Luonnonkosmetiikka shampoo - parempia valintoja hiuksillesi


Luonnonkosmetiikka shampoot ja hoitoaineet ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan hurjasti, sillä luonnonkosmetiikka shampoot ovat parempia niin hiuksille, iholle kuin ympäristöllekin. Mutta mikä tekee luonnonkosmetiikka shampoosta niin paljon paremman kuin tavallisesta? Ja mikä on ECOCERT-sertifikaatti? Tässä artikkelissa käyn läpi kaikki tärkeimmät faktat, ja kerron omat vinkkini.

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Luonnonkosmetiikka on viime vuosina kirinyt niin sanotun tavallisen kosmetiikan rinnalle niin ihonhoidossa, kuin hiustenhoidossakin. Luonnonkosmetiikka shampoo ja luonnonkosmetiikka hoitoaine löytyvät jo monien kylpyhuoneista vakiotuotteina. Luonnonkosmetiikka shampoot ovatkin jo yleistyneet siinä määrin, että nykyään voi olla hankala löytää itselle sopiva tuote kauppojen runsaasta tarjonnasta.

Suosittelen siis lukemaan pidemmälle, koska tässä artikkelissa kerron, miksi sinun kannattaisi suosia ja valita luonnonkosmetiikka hiustuotteet. Esittelen yleisesti myös luonnonkosmetiikan ja normaalin kosmetiikan eroja, ja kerron luonnonkosmetiikka sertifikaattien yksityiskohdista.

Mitä luonnonkosmetiikka shampoo sisältää?

Luonnonkosmetiikka on viime aikoina kerännyt paljon huomioita osakseen mediassa ja kaupoissa, sillä ihmiset kiinnostuvat jatkuvasti enemmän siitä, mitä tuotteita he käyttävät kauneudenhoidossa.

Mitä luonnonkosmetiikka hiustuotteet siis ovat, ja miksi kannattaa valita luonnonkosmetiikka? Lue eteenpäin, niin kerron lisää ja jaan omat vinkkini hyvään luonnonkosmetiikka shampooseen ja luonnonkosmetiikka hoitoaineeseen!

Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat tuotteita, joiden ainesosat ovat peräisin luonnosta sekä luonnollisista lähteistä. Usein näitä luonnollisia ainesosia on käytetty vuosituhansia, ja ne ovat turvallisia niin ihmisille kuin eläimillekin. Luonnonkosmetiikkatuotteet eivät siis sisällä aineita, jotka vahingoittaisivat luontoa tai sinun terveyttäsi. Lisäksi luonnonkosmetiikkaa käyttämällä ihon ja hiusten sekä ympäristön kemikaalikuorma vähenee. Eli valitsemalla luonnonkosmetiikka shampoon, teet hyvää sekä itsellesi, että ympristöllesi!

Jotta tuote voidaan luokitella sertifioiduksi luonnonkosmetiikaksi, on tuotteen oltava sertifioitu luonnonkosmetiikkaorganisaation toimesta (esimerkiksi ECOCERT sertifikaatti tarkoittaa, että tuote on luonnonkosmetiikkaa). Miksi sitten valita luonnonkosmetiikka shampoo tavallisen sijaan? Luonnonkosmetiikka shampoo on tavallista, synteettistä shampoota hellempää, hoitavampaa ja tehokkaampaa, sillä ne eivät sisällä hiuksia vahingoittavia tai niille vaarallisia ainesosia.

Luonnonkosmetiikka shampoot eivät esimerkiksi sisällä hiuksille haitallisia SL-sulfaatteja, parabeeneja, ftalaatteja tai muita synteettisiä, hiuksille haitallisia ainesosia tai kemikaaleja. Nämä ainesosat muun muassa kuivattavat päänahkaa turhaan tai ne saattavat luoda illuusion terveistä hiuksista ja saavat ne näyttämään sileämmiltä, vaikka niillä ei oikeastaan ole mitään tekemistä hiusten hoitamisen kanssa. SL-sulfaattien ja parabeenien välttely on monelle suurin syy siirtyä käyttämään luonnonkosmetiikka shampoota.

Luonnonkosmetiikka shampoo & luonnonkosmetiikka hoitoaine

Monet meistä käyttävät niin shampoota, kuin hoitoainettakin lähes päivittäin. Oletko kuitenkaan koskaan perehtynyt tarkemmin, mitä shampoosi ja hoitoaineesi todella sisältävät? Tiedätkö, mitä shampoon ja hoitoaineen aineosat oikeasti tekevät ihollesi ja hiuksillesi? Hoitaako shampoosi hiuksiasi kuten toivoisit?

