Arvomme


Olemme ylpeitä tuotteistamme ja kaikesta, mitä ne sisältävät aina luonnollisista raaka-aineista niiden pakkauksiin. Kaikki tuotteemme ovat valmistettu puhtaista ainesosista sekä mahdollisimman laadukkaasti. Siksi olemme myös panostaneet siihen, mitä tuotteillemme tapahtuu, kun ne ovat käytetty ja tyhjennetty. Olemmekin tehneet oppaita, kuinka kierrättää pakkauksemme helposti.
HairLust-ravintolisät ja hiustenhoitotuotteet on kehitetty keskittyen innovaatioihin sekä Pohjoismaalaisiin arvoihin. Luonnolliset ainesosamme on valittu huolella, aina keskittyen puhtaisiin ainesosiin, jotka edistävät hiusten terveyttä niin sisältä, kuin ulkopuolelta.
Kuvittele esimerkiksi metsämansikkaa, joka on saanut kasvaa villinä luonnossa. Tämä mansikka on saanut kasvaa rauhassa geenimuunnelluista aineista ja kemikaaleista, eli se sisältää kaikki tärkeimmät vitamiinit sekä kivennäisaineet puhtaimmassa muodossaan. Kun maistat tällaista mansikkaa, et välttämättä saa fantastista makuelämystä, mutta saat kaikki ne luonnolliset ja puhtaat elintärkeät vitamiinit sekä kivennäisaineet kehoosi, joita tarvitset.

Ole osa muutosta HairLustin kanssa!

Olet mitä syöt, ja samaa pätee myös hiuksiisi ja kehoosi. Juuri tästä syystä ei ole ihan sama, mitä tuotteita hiuksiisi käytät.
Luonnolliset ainesosat tekevät muutoksen, siitä olemme vakuuttuneita! Siksi käytämme luonnollisia ja vegaanisia ainesosia aina kun se on mahdollista ja suurin osa tuotteistamme on ECOCERT-sertifioituja, sekä vegaanisia. HairLust ravintolisät eivät myöskään sisällä lisä- tai säilytysaineita, keinotekoisia maku- tai makeutusaineita, tärkkelystä, hiivaa, laktoosia tai gelatiinia – mutta ne sisältävät runsaasti erinomaisia ravintoaineita, jotta voit saavuttaa unelmiesi hiukset. HairLust-tuotteet eivät myöskään sisällä hormonitoimintaa häiritseviä ainesosia, kuten parabeeneja, ftalaatteja tai proglandiineja tai kovia SL-sulfaatteja. Näistä tekijöistä johtuen suurin osa tuotteistamme onkin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (ECOCERT-sertifioitu) sekä vegaanisertifioituja.

Miksi valita luonnollisia tuotteita?

Suurin osa tuotteistamme on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja ne perustuvat luonnollisiin ja puhtaisiin ainesosiin sekä raaka-aineisiin. Se on tekijä, jonka uskomme tekevän muutoksen - niin tuotteidemme laadulle kuin terveydellesi.
Käytämme tuotteissamme ainesosia, jotka ovat helposti tunnistettavia, luonnosta poimittavia tai syötäviä. Myös ainesosat, joita ravintolisien mukana nautit tai käytät hiustenhoitotuotteissa, kulkeutuvat kehoosi. Siksi uskomme, että puhtaasti ja ekologisesti tuotetut ainesosat ovat avain hyviin tuotteisiin ja siksi haluamme suosia ekologisesti tuotettuja ja luonnollisia ainesosia aina kuin mahdollista.
Suurin osa tuotteistamme on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joilla on ECOCERT Greenlife sertifiointi, sekä COSMOS Organic merkki. Nämä ovat Euroopassa hyväksyttyjä ja sertifikaatteja kosmetiikalle. Kun kyseessä on COSMOS Organic sertifiointi, voit aina nähdä tarkalleen, mikä prosenttiosuus tuotteen ainesosista on luonnollista alkuperää ja kuinka suuri osuus ainesosista on ekologisesti tuotettuja.
Jotta kosmetiikkatuotteelle taataan kyseinen sertifikaatti, vähintään 95% tuotteen kaikista ainesosista on oltava luonnollista alkuperää sekä vähintään 95% tuotteen luonnollisista öljyistä on oltava luonnonmukaisia. Samanaikaisesti vähintään 10% pestävistä ainesosista ja vähintään 20% ainesosista, joita ei voida pestä on oltava ekologisesti tuotettuja.
COSMOS Organic sertifikaatti takaa, että ainesosat ovat tuotettu vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Siksi voit olla varma, että tuote, jolla on tämä sertifiointi, tuotetaan olosuhteissa, jossa on otettu huomioon niin ympäristö että työntekijät, ja että pakkaus on vastuullisesti suunniteltu sekä tuotettu sääntöjen mukaisesti.
Voit lukea lisää COSMOS Organic Standardista täältä.

