Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metodenKatso kaikki artikkelit

Curly Girl metodi vaiheittain (+ Curly Girl tuotteet)

Jos sinulla on kiharat hiukset, tiedät varmasti, että niiden hoidossa on omat haasteensa. Olivat hiuksesi sitten laineilevat, todella säkkärät tai jotain siltä väliltä, Curly Girl metodi voi muuttaa hiustesi ulkonäköä huomattavasti ja tehdä niistä hyvinvoivemmat.

Curly girl metodin aloittaminen (sekä se, että löydät oikeanlaiset Curly Girl Method tuotteet) on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä aiheesta löytyy lukemattomia, ristiriitaisia neuvoja antavia blogi-kirjoituksia ja videoita.

Sen vuoksi kokosimme tämän oppaan! Käymme läpi curly girl ohjeet yksityiskohtaisesti (hoitoainepesu eli co-wash mukaan lukien) sekä miten löytää oikeat curly girl tuotteet. Jos päätät noudattaa curly girl metodia säännöllisesti, voit pian ottaa omat upeat curly girl ennen jälkeen -kuvat!

Sisältö

Mikä curly girl method oikein on?

Curly girl method on ainutlaatuinen lähestymistapa luonnostaan kiharien hiusten hoitoon ja muotoiluun. Curly girl metodia noudattaessa tulee ottaa käyttöön oikeanlaiset curly girl tuotteet (kuten sulfaatiton curly girl shampoo) sekä tietyt muotoilumenetelmät, joiden avulla voit edistää hiusten hyvinvointia, korostaa kiharoita ja vähentää hiusten pörröisyyttä.

Kampaaja ja kihara-asiantuntija Lorraine Massey esitteli curly girl metodin 2000 -luvun alkupuolella. Curly girl method on muuttunut jonkin verran vuosien varrella, jotta se toimisi erityyppisillä kiharoilla, mutta muutamat keskeiset periaatteet ovat kuitenkin säilyneet:

 • Curly girl shampoo, jonka avulla kiharat hiukset voi puhdistaa hellävaraisesti ilman että hiuksia suojaavat ja kosteuttavat luonnolliset öljyt pestään pois. Näitä kutsutaan “no-poo” tai “low-poo” tuotteiksi. Kiharat hiukset ovat nimittäin alttiimpia kuivumaan kuin muut hiustyypit, joten ne kärsivät helpommin kuivuuden aiheuttamista ongelmista kuten katkeilusta ja pörröisyydestä.
 • Oikeanlaisten tuotteiden käyttö. Curly girl shampoo sekä muut curly girl tuotteet eivät saa sisältää sulfaatteja, silikonia, vahaa tai mineraaliöljyä.
 • Hiusten selvittäminen suihkussa hoitoaineen avulla. Usein hiustenhoitoasiantuntijat suosittelevat kosteiden hiusten selvittämistä suihkun jälkeen harvapiikkisen kamman avulla. Curly girl metodissa kiharat selvitetään kuitenkin itse suihkussa ainoastaan sormia käyttäen, silloin kun hoitoaine vielä vaikuttaa hiuksissa. Tämä auttaa estämään katkeilua sekä levittämään paljon kaivattua kosteutta kaikkialle hiuksiin.
 • Kiharia korostavien tuotteiden, esimerkiksi geelin tai kiharavoiteen, käyttö.
 • Vanhalla puuvillaisella t-paidalla tai hellävaraisella hiuspyyhkeellä "ploppaaminen" eli kuivaaminen tavallisen puuvillapyyhkeen sijaan. Perinteisten puuvillapyyhkeiden karkeat kuidut voivat hangata kiharia hiuksia, mikä tekee niistä pörröiset. Vanhat puuvillapaidat ja bambuhiuspyyhkeet ovat paljon pehmeämpiä, joten ne imevät ylimääräisen kosteuden tekemättä hiuksista pörröisiä.
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-in-1 hoitoaine kiharille hiuksille: Co-wash, poishuuhdeltava ja jätettävä hoitoaine.

23.95 €

Lue lisää

Kenelle curly girl metodi sopii?