Useimmat meistä ajattelevat, että shampoo on tehokas, kun se vaahtoaa ja siksi monet ovatkin hieman epäileväisiä luonnonkosmetiikka shampoon suhteen, sillä luonnollisten ainesosien takia ne myös usein vaahtoavat vähemmän. Vaahtoutvuudella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä pesevyyden ja tehokkuuden kanssa. Siksi suosittelenkin aina olemaan ennakkoluuloton ja kokeilemaan luonnonkosmetiikka shampoota – voin taata, että näet eron pidemmän kokeilun jälkeen ja hiuksesi kiittävät varmasti! Muistathan, että luonnonkosmetiikka shampoota, kuten muitakin kosmetiikkatuotteita, on käytettävä ainakin muutaman kerran, ennenkuin loputuloksesta voi todella olla varma. Hiukset ja keho tarvitsevat usein hieman aikaa tottuakseen uusiin tuotteisiin ja uusiin ainesosiin. Luonnonkosmetiikka shampoon on myös pestävät vanhat shampoo jäämät pois hiuksista, ennenkuin sen omat, hyvt ainesosat pääsevät vaikuttamaan. Tässä saattaa kestää muutaman pesun verran, ja siksi luonnonkosmetiikka shapoota on usein käytettävä pidemmän aikaa, ennen kuin lopputuloksesta voi todella päätellä mitään.

Shampoot koostuvat pääasiassa vedestä sekä tensideistä, eli pinta-aktiivisista, pesevistä aineista. Näin ollen tensidien laadukuudella todella ON väliä. Useimmissa synteettisen kosmetiikan hiustenhoitotuotteissa käytetään liian vahvoja tensidejä, jotka pesevät hiuspohjasta myös kaikki luonnolliset ja terveelliset öljyt pois. Ne jättävät jälkeensä liian pestyn ja kuivan päänahan, joka kompensoi kuivuutta rasvoittumalla todella nopeasti. Siksi luonnonkosmetiikka shampoo on huomattavasti parempi vaihtoehto, mikäli haluat säilyttää hiuksesi sekä päänahkasi terveinä, sillä pesevät ainesosat ovat hellempiä, eivätkä pese pois ihon omia, tärkeitä luonnollisia öljyjä. Oma suosikkini on ECOCERT-sertifioitu ECOCERT - sertifioitu HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, joka on hellävarainen, mutta tehokas. Lisäksi se jättää hiukset aivan ihanan tuoksuisiksi!

Hyvää luonnonkosmetiikka hoitoainetta saattaa joutua hetken etsimään, sillä toisinkuin shampoon kohdalla, hoitoaineiden tarjonta ei ole vielä yhtä suurta kuin luonnonkosmetiikka shampooiden. Tämä johtuu siitä, että hoitoaineen tarkoituksena on viimeistellä hiukset ja siloittaa niitä. Usein tämä tehdään silikonien avulla, mutta luonnonkosmetiikka hiustuotteissa silikonia halutaan vältellä. Mutta ekhotan etsimään itselle sopivan luonnonkosmetiikka hoitoaineen, sillä se on paljon synteettistä hoitoainetta hoitavampaa. Luonnonkosmetiikka hoitoaineen avulla saat luonnollisen terveet ja kiiltävät hiukset ilman haitallisia silikoneja.

Olen itsekkin kokeillut monia luonnonkosmetiikka shampoota ja luonnonkosmetiikka hoitoaineita. Hetki sitten löysin oman suosikkini ECOCERT-sertifioidusta HairLust Hair Growth & Repair Conditioner luonnonkosmetiikka hoitoaineesta, jota voin suositella lämpimästi kokeilemaan. Olen kokenut sen erittäin hoitavaksi kuitenkaan latistamatta hiuksia (plussana myös se, että se sisältää hiusten normaalia kasvua stimuloivia ainesosia!) Hoitoaine kuuluu samaan sarjaan yllämainitun luonnonkosmetiikka shampoon kanssa.

