Ongelmana todella ohuet hiukset? Näin voit saada tuuheammat hiukset


Vaikka hiuksista huolehtiminen saattaa tuntua pinnalliselta, se on kaukana siitä. Todella ohuet hiukset voivat vaikuttaa itsetuntoon, identiteettiin sekä elämänlaatuun. Tähän artikkeliin olen koonnut vinkkejä, joiden avulla ohenevat hiukset voidaan saada kuriin. Lue siis eteenpäin, mikäli unelmoit saavasi tuuheammat hiukset!

Sofie Tidemand

Perustaja, HairLust

Sofie on yksi HairLustin perustajista. Hän on hiusnörtti isolla H:lla, joka rakastaa jakaa hiustenhoitokokemuksensa muiden kanssa. Sofie on kiinnostunut uusimpien hiustrendien, stailausvinkkien ja luonnollisten ainesosien oppimisesta ja testaamisesta, ja hän pyrkii pysymään ajan tasalla alan trendeistä. Parasta mitä hän tietää, on pystyä auttamaan ihmisiä.Lue lisää.

Ohuet hiukset voivat olla seurausta monesta eri tekijästä. Huonot hiusrutiinit, puutteellinen ruokavalio ja vanhemmilta saadut geenit vaikuttavat kaikki hiusten terveyteen ja vahvuuteen. Mutta minulla on hyviä uutisia niille, joilla on todella ohuet hiukset! Muutamilla pienillä muutoksilla ja vinkeillä tuuheammat hiukset ovat aivan sinunkin käsiesi ulottuvilla.

Aluksi autan sinua selvittämään, mihin kategoriaan hiuksesi kuuluvat. Hennot hiukset, kuivat hiukset ja ohuet hiukset vaativat nimittäin eri hiusrutiinit ja erilaista hoitoa. Hiustyypin määrittämisen jälkeen esittelen 10 huonoa tapaa, joista ohenevat hiukset rasittuvat ja vahingoittuvat vain lisää, jotta tiedät, mitä välttää.

Hennot vai ohuet hiukset - Missä ero?

Ennen kuin kerron parhaat neuvot, joilla hoitaa ohuet hiukset kuntoon, kannattaa sinun selvittää, millainen on hiustyyppisi. Ohuet hiukset ja hennot hiukset kaipaavat nimittäin erillaista hoitoa ja huomiota. Tämän jälkeen voimme siirtyä tapoihin, joita sinun kannattaa välttää, mikäli ohenevat hiukset ovat sinulle ajankohtainen ongelma.

Jos et ole varma, omaatko hennot hiukset, kokeile tätä yksinkertaista testiä. Nykäise yksi hiussuortuva päästäsi ja hankaa sitä sormiesi välissä. Jos et tunne hiusta sormiesi välissä, sinulla on hennot hiukset.

Ohuet hiukset ja hennot hiukset niputetaan yleensä yhteen ja samaan pakettiin, vaikka niitä täytyy välillä hoitaa eri tavoin. Hiustesi hyvinvoinnin kannalta on todella tärkeää, että hoidat niitä juuri niille sopivalla tavalla ja tuotteilla. Siksi suosittelen selvittämään, ovatko hiuksesi ohuet hiukset vai hennot hiukset.

ASIAKKAIDEN ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT - KÄYTÖSSÄ HAIRLUST HIUSVITAMIINIT

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Tulokset ovat yksilöllisiä, ja näkyviä tuloksia saadaan usein 2-4 kuukauden käytön jälkeen

Millaiset ovat todella ohuet hiukset?

Jos sinulla on todella ohuet hiukset tai ohenevat hiukset, on pääasiassa kyse hiusten määrästä hiuspohjassa. Jos hiuksesi ovat ohuet, on sinulla keksimäärin myös vähemmän yksittäisiä hiussuortuvia. Ohenevat hiukset voivat myös olla seurausta hiusten kasvusyklin epätasapainosta, huonoista hiusrutiineista tai vahinkoa aiheuttavista kemiallisista käsittelyistä. Myös geeneillä on vaikutusta hiusten paksuuteen ja tuuheuteen. Jos molemmat vanhempasi ovat kovin ohuthiuksisia, on todennäköistä, että olet perinyt ohuet hiukset heiltä.

Jos nappaat kaikki hiuksesi käteesi, ja ponnari tuntuu ohuemmelta kuin aikaisemmin tai hiusten tiheys on vähentynyt, voi ohenevat hiukset aiheuttaa myös esimerkiksi hiustenlähtö.