Koska curly girl metodin tarkoitus on saada hyvinvoivat, erotellut ja korostetut kiharat, tämä hiustenhoidon lähestymistapa toimiikin parhaiten luonnostaan kiharahiuksisilla. Curly girl method ei siis saa aikaan upeita kiharoita niillä, joiden hiukset ovat piikkisuorat.

Monet curly girl ohjeet käyttöön ottaneet ovat kuitenkin saaneet huomata, että heidän hiuksensa ovat paljon kiharammat kuin he koskaan uskalsivat toivoakaan (minä mukaan lukien!). Jos siis kamppailet usein kurittomien, kuivien ja pörröisten hiusten kanssa, sinulla saattaa olla salaa kiharat hiukset, jotka curly girl method voi paljastaa. Curly girl ohjeet ja niiden säännöllinen seuraaminen voikin muuttaa hiustesi ulkonäköä huomattavasti.

Katso alla olevat curly girl ennen jälkeen -kuvat, niin näet mitä tarkoitan!

Curly girl tuotteet: perusasiat

Ennen kuin käyn läpi curly girl ohjeet tarkemmin, on hyvä käydä läpi ne curly girl tuotteet, joiden avulla pääset hyvään alkuun.

Nyt kun sinulla on tiedossa oikeanlaiset curly girl tuotteet, käydään seuraavaksi läpi miten niitä tulisi käyttää.

Curly girl ohjeet vaiheittain

Mietit varmasti millaiset ne itse curly girl ohjeet sitten ovat! Tässä curly girl ohjeet vaiheittain.

Vaihe 0: Final Wash -pesu

Final Wash

Ennen metodin aloittamista hiukset ja hiuspohja tulisi puhdistaa perinpohjaisesti ns. final wash pesussa, jotta kaikki tuotejäämät lähtevät pois. Voit käyttää sulfaatteja sisältävää shampoota tai syväpuhdistavaa tuotetta, kuten HairLust Hair & Scalp Detox Scrub -hiuspohjan kuorintaa. Vaikka Hair & Scalp Detox Scrub ei sisällä sulfaatteja, se sisältää aprikoosinkivijauhetta, joka poistaa kertymät hiuksista ja hiuspohjasta tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Kun hiuspohja on raikas ja puhdas, voi itse curly girl metodi alkaa. Seuraavaksi siis varsinaiset curly girl ohjeet.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Vaihe 1: Hiusten pesu

Hiusten pesu

Pese hiukset co-wash hoitoaineella tai sulfaatittomalla curly girl shampoolla. Muista, että käytössäsi tulisi olla oikeanlaiset curly girl tuotteet. Käytän itse HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls -shampoota. Tämä curly girl shampoo puhdistaa kiharat hiukset hellävaraisesti ja kuivattamatta. Käytät sitten low-poo shampoota tai co-wash hoitoainetta hiero hiuspohjaa ainakin minuutin ajan, jotta hiukset ja päänahka puhdistuvat hyvin. Tykkään käyttää Scalp Massage Brush -hierontaharjaa tässä vaiheessa! Shampooharjan pehmeät piikit tekevät kiharien hiusten pesemisestä helppoa ja, mikä parasta, harjan käyttö tuntuu myös tosi miellyttävältä. Huuhtele shampoo pois ja anna vaahdon huuhdella myös hiusten pituudet.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää

Vaihe 2: Hoida & selvitä

Hoida & selvitä

Seuraavaksi levitä runsaasti silikonitonta hoitoainetta hiuksiisi. Varmista, että levität hoitoainetta ihan kaikkialle. Hiusten tulisi tuntua hyvin liukkailta! Seuraavaksi selvitä hiukset sormilla ja puristele hoitoaine kunnolla hiuksiin.

Viimeiseksi, huuhtele pois suurin osa (ei siis kaikkea) hoitoaineesta. Itse tykkään käyttää Hair Growth & Repair Conditioner For Curls -hoitoainetta. Tämä curly girl tuote sopii niin huuhdeltavaksi ja jätettäväksi hoitoaineeksi kuin myös co-wash -pesuun (co-wash eli hoitoainepesusta lisää myöhemmin). Sen lisäksi se myös tuoksuu ihanalta!

