Kulmakarvaseerumi: täydelliset kulmakarvat luonnollisella tavalla


Monet meistä haluaisivat varmasti täydelliset kulmakarvat, mutta kulmakarvojen kasvu on asia, johon voi olla hankala vaikuttaa. Onneksi on olemassa kulmakarvaseerumit! Mutta auttavatko ne todella kulmakarvojen kasvatusprosessissa? Minkälainen kulmakarvaseerumi kannattaa valita? Löydät tästä artikkelista vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Lue siis eteenpäin!

Sofie Tidemand

Perustaja, HairLust

Sofie on yksi HairLustin perustajista. Hän on hiusnörtti isolla H:lla, joka rakastaa jakaa hiustenhoitokokemuksensa muiden kanssa. Sofie on kiinnostunut uusimpien hiustrendien, stailausvinkkien ja luonnollisten ainesosien oppimisesta ja testaamisesta, ja hän pyrkii pysymään ajan tasalla alan trendeistä. Parasta mitä hän tietää, on pystyä auttamaan ihmisiä.Lue lisää.

Kukapa ei olisi haaveillut saavansa täydelliset kulmakarvat tai pitkät ripset. Itsekin olen yrittänyt vaikka mitä kikkoja nopeuttaakseni kulmakarvojen kasvatusta, mutta turhaan. Tuntui, että ainoa apu kulmakarvojen kasvuun oli kulmakynä ja hyvä geeli. Sitten löysin kulmakarvaseerumit, ja kulmakarvojen kasvatus alkoikin sujumaan kuin tanssi! Mutta miten seerumit oikein toimivat? Ja kuinka osaan valita oikean tuotteen? Kerron kaiken kulmakarvaseerumeista tässä artikkelissa, joten jos haluat tietää lisää, kannattaa lukea eteenpäin!

Miksi käyttää kulmakarvaseerumia?

Kulmakarvaseerumia voi käyttää monesta eri syystä, mutta pääsääntöisesti suosittelen seerumia niille, jotka haluavat tuuheammat, täydelliset kulmakarvat, eikä projektilla ole tulipalokiire. Kulmakarvojen kasvatus vaatii nimittäin hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Lupaan kuitenkin, että lopputulokset ovat kaiken sen ajan arvoisia! Seerumit sopivat sekä miehille, että naisille, sillä ne ovat usein värittömiä ja todella huomaamattomia. Seerumi tehostaa kulmakarvojen kasvua, ja sopii näin siis tukemaan kulmakarvojen kasvatusprosessia. Itse aloitin kulmakarvaseerumin käytön, kun haluisin tuuheammat kulmat luonnollisesti, mutta helposti, ja ilman kestopigmentointia, kosmetologikäyntejä tai jatkuvaa kotivärjäysrumbaa.

Jos siis olet esimerkiksi aikaisemmin nyppinyt kulmiasi paljon (tai ehkä jopa liikaa), tai ne ovat luonnostaan ohuet, mutta haaveilet saavasi tuuheat ja täydelliset kulmakarvat, suosittelen lämpimästi, että tutustut tähän artikkeliin sekä seerumin käyttöön ennen kulmakarvojen kasvatusprojektin aloittamista. Kerron nimittäin seuraavaksi, kuinka kulmakarvaseerumit toimivat, ja miten niitä tulisi käyttää optimaalisten tulosten saavuttamiseksi.

Kulmakarvojen kasvusykli

Ennen kuin siirrymme kulmakarvaseerumin käyttöön, kulmakarvojen kasvatusvinkkeihin ja tuotesuosituksiini, kerron lyhyesti, miten kulmakarvat itseasiassa normaalisti kasvavat. On tärkeä tietää, miten kulmakarvojen kasvu toimii luonnollisesti, jotta voimme ymmärtää, kuinka kulmakarvaseerumi oikein toimii, ja miten oikea seerumi tulisi valita.

