Miksi valita silikoniton ja sulfaatiton shampoo?


Oletko koskaan miettinyt, miksi shampoo vaahtoaa tai miksi kylpyammeessa saippua muodostaa kuplia? Vaahtoavuus johtuu mitä todennäköisimmin SLS-sulfaateista. Sulfaatteja löytyy monista kosmetiikka- ja kauneustuotteista, kuten hammastahnasta, vartalosaippuasta ja shampoosta. Mutta mitä SLS-/SLES- sulfaatit todella shampoossa tekevät? Tässä artikkelissa kerron, mitä on silikoniton ja sulfaatiton shampoo, ja miksi sellainen kannattaa valita.

Sara Pietiläinen

HairLust

Sara on kauppatieteiden maisteri Copenhagen Business Schoolista, joka vastaa HairLustin toiminnasta Suomessa. Sara on aina ollut kiinnostunut kauneudesta ja hiustenhoidosta, ja hän kokeilee aina rohkeasti uusia kampauksia ja hoitovinkkejä saavuttaakseen kauniit ja terveet hiukset. Muut kyselevät usein häneltä neuvoja hiusten- ja ihonhoitoon, joita hän myös jakaa mielellään.Lue lisää.

Kaikki ovat varmasti joskus lueskelleet suihkussa shampoon ja saippuoiden ainesosalistoja. Jos et ole koskaan edes vilkaissut niitä, suosittelen, että seuraavalla kerralla lukaiset muutaman läpi. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä löydät merkinnän SLS – sulfaateista, luultavasti ainesosaluettelon alkupäästä. SLS – sulfaatit ovat lyhyt nimitys Sodium Laureth tai Sodium Lauryl – sulfaateille. SLES puolestaan tarkoittaa Sodium Lauryl Ether sulfaatteja.

Sulfaatteja on montaa eri tyyppiä, ja on totta, että osa sulfaateista on tehokkaita puhdistuksessa ja niistä on hyötyä arjessa. Siksi saattaa vaikuttaa turhalta valita sulfaatiton shampoo, mutta kerron tässä artikkelissa, miksi oikean shampoon löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Selitän myös miten niin sanotut hyvät ja huonot sulfaatit eroavat. Käyn läpi myös silikonien käyttöä shampoossa. Lue eteenpäin, jos haluat tietää, miten silikoniton ja sulfaatiton shampoo vaikuttaa hiustesi terveyteen!

Aloitan sanomalla, että viittaan tässä artikkelissa selkeyden vuoksi SLS-sulfaatteihin sekä SLES-sulfaatteihin shampoossa yhteisellä nimityksellä sulfaatit. Sulfaatteja on monenlaisia, ja niitä on paljon enemmänkin, kuin SLS- ja SLES – sulfaatit. Selkeyden ja tekstin ymmärrettävyyden vuoksi käytän kuitenkin sanaa sulfaatit näistä kahdesta edellä mainitusta ainesosasta, ja puhun sulfaatittomasta shampoosa, kun tarkoitan shampoota, jossa ei ole SLS- tai SLES - sulfaatteja.

Muutama vuosi sitten vilkaisin kylpyhuoneessani lojuvien shampoopullojen ja pesuaineiden ainesosalistoja, ja minulle selvisi, että suurin osa niistä sisälsi sulfaatteja. Opin nopeasti, mitä vaikutuksia sulfaateilla on, ja kuinka sulfaatit shampoossa voivat vahingoittaa hiuksia. Olen jo pidemmän aikaa vältellyt silikoneja kosmetiikassa, mutta löytöni jälkeen olen todennut, että silikoniton ja sulfaatiton shampoo on hiuksilleni paras vaihtoehto. Lue eteenpäin, niin sinullekin selviää, miksi kannattaa valita sulfaatiton shampoo ja sulfaatiton hoitoaine.

Mitä ovat sulfaatit ja silikonit?

Sulfaatit shampoossa

Lyhyesti selitettynä sulfaatit ovat pesuaineita, jotka poistavat likaa ja rasvoja. Sulfaatit ovatkin tavallinen näky erilaisten puhdistusaineiden ainesosaluettelossa, sillä niillä on kyky vetää puoleensa sekä vettä, että öljyä ja rasvaa. Sulfaatti shampoossa poistaa siis myös hiuspohjasta ja hiuksista likaa ja rasvaa, kun se vaahdotetaan yhdessä veden kanssa. Puhdistusaineiden vaahtoavuus, minkä monet yhdistävät puhtauteen ja tehokkuuteen, johtuu myös usein sulfaateista.

