Kosteuttava shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille


Laadukas kosteuttava shampoo on varmasti yksinkertaisin ratkaisu kuivista hiuksista kärsivälle. Tämän tekstin luettuasi osaat arvioida onko kosteuttava shampoo juuri sinulle soveltuva tuote. Lisäksi jaan kanssasi muutaman vinkin ja lempituotteeni kuivien hiusten hoitoon.

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Meidän muiden tavoin luultavasti myös sinä käytät lähes päivittäin shampoota, kuivaat hiustenkuivaajalla tai käytät suoristusrautaa tai jotain muuta kuumaa rautaa hiustesi muotoiluun. Nämä päivittäiset rutiinit tuntuvat välttämättömiltä, mutta samanaikaisesti kuluttavat hiusten omaa öljyntuotantoa. Mikäli hiuksesi ja päänahkasi ovat kovin kuivat, voi olla syytä vaihtaa käyttämäsi shampoo miedompaan tuotteeseen. Runsaasti kosteuttava shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille voisi olla juuri sinulle oikea tuote.

Kosteuttava shampoo - hiustenhoidon perusta

Jos hiuksesi ovat kuivat, ne ovat todennäköisesti myös hauraat, vaurioituneet ja latvoista haaroittuneet. Investointi oikeanlaisiin hiustuotteisiin parantaa hiusten rakennetta välittömästi ja saattaa muuttaa kuivien ja haaroittuneiden hiusten ulkonäön kertaheitolla. Jotta saat kuiville hiuksillesi parhaan mahdollisen kasvualustan, valitse kosteuttava shampoo, joka sisältää joko kookosöljyä tai avokadoöljyä. Kosteuttava shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille on se kaikkein tärkein tuote, mutta myös muut hiustenhoitotuotteet tulee valita huolella.

Jos olet kiinnostunut, miten hoitaa hiuksiasi öljyjen avulla, voit lukea artikkelimme parhaasta hiusöljystä juuri sinun hiuksillesi.

Kosteuttava shampoo ilman parabeeneja, ftalaatteja ja SL-sulfaatteja

Valitessasi shampoota on hyvä tarkistaa tuotteen ainesosaluettelo. Kannattaa pysytellä kaukana hoitotuotteista, jotka sisältävät parabeeneja, ftalaatteja sekä SL-sulfaatteja. On tutkittu, että parabeenit sisältävät hormonitoimintaa häiritseviä ainesosia, jolla voi olla merkittävä vaikutus hormonitasapainoon, ja siksi kannattaakin yrittää välttää aina tuotteita, jotka sisältävät parabeeneja. Myös ftalaatit ovat aineita, joilla saattaa olla hormonitoimintaan vaikuttavia ominaisuuksia. SL-sulfaatit, joihin usein viitataan myös nimellä natriumlauryyli tai lauretisulfaatti ovat ainesosia, joita käytetään tehokkaasti pesevinä ainesosina saippuoissa ja shampoissa, sillä niillä on puhdistava ja vaahtoava vaikutus. SL-sulfaatit usein myös poistavat luonnollisia öljyjä hiuksista ja päänahasta, joka kuivattaa niitä. Nämä ainesosat myös kertyvät hiuksiin ja jättävät jäämiä niin hiuksiin kuin päänahkaan. Tämä on tietenkin jotain, minkä haluaisimme välttää.

Lue blogipostauksemme Miksi valita shampoo ilman sulfaatteja? saadaksesi lisätietoa SL-sulfaatittomista hiustenhoitotuotteista.

Pese hiuksia harvemmin

Shampoo puhdistaa hiuksista ja päänahasta likaa ja rasvaa. Hiukset tuottavat itse öljyä, joka on hiusten oma ja luonnollinen kosteusvoide. Tämä suojaa niin hiuksiasi sekä päänahkaasi. Shampoon liiallinen käyttö voi vaikuttaa öljyn tuotantoon ja aiheuttaa hiuksiin ja päänahkaan epätasapainotilan. Tällöin kosteuttava shampoo kuivalle päänahalle ja hiuksille on paras apu. Lisäksi kannattaa totutella pesemään hiukset harvemmin. Vain harvoilla on tarve pestä hiukset päivittäin, yleensä vain urheilijoilla tai heillä, jotka asuvat erityisen kosteassa ilmastossa. Me pohjoismaalaiset sen sijaan voimme hyvin pestä hiukset vain joka toinen tai kolmas päivä.

Minkälainen kosteuttava shampoo tulisi valita?