Kuten hiusten ja ripsienkin kasvu, myös kulmakarvojen kasvu etenee kolmessa eri vaiheessa. Lähes jokainen karva on eri vaiheessa, joten uusia karvoja ilmaantuu siis jatkuvasti. Vaiheiden pituus vaihtelee tietysti yksilöllisesti, mutta kulmakarvojen kasvuprosessi on kuitenkin jokaisella kutakuinkin samankaltainen.

Anageeninen vaihe

Anageeninen vaihe on kulmakarvojen kasvuvaihe, jolloin karvat kasvavat pituutta ja paksuutta. Vaihe alkaa, kun uusi karva alkaa kasvamaan karvatupesta, ja jatkuu, kunnes karva on kasvanut täyteen pituuteensa. Tämä vaihe voi kestää muutamista viikoista jopa kuukausiin. Kulmakarvojen kasvuvaihe on kuitenkin lyhyempi, kuin esimerkiksi hiuksilla, ja kokonainen elinkaari kestää usein vain noin pari kuukautta.

Katageeninen vaihe

Katageeninen vaihe, eli siirtymävaihe, on muutaman viikon mittainen siirtymä kasvuvaiheesta lepovaiheeseen. Kulmakarva ei enää kasva pituutta, ja jos karva sattuu irtoamaan katageenisen vaiheen aikana, se ei enää kasva uudestaan ennen seuraavan vaiheen loppua. Karvatuppi siirtyy lähemmäs ihon pintaa, ja valmistautuu karvan irtoamiseen.

Telogeeninen vaihe

Telogeenisen vaiheen aikana kulmakarva irtoaa karvatupesta ja karvatuppi siirtyy lepotilaan. Lepotilassa karvatuppi ei tuota karvaa, mutta valmistautuu uuden kulmakarvan kasvamiseen. Tämä vaihe kestää myös muutamien viikkojen ajan, ja telogeenisen vaiheen jälkeen karvatupesta alkaa kasvamaan uusi karva. Kasvusykli alkaa siis uudestaan.

Miten kulmakarvaseerumi toimii?

Jos tavoitteenasi on kulmakarvojen kasvatus, haluat varmasti tietää, kuinka kulmakarvaseerumi oikein toimii, ja miten se vaikuttaa kulmakarvojen kasvuun. Mutta harvemmin pysähdymme miettimään, mitä käyttämämme kosmetiikka oikeastaan sisältää, ja miksi kauneustuotteet oikeastaan toimivat. Ja kuka todella ymmärtää tuotteiden hankalista aineisosaluetteloista yhtään mitään, ellei työskentele kosmetiikan parissa? Siksi keräsinkin sinulle kaikki vastaukset tähän yksinkertaiseen ja helppoon muotoon, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaasi Google – hakujen parissa! Lue siis eteenpäin, jos kulmakarvojen kasvatus kiinnostaa!

hairlust arvostelu

Hyvinvoivat kulmat ovat täydelliset kulmakarvat

Kuten varmasti tiedät, kosteutettu iho voi hyvin ja näyttää elinvoimaiselta ja kauniilta. Sama pätee myös kehon karvoihin, kuten hiuksiin, kulmakarvain ja kulmakarvoihin. Tästä syystä kulmaseerumit usein sisältävät kosteuttavia aineosia, kuten esimerkiksi kookosöljyä tai arganöljyä. Kulmakarvojen kasvatus vaatii kulmista huolehtimista, ja ihon sekä kulmien kosteutus on iso osa tätä hoitorutiinia. Kosteutetut karvat pysyvät paremmin karvatupessa kiinni, eivätkä irtoa ennen viimeistä vaihetta. Ne näyttävät myös paksummilta ja terveemmiltä, jos tarjolla on riittävästi kosteuttavia ainesosia. Jos sinulla on siis meneillään kulmakarvojen kasvatusprojekti, on kosteutus ja kosteuttavien ainesosien etsiminen seerumista erityisen tärkeää.