Toivon, että tämä kappale auttoi sinua selvittämään on sinulla ohuet hiukset vai hennot hiukset. Jos epäilet tämän kappaleen jälkeen, että sinulla on hennot hiukset, ja kaipaat niiden hoitoon vinkkejä, suosittelen lukemaan blogipostauksemme hentojen hiusten hoidosta. Jos sinulla on ohuet hiukset ja toivot saavasi tuuheammat hiukset, lue eteenpäin!

Ohenevat hiukset - vältä nämä 10 virhettä

1. Vältä polttavan kuumaa vettä

Kuuma vesi kuivattaa hiusta ja voi aiheuttaa hiuksille jatkuvaa kuivuutta, joka puolestaan johtaa hiusten katkeiluun. Kuuma vesi voi lisäksi vahingoittaa luonnollista öljyn tuotantoa hiuksissa ja vaurioittaa päänahassa olevien huokosten öljytasapainoa. Saadaksesi tuuheammat hiukset, kokeile siis hieman viileämpää suihkua.

Toimi näin: Jos sinulla on todella ohuet hiukset, ensimmäinen vinkkini on kääntää vesihanaa viileämmälle. Yritä huuhdella shampoo ja hiustenhoitotuotteet suihkun lopuksi mahdollisimman viileällä vedellä, sillä viileä vesi auttaa hiussuortuvien pintaa sulkeutumaan ja vahvistaa hiuksia.

2. Vältä kuumia muotoilutuotteita

Olet varmasti kuullut tämän aikaisemmin, mutta kuumat raudat ja lämpölaitteet, kuten suoristusrauta, hiustenkuivaaja tai kiharrin tuhoavat hiuksessa olevia proteiineja ja hiusta suojaavaa kerrosta. Kun hiusten päällimmäinen kerros on vaurioitunut, hiusten kosteustasapaino muuttuu, ja lopputuloksena voi olla ohenevat hiukset, jotka ovat hauraat ja kuivat.

Toimi näin: Jos tavoitteenasi on saavuttaa tuuheammat hiukset, kannattaa hiusten muotoiluun tarkoitettuja kuumia muotoilulaitteita käyttää harkiten. Käytä aina muotoillessa lämpösuojaa, joka suojaa hauraat ja ohuet hiukset vaurioitumiselta. Tämä pätee itseasiassa myös auringonottoon! Ihon lisäksi myös hiukset on suojattava kuumuudelta. Mieti myös, onko hiusten suoristaminen tai kuivaaminen föönillä täysin välttämätöntä viikon jokaisena päivänä. Muutama lepopäivä viikossa tekeät ihmeitä kenen tahansa hiuksille, mutta erityisesti ohuet hiukset hyötyvät niistä.

3. Jätä pikadieetit väliin

Nopeista laihdutuskuureista ei ole hyötyä kenellekkään, ja ne ovat yleisesti ottaen todella epäterveellisiä sekä raskaita ja rasittavia koko keholle. Nopeat ja vähäisesti energiaa tarjoavat laihdutuskuurit ajavat kehon käyttämään kaiken jäljellä olevan energian vain kehon oleellisimpiin elintoimintoihin, kuten sydämen ja aivojen toiminnan ylläpitämiseen, jotta nämä keho toimisi normaalisti. Tämä tarkoittaa, ettei energiaa jää enää esimerkiksi hiusten ja kynsien normaalin kasvun ylläpitämiseen. Lopputuloksena voi olla vakava hiustenlähtö ja ohenevat hiukset.

Toimi näin: Tuuheammat hiukset tarvitsevat ravintoa ja rasvahapot ovat parasta ravintoa hiuksillesi. Välttääksesi ohuet hiukset tulisi sinun syödä terveellisesti monipuolista ravintoa, joka sisältää runsaasti sinkkiä sekä B-vitamiineja. Hiussuortuvat koostuvat pääasiassa proteiineista, joten riittävästä proteiininsaannista on myös tästä syystä tärkeää huolehtia. Jos sinulla on huonokuntoiset ja ohuet hiukset, voit myös hyötyä ravintolisien käytöstä. Erityisesti biotiini hiusten kasvussa on todettu olevan hyödyllinen ja tehokas vitamiini.

