Opas kaikkiin ainesosiimme


Useimmiten ainesosat ovat listattuina vierailla kielillä, ja silloin voi olla todella hankalaa selvittää, mitkä niistä ovat hyödyllisiä ja mitkä eivät. Uskomme, että kaikille pitäisi olla helppoa selvittää ja ymmärtää, mitä tuotteiden ainesosat tekevät ja mistä ne tulevat. Siksi olemme tehneet helposti luettavissa olevan oppaan tuotteidemme kaikista ainesosista.

Aloita A:sta ja tutustu tarkemmin ainesosiin, joita ravintolisämme, shampoomme, hiusnaamiomme tai ripsiseerumimme sisältävät. Ainesosat eivät ole yhtä monimutkaisia, kuin miltä ne aluksi kuulostavat.

A

Alcohol

Luonnollisesti johdettu alkoholi, jolla on pehmentäviä ominaisuuksia.

Aloe Barbadensis Leaf Juice

Ekologisesti tuotettu Aloe Vera. Sisältää runsaasti entsyymejä, mineraaleja, aminohappoja, ravinteita ja vitamiineja, jotka auttavat säilyttämään päänahan luonnollisen pH-tasapainon, ja tukevat terveiden hiusten kasvua.

Aqua

Vesi. Käytetään hiustenhoitotuotteissa ja kosmetiikassa eri ainesosien sekoittamiseksi, puhdistamiseksi, pehmentämiseksi ja ihon sekä hiusten ravitsemiseksi.

Argania Spinosa Kernel Oil

Arganöljy. Sisältää runsaasti hyödyllisiä ravinteita, kuten E-vitamiinia ja rasvahappoja, jotka edesauttavat tervettä hiustenkasvua. Liäsksi arganöljy sisältää antioksidantteja, jotka stimuloivat verenkiertoa ja auttavat hiussoluja tuottamaan uusia, vahvoja hiuksia.

Arginine

Oleellinen aminohappo, joka on tärkeä rakennusaine kehon proteiineille. Hiukset koostuvat pääasiassa proteiineista, ja ne tarvitsevat aminohappoja kasvaakseen.

Avena Sativa Kernel Extract

Ekologisesti tuotettu kauranydinuute. Sisältää runsaasti beetaglukaaneja, jotka edistävät solujen uudistumista ja kosteuttavat ihoa sekä hiuksia.

Avena Sativa Kernel Flour

Jauhe, nimeltä Colloidal Oatmeal eli kaurajauho. Kaurajauho on valmistettu kokonaisista kauranjyvistä, ja sillä on kosteuttavia, antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka vahvistavat ihon immuunipuolustusta

B

Biotin

Vesiliukoinen vitamiini, jota kutsutaan myös B7-vitamiiniksi tai H-vitamiiniksi. Biotiini edistää normaalia hiustenkasvua. Se on myös osallisena kehon metabolisissa reaktioissa ja aineenvaihdunnassa. Lisäksi se vaikuttaa aminohappiohin, joita karvatupet tarvitsevat kasvaakseen.  

Biotinoyl Tripeptide-1

Peptidi, joka auttaa estämään DHT:n ylituotantoa ja stimuloi hiusten kasvua. Lisäksi auttaa lisäämään kasvuvaiheessa olevien karvatuppien määrää.

Butyrospermum Parkii Butter

Sheavoi. Sheavoilla on erinomaisia parantavia, kosteutta säilyttäviä ja suojaavia ominaisuuksia. Se sisältää myös runsaasti cinnamoideja, jotka tarjoavat luonnollista suojaa auringonsäteiltä.

C

C12-15 Pareth-12

Pinta-aktiivinen emulgointiaine, joka mahdollistaa öljyn ja veden sekoittamisen.

C15-19 Alkane

Liuotin, jonka avulla tuotteista saadaan homogeenisiä seoksia.