Silikonit hiustenhoidossa

Silikoneja käytetään lähes kaikessa kosmetiikassa meikeistä ihonhoitotuotteisiin. Eniten silikoneja löytyy kuitenkin hiustenhoitotuotteista. Hoitoaineet, shampoot ja hiusöljyt, jotka jättävät hiuksesi silkkisen sileiksi, ovat usein täynnä silikoniyhdisteitä. Silikonit hiustenhoitotuotteissa saavat hiukset näyttämään kiiltäviltä, terveiltä ja pehmeiltä, mutta se ei tarkoita, että hiukset todella olisivat terveet tai hyvinvoivat.

Silikonit muodostavat hiuksiin kalvon, joka suojaa hiuksia esimerkiksi lialta, pölyltä, kuumuudelta ja kurjalta säältä. Lisäksi silikonit pehmentävät hiuksia ja tekevät takuista helpommin selvitettävät. Edellämainituista syistä silikonit voivat olla tehokkaita ja suojaavia ainesosia hiuksille, jos niitä käytetään hiustuotteissa, kuten hiusöljyssä oikein, ja vain pieninä pitoisuuksina.

Mitä haittaa silikoneista on?

Suurin ongelma on, että osa silikoneista on todella hankala pestä pois hiuksista vedellä ja shampoolla, ja nämä kovat silikoni kertyvät ajan myötä hiusten pinnalle ja hiuspohjaan vaikeuttaen ravintoaineiden ja kosteutuksen imeytymistä hyvistä hiustuotteista. Hiuspohjalla ja hiuksilla on tarvetta kosteuttaville tuotteille ja hyville öljyille, mutta jos hiukset ja hiuspohja on kuorrutettu silikonilla, eivät hyvät ravinteet ja öljyt pääse vaikuttamaan. Hiukset voivat siis näyttää kauniilta ja kiiltäviltä silikonikuoren alla, mutta todellisuudessa ne voivat olla hyvinkin kuivat ja vahingoittuneet.

Siksi olen itse lopettanut silikonipohjaisten hiustenpesutuotteiden käytön, ja suosittelen samaa myös sinulle! Jos haluat lukea lisää silikoneista, voit lukea HairLust:in oman tietoiskun silikoneista, ja niiden käytöstä hiustuotteissa.

HairLust arvostelu

Ovatko sulfaatit vaarallisia?

Sulfaatit eivät ole vaarallisia, mutta ne saattavat aiheuttaa ihoärsytystä ja kuivattaa hiuksia. Sulfaatti shampoossa poistaa siis öljyä ja rasvaa hiuksista ja hiuspohjan iholta, ja joissain tapauksissa sulfaatit toimivat hieman liiankin tehokkaasti. Ne saattavat pestä kaikki hiuspohjan hyvät ja luonnolliset öljyt pois, jolloin iho ja hiukset jäävät kuiviksi. Tästä syystä myös hiuspohja saattaa ärtyä.

Jos ärtynyt hiuspohja ja hiusten kuivuminen ovat sinulle tuttuja ongelmia, kannattaa tarkistaa hiustenhoitotuotteiden ainesosaluettelot sulfaattien varalta. Myös rasvoittuva hiuspohja saattaa johtua sulfaateista, sillä kuiva hiuspohja voi ylikompensoida kuivuutta alkamalla tuottaa suuria määriä rasvaa ja öljyä. Jos ongelmat kuulostavat tutuilta, kannattaa harkita oman shampoon vaihtamista, ja ottaa hellävaraisempi, SLS/SLES sulfaatiton shampoo tilalle.

Monet tahot osoittavat, että SLS sulfaattien välttely hiustenhoitotuotteissa edistää hiusten terveyttä ja tekee hiuksista vahvemmat.

Stine Holm

Community Manager, HairLust

Kannattako valita täysin sulfaatiton shampoo?

