Ensisijaiset ainesosamme


Olemme varsin tarkkoja luonnollisista ja puhtaista ainesosista, ja meillä on omat suosikkimme. Lue täältä lisää! Kerromme myös, miksi käytämme juuri näitä ainesosia tuotteissamme. Alla on koottu yhteenveto tärkeimmistä vaikuttavista ainesosista, joita ravintolisämme ja hiustenhoitotuotteemme sisältävät. Mikä tärkeintä, kerromme myös, kuinka juuri nämä ainesosat vaikuttavat terveyteemme.

Tuotteemme on kehitetty luonnollisesti, ja ne koostuvat erilaisista ekologisesti tuotetuista kasviuutteista, öljyistä, terveellisistä rasvahapoista, välttämättömistä vitamiineista, kivennäisaineista, aminohapoista ja muista ravintoaineista, jotka täydentävät toisiaan tehokkaasti. Jokainen tuote on kehitetty tiiviissä yhteistyössä yhdessä Tanskan johtavien kemistien, farmaseuttien ja ravitsemusasiantuntijoiden kanssa.

Olemme pyrkineet luomaan synergiavaikutuksen kaikkien ravintolisien ja hiustenhoitotuotteidemme välille, ja juuri tämä tekee tuotteistamme eritysen ainutlaatuisia. Kaikki ainesosamme on annosteltu niin, että kehosi pystyy imemään kaikki ravintoaineet parhaalla mahdollisella tavalla ja saa niistä parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Löydät täydellisen luettelon jokaisen tuotteen kaikista ainesosista yksittäisten tuotesivujen kohdalta, ainesosat-välilehdeltä.

A

Acai-öljy

Acai-öljyllä on ainutlaatuisia elvyttäviä anti-age ominaisuuksia. Se sisältää runsaasti omega 3-6-9 - rasvahappoja, C- ja E-vitamiineja, mineraaleja, ja antioksidantteja. Acai-marjaöljyssä on myös antosyaaneja ja fenoleita, jotka antavat öljylle anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Öljyn antosyaanipitoisuuden on ilmoitettu olevan jopa 10-30 kertaa suurempi kuin tummien viinirypäleiden antosyaanipitoisuuden. Acai-öljyn runsas ravinto- ja antidoksianttipitoisuus tekevät öljystä suositun raaka-aineen anti-aging tuotteissa. Öljy pehmentää ihoa ja imeytyy siihen nopeasti ja sitä käytetäänkin kuivan ja halkeilevan ihon hoidossa, ihottumien ja psoriasiksen taltuttamisessa sekä aknen rauhoittamisessa. Lisäksi se vähentää turvotusta ja lihaskipuja iholle siveltynä. Acai-öljy toimii lisäksi luonnollisena lämpö- ja UV-suojana, ja suojelee näin esimerkiksi hiusvärin säilymistä.

Aloe Vera

Aloe Vera on täynnä entsyymeitä, kivennäisaineita, aminohappoja, ravinteita ja vitamiineja, jotka auttavat säilyttämään päänahan luonnollisen pH-tasapainon ja tukevat tervettä hiustenkasvua. Antioksidanttien korkea pitoisuus torjuu vapaita radikaaleja ja suojaa soluja sekä ihossa että hiuksissa. Näin kosteus ja ravinteet voivat hoitaa kehoa tehokkaasti. Käytämme vain ekologisesti sertifioitua Aloe Veraa, sillä uskomme, että raaka-aineet ovat parhaimmillaan luonnollisina ja puhtaina.

Aminohapot

Osa tuotteistamme sisältää aminohappoja, kuten L-lysiiniä, L-metioniinia, L-isoleusiinia, L-valiinia sekä L-glutamiinia. Näiden aminohappojen tiedetään olevan tärkeitä keratiinin rakennusaineita. Keratiini on kuituinen rakenneproteiini, ja hiukset pääasiassa koostuvat siitä. Aminohapot edistävät hiussolujen optimaalista tuotantoa, ja siten edesauttavat hiusten vahvuutta ja terveyttä.