Luonnonkosmetiikan hyödyt hiuksille

Nyt kun olet toivottavasti saanut hieman enemmän infoa, mitä luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat ja mitä ne sisältävät, kerron lisääm mitä hyötyjä luonnonkosmetiikka hiustuotteet tarjoavat. Hoitavat vaikutukset hiuksille ovat huomattavia, ja samalla tulee myös tehtyä hyvää ympäristölle. Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat siis win-win tilanne niin hiusten, kuin ympäristön kannalta.

Alla muutamia erinomaisia syitä siirtyä käyttämään niin luonnonkosmetiikka shampoota kuin luonnonkosmetiikka hoitoainettakin:

Terveemmät hiukset – kuten aiemmin mainittu, monet synteettiset aineet eivät oikeasti edistä hiusten terveyttä. Käyttämällä luonnonkosmetiikka shampoota ja luonnonkosmetiikka hoitoainetta ravitset hiuksiasi tehokkaasti ja tarjoat niille parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet sekä ravinteet. Kukapa meistä ei unelmoisi terveistä ja tuuheista hiuksista?

Ympäristö – meillä on vain yksi maapallo, ja valitettavaa on, että olemme jo tuhonneet sitä liikaa huonoilla valinnoillamme. Ottamalla siis käyttöön luonnonkosmetiikka shampoon ja luonnonkosmetiikka hoitoaineen teet hyvää ympäristölle. Pienilläkin teoilla voi olla aivan valtavan suuri vaikutus!

Kemikaalien määrä vähenee – tämä hyöty tuskin selittelyjä kaipaa! Valitsemalla luonnonkosmetiikka shampoon laitat vähemmän kemikaaleja kehoosi, mikä puolestaan edistää terveyttäsi. Myös luonto kiittää!

Sopii kaikille – luonnonkosmetiikka hiustuotteet sopivat useimmille hiustyypeille, sillä hiukset ja iho mukautuvat ja tottuvat helposti sekä nopeasti luonnonkosmetiikka shampoon luonnollisiin ainesosiin. Tämä saattaa viedä hieman enemmän aikaa luonnonkosmetiikka hoitoaineen kohdalla, mutta lupaan, että olet tyytyväinen vaihdettuasi! Hiuksesi, kehosi ja ympäristösi kiittävät.

Luonnonkosmetiikka hiustuotteet – vinkit

Olen itse suosinut luonnonkosmetiikka shampoota hiustenhoitorutiinissani jo muutamia vuosia, ja annan tässä parhaat vinkkini sen käyttöön. Let’s face it – uusien tuotteiden löytäminen voi olla todella hankalaa ja aikaavievää, mutta niiden käyttöönotossa voi kulua vieläkin pidempään, jos ohjeet eivät ole tarpeeksi selkeät. Nappaa siis tästä omat 3 lempivinkkiäni, kuinka löytää helposti luonnonkosmetiikka hiustuotteet juuri sinulle ja kuinka käyttää niitä mahdollisimman tehokkaasti!

1. Ole kärsivällinen: kun siirryt synteettisistä hiustenhoitotuotteista luonnonkosmetiikkaan, hiuksesi tarvitsevat aikaa luonnonkosmetiikka shampooseen ja tuotteisiin sopeutumiseen. Lisäksi hiuksesi käyvät läpi ”detox-vaiheen”, jossa ne rasvoittuvat hetkellisesti hieman enemmän kuin normaalisti. Tämä on kuitenkin vain merkki siitä, että hiuksesi totuttelevat uuteen luonnonkosmetiikka shampooseesi. Tilanne myös usein korjaantuu nopeasti, ja tämän hieman ikävämmän vaiheen jälkeen hiuksesi ovat uskomattoman kiiltävät eivätkä ne enää rasvoitu kuten ennen!

2. Kokeile eri tuotteita sekä tuotesarjoja: kuten me kaikki, myös hiuspohjamme sekä hiuslaatumme reagoivat eri tavoin eri ainesosiin. Se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi juuri sinulle, sillä olemme kaikki yksilöitä. Oma vinkkini hyvään luonnonkosmetiikka shampooseen ja luonnonkosmetiikka hoitoaineeseen on HairLustin Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner-kombo, jota olen itse käyttänyt nyt jonkin aikaa, ja todennut sen olevan paras mahdollinen juuri omille hiuksilleni. Nämä ovat myös monen ystäväni suosikki luonnonkosmetiikka shampoo ja hoitoaine!

