Haluatko paksummat hiukset? Lue täältä parhaat vinkit saada tuuheat hiukset


Miten saada paksummat hiukset? Onko kyse pelkästään hyvistä geeneistä, vai onko olemassa keinoja, joilla saada tuuheat hiukset? Tässä artikkelissa annan vinkkejä, kuinka saavuttaa paksut hiukset, joista olet aina unelmoinut!

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Oletko ollut onnekas ja syntynyt loistavien hiusgeenien kanssa ja omaat luonnostaan paksut hiukset? Vai oletko enemmän kuin minä, ja valitettavasti saanut geeneissäsi hieman ohuemmat hiukset? Paksummat hiukset usein näyttävät terveemmiltä ja pidemmiltä sekä kampaukset niissä näyttävät paremmilta. Mutta ei hätää – vaikka et omaisikaan vielä unelmiesi paksuja hiuksia, paksummat hiukset on mahdollista saavuttaa myös muuttamalla muutamia tapoja.

Paksummat hiukset voi olla hankala ja varsinkin hidas prosessi saavuttaa, ja se vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Siksi juurikin viime aikoina yleistyneet hiusten ravintolisät ovat niittäneet suosiota, sillä ne edesauttavat hiusten normaalia kasvua. Hiusten kasvuun vaikuttavat myös monet ulkoiset tekijät, muun muassa stressi, uni, huonot hiustenhoitorutiinit tai sinkin puute. Myös säännöllinen hiusten vaalennus ja värjäys, sekä kuumien muotoilutuotteiden, kuten suoristusraudan sekä kihartimen käyttö voivat hankaloittaa saada tuuheat hiukset. Kuitenkin, muuttamalla muutamia päivittäisiä tapojasi, voit saavuttaa paksummat hiukset! Jatka lukemista, niin lupaan kertoa muutaman hyödyllisen vinkin.

Paksummat hiukset ja hieronta

Kun hiuksia kasvatetaan, unohdetaan usein, että ne kasvavat päänahasta, joten sen terveydestä huolehtiminen olisi myös erittäin tärkeää tavoitellessasi paksumpia hiuksia. Erityisen tärkeää on tehostaa päänahan ja hiusten juurituppien verenkiertoa, sillä se edesauttaa hiusten kasvua ja sitä kautta auttaa myös saavuttamaan paksummat hiukset. Verenkiertoa on helppo tehostaa hieromalla päänahkaa, ja esimerkiksi suihkussa ollessasi kannattaakin hieroa shampoo hyvin päänahkaan.

Henkilökohtainen vinkkini:

Saavuttaaksesi paksut hiukset, hiero (tai käy hieronnassa!) päänahkaasi 1-2 minuuttia pari kertaa viikossa. Nopea ja yksinkertainen, mutta tehokas vinkki! Kun omat hiukseni ovat märät, selvitän ne käyttämällä HairLust Detangle Wet Brush -hiusharjaa, sillä siinä olevat piikit antavat hiuspohjalle samalla hellävaraisen hieronnan joka stimuloi päänahan verenkiertoa.

Vähennä hiusten muotoilua

Ilman lämpösuojaa varmin tapa estää itseäsi saavuttamasta paksummat hiukset on käyttää liikaa kuumia muotoilurautoja. Föönit, suoristusraudat sekä kihartimet kuluttavat hiuksiasi erityisen paljon ja voivat helposti vahingoittaa niitä. Mikäli olet usein kiireinen aamuisin ja haluat saada hiuksesi kuivattua nopeasti, voit hyötyä imukykyisemmän pyyhkeen käytöstä föönin sijaan.

Henkilökohtainen vinkkini:

Mikäli mahdollista, anna hiuksiesi aina kuivua vapaana suihkun tai kylvyn jälkeen. Terveet hiukset usein näyttävät paksummilta, joten niiden käsittelyn vähentäminen saa näyttämään, että omaat paksummat hiukset kuin ne oikeasti ovat.

Lue täältä myös toinen artikkelimme, jossa kerromme miten välttää ohuet hiukset.

Lisää kosteutta

Olet varmastikin kuullut tämän jo monta kertaa, mutta tämä on tärkeää muistaa, kun mielessäsi on tuuheat hiukset. Jos haluat paksummat hiukset, on erittäin tärkeää, että ne ovat tarpeeksi kosteutetut! Paksummat hiukset voidaan saada ja niitä voidaan tehokkaasti hoitaa kosteuttavalla hoitoaineella, joka tunkeutuu syvälle hiuksiin. Erityisen tärkeää on myös muistaa kosteuttaa hiuksia sen jälkeen, kun ne ovat olleet märät. Tätä varten on hyvä omistaa ravitseva hiusöljy, joka sopii juuri sinun hiuksillesi.

Henkilökohtainen vinkkini:

Saavuttaakseni paksummat hiukset, käytän aina todella kosteuttavaa hoitoainetta, kun pesen hiukseni. Yritän myös välttää liiallista shampoon käyttöä ja käytänkin sitä aina vähän kerrallaan, sillä sen liiallinen käyttö voi myös kuivattaa hiuksia lisää. Kun hiukseni ovat kuivuneet, lisään niihin muutaman tipan hiusöljyä, jotta ne pysyvät ravittuina ja kosteutettuina koko päivän.

