Hiusten oheneminen naisilla? Kaikki todella ohuiden hiusten hoidosta


Hiusten ohenemiseen on useita syitä - kaikki ruokavaliosta hiusten muotoiluun voi vaikuttaa hiusten kuntoon ja terveyteen. Mutta onneksi ohuita hiuksia voi usein hoitaa ja ehkäistä muutamilla helpoilla muutoksilla elämäntapoihin ja hiustenhoitorutiineihin.

Sofie Tidemand

Perustaja, HairLust

Sofie on yksi HairLustin perustajista. Hän on hiusnörtti isolla H:lla, joka rakastaa jakaa hiustenhoitokokemuksensa muiden kanssa. Sofie on kiinnostunut uusimpien hiustrendien, stailausvinkkien ja luonnollisten ainesosien oppimisesta ja testaamisesta, ja hän pyrkii pysymään ajan tasalla alan trendeistä. Parasta mitä hän tietää, on pystyä auttamaan ihmisiä.Lue lisää.

Oletko yksi niistä naisista, joka kokee hiusten ohenevan ohenemistaan? Et todellakaan ole ainut. Itse asiassa yli 40%:lla naisista ilmenee hiusten ohenemista jossain muodossa 40 ikävuoteen mennessä. Haluatko tietää mistä ohuet hiukset johtuvat, ja kuinka niitä voi hoitaa? Jatka lukemista!

Mitä oireita ohenevat hiukset aiheuttavat?

Ohenevat hiukset naisella näyttäytyvät eri tavalla kuin se, miten hiukset ohenee miehillä. Miehillä hiukset ohenee usein hevosenkengän muotoisesti, jolloin hiustenlähtö alkaa hiusrajasta, kun taas hiusten oheneminen naisilla tapahtuu tasaisemmin joka puolella päälakea.

Ohuet hiukset voivat ilmetä seuraavanlaisesti:

 • Poninhäntäsi tuntuu ohuemmalta
 • Jakauksesi näyttää leveämmältä
 • Sinulta lähtee enemmän hiuksia harjatessa tai kammatessa
 • Enemmän hiuksia tyynyllä
 • Sinulta lähtee enemmän hiuksia suihkussa

Jos sinulla ilmenee joitain näistä oireista, ei paniikkia! Aion käydä läpi ohuiden hiusten hoitotuotteita sekä muotoiluvinkkejä, joiden avulla saat ohuet hiukset näyttämään paksummilta ja tuuheammilta (lisää näistä myöhemmin).

Mistä hiusten oheneminen naisilla johtuu?

Ohenevat hiukset naisella voivat johtua monesta eri syystä. Joitain yleisiä syitä, mistä hiusten oheneminen naisilla johtuu, ovat:

Geenit

Geenit ovat ehkäpä yleisin syy siihen, mistä ohuet hiukset johtuvat. Tämäntyyppinen hiusten oheneminen tunnetaan nimellä androgeeninen alopecia androgeeninen alopecia, tai naistyyppinen kaljuuntuminen. Jos yhdellä tai molemmilla vanhemmistasi on todella ohuet hiukset, on todennäköistä, että myös sinulla on todella ohuet hiukset. Mutta vaikka näin olisikin, ei kannata vaipua epätoivon valtaan! On olemassa ohuiden hiusten hoitotuotteita, kuten rosmariiniöljy tai herneenversouute, jotka voivat auttaa.

Ruokavalio

Hiusten oheneminen naisilla voi johtua myös ravintoaineiden puutoksesta. Elimistö tarvitsee tietyn määrän vitamiineja ja mineraaleja, jotta se pystyy ylläpitämään normaaleja toimintoja. Jos elimistö ei saa tarpeeksi ravintoaineita, se saattaa ohjata saamansa ravintoaineet ylläpitämään elintärkeitä toimintoja hiustuppien sijaan. Hiukset ohenee, jos hiustupet eivät saa tarpeeksi ravintoaineita, ja ajan myötä sinulle voi tulla todella ohuet hiukset.

