• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Tavoitteena hiusten kasvatus? Lue 10 tehokasta vinkkiämme!


Onko tavoitteenasi terveet, pitkät ja upeat hiukset? Lue tästä artikkelista parhaimmat vinkkini hiusten kasvatukseen.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Olet varmastikin jo huomannut, ettei hiusten kasvatus ole nopea prosessi. Hiukset kasvavat keskimäärin yhden senttimetrin kuukaudessa, joten hiusten kasvatus usein koettelee kärsivällisyyttä. Hiusten kasvatus vaatii siis ennenkaikkea aikaa, mutta on myös olemassa keinoja, joiden avulla voit nopeuttaa ja tehostaa hiusten kasvuprosessia.

Näillä vinkeillä olen itse saanut nopeutettua hiusten kasvatusprojektiani.

1. Sakset ovat ystäväsi

Ironista kyllä, sakset ja hiusten kasvatus liittyvät tiiviisti yhteen, kun haaveilet pitkistä hiuksista. Tietenkään hiusten leikkaaminen itsessään ei ole tekijä, joka edistää hiusten kasvua, mutta säännöllinen hiusten tasoitus edesauttaa sitä, etteivät hiukset katkeile ja halkeile. Hauraat ja halkeilevat hiukset kasvavat normaalisti kierteelle ja monesti tämä johtaa siihen, että useampi senttimetri hiuksessa on huonokuntoista. Näin ollen säännöllinen hiusten leikkaaminen on hyvä apu terveiden ja hyväkuntoisten hiusten kasvatusprosessissa. Hiuksesi saattavat ehkä tuntua lyhyemmiltä, kun leikkaat niitä säännöllisesti, mutta pitkällä aikavälillä leikkaaminen 2-4 kuukauden välein on hyvä investointi, kun tavoitteenasi on maksimoida hiusten kasvu. Pyydä kampaajaasi leikkaamaan aina vain huonokuntoiset latvat pois, mikäli projektinasi on hiusten kasvatus.

2. Käytä aina hoitoainetta

Hoitoaineen käytön merkitystä hiusten kasvulle ja hyvinvoinnille ei voi korostaa tarpeeksi. Käytä siis hoitoainetta aina, kun peset hiuksesi shampoolla. Hyvä hoitoaine korjaa hiuksen sisällä olevia lipidejä sekä proteiineja ja antaa hiuksille suojan ulkoisia rasitteita vastaan. Hoitoaine ennaltaehkäisee hiusten vaurioita, jonka vuoksi siitä on sinulle erityisesti hyötyä, kun tavoitteenasi on hiusten kasvatus ja haaveilet pidemmistä hiuksista. Lisäksi hoitoaine antaa hiuksille kiiltoa ja tekee hiuksista helposti käsiteltävät.

Blogiartikkelistamme voit lukea lisää tavoista joita välttämällä vältät ohuet hiukset.

3. Säästä shampoota

Älä pese hiuksiasi shampoolla joka kerta, kun käyt suihkussa. Kiepauta hiuksesi suihkun ajaksi päälaelle nutturalle niin vältyt kastelemasta hiuksiasi turhaan. Liian tiheä pesu shampoolla saattaa kuivattaa päänahkaa ja aiheuttaa hiusten katkeilua ja siitä syystä hiusten kasvu saattaa hidastua. Mikäli tavoitteesi on hiusten kasvatus, voi olla hyväksi harventaa hiusten pesuväliä. Hiusten peseminen shampoolla liian tiuhaan ei ole hyväksi hiusten kasvatusprojektille, sillä shampoon on tarkoitus puhdistaa hiukset ja näin ollen shampoo myös pesee pois myös hyviä bakteereita ja öljyjä hiuksistasi. Monestikaan ei tule ajatelleeksi, että shampoo huuhtoo samalla pois kaikki hiuksen hyvät öljyt, jotka normaalisti pitävät hiukset pehmeinä ja terveinä.

Kun sinulla on tarve pestä hiuksesi shampoolla, aloita aina päänahasta, koska hiukset ovat sieltä kaikkein likaisimmat. Vaahdota shampoo käsissäsi ennen päänahkaan hieromista. Hiusten pituuksia ei välttämättä tarvitse pestä erikseen, sillä juurista valuva vaahto puhdistaa automaattisesti myös hiusten pituudet ja latvat. Huuhtele lopuksi huolellisesti. Mikäli etsit hyviä hiustenhoitotuotteita, HairLust Hair Growth and Repair shampoo ja hoitoaine ovat hyvä vaihtoehto tehokkaaseen ja hellävaraiseen hiusten pesuun.

4. Käytä hiusöljyä tai naamiota

Yksi hyvä ohje, joka tukee hiusten kasvua on käyttää laadukasta hiusöljyä tai naamiota kerran viikossa. Pitkät hiukset altistuvat kulumiselle eniten ja tarvitsevat siksi hoitoa kaikkein kipeimmin. Tavallinen hoitoaine ei korvaa hiusnaamion tai hiusöljyn tuomia syvähoitavia ominaisuuksia. Syväkosteuttava hoito saattaa olla erityisesti tarpeen silloin, jos haaveenasi on pitkien hiusten kasvatus. Esimerkiksi kookosöljy on loistava öljy tuomaan kosteutta hiuksille.

Voit lukea lisää mikä olisi paras hiusöljy juuri sinulle artikkelistamme.