Lyhyt vastaus: ei. Mutta tietynlaisia sulfaatteja kannattaa vältellä. Muista myös, että joskus sulfaatiton shampoo sisältää sulfaattien sijaan muita aineita, jotka eivät myöskään ole ihollesi hellävaraisia. Kannattaa siis tutkia ainesosaluettelo huolella, ennen kuin ryntää kauppaan hakemaan hyllyn ensimmäistä tuotetta, jossa lukee sulfaatiton shampoo.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, sulfaatteja on monenlaisia, ja osa niistä on mietoja ja hellävaraisia. Muun muassa Sodium Coco Sulphate, eli saippuoitu kookosöljy, on pehmeä, hellävarainen ja vaahtoava pesuaine, joka puhdistaa hiukset ja hiuspohjan niitä kuivattamatta. Tästä syystä voi olla hankala löytää sopiva sulfaatiton shampoo, sillä kaikki sulfaatit shampoossa eivät välttämättä ole haitallisia.

Kerron alempana artikkelissa, mitä sulfaatteja sulfaatiton shampoo voi huoletta sisältää. Tämä kuulostaa erikoiselta lauseelta, mutta emme tosiaan halua vältellä kaikkia sulfaatteja, vaan sulfaatiton shampoo ja sulfaatiton hoitoaine tulee olla sulfaatiton vain kuivattavien ja voimakkaiden sulfaattien suhteen. Lue siis lisää alempaa, niin asia varmasti selviää!

Sulfaatiton shampoo - sopiiko se minulle?

Sulfaatiton shampoo ja sen valitseminen tuovat mukanaan monia hyötyjä. Mutta kerron seuraavaksi 6 konkreettista ja hyvää syytä, miksi sulfaatiton shampoo on hyvä valinta, ja voit niiden jälkeen päättää, onko silikoniton ja sulfaatiton shampoo sinulle sopiva vaihtoehto.

1. Hiuksesi ovat kiharat

Jos sinulla on todella kiharat hiukset, kannattaa ehdottomasti valita silikoniton ja sulfaatiton shampoo. Kiharat hiukset kaipaavat nimittäin runsaasti kosteutta, ja sulfaatti shampoossa saattaa kuivatta hiuksia vielä entisestään. Jos shampoo vielä kaiken lisäksi sisältää silikoneja, jotka tukkivat hiuksien pinnan ja estävät hoitoaineen imeytymisen, on kiharoiden loppu taattu. Silikoniton ja sulfaatiton shampoo auttaa säilyttämään kosteuden kiharoissa, eivätkä kiharat muutu vallattomiksi tai pörröisiksi. SL-sulfaatiton shampoo auttaa myös säilyttämään hiuspohjan luonnolliset öljyt, jotka puolestaan pitävät hiuksesi kiiltävinä ja terveinä. Sulfaatiton shampoo kannattaa yhdistää muiden hyvien hiustenhoitotuotteiden kanssa. Valitse siis myös sulfaatiton hoitoaine ja kosteuttava hiusnaamio, mikäli sinulla on kiharaiset hiukset.

Jos hiuksesi ovat kovin kuivat, mutta eivät kiharat, kannattaa ottaa testiin hyvä hiusöljy, joka vähentää sähköisyyttä ja pörröä, ja lisää hiuksiin kiiltoa sekä pehmeyttä. Lue lisää millainen on paras hiusöljy juuri sinun hiustyypillesi.

2. Värjäät hiuksiasi

Jos värjäät tai vaalennat hiuksiasi, tai käsittelet niitä muuten kemiallisesti, sulfaatiton shampoo pitää värin raikkaana ja hiuksesi hyvässä kunnossa. SLS – ja SLES – sulfaatit voivat kerääntyä hiuksiin ja hiuspohjaan, ja sulfaatit shampoossa voivat vaikuttaa negatiivisesti esimerkiksi permanenttikiharoihin. Lisäksi värjätyt ja kemiallisesti käsitellyt hiukset kuivuvat helposti. Hiuksia ei siis ainakaan kannata altistaa värjäyksen jälkeen kuivattaville SL-sulfaateille, vaan niille kannattaa valita hellävarainen, sulfaatiton shampoo. Pidät myös hiusvärisi raikkaana ja kirkkaana, jos valintanasi on sulfaatiton shampoo.