Aprikoosin ydinöljy

Aprikoosin ydinöljy sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja sekä suojaavia rasvahappoja. Se tunnetaan hyvin kiiltoa tuovasta vaikutuksestaan. Öljy auttaa tehokkaasti pehmentämään sekä ihoa, että hiuksia ja ehkäisemään kosteuskatoa hiuspohjasta. Lisäksi se edesauttaa normaalia hiusten kasvua.

Arganöljy

Arganöljy sisältää runsaasti hyödyllisiä ravinteita, vitamiineja ja rasvahappoja. Se sisältää esimerkiksi E-vitamiinia, joka edesauttaa normaalia hiustenkasvua. Lisäksi arganöljyssä on runsaasti antioksidantteja, jotka stimuloivat verenkiertoa auttaen tuottamaan uusia ja terveitä hiuksia.

AQUAXYL™

Sokereista peräisin oleva AQUAXYL™ tehokosteuttaa hiuksia ja päänahkaa ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Hiusten ja ihon kosteuttava vaikutus kestää vähintään kahdeksan tuntia.

B

Bambu-uute

Bambu-uute sisältää erittäin suuren pitoisuuden, yli 50%, piidioksidia eli silikaa, joka tunnetaan hyvistä ominaisuuksistaan hiuksille. Tästä syystä käytämme bambu-uutetta Hair Growth Formula Gummies - lisäravinteissamme. Käytämme bambua monissa eri muodoissa tuotteissamme: uutteena ravintolisissämme, materiaalina tyynyliinoissa ja pyyhkeissä sekä vartena bambuhiusharjoissamme. Olemme valinneet bambun, koska se on monien hyvien ominaisuuksiensa lisäksi erittäin kestävä materiaali, joka kasvaa todella nopeasti, mutta samanaikaisesti ei tarvitse paljoa vettä tai kemikaaleja kasvaakseen.

Biotiini

B-vitamiinit ovat tehokkaimpia ja välttämättömimpiä vitamiineja hiuksille. Biotiini tunnetaan myös nimellä B7-vitamiini, ja sitä esiintyy luonnollisesti pieninä pitoisuuksina monissa elintarvikkeissa, kuten porkkanoissa, tonnikalassa, sienissä, banaaneissa ja auringonkukansiemenissä. Biotiini on vesiliukoinen vitamiini, joka on tärkeä monille kehon toiminnoille, kuten rasvahappojen, glukoosin ja aminohappojen synteesille. Tästä johtuen biotiini tukee ja edistää normaalia hiustenkasvua. Kaikki ravintolisämme sisältävät 5000mcg biotiinia päivittäistä annosta kohti.

B-vitamiinit

HairLust-ravintolisät sisältävät runsaasti eri B-vitamiineja. Useimmat HairLust-tuotteet sisältävät B5, B6, B9- ja  B12-vitamiineja. Esimerkiski B6-vitamiini edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa eli proteiinien ja glykogeenin normaalia vaihtuvuutta. Glykogeeni on elimistön tärkein proteiinisynteesin lähde, ja se on tärkeä hiusten kasvuprosessin kannalta. Lisäksi B6-vitamiini auttaa säätelemään hormonien aktiivisuutta kehossa sinkin kanssa. B12-vitamiini edistää myös normaalia energia-aineenvaihduntaa, ja siten sillä on tärkeä rooli solujen jakautumisprosessissa.

C

CAPIXYL™

Innovatiivinen ja ainutlaatuinen aktiivinen yhdistelmä, joka on kehitetty ehkäisemään ja pysäyttämään hiustenlähtöä, stimuloimaan hiustenkasvua ja vähentämään tulehduksia päänahassa. Capixyl™ on biomimeettinen peptidi (acetyl tetrapeptide-3) yhdistetty puna-apilauutteen kanssa, joka sisältää paljon Biochanin A:ta. Yhdessä ne vaikuttavat DHT:n tuotantoon 5-α reductase:n estäjien kautta ja stimuloiden ECM proteiinien uusiutumista. Capixyl™:llä on myös todistettu vaikutus ripsien kasvuun ja tuuheuteen.