Miksi vegaaninen?

Suurin osa tuotteistamme on myös vegaanisertifioituja, joka tarkoittaa, että ne tuotetaan 100% vegaaneiden olosuhteiden mukaisesti ilman eläinperäisiä ainesosia tai eläinkokeita. Tämä siksi, että uskomme, ettei eläinten tai ihmisten pitäisi kärsiä kauneuden takia!
Olemme ottaneet kantaa, ja tämä on meidän mielipiteemme. Pyrimme parantamaan eläinten elämänlaatua, ympäristöä sekä sinun terveyttäsi ja hiuksiasi.
Vegaaniset arvot ovat meille ja muille tärkeitä, ja sen vuoksi suurin osa tuotteistamme on sertifioitu vegaanisiksi The Vegan Societyn luomalla The Vegan Trademark-merkillä, joka on kansainvälisesti tunnustettu sertifikaatti 100% vegaanisille tuotteille.
Saadakseen The Vegan Trademark -merkin, tuote ei saa sisältää eläinperäisiä ainesosia, eikä tuotteiden tai ainesosien valmistuksessa saa käyttää minkäänlaisia eläinkokeita. Lisäksi on myös selvitettävä, käytetäänkö tuotteessa geenimuunneltuja ainesosia (GMO), sillä mikäli näin on, tuote ei voi sertifikaattia saada. Eläinten geenejä tai muita eläimiin liittyviä ainesosia ei saa tuotteissa käyttää. Viimeisimpänä, tuotteen on oltava valmistettu niin, että se ei ole missään kontaktissa eläinperäisten ainesosien tai tuotteiden kanssa.

Sano ei:

Valitettavasti on olemassa monia tuotteita sekä hiuksille, että iholle, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Olemme valinneet välttää kyseisten aineosien käyttöä tuotteissamme, sillä kauneuden ei tulisi tulla terveyden kustannuksella.Mikäli ajattelet samoin, suosittelemme sanomaan ei näille kyseisille ainesosille:
Parabeenit: butyyliparabeeni, isobutyyliparabeeni, propyyliparabeeni, metyyliparabeeni ja etyyliparabeeni
Parabeeneja käytetään säilöntäaineina kosmetiikassa bakteerien ja sienien kasvun estämiseksi. Parabeenit tunnetaan hormonitoimintaa häiritsevinä aineina, jotka voivat häiritä luonnollista hormonitasapainoa sekä aiheuttaa ongelmia geeneissä, joilla on voi olla suuri vaikutus mm. hedelmällisyyteen. Mikäli olet allerginen parabeeneille, haittavaikutuksina voi olla mm. punoitusta, kutinaa sekä ihottumaa.
Ftalaatit: dibutyyliftalaatti (DBP), bentsyylibutyyliftalaatti (BBP), dietyyliftalaatti (DEP), dietyyliheksyyli ja dietyyliheksyyliftalaatti (DEHP).
Ftalaatteja käytetään pehmittiminä väri-, lakka-, muovi- sekä kosmetiikkatuotteissa. Ftalaatit saattavat vaikuttaa hormonitoimintaan niin ihmisillä kuin eläimillä.
Synteettiset SL-sulfaatit: sodium/natrium/ammoniumlauryylisulfaatti (SLS), sodium/natrium/ammonilauretisulfaatti (SLES) ja sodium/natrium/ammoniumlauryylieetterisulfaatti (SLES) /ammonium lauryl ether sulfate (SLES)
SL-sulfaatit ovat synteettisiä, pinta-aktiivisia aineita, jotka saavat tuotteet vaahtoamaan sekä ne sisältävät puhdistavia ominaisuuksia. SL-sulfaatit, joita käytetään esim. shampoissa ja saippuoissa ovat hankalia pestä pois hiuksista, ja ne saattavat aiheuttaa ärsytystä, punoitusta ja kutinaa ihossa, päänahassa sekä hiuksissa. Lisäksi SL-sulfaattien on epäilty aiheuttavan syöpää.