Caffeine

Kofeiini. Stimuloi hiustuppia ja auttaa näin edistämään hiusten kasvua. On tunnettu kyvystään estää DHT:n ylituotantoa.

Calciumcarbonat

Kalsium on kehon tärkein mineraali ja sillä on tärkeä rooli monissa kehon toiminnoissa. Monet kehon toiminnot, kuten luiden, hampaiden sekä solujen muodostuminen ja entsyymien tuotanto, tarvitsevat kalsiumia.

Calcium-D-pantothenat

B5-vitamiini, jota kutsutaan myös pantoteenihapoksi. Vesiliukoinen vitamiini, joka on tärkeä hormonien, D-vitamiinin sekä tiettyjen välittäjäaineiden synteesille ja aineenvaihdunnalle. Edistää myös normaalia energia-aineenvaihduntaa ja edesauttaa normaalia henkistä suorituskykyä.

Caprylic/Capric Triglyceride

Emulgointiaine, joka on valmistettu kookosöljystä ja glyseriinistä. Auttaa estämään kosteuden haihtumista.

Caprylyl / Capryl Glucoside

Mieto, pinta-aktiivinen aine, jonka vaahtoutumisominaisuudet ovat peräisin luonnollisista rasvahapoista ja glukoosista.

Carnauba

Kasviperäinen päällystysaine, jota on uutettu brasilialaisten palmujen, Copernicia Ceriferan lehdistä. Tätä palmua kutsutaan myös nimellä ”elämän puu”. Käytetään Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä estämään viinikumikarkkeja tarttumasta toisiinsa.

Cetearyl Alcohol

Rasvahappo-alkoholi, joka on setyyli- ja stearyylialkoholien seos. Uutetaan luonnollisesti esim. kookoksesta, ja käytetään kosteuttavana sekä stabiloivana ainesosana.

Cholecalciferol

D3-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka on tärkeä monille eri kehon toiminnoille kuten luiden muodostumiselle, immuunijärjestelmän toiminnalle, solujen jakautumisprosessille, sekä kalsiumin ja fosforin imeytymiselle. Vitashine™ Lichen on D3-vitamiinin lähde ja se on peräisin litsihedelmistä, joita kutsutaan myös rakkauden hedelmiksi. Yksi ainoista D3-vitamiinien lähteistä vegaaneille.

Cholin

Vitamiinimainen ravintoaine, joka liittyy läheisesti B-vitamiineihin, ja on tärkeä kehon aineenvaihdunnalle.

Citric Acid

Sitruunahappo. Mieto hedelmähappo, joka toimii antioksidanttina ja auttaa säätelemään pH-arvoa hiustenhoitotuotteissa. Käytetään myös luonnollisena hapon säätäjänä Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä.

CI 60730

Violetti pigmentti, joka neutarloi keltaisia ja oransseja sävyjä palauttaen kiillon harmaisiin tai vaaleisiin hiuksiin.

Cocamidopropyl Betaine

Hellävarainen, puhdistava ja vaahtoava ainesosa kookoksesta.

Cocos Nucifera Oil

Ekologinen kookosöljy. Erittäin ravitseva öljy, joka imeytyy syvemmälle hiuksiin kuin monet muut luonnolliset öljyt. Sisältää runsaasti E-vitamiinia, K-vitamiinia ja terveellisiä rasvahappoja. Kookosöljyllä on lisäksi antimikrobisia ominaisuuksia, ja se vahvistaa hiuksia palauttaen niiden luonnollisen kosteustasapainon ja tukien niiden normaalia kasvusykliä.

Creatin

Kreatiini. Löytyy luonnollisesti kehosta, se on esimerkiksi hiusten pääasiallinen rakennusaine. Käytetään kosmetiikassa edistämään kehon omaa kretiinintuotantoa. Kreatiini vahvistaa, kosteuttaa ja pehmentää hiuksia sekä hiusjuuria.

