• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Shampoo kuiville hiuksille – Kosteuttavan shampoon tärkeys


Monien muiden naisten tapaan myös sinä todennäköisesti käytät shampoota, kuivaat hiustenkuivaajalla sekä käytät suoristusrautaa päivittäin, jotta saat hiukset yhteistyöhön. Toisaalta aikojen saatossa nämä päivittäiset rutiinit kuluttavat hiusten omaa öljyn tuotantoa. Mikäli kuivat hiukset ovat sinulle ongelma, on silloin syytä vaihtaa ”kova” shampoo miedompaan ja kosteuttavampaan shampooseen, joka on tarkoitettu kuiville hiuksille.

Kosteuttava shampoo hiushoidon perusta

Jos hiuksesi ovat kuivat, ne ovat todennäköisesti myös hauraat, vaurioituneet ja haaroittuneet sekä vaikeat käsitellä. Onneksi apua on kuitenkin saatavilla. Yksinkertainen investointi hyvään shampooseen voi muuttaa kuivien ja haaroittuneiden hiusten ulkonäön kertaheitolla parantaen hiusten rakennetta. Shampoon valita on ensimmäinen, joka sinun tulisi hoitaa kuntoon, jos sinulla on ongelmia kuivien kutrien kanssa. Jotta saat hiuksillesi vankan kasvualustan, valitse ehdottomasti kosteuttava shamppoo, joka on täynnä hoitavia öljyjä kuten esimerkiksi arganöljyä, kookosöljyä tai avocadoöljyä. Shampoo kuiville hiuksille on todellinen hiusten pelastaja, jonka jälkeen heti seuraavana vuorossa ovat muut hiustenhoitotuotteet (jotka myös ovat oleellisia).

Shampoo ilman parabeenejä ja sulfaatteja

Valitessasi shampoota kuiville hiuksille, on hyvä myös kurkata tuotteen takapuolelle ja tarkistaa ainesosaluettelo. Kannattaa pysytellä kaukana shampoista, jotka sisältävät parabeeneja sekä sulfaatteja. Nämä ainesosat kertyvät hiuksiin ja jättävät jäämiä niin hiuksiin kuin päänahkaan. Lisäksi nämä ainesosat poistavat myös hiusten luonnollisia öljyjä, jolloin hiukset jäävät elottomiksi ja kuiviksi.

Lue sulfaatittomasta shampoosta kertova artikkelimme täältä.

Pese hiuksia harvemmin

Shampoo puhdistaa hiuksista ja päänahasta niin likaa kuin rasvaa. Mutta mikäli peset hiuksiasi liian usein, voi usein toistuvat pesut aiheuttaa hiuksiin kuivuutta. Hiukset tuottavat luonnollista öljyä, jota kutsutaan joskus talkiksi, ja joka samalla on hiusten oma ja luonnollinen kosteusvoide. Lisäksi tämä suojaa hiuksiasi sekä päänahkaa. Shampoon liiallinen käyttö voi vaikuttaa öljyn tuotantoon ja aiheuttaa hiuksiin epätasapainon. Yritä löytää kosteuttava shampoo ja totuttele pesemään hiukset harvemmin. Vain harvoilla ihmisillä on tarve pestä hiukset päivittäin, ja tämän tyypin ihmiset ovat yleensä urheilijoita tai ihmisiä, jotka asuvat erityisen kosteassa ilmastossa. Me muut sen sijaan voimme tottua pesemään hiukset joka toinen tai jopa joka kolmas päivä.

Minkälainen shampoo kuiville hiuksille tulisi valita

Vuosien ja vuosien ajan ihmiset ovat käyttäneet eteerisiä öljyjä kosmeettisessa tarkoituksessa. Muutamia parhaista öljyistä, joita shampoosta kuiville hiuksille voi löytää:

  • Kookosöljy: pehmentää hiuksia ja tunkeutuu syvälle hiukseen ja korjaa vaurioituneita hiuksia.
  • Marokkolainen arganöljy: kosteuttaa ja hoitaa intensiivisesti niin hiuksia kuin päänahkaa.
  • Manteliöljy: rauhoittaa ja kosteuttaa päänahkaa.
  • Kamomillaöljy: lisää kiiltoa, pehmentää hiuksia ja rauhoittaa päänahkaa.
  • Viinirypäleöljy: kosteuttaa, tuo ravintoaineita ja stimuloi päänahkaa.
  • Oliiviöljy: kosteuttaa, antaa hiuksille luonnollisen, kauniin kiillon ja auttaa hiustenlähdöstä aiheutuvissa ongelmissa. Hillitsee hilseen tuotantoa sekä kuivuutta. Oliiviöljyä löytyy muun muassa Hairlustin kosteuttavasta shampoosta kuiville hiuksille.
  • Rosmariiniöljy: stimuloi hiusjuuria ja lisää päänahan verenkiertoa.
  • Santeliöljy: auttaa kuiviin latvoihin ja antaa hiuksille taivaallisen tuoksun.

Mikä on seuraava askel?

Hyvän hoitoaineen ja hiusmaskin käyttö on yhtälailla hyvä tuokalu naisille kuivien ja vaurioituneiden hiusten hoitoon. Hoitoaine ja hiusmaski eivät pelkästään auta ylläpitämään hiusten terveellistä kosteustasapainoa, vaan ne tekevät hiuksista pehmeät sekä silottavat karheat hiukset. Ensisijainen kohde on kuitenkin hyvän shampoon valinta, joka puhdistaa hiukset, kun taas hoitavien hiusmaskien tarkoitus on tunkeutua syvälle hiukseen ja kosteuttaa sekä hoitaa hiusta sisältä. Tämä pätee myös hoitoaineeseen, joka tuo hiuksiin kiiltoa, mutta myös sulkee hiuksen pinnan ja suojaa näin ulkoisilta vaurioilta.


Jätä kommentti


Huomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.