Hiusten liiallinen käsittely tai muotoilu

Jos pidät tiukkoja kampauksia tai hiuksiasi leteillä, traction alopecia (eli vetämisen aiheuttama alopecia) voi aiheuttaa sinulle ohuet hiukset. Kuumien muotoilulaitteiden käyttö sekä kemiallinen käsittely voivat vahingoittaa hiuksia ja saada ne katkeilemaan, joka puolestaan voi saada aikaan todella ohuet hiukset.

Hilse ja tuotejäämät hiuspohjassa saattavat myös aiheuttaa ohenevat hiukset. Tiesitkö, että joidenkin muotoilutuotteiden, kuten vahan, kuivashampoon ja lakan, kemikaalit kertyvät hitaasti hiuspohjaan ja hiuksiin? Joitain kemikaaleja on nimittäin todella haastava pestä pois tavallisella shampoolla. Lopputuloksena hiustupet ja ihohuokoset tukkeutuvat ja hiuspohjan iho ärsyyntyy. Kutina ja ärtynyt iho sekä tulehdukset puolestaan johtavat hiusten ohenemiseen ja vaurioitumiseen, jolloin lopputuloksena voi olla todella ohuet hiukset. Jos haluat tuuheammat hiukset, kannattaa hiuspohjan hyvinvointiin siis kiinnittää eritystä huomiota.

Stressi

Stressaavat elämäntapahtumat (kuten ero, työpaikan menetys tai sairaus) voivat olla syy siihen, että hiukset ohenee. Tätä hiustenlähdön muotoa kutsutaan telogen effluviumiksi. Tämäntyyppinen hiusten oheneminen naisilla on huomattavaa, ja se ilmenee yleensä noin kolmen kuukauden kuluttua stressaavasta tapahtumasta.

Myös pitkäaikainen, krooninen stressi on liitetty hiustenlähtöön. Jos kärsit kroonisesta stressistä, kokeilla luonnollisia stressiä lievittäviä keinoja, kuten liikuntaa, meditaatiota sekä päiväkirjaan kirjoittamista.

Raskaus

Myös raskaus voi saada aikaan tietynlaisen telogeenisen hiustenlähdön, jota kutsutaan raskaudenjälkeiseksi hiustenlähdöksi. Usein naisilta irtoaa tavallista vähemmän hiuksia raskauden aikana. Synnytyksen jälkeen, nämä irtoamatta jääneet hiukset sitten lähtevät kaikki yhtä aikaa, usein tukoittain. Tämäntyyppinen hiusten oheneminen naisilla voi olla traumaattista, mutta hiukset kasvavat yleensä takaisin kuukausien kuluessa.

Vaihdevuodet

Suurin osa kokee myös hiusten ohenemista vaihdevuosien aikana. Terveyskirjaston mukaan, noin kolmella neljästä yli 65-vuotiaista naisista ilmenee hiusten ohenemista.

Jos hiuksesi ohenevat huomattavasti, juttele lääkärin kanssa sen mahdollisista syistä. Ainoastaan lääkäri voi antaa kunnon diagnoosin, sekä neuvoja siihen mikä ohuiden hiusten hoitokeino saattaisi toimia parhaiten sinulle.

Lääkitys

Tietyt lääkeaineet tai hormonilisät, kuten ehkäisypillerit, voivat aiheuttaa ohenevat hiukset tai nopeuttaa hiustenlähtöä vaikuttamalla hiusten luonnolliseen elinkaareen ja kasvysykliin. Ohuet hiukset voivat siis aiheutua esimerkiksi hormonitasapainoon vaikuttavista lääkeaineista.

Jos hiuksesi ohenevat huomattavasti, juttele lääkärin kanssa sen mahdollisista syistä. Ainoastaan lääkäri voi antaa kunnon diagnoosin, sekä neuvoja siihen mikä ohuiden hiusten hoitokeino saattaisi toimia parhaiten sinulle.

Ohuiden hiusten hoito: Mikä toimii?

Me HairLustilla uskomme, että näiden kahden lähestymistavan avulla voit hoitaa ohuita hiuksia tehokkaasti:

 1. Käytä sellaisia ohuiden hiusten hoitotuotteita, joiden on todistettu vähentävän hiustenlähtöä.
 2. Hiusten hyvinvointia edistävät hoitotavat, joiden avulla voit estää hiusten katkeilun sekä lisätä hiusten tuuheutta (näistä lisää myöhemmin).