Cupric Sulfate

Kuparisulfaatti. Kuparia on monissa entsyymeissä, ja sillä on suuri vaikutus adrenaliinin tuotantoon, punasolujen uusiutumiseen ja sidekudoksen palautumiseen. Se myös suojaa kehoa hapettumisen aiheuttamalta stressiltä. Lisäksi kupari edistää hiusten normaalia pigmentoitumista.

Cyanocobalamin

B12-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka on tärkeä monille kehon toiminnoille, kuten energia-aineenvaihdunnalle sekä solujen jakautumisprosessille. Sitä kautta se myös vaikuttaa solujen kasvuun ja terveyteen. B12 on vitamiini, jonka puutoksen ihmiset usein huomaavat helposti, sillä kyseistä vitamiinia on vaikeaa saada pelkästään ruokavalion avulla.

D

D-Alpha-Tocopherylacetate

Luonnollinen E-vitamiini asetaatti. Rasvaliukoinen vitamiini, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Auttaa tukemaan tervettä hiustenkasvua suojaamalla hiuksia oksidatiiviseltä stressiltä.

Daucus Carota Purpura

Luonnollinen väriaine violetista porkkanakonsentraatista. Käytetään naisille suunnatuissa Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä.

D-Biotin

Vesiliukoinen vitamiini, jota kutsutaan myös B7-vitamiiniksi tai H-vitamiiniksi. Biotiini edistää normaalia hiustenkasvua. Se on myös osallisena kehon metabolisissa reaktioissa ja aineenvaihdunnassa. Lisäksi se vaikuttaa aminohappiohin, joita karvatupet tarvitsevat kasvaakseen. D-biotiini on biotiinin puhdas versio, ja sitä käytetään usein ravintolisissä.

Dicaprylyl Ether

Kookosöljystä uutettu öljy, jota käytetään kosteuttavana ainesosana.

Dihydrogenated Palmoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate

Ammoniumsuola, joka on johdettu palmuöljystä. Toimii emulgointiaineena poistaen staattista sähkö ja auttaa selvittämään hiuksia.

Dimethicone

Silikonipohjainen polymeeri, joka kosteuttaa ja hoitaa hiuksia. Pehmentää hiuksia jättämättä niitä kuitenkaan rasvaisiksi. Helppo pestä pois shampoolla.

Dimethiconol

Silikoniöljy, joka pehmentää ja kosteuttaa hiuksia jättämättä niitä kuitenkaan rasvaisiksi. Jättää hiukset kiiltäväksi ja suoristaa kiharaisia ja sähköisiä hiuksia. Tämän silikonin voi helposti pestä pois vedellä, eikä hiuksiin siitä syystä jää silikonijäämiä.

Dipropylene Glycol

Viskositeettia alentava ainesosa, joka neutalisoi tuoksuja ja hajuja.

Disodium Cocoyl Glutamate

Kookosöljystä ja fermentoidusta sokerista valmistettu pinta-aktiivinen aine. Lempeästi puhdistava ja vaahdottava.

Disodium Phosphate

Vesiliukoinen suola, jota käytetään pH:tä säätelevänä lisäaineena.

Distearoylethyl Dimonium Chloride

Kasviperäinen biohajoava pehmittäjä, jonka avulle poistetaan staattista sähköä. Pehmentää hiuksia.

DL-Alpha-Tocopherylacetate

E-vitamiiniasetaatti. Rasvaliukoinen vitamiini, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Auttaa tukemaan normaalia hiustenkasvua ja suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä.

D-vitamiini

Rasvaliukoinen vitamiini, joka on tärkeä monille kehon toiminnoille, kuten luiden kasvulle, immuunijärjestelmän toiminnalle, solujen jakautumisprosessille sekä kalsiumin ja fosforin tuotannolle.

D2-vitamiini

Rasvaliukoinen vitamiini, jota löytyy kasveista, sekä erityisesti sienistä. Erittäin tärkeä esimerkiksi luiden kasvulle, immuunijärjestelmän toiminnalle, solujen jakautumisprosessille sekä kalsiumin ja fosforin tuotannolle.