Vaihe 3: Muotoile

Muotoile

Nyt kun hiuksesi ovat puhtaat ja selvitetyt, on aika "aktivoida" kiharat. Monet curly girl metodin kannattajat tykkäävät käyttää hiusgeeliä, mutta itse tykkään enemmän voidemaisista tuotteista, kuten HairLust Curl Activator Cream -kiharavoiteesta. Oli tähän vaiheeseen valitsemasi tuote mikä tahansa, muotoiluun käytettävät curly girl tuotteet tulisi levittää huolellisesti kosteisiin hiuksiin. Tuotteen levityksen yhteydessä puristele hiuksia, jotta saat näkyvämmät ja paremmin erotellut kiharat.

Vaihe 4: Ploppaus

Ploppaus

Kiedo hiuksesi puuvillaiseen t-paitaan tai Bamboo Turban Hair Towel -hiuspyyhkeeseen. Tätä kutsutaan curly girl metodissa ploppaukseksi. Käännä pääsi ylösalaisin ja laita hiuspyyhkeen takaosa niskan yläosaan. Kääri pyyhkeen etuosa hiusten ympärille ja käännä se taaksepäin turbaaniksi. Ploppaaminen auttaa siihen, että märkien hiusten paino ei pääse vetämään kiharoita suoriksi. Itse tykkään pitää hiukset turbaanilla meikatessani, jolloin enin kosteus poistuu hiuksista. Ploppauksen jälkeen anna hiusten ilmakuivua luonnollisesti tai kuivaa ne hiustenkuivaajan diffuuseripäällä alhaista lämpötilaa käyttäen.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen

Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää
HairLust - Curl Activator Cream HairLust - Curl Activator Cream

Curl Activator Cream

Kiharavoide, joka hoitaa ja korostaa kiharoita sekä ehkäisee pörröisyyttä.

19.95 €

Lue lisää

Vaihe 5: Toista

Toista

Toista vaiheet 1-4 joka kerta, kun kastelet hiuksesi. Vaihtele sulfaatittoman shampoon ja hoitoainepesun (josta lisää myöhemmin) välillä.

Curly girl method tuotteet: vältä näitä

Curly girl metodia noudattaessa monia hiustenhoitotuotteita ja niiden sisältämiä yleisiä ainesosia tulee välttää. Mm. nämä ainesosat ja tuotteet ovat kiellettyjen listalla:

 • Sulfaatit ovat (liian) tehokkaasti peseviä aineita, joita usein lisätään shampoihin ja joilla on usein kuivattava vaikutus.
 • Silikonit ovat suurimpaan osaan hoitoaineista ja muotoilutuotteista lisättäviä polymeerejä. Silikonit muodostavat hiusten päälle kerroksen saaden ne näyttämään pehmeiltä ja kiiltäviltä. Silikonit eivät kuitenkaan liukene helposti veteen ja usein ne saadaan poistettua hiuksista ainoastaan sulfaatteja sisältävän shampoon avulla. Koska curly girl method ei salli sulfaatteja, silikoni kertyisi hiuksiin, jos jatkaisit sitä sisältävien tuotteiden käyttöä. Lopputulos? Rasvaisen näköiset ja latteat hiukset - eli ei todellakaan se mitä haluat! Tämän vuoksi silikonien välttäminen curly girl metodia noudattaessa on todella tärkeää.
 • Vahat ja mineraaliöljyt, jotka voidaan samalla tavoin poistaa hiuksista ainoastaan sulfaattien avulla.
 • Alkoholit, jotka voivat vaurioittaa ja kuivattaa hiuksia. Kaikki alkoholit eivät kuitenkaan ole haitallisia (kuten kasvien luonnolliset sokerialkoholit, jotka ovat itse asiassa hyväksi hiuksille), mutta hiuksia kuivattavia alkoholeja tulisi välttää. Niitä löytyy usein aerosoli -tuotteista kuten kuivashampoista ja hiuslakoista.
 • Perinteiset sulfaatteja sisältävät shampoot. Normaalit shampoot ovat liian ankaria ja kuivattavia kiharille hiuksille, jotka ovat yleensä muita hiuslaatuja hauraammat ja kuivemmat.