HairLust arvostelu

4. Älä revi märkiä hiuksia harjalla

Sekä paksut että ohuet hiukset ovat erityisen alttiita vaurioille, kun ne ovat märät tai kosteat. Huolimatta siitä, onko sinulla hennot tai tuuheammat hiukset, on hiuksen pintaa suojaava kerros paljon heikompi silloin, kun hius on märkä esimerkiksi suihkun tai uimisen jälkeen. Tästä syystä sinun tulisi olla erityisen hellävarainen, kun harjaat ja muotilet hiuksiasi märkänä tai kuivaat niitä.

Toimi näin: Pyri harjaamaan hiukset ennen niiden pesua kun ne ovat kuivat. Harjaamalla hiukset ennen suihkua vältyt varmasti pahimmilta takuilta, eikä hiuksia tarvitse selvittää kovakouraisesti, kun ne ovat märät. Kannattaa myös valita Wet Brush - hiusharja, joka on suunniteltu käytettäväksi märille hiuksille. Kookosöljy hiuksiin on myös hyvä idea, sillä se hoitaa ja siloittaa hieman hiusten pintaa. Kookosöljyyn pohjautuva hiusöljy auttaa myös selvittämään takkuja. Suosittelemme käyttämään myös erityisvalmisteista, bambusta valmistettua mikrokuitupyyhettä, kuten HairLustin omaa bambusta valmistettua pyyheturbaania. Se kuivaa hiuksesi tehokkaammin, mutta hellävaraisemmin kuin froteepyyhe. Bambu on myös ympäristöystävällinen, antibakteerinen ja allergiaystävällinen materiaali.

5. Jätä kireät kampaukset taaksesi

Mikäli haluat ehkäistä vaurioituneet ja ohuet hiukset, tulisi sinun välttää pitämästä hiuksia jatkuvasti kiinni tiukalla ponnarilla tai nutturalla samassa kohtaa. Tämä kuluttaa ja katkoo hiuksia hiuslenkin kohdalta ja lisäksi se rasittaa hiusjuuria jatkuvasti samalla paineella ja voi näin vaurioittaa niitä pysyvästi. Kannattaa erityisesti vältellä hiuslenkkejä, joissa on metallia, sillä metalliosuus vaurioittaa ja katkoo hiuksia runsaasti. Liiallinen, jatkuva hiustenlähtö voi johtaa jopa alopeciaan, joka on tila jossa hiusjuuret ovat pysyvästi vaurioituneet, eikä hiuksia saada enää kasvamaan normaalisti.

Toimi näin: Saavuttaaksesi terveet ja tuuheammat hiukset, anna hiusten olla vapaana, löysällä poninhännällä tai letillä aina kun se on mahdollista. Vaihtele kampausta päivittäin, ja kokeile käyttää vaikka pehmeitä pantoja, jos haluat hiukset helposti ja hellävaraisesti pois silmiltä. Myös hellävaraiset muoviset hiuslenkit ovat hyvä vaihtoehto, mikäli haluat pitää hiuksia usein kiinni. Mikäli kampaus kiristää hiuspohjaasi, on se sidottu aivan liian kireälle ja riskeeraat aiheuttavasi ohenevat hiukset.

6. Kiinnitä huomio hormonaalisin muutoksiin

Ohuet hiukset ja hiustenlähtö saattavat myös johtua hormonaalisista muutoksista, kuten raskauden päättymisestä tai ehkäisypillereiden aloittamisesta. Ohuet hiukset voivat johtua muun muassa vääränlaisista ehkäisypillereistä. E-pillerit, jotka sisältävät androgeenia, voivat aiheuttaa ohenevat hiukset henkilöille, jotka ovat yliherkkiä androgeenille.

Toimi näin: Jos epäilet, että ohenevat hiukset johtuvat androgeeniyliherkyydestä tai vääristä e-pillereistä, kannattaa olla suoraan yhteydessä lääkäriin.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on pitkät ja tuuheammat hiukset

Helene Sørensen

Tanskalainen hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

7. Vältä hiuspohjan tuotekertymiä

Hilse ja tuotejäämät hiuspohjassa saattavat aiheuttaa hiustenlähtöä ja ohenevat hiukset. Tiestitkö, että joidenkin muotoilutuotteiden, kuten vahan, kuivashampoon ja lakan, kemikaalit kertyvät hitaasti hiuspohjaan ja hiuksiin? Joitain kemikaaleja on nimittäin todella haastava pestä pois tavallisella shampoolla. Lopputuloksena hiustupet ja ihohuokoset tukkeutuvat ja hiuspohjan iho ärsyyntyy. Kutina ja ärtynyt iho sekä tulehdukset puolestaan johtavat hiusten kuitujen vaurioitumiseen ja hiustenlähtöön, jolloin lopputuloksena voi olla todella ohuet hiukset. Jos haluat tuuheammat hiukset, kannattaa hiuspohjan hyvinvointiin kiinnittää eritystä huomiota.