Jos taistelet myös kuivien hiusten kanssa, kannattaa vilkaista artikkelimme, joka kertoo hoitavasta ja kosteuttavasta shampoosta kuiville hiuksille. Saat sieltä varmasti myös muita vinkkejä kuivien hiusten hoitoon!

Kasvuvaiheen pidentäminen

Kulmakarvojen kasvatus onnistuu paremmin, jos karvojen kasvuvaihetta onnistuu pidentämään edes hieman. Tällöin karva tippuu myöhemmin, ja useampi karva on samanaikaisesti kasvuvaiheessa. Kulmat näyttävät silloin tuuheammilta ja täydemmiltä. Siksi suosin itse seerumeita, jotka sisältävät karvatuppia stimuloivia ainesosia, ja jotka pidentävät kulmakarvojen kasvukautta sekä kosteuttavat ihoa ja karvoja. Muun muassa kofeiinilla ja B5 – vitamiinilla on stimuloivia sekä karvojen kasvua tehostavia ominaisuuksia, joten ne sopivat erinomaisesti kulmakarvaseerumin ainesosaluetteloon. Kannattaa siis etsiä näitä aineita sekä ripsiseerumista, että kulmakarvaseerumista, jos suunnittelee ripsien tai kulmakarvojen kasvatusta. Kerron lisää kulmakarvojen kasvatukseen tarvittavista ravintoaineista alempana, joten lue eteenpäin!

Kulmakarvojen kasvatus ja ravintoaineet

Kaikki kehon karvat tarvitsevat ravintoa kasvaakseen, ja tämä pätee myös kulmakarvojen kasvatusprojektiin. Suurin osa tarpeellisista vitamiineista, mineraaleista ja ravintoaineista saadaan usein ruokavalion kautta, mutta miksi et antaisi kulmille hieman lisäapua kulmakarvaseerumin muodossa? Tuuheat, paksut ja täydelliset kulmakarvat vaativat runsaasti ravinteita, mutta onneksi kulmakarvaseerumit sisältävät usein runsaasti karvojen kasvuun tarvittavia ravintoaineita.

Itse kulmakarvan pituutta voi olla hankala lisätä, sillä kulmakarvojen ja ripsien pituudesta määräävät hormonit. Kulmakarva kasvaa kuitenkin paksumpana, terveempänä, elastisempana ja kiiltävämpänä, mikäli sille on tarjottu riittävästi ravinteita ja vitamiineja kulmakarvojen kasvatusprojektin aikana. Suosin kuitenkin itse mahdollisimman luonnollista kosmetiikkaa niin hiustenhoidossa, kuin meikeissäkin, enkä halua levittää iholleni hormonitoimintaani häiritseviä tuotteita. Uskon, että kauniimmat ja paremmat tulokset saadaan kärsivällisyyden ja luonnollisten tuotteiden avulla. Voit lukea luonnonkosmetiikka hiustenhoidosta toisesta artikkelistamme, jos aihe kiinnostaa.

Nyt ymmärrät, miten kulmakarvaseerumit toimivat, ja miten ne voivat auttaa kulmakarvojen kasvatussuunnitelmissa. Seuraavaksi kerron, miten seerumeita kannattaa käyttää parhaiden tulosten saamiseksi, ja autan sinua oikean seerumin valinnassa. Lue siis eteenpäin!

Kuinka seerumia tulisi käyttää?

Kulmakarvojen kasvatus on kärsivällisyyttä ja aikaa vaativaa puuhaa, jossa muutoksia ei tapahdu yhdessä yössä. Johdonmukaisella ja jatkuvalla hoidolla saat kuitenkin varmasti hyviä tuloksia ja täydelliset kulmakarvat, joten ei kannata luovuttaa ensimmäisen viikon jälkeen! Kestää usein 8 – 12 viikkoa eli yksi kokonainen kulmien kasvusykli, ennen kuin näet optimaaliset tulokset seerumin käytöstä. Pysy siis kärsivällisenä!