 

E

Ethylhexylglycerin

Luonnollinen säilöntäaine, joka on peräisin glyseriinistä. Toimii hyvin pinta-aktiivisena aineena ja auttaa ravitsemaan sekä pehmentämään ihoa.

Euterpe Oleracea Fruit Extract

Ekologinen acaimarjauute. Sisältää runsaasti mineraaleja, omega -3,-6 ja 9, sekä C- ja E-vitamiineja. Acai-uutteella on uniikki antioksidanttinen koostumus.

Euterpe Oleracea Fruit Oil

Ekologisesti tuotettu acaiöljy, jolla on ainutlaatuisia elvyttäviä ominaisuuksia. Acaiöljy sisältää omega 3-6-9-rasvahappoja, C-ja E-vitamiineja sekä mineraaleja (kuten rautaa ja kaliumia) ja uniikin yhdistelmän antioksidantteja.

F

Fragaria

Luonnollinen aromi mansikoista, käytetään Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä.

Formic acid

Eli muurahaishappo tai metaanihappo. Se estää bakteerien kasvua ja säätelee pH:ta.

G

Glucose

Luonnollinen täyte-/makeutusaine, jota käytetään Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä.

Glycerin

Kasviperäinen kosteuttava aine.

Glycine

Glysiini, yleinen aminohappo useimmissa proteiineissa. Hiusten kannalta välttämätön proteiinikollageeni. Koostuu kolmasosan glysiinistä.

Glycol Disearate

Emulgointiaine, joka mahdollistaa veden ja öljyn sekoittamisen.

Glycyrrhiza Glabra Root Extract

Lakritsijuuriuute, joka rauhoittaa ja hoitaa ärtynyttä hiuspohjaa ja ihoa.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride

Guar-kasvin siemenistä peräisin oleva kumiin perustuva geeliytysaine. Guarkumi antaa hiustenhoitotuotteille ”balsamivaikutuksen”, torjuu staattista sähköä, sekä helpottaa hiusten selvittämistä pesun jälkeen.

H

Helianthus Annuus Seed Oil

Ekologisesti tuotettu auringonkukkaöljy. Kevyt kasviöljy, jossa on runsaasti hyviä tyydyttämättömiä rasvahappoja, kuten linoli- sekä öljyhappoa.

Hydrogenated Ethylhexyl Olivate

Oliiviöljystä uutettuja rasvahappoja. Auttavat hiuksia säilyttämään kosteuden sekä ehkäisemään kuivumista.

Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables

Pehmentävä ja kosteuttava ainesosa oliiviöljystä.

Hydrolyzed Rice Protein

Riisistä uutettu proteiini, joka edesauttaa hiusten kasvua.

Hydrolyzed Vegetable Protein

Kasveista uutettu proteiini, joka edesauttaa hiusten kasvua.

Hydrolyzed Yeast Protein

Hiivasta uutettu proteiini, joka edesauttaa hiusten kasvua.

Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer

Emulgoivat, geeliyttävät sekä sakeuttavat ainesosat, jotka auttavat vähentämään ihon kosteuskatoa.

Hydroxypropyl Methylcellulose

Selluloosasta valmistettu stabilointi- ja sakeutusaine, jota esiintyy luonnollisesti kasvikuiduissa. Auttaa tasapainottamaan verensokerin nousua aterioiden jälkeen. Käytetään Hair Growth Formula Capsules-ravintolisissä.

I

Inositol

B8-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini ja yksi biotiinin esiintymismuodoista. Biotiini on välttämätön monille kehon toiminnoille, se auttaa esimerkiksi ylläpitämään hiusten ja ihon normaalia tasapainoa.

K

Kaliumjodidi

Kutsutaan myös kalium jodiksi. Kaliumjodidi on mineraalisuola, joka on tärkeä monille kehon toiminnoille, kuten normaalille hormonituotannolle.