Puhutaan ensimmäiseksi ohuiden hiusten hoitotuotteista! Nämä hoidot ja elämäntavat tukevat hiustuppien hyvinvointia ja edistävät tervettä hiusten kasvua.

Ravitse hiustuppeja!

Feed Your Follicles

Kuten mainitsin, ohenevat hiukset naisella voivat johtua ravintoaineiden puutteesta. Jos haluat kasvattaa todella ohuet hiukset tuuheammiksi ja pidemmiksi, varmista, että noudatat monipuolista, runsaasti vähärasvaisia proteiineja (kuten kanaa ja papuja), terveellisiä rasvoja (kuten lohi ja avokado) sekä hedelmiä ja vihanneksia sisältävää ruokavaliota.

Kokeile hiusten kasvua edistävää lisäravinnetta

Try a Hair Growth Supplement

Terveellisen ruokavalion syöminen on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty! Kaiken kiireen keskellä ei ole välttämättä realistista, että jokainen ateria olisi terveellinen ja sisäiltäisi kaikkia tarvitsemiasi ravintoaineita.

Hiuksille tarkoitettu lisäravinne voi auttaa. Hiusten ravintolisä, kuten Hair Growth Formula Gummies -viinikumivitamiinit, varmistaa, että saat kaikki ne vitamiinit ja mineraalit, joita elimistö tarvitsee terveeseen hiusten kasvuun. Lisäravinteemme sisältävät jopa 5000 mikrogrammaa biotiinia, joka on terveeseen hiusten kasvuun todistetusti liitetty B-vitamiini. Sinun pitäisi syödä 500 kananmunaa saadaksesi tämän verran biotiinia pelkästään ruokavalion avulla!

Hair Growth Formula Gummies -viinikumivitamiinit ovat vegaanisia, ja ne sisältävät ainoastaan luonnollisia maku-ja väriaineita. Ne myös maistuvat erinomaiselta, joten niiden ottaminen on helppo muistaa. Säännöllisyys on tärkeää hiusten kasvua edistävien tuotteiden käytössä!

Jos et tykkää ottaa vitamiineja viinikumimuodossa, meiltä löytyy myös voimakkaampi Hair Growth Formula Tablets -tablettiversio.

Pidä huolta hiuspohjasta

Pidä huolta hiuspohjasta

Kun elimistösi saa kaikkia tarvitsemiaan vitamiineja ja mineraaleja kasvattaakseen todella ohuet hiukset tuuheiksi, seuraavaksi on pidettävä huolta siitä, että myös hiustupet saavat osakseen näitä ravintoaineita!

Miten? Kiihdyttämällä hiuspohjan verenkiertoa. Miksi? Koska ravintoaineet kulkeutuvat soluihin veren mukana. Joten saadaksesi ravintoaineet kulkeutumaan sinne missä niitä tarvitaan (eli hiustuppeihin), sinun kannattaa tehostaa päänahan verenkiertoa. Tähän on olemassa kaksi keinoa:

 1. Hair & Scalp Detox Scrub -päänahan kuorinta - Tämä ohuiden hiusten hoitotuote sisältää ekologista rosmariiniöljyä, joka tehostaa päänahan verenkiertoa luonnollisesti.
 2. Scalp Massager Brush -päänahan hierontaharja - Tämän kätevän harjan avulla voit antaa itsellesi päänahan hieronnan helposti! Hiuspohjan hieronta on toinen tapa tehostaa verenkiertoa päänahassa, jos sinulla on ohuet hiukset.

Kokeile Minoksidiiliä (tai rosmariiniöljyä)

Rosmariiniöljy

Minoksidiili on reseptivapaa, topikaalinen (ihon pinnalle levitettävä) ohuiden hiusten hoitotuote. Vaikka sitä käytetään usein hoitamaan miesten kaljuuntumista, siitä voi olla hyötyä myös naisille, joiden hiukset ohenee. Valitettavasti tämä ohuiden hiusten hoito ei kuitenkaan toimi kaikilla. Ja mikäli minoksidiili toimii, sen vaikutus kuitenkin loppuu heti kun lopetat tämän ohuiden hiusten hoitotuotteen käytön.