3. Hiuksesi ovat kuivat ja elottomat

Jos hiuksesi tuntuvat kuivilta, koppuraisilta ja ne näyttävät kiillottomilta, tarvitsevat ne selkeästi kosteutta. Tällöin kannattaa valita sulfaatiton shampoo, sillä sulfaatit shampoossa vain kuivattavat jo ennestään kuivia hiuksia lisää. Sulfaatiton shampoo sen sijaan on miedompi ja hellävaraisempi, eikä se pese pois hiusten ja hiuspohjan luonnollisia öljyjä, joiden tarkoitus on kosteuttaa hiuspohjan ihoa ja hiuksia. Jos sinulla on todella kuivat hiukset, kannattaa niiden hoitoon kokeilla myös kosteuttavia tuotteita.

4. Hiuksesi ovat vahingoittuneet ja katkeilevat helposti

Jos hiuksesi ovat hauraat ja katkeilevat helposti, kuten minulla, kannattaa sulfaatiton shampoo ottaa kokeiluun. Ohuet ja hennot hiukset ensinnäkin kuivuvat helposti, joten kuivattavien sulfaattien käytöllä tätä ei ainakaan kannata edesauttaa. Katkeilu ja haaroittuminen voivat olla myös merkkejä kemikaalikertymistä hiuksissa ja hiuspohjassa. Silikonit ja sulfaatit kertyvät herkästi hiuspohjaan, ja aiheuttavat ärsytystä iholle. Jos siis koet hiustesi tuntuvat haurailta, kannattaa suosiolla kokeilla, jos silikoniton ja sulfaatiton shampoo, joka sisältää myös runsaasti mikroproteiineja ja kasviuutteita olisi avuksi - ilman tuotejämiä.

5. Hiuspohjasi on kuiva ja kutiaa

Jos vastasit kyllä, kannattaa sinun päänahkasi ja hiustesi terveyden ja hyvinvoinnin vuoksi vaihtaa shampoosi, ja valita sulfaatiton shampoo. SL - sulfaatit shampoossa pesevät myös hyvät ja luonnolliset öljyt hiuspohjasta pois, jolloin hiuspohja jää kuivaksi, ärtyneeksi, kireäksi ja kutiavaksi. Lisäksi silikonit kertyvät hiuspohjan iholle ja tukkivat hiuspohjan ihohuokosia, mikä saattaa johtaa kutinaan ja ihon ärtymiseen. Näiden syiden vuoksi silikoniton ja sulfaatiton shampoo on paras valinta ärtyneelle hiuspohjalle.

6. Peset hiuksiasi harvoin

Jos peset hiuksesi jo valmiiksi vain 2 – 3 kertaa viikossa, eikä sinulla ole ongelmia rasvoittuvien hiusten kanssa, voit varmasti valita hellävaraisesti pesevän ja miedon shampoon. Jos hiuspohjasi ei tuota runsaasti öljyjä ja hiuksesi eivät näytä rasvaisilta, ei ole mitään syytä pestä hiuksia vahvoilla puhdistusaineilla. Valitse silikoniton ja sulfaatiton shampoo, ja huomaat varmasti eron kutreissasi nopeasti!

HairLust arvostelu

Miten valita silikoniton ja sulfaatiton shampoo?

Voi olla aivan mahdotonta ymmärtää ainesosaluetteloiden viidakkoa. Ainesosat voivat kuulostaa monimutkaisilta ja haitallisilta, vaikka ne eivät todellisuudessa olisi sitä. Siksi kerron tässä tarkasti, mitä sulfaatteja sinun kannattaa välttää, ja mitkä sulfaatit voivat huoletta löytyä myös shampoon ainesosaluettelosta, vaikka kyseessä olisi niin sanotusti sulfaatiton shampoo. Näin sinun ei enää tarvitse huolehtia hiuksiesi tai hiuspohjasi hyvinvoinnista, vaan tiedät varmuudella, millainen sulfaatiton shampoo todella on vapaa huonoista ja kuivattavista sulfaateista.

Suosi luonnonkosmetiikkaa ja sertifioidusti ekologisia tuotteita. Näin voit olla varma, etteivät tuotteet sisällä haitallisia kemikaaleja.