Kaliumsorbaatti

Löytyy luonnollisesti esimerkiksi mansikoista, kirsikoista ja tomaateista. Toimii säilöntäaineena.

Klorofylli

Lehtivihreää eli klorofylliä saadaan kasveista ja se antaa niille vihreän värin. Lehtivihreä on myös tiukasti sidoksissa fotosynteesiin. Käytetään luonnollisena väriaineena miehille suunnatuissa Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä.

L

L-Ascorbin Acid

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jota esiintyy sitrushedelmissä ja se on välttämätön kehon kollageenin tuottamiseksi sekä solujen suojaamiseksi hapettumisstressiltä. C-vitamiini auttaa myös esimerkiksi rautaa imeytymään kehoon.

Laureth - 4

Emulgointiaine, joka mahdollistaa veden ja öljyn skeoittamisen. Pinta-aktiivinen aine, joka vaahtoutuu hyvin, jättäen ihon silkinpehmeäksi. Ilman tätä ainetta kosmetiikkatuotteita olisi hankala huuhdella pois iholta.

Lauryl Glucoside

Mieto pinta-aktiivinen aine, joka on luonnollisen glutamiinihapon ja luonnollisen kookosrasvahapon tuote. Pinta-aktiivisia aineita käytetään saippuoissa pintajännityksen vähentämiseksi sekä pesemisen helpottamiseksi. Pinta-aktiiviset aineet optimoivat saippuan vaikutusta.

L-Glutamine

Aminohappo, joka säätelee typen kuljetusta lihaskudokseen ja sieltä pois.

Limonene

Luonnollinen, kevyen sitruksinen hajuste, jota esiintyy muun muassa sitrushedelmissä. Voidaan myös valmistaa synteettisesti.

L-Isoleucine

Oleellinen aminohappo, jota elimistä ei voi muodostaa itsessään, mutta sitä voi saada noudattamalla terveellistä ruokavaliota.

L-Lysine Hydrochloride

Välttämätön aminohappo, jolla on tärkeä rooli kehon proteiinikollageenin tuotannossa. Se on tärkeää monille kehon kudoksille, kuten hiuksille, iholle, rustolle ja kynsille.

L-Methionine

Tärkeä aminohappo, jota löytyy useimmista proteiineista.

L-Selenomethione

Tärkeä aminohappo, jota saadaan terveellisestä ruokavalioista. Tärkeä kehon normaalin kasvun, kudosten korjauksen sekä verensokerin säätelyn kannalta.

L-valiini

Keholle välttämätön aminohappo, jota tulisi saada ruokavaliosta päivittäin. Tätä aminohappoa tarvitaan esimerkiksi verensokerin säätelyyn ja kudosvauroiden korjaamiseen.

M

Malt syrup

Luonnollinen täyte-/makeutusaine, jota käytetään Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä.

Mangifera Indica Fruit Extract

Ekologisesti tuotettu mangouute. Kosteuttaa sekä ravitsee hiuksia ja hiuspohjaa.

Maris Sal

Mineraalipitoinen suola kuolleesta merestä. Toimii puhdistavana ja parantavana aineosana kuivalle tai ärtyneelle päänahalle

Mentha Viridis Leaf Oil

Ekologisesti tuotettu minttuöljy. Sisältää runsaasti A- ja C-vitamiineja, omega 3-rasvahappoja sekä mineraaleja. Stimuloi hiuspohjan ja hiusjuurien verenkiertoja, mikä voi auttaa hiustenlähtöä vastaan. Minttuöljyllä on  antiseptisiä ominaisuuksia, jotka lievittävät kutinaa ja estävät hilsettä.

N

Natriumbenzoat

Bentsoehapon natrium suola, jota löytyy esimerkiksi karpaloista. Estää esimeriksi sienten kasvua ja toimii näin ollen säilöntäaineena.

Natriumcitrat

Luonnollinen suola sitruunahaposta. Käytetään usein happamuudensäätelyaineena tai säilöntäaineena elintarvikkeissa.

