Haluatko paksummat hiukset? Lue täältä parhaat vinkit saada tuuheat hiukset


Miten saada paksummat hiukset? Onko kyse pelkästään hyvistä geeneistä, vai onko olemassa keinoja, joilla saada tuuheat hiukset? Tässä artikkelissa annan vinkkejä, kuinka saavuttaa tuuheammat hiukset, joista olet aina unelmoinut!

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Oletko ollut onnekas ja syntynyt loistavien hiusgeenien kanssa ja omaat luonnostaan paksut hiukset? Vai muistutatko hiuslaatusi kanssa enemmän minua, ja olet valitettavasti saanut geeniesi vuoksi hieman ohuemmat hiukset? Tämä on usein monella ongelma pohjoismaissa, sillä hiustenlaatu täällä suunnalla vain on ohut ja hentoinen. Ymmärrän hyvin, miksi monet haaveilevat saavuttavansa tuuheat hiukset, ja olen itse myös ollut yksi heistä. Paksummat hiukset usein näyttävät terveemmiltä sekä pidemmiltä, ja kampaukset niissä näyttävät vaikuttavammilta ja paremmilta. Mutta ei hätää – vaikka et vielä omistaisikaan unelmiesi prinsessakutreja, tuuheammat hiukset on mahdollista saavuttaa! Tarvitaan vain muutama pieni muutos hiustenhoitorutiineihin ja elämäntapoihin, sekä runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä.

Tuuheat hiukset on mahdollista saavuttaa, mutta varaa tähän aikaa ja kärsivällisyyttä, kuten tuossa juuri totesin. Prosessi on hidas, mutta lupaan, että vinkeilläni onnistut. Veikkaan, että juuri prosessin hitauden vuoksi viime aikoina ravintolisät hiuksille ovat niittäneet niin paljon suosiota. Ne tukevat hiustenkasvua tehokkaasti ja nopeuttavat kasvuprosessia.

Älä kuitenkaan unohda, että hiusten kasvuun vaikuttaa moni muukin asia oikeiden ravintoaineiden ja mineraalien lisäksi. Hiusten kasvuun vaikuttavat esimerkiksi unen määrä, stressitaso, sää ja lämpötila sekä huonot hiusrutiinit tai runsas muotoilutuotteiden käyttö. Myös säännöllinen hiusten vaalennus ja värjäys, sekä kuumien muotoilulaitteiden, kuten suoristusraudan tai kihartimen käyttö, voivat hankaloittaa prosessia kasvattaa paksut hiukset. Kuitenkin parilla pienellä muutoksella voi saada jo paljon aikaan! Päivittäisten elämäntapojen ja hiusrutiinien analysointi tekee hyvää niin hiuksillesi, kuin ihollesikin, ja tulevaisuudessa saavutat varmasti tuuheammat hiukset. Jatka lukemista, niin lupaan kertoa muutaman hyödyllisen vinkin, joilla saat unelmiesi paksut hiukset.

Tuuheammat hiukset ja hieronta

Kun hiuksia kasvatetaan, unohdetaan usein, että ne kasvavat päänahasta. Hiuspohjan terveydestä huolehtiminen on siis erityisen tärkeää, kun yrität saada tuuheammat hiukset. Kannattaa siis kiinnittää huomiota hiuspohjan ja hiusten juurituppien verenkiertoon ja sen parantamiseen sekä edistämiseen. Hyvä hiuspohjan verenkierto edesauttaa hiusten tervettä kasvua ja auttaa sitä kautta myös saavuttamaan paksummat hiukset. Hiuspohjan verenkiertoa on helppo tehostaa esimerkiksi hieromalla päänahkaa, ja esimerkiksi suihkussa ollessasi kannattaakin antaa itselleen ihana hemmotteluhetki ja hieroa shampoo hyvin päänahkaan.

Henkilökohtainen vinkkini:

Saavuttaaksesi tuuheat hiukset, hiero päänahkaasi 1-2 minuuttia pari kertaa viikossa. Nopea ja yksinkertainen, mutta tehokas vinkki, joka on helppo toteuttaa hiustenpesun yhteydessä! Kun omat hiukseni ovat märät, ja olen levittänyt niihin viikoittaisen hiusmaskini, selvitän ne käyttämällä HairLust Detangle Wet Brush - hiusharjaa. Harjan piikit antavat hiuspohjalle hellävaraisen hieronnan, ja näin parantavat hiuspohjan sekä hiustuppien verenkiertoa. Jos haluat tuuheat hiukset todella päättäväisesti, ja sinulla on hieman aikaa itsesi hemmotteluun, voit jopa varata itsellesi päähieronnan silloin tällöin!