Kannattaakin siis pitää nämä ainesosat mielessä shoppaillessa, jotta löydät oikeanlaisen curly girl shampoon ja muut curly girl metodi tuotteet.

Tuotteiden lisäksi joitain perinteisiä muotoilumenetelmiä tulisi myös välttää. Kiharoita ei esimerkiksi tulisi koskaan harjata tavallisella hiusharjalla! Hiusharjat vetävät nimittäin hiukset erilleen kiharoiden luonnollisesta muodosta, joka saa hiukset näyttämään kurittomilta ja pörröisiltä (jos sinulla on kiharat hiukset, tiedät mitä tarkoitan).

Lisäksi hiusten muotoilua lämmön avulla tulisi välttää niin paljon kuin mahdollista, koska lämmöllä toimivien muotoilulaitteiden käyttö kuivattaa ja vahingoittaa hiuksia. Monilla tapahtuu huomattavia curly girl ennen jälkeen - muutoksia ainoastaan tämän keinon avulla! Diffuusorin käyttö alhaisella lämmöllä on kuitenkin ok.

Viimeiseksi, älä kuivaa hiuksia perinteisellä puuvillapyyhkeellä hangaten! Kuten aiemmin mainitsin, perinteisten puuvillaisten pyyhkeiden karkeat kuidut vahingoittavat helposti hauraita kiharoita. Puuvillapyyhkeellä hankaaminen tekee kiharoista entistä hauraammat ja pörröisemmät.

Jotkut curly girl metodin noudattajat neuvovat myös, että hiuksia ei tulisi värjätä. On totta, että hiusvärit - etenkin hiusten vaalennusaine - voivat vahingoittaa hiuksia. Mutta on kuitenkin monia curly girl metodin noudattajia, jotka ovat saaneet erinomaisia tuloksia hiusten värjäyksestä huolimatta.

Mitkä ovat parhaat curly girl tuotteet?

Oletko vielä pyörällä päästäsi etkä oikein tiedä mistä aloittaa? Ei hätää! Siltä minustakin tuntui. Jos et ole varma, mitkä curly girl metodi tuotteet ottaa käyttöön, tässä suositukseni:

Hair Growth & Repair Shampoo For Curls

Curly girl method tuotteet, kuten tämä low-poo shampoo puhdistavat hiukset hellävaraisesti samalla kosteuttaen kuivuuteen taipuvaisia kiharoita. Tämä curly girl shampoo sisältää sekä kosteuttavia että vahvistavia ainesosia, jotka edistävät kiharoiden hyvinvointia joka pesulla.

Hair Growth & Repair Conditioner For Curls

Tämä hoitoaine kiharille hiuksille kuuluu ehdottomasti suosituksiini, koska se on oikeastaan kolme eri curly girl tuotetta yhdessä: co-wash, huuhdeltava hoitoaine sekä hiuksiin jätettävä hoitoaine. Sen hoitavat ainesosat, mukaan lukien aloe vera, kosteuttavat ja korostavat kiharoita tekemättä niistä raskaita. Koska tämä hoitoaine on melko kevyt, se toimii myös erinomaisena co-wash -tuotteena. Lisäksi sen vegaaniset mikroproteiinit vahvistavat hiuksia ja edistävät niiden kasvua.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls

Hellävarainen ja sulfaatiton shampoo kiharille hiuksille.

23.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

Hair Growth & Repair Conditioner for Curls

3-in-1 hoitoaine kiharille hiuksille: Co-wash, poishuuhdeltava ja jätettävä hoitoaine.

23.95 €

Lue lisää

Curl Recovery & Protection Mask

Jos etsit syvähoitavia ja vahvistavia curly girl metodi tuotteita, on Curl Recovery & Protection Mask -hiusnaamio loistava vaihtoehto. Tämä tehohoitava naamio sisältää tasapainoisen yhdistelmän proteiinia ja kosteuttavia ainesosia, jotka imeytyvät syvälle hiuksiin tehden hiuksista vahvemmat, pehmeämmät ja terveemmät.