G

Granaattiomenauute

Ekologinen granaattiomenauute nimeltään Fruitliquid™ Pomegranate PS. Granaattiomena sisältää paljon aktiivisia fenoleja, jotka ovat antioksidanttisia ja siten suojaavat ihoa ja hiuksia UV-säteilyn ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta. Sisältää paljon vitamiineja, mineraaleja, sitruunahappoa ja natriumsitraattia, mikä tekee granaattiomenasta tehokkaan. Se myös edistää kollageenin tuotantoa hiuksissa ja päänahassa sekä säätelee pH:ta, estää tulehduksia ja kosteuskatoa.

F

Foolihappo

Foolihappo toimii biotiinin kanssa yhteistyössä, ja auttaa tasapainottamaan kehon metabolista aktiivisuutta, veren muodostumista sekä verenkiertoa. Tasapainoinen verenkierto on tarpeen, jotta happi ja ravinteet saadaan kulkeutumaan hiustuppiin. Foolihappo edistää myös kehon energia- ja aminohapposynteesin aktiivisuutta, vastustaa väsymystä, tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja vaikuttaa siten koko kehon solujen jakautumisprosessiin.

H

Hydrolyzed Rice Protein

eli hydrolysoity riisiproteiini on uniikki, aktiivinen ja testattu raaka-aine, nimeltä Protectagen™. Riisiproteiini sisältää kasvipohjaisia mikroproteiineja, jotka uudelleenrakentevat ja syvähoitavat hiussuortuvia juuresta latvaan. Proteiinit vahvistavat ja korjaavat hiusta. Mikroproteiinien sisältämät antioksidantit suojaavat hiusta oksidatiiviselta stressiltä ja UV-säteilyltä. Parantaa hiusten rakennetta, terveyttä, ulkonäköä ja vastustuskykyä likaa ja katkeilua vastaan.

Hydrolyzed Vegetable Protein

eli hydrolysoitu kasviproteiini. Nämä aktiiviset mikroproteiinit, Hydrolyzed Vegetable Protein, saadaan testatusta raaka-aineesta nimeltä Gluadin®. Kasviproteiinit vahvistavat ja uudelleenrakentavat hiuksia sekä hiusjuuria, ja pidentävät hiuksen elinkaarta. Tämä ainesosa tuotteissamme minimoi katkeilua ja halkeilevia latvoja jopa 20 prosentilla, ja hiusten yleinen terveys paranee jopa 60%:lla.* (Tutkimukset BASF Care Creations)

Hydrolyzed Yeast Protein

eli hydrolysoity hiivaproteiini on uniikki raaka-aine, jota kutsutaan Dynagen™ nimellä. Se valmistetaan innovatiivisesta hiivauutteesta, ja se on kehitetty vahvistamaan hiuksia ja hiusten terveyttä. Hiivauute myös vähentää hiusten katkeilua ja pidentää hiusten elinkaarta. Se uudelleenrakentaa hiusten ja hiusjuurien avainproteiineja, kuten kollageenia ja keratiinia saaden hiukset näyttämään vahvemmilta ja terveemmiltä. Tutkimukset osoittavat, että hiustenlähtö väheni jo 3 viikon käytön jälkeen, ja 90 päivän jälkeen kiilto ja tuuheus lisääntyivät silminnähden.* (Ashland tutkimukset) Kasviproteiinit ovat hiuksille kuin karkkia, sillä hiukset koostuvat suurimmaksi osaksi proteiineista. Hiukset siis tarvitsevat proteiineja kasvaakseen terveinä ja pitkinä.

K

Kasviproteiinit

Kasviproteiinit, kuten riisi- ja vehnäproteiini, ovat tärkeitä rakennusaineita hiuksille, sillä hiukset koostuvat suurimmaksi osaksi proteiineista, joita kutsutaan keratiineiksi. Niin hiukset, kuten lihaksetkin tarvitsevat proteiineja kasvaakseen. Proteiininpuutos voi pahimmillaan aiheuttaa hiusten haurastumista ja kuivumista, sekä hiustenlähtöä. Riisi- ja vehnäproteiineilla on korjaavia ominaisuuksia, ja ne tukevat terveiden hiusten kasvua.

