• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Vitamiinit hiuksille - Listasimme 10 tärkeää hiusvitamiinia


Tässä artikkelissa pyrimme käymään läpi tärkeimmät hiusvitamiinit, joita tarvitset kasvattaaksesi upeat ja terveet kutrit.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Kärsitkö katkeilevista ja haaroittuvista hiuksista? Unelmoitko pitkistä ja terveistä hiuksista, mutta hiuksesi eivät vain tunnu kasvavan? Olet varmastikkin jo tietoinen siitä, että hiusten hyvinvointi ja kasvunopeus riippuu vitamiinien saannista yhdistettynä monipuoliseen ja terveelliseen ravintoon. Ajoittain voi kuitenkin olla tarpeen täydentää ruokavaliota ravintolisillä ja itseasiassa valtaosa pohjoismaalaisista käyttää erilaisia vitamiinivalmisteita normaalin ravinnon tukena. Saattaa kuitenkin olla vaikeaa tietää mitkä vitamiinit hiuksille ovat ne kaikkein olennaisimmat.

Vitamiinit hiuksille - täma sinun tulisi tietää

Kun on kyse hiuksien hyvinvoinnista, ja etenkin kun tavoittelet niiden kasvattamista on erityisen hyödyllistä oppia tuntemaan mitkä ovat ne kaikista tärkeimmät vitaminiit hiuksille. Luettuaisi tämän artikkelin opit tuntemaan olennaisimmat hiusvitamiinit ja ymmärtämänään, kuinka ne vaikuttavat hiustesi kuntoon. Mikäli etsit yleisiä ohjeita kuinka voit parantaa hiustesi hyvinvointia luethan vinkkimme miten kasvattaa pitkät hiukset nopeasti päivittäisiä hiustenhoitorutiineita muuttamalla.

C-vitamiini

Kuten jo varmasti tiedätkin, C-vitamiini lisää vastustuskykyä, lievittää flunssan oireita sekä ehkäisee muita kausittaisia sairauksia. Mistä monet eivät ole tietoisia on se, että C-vitamiini auttaa kehoa tuottamaan kollageenia, joka on elintärkeä kuituproteiini hiuksille, iholle ja kynsille. C-vitamiini on erityinen, hiusten kasvulle olennainen vitamiini, mutta samalla myös tehokas antioksidantti, joka taistelee vapaita radikaaleja vastaan. Vapaat radikaalit vaurioittavat hiussoluja ja tekeehiuksista elottomat sekä hauraat. Tästä syystä HairLustin vitamiinit hiuksille sisältävät C-vitamiinia, koska se on äärimmäisen tehokas apu hauraille ja elottomille hiuksille.

Mikäli haluat tarjota hiuksille lisäpotkua C-vitamiinista, on HairLust Hair Vitamin hiuksille hyvä lisä yhdessä ravitsevan ja monipuolisen ravinnon kanssa. Muita hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat muun muassa appelsiinit, parsakaali, lehtikaali, ruusukaali, papaija, mansikat, kiivi sekä punainen paprika.

B-vitamiini

B-ryhmän vitamiineihin kuuluvat kahdeksan vitamiinia (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B9, B12) joilla on merkittävä rooli terveytemme ylläpitämisessä ja lisäksi ne ovat erityisen olennaiset vitamiinit hiuksille. B-vitamiinit vaikuttavat energiatasoomme, aineenvaihduntaan, hermostoon, lihaksiin, hiuksiin, ihoon sekä kynsiin. Kokonaisuudessaan B-ryhmän vitamiinit auttavat solujen uusiutumisessa ja tästä syystä se on myös niin merkittävä hiusvitamiini. B-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini ja se poistuu elimistöstäsi virtsan mukana. Kehosi ei siis pysty varastoimaan sitä ja välttääksesi B-vitamiinin puutoksen on tärkeää pitää huolta B-vitamiinin saannista päivittäin.

Ohessa muutamia B-vitamiinin puutoksesta kertovia merkkejä:

B-ryhmän vitamiineista B12-vitamiini on kaikkein tärkein hiusvitamiini. Muistathan kuitenkin huolehtia kaikkien kahdeksan B-ryhmään kuuluvan vitamiinin saannista päivittäin. HairLust vitamiinit hiuksille sisältävät runsaasti B-ryhmän vitamiineja, mutta lisätukea saat terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta. B-vitamiinia löytyy muun muassa lihasta, kananmunista, pähkinöistä, maissista sekä vihanneksista. Terveellisellä ja monipuolisella ruokavaliolla, sekä HairLust -ravintolisän avulla ehkäiset tehokkaasti B-vitamiinin puutoksen.