Stine Holm

Community Manager, HairLust

Sulfaatiton shampoo: Vältä nämä sulfaatit shampoossa

Kierrä kaukaa vahvat saippuat, kuten SLS- ja SLES- sulfaatteja sisältävät shampoot kaukaa. Sodium Laureth Sulfaatti ja Sodium Lauryl Ether Sulfaatti kulkevat joskus myös esimerkiksi nimellä natriumlauryylisulfaatti, joten ole tarkkana! Nämä pesevät pois kaikki hiuspohjan luonnolliset öljyt ja saattavat jättää hiuspohjan ärtyneeksi, kutiavaksi, kuivaksi ja punaiseksi. Lisäksi nämä sulfaatit kuivattavat hiuksiasi.

Seuraavaksi käyn läpi muutamia sulfaatteja, joita shampoossa kannattaa välttää. Sulfaatiton shampoo ei siis saisi sisältää näitä, jos haluat shampoon olevan hellävarainen hiuksillesi ja hiuspohjallesi.

 • Sodium Laureth/Myreth/Lauryylisulfaatti
 • Natrium Laureth/Lauryylisulfaatti
 • Ammonium Laureth/Lauryylisulfaatti
 • ATEA Lauryylisulfaatti
 • TEA-dodekyylibentseenisulfonaatti
 • Sodium Alkyylibentseenisulfonaatti
 • Ammonium tai Sodium Xyleenisulfonaatti

Voit huoletta valita shampoon, joka sisältää mietoja sulfaatteja, kuten:

Hyvät SLS-/ SLES- sulfaatittomat shampoot sisältävät luonnollisia, mutta tehokkaita ainesosia, kuten saippuoitua kookosöljyä, joka on myös yhdentyyppinen sulfaatti. Miedot sulfaatit pesevät hiukset ja hiuspohjan hellävaraisesti niitä kuivattamatta. Alempana mainitsen mietoja sulfaatteja, joilla haitalliset SLS- ja SLES- sulfaatit voidaan korvata sulfaatittomassa shampoossa. Ainesosat on lueteltu englanniksi, sillä ne löytyvät kosmetiikan ainesosaluetteloista usein myös englanniksi.

 • Coco Glucoside
 • Lauryl Glucoside
 • Decyl Glucoside
 • Capryl Glucoside
 • Sodium Coco-Sulfate
 • Sodium cocoyl glutamate
 • Disodium cocoyl glutamate
 • Sodium coco amphoacetate
 • Disodium laureth sulfosuccinate
 • Sodium methyl cocoyl taurate
 • Sodium methyl oleoyl taurate
 • Sodium cocoyl isethionate
 • Ammonium cocoyl isethionate
 • Sodium lauryl glucose carboxylate
 • Sodium lauryl lactylate
 • Cocamidopropyl betaine

Kun sopiva silikoniton ja sulfaatiton shampoo on vihdoin löytynyt, ja sulfaatit shampoossa ovat vain mietoja ja hellävaraisia, kannattaa katse kääntää kohti hiusten kuivaamista. Optimoi hiustenpesurutiinisi mahdollisimman hellävaraiseksi vaihtamalla karkea puuvillainen hiuspyyhkeesi pehmoiseen bambusta valmistettuun turbaanipyyhkeeseen.

Tuotesuositukset:

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Sertifioidusti vegaaninen, ekosertifioitu ja SLS- / SLES- sulfaatiton shampoo, joka pesee hiuksesi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Tämä silikoniton ja sulfaatiton shampoo syväkosteuttaa ja uudelleenrakentaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Se sisältää aktiivisia, vegaanisia mikroproteiineja, jotka ovat täysin kasviperäisiä. Hair Growth & Repair Shampoossa on myös runsaasti kasviuutteita, jotka vahvistavat ja hoitavat kuivia hiuksia ja kuivaa hiuspohjaa. Ravitsevat öljyt aloe verasta ja ekologisesta mustikkauutteesta ja ekologisesta mangouutteesta ehkäisevät kosteuden haihtumista ja hiusten kuivumista.

Kyseessä on SLS-/SLES- sulfaatiton shampoo, jota on helppo käyttää. Se sisältää ravinteita ja ainesosia, jotka saavat kuivat ja elottomat hiukset heräämään uuteen uskoon. Shampoo auttaa hiuksia pysymään kiiltävinä, elastisina, terveinä ja vahvoina.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Men

Hair Growth & Repair Shampoosta löytyy myös miesten versio, joka sisältää hoitavaa, virkistävää ja hiuspohjaa stimuloivaa minttuöljyä. Sen avulla hiuspohjan verenkierto vilkastuu, mikä auttaa hiusjuuria kasvattamaan terveitä ja tuuheita hiuksia miehillä. Täältä voit lukea lisää Hair Growth & Repair Shampoo For Men -tuotteesta.

