• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

 • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Sulfaatiton shampoo -Kenelle se sopii?


Tavoitteenamme on se, että tämän tekstin luettuasi osaat määritellä mitä sulfaatiton shampoo tarkoittaa ja miksi tiettyjen hiustyyppien omaavien tulisi mieluummin valita shampoo ilman sulfaatteja.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Jos katsot hieman tarkemmin shampoon, saippuan, kasvonpuhdistusaineen tai hammastahnan ainesosaluetteloa on todennäköistä, että löydät muiden aineiden joukosta myös sulfaatteja. Lupaamme, että artikkelin luettuasi tiedät enemmän sulfaateista hiustuotteissa, ymmärrät mitä sulfaatiton shampoo tai muu hiustuote tarkoittaa, ja näin ollen osaat valita itsellesi parempia hiustenhoitotuotteita tulevaisuudessa.

Mitä ovat sulfaatit?

Sulfaatit ovat puhdistavia ainesosia, jotka poistavat tehokkaasti likaa ja öljyä. Sulfaateilla on erityinen kyky sitoa sekä vettä että öljyä ja siksi, niitä käytetään yleisesti myös ihon ja hiusten puhdistustuotteissa. Tästä erityisestä ominaisuudesta johtuen sulfaatit puhdistavat helposti hilsettä ja öljyä hiuksista, kasvoista sekä muualta kehosta yhdessä veden kanssa. Tämän lisäksi sulfaatit saavat aikaan saippuan vaahtoavan elementin pesun yhteydessä, jota monet pitävät miellyttävänä ja yhdistävät sen raikkauden ja puhtauden tunteeseen.

Miksi valita shampoo ilman sulfaatteja?

Sulfaatit ovat periaatteessa turvallisia ainesosia pesutuotteissa. Siksi voi olla hieman epäselvää, miksi sulfaatiton shampoo saa nykyään niin paljon huomiota osakseen. Vaikka sulfaatit pesevät hilsettä ja öljyä hiuksista sekä ihosta, se voi samanaikaisesti olla jopa liian tehokas, jolloin se kuivattaa liikaa ja hiukset menettävät luonnollisen kosteuden. Tästä syystä sulfaatiton shampoo on miedompi vaihtoehto, joka ei kuivata ja joka lisäksi vaahtoaa vähemmän, kuin sulfaattia sisältävä shampoo. Eron huomaat toki parhaiten kokeilemalla eri tuotteita ja esimerkiksi HairLustin sulfaation shampoo on luonnollinen ja kuitenkin tehokas vaihtoehto sulfaatteja sisältäville shampoille.

Lähes kaikki tutkimukset osoittavat, että pitkällä aikavälillä hiukset pysyvät vahvempina ja terveempinä, kun käytät sulfaatittomia hiustenhoitotuotteita

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

Sopiiko sulfaatiton shampoo sinun hiuksillesi?

Voit selvittää soveltuuko sulfaatiton shampoo erityisesti sinun kutreillesi vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

Onko sinulla kiharat tai latteat hiukset?

Mikäli vastauksesi on kyllä, sulfaatiton shampoo voi ehdottomasti olla sinulle soveltuva vaihtoehto. Kiharahiuksisena tiedät varmasti hiustesi janoavan kosteutta ja näin ollen sulfaatiton shampoo auttaa hiuksiasi sekä päänahkaasi säilyttämään niiden luonnollisen kosteustasapainon. Jos taas valitset shampoon, joka sisältää sulfaatteja on hiuksilla suurempi todennäköisyys haurastua, kun luonnollinen öljytasapaino huuhtoutuu liian tehokkaiden puhdistuaineiden mukana viemäriin. Olkoon valintasi sitten sulfaatillinen tai sulfaatiton shampoo on silti hyvä idea viimeistellä hiustenpesu aina hoitoaineella, jotta kiharaiset hiuksesi saavat tarvittavan hoidon ja kosteuden.

Kiharatukkaiset, sekä he jotka kärsivät kuivista hiuksista voivat hyötyä käyttämällä hyvää hiusöljyä, joka elvyttää ja pehmentää helposti pörrööntyviä ja kurittomia hiuksia.

Ovatko hiuksesi värjätyt?

