• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

 • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Sulfaatiton shampoo - Kenelle se sopii?


Mitä on sulfaatiton shampoo ja mitä hyötyjä sen käytöstä on? Tämän tekstin luettuasi tiedät mitä on sulfaatiton shampoo ja miksi tiettyjen hiustyyppien omaavien tulisi mieluummin valita shampoo ilman sulfaatteja.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Jos katsot hieman tarkemmin shampoon, saippuan, kasvonpuhdistusaineen tai hammastahnan ainesosaluetteloa, on todennäköistä että löydät muiden aineiden lisäksi niistä myös sulfaatteja.

Lupaan, että tämän artikkelin luettuasi tiedät enemmän sulfaateista hiustuotteissa, ymmärrät mitä sulfaatiton shampoo tai muu hiustuote tarkoittaa, ja näin ollen osaat valita itsellesi parempia hiustenhoitotuotteita tulevaisuudessa.

Mitä ovat sulfaatit?

Sulfaatit ovat puhdistavia ainesosia, jotka poistavat tehokkaasti likaa ja öljyä. Sulfaateilla on erityinen kyky sitoa sekä vettä, että öljyä ja siksi niitä käytetään yleisesti myös ihon ja hiusten puhdistustuotteissa. Tästä erityisestä ominaisuudesta johtuen sulfaatit puhdistavat helposti hilsettä ja öljyä hiuksista, kasvoista sekä muualta kehosta yhdessä veden kanssa. Tämän lisäksi sulfaatit saavat aikaan saippuan vaahdottumisen pesun yhteydessä, jota monet pitävät miellyttävänä ja yhdistävät sen raikkauden ja puhtauden tunteeseen.

Miksi valita shampoo ilman sulfaatteja?

Sulfaatit ovat periaatteessa turvallisia ainesosia pesutuotteissa. Siksi voi olla hieman epäselvää, miksi sulfaatiton shampoo saa nykyään niin paljon huomiota osakseen. Vaikka sulfaatit pesevät hilsettä ja öljyä hiuksista sekä ihosta, ne voivat samanaikaisesti olla jopa liian tehokkaita, joilloin hiukset kuivuvat liikaa. Tästä syystä sulfaatiton shampoo on miedompi vaihtoehto, joka ei kuivata hiuksia niin paljon. Lisäksi se vaahtoaa vähemmän, kuin sulfaattia sisältävä shampoo.

Ohuet hiukset saattavat johtua huonoista tavoista, ja voit lukea niistä lisää kirjoittamastamme artikkelista.

Lähes kaikki tutkimukset osoittavat, että pitkällä aikavälillä hiukset pysyvät vahvempina ja terveempinä, kun käytät sulfaatittomia hiustenhoitotuotteita

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

Sopiiko sulfaatiton shampoo sinun hiuksillesi?

Voit selvittää soveltuuko sulfaatiton shampoo erityisesti sinun hiuksillesi vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

Onko sinulla kiharat tai latteat hiukset?

Mikäli vastauksesi on kyllä, sulfaatiton shampoo voisi ehdottomasti olla sinulle soveltuva vaihtoehto. Varsinkin, jos omaat kiharat hiukset, tiedät varmasti hiustesi tarvitsevan paljon kosteutta ja näin ollen sulfaatiton shampoo auttaa sekä hiuksiasi että päänahkaasi säilyttämään niiden luonnollisen kosteustasapainon. Jos taas valitset shampoon, joka sisältää sulfaatteja, on hiuksilla suurempi todennäköisyys haurastua, kun niiden luonnollinen öljytasapaino huuhtoutuu liian tehokkaiden puhdistuaineiden mukana viemäriin. Olkoon valintasi sitten sulfaatillinen tai sulfaatiton shampoo, on silti hyvä idea viimeistellä hiustenpesu aina hoitoaineella, jotta kiharat hiuksesi saavat tarvittavan hoidon ja kosteuden.

Meille, joilla on luonnostaan kihara hiuslaatu, paras hiusöljy on usein sellainen, joka sisältää kookosöljyä.

Ovatko hiuksesi värjätyt?

Jos vastasit kyllä, sulfaatiton shampoo auttaa sinua säilyttämään hiusvärin kiiltävänä pidempään. Jotta saat säilytettyä hiuksesi yhtä upeina, kuin juuri kampaajalta tulon jälkeen, tarvitset muutamia hiustenhoitotuotteita, jotka suojaavat uutuuttaan kiiltävää hiusväriä. On olemassa muutamia syitä, miksi sulfaatiton shampoo on fiksu valinta juuri hiusten värjäyksen jälkeen.