Natrium Coco Sulphate

Vaahtoava pinta-aktiivinen ainesosa kookoksesta.

Natrium Cocoyl Glutamate

Sokeripinta-aktiiviset aineet, jotka on valmistettu kasviöljyistä. Mieto puhdistava sekä vaahtoava vaikutus.

Natriumgluconat

Kasviperäinen sakeuttamisaine, jota valmistetaan fermentoimalla glukoosia.

Natriumhydroksidi

Säätelee pH:ta. Turvallinen aine kosmetiikassa pieninä pitoisuuksina.

Natriumkloridi

Suola. Poistaa hilsettä ja estää sienten kasvua. 

Natriumseleeni

Helposti imeytyvä seleenin lähde. Seleeni on välttämätöntä esimerkiksi immuunisysteemille, hormonitoiminnalle sekä normaalille hiusten ja kynsien kasvulle.

Niacin

B3-vitamiini, jota kutsutaan myös nikotiinihapoksi, on vesiliukoinen vitamiini, joka edistää tukee energia-aineenvaihduntaa, normaalia hiusten kasvua sekä hermoston normaalia toimintaa.

O

Olea Europaea Fruit Oil

Ekologisesti tuotettu oliiviöljy. Lisää hiuksiin kosteutta, vitamiineja ja antioksidantteja sekä suojaa niitä vapaita radikaaleja vastaan. Ehkäisee myös hiusten ja hiustuppien ennenaikaista ikääntymistä. Estää lisäksi DHT:n ylituotantoa.

Olea Europaea Leaf Extract

Ekologisesti tuotettu oliiviöljyuute. Lisää hiuksiin kosteutta, vitamiineja ja antioksidantteja sekä suojaa niitä vapaita radikaaleja vastaan. Ehkäisee myös hiusten ja hiustuppien ennenaikaista ikääntymistä. Estää lisäksi DHT:n ylituotantoa.

P

Panthenol

B5-provitamiini, kosketuksissa ihon kanssa muuttuu B5-vitamiiniksi, stimuloi hiustenkasvua. B-vitamiinit ovat tärkeitä monille kehon toiminnoille, ja ne tukevat hiustenkasvua.

PEG - 4 Raps seed amide

Kasvipohjaiset rasvahapot rapsiöljystä

Pectin

Kasvikuitu, joka käytetään luonnollisena sideaineena Hair Growth Formula Gummies-ravintolisissä

Phenoxyethanol

Luonnossa esiintyvä säilöntäaine, joka on sekä turvallinen että tehokas käytössä.

Pinaattijauhe

Käytetään miesten Hair Growth Formula Gummies-lisäravinteissa luonnollisena väriaineena, joka antaa niille siten kauniin vihreän värin.

Poaceae Bambusa arundinacea Wild

Bambu-uute. Sisältää todella paljon, itse asiassa jopa 50%,piidioksidia eli silikaa,  joka tunnetaan hyvistä ominaisuuksistaan ​​hiuksille. Käytetään Hair Growth Formula Gummies- lisäravinteissa piidioksidin lähteenä.

Polyglyceryl-4 Caprate

Emulgointiaine, joka mahdollistaa öljyn ja veden sekoittamisen.

Polyglyceryl-6 Caprylate

Kasviperäisen öljyn pinta-aktiivinen aineosa. Auttaa palauttamaan ihon kosteustasapainon.

Polyglyceryl-6 Distearate

Emulgointiaine, joka mahdollistaa öljyn ja veden sekoittamisen.

Potassium Iodide

Mineraalisuola, jota kutsutaan myös potassiumiksi. Tärkeä monille elintoiminnoille. Tukee normaalia hormonien tuotantoa kehossa.

Potassium Sorbate

Löytyy luonnossa esimerkiksi mansikoista, kirsikoista ja tomaateista. Vesiliukoinen säilöntäaine, jota käytetään turvallisena vaihtoehtona parabeeneille.

Propanediol

Kosteuttava ekologinen ainesosa.

