• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Ongelmana ohuet hiukset? – Vältä näitä huonoja tapoja


Ohuet hiukset saattaa olla harmillinen vaiva. Me olemme koonneet tähän artikkeliin hiustenhoitorutiineja, joita ohut hiuksisen tulisi välttää. Lue lisää, jos haaveissasi on tuuheat ja paksummat hiukset.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Ohuet hiukset saattavat olla seurausta useista eri tekijöistä. Hauraat ja ohuet hiukset voivat johtua geeneistä, ruokailutottumuksista tai hiustenhoitorutiineista, jotka kaikki vaikuttavat hiuskuidun vahvuuteen ja terveyteen. Geeneihin emme toki voi vaikuttaa, mutta hyvä uutinen on se että, muutama pieni muutos elämäntyylissä voi auttaa saavuttamaan paksummat hiukset.

1. Vältä kuumaa vettä

Kuuma vesi kuivattaa hiusta ja voi aiheuttaa hiuksille jatkuvaa kuivuutta, joka puolestaan johtaa hiusten katkeiluun. Kuuma vesi voi lisäksi vahingoittaa luonnollista öljyn tuotantoa hiuksissa ja vaurioittaa päänahassa olevien huokosten öljytasapainoa.

Toimi näin: Jos sinulla on ohuet hiukset, niin ensimmäinen vinkkini on kääntää vesihanaa viileämmälle. Yritä huuhdella shampoo ja hiustenhoitotuotteet viileämmällä vedellä.

2. Vältä lämpölaitteiden aiheuttamia haittoja muotoillessasi hiuksia

Olet varmasti kuullut tämän aikaisemmin, mutta lämpölaitteet kuten suoristusrauta, hiustenkuivaaja, kiharrin jne. tuhoavat hiuksessa olevat proteiinit ja hiusta suojaavan kerroksen. Kun hiusten päällimmäinen kerros on vaurioitunut, hiusten kosteustasapaino järkkyy, jolloin hiuksistasi tulee kuivat ja entistä hauraammat.

Toimi näin: Jos sinulla on ohuet hiukset ja tavoitteenasi on saavuttaa paksummat hiukset kannattaa hiusten muotoiluun tarkoitettuja lämpölaitteita käyttää harkiten. Käytä aina lämmöltä suojaavaa hiusöljyä tai suihketta, joka suojaa hauraat ja ohuet hiukset lämmön aiheuttamilta vaurioilta. Voit esimerkiksi käyttää hyvää kookosöljyä tai hiusöljyä hiuksille.

3. Nopea laihdutuskuuri

Tämän tyyppinen laihdutuskuuri ajaa kehon käyttämään kaiken jäljellä olevan energian kehon oleellisimpiin toimintoihin – kuten sydämen ja aivojen toiminnan ylläpitämiseen, jotta nämä elimet toimisivat normaalisti. Tämä tarkoittaa, ettei energiaa jää enää esimerkiksi hiusten normaalin kasvun ylläpitämiseen. Itse asiassa ohuet hiukset ja hiustenlähtö ovat ensimmäisiä merkkejä henkilön syömishäiriöstä.

Toimi näin: Paksummat hiukset tarvitsevat ravintoa ja rasvahapot ovat hiusten ravintoa. Välttääksesi ohuet hiukset, tulisi sinun syödä terveellisesti monipuolista ravintoa, joka sisältää runsaasti sinkkiä, sekä B-vitamiineja. Hius koostuu pääasiassa proteiinista, joten riittävästä proteiinin saannista on tästä syystä tärkeää huolehtia. Jos sinulla on huonokuntoiset ja ohuet hiukset voit myös hyötyä ravintolisien käytöstä. Voit lukea lisää artikkelistamme Vitamiinit hiuksille, jossa esittelemme hiuksille tärkeimmät vitamiinit.

4. Pidä kosteista hiuksistasi huolta välttääksesi ohuet hiukset

Ohuet hiukset ovat erityisen alttiita vaurioille, kun ne ovat märät. Huolimatta siitä onko sinulla ohuet tai paksummat hiukset, on hiuksen pintaa suojaava kerros paljon heikompi silloin, kun hius on märkä ja erityisesti altis lämmöstä aiheutuville vaurioille. Tästä syystä sinun tulisi olla erityisen hellävarainen, kun harjaat tai kuivaat hiuksiasi.

Toimi näin: Harjaa hiukset ennen niiden huuhtelua ja pesua. Harjaamalla hiukset ensin, ovat hiukset huomattavasti helpommat selvittää pesun jälkeen. Voit myös lisätä hieman kookosöljyä tai muuta öljyä hiuksillesi kun hiukset ovat pyyhekuivat. Suosittelemme käyttämään erityisvalmisteista, bambusta valmistettua mikrokuitupyyhettä ks. HairLustin oma pyyheturbaani.