Curl Activator Cream

Oikeanlaiset curly girl tuotteet korostavat kiharoita tekemättä niistä rapisevan kovia tai likaisen näköisiä. Käytä Curl Activator Cream -kiharavoidetta märkiin hiuksiin saadaksesi pörröttömät, ilmavat kiharat, tai kokeile sitä freesatessa kuivia hiuksia elävoittääksesi latistuneet kiharat.

HairLust - Curl Recovery & Protection Mask HairLust - Curl Recovery & Protection Mask

Curl Recovery & Protection Mask

Hiusnaamio kiharille hiuksille, joka sisältää tasapainoisesti proteiinia ja kosteuttavia ainesosia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Curl Activator Cream HairLust - Curl Activator Cream

Curl Activator Cream

Kiharavoide, joka hoitaa ja korostaa kiharoita sekä ehkäisee pörröisyyttä.

19.95 €

Lue lisää

Hair & Scalp Detox Scrub -kuorinta

Käytän HairLust Hair & Scalp Detox Scrub -kuorintaa silloin tällöin perusteellisempaan clarifying pesuun tai aina sen jälkeen kun käytän vahingossa silikonia, vahaa tai mineraaliöljyjä sisältäviä tuotteita. Hair & Scalp Detox Scrub syväpuhdistaa hiukset ja hiuspohjan hellävaraisesti. Sisältämänsä aloe veran ansiosta se ei myöskään kuivata kiharoita.

Scalp Massage Brush -hierontaharja

Tämä shampooharja tai hiussuka on todellinen pelastus! Minuutti ei ehkä kuulosta pitkältä ajalta, mutta sormet voivat oikeasti väsyä hoitoainepesun yhteydessä! Ergonomisen muotoilunsa sekä pehmeiden piikkiensä ansiosta tämä harja auttaa puhdistamaan hiukset ja hiuspohjan huolellisesti ja ilman, että kädet väsyvät.

HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush

Scalp Massage Brush

Hiuspohjan hierontaharja pehmeillä silikonipiikeillä päänahan kuorintaan ja hierontaan.

12.95 €

Lue lisää

Bamboo Turban Hair Towel

Bamboo Turban Hair Towel -hiuspyyhe sopii ihanteellisesti ploppaukseen. Bambun kuidut ovat pehmeitä ja todella imukykyisiä, joten ne kuivaavat hiukset nopeammin. Curly girl metodissa hiukset tulisi kuivata luonnollisesti, joten tulet olemaan kiitollinen tästä aikaa säästävästä hiuspyyhkeestä!

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roosa HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Roosa

Bamboo Turban Hair Towel, Roosa

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Towel Pillowcase HairLust - Bamboo Towel Pillowcase

Bamboo Towel Pillowcase

Pyyhetyynyliina bambusekoitetta, joka kuivaa hiukset hellävaraisesti nukkuessa.

26.95 €

Lue lisää

Bamboo Towel Pillowcase -pyyhetyynyliina

Teille, jotka tykkäätte pestä hiuksenne ennen nukkumaanmenoa, suosittelen Bamboo Towel Pillowcase -pyyhetyynyliinaa. Märillä hiuksilla nukkuminen ei ole varsinaisesti sallittua curly girl metodissa, mutta tiedän, että hiusten peseminen ja ilmakuivaaminen ei ole aina mahdollista aamuisin! Kuten hiuspyyhe, myös Bamboo Towel Pillowcase on valmistettu ihanan pehmeästä ja imukykyisestä bambusekoitteesta, joka kuivaa hiukset tekemättä niistä pörröisiä.

Pure Bamboo Pillowcase -tyynyliina

Jotkut curly girl metodin fanit suosittelevat hiusten käärimistä silkki- tai satiinihuiviin ennen nukkumaanmenoa. Tämä estää perinteisen tyynyliinan kovien puuvillakuitujen aiheuttamalta pörröisyydeltä. Jos et kuitenkaan halua käyttää huivia öisin, puuvillatyynyliinan vaihtaminen Pure Bamboo Pillowcase -bambutyynyliinaan on loistava vaihtoehto. Tämä tyynyliina on valmistettu silkkisen pehmeistä bambukuiduista, jotka eivät hankaa ja pörrötä hiuksia öisin. Tyynyliinan avulla voit herätä hyvään hiuspäivään!

