Wet Brush: hellävarainen ja hyvä hiusharja, joka ei revi hiuksia


Mikä on wet brush? Miksi hyvä hiusharja on erinomainen apu, kun tavoittelet terveempiä hiuksia? Täältä löydät parhaat vinkit ja neuvot, kuinka wet brush-hiusharja on kullanarvoinen apu, kun tavoittelet pidempiä, terveempiä ja kauniimpia hiuksia.

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Olet varmaankin kuullut monen kampaajan sanovan, että hiusten harjaaminen märkänä on todellinen NO-GO? Olen kuitenkin huomannut, että monet meistä silti harjaavat hiuksia niiden ollessa vielä märät. Uskallankin nyt väittää, että tämä on hieman vanhentunut uskomus, sillä hellävarainen hiusharja ei revi hiuksia, vaikka ne olisivatkin märät.

Voin luvata, että paras (ja kaikista edullisin!) investointi, jonka voit hiuksillesi tehdä välttääksesi niiden katkeamista ja kulumista on ostaa wet brush-hiusharja. Lue pidemmälle ja annan muutaman vinkin, kuinka käyttää wet brush-hiusharjaa sekä kerron, miksi on tärkeää valita hellävarainen hiusharja.

Hyvä hiusharja ja sen tärkeys

Ymmärtääksesi, miksi hyvä hiusharja on niin tärkeä hiuksillesi, kannattaa tarkastella hieman lähemmin myös hiusten rakennetta ja koostumusta. Hiukset koostuvat kahdesta erillisestä kerroksesta, joista ulompi kerros on se, joka antaa hiuksille kiiltoa ja pehmeyttä. Tämä kerros koostuu soluista, jotka ovat päällekkäin niin, että kerros suojaa hiusten sisäosaa ulkoisilta tekijöiltä, kuten säältä, muotoiluraudoilta ja muotoilutuotteilta. Hyvä hiusharja (esimerkiksi juuri wet brush-hiusharja) auttaa varmistamaan, että uloin kerros ei vahingoittuisi, kun käsittelet hiuksiasi.

Hyvä hiusharja ei revi hiuksiasi, ja auttaa estämään uloimman kerroksen tuhoutumista. Hiusten ulointa kerrosta ei voi rakentaa uudelleen ja jo vahingoittuneita hiuksia on melkeinpä mahdotonta saada enää korjattua. Mikäli hiustesi uloimman kerroksen solut pääsevät vahingoittumaan, muuttuvat hiuksesi kuiviksi, hennoiksi ja latteiksi. Hiuksesi saattavat myös muuttua helpommin rasvoittuviksi sekä likaantuviksi ja pahimmassa tapauksessa hiuksesi saattavat jopa alkaa katkeilemaan.

Hiusten harjaus saattaa vahingoittaa hiuksiasi yllättävän paljon – varsinkin, mikäli teet sen väärin tai huonolla hiusharjalla. Siksi terveiden ja kauniiden hiusten ylläpitämiseksi on tärkeää, että hyvä hiusharja kuuluu osaksi hiustenhoitotarvikkeitasi. Tärkeintä on löytää juuri omille hiuksillesi sopiva hiusharja ja käyttää sitä oikein.

Miksi wet brush on erinomainen märille hiuksille?

Hiukset ovat melko herkkiä ympäristön vaikutuksille, mutta hiuksesi ovat vielä normaalia herkemmät, kun ne ovat märät. Tämä on se kohta, missä wet brush-hiusharja on sinulle korvaamaton apu.

Olemme varmasti kaikki kuulleet moneen kertaan, kuinka hiuksia ei tulisi harjata märkänä, ja se on myös erittäin totta. Kun hiukset ovat märät, ne ovat joustavampia kuin kuivana, mikä tekee niistä erittäin hauraat ja helposti katkeilevat. Kuivat hiukset ovat myös kaksi kertaa kestävämpiä kuin märät. Kun et käytä wet brush-hiusharjaa harjatessasi hiuksiasi märkänä tai kuivaat hiuksiasi liian kovaa pyyhkeellä, on suuri mahdollisuus, että vahingoitat tai revit hiuksiasi ja ne alkavat katkeilemaan. Sen lisäksi, että suosittelen wet brush-hiusharjaa, suosittelen myös vaihtamaan pyyhkeen hellävaraiseen bambusta valmistettuun hiuspyyhkeeseen, sillä bambusta valmistetut kuidut ovat pehmeämpiä ja hellävaraisempia hiuksille kuin tavalliset puuvillapyyhkeet.

