Hopeashampoo ja hopeahoitoaine: vältä keltaiset hiukset tällä oppaalla!


Mitä oikeastaan on hopeashampoo ja hopeahoitoaine? Ja kuinka niitä käytetään? Tässä artikkelissa kerron sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää vaalentavasta shampoostaja hopeahoitoaineesta, joten kannattaa lukea eteenpäin!

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Olet varmasti kuullut niin hopeashampoosta kuin hopeahoitoaineestakin, olitpa blondi tai et. Mikä on tämä “ihmeaine”, josta kaikki puhuvat ja mikä on siinä on niin erikoista? Ehkä oletkin kokenut keltaiset hiukset vaalennuksen jälkeen tai ollut liian kiireinen mennäksesi kampaajalle piristämään hiusväriä? Tällaisissa tilanteissa vaalentava shampoo ja hopeahoitoaine tulevat tarpeeseen!

Mitä ovat hopeashampoo ja hopeahoitoaine?

Monet asiat voivat vahingoittaa hiusta ja hiusväriä: UV-säteily, kloori, mineraalipitoinen hanavesi ja lista senkun jatkuu. Oletko sinä vaaleahiuksisena kokenut oranssit tai keltaiset hiukset värjäyksen ja vaalennuksen jälkeen?

Sekä hopeashampoo että hopeahoitoaine sisältävät violetteja ja sinisiä pigmenttejä, jotka auttavat pitämään oranssit ja keltaiset hiukset mahdollisimman kaukana. Violetti on myös väriympyrässä oranssin vastakohta, mikä tarkoittaa, että violetti pigmentti vaalentavassa shampoossa ja hopeahoitoaineessa todella pitää ei-toivotut sävyt kaukana. Toisinsanoen violetti pigmentti neutralisoi keltaiset hiukset, ja niiden lämpimän sävyn, ja auttaa palauttamaan kauniin kiillon vaaleisiin hiuksiin. Jos sinua siis vaivaa oranssit tai keltaiset hiukset, ovat hopeashampoo ja hopeahoitoaine erinomainen apu!

Kuka voi käyttää hopeashampoota ja hopeahoitoainetta?

Vaalentavaa shampoota ja hopeahoitoainetta voivat käyttää sekä vaaleahiuksiset, että harmaahiuksiset. Hiukset voivat olla värjätyt, vaalennetut tai ihan luonnostaan vaalean väriset!

Jos sinulla on esimerkiksi vaalennuksen jälkeen keltaiset hiukset, tai jos haluat raikastaa vaaleaa hiusväriä ihan muuten vain, sopivat hopeashampoo ja hopeahoitoaine juuri sinulle! Vaalentava shampoo ja hopeahoitoaine raikastavat myös raitoja, ombrea tai balayage-värjäystä. Hyvä hopeashampoo on täydellinen työkalu vaalean ja raikkaan hiusvärin saavuttamiseksi.

Ennen ja jälkeen kuvat: vaalentava shampoo ja hopeahoitoaine

Alempana voit tarkastella ennen ja jälkeen kuvia. Malli on käyttänyt HairLust Hair Growth & Repair For Blondes tuotteita.

hairlust hair growth repair for blondes

Mitä ainesosia hopeashampoossa ja hopeahoitoaineessa tulisi olla?

Ollaanpa rehellisiä! Ainesosaluettelot ja tuoteselosteet voivat olla todellinen painajainen, jos ei tiedä kemiallisia ja latinankielisiä termejä kasveille ja muille ainesosille. Ja kuka todella lukee shampoopullon tuoteselosteen ennen kassalle menoa?

Mutta mitä maagisia ainesosia sinun tulisi kuitenkin etsiä vaalentavan shampoon ja hopeahoitoaineen kyljestä? Kerron ne seuraavaksi!

Todella hyvä hopeashampoo sisältää tietysti violetteja väripigmenttejä, jotka raikastavat hiusväriä ja korostavat hiusvärin kylmiä sävyjä. Useimmiten hopeahiustuotteissa käytetään pigmenttiä nimeltä CI 60730.