Biotiini

Mikäli unelmoit pitkistä ja terveistä hiuksia, sinun ei kannata unohtaa biotiinia! Biotiinista on tullut eniten käytetty vitamiini hiusten hoidossa. Biotiini on B-vitamiiniryhmään kuuluva hiusvitamiini, joka takaa terveet hiukset ja kauniin ihon. Biotiini on elintärkeä vitamiini hiuksille ja hiusten kasvulle, sillä se auttaa tuottamaan glukoosia ja tarjoaa proteiineille aminohappoja. Koska hiukset itsessään sisältävät keratiinia, tukee biotiini näin ollen kauniita kiehkuroitasi kasvamaan terveinä ja vahvoina.

Biotiini on vesiliukoinen vitamiini, eikä se näin ollen varastoidu kehoon, joten huolehdithan, että saat biotiinia päivittäin. HairLust- ravintolisä sisältää enemmän biotiinia kuin esimerkiksi Biotiini Strong. Biotiinia luonnollisesti sisältäviä ruoka-aineita ovat muun muassa sienet, avokado, kananmunat, lohi ja maapähkinävoi.

Niasiini

Niasiini kuuluu B-ryhmän vitamiineihin, mutta samoin kuin biotiini, niasiini on erityisen merkittävä hiusvitamiini ja ansaitsee siksi täysin oman maininnan tärkeimmät vitamiinit hiuksille -listalla. Niasiini on hiusvitamiini, joka ravitsee päänahkaa ja edesauttaa terveiden hiusten kasvua. Ilman riittävää niasiinin saantia hiuksista tulee elottomat, hauraat ja haaroittuvat. Niasiinia löytyy ruoka-aineista esimerkiksi kalkkunasta, kanasta, tonnikalasta, sienistä sekä avokadosta.

E-vitamiini

E-vitamiini on usein vähälle huomiolle jäänyt vitamiini, kun puhutaan hiusten hyvinvoinnista ja kasvatuksesta. Tästä huolimatta se on erityisen tärkeä hiusvitamiini, sillä se on antioksidantti, joka korjaa ja uudistaa ihon- sekä hiuksen soluja. Nimenomaan tämä ominaisuus tekee E-vitamiinista tärkeän osan terveiden hiusten ylläpidossa ja erinomaisen tärkeän vitamiinin hiuksille. HairLust -vitamiinit hiuksille yhdistettynä E-vitamiini rikkaisiin ruoka-aineisiin, kuten mantelit, pellavansiemenet, avocado ja parsakaali takaavat riittävän annoksen E-vitamiinia. E-vitamiinia on mahdollista hyödyntää myös ulkoisesti; herkullinen hiusöljy tai hiusseerumi, joka levitetään suoraan päänahkaan auttaa elvyttämään karvatuppien verenkiertoa, joka puolestaan auttaa tarjoamaan terveen kasvualustan pidemmille ja vahvemmille hiuksille.

A-vitamiini

A-vitamiini on merkittävä hiusvitamiini. E-vitamiinin tavoin A-vitamiini auttaa tuottamaan öljyä (sebum), joka auttaa ehkäisemään päänahan kuivumista. A-vitamiini on näin ollen merkittävä tekijä päänahan hyvinvoinnille ja tästä syystä tärkeä vitamiini hiuksille ja hiusten kasvulle. A-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita ovat muun muassa porkkanat, melonit ja tummat lehtivihannekset. A-vitamiinin puutos voi aiheuttaa esimerkiksi iho-ongelmia ja haaroittuvia hiuksia.

D-vitamiini

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että Suomessa jopa 50 % väestöstä ei saa tarpeeksi D-vitamiinia. Pahin D-vitamiinin puutos vaivaa luonnollisesti etenkin talvella, jolloin jopa 70 % suomalaisista kärsii D-vitamiinin puutoksesta. D-vitamiinia muodostuu pääasiassa iholla auringon valon vaikutuksesta, kun taas loppuosa D-vitamiinista tulisi saada ravinnosta sekä vitamiinilisistä. D-vitamiini on myöskin olennainen hiusvitamiini, sillä se edesauttaa terveiden hiusten kasvua. Voit tarjota kehollesi lisää D-vitamiinia yhdistämällä HairLust ravintolisän terveellisen ruokavalion kanssa, joka sisältää runsaasti D-vitamiinia, kuten rasvainen kala (lohi ja tonnikala), kananmunat, sienet ja maitotaloustuotteet. Lisäksi pyri olemaan ulkona päivittäin vähintään 20 minuuttia – niin kesällä kuin talvellakin!