Wet brush-hiusharjan hyötyjä

Wet brush-hiusharja soveltuu käytettäväksi niin kuiviin, kuin märkiin hiuksiin ja se on hellävarainen hiusharja, sillä se ei revi tai vahingoita hiuksia. HairLust Detangle Wet Brush-hiusharja koostuu elastisista piikeistä, jotka ovat suunniteltu niin, että ne eivät revi tai vahingoita hiuksia. Wet brush-hiusharja on suunniteltu niin, että piikit ovat lähellä toisiaan, jotta hiukset voidaan selvittää repimättä hiuksia ja takkuja auki. HairLust Detangle Wet Brush on valmistettu muovista ja se on suunniteltu käytettäväksi ennen suihkua, sen jälkeen tai sen aikana. Wet brush-hiusharjan erityinen muotoilu on suunniteltu myös lisäämään päänahan ja hiusten karvatuppien verenkiertoa, mikä myös edistää hiusten kasvua ja ravitsee niitä. Wet brush-hiusharjalla on siis monia etuja, ja itse olen huomannut eron omissa hiuksissani alettuani käyttää sitä normaalin hiusharjan sijasta. Alle on listannut muutaman vinkin, miksi hyvä hiusharja on kullanarvoinen hiustesi hoidossa ja mitä lisäarvoa wet brush-hiusharja voi sinulle antaa:

 • Wet brush-hiusharja poistaa takut repimättä ja vahingoittamatta hiuksia
 • Helppo puhdistaa eikä kerää bakteereita tai likaa
 • Sopii kaikille hiustyypeille
 • Pehmeät piikit, jotka hierovat päänahkaa ja edistävät sen verenkiertoa
 • HairLust Detangle wet brush on suunniteltu sopimaan käteen täydellisesti
 • Saat terveemmät, pidemmät ja kiiltävämmät hiukset
 • Sopii erityisen hyvin käytettäväksi yhdessä hiusnaamion kanssa
 • Wet brush-hiusharjan hinta on usein todella edullinen ja ne ovat kestäviä
 • Hyvä hiusharja käytettäväksi niin kuiviin kuin märkiin hiuksiin

 

Kuinka käyttää wet brush harjaa?

Toivon, että olet saanut tästä artikkelista informaatiota ja ymmärtänyt, kuinka tärkeä hyvä hiusharja on hiustesi kunnon kannalta ja miten wet brush-hiusharja voi auttaa sinua saavuttamaan unelmiesi hiukset. On kuitenkin erittäin tärkeää käyttää wet brush-hiusharjaa oikein, jotta saat sen kaikki hyödyt irti. Listaan alle muutaman vinkin, miten itse käytän wet brush-hiusharjaa arjessani ja joita voin suositella myös sinulle:

 • Harjaa hiuksesi wet brush-harjalla juuri ennen suihkua. Tämä helpottaa shampoon sekä hoitoaineen levitystä ja tällä tavalla pystyt myös välttämään hiustesi takkuuntumista ja hiustesi uloimman kerroksen vaurioitumista. Myös viemärisi kiittää sinua tästä tavasta, sillä näin voit välttää myös hiustesi kerääntymistä viemäriin suihkun aikana, sillä hiuksia ei irtoile niin paljon kun ne ovat jo valmiiksi harjatut.
 • https://thehairlust.fi/blogs/blog/rakennepaikkaava-hiusnaamio-onko-siita-apua
 • Kun käytät hiuksiisi hiusnaamiota, voit levittää sen niihin wet brush-harjan avulla. Näin saat myös varmistettua, että saat levitettyä hiusnaamion tasaisesti koko hiustesi pituuteen. Jos olet kiinnostunut hiusnaamioista enemmänkin, voit lukea täältä miten tarjota lisähoitoa ja proteiinia hiuksillesi. Wet brush-hiusharja auttaa hiusnaamiota tunkeutumaan syvälle hiuksiin samalla kuin harjan piikit tarjoavat hieronnan päänahallesi. Päänahan hieronta edistää verenkiertoa, joka taas edistää hiusten kasvua terveempinä. HairLust Detangle Wet Brush on suunniteltu erityisesti käytettäväksi yhdessä HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask ja HairLust Protein Reconstructor Hair Mask hiusnaamioiden kanssa.
 • Voit tehdä saman rutiinin sekä shampoon tai hoitoaineen kanssa myös. Suosittelen käyttämään tähän sulfaatitonta shampoota ilman parabeeneja. Voin itse suositella myös HairLust Hair Growth & Repair shampoota ja hoitoainetta.
 • Suihkun jälkeen voit käyttää wet brush-hiusharjaa heti märkiin hiuksiin, eikä sinun tarvitse odottaa, kunnes hiuksesi ovat kuivuneet. Huomaat myös varmasti, kuinka helposti saat selvitettyä hiuksesi, mikäli olet käyttänyt hiusharjaa jo ennen pesua ja sen aikana.

  Wet brush-hiusharjan käyttäminen yllä mainituilla tavoilla voi auttaa saamaan terveemmät hiukset. Voit välttää kuivat, kuluneet ja ohuet hiukset, joten hyvä hiusharja on edullinen investointi, joka edistää hiustesi terveyttä. Hiusharjan ainutlaatuinen muotoilu antaa mahdollisuuden saada terveemmät, kauniimmat ja tuuheammat hiukset, jotka myös kasvavat nopeasti.

  HairLust Detangle wet brush on suunniteltu käytettäväksi HairLust Hair Growth & Repair shampoon ja hoitoaineen, HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask ja HairLust Protein Reconstructor Hair Mask hiusnaamioden kanssa. HairLust wet brush on erinomainen hiusharja, joka sopii kaikille hiustyypeille eikä vaurioita hiuksia.

  Toivottavasti sait tästä artikkelista vastauksia kysymyksiisi, millainen on hyvä hiusharja, joka ei revi hiuksiasi. On paljon, mitä voit tehdä hiustesi hyväksi ja hyvä hiusharja on vain yksi monista (mutta erittäin hyvä sellainen!) keinoista. Voi olla myös hyvä idea keskittyä ulkoisten hiustenhoitotapojen lisäksi myös sisäiseen hiustenhoitoon hiusten ravintolisien avulla.

  ENNNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUST RAVINTOLISIEN AVULLA

  hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

  Vaaleat hiukset: 1 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Capsules käytön jälkeen. Tummat hiukset: 3 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

  hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

  Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Capsules Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

  Mikäli haluat lukea enemmän vinkkejä ja neuvoja hiustenhoitoon, suosittelen tarkastelemaan myös muita hyödyllisiä artikkeleitamme, joista voit lukea hiusten kasvatus vinkkejä tai selvittää mitkä ovat tärkeimmät vitamiinit hiuksille.

   

  4,8

  4,8/5 tähteä

  41 arvostelua


  3 kommenttia


  • Salla L.

   Poikäystävä osti lahjaksi tämän kombon, ja oon tykännyt niiiin paljon. Vielä kun maksin levittää hiukiin harjalla, niin hiuksista tulee niiin hyvinvoivat. Parasta ikinä!


  • pirjo

   minulle on nuoresta asti sanottu ettei hiuksia tulisi harjata märkinä. toisaalta en ole sitä myöskään aina noudattanut ja tuntuu etteivät hiukseni ole siitä häiriintyneetkään… joten tällainen hair lustin harja voisi olla hyvä idea kokeiltavaksi 👌


  • Emilia

   Tilasin just HairLustin hiusnaamio ja wet brush kombon ja en malta ottaa, että pääsen kokeilemaan niitä! Haluan varsinkin kokeilla hiusharjaa naamion kanssa:)!


  Jätä kommentti  Huomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.