Yksinkertaisesti selitettynä CI 60730 on violetti väripigmentti, joka neutralisoi keltaiset hiukset ja poistaa lämpimiä sävyjä. Näin se siis tuo esille kylmiä ja hopeaisia sävyjä vaaleissa ja hopeissa hiuksissa. Voisi sanoa, että CI 60730 on siis hopeahoitoaineen sekä -shampoon välttämätön ainesosa.

Väripigmentit hoitavat hiusten vaaleaa väriä, mutta on tärkeää, että hopeashampoo ja hopeahoitoaine sisältävät myös hiuksia hoitavia ainesosia. Vaaleat hiukset, erityisesti värjätyt, tarvitsevat tavallisempaa huolellisempaa hoitoa ja huomiota, sillä kemikaalinen käsittely haurastuttaa ja heikentää hiusta.

Sen lisäksi, että vaalentava shampoo ja hopeahoitoaine auttavat välttämään keltaiset hiukset, on aina hyvä idea valita tuotteita, joissa on hiusta ja hiuspohjaa hoitavia ainesosia. Itse valitsen tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi ihmeaine Aloe Veraa, sillä se hoitaa sekä hiuksia, että päänahkaa. Aloe Vera on kasvi, joka sisältää runsaasti hyviä entsyymejä, mineraaleja, aminohappoja ja vitamiineja. Nämä ylläpitävät tehokkaasti hiuspohjan luontaista pH-tasapainoa, taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja ja suojelevat hiussoluja, jolloin ravintoaineet ja kosteutus pääsevät hoitamaan hiusta.

Myös mustikka- ja mangoseerumi ovat ainesosia, joita hyvä hopeashampoo sisältää. Nämäkin ainesosat kosteuttavat, hoitavat ja silottavat. Lakritsijuuriuute taas tasapainottaa hiuspohjaa ja hoitaa kemiallisista käsittelyistä ärtynyttä ihoa.

Tarkistan myös aina, että vaalentava shampoo ja hopeahoitoaine - sekä muut kauneudenhoitotuotteeni - sisältävät ekologisia ainesosia ja ovat vegaanisia. Onneksi HairLust kehitti hopeashampoon ja hopeahoitoaineen nämä arvot mielessä, joten minun ei tarvitse olla huolissani, että eläimiä tai luontoa olisi vahingoitettu minun hiustenhoitoni vuoksi. Voit lukea lisää luonnonkosmetiikka shampoosta artikkelistani.

Kuinka hopeashampoota ja hopeahoitoainetta tulisi käyttää?

Tuotteesta riippuen vaalentavaa shampoota ja hopeahoitoainetta voi käyttää jokapäiväisessä hiustenpesurutiinissa tai esimerkiksi vain kerran kuussa antamaan lisäboostia hiusvärille. Jotkus shampoot ovat niin vahvoja, että niitä ei kuulukaan käyttää, kuin kerran pari kuukaudessa, tai muuten ne haurastuttavat hiuksia.

Aikaisemmin käytin näitä edellämainittuja, huippuvahvoja tuotteita noin kerran kuussa vaaleisiin, värjättyihin hiuksiini. Hiukseni kuitenkin haurastuivat, kuivuivat ja latvoihin tuli hurjaa vauhtia kaksihaaraisia. Lopetin siis vahvat kemikaalihoidot kokonaan ja siirryin ekologisiin, hellävaraisiin tuotteisiin, jotka kuitenkin pitävät keltaiset hiukset kaukana. Esimerkiksi HairLust Hair Growth & Repair For Blondes - sarja on aivan huipputehokas hiuksilleni. Sarjan hopeashampoo ja hopeahoitoaine poistavat värjätyistä hiuksistani lämpimiä sävyjä hoitaen niitä samalla. Tämä on erittäin hyvä hopeashampoo, se on vegaaninen ja sisältää todella paljon ekologisia ainesosia, joita aiemmin mainitsin.

Nyt kerron, kuinka juuri näitä tuotteita tulisi käyttää, kun peset hiuksiasi!

How to:

1. Pese hiukset hopeashampoolla kahdesti. Ensimmäisessä pesussa shampoo hierotaan erityisesti hiuspohjaan ja hiusten tyveen. Tämän pesun tarkoituksena on  poistaa kaikki tuotejäämät ja lika. Shampoo ei vaahtoudu tässä pesussa kovin paljoa.