Toimi näin: Investoi hyvään, ekologiseen shampooseen, joka ei sisällä parabeeneja, ftalaatteja, silikoneja tai SL-/SLE- sulfaatteja. Normaalit supermarkettien hilseshampoot saattavat sisältää todella vahvoja kemikaaleja, jotka eivät pitkällä juoksulla tee hyvää iholle, vaan päin vastoin. Ohuet hiukset hyötyvät hellävaraisista hiustuotteista, jotka sisältävät hiuspohjaa rauhoittavia ja hilsettä vähentäviä ainesosia.

Hiuspohjan tuotekertymiä voi myös poistaa hiuspohjan kuorinnalla. HairLust Hair & Scalp Detox Scrub - hiuspohjan kuorinta on raikastava ja rauhoittava kuorinta, joka poistaa hiuspohjasta lian ja rasvan, sekä tuotekertymät ja kuolleet ihosolut. Kun hiuspohjasi on raikas ja tasapainossa, pääsevät hoitoaineiden ja shampoiden hyvät, hoitavat aineet todella vaikuttamaan hiuksissa ja hiuspohjassa.

Jos sinulla on ohuet hiukset vinkeistä huolimatta ja hiustenlähtösi tuntuu jatkuvan, ei koskaan ole huono idea piipahtaa lääkärin vastaanotolla. Joskus ohenevat hiukset voidaan hoitaa helposti, jos niihin löytyy lääkärillä syy. Samalla voit myös varmistaa, ettei kyse ole mistään vakavammasta.

8. Jätä kuivashampoo kaupan hyllylle

On totta, että sinun tulisi jokapäiväistä hiustenpesua, mutta älä ymmärrä väärin: tavallista shampoota ja hiustenpesua ei myöskään tule korvata kuivashampoota. Kuivashampoosta jää tuotejäämiä ja nämä yhdessä sulfaatteja sekä parabeeneja sisältävän shampoon kanssa voivat tukahduttaa hiusjuuret. Ohuet hiukset saattavat siis johtua tukkeutuneista hiusjuurista.

Toimi näin: Pyri pesemään hiukset vain tarpeen mukaan, esimerkiksi 2 - 3 kertaa viikossa. Mikäli käytät muotoilutuotteita, voivat tuotejäämät sekä lika ja öljy tukkia kuitenkin hiuspohjan ihohuokoset. Huolehdi siis, että peset hiukset aina silloin, kun ne tarvitsevat pesua, eli kun hikoilet paljon tai käytät hiuksissa paljon muotoilutuotteita. Jos sinulla on ohuet hiukset ja haaveenasi on tuuheammat hiukset, niin suosittelen vaihtamaan shampoosi SL-/SLE- sulfaatittomaan shampooseen.Kosteuttava shampoo, esimerkiksi HairLust Hair Growth & Repair Shampoo on erinomainen tuote, mikäli tavoitteenasi on tuuheammat hiukset.

HairLust arvostelu

9. Varo polttamasta hiuksiasi

Vaikka et ehkä olisi ahkerin auringonpalvoja, on silti mahdollista, että hiuksesi altistuvat säännöllisesti voimakkaalle auringonvalolle ja UV-säteille. Pitkäkestoinen UV-säteily aiheuttaa hiusten pinnan haurastumista, joka kuivattaa hiuksia. Palanut hiuspohja saattaa nimittäin aiheuttaa myös hiustenlähtöä ja ohenevat hiukset. Jos sinulla on siis todella ohuet hiukset ja toivot kasvattavasi tuuhemmat hiukset, kannattaa pyrkiä välttämään suoraa auringonpaistetta.