Vuonna 2015 tehty tutkimus osoitti, että rosmariiniöljyllä voi olla hyvin samanlainen vaikutus kuin minoksidiilillä, mutta ilman hiuspohjan kutinaa (joka on minoksidiilin yleinen sivuvaikutus). Rosmariiniöljystä voi siis olla hyötyä, jos sinulla on todella ohuet hiukset.

Kokeile luonnollisia hoitokeinoja

Kokeile luonnollisia hoitoja

Myös jotkut eteeriset öljyt voivat toimia ohuiden hiusten hoitona. Esimerkiksi, vuonna 2014 tehty tutkimus osoitti, että piparminttuöljyn käyttö voi johtaa runsaampaan hiusten kasvuun kuin minoksidiili!

Jos haluat kokeilla eteerisiä öljyjä ohuiden hiusten hoitona, sekoita muutama tippa piparminttu-tai rosmariiniöljyä hiusystävälliseen kantajaöljyyn, kuten jojobaöljyyn. Hiero tämä yhdistelmä hiuspohjaan, ja pese sitten hiukset shampoolla ja hoitoaineella.

Monet luonnolliset uutteet voivat myös olla avuksi, jos sinulla on ohenevat hiukset.

 • RootBioTec™ HW on voimakas basilikan juuriuute, jonka on osoitettu vähentävän hiustenlähtöä 31% vain kahden kuukauden käytön jälkeen.
 • AnaGain™ saadaan ekologisista herneenversoista. Kliinisessä tutkimuksessa AnaGain™ lisäsi hiusten kasvua 78% vain kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Jos haluat hyötyä näiden ainesosien tehosta, etsi sellaisia ohuiden hiusten hoitotuotteita, joiden ainesosalistalta löytyy RootBioTec™ HW sekä AnaGain™!

Hiusten oheneminen naisilla vs. hiusten katkeilu - Mikä on niiden ero?

Hiusten katkeilu ja hiusten oheneminen naisilla ovat kaksi eri asiaa. Hiukset ohenevat silloin, kun tavallista suurempi määrä hiuksia siirtyy irtoamisvaiheeseen, tai silloin, kun hiustupet lakkaavat kasvattamasta hiuksia kokonaan.

Hiusten katkeilu tapahtuu puolestaan silloin, kun hiuksesta tulee hauras vaurioiden seurauksena ja se katkeaa. Todella ohuet hiukset voivat johtua myös hiusten katkeilusta.

Tämän takia hiusten katkeilua edistävät hoitotavat voivat olla avuksi, jos hiukset ohenee. Et nimittäin halua menettää enää yhtään lisää hiuksia, jos sinulla on jo valmiiksi ohenevat hiukset!

Tässä muutama kätevä vinkki, joiden avulla voit vähentää hiusten katkeilua ja saada ohuet hiukset näyttämään tuuheammilta ja paksummilta:

1. Perusasiat kuntoon

Perusasiat kuntoon

Jos sinulla ilmenee hiusten ohenemista, kokeile Hair Growth & Repair Shampoota ja hoitoainetta. Nämä tuotteet sisältävät Protageenia, joka on hiuksia vahvistava ja kaksihaaraisia todistetusti vähentävä ainesosa.

2. Ravitse hiuksia ulkoapäin

Ravitse hiuksia ulkoapäin

Naiset, joilla on todella ohuet hiukset, voivat myös hyötyä runsaasti proteiinia sisältävistä hiusnaamioista, kuten Protein Reconstructor Hair Mask -hiusnaamiosta. Protein Reconstructor Hair Mask sisältää hydrolysoituja vegaanisia proteiineja, jotka auttavat korjaamaan hiuksen rakennetta ja estävät hiusten katkeilua ja kaksihaaraisia.

3. Lisää tuuheutta

Lisää tuuheutta

Jos haluat tuuheamman näköiset hiukset, aloita päänahasta. Scalp Follicle Treatment & Volumizer -hiuspohjan hoitosuihke sisältää monia hiuksia helliviä ainesosia, esimerkiksi päänahan verenkiertoa kiihdyttävää minttuöljyä. Tämä ohuiden hiusten hoitosuihke auttaa ylläpitämään hiuspohjan hyvinvointia, joka edistää hiusten kasvua. Tämä suihke lisää myös tuuheutta hiusjuurissa, joka saa ohuet hiukset näyttämään paksummilta.

