Luonnonkosmetiikka hiustuotteet: parempia valintoja hiuksillesi


Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat juuri nyt erityisen pinnalla, sillä ne ovat parempia niin hiuksillesi, ihollesi kuin ympäristölle. Mitä luonnonkosmetiikka hiustuotteet oikeastaan sisältävät ja miksi ne ovat parempia hiuksillesi? Tai oletko miettinyt, mikä on ECOCERT sertifikaatti? Tässä artikkelissa käyn läpi tärkeimmät faktat ja vinkit tuotteisiin sekä niiden käyttöön liittyen.

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Luonnonkosmetiikka on viimevuosina kirinyt synteettisen kosmetiikan rinnalle niin ihonhoidossa, kuin hiustenhoitotuotteissa. Luonnonkosmetiikka shampoo ja luonnonkosmetiikka hoitoaine ovat nykyisin jo monen meistä vakiotuotteita. Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat yleistyneet nyt jo siinä määrin, että nykyisin voi olla hankalaa löytää juuri sitä sopivaa tuotetta kaikkien niiden tuhansien joukosta.

Suosittelenkin siis lukemaan pidemmälle, sillä kerron tässä artikkelissa, miksi valita luonnonkosmetiikka hiustuotteet ja mitä eroja niillä on synteettisiin hiustuotteisiin verrattuna.

Mitä luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat?

Luonnonkosmetiikka on viime aikoina kerännyt paljon huomioita osakseen, sillä ihmiset ovat jatkuvat kiinnostuneempia siitä, mitä he kehoihinsa laittavat.

Mitä siis luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat ja miksi niitä kannattaa suosia? Lue pidemmälle niin kerron lisää sekä jaan omat vinkkini hyvään luonnonkosmetiikka shampooseen ja luonnonkosmetiikka hoitoaineeseen!

Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat tuotteita, joiden ainesosat ovat peräisin luonnosta sekä luonnollisista lähteistä. Näitä ainesosia on käytetty vuosituhansia ja luonnolliset ainesosat ovat turvallisia, eivätkä luonnonkosmetiikassa käytetyt aineosat vahingoita luontoa, ihmisiä tai eläimiä. Myös sekä ihon ja hiusten sekä ympäristön kemikaalikuorma vähenee – joten valitsemalla luonnollisia hiustuotteita, et tee hyvää vain itsellesi, vaan myös ympäristölle!

Jotta tuote voidaan luokitella sertifioiduksi luonnonkosmetiikaksi, on tuotteen oltava sertifioitu (mm. ECOCERT sertifikaatti tarkoittaa, että tuote on luonnonkosmetiikkaa). Miksi sitten valita luonnonkosmetiikkaa synteettisen sijasta? Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat synteettisiä tuotteita hellempiä, hoitavampia ja tehokkaampia, sillä ne eivät sisällä hiuksia vahingoittavia tai niille vaarallisia ainesosia.

Luonnonkosmetiikka hiustuotteet eivät sisällä hiuksille haitallisia SL-sulfaatteja, parabeeneja, ftalaatteja tai muita synteettisiä kemikaaleja, jotka luokitellaan haitallisiksi ainesosiksi hiuksille. Nämä ainesosat mm. kuivattavat päänahkaa turhaan tai ne saattavat luoda illuusion terveistä hiuksista ja saavat ne näyttämään terveemmiltä, vaikka niillä ei oikeastaan ole mitään tekemistä hiusten hoitamisen kanssa.

Luonnonkosmetiikka shampoo & luonnonkosmetiikka hoitoaine

Monet meistä käyttävät niin shampoota, kuin hoitoainetta lähes päivittäin. Oletko kuitenkaan koskaan perehtynyt tarkemmin, mitä shampoosi ja hoitoaineesi oikeastaan sisältävät sekä mitä niiden aineosat tekevät niin ihollesi kuin hiuksillesi?

Useimmat meistä ajattelevat, että shampoo on tehokas, kun se vaahtoaa ja siksi monet ovatkin hieman epäileväisiä luonnonkosmetiikka shampoon suhteen, sillä luonnollisten ainesosien takia ne myös usein vaahtoavat vähemmän. Vaahdottuvuudella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä pesevyyden kanssa, ja suosittelenkin aina kokeilemaan luonnonkosmetiikka shampoota pidempään kuin vaan muutaman kerran – voin taata, että näet eron hiuksissasi ja hiuksesi kiittävät!