Vuosien ajan ihmiset ovat käyttäneet eteerisiä öljyjä kosmeettisessa tarkoituksessa. Usein laadukas kosteuttava shampoo sisältää seuraavia öljyjä:

 • Kookosöljy: pehmentää hiuksia ja tunkeutuu syvälle hiukseen ja korjaa vaurioituneita hiuksia.
 • Marokkolainen arganöljy: kosteuttaa ja hoitaa intensiivisesti niin hiuksia kuin päänahkaa.
 • Manteliöljy: rauhoittaa ja kosteuttaa päänahkaa.
 • Kamomillaöljy: lisää kiiltoa, pehmentää hiuksia ja rauhoittaa päänahkaa.
 • Viinirypäleöljy: kosteuttaa, tuo ravintoaineita ja stimuloi päänahkaa.
 • Oliiviöljy: kosteuttaa, antaa hiuksille luonnollisen, kauniin kiillon ja auttaa hiustenlähdöstä aiheutuvissa ongelmissa. Hillitsee hilseen tuotantoa sekä kuivuutta. Myös HairLustin kosteuttava shampoo sisältää runsaasti oliiviöljyä.
 • Rosmariiniöljy: stimuloi hiusjuuria ja lisää päänahan verenkiertoa.
 • Santeliöljy: auttaa kuiviin latvoihin ja antaa hiuksille taivaallisen tuoksun.

Kosteuttava shampoo: mitä sen lisäksi voi tehdä?

Hyvän hoitoaineen ja hiusnaamion käyttö on yhtälailla tärkeää, kuin kosteuttava shampoo kuivien ja vaurioituneiden hiusten hoitoon. Pelkästään kostetuttava shampoo kuivalle päänahalle ei ehkä riitä yksinään pelastamaan hiuksiasi, vaan on hyvä täydentää hiustenhoitorutiinejasi hoitoaineella ja hiusnaamiolla. Hoitoaine ja hiusnaamio eivät pelkästään auta ylläpitämään hiusten terveellistä kosteustasapainoa, vaan ne pehmentävät ja silottavat karheat hiukset. Ensisijainen askel on valita hyvä kosteuttava shampoo, joka puhdistaa hiukset. Seuravaava askel on hankkia kosteuttava hiusnaamio, jonka tarkoitus on tunkeutua syvälle hiuksiin ja kosteuttaa sekä hoitaa niitä myös sisältäpäin. Sama pätee myös hoitoaineeseen, joka tuo hiuksiin kiiltoa, sulkee hiuksen pinnan ja suojaa näin ulkoisilta vaurioilta.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


4 kommenttia


 • Fanniii

  Hyvä, kun mummoni aina sanoi että mäntysuovalla pitäisi vaan hiukset pestä :D ei kyllä…. Ihanaa että kaikki nää hellävaraiset shampoot ja luonnonkosmetiikka hiustenhoito on yleistynyt, just tätä mun herkkä iho kaipaa!


 • Jannika

  Hei! olen pidempään jo yrittänyt etsiä hyvää tuotetta kuiville hiuksilleni ja nyt luettuani tämän artikkelin kiinnoitustuinkin HairLustin tuotteista. En ole aiemmin niitä kokeillut ja siksi luinkin nyt tätä blogia jotta saisin hieman enemmän tietoa ja vaikuttaa ainakin omaan silmään että nämä eri tuotteet yhdistettynä voisi oikeastaan olla kokeilun arvoisia. Oman hiukset eivät ole vain kuivat vaan ne on myös sen lisäksi todella hauraat ja hitaasti kasvavat joten voisin hyötyä näiden tuotteiden käytöstä mikäli ne ovat toimivia.


 • Elisa

  Itse olen suosinut jo pidempään kosteuttavaa shampoota, sillä olen ajatellut että se sopii hyvin kiharoille hiuksilleni. Nyt kun tajusin tarkistaa niin oma shampooni kyllä sisältää silti sulfaatteja ja tämän artikkelin mukaan ne kuivattaisivat hiuksia vielä entisestään. Täytyykin varmaan seuraavaksi ottaa kokeiluun shampoo, jossa ei olisi sulfaatteja, sillä en ole oikeastaan ollut kovin vakuuttunut shampooni tehokkuudesta nyt – mutta toivottavasti tämä sulfaattiasia olisi ratkaisu ongelmaani, sillä kampaajani mukaan juuri kosteutus olisi avain näiden kiharoiden hallintaan.


 • Noora

  Hyvä tietää, olenkin käyttänyt pitkään jo liian vahvaa shampoota, sillä hiukseni ovat kuivat ja hauraan tuntuiset joten täytyykin ottaa käyttöön kosteuttavat tuotteet.


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.