Vähennä hiusten muotoilua - saavuta tuuheat hiukset

Hiusten jatkuva muotoilu kuumilla laitteilla ilman lämpösuojaa on varmin tapa estää itseäsi saamasta tuuheammat hiukset. Föönit, suoristusraudat ja kihartimet kuluttavat hiuksiasi uskomattoman paljon, ja voivat helposti vahingoittaa niitä, jos et ole varovainen. Mikäli olet usein kiireinen aamuisin, ja haluat saada hiuksesi kuivattua nopeasti, kannattaa sijoittaa imukykyiseen, mutta hellävaraiseen hiuspyyhkeeseen, jota voit käyttää joinakin aamuina föönin sijaan. Voit lukea toisesta blogistamme, miksi hyvä hiuspyyhe on tärkeä hiustenhoidossa. Näin et uhraa unelmaasi saada tuuheat hiukset, mutta sinun ei tarvitse juosta ihmisten ilmoilla hiukset litimärkinä. Oma suosikkini on HairLustin Bamboo Turban Hair Towel.

Henkilökohtainen vinkkini:

Mikäli mahdollista ja jos sinulla vain on aikaa, anna hiuksiesi aina kuivua vapaana suihkun tai kylvyn jälkeen ilman föönausta. Terveet hiukset näyttävät paksummilta ja ne myös ovat paksummat. Hiusten käsittelyn vähentäminen saa siis hiukset nopeasti näyttämään paksummilta, kuin ne todella ovat. Jos haluat paksummat hiukset, voit lukea myös muita vinkkejä artikkelistamme, jossa kerromme, kuinka välttää ohuet hiukset..

Lisää kosteutta, jotta saat tuuheammat hiukset

Olet varmastikin kuullut tämän jo monta kertaa, mutta jos mielessäsi on tuuheat hiukset, niin tämä on todella tärkeä huomio, joka kannattaa muistaa. Jos haluat paksummat hiukset, kosteuta, kosteuta ja kosteuta! Hiusten kosteutus on hiustenhoidon A ja O, kun tavoitteena on paksummat ja tuuheammat hiukset. Hiuksissa on runsaasi vettä, joten kuivuessaan ne menettävät osan painostaan. Paksummat hiukset sisältävät enemmän vettä kuin ohuet hiukset. Tuuheammat hiukset ovat siis todella kosteutuksen takana!

Paksummat hiukset voi saada, jos hiuksia kosteutetaan tehokkaasti niille sopivilla hoitoaineilla ja hiusmaskeilla, jotka todella hoitavat hiuksia syvältä. On myös erityisen tärkeää muistaa kosteuttaa hiuksia sen jälkeen, kun ne ovat olleet märät. Tätä varten on hyvä omistaa ravitseva ja kosteuttava hiusöljy, joka sopii juuri sinun hiuksillesi.

Henkilökohtainen vinkkini:

Kun halusin saavuttaa paksummat hiukset, käytin aina todella kosteuttavaa hoitoainetta, kun pesin hiuksiani. Yritin myös välttää liiallista shampoon käyttöä, sillä se saattaa myös kuivattaa hiuksia. Käytänkin edelleen shampoota vain vähän kerrallaan, ja yritän pidentää hiusten pesuväliä aina, kun vain mahdollista. Tästä vinkkaan lisää seuraavassa kappaleessa. Lue siis eteenpäin! Kun hiukseni ovat kuivuneet, lisään niihin muutaman tipan hiusöljyä, jotta ne pysyvät ravittuina ja kosteutettuina koko päivän. Itse suosin HairLustin Hair Protection & Stregthening Hair Oil – hiusöljyä, sillä se ei jätä hiuksiani rasvaisiksi, vaan antaa juuri sopivasti kiiltoa ja säihkettä. Voit lukea artikkelistamme enemmän luonnollisista öljyistä, jotka ovat sopivat hiuksille. Saat sieltä varmasti inspiraatiota, mikä olisi paras hiusöljy juuri sinulle.