Öljyistä, jotka ovat hyviä hiuksille voit lukea enemmän artikkelistamme, josta voit saada inspiraatiota mikä olisi paras hiusöljy juuri sinulle.

Pese harvemmin

Yksi tärkeä asia, joka auttaa saamaan paksummat hiukset, on käyttää vähemmän shampoota. Tietenkin on erittäin tärkeää, että lika ja bakteerit poistuvat hiuksista ja päänahasta, mutta usein liiallinen pesu johtaa siihen, että hiusten luonnollinen kosteustasapaino häiriintyy. Hiustyypistä riippuen on suositeltavaa pestä hiukset 2-3 kertaa viikossa. Liiallinen hiustenpesu kuivattaa hiuksia ja kuivuminen taas vaikeuttaa saavuttaa paksummat hiukset, joten suosittelen myös käyttämään mahdollisimman luonnollisista ainesosista tehtyjä hiustenhoitotuotteita.

Henkilökohtainen vinkkini:

Omat hiukseni ovat todella helposti rasvoittuvat, joten pyrin pesemään ne 3 kertaa viikossa. Käytän kuitenkin aina todella kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, jotka eivät sisällä sulfaatteja tai parabeeneja.

Mikäli haluat löytää hyvän shampoon ja hoitoaineen, niin voin suositella HairLust Hair Growth & repair shampoota ja hoitoainetta.

Ravintolisä ja paksummat hiukset

Yksi tärkeimmistä asioista, jonka voit tehdä hiuksiesi hyväksi on tarjota niille parhaat mahdollisuudet kasvuun. Jotta elimistöllä olisi mahdollisuus tarjota paras mahdollinen alusta kasvattaa paksut hiukset, se tarvitsee erilaisia ravinteita, kuten sinkkiä, biotiinia ja muita välttämättömiä ravintoaineita. Näitä kaikkia ainesosia löydät HairLust Hair Gummies-ravintolisästä, joka edesauttaa normaalia hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksia sisältäpäin. Kun tavoitteenasi on saada paksut hiukset, on tärkeää yrittää saada mahdollisimman montaa näistä vitamiineista. Siksi juuri suosittelisinkin käyttämään ravintolisää hiusten kasvatuksessa, sillä se on tehokkain ja nopein tapa saada paksummat hiukset. Myös yksi helppo tapa saada tuuheat hiukset on sisällyttää ruokavalioon hyödyllisiä ja terveellisiä rasvahappoja. Näitä rasvahappoja saa suhteellisen helposti jokapäiväisestä ravinnosta, sillä muun muassa pähkinät, avokado ja kalat sisältävät hyviä luonnollisia rasvahappoja.

Henkilökohtainen vinkkini:

Jotta voin tarjota hiuksilleni mahdollisimman optimaalisen kasvualustan ja saavuttaa paksummat hiukset, syön päivittäin lisäravinteita, jotka tukevat niiden kasvua. Niiden lisäksi pyrin myös syömään mahdollisimman terveellistä ruokaa, joka sisältää hyviä rasvahappoja.

ENNNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUST RAVINTOLISIEN AVULLA

hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

Vaaleat hiukset: 1 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Capsules käytön jälkeen. Tummat hiukset: 3 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Capsules Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

Huuhtele oikein

Aiemmassa vinkissäni mainitsinkin jo, että hiusten liiallinen pesu ei ole hyväksi, mikäli tavoitteena on paksut hiukset. Kun peset hiuksesi, huuhtele ne huolellisesti ja kunnolla, jotta päähäsi ei jää shampoojäämiä. Päänahkaan jäävä lika ja rasva voivat tukkia ja ärsyttää hiustesi karvatuppia ja päänahkaa, joka voi estää sinua saamasta tuuheat hiukset.

Investoi hyviin tuotteisiin saadaksesi paksut hiukset

On hyvin yleistä, että monet käyttävät paljon muotoilutuotteita, kuten hiuspuuteria, muotoiluvaahtoa, lakkaa ja kuivashampoota saavuttaakseen paksut hiukset. Kuitenkin, valitettavaa on, että juurikin nämä tuotteet myös vahingoittavat hiuksia. Tuuheat hiukset saadaksesi, olisi hyvä investoida mahdollisimman laadukkaisiin sellaisiin. Mutta olisi myös tärkeää aina välillä antaa hiuksillesi tauko kemiallisista tuotteista, jos paksut hiukset ovat tavoitteesi.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

Hyvän harjan tärkeys

Saadaksesi paksummat hiukset, sinulla on myös oltava oikeanlainen harja. Varmista siis, että käytät harjaa, joka on hyvä hiuksillesi ja vältä niiden tarpeetonta harjaamista. Suosittelemme investoimaan joko pyöristettyyn tai luonnonmateriaaleista valmistettuun harjaan. En myöskään suosittele harjaamaan hiuksia, kun ne ovat vielä märät, sillä märät hiukset ovat herkemmät kulumiselle ja katkeilulle. Sen sijaan, harjaa hiuksesi ennen kuin menet suihkuun tai kylpyyn ja anna niiden kuivua sen jälkeen kunnolla ennen harjausta.