5. Jos sinulla on ohuet hiukset, vältä hiusten sitomista kireälle ponihännälle

Mikäli haluat välttää vaurioituneet ja ohuet hiukset, tulisi sinun välttää pitämästä hiuksia jatkuvasti kiinni tiukalla ponihännällä tai nutturalla. Tämä sitoo hiukset yhteen ja rasittaa hiusjuuria ja voi vaurioittaa niitä pysyvästi. Tämä voi johtaa jopa alopeciaan, joka on tila, jossa hiusjuuret ovat pysyvästi vaurioituneet, eikä hiuksia saa enää kasvamaan.

Toimi näin: Saavuttaaksesi terveet ja paksummat hiukset, anna hiusten olla vapaana, tai löysällä ponihännällä aina kun se on mahdollista. Mikäli hiukset kiristävät päänahkaasi, ovat ne sidottu aivan liian tiukalle.

6. Ohuet hiukset ja ehkäisypillerit

Ohuet hiukset ja jopa hiustenlähtö saattaa johtua hormonaalisista muutoksista. Ohuet hiukset voivat myös johtua väärästä ehkäisypillerien valinnasta. Pilleri, joka sisältää androgeenia voi aiheuttaa hiustenlähtöä henkilöllä, joka on ”androgeenille” herkkä.

Toimi näin: Saat apua lääkäriltäsi, jos haluat tietää onko sinulla androgeeni ja saadaksesi sinulle sopveltuvat pillerit.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

7. Kutiseva ja hilseilevä päänahka

Hiustenlähtö ja ohuet hiukset saattaa myös aiheutua hilseilevästä ja kutiavasta päänahasta. Jatkuva kutina ja päänahan raapiminen vahingoittaa hiuskuituja, jolloin hiusten kasvualusta on vaurioitunut. Paksummat hiukset voit saavuttaa huolehtimalla päänahkasi hyvinvoinnista.

Toimi näin: Osta shampoo, joka sisältää seleeniä, sinkkipyritionia tai käytä teepuu shampoota. Mikäli tämä ei auta, kysy apua lääkäriltäsi.

8. Vältä kuivashampoota

On totta, että sinun tulisi välttää pesemästä hiuksia shampoolla joka päivä – mutta on väärin ymmärtää, että sinun tulisi korvata tavallinen shampoo kuivashampoolla. Kuivashampoosta jää tuotejäämiä ja nämä yhdessä sulfaatteja, sekä parabeeneja sisältävän shampoon kanssa voi aikojen saatossa tukahduttaa hiusjuuret. Ohuet hiukset saattavat siis aiheutua tukkeutuneista hiusjuurista.

Toimi näin: On ihan normaalia pestä hiukset 2-3 kertaa viikossa. Mikäli käytät muotoilutuotteita, voi tuotejäämät, lika ja öljy tukkia päänahan huokoset. Huolehdi, että peset hiukset aina silloin, kun ne tarvitsevat pesua etenkin, jos sinulla on paksut hiukset, hikoilet paljon tai käytät hiuksissa muotoilutuotteita. Jos sinulla on ohuet hiukset ja paksummat hiukset ovat haaveenasi, niin suosittelen vaihtamaan shampoosi sulfaatittomaan shampooseen. Voit kokeilla HairLustin omaa sulfaatitonta sahmapoota.

9. Vältä suoraa ja voimakasta auringonvaloa

Vaikka et ehkä olisi ahkerin auringonpalvoja, on silti mahdollista, että hiuksesi altistuvat säännöllisesti voimakkaalle auringonvalolle ja UV-säteille. Pitkäkestoinen UV-säteily aiheuttaa hiusten pinnan haurastumista, joka kuivattaa hiuksia. Jos sinulla on ohuet hiukset, niin pyri välttämään suoraa auringon paistetta.

Toimi näin: Kuukausina, jolloin auringonvalo on voimakkaimmillaan tai, jos matkustat etelään on hyvä suojata hiukset hatulla tai aurinkosuojan sisältävällä hiustuotteella. Mikäli sinulla on paksut hiukset, kiedo hiukset kevyelle nutturalle, jotta ne mahtuvat kätevästi hatun suojaan.

10. Ohuet hiukset ja lääkeaineet

Tietyt lääkeaineet tai hormonilisät voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Nämä voivat häiritä hiusten normaalia kasvusykliä ja aiheuttaa siten hiustenlähtöä. Ohuet hiukset voivat siis aiheutua hormonitasapainoa häiritsevistä lääkeaineista.

Toimi näin: Kysy lääkäriltäsi vaihtoehtoista lääkettä, jonka sivuvaikutukset eivät kohdistu hiuksiin.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.