Pese harvemmin

Kuten juuri mainitsin, hyvä vinkki, joka auttaa saamaan tuuheammat hiukset, on käyttää vähemmän shampoota. Tietenkin on erittäin tärkeää, että lika ja bakteerit poistuvat hiuksista ja hiuspohjasta, mutta tähän ei paljoa shampoota tarvita. Usein ihmiset käyttävät aivan liikaa shampoota, ja pesevät hiuspohjan ja hiusten omat luonnolliset öljyt pois, mikä johtaa hiuspohjan ja hiusten kosteustasapainon häiriintymiseen. Unohda siis shampoon kanssa läträäminen, jos unelmanasi on paksummat hiukset. Liiallinen hiustenpesu siis kuivattaa hiuksia, ja kuten jo totesin, kuivista hiuksista on hankala saada tuuheammat hiukset, vaikka kuinka yrittäisit. Hiustyypin mukaan on suositeltavaa pestä hiukset noin 2-3 kertaa viikossa.

Henkilökohtainen vinkkini:

Omat hiukseni ovat todella helposti rasvoittuvat, joten joudun pesemään ne noin 3 kertaa viikossa. Käytän kuitenkin aina todella kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta, jotka eivät sisällä sulfaatteja, silikoneja tai parabeeneja. Yritän myös pidentää hiustenpesuväliä aina kun mahdollista. Jos minulla ei ole seuraavana päivänä tulossa juhlia tai tärkeitä työtapaamisia, jätän hiukset pesemättä ja kietaisen ne siloiselle nutturalle seuraavana aamuna. Näin ylläpidän kauniit, tuuheat hiukset.

Mikäli olet etismässä hyvää shampoota ja hoitoainetta, joilla saa tuuheammat hiukset, niin voin suositella HairLust Hair Growth & Repair shampoota ja hoitoainetta

Ravintolisä - tuuheammat hiukset?

Yksi tärkeimmistä asioista, jonka voit tehdä hiuksiesi hyväksi, on tarjota niille parhaat mahdollisuudet kasvuun. Jotta elimistöllä olisi mahdollisuus tarjota paras mahdollinen alusta kasvattaa paksut hiukset, se tarvitsee erilaisia ravinteita, mineraaleja, hivenaineita ja vitamiineja, kuten sinkkiä, biotiinia ja foolihappoa. Näitä kaikkia ainesosia löydät HairLust Hair Gummies-ravintolisästä, joka edesauttaa normaalia hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksia sisältäpäin. Kun tavoitteenasi on saada tuuheat hiukset, on tärkeää yrittää saada mahdollisimman paljon eri vitamiineja ja ravinteita, jotka tukevat hiusten luonnollista ja tervettä kasvua. Juuri siksi suosittelenkin käyttämään ravintolisää hiusten kasvatuksessa, sillä se on tehokkain ja nopein tapa saada tuuheammat hiukset. Ravintolisä sisältää kaikki hiusten kasvuun tarvittavat tärkeät aineosat, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia niiden riittävästi saannista, ja mielessäsi voi olla vain tulevaisuutesi tuuheat hiukset!

Hieman haastavampi, mutta yhtä tärkeä tapa, on sisällyttää ruokavalioon hyödyllisiä ja terveellisiä rasvahappoja. Me kaikki tiedämme, että ravintolisä ei korvaa terveellistä ruokavaliota, joten siitäkin on tärkeä huolehtia. Hyviä rasvahappoja saat kuitenkin usein jokapäiväisestä ruokavaliosta, eikä sitä tarvitse paljoakaan miettiä. Esimerkiksi pähkinät, avokado, ja kala sisältävät runsaasti hiuksille tärkeitä ja terveellisiä rasvahappoja. Älä siis unohda ruokavalion tärkeyttä, jos haluat saavuttaa unelmiesi tuuheat hiukset.

Henkilökohtainen vinkkini:

Jotta voin tarjota hiuksilleni mahdollisimman optimaalisen kasvualustan ja saavuttaa paksummat hiukset, syön päivittäin lisäravinteita, jotka tukevat niiden kasvua. Niiden lisäksi pyrin myös syömään mahdollisimman terveellistä ruokaa, joka sisältää hyviä rasvahappoja. Myös ravintosuositusten mukaan kalaa tulisi syödä 2-3 kertaa viikossa. Jos suosit kasvisruokaa, huolehdi juuri näiden rasvahappojen riittävästä saannista, jos haluat tuuheammat hiukset.

ENNNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUST RAVINTOLISIEN AVULLA

hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

Vaaleat hiukset: 1 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Capsules käytön jälkeen. Tummat hiukset: 3 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Capsules Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

Huuhtele oikein

Aiemmassa vinkissäni mainitsinkin jo, että hiusten liiallinen pesu ei ole hyväksi, mikäli tavoitteenasi on paksut hiukset. Kun peset hiuksesi, huuhtele ne huolellisesti ja kunnolla, jotta hiuksiisi ja hiuspohjaasi ei jää shampoojäämiä. Päänahkaan jäävä lika, rasva ja tuotejäämät voivat tukkia ja ärsyttää hiustesi karvatuppia sekä hiuspohjaa, mikä voi estää sinua saamasta tuuheat hiukset. Hiukset kannattaa myös huuhdella pesun lopuksi haalealla vedellä kuuman sijaan, sillä haalea vesi sulkee hiusten hiussuomut, jolloin hoitoaineen hoitavat ainesosat pääsevät hyvin vaikuttamaan hiuksiin. Paksut hiukset, täältä tullaan!

Investoi hyviin tuotteisiin saadaksesi tuuheammat hiukset

On hyvin yleistä, että monet käyttävät paljon muotoilutuotteita, kuten hiuspuuteria, muotoiluvaahtoa, lakkaa ja kuivashampoota saavuttaakseen tuuheat hiukset päiväksi tai pariksi. Valitettavasti juuri nämä tuotteet myös vahingoittavat ja kuivattavat hiuksia. Jos siis tuuheammat hiukset ovat tavoitteesi, kannattaa yrittää välttää muotoilutuotteiden käyttöä aina kun vain mahdollista, tai ainakin pitää viikossa pari lepopäivää, jolloin annat hiustesi vain olla. Saadaksesi tuuheat hiukset kannattaa myös investoida laadukkaisiin ja luonnollisiin muotoilutuotteisiin, jotka kosteuttavat hiuksiasi ja antavat niiden myös hengittää.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

Hyvän harjan tärkeys

Saadaksesi paksummat hiukset, sinulla on myös oltava oikeanlainen harja. Varmista siis, että käytät harjaa, joka on hellävarainen ja hyvä juuri sinun hiuksillesi ja vältä myös hiusten tarpeetonta harjaamista. Suosittelemme investoimaan joko pyöristettyyn tai luonnonmateriaaleista valmistettuun harjaan. En myöskään usein suosittele harjaamaan hiuksia, kun ne ovat vielä märät, sillä märät hiukset ovat todella venyvät, jolloin ne ovat herkemmät kulumiselle ja katkeilulle. Sen sijaan kannattaa harjat hiukset ennen suihkuun tai kylpyyn. Hiusten pitää myös antaa kuivua hyvin ennen harjaamista.

Henkilökohtainen vinkkini:

Usein en käytä harjaa lainkaan, elleivät omat hiukseni ole todella takussa, ja silloinkin käytän hellävaraista ja pehmeää bambuharjaa. Suihkun tai kylvyn jälkeen annan hiuksieni kuivua ja selvitän ne sormieni avulla. Ilmakuivaus ja sormin selvittely auttaa myös saamaan tuuheat hiukset, sillä sormien avulla selvitettäessä hiukset eivät katkeile niin helposti. Käytän sen lisäksi Wet Brush - harjaa hiusnaamion levittämiseen, sillä se auttaa hiusnaamiota vaikuttamaan paremmin.

Mikäli etsit erinomaista hiusnaamiota saavuttaaksesi paksummat hiukset, voin suositella lämpimästi HairLust Hair Growth & Protection Hair Mask – hiusnaamiota, joka tekee hiuksistasi pehmeämmät ja terveemmät, ja saa ne näyttämään kuin olisit juuri käynyt kampaajalla. Voit myös lukea toisesta blogiartikkelistamme, milloin rakennepaikkaava hiusnaamio on tarpeen.

Vältä tiukkoja kampauksia, jos haluat paksut hiukset

Jos tapanasi on usein pitää hiuksiasi kiinni, suosittelen pitämään niitä mahdollisimman löysällä letillä tai nutturalla, mikäli haluat tuuheammat hiukset. Vaihtele myös hiustyyliäsi hieman, jotta hiukset eivät aina veny ja rasitu samasta kohdasta. Paras neuvoni tähän on myös välttää hiuslenkkejä ja klipsejä, jossa on metallia, sillä metalli usein katkoo hiuksia, ja tekee niistä vahingoittuneet. Tiukat kampaukset, repivät hiuslenkit ja klipsit saattavat myös repiä hiuksia irti hiuspohjasta, mikä on tietenkin todella huono asia, mikäli tavoitteenasi on tuuheat hiukset.