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Sininen

Pure Bamboo Pillowcase, Sininen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää

Curly girl ohjeet: usein kysyttyä

Curly girl ohjeet saattavat mietityttää, joten alta löydät vastaukset joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin!

Mitä termi co-wash tarkoittaa?

Co-wash (joka tulee sanoista conditioner only wash) tarkoittaa hoitoainepesua, eli hiusten pesemistä hoitoaineella shampoon sijaan.

Curly girl ohjeet lukiessa, co-wash tuntuu ehdottomasti yhdeltä oudoimmista vaiheista, koska se eroaa niin radikaalisti normaalista hiusten pesusta! Co-wash eli hoitoainepesu normaalin shampoopesun sijaan on kuitenkin todella hyödyllinen menetelmä, sillä kiharat hiukset ovat alttiimpia kuivumaan. Tämän vuoksi kiharahiuksiset eivät tarvitsekaan shampoota yhtä usein poistamaan ylimääräisiä öljyjä ja talia hiuksista.

Tarvitset sellaisen hoitoaineen, joka on erityisesti suunniteltu co-wash -tuotteeksi. Hoitoainepesuun sopivat hoitoaineet eroavat normaaleista hoitoaineista, koska ne sopivat paremmin hiusten pesemiseen kevyen koostumuksensa ansiosta.

Hoitoainepesussa co-wash hoitoaine levitetään hiuksiin keskittyen erityisesti juuriin ja päänahkaan (minne lika usein kerääntyy). Hiero hiuspohjaa vähintään minuutin verran sormenpäitä tai Scalp Massage Brush -shampooharjaa käyttäen. Miksi niin kauan? Koska ilman vaahtoavia sulfaatteja tulee hiusten ja päänahan puhdistamiseen nähdä hieman enemmän vaivaa. Jotkut suosittelevat myös kääntämään pään ylösalaisin pesun aikana, jolloin myös hiusten pituudet peseytyvät. Hoitoainepesun jälkeen, käytä hoitoainetta normaalisti ja suorita loput curly girl metodin vaiheet.

Kuinka usein kiharat tulisi pestä shampoolla?

Hiusten pesussa tulisi vaihdella hoitenainepesun sekä sulfaatittoman curly girl shampoon välillä. Se, kuinka usein co-wash tai shampoopesu tulisi tehdä, riippuu hiuspohjastasi, hiustyypistäsi sekä siitä, millaisia muotoilutuotteita käytät.

Näiden hiustyyppiin perustuvien ohjeiden avulla pääset alkuun:

 • Hennot/ohuet laineet tai kiharat – Kokeile pestä hiukset sulfaatittomalla curly girl shampoolla joka toinen päivä. Jos sinun täytyy kastella hiukset useammin (esimerkiksi jos hikoilet liikuntaa harrastaessa), kokeile hoitoainepesua. Oli kyseessä sitten pesu curly girl shampoolla tai co-wash hoitoaineella, käytä aina hoitoainetta pesun jälkeen.
 • Paksut tai keskipaksut kiharat – Käytä sulfaatitonta curly girl shampoota kerran viikossa. Tee hoitoainepesu muilla kerroilla raikastaaksesi kiharat.
 • Todella kiharat hiukset (kiharatyyppi 4A-C) – Pese hiukset co-wash metodilla eli hoitoaineella ja vedellä kerran viikossa.

Kaikkien hiukset ovat erilaiset, joten kokeile eri vaihtoehtoja löytääksesi pesurutiinin, joka sopii juuri sinulle!

Tarvitsevatko kiharat tehohoitoa?

Vaikka curly girl method onkin hiusrutiini, jonka tarkoituksena on ylläpitää hiusten kosteutta, saatat tarvita myös tehokosteuttavia tuotteita silloin tällöin.