Jos vastaat kyllä, sulfaatiton shampoo auttaa sinua säilyttämään hiusvärin säihkyvänä pidempään. Jotta saat säilytettyä hiuksesi upeina, kuin olisit juuri tullut kampaamosta, tarvitset muutamia hiustenhoitotuotteita, jotka suojaavat uutuuttaan kiiltelevää hiusväriä. On olemassa muutamia syitä miksi sulfaatiton shampoo on fiksu valinta juuri hiusten värjäyksen jälkeen;

Värjäyksen jälkeen hiukset ovat usein kuivemmat ja herkemmät, kuin normaalisti. Sulfaatiton shampoo ei kuivata hiuksia lisää. Tämän lisäksi, jos olet värjännyt hiuksesi, sulfaatiton shampoo ja muut sulfaatittomat hiustuotteet estävät hiusväriä haalistumasta.

Ovatko hiuksesi kuivat ja elottomat?

Mikäli hiuksesi tuntuvat kosketettaessa karheilta, eivätkä suinkaan muistuta unelmiesi silkinpehmeitä ja taipuisia kutreja, sinulla on mitä todennäköisimmin kuivat ja vaurioituneet hiukset. Sulfaatiton shampoo on hyödyllinen erityisesti edellämainitun hiustyypin omaaville, sillä sulfaatiton shampoo ei poista hiuksen luonnollista öljyä eikä kosteutta, jotka yhdessä ylläpitävät hiusten hyvinvointia ja kosteustasapainoa.

Ovatko hiuksesi vaurioituneet ja katkeilevat helposti?

Mikäli vastaat kyllä, shampoo ilman sulfaatteja saattaa olla etsimäsi ratkaisu. Mikäli hiuksesi ovat tyyppillisen skandinaaviset, hennot ja hauraat on sulfaatiton shampoo juuri sinulle oikein sopiva, sillä se tukee hiusten kuntoa ja antaa rakennetta sekä volyymia ohuille hiuksille. Sulfaatiton shampoo säilyttää lisäksi hiusten kosteuden, ja koska kuivuus on yleensä hyvin isossa roolissa katkeileville ja vaurioituneille hiuksille, on sulfaatiton shampoo paras valinta. Jotta voit vahvistaa ja ravita hiuksiasi myös sisäisesti kannattaa pitää huolta, että saat kaikki tarvittavat vitamiinit, joita hiuksesi tarvitsevat. Voit tutustua hiuksille elintärkeisiin vitamiineihin tarkemmin artikkelistamme: Vitamiinit hiuksille -Listasimme 10 tärkeää hiusvitamiinia.

Onko sinulla ongelmia kuivan ja kutisevan päänahan kanssa?

Mikäli vastasit kyllä, kannattaa sinun ehdottomasti harkita valitakko sulfaatiton vaiko tavallinen shampoo. Kuten mainittu, sulfaattien huono puoli on se, että ne pesevät pois myös hiuksen oman ja luonnollisen öljyn sekä hiuksista että päänahasta. Mikäli päänahkasi on herkkä, voivat sulfaatit aiheuttaa lisää ärsytystä, kutinaa ja kuivuutta. Mikäli päänahka oikuttelee on sinulla erittäin hyvä syy katsoa mitä shampoosi sisältää ja kokeilla voisiko shampoo ilman sulfaatteja olla oikea valinta sinulle.

Kuinka valita sulfaatiton shampoo?

Hyvä, sulfaatiton shampoo on luonnollinen, mutta silti vaikutukseltaan tehokas. Ainesosat, kuten kookosöljy varmistaa varman ja miedon puhdistuksen. Alla on lueteltu muutamia ainesosia, joita laadukas shampoo ilman sulfaatteja usein sisältää. Nämä aineet ovat turvallisia ja toivomme, että alla oleva lista auttaa sinua etsiessäsi sinulle soveltuvaa shampoota ilman sulfaatteja.

 • Lauryl glucosidi
 • Coco glucosidi
 • Decylglucosidi
 • Kaprylycaprylglucosid
 • Natriumcocoylglutamaatti
 • Dinatriumcocoylglutamaatti
 • Natriumcocoamphoacetaatti
 • Dinatrium laureth sulfosuccinaatti
 • Natriummethylcocoyltauraatti
 • Natriummethyl oleoyl tauraatti
 • Natriumcocoylisethionaatti
 • Ammoniumcocoylisethionaatti
 • Natriumlaurylglucosecarboxylaatti
 • Natriumlauroyllactylaatti
 • Cocamidopropylbetaiini

HairLust Hair growth & repair shampoo

HairLust hair Growth & Repair Shampoo on sulfaatiton shampoo, jota voi käyttää kaikille hiustyypeille ja siinä yhdistyy luonnollinen tuoksu, koostumus sekä aktiiviset ainesosat. Tuote on pohjoismaalainen ja se auttaa sinua saamaan terveet, pitkät ja pehmeät hiukset. Tuote on helppo käyttää ja sillä on useita hyötyjä hiuksille.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.