Löydä itsellesi sopiva rutiini

Seerumia tulisi käyttää säännöllisesti, jotta saisit optimaaliset tulokset luvatussa ajassa. Kulmakarvaseerumia kannattaisi myös levittää kahdesti päivässä, eli aamuin illoin. Meikkauksen ja aamukiireiden takia tätä voi kuitenkin olla hankala muistaa, ja joskus pitkille kauneusrutiineille ei vain ole aikaa! Tärkeintä on kuitenkin löytää itselle sopiva rutiini, jonka jaksaa suorittaa päivittäin, kun kulmakarvojen kasvatusprojekti on käynnissä. Jos seerumin levitys silloin tällöin unohtuu, ei se vaikuta kulmakarvojen kasvatustavoitteeseen, jos normaalisti muistat käyttää kulmakarvaseerumia säännöllisesti.

Yksinkertainen ohjeistus kulmakarvaseerumin käyttöön kuuluu näin: Levitä seerumia puhtaalle iholle ja kulmille aamuin illoin paketin mukana tulevalla harjalla tai sudilla. Anna kulmakarvaseerumin vaikuttaa hetken.

[Video] Näin käytät kulmakarvaseerumia:

Meikkaaminen ja kulmakarvaseerumi

Kulmakarvaseerumi tulisi levittää puhtaalle iholle ja kulmille, jotta kulmakarvojen kasvatus onnistuu. Levitä seerumi siis aamulla ennen meikkaamista ja illalla kasvojen pesemisen jälkeen. Itse käytän seerumia kahdesti päivässä. Levitän seerumin heti herättyäni aamulla kasvovoiteen jälkeen, ja syön aamupalan ennen meikkaamista, jotta seerumi ehtii imeytyä. Toisen kerran käytän seerumia iltarutiinieni yhteydessä, ennen nukkumaanmenoa, kun kasvoni ovat puhtaat ja raikkaat.

Mitä tapahtuu, kun lopetan käytön?

Kulmakarvat palaavat usein kulmakarvaseerumin lopettamisen jälkeen valitettavasti alkuperäiseen tilaansa, kun ne eivät saa enää lisäkosteutusta ja ravinteita. Voit kuitenkin jatkaa kulmakarvojen kasvatusprosessia vinkeillä, jotka löydät jutun lopusta, jos et halua käyttää kulmakarvaseerumia jatkuvasti. Näin kärsivällisesti kasvatetut karvat saattavat pysyä paremmassa kunnossa pidempään, eikä seerumin lopettaminen välttämättä aiheuta niin suurta muutosta. Kulmakarvojen kasvatus kuitenkin vaatii usein hieman lisäapua seerumeista.

Kuinka valitsen kulmakarvaseerumin?

Kun kulmakarvojen kasvatusprojekti aloitetaan, on edessä valinta: minkä seerumin valitsen? Kuten muitakin kosmetiikka- ja kauneudenhoitotuotteita, myös kulmakarvaseerumeita löytää laidasta laitaan Jotkin lupailevat tuloksia parissa viikossa, ja toiset taas kiinnittävät huomiota ekologisilla ainesosillaan ja luonnollisuudellaan. Mutta mistä tietää, mikä seerumeista tulisi valita? Miksi toiset lupaavat tuloksia nopeammin kuin toiset?

Ennen ja jälkeen kuvat, malli on käyttänyt HairLust Eyebrow Enhancing Serumia ja HairLust Eyelash Enchancing - ripsiseerumia noin 8-12 viikkoa:

HairLust kulmakarvaseerumi ennen ja jälkeen

Suosi dermatologisesti testattua kosmetiikkaa

Suosittelen myös valitsemaan kulmakarvaseerumin, joka on dermatologisesti testattu! Kasvojen iho ja silmä ovat todella herkkiä alueita, joten kannattaa aina varmistaa, että käyttämäsi tuote on turvallinen ja testattu, jos aiot käyttää sitä silmän lähistöllä.