Se, kuinka usein tarvitset syvähoitoa, riippuu pitkälti hiusten terveydestä ja hiustyypistä, ihan samalla tavalla kuin pesun kanssa. Alussa suosittelen tehohoitavan naamion käyttöä ainakin kerran viikossa. Käytä naamiota normaalin hoitoaineen sijaan ja anna sen vaikuttaa viidestä kymmeneen minuuttia ennen kuin suoritat loput curly girl metodin vaiheet.

Muista, että tehohoitavan naamion tulisi myös olla curly girl metodi tuote!

Minun suosikkini on HairLust Curl Recovery & Protection Mask -hiusnaamio. Tämä naamio sisältää tasapainoisen yhdistelmän proteiinia ja kosteuttavia ainesosia, jotka vahvistavat ja kosteuttavat hiuksia. Jos hiuksesi ovat vaurioituneet aiempien kemiallisten käsittelyjen, kuten värjäyksen tai lämpökäsittelyn seurauksena, tämä syvähoito on erityisen hyödyllinen sinulle!

Jatkaessasi curly girl metodin noudattamista, saatat huomata, että syvähoito kerran viikossa tarjoaa joko liian paljon tai liian vähän kosteutta hiuksillesi. Mistä sitten tiedät, että hiuksesi ovat liian kosteutetut? Liiallisesti kosteutetut hiukset näyttävät veltoilta ja elottomilta, ja kiharat saattavat jopa kadota kokonaan. Hiukset, jotka puolestaan vaativat lisää kosteutta, tuntuvat kuivilta ja karkeilta.

Tarkkaile siis kiharoitasi, jotta löydät oikean aikavälin tehohoidolle. Sama koskee myös proteiinia, jota kiharat hiukset tarvitsevat kosteutuksen lisäksi. Proteiinin kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Lue lisää hiusten proteiinihoidosta.

Tulokset: curly girl metodi ennen ja jälkeen

Kuinka kauan tulosten saaminen sitten kestää? Olet varmasti nähnyt upeita curly girl ennen jälkeen -kuvia, joissa pörröiset ja melko suorat hiukset ovat taianomaisesti muuntautuneet kauniin kiiltäviksi kiharoiksi, ja mietit, milloin voit itse ottaa yhtä upeat curly girl ennen jälkeen -kuvat!

Valitettavasti tähän ei ole yksinkertaista vastausta. Curly girl method vaatii nimittäin paljon kokeilua. Tulet todennäköisesti kokeilemaan monia pesumenetelmiä ja muotoilurutiineja ennen kuin löydät ne, jotka sopivat parhaiten sinun hiuksillesi. Ei ole siis mahdollista ennustaa tarkkaa aikaväliä, jonka aikana curly girl ohjeet tuottavat toivomasi tulokset.

 

Pidä myös mielessä, että curly girl metodin noudattaminen ei muuta hiustesi luonnollista rakennetta. Jos hiuksesi ovat esim. laineilla, curly girl method ei muuta niitä korkkiruuveiksi. Curly girl method tulee kuitenkin edistämään hiustesi hyvinvointia ja korostamaan luonnollisia laineitasi. Niillä joilla on pahasti vaurioituneet hiukset, ennen jälkeen -kuvat voivat kuitenkin paljastaa dramaattisia muutoksia hiuksissa!

 

Toivottavasti nämä curly girl ohjeet auttavat sinut alkuun metodissa! Onko sinulla vinkkejä curly girl metodiin liittyen? Jaa kokemuksesi muiden lukijoiden kanssa alla olevassa kommenttikentässä.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

 • sulfatfri shampoo

  Sulfaatiton shampoo: Miksi valita shampoo ilman sulfaatteja ja silikonia?

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bambu vs. silkkityynyliina: 5 syytä valita bambutyynyliina

 • kiharavoide

  Kiharavoide vai muotovaahto? Löydä paras muotoilutuote kiharoille

 • Bambus håndklæde til håret: Derfor er det en god hår-investering

  Paras hiuspyyhe opas - miksi valita bambuinen hiusturbaani?

Katso kaikki artikkelit