2. Toisella pesukierroksella levitä shampoo myös hiusten latvoihin ja anna hiuspohjallesi kunnon hieronta. Nyt shampoon tulisi vaahtoutua runsaasti. Tämä tarkoittaa, että hiukset ovat puhtaat, saavat hyvin happea ja ne ovat valmiina vastaanottamaan hopeahoitohoitoaineen hoitavan vaikutuksen. Huuhdo hiukset lopuksi lämpimällä vedellä ja pese shampoo pois huolellisesti.

3. Viimeistele pesu hoitoaineella. Levitä ja hiero varovasti hoitoaine pyyhekuiviin hiuksiin niiden koko pituudelta ja anna sen vaikuttaa noin 1-3 minuuttia.

4. Huuhdo hoitoaine huolellisesti ja kuivaa hiukset hiuspyyhkeellä. Suosittelen ehdottomasti tätä hellävaraista, bambusta valmistettua hiuspyyhettä! Pese hiukset noin 3-4 kertaa viikossa, tai tarpeen mukaan. Hiustenpesu rasittaa hiuksia ja hiuspohjaa, sillä hiukset ovat erityisen hauraat, kun ne ovat märät, ja shampoo huuhtoo ihon luonnollisia öljyjä hiuspohjasta pois. Näistä syistä hiustenpesua tulisi rajoittaa mahdollisuuksien mukaan.

5. Viimeistele pesu aina hoitoaineella! Hopeahoitoaine sulkee hiussolut pesun jälkeen ja näin hiukset ovat valmiina päivän käsittelyyn!

6. Nauti ihanista, hyvinhoidetusta ja vaaleista hiuksistasi! Kiitä hopeashampoota ja hopeahoitoainetta!

Alapuolelta löydät videon, jossa annamme vielä lisää vinkkejä HairLust hopeatuotteiden käyttöön!

Minun 3 parasta vinkkiäni: neuvoja hopeatuotteiden käyttöön

Käytän itse vaalentavaa shampoota ja hopeahoitoainetta usein ja paljon, sillä omaan värjätyt hiukset, jotka olisivat keltaiset hiukset ilman näitä tuotteita. Vaikka hyvä hopeashampoo hoitaakin hiusta, niin minulla on silti muutama lisävinkki, kuinka pidät hiuksesi loistavassa kunnossa.

Hoitava hiusmaski on aina hyvä idea- erityisesti jos käytät mitä tahansa vaalentavaa shampoota ja hopeahoitoainetta. Olitpa sitten luonnollisesti vaaleahiuksinen tai värjäsit hiuksia, minun neuvoni on, että kannattaa investoida hoitavaan hiusmaskiin, joka sopii tarpeisiisi. Hyvä hiusmaski vahvistaa hiuksia sisältäpäin ja tekee niistä vahvemmat ja terveemmät. Jos käytät hopeashampoota ja hopeahoitoainetta, hiusmaski on aivan must. Itse käytän Hair Growth & Protection Hair Mask hiusmaskia noin kerran viikossa hiustenpesun yhteydessä, ja täydennän tätä hoitoa vielä Protein Reconstructor hiusmaskilla kerran pari kuukaudessa. Viimeksi mainittu on todellinen hengenpelastaja, jos käyttää hopeashampoota ja hopeahoitoainetta. Voit lukea artikkelistamme miksi on tärkeää saadaproteiinia hiuksille, niin ymmärrät lisää, miksi ne ovat niin tärkeitä. Molemmat mainitsemani tuotteet sopivat kaikille hiusten väristä ja laadusta riippumatta.

Näe pehmoisia unia bambusta…Yksi life-hack, jonka opin viime vuonna, oli bambun käyttö lakanoissa, erityisesti tyynyliinoissa. Vaihdoin vanhat puuvillatyynyliinani bambusta valmistettuihin tyynyliinoihin, enkä ole kertaakaan herännyt pörröisten tai takkuisten hiusten kanssa. Bambu on uskomattoman pehmeä ja hellävarainen materiaali, niin hiuksille kuin ihollekin. Samalla saat arkipäivään pientä luksusta! Bambutyynyliinat ovat nykyään minulle aivan korvaamaton tuote, ja vannon Pure Bamboo Pillowcase tyynyliinojen nimeen. Näin myös hiukseni saavat hyvät yöunet, vaikka käytänkin hopeashampoota ja hopeahoitoainetta.