Jos täydelliset kulmakarvat olisivat nopeasti ja helposti kasvatettavissa yhdellä seerumilla, olisi tätä kulmakarvaseerumia hehkutettu ympäri internettiä. Mutta kuten jo mainitsin, kulmakarvojen kasvatus vaatii aikaa ja hieman kärsivällisyyttä. Jotkin valmisteet lupaavat tosiaan tuloksia lyhyessäkin ajassa, mutta ennen niiden valintaa kannattaa ehkä vilkaista ainesosaluetteloa. Mitä superainetta seerumi sisältää, joka muuttaa kulmakarvojen kasvusykliä niin merkittävästi? Kannattaako sitä välttämättä levittää iholleen, aivan herkän silmänympärysihon ja silmien vierelle?

Minun kulmakarvojen kasvatusprojektini on jatkunut jo pidemmän aikaa, ja käytän seerumia edelleen säännöllisesti ylläpitääkseni täydelliset kulmakarvat. Olen käyttänyt jo useamman putkilon kulmakarvaseerumeita, joten olen myös ehtinyt testaamaan useampaa eri valmistetta. Joka kerta olen kuitenkin valinnut valmisteeseen, joka ei varmasti sisällä prostaglandiineja. Prostaglandiineja käytetään joidenkin kulmakarva- ja kulmakarvaseerumien lisäksi muun muassa silmänpainelääkkeissä, ja niillä on hormonitoimintaan vaikuttavia ominaisuuksia. Jokainen voi tietysti valita itse, millaista valmistetta suosii, mutta itse päätin välttää mitään hormonitoimintaani vaikuttavia ainesosia, ja suosia dermatologisesti testattuja tuotteita

Kulmakarvojen kasvatus – kosteuta ja ravitse

Kulmakarvojen kasvatus perustuu ihon ja karvojen kosteuttamiseen, ravitsemiseen ja hoitoon. Yritän siis aina etsiä kulmakarvaseerumia, joka sisältäisi kulmakarvojen kasvuun tarvittavia ravintoaineita, sekä hoitavia, että kosteuttavia ainesosia. Luettelen tässä muutamia ainesosia, joita kannattaa etsiä kulmakarvaseerumin kyljestä, sillä ne ovat erinomaisia kulmakarvojen kasvatusprosessissa:

 • (Se kuuluisa) Biotiini – eli B7-vitamiini. Biotiini antaa voimaa heikoille kulmakarvoille ja tukee niiden kasvua. Biotiini on varmasti yksi tunnetuimmista vitamiineista. Sen myös tiedetään edistävän hiusten ja ihon pysymistä normaaleina. Välttämättömyys, jos suunnitelmissa on kulmakarvojen kasvatus!
 • L – arginiini – Oleellinen aminohappo, joka on tärkeä rakennusaine kehon proteiineille. Kulmakarvat koostuvat pääasiassa proteiineista, ja ne tarvitsevat aminohappoja kasvaakseen
 • Hyaluronihappo – löytyy luonnollisesti kehosta, mutta sen pitoisuus ja tuotanto vähenee iän myötä. Kosteuttaa, vahvistaa ja tekee kulmakarvoista joustavat. Tukee hiusten ja kulmien kasvua. Tuttu ainesosa myös muissa kosmetiikkatuotteissa.
 • Biotinoyylipeptidi – Peptidi, joka auttaa estämään DHT:n ylituotantoa ja stimuloi kulmakarvojen kasvua. Auttaa myös lisäämään kasvuvaiheessa olevien karvatuppien määrää.
 • Arganöljy – Sisältää runsaasti hyödyllisiä ravinteita, vitamiineja ja rasvahappoja, kuten E-vitamiinia, joka edesauttaa kulmakarvojen kasvua ja kosteuttavat olemassa olevia kulmakarvoja sekä ympäröivää ihoa. Arganöljyn antioksidantit stimuloivat verenkiertoa ja auttavat karvatuppia tuottamaan uusia ja terveitä kulmakarvoja.
 • Kofeiini – ei ainoastaan tuttu kahvista, vaan sitä käytetään myös kosmetiikassa. Edistää verenkiertoa karvatupessa ja lisää kulmakarvojen hyvinvointia sekä elastisuutta. Kofeiini estää lisäksi DHT:n ylituotantoa.

