hiusten kasvua, mutta säännöllinen hiusten tasoitus edesauttaa sitä, etteivät hiukset katkea ja halkeile. Hauraat ja halkeilevat hiukset kasvavat normaalisti kierteelle ja monesti tämä johtaa siihen, että useampi senttimetri hiuksessa on huonokuntoista. Näin ollen säännöllinen hiusten leikkaaminen on hyvä apu terveiden ja hyväkuntoisten hiusten kasvatusprosessissa. Hiuksesi saattavat ehkä tuntua lyhyemmiltä, kun leikkaat niitä säännöllisesti, mutta pitkässä juoksussa leikkaaminen 2-4 kuukauden välein on hyvä investointi, kun tavoitteenasi on maksimoida hiusten kasvu. Pyydä kampaajaasi leikkaamaan aina vain huonokuntoiset latvat pois, mikäli projektinasi on hiusten kasvatus.

2. Käytä aina hoitoainetta

Hoitoaineen käytön merkitystä hiusten kasvulle ja hyvinvoinnille ei voi korostaa tarpeeksi. Käytä siis hoitoainetta aina, kun peset hiuksesi shampoolla. Hyvä hoitoaine korjaa hiuksen sisällä olevia lipidejä sekä proteiineja ja lisäksi antaa hiuksille suojan ulkoisia rasitteita vastaan. Hoitoaineena on hyvä suosia tuotteita, joissa ei ole parabeeneja eikä sulfaatteja. Hoitoaine ennaltaehkäisee hiusten vaurioita, jonka vuoksi siitä on sinulle erityisesti hyötyä, kun tavoitteenasi on hiusten kasvatus ja haaveilet pitkistä kutreista. Lisäksi hoitoaine antaa hiuksille kiiltoa ja tekee hiuksista helposti käsiteltävät.

3. Säästä shampoota

Älä pese hiuksiasi shampoolla joka kerta, kun käyt suihkussa. Kiepauta hiuksesi suihkun ajaksi päälaelle nutturalle niin vältyt kastelemasta hiuksiasi turhaan. Liian tiheä pesu shampoolla saattaa kuivattaa päänahkaa ja aiheuttaa hiusten katkeilua ja siitä syystä hiusten kasvu saattaa hidastua. Mikäli tavoitteesi on hiusten kasvatus, voi olla hyväksi harventaa hiusten pesuväliä. Hiusten peseminen shampoolla liian tiuhaan ei ole hyväksi hiusten kasvatus projektille, sillä shampoon on tarkoitus puhdistaa hiukset ja näin ollen shampoo myös pesee pois kaikki bakteerit. Monestikaan ei tule ajatelleeksi, että shampoo huuhtoo samalla pois kaikki hiuksen hyvät öljyt, jotka normaalisti pitävät hiukset pehmeinä ja terveinä. On myös hyvä vinkki siirtyä sulfaatittoman shampoon käyttöön, sillä se edesauttaa hiusten kunnossapitoa.

Kun sinulla todellinen tarve pestä hiuksesi shampoolla, aloita aina päänahasta, koska hiukset ovat sieltä kaikkein likaisimmat. Vaahdota shampoo käsissäsi ennen päänahkaan hieromista. Hiusten pituuksia ei välttämättä tarvitse pestä erikseen, sillä vaahto pudistaa automaattisesti myös hiusten pituudet ja latvat. Huuhtele lopuksi huolellisesti.

4. Käytä hiusöljyä tai naamiota

Yksi hyvä ohje, joka tukee hiusten kasvua on käyttää laadukasta hiusöljyä tai naamiota kerran viikossa. Pitkät hiukset altistuvat kulumiselle eniten ja tarvitsevat siksi hoitoa kaikkein kipeimmin. Tavallinen hoitoaine ei korvaa hiusnaamion tai hiusöljyn tuomia syvähoitavia ominaisuuksia. Hyvän kosteuttavan naamion hiuksille löydät täältä. Syväkosteuttava hoito saattaa olla erityisesti tarpeen silloin, jos haaveenasi on pitkien hiusten kasvatus. Voit lukea lisää kookosöljyn hyödyistä hiuksillesi artikkelistamme: Kookosöljy kuiville hiuksille. Myös HairLustilta löytyy hiusöljy, joka ravitsee tehokkaasti kuivia ja rasittuneita hiuksia ja tukee niin hiusten kasvua.

5. Panosta vitamiineihin

Oletko ajatellut vahvistaa hiuksiasi vitamiiniravintolisän avulla? Kehosi tarvitsee useita ravintoaineita ja vitamiineja hiusten kasvuun, aina proteiineista tärkeimpiin vitamiineihin ja mineraaleihin. Voit lukea lisää vitamiineista, joita kehosi tarvitsee hiusten kasvattamiseen täältä. Päivittäisestä ravinnosta voi olla mahdotonta saada kaikkia näitä hiusten kasvua tukevia ravintoaineita riittävästi. Mikäli etsit ratkaisua hiusten ohenemiseen ja haaveenasi on hiusten kasvatus HairLust-vitamiiniravintolisä on hyvä ratkaisu. HairLust Hair Vitamin auttaa sinua saamaan kaikki tärkeät vitamiinit kerralla, joita tarvitset pitkien ja terveiden hiusten kasvattamiseksi.