Propylene Glucol

Viskositeettia alentava ja kosteuttava aineosa.

Propylheptyl Caprylate

Biohajoava pehmennin öljymuodossa.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Ekologinen makea manteliöljy. Antaa hiuksille kiiltoa ja toimii emulgointiaineena, jonka ansiosta on mahdollista sekoittaa vettä ja öljyä.

Prunus Armeniaca Kernel Oil

Aprikoosinydinöljy. Sisältää runsaasti suojaavia rasvahappoja, jotka estävät kosteuden haihtumista hiuksista ja ihosta. Hiukset tuntuvat näin pehmeämmiltä ja sileämmiltä.

Prunus Armeniaca Seed Powder

Aprikoosinsiemenjauhe. Kuorii, syväpuhdistaa ja stimuloi hiuspohjaa kuorintatuotteissa, kuten Hair & Scalp Detox Scrub:issa, käytettynä.

Pteroylmonoglutamic Acid

Foolihappo, kuuluu B-vitamiinien ryhmään. Foolihappoa tarvitaan solujen muodostumiseen, punasolujen tuotantoon ja verenkierron normaaliin toimintaan. Foolihapon puute voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

Punica Granatum Fruit Extract

Ekologisesti tuotettu granaattiomenauute, jolla on korkea antioksidanttipitoisuus. Toimii ph-arvon säätelijänä hiuksissa ja hiuspohjassa, ja suojaa samalla UVA- ja UVB-säteilyltä. 

Pyridoxin Hydrochloride

B6-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka on erittäin tärkeä kehon kasvun sekä ylläpidon kannalta. B6-vitamiini tukee esimerkiksi normaalia energia-aineenvaihduntaa ja proteiinin sekä glykogeenin vaihduntaa. Glykogeeni on elimistön tärkein proteiinisynteesin energianlähde. Tämä on tärkeää hiusten kasvatusprosessin kannalta. B6-vitamiini auttaa sinkin kanssa säätelemään hormonien aktiivisuutta kehossa.

R

Retinyl Acetate

A-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka on tärkeä solujen uusiutumisen kannalta. Lisäksi edesauttaa kehon raudantuotantoa ja tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Riboflavin

Riboflaviini eli B2-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka on tärkeää solujen energiantuotannon, raudan imeytymisen sekä punasolujen normaalin toiminnan kannalta. Suojaa myös soluja hapettumisstressiltä.

Rice Bran Extract

Uute, joka on valmistettu riisinjuvien kovasta ulkokerroksesta. Sisältää runsaasti luonnollisia öljyjä ja hyviä rasvahappoja. Käytetään Hair Growth Formula Capsules-ravintolisissä.

Rubus Chamaemorus Fruit Extract

Lakkauute, joka sisältää runsaasti C-vitamiini. Sillä on rauhoittava vaikutus herkälle ja ärsyyntyneelle päänahalle.

Rubus Idaeus

Luonnollinen tuoksu vadelmista. Käytetään Hair Growth Formula Gummies Men-ravintolisissä.

S

Silicon Dioxide

Pii, mineraali, joka vahvistaa niin sidekudosta, ihoa, hiuksia, kynsiä sekä limakalvoja. Vaikuttaa myös henkiseen ja fyysisen jaksamiseen.

Sodium Benzoate

Natriumsuola bentsoehapoista. Löytyy esimerkiksi kukista, mustikoista, omenoista sekä kanelista. Se hidastaa eismerkiksi hiivasienten kasvua ja sitä käytetään säilöntäaineena.

Sodium Chloride

Suola. Toimii puhdistavana ainesosana ja auttaa poistamaan hilsettä sekä sieniä päänahasta.

Sodium Citrate

Sitruunahaposta saatava luonnollinen suola, jota käytetään usein hapon säätelijänä ja säilöntäaineena elintarvikkeissa.

Sodium Coco Sulphate

Pinta-aktiivinen ainesosa kookoksesta. Aineella on vaahtoavia ominaisuuksia.

