Ongelmana ohuet hiukset? Näin voit saada paksummat hiukset


Ohuet hiukset ovat harmillinen ja suuri ongelma osalle ihmisistä, ja hiusten oheneminen voivat vaikuttaa yllättävän paljon itsevarmuuteen. Tähän artikkeliin olen koonnut hiustenhoitorutiineja, joita tulisi välttää, mikäli omistat ohuet hiukset. Lue pidemmälle, jos haaveissasi on tuuheammat ja paksummat hiukset.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Onko ongelmanasi ohuet hiukset ja haaveiletko saavuttavasi paksummat hiukset? Luettuasi tämän postauksen, olet hieman tietoisempi kuinka vähentää huonoja hiustenhoitotapojasi ja sitä kautta välttää ohuet hiukset.

Ohuet hiukset saattavat olla seurausta useista eri tekijöistä. Hauraat ja ohuet hiukset voivat johtua geeneistä, ruokailutottumuksista tai hiustenhoitorutiineista, jotka kaikki vaikuttavat hiuskuidun vahvuuteen ja terveyteen. Geeneihin emme voi valitettavasti vaikuttaa, mutta hyvä uutinen on se, että muutama pieni muutos elämäntyylissä voi auttaa saavuttamaan paksummat hiukset.

 

1. Vältä kuumaa vettä

Kuuma vesi kuivattaa hiusta ja voi aiheuttaa hiuksille jatkuvaa kuivuutta, joka puolestaan johtaa hiusten katkeiluun. Kuuma vesi voi lisäksi vahingoittaa luonnollista öljyn tuotantoa hiuksissa ja vaurioittaa päänahassa olevien huokosten öljytasapainoa. Saadaksesi paksummat hiukset, kokeile siis hieman viileämpää suihkua.

Toimi näin: jos sinulla on ohuet hiukset, ensimmäinen vinkkini on kääntää vesihanaa viileämmälle. Yritä huuhdella shampoo ja hiustenhoitotuotteet mahdollisimman kylmällä vedellä, sillä se auttaa hiuksen pintaa "sulkeutumaan".

2. Vältä kuumia rautoja

Olet varmasti kuullut tämän aikaisemmin, mutta kuumat raudat ja lämpölaitteet, kuten suoristusrauta, hiustenkuivaaja tai kiharrin tuhoavat hiuksessa olevia proteiineja ja hiusta suojaavaa kerrosta. Kun hiusten päällimmäinen kerros on vaurioitunut, hiusten kosteustasapaino järkkyy, jolloin hiuksistasi tulee kuivat ja entistä hauraammat.

Toimi näin: jos tavoitteenasi on saavuttaa paksummat hiukset, kannattaa hiusten muotoiluun tarkoitettuja lämpölaitteita käyttää harkiten. Käytä aina lämmöltä suojaavia tuotteita, jotka suojaa hauraat ja ohuet hiukset lämmön aiheuttamilta vaurioilta.

3. Ruokavalio & dieetit

Nopeista laihdutuskuureista ei ole hyötyä kenellekkään, sillä ne ovat yleisesti ottaen epäterveellisiä. Tämän tyyppiset laihdutuskuurit ajavat kehon käyttämään kaiken jäljellä olevan energian kehon oleellisimpiin toimintoihin – kuten sydämen ja aivojen toiminnan ylläpitämiseen, jotta nämä elimet toimisivat normaalisti. Tämä tarkoittaa, ettei energiaa jää enää esimerkiksi hiusten normaalin kasvun ylläpitämiseen.

Toimi näin: paksummat hiukset tarvitsevat ravintoa ja rasvahapot ovat parasta ravintoa hiuksillesi. Välttääksesi ohuet hiukset tulisi sinun syödä terveellisesti monipuolista ravintoa, joka sisältää runsaasti sinkkiä sekä B-vitamiineja. Hius koostuu pääasiassa proteiinista, joten riittävästä proteiininsaannista on myös tästä syystä tärkeää huolehtia. Jos sinulla on huonokuntoiset ja ohuet hiukset, voit myös hyötyä ravintolisien käytöstä. Erityisesti biotiini hiusten kasvussa on todettu olevan hyödyllinen ja tehokas vitamiini.

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUST RAVINTOLISIEN AVULLA

hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

Vaaleat hiukset: 1 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Capsules käytön jälkeen. Tummat hiukset: 3 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Capsules Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

4. Pidä kosteista hiuksistasi huolta

Ohuet hiukset ovat erityisen alttiita vaurioille, kun ne ovat märät. Huolimatta siitä, onko sinulla ohuet tai paksummat hiukset, on hiuksen pintaa suojaava kerros paljon heikompi silloin, kun hius on märkä ja erityisen altis vaurioille. Tästä syystä sinun tulisi olla erityisen hellävarainen, kun harjaat hiuksiasi märkänä tai kuivaat niitä.

Toimi näin: harjaa hiukset ennen niiden pesua. Harjaamalla hiukset ensin, ovat hiukset huomattavasti helpommat selvittää pesun jälkeen. Kookosöljy hiuksiin on myös hyvä idea, sillä se hoitaa ja siloittaa hieman hiusten pintaa. Suosittelemme käyttämään myös erityisvalmisteista, bambusta valmistettua mikrokuitupyyhettä, hyvänä esimerkkinä HairLustin oma bambusta valmistettu pyyheturbaani.