Kaurauute

sisältää runsaasti beetaglukaania, joka editsää solujen uusiutumista ja kosteuttaa sekä ihoa, että hiuksia. Avena Sativaa, kaurauutetta, käytetään usein ekseeman ja aknen, sekä muiden ihotautien, tehokkaana hoitona. Kaurassa on runsaasti tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiineja, polysakkarideja, alfa-tokoferolia, alfa-tokotrienolia, linolihappoa ja oleiinihappoa. Nämä tekevät kaurasta erittäin hoitavan ja rauhoittavan tuotteen ärtyneelle hiuspohjalle. Tuotteissamme käytetty ainesosa, Oat Extract EC, on kaurauute, joka rauhoittaa, puhdistaa ja pehmentää ihoa sekä hiuksia. 

Kookosöljy

Kookosöljy on ravitseva öljy, joka tunkeutuu syvemmälle hiuksiin kuin monet muut luonnolliset öljyt. Kookosöljy sisältää runsaasti E- ja K-vitamiinia, ja sillä on lisäksi antimikrobisia ominaisuuksia. Kookosöljy sisältää myös lauriinihappoa ja terveitä rasvahappoja. Se vahvistaa hiuksia, ravitsee ja kosteuttaa niitä ja näinollen tukee normaalia hiustenkasvua. Kun hiuksissa käytetään kookosöljyä, se parantaa päänahan terveyttä sekä torjuu haavoja ja hilsettä.

L

Lakkauute

Käytämme tuotteissamme ekologista marjauutetta nimeltä Fruitliquid™ Cloudberry. Lakkauute sisältää aktiivisia hiilihydraatteja, jotka antavat uutteelle sen kosteuttavat ja hoitavat ominaisuudet. Uute sopii hyvin ärtyneelle iholle ja vaurioituneille hiuksille, ja lakkauute onkin uskomattoman tehokas aineosa ärtyneelle hiuspohjalle suunnatuissa hiustenhoitotuotteissa. Uute sisältää myös antioksidanteeja ja allagiinihappoa, sekä A-, C- ja E- vitamiineja. Lakkauute myös suojaa hiuksia auringolta ja ennaltaehkäisee UV-säteilyn haittoja.

M

Makea manteliöljy

Makea manteliöljy on täynnä mineraaleja, A-, B- ja E-vitamiineja sekä omega 3-6-9 rasvahappoja. Nämä ainesosat tekevät makeasta manteliöljystä ihanteellisen kosteuttajan. Kaikki nämä ravintoaineet edesauttavat saamaan kuiviin ja tylsiin hiuksiin enemmän kiiltoa ja lisäksi ne suojaavat niitä auringonsäteiltä. Manteliöljy auttaa hiuksia säilyttämään kosteuden luonnollisella tavalla, ja lisäksi se tukee hiusten uudelleenrakennusta ja estää niitä halkeilemasta.

Mangouute

Mangovoi ja mangouute ovat erittäin kosteuttavia ja ravitsevia raaka-aineita, jotka ravitsevat päänahkaa ja lisäävät hiusten joustavuutta.

Ekologinen mangouute kosteuttaa, suojelee ja kuorii hiuspohjan ihoa sekä hiuksia. Mangouutteella on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka suojelevat värjättyjen hiusten väriä, ja ennaltaehkäisevät UV - säteilyiden aiheuttamia vauroita. Mango stimuloi hiussolujen uusiutumista ja kollageenin tuotantoa, mikä johtaa vahvempiin ja terveempiin hiuksiin. Mango on siis erinomainen raaka-aine hiustenhoitotuotteissa.

Minttu

Minttu sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia, omega 3-rasvahappoja sekä mineraaleja. Mintun tiedetään stimuloivan verenkiertoa hiuspohjassa ja hiusjuurissa, mikä saattaa ehkäistä hiustenlähtöä. Lisäksi mintulla on tehokkaita antiseptisiä ominaisuuksia, jotka lievittävät kutinaa ja estävät hilseen muodostumista. Mintun aromaattinen tuoksu lievittää stressiä.