Selvitä takut varoen! Kiinnitä huomiota, millaisella hiusharjalla harjaat hiuksiasi. Osa hiusharjoista on todella kuluttavia hiuksille ja ne repivät hiuksia enemmän, kuin selvittävät niitä. Aikaisemmin en oikeastaan ajatellut asiaa, mutta nykyään käytän ainoastaan wet brush - hiusharjaa, jos haluan harjata kosteat hiukseni ja muutoin bambusta valmistettua hiusharjaa. Niin Detangle Wet Brush kuin Bamboo Hairbrush-hiusharjat löytyvät kaapistani, ja niillä hiusten selvittäminen ja stailaus sujuvat kuin leikki. Pssst! Wet Brush - hiusharjalla voi myös helposti levittää hiusnaamion kosteisiin hiuksiin!

Vältä näitä virheitä!!

Usko minua, kun sanon, että olen mokannut useampaan kertaan hopeashampoota ja hopeahoitoainetta käyttäessäni. Se todella on mahdollista. Siksi keräsinkin tähän “What not to do” - listan, jossa käyn läpi pahimmat virheet, joita voit tehdä.Lue eteenpäin, niin kerron!

Tärkein neuvoni on, että älä jätä vaalentavaa shampoota tai hopeahoitoainetta hiuksiin liian pitkäksi aikaa. Se aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Hiukset voivat kuivua, ja ne rasittuvat paljon. Monet ajattelevat, että vaikutus tehostuu, jos vaalentavan shampoon ja hopeahoitoaineen jättää hiuksiin pidemmäksi aikaa. Näin ei kuitenkaan ole, keltaiset hiukset eivät katoa pidemmän vaikutusajan myötä, vaan huolellisen hoidon seurauksena. Myös tästä syystä kannattaa investoida hyvään hopeashampooseen ja -hoitoaineeseen, joita voi käyttää jokaisessa hiustenpesussa. Hyvä hopeashampoo korjaa hiusten väriä samalla hoitaen hiuksia. Valitse hyvä hopeashampoo, niin et vaaranna hiustesi kuntoa, mutta huolehdit kuitenkin vaaleasta hiusväristäsi ja vältät keltaiset hiukset.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, tarkistan aina, mitä ainesosia kauneudenhoitotuotteeni sisältävät. Joitakin ainesosia suosin, ja toisia tietysti välttelen. Suosittelen välttämään erityisesti tuotteita, jotka sisältävät SL-sulfaatteja, kuten SLS:ää tai SLES:ää. Nämä aineosat kuivattavat ja ärsyttävät hiuspohjan herkkää ihoa. Vältä myös parabeeneja ja ftalaatteja, jotka saattavat häiritä kehosi normaalia hormonitoimintaa. Shampoon ja hoitoaineen ei myöskään tulisi sisältää silikoneja, sillä ne on todella vaikea pestä pois hiuksista, ja pidemmällä juoksulla ne vain kuivattavat hiuksiasi. Hyvä hopeashampoo ei näitä aineita sisällä, mutta pitää hiuksesi kuitenkin kiiltävinä ja kauniina. Tästä artikkelista voit lukea, miksi sulfaatiton shampoo on erinomainen hiuksillesi.

Tässä oli nyt koottuna kaikki vinkkini ja tietoni hopeashampoosta ja hopeahoitoaineesta. Hyvästele siis keltaiset hiukset ja toivota tervetulleeksi kiiltävät, terveet ja kauniit vaaleat kutrit! Nauti hopeashampoon ja hopeahoitoaineen tuomasta kauniista väristä, mutta älä unohda huolehtia hiustesi hyvinvoinnista!

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


1 kommentti


  • Krista

    Oon nyt käyttänyt näitä joku pari kertaa, ja pakko sanoo et ihan paras hopeashampoo ikinä. Mul on aina ollut blondatut hiukset, ja kampaajalla on saanu juosta niinku joka toinen viikko. Nyt ei neää tarvii, tää pitää sen täydellisen, kiiltävän, hopeisen blondin hiusäsvyn yllä <3


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.