Toimi näin: Niinä kuukausina, jolloin auringonvalo on voimakkaimmillaan tai etelänmatkoilla on hyvä suojata hiukset hatulla tai aurinkosuojan sisältävällä hiustuotteella. Tämä ohjenuora pätee jokaiseen, ei vain niihin, joilla on ohuet hiukset. Mikäli sinulla on paksut ja pitkät hiukset, kiedo ne nutturalle, jotta ne ovat paremmin piilossa auringolta hatun alla. Voit myös lisätä hiusrutiineihisi hiustuotteita, jotka sisältävät UV-säteiltä suojaavia ainesosia, kuten acai-uutetta, kasviperäisiä mikroproteiineja, oliivinlehtiuutetta, granaattiomenauutetta tai mulperimarjauutetta.

10. Lääkeaineet ja ohuet hiukset

Tietyt lääkeaineet tai hormonilisät voivat aiheuttaa ohenevat hiukset tai nopeuttaa hiustenlähtöä vaikuttamalla hiusten luonnolliseen elinkaareen ja kasvysykliin. Ohuet hiukset voivat siis aiheutua esimerkiksi hormonitasapainoon vaikuttavista lääkeaineista. Jos epäilet, että ohenevat hiukset saattavat johtua syömistäsi lääkkeistä, kannattaa vilkaista, onko hiustenlähtö mainittu yhtensä sivuvaikutuksena vai ei.

Toimi näin: Voit aina kysyä lääkäriltäsi vaihtoehtoista lääkettä, jonka sivuvaikutukset eivät kohdistu hiuksiin, jos haluat tuuheammat hiukset. Älä kuitenkaan lopeta lääkärin määrämän lääkkeen syömistä, ellet ole varmistanut asiaa lääkäriltäsi.

Todella ohuet hiukset: parhaat kampaukset

Jos sinulla on ohenevat hiukset tai koet hiustenlähtöä, tiedät varmasti, kuinka hankalaa on löytää omille hiuksille sopiva hiustyyli, joka sopii lisäksi kasvojesi muotoon. Minulla on onneksi muutama kampausvinkki niille, joilla on todella ohuet hiukset. Näillä vinkeillä saat tuuheammat hiukset lähes silmänräpäyksessä, tai ehkä muutamassa kymmenessä minuutissa, joka kampaajalla menee kampauksen laittamiseen. Lue seuraava lista läpi, ja katso, josko löytäisit omille hiuksillesi sopivan kampauksen, joka voisi piilottaa todella ohuet hiukset:

Asymmetrinen polkka:

Tavallinen ja tasainen polkkatukka voi saada sinut näyttämään hieman ikäistäsi vanhemmalta, mutta pienellä twistillä saat polkkatukastakin nuorekkaan, hiuksia tuuheutavan version. Asymmetrinen polkkatukka on toiselta sivulta hieman pidempi kuin toiselta, ja kampauksesta löytyy monia eri versioita, joten löydät varmasti myös itsellesi sopivan. Voit yhdistää asymmetrisen polkkatukan myös seuraavana mainitun sivujakauksen kanssa, niin saat varmasti tuuheammat hiukset.

Syvä sivujakaus:

Jos vaivanasi on todella ohuet hiukset erityisesti päälaelta, kannattaa sinun ehdottomasti välttää tasaista keskijakausta, sillä se saa hiuksesi varmasti näyttämään latteammilta ja väsähtäneemmiltä, kuin ne ovatkaan. Sen sijaan kannattaa okeilla stailat hiukset matalalla sivujakauksella. Voit valita paikan itse, mutta mitä matalampi sivujakaus on, sitä enemmän saat volyymiä ja tuuheammat hiukset ovat. Sivujakauksella saat nopeasti volyymiä ilman, että sinun tarvitsee inevestoida kalliiseen kampaajakäyntiin. Sivujakaukseen totuttelemisessa saattaa mennä muuta päivä, mutta voit et todennäköisesti enää siirry takaisin keskijakaukseen, kun huomaat kuinka paljon tuuheammat hiukset voit saada.

Kiepautettu ponnari:

Jos haluat tehdä arkipäivästäsi hieman paremman, kannattaa kokeilla tätä helppoa kampausta, jolla saat muutettua tavallisesta, tylsästä ponnarista kauniin kampauksen, joka sopisi jopa muotiviikkojen näytöslavoille. Itse aloitan tupeeraamalla hiuksiani hieman, jotta saan tuuheammat hiukset, mutta voit valita minkä tahansa menetelmän, joka sopii juuri sinun hiuksillesi. Kerää tämän jälkeen hiukset ponnarille suurin piirtein takaraivon keskikohtaan ja sido ne yhteen hiuksiisi sointuvalla kumisella hiuslenkillä. Ota tämän jälkeen ponnarista pieni suortuva, ja kiedo se hiuslenkin ympärille, niin että hiuslenkki peittyy kokonaan. Kiinnitä suortuva paikoilleen muutamalla pinnillä. Itse ponnariin voit lopuksi lisätä volyymiä esimerkiksi kihartimen avulla. Voila! Tällä ponnarilla ohenevat hiukset saavat lisää volyymiä, ja sinä saat piristystä arkipäivääsi!