Sodium Gluconate

Kasviperäinen hyytelöitymisaine, jota on valmistettu fermentoimalla glukoosia.

Sodium Hyaluronate

Hyaluronihappo. Tehokas luonnollinen kosteuttaja, jota löytyy luonnostaan ihosta. Se edistää ihon kimmoisuutta ja estää kuivumista sekä kosteuden haihtumista.

Sodium/Natrium Hydroxide

Toimii pH:n säätelijänä. Turvallinen ainesosa, jota käytetään hiustuotteissa pieninä määrinä.

Sodium Selenite

Helposti imeytyvä seleenin lähde. Seleeni on välttämätön immuuni- ja hormonijärjestelmän ja kilpirauhasen toiminnan ylläpitämiseksi. Tukee normaalien hiusten ja kynsien kasvua.

Sodium Sulphate

Hellävarainen saippua, jolla on vaahtoavia sekä puhdistavia ominaisuuksia.  Hellävarainen päänahalle ja hiuksille. Sodium Sulfate on parempi vaihtoehto hiuksille kuin vahingoittavat Sodium Lauryl & Laurenth Sulfaatit (SL-sulfaatit), jotka kuivattavat päänahkaa.

Sorbic Acid

Luonnollinen säilöntäaine pihlajanmarjoista.

Sorbitan Isostearate

Rasvahappo, jota voidaan käyttää ylimääräisen öljyn ja lian poistamiseen ihon pinnalta. Mahdollistaa erilaisten ainesosien, kuten öljyn ja veden sekoittamisen.

T

Theobroma Cacao Seed Butter*

Ekologisesti tuotettu kaakaovoi, joka on uutettu Theobroma kaakaokasvin siemenistä. Erinomaiset kosteutta sitovat ja säilyttävät ominaisuudet. Täynnä hyviä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja.

Thiaminhydrochloride

B1-vitamiini, jota kutsutaan myös tiamiiniksi, on vesiliukoinen vitamiini. Välttämätönä normaalin energia-aineenvaihdunnan sekä normaalien psykologisten toimintojen ylläpitämiseksi.

Titaanioxidi

Luonnollinen mineraali, jota käyetään valkoisena väripigmenttinä.

Tocopheryl Acetate

E-vitamiini asetaatti. Rasvaliukoinen vitamiini, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Tukee tervettä hiusten kasvua ja suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä.

U

Urea

Urea eli karbamidi, on tehokas ainesosa, joka ravitsee ihoa. Löytyy myös luonnostaan ihosta.

V

Vaccinium Myrtillus Aroma

Luonnollinen aromi mustikoista, käytetään Hair Growth Formula Gummies Men-ravintolisissä.

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract*

Ekologisesti tuotettu mustikkauute. Sisältää runsaasti antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka kontrolloivat tehokkaasti vapaita radikaaleja ja parantavat verenkiertoa. Hoitaa ja vähentää ärsytystä hiuspohjassa.

X

Xanthan Gum

Luonnollinen geeliytymis- sekä sakeutusaine, joka on tuotettu fermentoimalla sokereita, kuten glukoosia sekä sakkaroosia.

Z

Zinc Citrate

Sinkki, mineraali, joka on tärkeä immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. Edistää normaalia hiusten, ihon, kynsien ja näön toimintaa. Lisäksi sinkki suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä sekä edistää solujen normaalia hedelmällisyyttä.

Zinc Oxide

Sinkin lähde. Sinkki on mineraali, joka on tärkeä immuunijärjestelmän normaalille toiminnalle. Edistää normaalia hiusten, ihon, kynsien ja näön toimintaa. Lisäksi sinkki suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä sekä edistää solujen normaalia hedelmällisyyttä.

Zink Pca

Sinkistä peräisin oleva, ravitseva ja pehmittävä aine, joka ehkäisee tehokkaasti ihon ikääntymistä.