Voiko kulmakarvaseerumista olla haittaa?

Toisilla iho on herkempi kuin toisilla, ja myös reaktiot kosmetiikkatuotteisiin vaihtelevat henkilöstä toiseen. Reaktiomme kaikkiin kosmetiikkatuotteisiin ovat siis yksilöllisiä. Jokin ainesosa saattaa ärsyttää toista, mutta toinen ei huomaa tuotteessa mitään haittavaikutuksia. Myös kulmakarvaseerumi voi siis ärsyttää ihoa, ja aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta kulmakarvojen kasvun lisäksi. Huolimatta siitä, minkä seerumin tai kauneustuotteen valitsee, kannattaa sitä turvallisuuden vuoksi aina kokeilla esimerkiksi ranteen sisäpuolen herkälle iholle ennen lopullista käyttöä. Tämä pätee itseasiassa suurimpaan osaan kosmetiikkatuotteista, olipa käyttäjä herkkäihoinen tai ei. Kannattaa siis olla tarkkana, ja seurailla oman kehon reaktioita tässäkin asiassa!

Mikäli kuitenkin käytät hyvää, luonnollista seerumia kulmakarvojen kasvatusprosessiin, jossa ei ole hormonitoimintaa häiritseviä ainesosia, kuten prostaglandiinia, on se usein täysin vaaraton menetelmä tehostaa kulmakarvojen kasvua.

Voit lukea HairLust – tuotteissa käytetyistä ainesosista lisää ainesosaluettelosta, jossa kaikista ainesosista myös kerrotaan hieman lisätietoja. Itse suosin HairLust – kulmakarva- ja ripsiseerumeita, sillä ne sisältävät yllä mainitsemiani ainesosia ja paljon enemmänkin. Molemmat seerumit ovat dermatologisesti testattuja ja todella tehokkaita. Kulmakarvani eivät koskaan ole olleet tuuheammat! Kulmakarvaseerumi ravitsee, hoitaa ja kosteuttaa kulmiani kuitenkaan ärsyttämättä ihoa. Helppo kulmakarvojen kasvatusprojekti ja täydelliset kulmakarvat ovat taattu!

Kulmakarvaseerumi vs. ripsiseerumi

Usein kysytään, voiko samaa seerumia käyttää niin ripsiin, kuin kulmakarvoihin. Vastaus tähän kysymykseen on ei, ja kerronkin nyt muutaman perustelun miksi asia on näin. Kulmakarvaseerumi on suunniteltu edistämään kulmakarvojen kasvatusta, ja se sisältää vahvempia ainesosia, joita ei pidä käyttää silmiin. Myös ripsiseerumi sisältää ainesosia, joita ei tulisi käyttää kulmakarvoihin, joten mikäli lisäät ripsiseerumia kulmakarvoihin, voivat kulmakarvasi mennä jopa huonompaan kuntoon.

Jos olet kiinnostunut kulmaseerumin lisäksi ripsiseerumista, kannattaa vilkaista toinen artikkelimme, jossa kerromme kaiken ripsiseerumin käytöstä.