6. Muuta hiustenhoitorutiineitasi

Harjaa hiuksiasi kuin ne olisivat kultaa. Liika harjaaminen voi aiheuttaa hiuksillesi vaurioita. Pitkiä ja märkiä hiuksia harjatessasi aloita aina tyvestä ja jatka etenemällä kohti latvaa. Saatamme usein vaistomaisesti toimia päinvastoin; harjaamme latvoista kohti päänahkaa. Tämä tapa valitettavasti vaurioittaa hiuksia enemmän ja rikkoo niiden pinnan. Vältä myös kuumia rautoja, hiustenkuivaajan liiallista käyttöä, vahvoja muotoilutuotteita ja värjäämistä, sillä ne varsinkin rasittavat hiuksia ja hidastavat hiusten kasvua. Suosittelen myös antaa hiusten kuivua itsekseen ja käyttää luonnonharjaksista tehtyä harjaa, edistääksesi hiusten kasvatusta, jos mahdollista.

7. Vaihda tyynyliina

Yksi ehkä hieman yllättäväkin vinkki hiusten kasvattamiseen on tarkastaa tyynyliinasi. Kyllä vain, luit oikein! Suosittelemme sinua vaihtamaan puuvillaisen tyynyliinasi satiiniseen, koska satiinilla on pehmeämpi pinta. Satiini ei hankaa tai aiheuta kitkaa hiuksillesi samalla tavalla kuin kudottu puuvilla ja on siksi parempi hiusten kasvuprosessia ajatellen. Unohda siis puuvillainen tyynyliinasi!

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

8. Unohda pyyheturbaanit

Älä paketoi hiuksiasi päälaelle pyyhkeeseen suihkun jälkeen. Miksi pyyhkeeseen kietominen voi sitten olla niin huono asia, kun tavoitteena on hiusten kasvatus? Kun hiuksesi ovat vangittuina hankaaviin puuvillakuituihin, katkeilevat kasvojen ympärillä olevat hauraat ja pienet hiusten alut. Tämä johtuu siitä, että useimmat kieputtavat pyyhkeestä turbaanin, joka kiedotaan tiukasti kehystämään kasvoja. Napakka turbaani saattaa näyttää kivalta, mutta valitettavasti hiusten katkeilu ei ole toivottavaa kun pyritään terveiden ja hyvinvoivien hiusten kasvattamiseen. Investoi siis puuvillapyyhkeen sijasta pehmeään mikrokuitupyyhkeeseen. Voit löytää mikrokuitupyyhkeitä eri marketeista tai vaihtoehtoisesti kokeilla meidän omaa HairLust -pyyheturbaania.

9. Pese kylmälla

Huuhtele hiukset kylmällä vedellä jokaisen pesukerran jälkeen. Tämä on todellakin yksi parhaista keinoista hiusten kasvattamiseksi, mutta kylmä vesi myös virkistää hiuksiasi ja tekee niistä notkeammat. Kylmän veden vaikutuksesta hiuksen pinta ikään kuin sulkeutuu, joka auttaa säilyttämään hiuksen kosteuden. Kun hiuksen pinta on kiinni, hiukset eivät katkeile tai halkeile niin helposti, joka puolestaan tukee terveiden ja hyvinvoivien hiusten kasvua. Ota siis tavaksi huuhdella hiuksesi kylmällä vedellä jokaisen pesukerran jälkeen, noin 10 sekuntia kerrallaan. Pieni kikka, mutta kuitenkin valtavan hyvä ja toimiva vinkki hiusten kasvatusprojektia ajatellen.

10. Käsittele hiuksia varoen

Viimeinen neuvomme sinulle, jonka tavoitteena on pitkät hiukset ja hiusten kasvatus; käsittele ja muotoile hiuksia varoen. Sanomattakin on selvää, että kovakourainen käsittely ei edesauta hiusten kasvua ja hyvinvointia. Huolehdithan, että käytössäsi on oikeanlaiset ja laadukkaat välineet sekä tuotteet. Lakkaa repimästä hiuksia harjauksen yhteydessä tai sitomasta hiuksia liian tiukasti kiinni. Jopa tavallinen kuminen hiuslenkki metalliosalla voi aiheuttaa katkenneita hiuksia. Suosittelemme hiuslenkkiä, joka ei sisällä metallia, sillä metallittomat hiuslenkit ovat kaikkein hellävaraisimpia hiuksillesi ja tukevat näin hiusten kasvua. Mikäli käytät hyvää hiuslenkkiä, ei sinun tarvitse huolehtia hiuksien menevän pilalle vaikka haluaisitkin pitää niitä usein kiinni.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.