Taakse kammattu tukka

Taakse kammatut hiukset ovat erinomainen vaihtoehto ohuet hiukset omaaville naisille. Sinulla on paljon vähemmän kurittomia suortuvia kesytettävänä kuin muunlaisen hiustyypin omaavilla! Lisäksi taakse kammatut hiukset näyttävät aina huolitelluilta ja hienostuneilta.

Hiusten oikeanlainen stailaus on halpa, helppo ja nopea hoito, jos sinulla on ohuet hiukset. Kokeile eri tyylejä löytääksesi itsellesi parhaan kampauksen, joka sopii sekä kasvoillesi, että peittämään ohenevat hiukset. Voit myös jutella kampaajasi kanssa, sillä hän osaa varmasti suositella hiustyylia, jolla saat tuuheammat hiukset.

Ravintolisät ja todella ohuet hiukset

Hennot ja ohuet hiukset voivat olla ärsyttävät ja aiheuttaa runsaasti huolia. Jos et aikaisemmista vinkeistä huolimatta löydä ratkaisua, joilla ohenevat hiukset saa karkotettua, kannattaa ottaa ravintolisät käyttöön. Ohuet hiukset voivat olla seurausta yksinkertaisesti vitamiinivajeesta, joka on helppo korjata sopivalla ravintolisävalmisteella. .

Miten ravintolisä hiuksille eroaa muista vitamiineista?

Ravintolisien valtamerestä voi olla hankala löytää sitä itselle sopivaa valmistetta. Ravintolisien eroja on myös hankala määritellä. Kerron nyt kuitenkin muutamia faktoja, joilla saat paremman yleiskuvan ravintolisistä:

Eri ravintolisät sisältävät eri yhdistelmät vitamiineja ja mineraaleja, jotka yhdessä hoitavat ongelmaa tai puutetta, johon ravintolisä on tarkoitettu. Ravintolisä hiuksille sisältää siis vitamiineja ja mineraaleja, joita hiukset tarvitsevat kasvaakseen terveinä ja hyvinvoivina. Hiuksille suunnattujen avintolisien sisältämien vitamiinien, mineraalien ja muiden ravintoaineiden on siis usein osoitettu pidentävän ja optimoivan hiusten elinkaarta. Niiden avulla voit siis saada mahdollisesti vahvemmat ja tuuheammat hiukset. Ravintolisät ovat siis loistava valinta, mikäli omaat ohuet hiukset.

Mitä ainesosia ravintolisän tulisi sisältää?

On olemassa muutamia vitamiineja ja ravintoaineita, joita keho tarvitsee normaalin hiustenkasvun ylläpitämiseen. Näitä ainesosia sinun kannattaa siis etsiä ravintolisästäsi! Olemme itseasiassa koonneet aiheesta kattavan artikkelin, jossa käymme läpi tärkeimmät vitamiinit hiuksille. Jos sinulla on todella ohuet hiukset, kannattaa artikkeli käydä lukemassa, niin tiedät, mitä vitamiineja tarvitset saadaksesi tuuheammat hiukset. Tärkeimmät vitamiinit voi kuitenkin laskea yhden käden sormilla, ja niistä kerron lyhyesti vielä lisää seuraavaksi:

Biotiini: Biotiini on koentsyymi, jota kutsutaan myös nimillä B7-vitamiini tai H-vitamiini. Biotiinilla on tärkeä rooli ihon, hiusten, kynsien ja hermoston hyvinvoinnissa. Se liittyy olennaisesti myös kehon aineenvaihduntaan sekä solujen toimintaan. Monet kuitenkin tunnistavat sen ensisijaisesti tärkeänä hiusvitamiinina.

Sinkki: Mineraali, joka edistää optimaalista makroravintoaineiden imeytymistä. Se on myös välttämät

A-vitamiini: Tukee solujen uusiutumista, mikä on välttätöntä hiuspohjassa ja hiusjuurissa uuden ja vahvan hiuksen tuottamisessa. Se tukee myös immuunisysteemin toimintaa.