5. Panosta vitamiineihin

Vitamiiniravintolisät ovat varmastikin tehokkain keino tehostaa hiusten kasvua. Kehosi tarvitsee useita ravintoaineita ja vitamiineja hiusten kasvuun, ja niitä tulisi nauttia sisäisesti. Tärkeimmistä hiusvitamiineista voit löytää lisää infoa lukemalla artikkelin, jossa listasimme 10 tärkeintä hiusvitamiinia. Päivittäisestä ravinnosta voi olla mahdotonta saada kaikkia näitä hiusten kasvua tukevia ravintoaineita riittävästi. Mikäli etsit ratkaisua hiusten ohenemiseen ja haaveenasi on hiusten kasvatus, HairLust-vitamiiniravintolisä on hyvä ratkaisu, joka auttaa sinua saamaan kaikki tärkeät vitamiinit kerralla, joita tarvitset pitkien ja terveiden hiusten kasvattamiseksi.

6. Muuta hiustenhoitorutiineitasi

Hyvät hiustenhoitorutiinit ovat hiustesi paras ystävä. Harjaa hiuksiasi kuin ne olisivat kultaa, sillä liika harjaaminen voi aiheuttaa hiuksillesi vaurioita ja hidastaa hiusten kasvua. Pitkiä ja märkiä hiuksia harjatessasi aloita aina tyvestä ja jatka etenemällä kohti latvaa. Vältä myös kuumia rautoja, hiustenkuivaajan liiallista käyttöä, vahvoja muotoilutuotteita ja värjäämistä, sillä varsinkin ne rasittavat hiuksia ja hidastavat hiusten kasvua. Suosittelen myös antaa hiusten kuivua itsekseen ja käyttää esimerkiksi Wet Brush harjaa hiusten selvitykseen, sillä ne ovat hellävaraisempia hiuksille.

7. Vaihda tyynyliina

Yksi ehkä hieman yllättäväkin vinkki hiusten kasvattamiseen on tarkastaa tyynyliinasi. Suosittelen sinua vaihtamaan puuvillaisen tyynyliinasi esimerkiksi bambukankaasta tehtyyn, sillä se on hellävaraisempi kangas hiuksiasi ajatellen. Bambusta tehty tyynyliina ei hankaa tai aiheuta kitkaa hiuksillesi samalla tavalla kuin puuvilla ja on siksi parempi hiusten kasvua ajatellen. Unohda siis puuvillainen tyynyliinasi!

Ennen ja jälkeen kuvat HairLust bambutyynyliinan kanssa:

HairLust bambutyynyliina

8. Unohda pyyheturbaanit

Älä paketoi hiuksiasi päälaelle pyyhkeeseen suihkun jälkeen. Miksi pyyhkeeseen kietominen voi sitten olla niin huono asia, kun tavoitteena on hiusten kasvatus? Kun hiuksesi ovat vangittuina hankaaviin puuvillakuituihin, katkeilevat kasvojen ympärillä olevat hauraat ja pienet hiusten alut, joka haittaa hiusten kasvua. Tämä johtuu siitä, että useimmat kieputtavat pyyhkeestä turbaanin, joka kiedotaan tiukasti kehystämään kasvoja. Napakka turbaani saattaa näyttää kivalta, mutta valitettavasti hiusten katkeilu ei ole toivottavaa kun pyritään terveiden ja hyvinvoivien hiusten kasvattamiseen. Investoi siis puuvillapyyhkeen sijasta esimerkiksi pehmeään bambukuiduista tehtyyn pyyhkeeseen. HairLustilla on pyyheturbaani, joka on kehitetty jotta hiukset eivät vahingoittuisi vaikka niitä pitäisikin kiedottuna pyyhkeeseen.

9. Pese kylmällä

Huuhtele hiukset kylmällä vedellä jokaisen pesukerran jälkeen. Tämä on yksi parhaista ja yksinkertaisimmista keinoista hiusten kasvatusprosessin tueksi, sillä kylmä vesi virkistää hiuksiasi ja tekee niistä sileämmät. Kylmän veden vaikutuksesta hiuksen pinta ikään kuin sulkeutuu, joka auttaa säilyttämään hiuksen kosteuden. Kun hiuksen pinta on kiinni, hiukset eivät katkeile tai halkeile niin helposti, joka puolestaan tukee terveiden ja hyvinvoivien hiusten kasvua. Ota siis tavaksesi huuhdella kylmällä vedellä hiuksiasi noin 10 sekuntia jokaisen pesun jälkeen. Pieni kikka, mutta kuitenkin valtavan hyvä ja toimiva vinkki hiusten kasvatusta ajatellen.

10. Käsittele hiuksia varoen

Viimeinen neuvoni sinulle, jonka hiusten kasvatusprosessi on kesken; käsittele ja muotoile hiuksia varoen. Sanomattakin on selvää, että kovakourainen käsittely ei edesauta hiusten kasvua ja hyvinvointia. Huolehdithan myös, että käytössäsi on oikeanlaiset ja laadukkaat välineet sekä tuotteet. Lakkaa repimästä hiuksia harjauksen yhteydessä tai sitomasta niitä liian tiukasti kiinni, sillä esimerkiksi tavallinen kuminen hiuslenkki metalliosalla voi aiheuttaa katkenneita hiuksia. Suosittelen käyttämään hiuslenkkejä, jotka eivät sisällä metallia, sillä metallittomat hiuslenkit ovat kaikkein hellävaraisimpia hiuksillesi ja tukevat näin hiusten kasvua. Mikäli käytät hyvää hiuslenkkiä, ei sinun tarvitse huolehtia hiuksien menevän pilalle vaikka haluaisitkin pitää niitä usein kiinni.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvatus

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


2 kommenttia


  • Senni

    Kivoja vinkkejä, toivottavasti näiden avulla saisin kasvatettua hiuksiani nyt pidemmäksi :-)


  • Lotta

    Kiitos paljon tästä ja muista blogipostauksista ja vinkeistä, varsinkin tästä oli todella paljon hyötyä hiustenkasvatusprojektini kannalta!!


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.