Älä kuitenkaan ymmärrä väärin: jos haluat tuuheat hiukset, hiuksia kannattaa joskus myös pitää kiinni niiden suojaamiseksi. Esimerkiksi nukkuessa hiusten takkuuntumista ja niiden vahingoittumista voi ehkäistä sitomalla ne löysälle letille ennen nukkumaanmenoa.

Hiustenpidennykset – paksummat hiukset?

Hiustenpidennyksiä pidetään usein nopeana ja helppona ratkaisuna saada tuuheammat hiukset, ja ne ovatkin siihen erinomainen keino, jos haluat pitkät ja tuuheat hiukset nopeasti esimerkiksi juhliin tai muuhun erikoistilaisuuteen. Pidennykset auttavat kyllä saamaan näennäisesti paksummat hiukset, mutta omiin luonnollisiin hiuksiin pidennykset eivät tietenkään valitettavasti tuo enempää paksuutta. Lisäksi huonosti laitettuna ne saattavat vahingoittaa omia hiuksiasi ja hiuspohjaasi, ja tehdä enemmän hallaa kuin hyvää. Hyvät ja laadukkaat pidennykset taas usein maksavat paljon enemmän kuin tehokas shampoo ja hyvä hiusharja yhteensä. Pidennysten mukana tulee usein myös joko klipsejä, liimaa tai metallia, jotka eivät tee hyvää hiuksillesi ja hiuspohjallesi. Mikäli haluat saada hiuksistasi pidemmät ja paksummat luonnollisesti, suosittelen pidennysten välttämistä. Terveet ja luonnollisesti tuuheat hiukset vaativat paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta ne ovat sen arvoiset!

Tuuheat hiukset eivät tule nopeasti

Päivittäisen ravintolisän käytön lisäksi on siis myös paljon muita muutoksia, joita voit sisällyttää oman hiusrutiiniisi saavuttaaksesi paksummat hiukset. Tietenkin kaikkien näiden vinkkien lisääminen jokapäiväisiin arkirutiineihin voi olla hankalaa ja aikaa vievää, puhumattakaan kaiken muistamisesta, mutta jo muutaman noudattaminen päivittäin voi auttaa saavuttamaan tuuheammat hiukset!

Toivon, että luettuasi tämän artikkelin, olet saanut edes hieman lisää informaatiota ja vinkkejä, kuinka saada tuuheat hiukset ja kuinka edistää hiusten kasvua. Mikäli etsit lisää tietoa hiusten hoidosta tai etsit apua hiustenlähtöön, selaa muita blogipostauksiamme täältä.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


4 kommenttia


 • Hanna1

  Hyviä vinkkejä! Nyt jää heti tää jokapäiväinen tiukka nuttura tauolle.Toivottavasti muutkin vinkit tulevat käyttöön ja tehoavat. Haluaisin paksummat hiukset niin kovasti!


 • Kristiina

  Tulen nyt kertomaan tähän artikkeliin, että olen ollut todella tyytyväinen hair lustin hair growth ja repair sarjan shampooseen ja hoitoaineeseen. Minulla on ollu molemmat käytössä vuoden verran ja ovat lunastaneet odotukset. Hiukset tuntuu paksummilta ja ne on kasvaneet nyt nopeammin kuin aikasemmin ne tuntui etteivät kasva yhtään. Olen myös yllättynyt ettei omat hiukset tunnu rasvoittuvan enää niin helposti kuin ennen mikä on todella hyvä juttu ja jo se pelkästään on tuntunut parantavan hiusteni kuntoa todella paljon. Voin siis suositella tätä shampoota ja hoitoainetta kaikille.


 • Bea

  Kiva lukea vähän tietoa enemmän tästä aiheesta, sillä itselläni on juurikin ohuet hiukset ja käytän joka päivä erilaisia tuotteita kun yritän saada niitä näyttämään paksummilta, ja se vie todella paljon aikaa ja efforttia. Siksi oonkin nyt viimeaikoina perehtynyt hieman enemmän siihen, kuinka ne olisi oikeasti paksummat sen sijasta että olisi vaan paksumman näköiset, joten nämä vinkit on kyllä enemmän kuin tarpeellisia mulle 🙂


 • Oona

  Hei ihanaa, että on listattu jotain vinkkejä minkä avulla saisi paksummat hiukset. Mulla on luonnostaan todella ohuet niin todellakin toivon että näiden avulla saisin niistä edes vähän tuuheammat :)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.