HairLust Hair Growth & Repair Conditioner

Jos käytössäsi on jo silikoniton ja sulfaatiton shampoo, kannattaa myös hoitoaine vaihtaa hellävaraiseen, mutta tehokkaaseen tuotteeseen. Hoitoainetta tulisi käyttää aina shampoopesun jälkeen, jotta hiukset pysyvät terveinä, kiiltävinä ja vahvoina. Shampoo pesee hiukset ja poistaa lian, öljyn, pölyn ja rasvan, kun taas hoitoaine nimensä mukaisesti hoitaa ja suojaa hiuksia sekä kosteuttaa niitä. Se myös sulkee hiuksen pinnan estäen mahdollisia vaurioita. HairLust Hair Growth & Repair Conditioner – hoitoaine on silikoniton ja sulfaatiton hoitoaine, joka sisältää runsaasti uudelleenrakentavia aktiivisia mikroproteiineja, jotka hoitavat kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Täydellinen ja välttämätön sulfaatiton hoitoaine kuiville hiuksille!

Protein Reconstructor Hair Mask

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, hiustenpesua kannatta täydentää sekä hoitoaineella, että hiusmaskilla - erityisesti jos hiuksesi ovat kuivat tai vaurioituneet. Silikonittoman ja sulfaatittoman shampoon lisäksi proteiineja sisältävä naamio sopii erityisesti niille, joiden hiukset ovat värjätyt tai muuten kemiallisesti käsitellyt. Jos hiukset tuntuvat hieman väsähtäneen kaikesta muotoilusta, kannattaa kokeilla tätä rakennepaikkaavaa proteiinihiusnaamiota. Käsittelyt vaurioittavat ja rasittavat hiuksia, jolloin lisäproteiini tulee tarpeeseen. Itse käytän Protein Reconstructor Hair Mask – hiusnaamiota muutaman kerran kuukaudessa, ja se nostaa hiuksieni vastustuskyvyn uudelle tasolle! Tämä hiusmaski sisältää muun muassa hiiva- ja kasviproteiineja, jotka uudelleenrakentavat hiuksia.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


9 kommenttia


 • Ilma

  Kannattaa ehdottomasti valita shampoo, jossa ei ole näitä haitallisia sulfaatteja, parabeeneja, silikoneja tai ftalaatteja! Me emme tarvitse näitä vahvoja kemikaaleja mihinkään, ja hiukset puhdistuvat aivan hyvin ilmankin. Niistä on usein vain ja ainoastaan haittaa! Omat hiukset ovat voineet uskomattoman paljon paremmin, kun vaihdoin vuosia sitten ekosertifioituihin tuotteisiin. Nykyään käytän tämän tuotesarjan shampoota ja hoitoainetta, enkä voi kuin suositella!


 • The HairLust - Noora

  Hei Inkeri!

  SL-sulfaatti on lyhenne sanasta Sodium Laureth Sulfaatti/Sulfaatit. Sulfaatteja on monia erilaisia, joista toiset ovat haitallisempia kuin toiset. Erityisesti SL-sulfaatit kuivattavat ihoa ja voivat ärsyttää herkkää hiuspohjaa. Niitä käytetään monissa shampoissa pesevänä aineena, mutta ne voi myös korvata luonnollisemmilla sulfaateilla, jotka ovat hellävaraisempia iholle. Toivottavasti tämä selkeytti asiaa :)


 • Inkeri

  Kirjoitat sulfaateista ja SL-sulfaateista. Mitä tarkoittaa SL? Mikä ero on sulfaatilla ja SL-sulfaatilla?


 • Janette

  hyvä, että on näitä tuotteita ilman mitään ylimääräistä! Oli tosi hyvä artikkeli, monet eivät edes tiedä mitä eri aineet shampoissa tekevät! kiitos tästä!


 • HairLust

  Hei Johanna!

  Meillä ei tällä hetkellä ole jälleenmyyjiä Suomessa, mutta toimitamme kaikki tilaukset Suomeen 4-8 arkipäivän kuluessa, ja saat ilmaisen toimituksen yli 49€: ostoksesta!

  Terkuin,
  HairLust – tiimi


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.