B12-vitamiini: Vitamiini, joka on mukana hemoglobiinin muodostuksessa punasoluissa. Hemoglobiini kuljettaa happea ympäri kehoa punasolujen kyydissä. Ilman hemoglobiinia hiusjuuret eivät saa tarpeeksi happea, ja uusi hius kasvaa hauraana ja ohuena. B12-vitamiinin puute voi johtaa jopa hiustenlähtöön tai tuloksena voi olla ohenevat hiukset.

D-vitamiini: Tärkeä vitamiini kehon ravintoaineiden imeytymisen kannalta. Välttämätön osa tervettä hiustenkasvua.

Ketkä voivat käyttää ravintolisiä hiuksille?

Lyhyt vastaus on: aivan kaikki! Hiuksille suunnattujen ravintolisien syömiselle ei ole mitään esteitä, vaikka hiukset eivät olisikaan ohuet. Jos haluat tarjota hiuksillesi parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet, on ravintolisä aina hyvä idea. Välttämättömän vitamiinit voivat korjata ohuet hiukset, mutta myös estää ohenevat hiukset kokonaan!

Muista kuitenkin, että ravintolisävalmisteita ei tule sekoittaa, ellei ole aivan varma, että päivittäiset saantisuositukset eivät ylity. Tarkkaile siis, mitä ravintolisiä syöt, ja varmista, että päivittäinen vitamiinien saantisi pysyy suositusten sisäpuolella.

Kuinka nopeasti saan tuuheammat hiukset?

Ravintolisä voi olla tehokas apu, kun haluat hyvästellä todella ohuet hiukset, ja toivot kasvattavasi tuuheammat hiukset. Ravintolisä hiuksille voi myös estää ja vähentää hiustenlähtöä. Muista kuitenkin, että kaikkien keho on erilainen ja jokainen meistä reagoi siksi eri tavoin ravintolisiin, elämäntyylin muutoksiin ja ruokavalioon. Hiusten hyvinvointi on usein hyvien hiusrutiinien, terveellisten elämäntapojen ja hyvän ravintolisän yhteisvaikutusta. Siksi en voi sanoa suoraan, milloin voit nähä näkyviä tuloksia, sillä tämä vaihtelee paljon henkilöstä toiseen. Suurin osa HairLust asiakkaista raportoi kuitenkin tuloksista noin 3 kuukauden käytön jälkeen. Myös asiantuntijat suosittelevat syömään kaikkia ravintolisiä vähintään 3 kuukauden ajan, ennenkuin niiden tehosta voidaan sanoa varmoja mielipiteitä.

Todella ohuet hiukset ja niiden hoito

Jos todella haluat tuuheammat hiukset, kannattaa nämä kolme kohtaa muistaa hiusrutiineita suorittaessa:

Muista sisäinen hiustenhoito

Mietitkö, mitä syöt päivittäin? Ruokavalio on kehon, ihon ja hiusten hyvinvoinnin kannalta kaiken A ja O. Ruokavaliosi vaikuttaa hiusten kasvuun ja kehitykseen. Jos sinulla on esimerkiksi vitamiinipuutoksia, tarjoaa HairLust ravintolisää hiuksille kahdessa eri muodossa, sekä naisille, että miehille. Voit valita joko pureskeltavat viinikumivitamiinit tai kapselit. Ravitolisät on kehitelty tukemaan hiustenkasvua ja estämään hiustenlähtöä. Ne tukevat hiusten hyvinvointia siis sisältäpäin!

Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Todella ohuet hiukset voi myös yrittää välttää kokonaan hyvällä ennaltaehkäisyllä. Karkota ohenevat hiukset tarjomalla hiuksille runsaasti proteiinia ja sitäkin enemmän kosteutusta. Ohuet hiukset ovat usein seurausta kuivuudesta ja puutteellisesta hiustenhoidosta. Suosittelen iste valitsemaan tuotteita, jotka sisältävät runsaasti hiuksia kosteuttavia ja syvähoitavia kasviuutteita. Itse käytän viikoittain tätä kosteuttavaa Hair Growth & Protection Hair Mask - hiusmaskia ja täydennän hoitoa muutaman kerran kuukaudessa proteiinirikkaalla ja uudelleenrakentavalla Protein Reconstructor Hair Mask - hiusmaskilla. Molemmat tuotteet sisältävät runsaasti aktiivisia, vegaanisia mikroproteiineja kasveista, jotka tutkitusti vahvistavat ja uudelleenrakentavat vaurioituneita hiuksia.*