4. Ole varovainen märkien hiusten kanssa

Ole varovainen märkien hiusten kanssa

Hiuksesi ovat hauraimmillaan ollessaan märät, joten sinun tulisi olla aina erityisen varovainen harjatessasi märkiä hiuksia, varsinkin jos sinulla on ohuet hiukset. Tavallisen, liian kovan hiusharjan sijaan, kokeile Detangle Wet Brush -harjaa. Detangle Wet Brush -harjassa on pehmeät silikoniset harjakset, jotka selvittävät ohuet hiukset hellävaraisesti katkomatta niitä.

5. Käytä aina lämpösuojaa

Käytä aina lämpösuojaa

Toista perässäni: käytä aina lämpösuojaa silloin kun muotoilet hiuksia! Kuumat muotoiluvälineet kuten suoristusraudat ja kihartimet kuivattavat hiuksia, jotka voivat tehdä niistä hauraammat ja alttiimmat katkeilulle.

Estääksesi kuumuuden aiheuttamia vaurioita, käytä Hair Strengthening and Protection Oil -hiusöljyä ennen muotoilua. Tämä ohuiden hiusten hoitotuote sisältää runsaasti antioksidantteja ja kosteuttavia ainesosia kuten kookosöljyä, arganöljyä sekä aprikoosinsiemenöljyä.

6. Suojele hiuksia auringon säteiltä

Suojele hiuksia auringon säteiltä

Vaikka et olisikaan varsinainen auringonottaja, voivat hiuksesi altistua säännöllisesti UV säteilylle. Jatkuva UV-säteille altistuminen heikentää ja vaurioittaa hiusten ulkoisia kerroksia, mikä johtaa hauraisiin ja ohuisiin hiuksiin. Joten pidä huolta siitä, että suojaat hiuksesi hatulla tai UV-suojan sisältävällä suihkeella , kun olet ulkona auringossa.

7. Käytä kampausta, joka ei katko hiuksia

Käytä kampausta, joka ei katko hiuksia

Saatat ajatella, että voit estää hiusten katkeilun laittamalla hiukset poninhännälle joka päivä kuumien muotoiluvälineiden käytön sijaan. Valitettavasti, jos käytät tavallista metallikiinnikkeistä hiuslenkkiä, ohuet hiukset voivat ohentua entisestään katkeilun ja repimisen vuoksi.

Sen sijaan, kokeile Hair Rings -hiuslenkkejä. Ne ovat hellävaraisia hiuslenkkejä, jotka sitovat hiukset kiinni jämäkästi aiheuttamatta kuitenkaan liikaa rasitusta, sillä ne eivät vedä ja riuhdo hiuksia.

8. Viimeistele kampauksesi Hair Finish Spray -viimeistelysuihkeella

Viimeistele kampauksesi Hair Finish Spray -viimeistelysuihkeella

Jos käytät lakkaa tai muuta hiussuihketta, nyt voi olla aika laittaa se vaihtoon. Monet hiussuihkeet sisältävät paljon kemikaaleja, jotka kuivattavat hiuksia todella paljon, minkä takia hiusten oheneminen naisilla voi pahentua entisestään hiusten katkeilun vuoksi.

Vaihda sen sijaan Hair Finishing Spray -hiussuihkeeseen, joka sisältää ekologisia kasviuutteita, kuten aloe veraa, acai-ja omenauutetta. Tämä hiussuihke edistää hiusten terveyttä samalla kun se viimeistelee kampauksesi.

Todella ohuet hiukset: parhaat kampaukset

Jos sinulla on ohenevat hiukset, tiedät varmasti, kuinka hankalaa on löytää omille hiuksille sopiva hiustyyli, joka sopii lisäksi kasvojesi muotoon. Tässä muutama kampausvinkki niille, joilla on todella ohuet hiukset:

Asymmetrinen polkka:

Asymmetrinen polkkatukka on toiselta sivulta hieman pidempi kuin toiselta, ja kampauksesta löytyy monia eri versioita, joten löydät varmasti myös itsellesi sopivan. Voit yhdistää asymmetrisen polkkatukan myös seuraavana mainitun sivujakauksen kanssa, niin saat varmasti ohuet hiukset piiloon.