Vaikka se tuleekin hieman kalliimmaksi ostaa erilliset seerumit niin ripsille, kuin kulmakarvoille, suosittelen todellakin panostamaan tässä asiassa pihistämisen sijaan, ja ostamaan molemmat tuotteet erikseen taataksesi parhaat mahdolliset tulokset. HairLustilta voit ostaa niin ripsiseerumin kuin kulmakarvaseerumin hieman edullisempaan pakettihintaan. Nämä tuotteet ovat erityisesti suunniteltu antamaan niin pitkät ripset, kuin täydelliset kulmakarvatkin, ja niiden harjat ovat muotoiltu optimaalisiksi ripsien ja kulmakarvojen kasvatusprosessin kannalta.

Kulmakarvojen kasvatus – muita vinkkejä

Kulmakarvojen kasvatusta voi kulmakarvaseerumin lisäksi tukea myös muilla tavoin. Kulmakarvojen kasvua ei noin vain voi vauhdittaa yhdessä yössä, mutta näillä vinkeillä voit saada unelmiesi täydelliset kulmakarvat. Jokaisen keho on tietysti yksilöllinen, mutta olen todennut nämä vinkit hyödylliseksi itselleni. Kannattaa siis ainakin kokeilla, jos kulmakarvojen kasvatus on käynnissä!

Lopeta nyppiminen, heti!

Kulmakarvojen nyppiminen voi tuntua hyvältä tavalta saavuttaa täydelliset kulmakarvat, mutta kulmat kannattaa jättää rauhaan silloin tällöin. Kulmakarvojen jatkuva nyppiminen ja värjääminen saattaa vahingoittaa niitä sekä hidastaa kulmakarvojen kasvua. Jos lopetat kulmien nyppimisen puoleksi vuodeksi, kulmasi pääsevät kasvamaan luonnolliseen tilaansa, josta niitä voi muotoilla haluttuun malliin esimerkiksi ammattilaisen avulla. Joskus kulmakarvojen kasvatus kokonaan takaisin niiden luonnolliseen tilaan nyppimisen jälkeen voi viedä jopa vuoden, muista siis kärsivällisyys. Runsas nyppiminen saattaa jopa lopettaa karvan kasvun kokonaan, joten kannattaa muistaa tässäkin sanonta ”vähemmän on enemmän”. Nyppimisen sijaan kulmia kannattaa harjailla ajoittain oikeaan asentoon, jotta uudet karvat kasvavat oikeaan suuntaan.

Valitse oikea valaistus

Monet kauneusasiantuntijat suosittelevat, että kulmat kannattaa nyppiä hämärässä tai himmeässä valaistuksessa. Näin kulmia ei tule nypittyä liikaa, vaan luonnollisuus säilyy. Jos siis haaveilet saavasi täydelliset kulmakarvat ja kulmakarvojen kasvatus on käynnissä, mutta haluat silti siistiä kulmiasi, kannattaa nyppiminen suorittaa iltaisella, hämärämmän valaistuksen turvin, jotta et tule nyppineeksi liikaa pois. Kun tavoitteenasi on täydelliset kulmakarvat, on myös hyvä muistaa, että kulmakarvoja ei edes kannata yrittää nyppiä samanlaisiksi ja hyvä muistisääntö onkin: your eyebrows are sisters, not twins!

Meikkaa kulmat kuntoon

Vaikka tavoitteenasi olisivat luonnolliset, täydelliset kulmakarvat, voi meikin avulla joskus hieman huijata matkan varrella. Oikein tehty kulmameikki näyttää luonnolliselta, ja kehystää silmiä kauniisti, korostaen parhaita piirteitäsi.

Hahmottele ensin kulmakarvan alareunan linja kulmakynällä, ja täytä sitten kulmien harvat kohdat pienillä, lyhyillä vedoilla, jotta saat luonnollisen lopputuloksen. Tarkenna sitten kulmiesi rajoja samansävyisellä kulmapuuterilla ja viistolla harjalla. Harjaa kulmakarvat lopuksi läpi kulmaharjalla, jotta saat ylimääräisen kulmapuuterin pois ja lopputuloksen näyttämään luonnolliselta. Voit korjailla pieniä virheitä jälkikäteen esimerkiksi peitevoiteella.