Shampoot koostuvat pääasiassa vedestä sekä tensideistä, eli pinta-aktiivisista aineista, joten sillä, kuinka laadukkaita tensideitä tuotteissa käytetään, ON väliä. Useimmissa synteettisen kosmetiikan hiustenhoitotuotteissa käytetään liian vahvoja tensidejä, jotka pesevät hiuspohjasta myös kaikki luonnolliset ja terveelliset öljyt pois jättäen jälkeensä liian pestyn päänahan, joka kompensoi kuivuutta rasvoittumalla todella nopeasti. Siksi luonnonkosmetiikka shampoo on huomattavasti parempi vaihtoehto, mikäli haluat säilyttää hiuksesi sekä päänahkasi terveinä, sillä pesevät ainesosat ovat hellempiä, eivätkä pese pois tärkeitä luonnollisia öljyjä. Oma suosikkini on ECOCERT-sertifioitu HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, joka on hellävarainen, mutta tehokas sekä se jättää hiukset aivan ihanan tuoksuisiksi.

Hyvä luonnonkosmetiikka hoitoaine voi hankalaa löytää, sillä toisinkuin shampoon kohdalla, hoitoaineiden tarjonta ei ole vielä yhtä suurta kuin shampoiden. Tämä johtuu siitä, että hoitoaineen tarkoituksena on viimeistellä hiukset ja siloittaa niitä, mikä on hieman hankalampaa ilman silikoneja. Luonnonkosmetiikka hoitoaine on kuitenkin synteettistä hoitavampaa, sekä sen avulla saat luonnollisen terveet ja kiiltävät hiukset ilman haitallisia silikoneja.

Kuitenkin, olen itse kokeillut monia luonnonkosmetiikka hoitoaineita, ja löytänyt sen parhaan, jota voin myös suositella. Suosikkini olen löytänyt ECOCERT-sertifioidusta HairLust Hair Growth & Repair Conditioner luonnonkosmetiikka hoitoaineesta, jota voin suositella lämpimästi kokeilemaan. Olen kokenut sen erittäin hoitavaksi kuitenkaan latistamatta hiuksia (plussana myös se, että se sisältää hiusten normaalia kasvua stimuloivia ainesosia!)

Luonnonkosmetiikan hyödyt hiuksille

Nyt kun olet toivottavasti saanut hieman enemmän infoa, mitä luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat ja mitä ne sisältävät, voin kertoa mitä hyötyjä luonnonkosmetiikka hiustuotteet tarjoavat. Vaikutukset omille hiuksilleni ovat olleet huomattavia sekä samalla tulee myös tehtyä hyvää ympäristölle, joten luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat win-win tilanne niin hiusten, kuin ympäristön kannalta.

Alla muutamia erinomaisia syitä siirtyä käyttämään niin luonnonkosmetiikka shampoota kuin luonnonkosmetiikka hoitoainetta:

Terveemmät hiukset – kuten aiemmin mainittu, monet synteettiset aineet eivät edistä hiusten terveyttä. Käyttämällä luonnonkosmetiikka shampoota ja luonnonkosmetiikka hoitoainetta ravitset hiuksiasi tehokkaasti ja tarjoat niille parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet, sillä kukapa ei unelmoisi terveistä ja pitkistä omista hiuksista?

Ympäristö – meillä on vain yksi maapallo, ja valitettavaa on, että olemme tuhonneet sitä liikaa huonoilla valinnoillamme. Ottamalla siis käyttöön luonnonkosmetiikka hiustuotteet, teet hyvää ympäristölle, sillä jo pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus!

Kemikaalien määrä vähenee – tämä hyöty tuskin selittelyjä kaipaa! Valitsemalla luonnonkosmetiikka hiustuotteet käytät vähemmän kemikaaleja kehoosi, joka puolestaan edistää terveyttäsi.

Sopii kaikille – luonnonkosmetiikka hiustuotteet sopivat useimmille hiustyypeille, sillä luonnolliset ainesosat sopeutuvat helposti jokaisen omaan ihoon sekä hiuksiin. Vaikka tämä saattaa viedä hieman aikaa ja hiuksillasi saattaa kestää tottua erityisesti luonnonkosmetiikka hoitoaineeseen, on se todellakin sen arvoista!

Luonnonkosmetiikka hiustuotteet – vinkit

Olen itse suosinut luonnonkosmetiikkaa hiustenhoidossani jo muutamia vuosia, ja annan tässä parhaat vinkkini sen käyttöön, sillä let’s face it – uusien tuotteiden löytäminen voi olla niin hankalaa sekä aikaa vievää. Nappaa siis tästä omat 3 lempivinkkiäni, kuinka löytää helposti luonnonkosmetiikka hiustuotteet juuri sinulle!

1. Ole kärsivällinen: kun siirryt synteettisistä hiustenhoitotuotteista luonnonkosmetiikkaan, hiuksesi tarvitsevat aikaa uusiin tuotteisiin sopeutumiseen ja usein hiuksesi käyvät läpi ”detox-vaiheen”, jossa ne rasvoittuvat hieman enemmän hetkellisesti, mutta tämä korjaantuu nopeasti ja tämän vaiheen jälkeen hiuksesi ovat uskomattoman kiiltävät eivätkä ne enää rasvoitu kuin ennen!