Älä unohda hiuspohjaa

Hiuspohjan terveys vaikuttaa suuresti hiustesi terveyteen, ja sen vuoksi sen pitäisi olla korkealla prioriteettilistallasi, mikäli omaat ohuet hiukset ja haaveilet saavasi tuuheammat hiukset. Teet hiuksillesi suuren palveluksen, kun hoidat hiuspohjaasi oikein. Lisää esimekriksi viikoittainen hiuspohjan kuorinta hiustenhoitorutiineihisi, jotta saat tehokkaasti positettua esimerkiksi lian, rasvan, kovan veden mineraalit ja hiustuotteiden jäämät. Esimerkiksi HairLust:in Hair & Scalp Detox Scrub sopii tähän tarkoitukseen loistavsti. Kuorinta sisältää muun muassa ekologisia ja tehokkaita kasviuutteita esimerkiksi mustikasta ja acaista, vegaanisia mikroproteiineja, kauranjyväjauhoa ja minttuöljyä. Nämä aineosat hoitavat ja rauhoittavat ärtynyttä, kutisevaa ja kuivaa hiuspohjaa, ja jättävät hiukset sekä hiuspohjan raikkaiksi, terveiksi ja tasapainoisiksi.

Ohuet hiukset voidaan siis estää ja hoitaa yhdistämällä tehokkaasti sekä sisäinen että ulkoinen hiustenhoito. Muista siis tämä, kun haaveilet saavasi tuuheammat hiukset!

Jos ohenevat hiukset tai hennot hiukset ovat olleet vaivanasi, ja sinulla on hyviä vinkkejä, voit jakaa ne alempana kommenttiboksissa tai Instagramissa @thehairlust! Näin voimme yhdessä löytää keinoja saada tuuheammat hiukset ja todella heittää hyvästit vaivalle nimeltä ohuet hiukset!

*Nämä tutkimukset on suoritettu BASF:in og Ashland:in toimesta. Lisää tietoja tutkimuksista: www.personal-care.basf.com, www.carecreations.basf.com, www.ashland.com.

HairLust asiakasarvosteluja
4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


5 kommenttia


 • Elena

  En omista mielestani ohutta hiusta mutten paksuakaan vaikka ihmiset sano et mulla on paljon hiusta ei se ole totta hiuksia putoilee koko ajan. Muuten luonnostaan mustat kutrini on alkaneet vain pudota ja ohentua ei ollut vikaa kilpparissa ja rautaakin otan purkista. Miten sais keskipaksut hiukset hohtamaan? En omista skandinaavisia juuria mainittakoon sekin


 • KaroLiina19

  Hiusten paksuuteen vaikuttaa myös niiden kosteustasapaino! Itsellä hiukset muuttuvat ohueksi harsoksi, jos ne ovat liian kuivat. Hyvästä kosteuttavasta shampoosta ja hoitoaineesta hiukset voivat imeä itseensä kosteutta ja lopulta ne myös muuttuvat himean paksummiksi kaiken niiden sisältämän nesteen/veden ansiosta. Kannattaa kokeilla! Esim. nämä
  HairLust tuotteet auttavat paljon tässä!


 • Skandityttö

  Siis tää on varmaan jokaisen naisen ja mimmin ongelma, jolla on vähänkään pohjoismaalaiset sukujuuret :D tää maantienharmaa hiirenhäntä ei ole millään keinoilla vielä suostunut paksuuntumaan. Nyt uudet vinkit taas kokeiluun ja ostoskoriin lähti mukaan ainakin vitamiinit ja shampookombo. Kyllä tästä tukasta vielä hieman tuuhemapi saadaan! Vaikka talven kylmä ilma ja pimeys sitä taitaa vastustaakin.


 • Oona

  Mulla on juurikin todella ohuet perus skandinaavisen ohuet hiukset ja olenkin etsinyt vinkkejä, jotta saisin hieman hoidettua niitä joten tämä postaus tuli todellakin hyvään saumaan :)


 • Eeva

  Kivoja vinkkejä, toivottavasti näitä noudattamalla saisin vihdoin hieman vältettyä hiusteni ohenemista :)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.