Mustikkauute

Mustikkauute sisältää runsaasti proantosyaniideja, jotka parantavat ja lisäävät hiusten elastisuutta.

ekologisella mustikkauutteella on erinomaiset antibakteeriset ominaisuudet, se kosteuttaa ja rauhoittaa hiuksia sekä ärtynyttä päänahkaa ja antaa hiuksille kiiltoa ja eloa. Mustikkauutetta voidaan käyttää esimerkiksi lievän psoriasiksen ja rasvaisten hiusten hoidossa. Sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka suojelevat hiuksia vapailta radikaaleilta. Uutteen sisältämät hedelmähapot puolestaan toimivat kuorivana ainesosana, ja rauhoittavat ärtynyttä hiuspohjaa. Lisäksi mustikkauute sisältää runsaasti proantosyaniideja, jotka parantavat ja lisäävät hiusten elastisuutta.

O

Oliivinlehtiuute

Oliivinlehtiuute tuotteissamme tulee ainesosasta nimeltä Olive Eco, ja se tuotetaan ekologisista oliivinlehdistä. Oliivinlehtiuute sisältää muun muassa fenoleita, oleuropeaa ja aktiivisia flavonoideja. Nämä antavat oliivinlehtiuutteelle erinomaiset antioksidanttiset ominaisuudet. Uute suohaa ihoa ja hiuksia UVB - säteilyltä, ja ennaltaehkäisee värjättyjen hiusten haalistumista. Uutteella on myös anti-inflammatorisia ja allergiaystävällisiä ominaisuuksia, joten se sopii erinoamisesti ärtyneen ihon rauhoittamiseen.

Oliiviöljy

Oliiviöljyllä on runsaasti hyviä ominaisuuksia hiusten kannalta. Se auttaa vahvistamaan ja suojaamaan hiuksia aina juurista latvoihin saakka. Se suojelee hiuksia myös ilman vapailta radikaaleilta, mikä estää hiusten ennenaikaista ikääntymistä. Oliiviöljy tarjoaa hiuksille kosteutusta, vitamiineja sekä antioksidantteja. Se sisältää myös runsaasti terveitä rasvahappoja, jotka ylläpitävät hiusten normaalia kasvua. Oliiviöljyä käytetään usein myös hiustenlähtöön suunniteluissa tuotteissa, sillä se tunnetaan sen kyvyistä estää DHT:n (dihydrotestosteroni) ylituotanto, mikä on yksi yleisimmistä hiustenlähtöön vaikuttavista tekijöistä.

S

Seleeni

Seleeni edesauttaa ylläpitämään normaalia hiusten ja kynsien kasvua. Se on myös tärkeä elimistön antioksidantti, joka tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä suojaa soluja hapettumiselta. Seleeni voi auttaa ylläpitämään myös normaalia kilpirauhasen toimintaa, mikä edesauttaa hiustenlähdön torjumista niin naisilla kuin miehillä.

Sheavoi

Sheavoi tunnetaan sen parantavista sekä suojaavista ominaisuuksista. Se sisältää luonnostaan korkean pitoisuuden cinnamideja, jotka tarjoavat luonnollista suojaa auringonsäteiltä.

Sinkki

Sinkki on mineraali, joka tarjoaa monenlaista hyötyä hiuksille ja iholle. Sinkki auttaa esimerkiksi ylläpitämään normaalia mieshormonin tasoa veressä. Lisäksi se edesauttaa proteiinien ja rasvahappojen käyttöä kehon energiatuotannossa sekä aineenvaihdunnassa. Sinkki edistää hiusten, ihon, kynsien, näön ja immuunijärjestelmän toimintaa, ja se suojaa kehoa oksidatiiviselta stressiltä. Hiusten kasvusykli on riippuvainen solujen lisääntymisestä ja proteiinin kertymisestä, joten sinkin puute voi johtaa hiustenlähtöön ja hiusten ohenemiseen. Me HairLustilla käytämme tuotteissamme tasapainotettua sinkkiannosta. Tämä tarkoittaa, että myös tuotteidemme muut ainesosat imeytyvät kehoon tehokkaasti.

V

Viinirypäleensiemenöljy

Viinirypäleensiemenöljy tarjoaa hiuksille olennaisia ravintoaineita, kuten C- ja E-vitamiineja, kalsiumia sekä kaliumia. Öljyä käytetään päänahan ja hiusten tulehduksiin ja puhdistukseen. Lisäksi se auttaa pitämään päänahan pH:n tasapainossa ja terveenä.