Syvä sivujakaus:

Jos vaivanasi on todella ohuet hiukset erityisesti päälaelta, kannattaa sinun ehdottomasti välttää keskijakausta, sillä se saa hiuksesi varmasti näyttämään latteammilta ja väsähtäneemmiltä, kuin ne ovatkaan. Sen sijaan kannattaa kokeilla matalaa sivujakausta. Voit valita paikan itse, mutta mitä matalampi sivujakaus on, sitä enemmän saat volyymiä hiuksiin.

Pitkä polkka laineilla:

Hieman pidempään, symmetriseen polkkaan saa helposti tuuheutta lisäämällä hieman kiharoita tai laineita. Jos hiuksesi ovat jo taipuvaiset kihartumaan, anna niiden päästä esille tässä kampauksessa, joka sopii melkein jokaiselle. Tämä hiusmalli sopii erityisen hyvin ohut hiuksisille, sillä sen ollessa vielä melko lyhyt, ei hiusten paino paina hiuksia päätä myöten. Laineet tai kiharat vain korostavat hiusten tuuheutta.

Kiepautettu ponnari:

Tämän voi tehdä monella tavalla, mutta tärkeitä on saada hiuksiin volyymiä. Voit tupeeraata hiuksia hieman, jotta ne näyttävät tuuheammilta, mutta muista olla varovainen tupeeratessasi. Kerää tämän jälkeen hiukset ponnarille suurin piirtein takaraivon keskikohtaan ja kiinnitä ne hellävaraisellä hiuslenkillä. Itse ponnariin voit lopuksi lisätä volyymiä esimerkiksi kihartimen avulla. Voila!

Toivon, että tämä artikkeli on vastannut kysymyksiisi siitä, miten hiusten oheneminen naisilla näyttäytyy, miksi hiukset ohenevat ja miten niitä voi hoitaa. Jos sinulla on paljon ohenevat hiukset, juttele lääkärisi kanssa mahdollisista ohuiden hiusten hoitomuodoista.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


5 kommenttia


 • Elena

  En omista mielestani ohutta hiusta mutten paksuakaan vaikka ihmiset sano et mulla on paljon hiusta ei se ole totta hiuksia putoilee koko ajan. Muuten luonnostaan mustat kutrini on alkaneet vain pudota ja ohentua ei ollut vikaa kilpparissa ja rautaakin otan purkista. Miten sais keskipaksut hiukset hohtamaan? En omista skandinaavisia juuria mainittakoon sekin


 • KaroLiina19

  Hiusten paksuuteen vaikuttaa myös niiden kosteustasapaino! Itsellä hiukset muuttuvat ohueksi harsoksi, jos ne ovat liian kuivat. Hyvästä kosteuttavasta shampoosta ja hoitoaineesta hiukset voivat imeä itseensä kosteutta ja lopulta ne myös muuttuvat himean paksummiksi kaiken niiden sisältämän nesteen/veden ansiosta. Kannattaa kokeilla! Esim. nämä
  HairLust tuotteet auttavat paljon tässä!


 • Skandityttö

  Siis tää on varmaan jokaisen naisen ja mimmin ongelma, jolla on vähänkään pohjoismaalaiset sukujuuret :D tää maantienharmaa hiirenhäntä ei ole millään keinoilla vielä suostunut paksuuntumaan. Nyt uudet vinkit taas kokeiluun ja ostoskoriin lähti mukaan ainakin vitamiinit ja shampookombo. Kyllä tästä tukasta vielä hieman tuuhemapi saadaan! Vaikka talven kylmä ilma ja pimeys sitä taitaa vastustaakin.


 • Oona

  Mulla on juurikin todella ohuet perus skandinaavisen ohuet hiukset ja olenkin etsinyt vinkkejä, jotta saisin hieman hoidettua niitä joten tämä postaus tuli todellakin hyvään saumaan :)


 • Eeva

  Kivoja vinkkejä, toivottavasti näitä noudattamalla saisin vihdoin hieman vältettyä hiusteni ohenemista :)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.