Värjäyksen jälkeen hiukset ovat usein kuivemmat ja herkemmät kuin normaalisti. Shampoo ilman sulfaatteja ei kuivata hiuksia lisää. Tämän lisäksi, mikäli olet värjännyt hiuksesi, sulfaatiton shampoo sekä muut sulfaatittomat hiustuotteet estävät hiusväriä haalistumasta.

Ovatko hiuksesi kuivat ja elottomat?

Mikäli hiuksesi tuntuvat koskettaessa karheilta, eivätkä suinkaan muistuta unelmiesi silkinpehmeitä ja taipuisia hiuksia, sinulla on mitä todennäköisimmin kuivat ja vaurioituneet hiukset. Sulfaatiton shampoo on hyödyllinen erityisesti edellä mainitun hiustyypin omaaville, sillä shampoo ilman sulfaatteja ei poista hiuksen luonnollista öljyä eikä kosteutta, jotka yhdessä ylläpitävät hiusten hyvinvointia ja kosteustasapainoa.

Ovatko hiuksesi vaurioituneet ja katkeilevat helposti?

Mikäli vastasit kyllä, shampoo ilman sulfaatteja saattaa olla etsimäsi ratkaisu. Mikäli hiuksesi ovat tyypillisen skandinaaviset, eli hennot ja hauraat, on sulfaatiton shampoo juuri sinulle sopiva, sillä se tukee hiusten kuntoa ja antaa rakennetta sekä volyymia ohuille hiuksille. Sulfaatiton shampoo säilyttää lisäksi hiusten kosteuden, ja koska kuivuudella on yleensä iso rooli katkeilevissa ja vaurioituneissa hiuksissa, on sulfaatiton shampoo paras valinta. Mikäli haluat vahvistaa ja korjata hiuksia perusteellisemmin, hoitava ja kosteuttava hiusnaamio on hyvä hoitomuoto, ja kirjoittamastamme artikkelista saat hyviä vinkkejä, kuinka valita hyvä hiusnaamio.

Onko sinulla ongelmia kuivan ja kutisevan päänahan kanssa?

Mikäli vastasit kyllä, shampoo ilman sulfaatteja voisi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Kuten mainittu, sulfaattien huono puoli on se, että ne pesevät pois myös hiuksien ja päänahan omia ja luonnollisia öljyjä. Mikäli päänahkasi on herkkä, voivat sulfaatit aiheuttaa lisää ärsytystä, kutinaa ja kuivuutta. Mikäli päänahka oikuttelee, on sinulla erittäin hyvä syy katsoa mitä shampoosi sisältää ja kokeilla, voisiko sulfaatiton shampoo olla oikea valinta sinulle.

Kuinka valita sulfaatiton shampoo?

Hyvä sulfaatiton shampoo on ainesosiltaan luonnollinen, mutta vaikutukseltaan tehokas. Luonnolliset ainesosat, kuten esimerkiksi kookosöljy, varmistavat tehokkaan, mutta miedon puhdistuksen. Alla on lueteltu muutamia ainesosia, joita laadukas shampoo ilman sulfaatteja usein sisältää. Nämä aineet ovat turvallisia ja toivomme, että alla oleva lista auttaa sinua etsiessäsi sopivaa sulfaatitonta shampoota.

 • Lauryl glucoside
 • Coco glucoside
 • Decylglucoside
 • Kaprylycaprylglucoside
 • Natriumcocoylglutamate
 • Dinatriumcocoylglutamate
 • Natriumcocoamphoacetate
 • Dinatrium laureth sulfosuccinate
 • Natriummethylcocoyltaurate
 • Natriummethyl oleoyl taurate
 • Natriumcocoylisethionate
 • Ammoniumcocoylisethionate
 • Natriumlaurylglucosecarboxylate
 • Natriumlauroyllactylate
 • Cocamidopropylbetaine

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo on sulfaatiton shampoo, jota voi käyttää kaikille hiustyypeille. Siinä yhdistyy luonnollinen tuoksu, koostumus sekä aktiiviset ainesosat. Tuote on pohjoismainen ja se auttaa sinua saamaan terveet, pitkät ja pehmeät hiukset. Tuotetta on helppo käyttää ja se auttaa hiuksia kasvamaan vahvempina ja terveempinä.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.