3. Muiden tuotteiden tärkeys: jos käytät luonnonkosmetiikka shampoota ja luonnonkosmetiikka hoitoainetta, muista muokata myös muu hiusrutiinisi näihin tuotteisiin sopivaksi. Esimerkiksi käyttämäsi hiusnaamion ja muotoilutuotteiden tulisi myös olla luonnonkosmetiikkaa, sillä muuten kumoat käyttämäsi shampoon ja hoitoaineen hyvän ja hoitavan vaikutuksen. Vinkkinä sertifioidusti ekologisesta hiusmaskista erinomainen HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask-hiusnaamio, jolla on siis ECOCERT sertifikaatti ja lisäksi se on vegaaninen.

Miksi valita ECOCERT - sertifikaatti?

Luonnonkosmetiikka shampoot ovat sertifioitua kosmetiikkaa, ja erilaisia sertifikaatteja on monia. Itse suosin ECOCERT - sertifikaattia, sillä se on Euroopan suurin sertifikaattien tarjoaja, joten heillä on loistava asintuntemus ekologisuudesta ja ekologisesti sertifioiduista tuotteista. Käyttämällä ECOCERT - sertifikaatti tuotteita tiedän, että tuotteet ovat turvallisia sekä laadukkaita, eivätkä vahingoita ympäristöä tai eläimiä. Lisäksi ECOCERT sertifikaatti tuotteet ovat useimmiten myös vegaanisia.

Itse aiemmin mainitsevani ja käyttämäni HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner ovat ECOCERT Greenlife sertifioituja, ja niillä COSMOS Organic merkki, mikä tarkoittaa, että vähintään 95% tuotteen kasviperäisistä ainesosista on oltava luonnollista alkuperää. Lisäksi vähintään 20% lopullisista aineosista on oltava ekologisia eli ekologisesti tuotettuja (10% huuhdeltavista ainesosista). Viimeiseksi, vähintään 95% luonnollisista öljyistä ja uutteista on oltava luonnollista alkuperää. Tämä tarkoittaa, että tuote koostuu todella luonnollisista ainesosista, jotka tarjoavat tärkeitä ja puhtaita ravinteita hiuksillesi.

Toivottavasti sait tästä hieman lisää infoa, miksi luonnonkosmetiikka shampoo ja hoitoaine ovat minun ykkösvalintani, ja miksi suosittelen myös sinua kokeilemaan niitä. Jos haluat lukea hieman lisää SL-sulfaatittoman shampoosta, suosittelen myös kurkistamaan artikkeliin, jonka kollegani on kirjoittanut hyödyistä, joita sulfaatiton shampoo tarjoaa.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


4 kommenttia


 • Senja

  Kannattaa siirtyä luonnonkosmetiikkaan kyllä ihan kaikessa suhteessa, mulla ei ole hiukset tai iho koskaan voineet paremmin. Keho ei mitään kemikaaleja tarvitse puhdistuakseen, vaan luonnosta löytyy kaikki hyvä mitä me tarvitaan! Iso suositus! Oma keho on tykännyt ihan 100%sesti


 • Raili

  Minä olen itse käyttänyt näitä Hairlust tuotteita, kun lahjaksi sain. Ja en yleensä mitään suosittele, mutta nyt olen kyllä kääntynyt luonnonkosmetiikan puoleen! keho ja luonto kiittävät kun näitä tämmöisiä luonnonkosmetiikka juttuja käyttää!


 • Ella-Maria K.

  Todella kiinnostava juttu luonnonkosmetiikasta, sillä vaikka luonnonkosmetiikkatuotteita on paljon saatavilla, niin tuntuu, ettei shampoista ja hoitoaineista ole niin paljon tietoa saatavilla. Olen myös itse käyttänyt luonnonkosmetiikka hiustuotteita pidemmän aikaa ja en voi muuta kuin suositella niin vaihtoa kuten ylempikin kommentoija 👍Tämän luettuna aloin kiinnostumaan myös tämän HairLustin tuotteista ja seuraavaksi voisinkin kokeilla niitä…


 • Anniina

  Tosi hyvää infoa ja voin todellakin allekirjoittaa kaikki hyödyt, joista luonnonkosmetiikan kanssa puhutaan :-) Oon itse käyttänyt luonnonkosmetiikan hiustuotteita jo pidemmän aikaa ja omat hiukseni eivät koskaan ole olleet paremmassa kunnossa – joten kaikille ketkä ikinä miettivät synteettisestä kosmetiikasta pois siirtymistä, voin itse ainakin läpimästi suositella!


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.