Rauta

Rauta ei oikeastaan ole vitamiini, vaan mineraali. Keho tarvitsee rautaa toimiakseen tehokkaasti. Vaikka rauta ei olekkaan hiusvitamiini se vaikuttaa hiuksiin vahvistamalla niitä ja tukee terveiden hiusten kasvatusprosessia. Ilman rautaa hiuksistasi tulee hauraat, ohuet ja kuivat. Ruoka-aineista eniten rautaa saa punaisesta lihasta, ostereista ja pinaatista.

Magnesium

Magnesium on toinen elintärkeä mineraali, jota keho tarvitsee toimiakseen moitteettomasti. Tämä mineraali varmistaa, että päänahka saa tarvitsemansa tuen ja näin ollen magnesium antaa pohjan terveiden ja vahvojen hiusten kasvulle. Magnesium on mineraali, jota useimmat meistä tarvitsevat ravintolisänä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion ohella.

Sinkii

Viimeisimpänä mutta ei suinkaan vähäisimpänä mainittakoon sinkki, jonka puutos voi heikentää vastustuskykyä ja vaikuttaa ruoansulatukseen sekä hormonitasapainoon. Sinkki on ehdottomasti mainittava, kun listataan elintärkeät vitamiinit hiuksille, sillä sinkin puutos vaikuttaa hiusten vahvuuteen ja kiiltoon. Sinkki on siis olennainen hiusvitamiini muiden elintärkeiden vitamiinien ja mineraalien joukossa. Erityisen hyvä uutinen on se, ettei sinkin tarjoaminen keholle ole lainkaan vaikeaa, vaan pikemminkin herkullista, sillä seuraavat maittavat ruoka-aineet: kikherneet, sienet, valkosipuli, pinaatti, jugurtti ja kurpitsansiemenet sisältävät runsaasti sinkkiä.

Tiettyjen vitamiinien, mineraalien ja ravintoaineiden, esimerkiksi sinkin ja biotiinin on osoitettu vaikuttavan hiusten hyvinvointiin

Maria Hansen

Ravitsemusterapeutti

Tärkeimmät vitamiinit hiuksille - yhteenveto

Toivottavasti sait uutta hyödyllistä tietoa hiuksille elintärkeistä vitamiineista ja niiden vaikutuksesta hiusten hyvinvointiin. Hyvä nyrkkisääntö on, että kun otat vitamiineja A:sta S:ään, saat silloin kaikki tarvittavat vitamiinit hiuksille ja tuet niiden kasvua tehokkaasti. Vitamiinien lisäksi on olemassa myös muita merkittäviä ravintoaineita, jotka vaikuttavat hiusten kuntoon. Esimerkiksi peltokorteuute on kasvi, joka sisältää runsaasti silikaa, eli piioksidia, jonka vaikutus hiusten hyvinvoinnille on osoitettu useissa kliinisissä tutkimuksissa. Lisäksi liuta aminohappoja: glysiini, 1-metioniini ja 1-glutamiini ovat tärkeitä keratiinin rakennusaineita sekä ylläpitävät optimaalista hiussolujen tuotantoa ja näin ollen vahvistavat hiuksia ja tukevat niiden kasvua.

Näin saat pitkät hiukset nopeasti -parhaat vinkit

Oikeat ravintolisät ja vitamiinit hiuksille ovat kuitenkin vain yksi vaikuttava tekijä hiusten hyvinvointia ajatellen. Sen lisäksi, että listasimme yllä kaikkein tärkeimmät vitamiinit hiuksille, olemme koonneet sinulle myös parhaat vinkkimme hyviin hiustenhoitorutiineihin, jotka auttavat sinua saavuttamaan unelmiesi kutrit. Yhdistämällä vitamiinit, ravinnon, sinun hiuksillesi soveltuvat hiustenhoitotuotteet- sekä hoitorutiinit pidät kokonaisvaltaisesti huolta hiustesi kunnosta. Lue täältä artikkelimme: Tavoitteena hiusten kasvatus, josta saat hyödyllisiä käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua hiustenkasvatusprosessissa.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.