Välitämme ympäristöstä


Upcyclede-HairLust-beholdere-krydderibeholdere

Valinta on sinun, mutta maailma on meille kaikille

Muovi sekä muovipakkaukset ovat tärkeä ja suuri osa maailmantaloutta. Valitettavasti sillä on myös suuret seuraukset maapallollemme. Jos muovia ei kierrätetä asianmukaisesti, se on uhka niin eläimille kuin ympäristölle. Vaikka maalta ja meristä kerätäänkin jatkuvasti muovia pois, on ennustettu, että vuonna 2050 maailman valtamerissä on enemmän muovia kuin kaloja. Tämä on yksi monista syistä, miksi yritämme tehdä parhaamme kierrättääksemme muovia.


Me HairLustilla haluamme pitää huolta sinusta ja ympäristöstä

Siksi olemme erityisen kiinnostuneista siitä, mitä tuotteillemme tapahtuu niiden käytön jälkeen. Upcycling-projekteissamme vain mielikuvitus on rajana sille, miten pakkauksiamme voi uudelleenkäyttää. Joten jos sinä, kuten me, rakastat kierrättää tuotteita, niin meillä on muutamia erinomaisia vinkkejä ja neuvoja sinulle. Suosittelemme siis katsomaan hieman tarkemmin Upcycling-oppaitamme, joissa kerromme ja näytämme, miten eri pakkauksiamme voidaan uudelleenkäyttää. 

Miksi käytämme muovia?

Muovi on nykyisin yksi käytetyimmistä materiaaleista, ja jatkuvasti lisääntyvän muovin haittavaikutukset nähdään selkeämmin kuin koskaan ennen.

Miksi siis käytämme muovia pakkauksissamme? Käytämme muovia, sillä emme ole onnistuneet vielä löytämään parempaa vaihtoehtoa pakkausmateriaaliksi. Tällä hetkellä ei ole vielä olemassa täysin tehokasta järjestelmää biomuovin hävittämiseksi. Toisaalta, mikäli muovi hävitetään oikein, sitä voidaan kierrättää. Joten mikäli autat meitä kierrättämään pakkauksesi oikein, voimme yhdessä vähentää muovista aiheutuvaa saastumista sekä säästää ympäristöä.

Kierrätys – ei pelkästään ympäristöä varten

Etkö ole niin kiinnostunut kierrätyksestä? Tai oletko jo tehnyt vanhoista pakkauksista tarpeeksi maustepurkkeja ja lasinalusia? Voit päästä eroon tyhjistä pakkauksistamme helposti kierrättämällä ne, sillä kaikki muovi-, pahvi-, ja lasipakkauksemme voidaan kierrättää!

Kaikki pakkauksemme voidaan kierrättää, jos ne heitetään pois asianmukaisesti

Kaikki tuotteissamme käytettävät materiaalit ovat 100% kierrätettäviä. Oli kyse sitten muovista, pahvista tai lasista, toivomme, että asiakkaamme auttaisivat meitä kierrättämään pakkauksemme oikein. Lue lisää tästä, miten.

HairLust muovipakkausten uudelleenkäyttö

Kaikissa muovipakkauksemme niin ravintolisämme, shampoomme, hoitoaineemme sekä hiusnaamiomme on valmistettu kierrätettävästä muovista. Siksi on erittäin tärkeää, että sitä ei vain heitetä pois tavallisen jätteen mukana, vaan että se kierrätetään oikein. Noudata seuraavia ohjeitamme, jotta pakkaus voidaan kierrättää oikein:

 • Käytä tuotteesi ja puhdista pakkaus huolellisesti, jotta siihen ei jää tuotejäämiä. Leikkaa pakkaus kahtia tarvittaessa ja puhdista sisältä, sillä puhdasta muovia on helpompi kierrättää.
 • Noudata kierrätysohjeita ja laita tyhjä pakkaus muovijätteeseen.
 • Voilà! Olet nyt tehnyt osasi kierrätysprosessissa ja varmistanut ettei pakkausmateriaali päädy luontoon ja saastuttamaan ympäristöä.

HairLust lasipakkausten uudelleenkäyttö

Lasi on valmistettu sulatetusta sekä puhalletusta hiekasta ja sitä voidaan helposti käyttää uudelleen. Uuden lasin tuottaminen kuluttaa 7 kertaa enemmän energiaa, kuin uudelleenkäytetty lasi, ja siksi meille onkin tärkeää kierrättää lasia. Hiusöljymme pakkaus koostuu pääosin lasista, joten näillä neuvoilla saat sen kierrätettyä oikein:

 • Käytä tuote loppuun, jonka jälkeen puhdista pakkaus huolellisesti, jotta pakkauksessa ei ole enää hiusöljyä jäljellä.
 • Irrota korkki pakkauksesta ja kierrätä se muovinkeräyksessä, ja laita lasipakkaus erilliseen lasinkierrätykseen.
 • Voilà! Olet kierrättämällä varmistanut, että energiaa kuluu vähemmän kun lasia valmistetaan.

Enemmän tietoa muovityypeistä sekä niiden kierrätettävyydestä

Yleisimmät muovityypit on merkitty pienellä kolmiolla, numerolla 1-6 sekä muutamalla kirjaimella. Alta voit lukea, mitä nämä merkinnät tarkoittavat sekä miten voit parhaiten kierrättää tuotteet:

 • PET (PolyEthylen-Terephtalat), merkitään numerolla 1, jos pakkaus tyhjennetään ja puhdistetaan asianmukaisesti, se voidaan kierrättää helposti. Hävitetään muovinkeräykseen. Muista aina noudattaa paikallista ohjeistusta.
 • PE-HD (PE-HD PolyEthylen-High Density), merkitään numerolla 2, jos pakkaus tyhjennetään ja puhdistetaan asianmukaisesti, se voidaan kierrättää helposti. Hävitetään muovinkeräykseen. Muista aina noudattaa paikallista ohjeistusta.
 • PVC (PolyVinylChlorid), merkitään numerolla 3. Koska PVC sisältää klooria, on erittäin tärkeää, ettei sitä lähetetä poltettavaksi tavallisten jätteiden kanssa. Poltettaessa PVC vapauttaa kloorivetyhappoa, joka voi aiheuttaa happosadetta.
 • PE-LD (PolyEthylen-Low Density), merkitään numerolla 4, jos pakkaus tyhjennetään ja puhdistetaan asianmukaisesti, se voidaan kierrättää helposti. Hävitetään muovinkeräykseen. Muista aina noudattaa paikallista ohjeistusta.
 • PP (PolyPropyleeni), merkitään numerolla 5, jos pakkaus tyhjennetään ja puhdistetaan asianmukaisesti, se voidaan kierrättää helposti. Hävitetään muovinkeräykseen. Muista aina noudattaa paikallista ohjeistusta.
 • PS (PolyStyren), merkitään numerolla 6, kutsutaan myös EPS-muoviksi tai styroksiksi. Puhdas styroksi voidaan kierrättää ja on toimitettava kierrätyskeskukseen.