Vaihda pinsetit saksiin

Jos kulmat tuntuvat harottavan jokaiseen ilmansuuntaan kulmakarvojen kasvatusprosessin aikana, voi pinseteillä nyppimisen sijaan kokeilla kynsisaksilla kulmien siistimistä. Näin et katkaise karvan luonnollista kasvusykliä, tai ärsytä karvatuppea, mutta saat kuitenkin hieman siistimmän ilmeen.

Harjaa kulmakarvat ensin haluamaasi malliin kulmaharjalla, esimerkiksi hieman yläviistoon silmistä. Leikkaa tämän jälkeen kulmakarvan ylärajan ylittävät karvat tasaisesti ja varoen. Voit myös pyytää apua esimerkiksi ystävältä tai ammattilaiselta, jos pelkäät leikkaavasi liikaa.

Kosteuta lisää

Kulmakarvaseerumin lisäksi kulmakarvoja ja kulmakarvoja ympäröivää ihoa voi kosteuttaa esimerkiksi vaseliinilla ja öljyllä. Erityisesti kuivaihoiset voivat hyötyä ylimääräisestä kosteutuksesta. Myös talviaikaan normaali-ihoisetkin saattavat kaivata lisäsuojaa esimerkiksi arganöljystä.

Yhteenveto

Kulmakarvojen kasvatus vaatii siis aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä muutaman kotivinkin. Täydelliset kulmakarvat eivät kuitenkaan ole mahdoton unelma! Lähde siis rohkeasti kokeilemaan seerumia, sekä muita artikkelin vinkkejä, ja aloita kulmakarvojen kasvatus.

Toivon, että tämän artikkelin avulla sait edes pikkiriikkisen lisää tietoa, miksi kulmakarvaseerumi on erinomainen apu kulmakarvojen kasvatusprosessissa. Blogistamme löytyy myös muita kattavia artikkeleita, jotka käsittelevät niin hiusten- kuin ripsien kasvua, sekä erilaisia hiustenhoitovinkkejä, joten mikäli olet hyvien neuvojen tarpeessa, suosittelen tutustumaan tarkemmin blogimme sisältöön.

Jos sinulla on kulmakarvojen kasvatusvinkkejä tai meikkivinkkejä, joilla voi saada täydelliset kulmakarvat, kirjoita niitä toki kommenttikenttään, jotta kaikki pääsevät nauttimaan niistä. Hyvät vinkit ovat aina tervetulleita!

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


5 kommenttia


 • Mira

  Mulla on ollut käytössä aiemmin ripsiseerumi ja se toimii! Ajattelin nyt kokeilla myös kulmakarva seerumia tuuheuttamaan mun ylinypittyjä kulmia ja odotan innolla tuloksia :)


 • NINNI M

  SUOSITTELEN!! en edes kulmageeliä enää tarvitse kun pysyy karvat paikallaan myös tämän avulla ja on TUUHEAT!!!


 • Anna

  Kardashian-kulmakarvat, täältä tullaan! oon nyt 3 kk käyttäny ja ekat merkit näkyy jo tosi hyvin. pelkään vaan et tää seerumi loppuu…! Paras kulmakaravseerumi mitä oon testannu


 • Lisa

  Kiva postaus, kiitti näistä vinkeistä – toivottavasti auttaisi mun kulmakarvojen kasvatus projektia, sillä tuntuu etteivät nämä ikinä kasva tuuheammiksi😞


 • Karoliina A-H.

  hyvä artikkeli, löysin tämän kun etsin tietoa, kuinka saada omia kulmakarvojani kasvamaan sillä ne ovat muutaman vuoden takaisen microbladingin jälkeen nyt sen näköiset, että haluaisin saada niitä kasvamaan tuuheammiksi…


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.