2. Kokeile eri tuotteita sekä tuotesarjoja: kuten me kaikki, myös hiuspohjamme sekä hiuslaatumme reagoivat eri tavoin eri ainesosiin, joten se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi juuri sinulle. Oma vinkkini hyvään luonnonkosmetiikka shampooseen ja luonnonkosmetiikka hoitoaineeseen on HairLustin Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner-kombo, jota olen itse käyttänyt nyt jonkin aikaa ja todennut sen olevan paras mahdollinen juuri omille hiuksilleni.

3. Muiden tuotteiden tärkeys: muista käyttää myös muita sopivia tuotteita hiustenhoitoon, kuten hiusnaamiota tai muotoilutuotteita, sillä mikäli käytät niin luonnonkosmetiikka shampoota kuin luonnonkosmetiikka hoitoainetta, ei kannata käyttää niiden kanssa synteettisiä muotoilutuotteita tai muita – sillä tekemällä näin kumoat myös shampoon ja hoitoaineen hoitavia vaikutuksia liian vahvoilla muotoilutuotteilla. Vinkkinä erinomainen HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask-hiusnaamio, jolla on myös ECOCERT sertifikaatti.

Miksi valita ECOCERT sertifikaatti?

Luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat sertifioitua kosmetiikkaa ja erilaisia sertifikaatteja on monia. Itse suosin ECOCERT sertifikaattia, sillä se on Euroopan suurin sertifikaattien tarjoaja, sekä siksi, että käyttämällä ECOCERT sertifikaattia, tiedän että tuotteet ovat turvallisia sekä laadukkaita sekä ne eivät vahingoita ympäristöä tai eläimiä, ja ECOCERT sertifikaatti tuotteet ovat useimmiten myös vegaanisia.

Itse aiemmin mainitsevani ja käyttämäni HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner ovat ECOCERT Greenlife sertifioituja, sekä niillä COSMOS Organic merkki, joka tarkoittaa, että vähintään 95% tuotteen ainesosista on oltava luonnollista alkuperää, sekä vähintään 10% pois huuhdeltavista ainesosista on oltava ekologisesti tuotettuja. Tämän lisäksi 20% ainesosista, joita ei huuhdella pois on oltavat ekologisesti tuotettuja. Viimeiseksi, vähintään 95% luonnollisista öljyistä ja uutteista on oltava luonnollista alkuperää. Tämä tarkoittaa, että tuote koostuu todella luonnollisista ainesosista, jotka tarjoavat tärkeitä ja puhtaita ravinteita hiuksillesi.

Toivottavasti sait tästä hieman lisää infoa, miksi luonnonkosmetiikka hiustuotteet ovat valintani ja miksi suosittelen myös sinua kokeilemaan niitä. Jos haluat lukea hieman lisää SL-sulfaatittoman shampoon hyödyistä, suosittelen myös kurkistamaan artikkelin, jonka kollegani on kirjoittanut hyödyistä, joita sulfaatiton shampoo tarjoaa.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


  • Raili

    Minä olen itse käyttänyt näitä Hairlust tuotteita, kun lahjaksi sain. Ja en yleensä mitään suosittele, mutta nyt olen kyllä kääntynyt luonnonkosmetiikan puoleen! keho ja luonto kiittävät kun näitä tämmöisiä luonnonkosmetiikka juttuja käyttää!


  • Ella-Maria K.

    Todella kiinnostava juttu luonnonkosmetiikasta, sillä vaikka luonnonkosmetiikkatuotteita on paljon saatavilla, niin tuntuu, ettei shampoista ja hoitoaineista ole niin paljon tietoa saatavilla. Olen myös itse käyttänyt luonnonkosmetiikka hiustuotteita pidemmän aikaa ja en voi muuta kuin suositella niin vaihtoa kuten ylempikin kommentoija 👍Tämän luettuna aloin kiinnostumaan myös tämän HairLustin tuotteista ja seuraavaksi voisinkin kokeilla niitä…


  • Anniina

    Tosi hyvää infoa ja voin todellakin allekirjoittaa kaikki hyödyt, joista luonnonkosmetiikan kanssa puhutaan :-) Oon itse käyttänyt luonnonkosmetiikan hiustuotteita jo pidemmän aikaa ja omat hiukseni eivät koskaan ole olleet paremmassa kunnossa – joten kaikille ketkä ikinä miettivät synteettisestä kosmetiikasta pois siirtymistä, voin itse ainakin läpimästi suositella!


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.