5. Kireät kampaukset ja ohuet hiukset

Mikäli haluat estää vaurioituneet ja ohuet hiukset, tulisi sinun välttää pitämästä hiuksia jatkuvasti kiinni tiukalla poninhännällä tai nutturalla samassa kohtaa. Tämä sitoo hiukset yhteen ja rasittaa hiusjuuria ja voi vaurioittaa niitä pysyvästi. Kannattaa erityisesti vältellä hiuslenkkejä, joissa on metallia, sillä metalliosuus rasittaa ja katkoo hiuksia. Liiallinen hiustenlähtö voi johtaa jopa alopeciaan, joka on tila jossa hiusjuuret ovat pysyvästi vaurioituneet, eikä hiuksia saada enää kasvamaan normaalisti.

Toimi näin: saavuttaaksesi terveet ja paksummat hiukset, anna hiusten olla vapaana, löysällä poninhännällä tai letillä aina kun se on mahdollista. Mikäli hiukset kiristävät päänahkaasi, ovat ne sidottu aivan liian kireälle.

6. Ohuet hiukset ja ehkäisypillerit

Ohuet hiukset ja hiustenlähtö saattaa myös johtua hormonaalisista muutoksista. Ohuet hiukset voivat myös johtua vääränlaisesta ehkäisypillereistä. Pillerit, jotka sisältävät androgeenia voivat aiheuttaa hiustenlähtöä henkilölle, joka on androgeenille herkkä.

Toimi näin: ota yhteyttä lääkäriisi, jos haluat tietää onko sinulla androgeeni ja saadaksesi sinulle soveltuvat pillerit.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

7. Kutiseva ja hilseilevä päänahka

Hiustenlähtö ja ohuet hiukset saattavat myös aiheutua hilseilevästä ja kutiavasta päänahasta. Jatkuva kutina ja päänahan raapiminen vahingoittaa hiuskuituja ja juuria, jolloin hiusten kasvualusta vaurioituu. Paksummat hiukset voit saavuttaa huolehtimalla päänahkasi hyvinvoinnista.

Toimi näin: osta shampoo, joka sisältää seleeniä, sinkkipyritionia tai teepuuta. Mikäli tämä ei auta, kysy apua lääkäriltäsi.

8. Vältä kuivashampoota

On totta, että sinun tulisi jokapäiväistä hiusten pesua – mutta on väärin ymmärtää, että sinun tulisi korvata tavallinen shampoo kuivashampoolla. Kuivashampoosta jää tuotejäämiä ja nämä yhdessä sulfaatteja sekä parabeeneja sisältävän shampoon kanssa voivat tukahduttaa hiusjuuret. Ohuet hiukset saattavat siis johtua tukkeutuneista hiusjuurista.

Toimi näin: on ihan normaalia pestä hiukset 2-3 kertaa viikossa. Mikäli käytät muotoilutuotteita, voivat tuotejäämät sekä lika ja öljy tukkia päänahan huokoset. Huolehdi, että peset hiukset aina silloin, kun ne tarvitsevat pesua, hikoilet paljon tai käytät hiuksissa paljon muotoilutuotteita. Jos sinulla on ohuet hiukset ja haaveenasi on paksummat hiukset, niin suosittelen vaihtamaan shampoosi sulfaatittomaan shampooseen. Kosteuttava shampoo, esimerkiksi HairLust Hair Growth & Repair Shampoo toimii hyvänä shampoona mikäli tavoitteenasi on paksummat hiukset.

9. Vältä suoraa ja voimakasta auringonvaloa

Vaikka et ehkä olisi ahkerin auringonpalvoja, on silti mahdollista, että hiuksesi altistuvat säännöllisesti voimakkaalle auringonvalolle ja UV-säteille. Pitkäkestoinen UV-säteily aiheuttaa hiusten pinnan haurastumista, joka kuivattaa hiuksia. Jos sinulla on ohuet hiukset, niin pyri välttämään suoraa auringonpaistetta.

Toimi näin: kuukausina, jolloin auringonvalo on voimakkaimmillaan tai jos matkustat etelään, on hyvä suojata hiukset hatulla tai aurinkosuojan sisältävällä hiustuotteella. Mikäli sinulla on paksut hiukset, jo niiden kietominen nutturalle voi helpottaa.

10. Lääkeaineet ja ohuet hiukset

Tietyt lääkeaineet tai hormonilisät voivat aiheuttaa tai nopeuttaa hiustenlähtöä. Nämä voivat häiritä hiusten normaalia kasvusykliä ja aiheuttaa siten hiustenlähtöä. Ohuet hiukset voivat siis aiheutua hormonitasapainoa häiritsevistä lääkeaineista.

Toimi näin: kysy lääkäriltäsi vaihtoehtoista lääkettä, jonka sivuvaikutukset eivät kohdistu hiuksiin.

Olemme keränneet runsaasti vinkkejä nettisivuillemme. Voit esimerkiksi lukea toisen artikkelimme, jos haluat tietää, kuinka saada tuuheammat hiukset.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


  • Skandityttö

    Siis tää on varmaan jokaisen naisen ja mimmin ongelma, jolla on vähänkään pohjoismaalaiset sukujuuret :D tää maantienharmaa hiirenhäntä ei ole millään keinoilla vielä suostunut paksuuntumaan. Nyt uudet vinkit taas kokeiluun ja ostoskoriin lähti mukaan ainakin vitamiinit ja shampookombo. Kyllä tästä tukasta vielä hieman tuuhemapi saadaan! Vaikka talven kylmä ilma ja pimeys sitä taitaa vastustaakin.


  • Oona

    Mulla on juurikin todella ohuet perus skandinaavisen ohuet hiukset ja olenkin etsinyt vinkkejä, jotta saisin hieman hoidettua niitä joten tämä postaus tuli todellakin hyvään saumaan :)


  • Eeva

    Kivoja vinkkejä, toivottavasti näitä noudattamalla saisin vihdoin hieman vältettyä hiusteni ohenemista :)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.