Henkilökohtainen vinkkini:

Usein en käytä harjaa lainkaan, elleivät omat hiukseni ole todella takussa. Suihkun tai kylvyn jälkeen annan hiuksieni kuivua ja selvitän ne sormieni avulla, se myös auttaa saamaan tuuheat hiukset, sillä sormien avulla selvitettäessä hiukset eivät katkeile niin helposti. Käytän sen lisäksi harjaa hiusnaamion levittämiseen, sillä se auttaa tekemään hiuksistani erittäin sileät.

Mikäli etsit erinomaista hiusnaamiota saavuttaaksesi paksummat hiukset, voin suositella lämpimästi HairLust-hiusnaamiota, joka tekee hiuksistasi pehmeämmät ja terveemmät ja saa ne näyttämään kuin olisit juuri käynyt kampaajalla.

Vältä tiukkoja kampauksia

Jos tapanasi on usein pitää hiuksiasi kiinni, suosittelen pitämään niitä mahdollisimman löysällä letillä tai nutturalla. Paras neuvoni tähän on myös välttää hiuslenkkejä ja klipsejä, jossa on metallia, sillä metalli usein katkoo hiuksia. Tiukat kampaukset sekä repivät hiuslenkit ja klipsit saattavat myös repiä hiuksia irti päänahasta, joka on tietenkin suuri haitta, mikäli tavoitteena on tuuheat hiukset.

Hiustenpidennykset – paksummat hiukset?

Hiustenpidennyksiä pidetään usein nopeana ratkaisuna saadaksesi tuuheat hiukset ja ne ovatkin siihen erinomainen keino, jos haluat pitkät hiukset nopeasti. Pidennykset auttavat kyllä saamaan näennäisesti paksummat hiukset, mutta varsinkin huonosti laitettuina, ne tekevät enemmän huonoa kuin hyvää omille hiuksillesi. Omiin luonnollisiin hiuksiin pidennykset eivät valitettavasti tuo enempää paksuutta. Pidennykset myös altistavat hiuksesi klipseille, metalleille ja liimalle, jotka eivät aina tee hyvää hiuksillesi. Mikäli haluat saada hiuksistasi pidemmät luonnollisesti, suosittelen ettet käyttäisi pidennyksiä hiuksiisi. Terveet ja luonnollisesti paksut hiukset vaativat paljon kärsivällisyyttä, mutta ne ovat sen arvoiset!

Paksut hiukset eivät tule nopeasti

Päivittäisen ravintolisän käytön lisäksi on siis myös paljon asioita, mitä voit tehdä saavuttaaksesi paksummat hiukset. Tietenkin kaikkien näiden vinkkien käyttö jokapäiväisessä elämässä voi olla hankalaa, mutta jo muutaman näistä noudattaminen päivittäin voi auttaa kasvattamaan paksummat hiukset!

Toivon, että luettuasi tämän artikkelin, olet saanut edes hieman lisää infoa, miten saada tuuheat hiusket ja edistää niiden kasvua. Mikäli haluat lukea lisää tietoa hiusten hoidosta ja niiden lähdöstä, lue muita blogipostauksiamme täältä.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


  • Kristiina

    Tulen nyt kertomaan tähän artikkeliin, että olen ollut todella tyytyväinen hair lustin hair growth ja repair sarjan shampooseen ja hoitoaineeseen. Minulla on ollu molemmat käytössä vuoden verran ja ovat lunastaneet odotukset. Hiukset tuntuu paksummilta ja ne on kasvaneet nyt nopeammin kuin aikasemmin ne tuntui etteivät kasva yhtään. Olen myös yllättynyt ettei omat hiukset tunnu rasvoittuvan enää niin helposti kuin ennen mikä on todella hyvä juttu ja jo se pelkästään on tuntunut parantavan hiusteni kuntoa todella paljon. Voin siis suositella tätä shampoota ja hoitoainetta kaikille.


  • Bea

    Kiva lukea vähän tietoa enemmän tästä aiheesta, sillä itselläni on juurikin ohuet hiukset ja käytän joka päivä erilaisia tuotteita kun yritän saada niitä näyttämään paksummilta, ja se vie todella paljon aikaa ja efforttia. Siksi oonkin nyt viimeaikoina perehtynyt hieman enemmän siihen, kuinka ne olisi oikeasti paksummat sen sijasta että olisi vaan paksumman näköiset, joten nämä vinkit on kyllä enemmän kuin tarpeellisia mulle 🙂


  • Oona

    Hei ihanaa, että on listattu jotain vinkkejä minkä avulla saisi paksummat hiukset. Mulla on luonnostaan todella ohuet niin todellakin toivon että näiden avulla saisin niistä edes vähän tuuheammat :)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.