Ripsiseerumi – Mitä ripsien kasvatusprosessista tulee tietää


Kuinka ripsiseerumi toimii ja voiko niistä olla haittaa? Millainen on paras ripsiseerumi? Ja mitä tulee tietää ennen ripsien kasvatusprojektin aloittamista? Tässä artikkelissa saat vastauksen moneen ripsiseerumiin liittyvään kysymykseen, ja paljastan myös vinkit, kuinka saat tuuheat, vahvat ja paksut ripset ilman haitallisia kemikaaleja!

Sofie Tidemand

Perustaja, HairLust

Sofie on yksi HairLustin perustajista. Hän on hiusnörtti isolla H:lla, joka rakastaa jakaa hiustenhoitokokemuksensa muiden kanssa. Sofie on kiinnostunut uusimpien hiustrendien, stailausvinkkien ja luonnollisten ainesosien oppimisesta ja testaamisesta, ja hän pyrkii pysymään ajan tasalla alan trendeistä. Parasta mitä hän tietää, on pystyä auttamaan ihmisiä.Lue lisää.

Kaikki varmasti toivovat, että ripset olisivat paksut, terveet, pitkät ja vahvat. Ripsivärimainokset ovat täynnä lupauksia tuuheista ja pitkistä ripsistä ilman paakkuja, ja naistenlehdet kirjoittavat arvosteluja ripsiväreistä useamman kerran vuodessa. Moni on varmasti myös kokeillut ripsienpidennyksiä ja tekoripsiä kauniiden räpsyttimien toivossa, vain todetakseen, että ne eivät ole pitkäaikainen ratkaisu.

Mutta paljastan nyt ratkaisun, joka on hellävarainen, mutta tehokas! Tämän avulla saat pidemmät ja terveemmät ripset, luonnollisesti.

Tässä artikkelissa kerron syväluotaavasti ripsiseerumista, sen käytöstä, haittavaikutuksista ja ainesosista. Artikkelin jälkeen tiedät, millaista seerumia kaupassa kannattaa etsiä, ja mikä on paras ripsiseerumi juuri itselle. Lue siis eteenpäin, niin kerron, kuinka saat terveet ja kauniit ripset luonnollisesti ilman haitallisia kemikaaleja, ja voit aloittaa ripsien kasvatusprojektisi!

Miksi käyttää ripsiseerumia?

Monet, minä mukaan lukien, päätyvät vahingoittamaan ripsiä pidemmällä juoksulla yrittäessään kasvattaa pitkiä ripsiä. Kokeilemme ripsivärejä toisensa perään, maksamme ripsihoidoista, toivomme ripsienpidennysten auttavan asiaa ja liimailemme tekoripsiä luomillemme juhlia varten. Ei siis ihme, että silmäluomet muuttuvat ärtyneiksi ja ripset alkavat harventua. Kaikki käyttämämme kemikaalit ja mekaaninen rasitus näkyvät tottakai ripsissämme.

Jos olet väsynyt lyhytkestoisiin ja haitallisiin ratkaisuihin, voi ripsiseerumi olla sopiva vaihtoehto juuri sinulle, jolla on ripsien kasvatus käynnissä.

Ripsiseerumi, joka ei sisällä haitallisia kemikaaleja, auttaa ravitsemaan ja kosteuttamaan ripsiä tehokkaasti, jolloin ripsien kasvusykli pitenee luonnollisesti. Ripsiseerumin avulla voit siis tarjota ripsillesi niiden kaipaaman rakkauden ja hoidon, joita ripset tarvitsevat kasvaakseen pitkiksi, tuuheiksi ja terveiksi. Kuulostaa aika hyvältä, eikö totta? Pureudutaanpa aiheeseen vielä syvällisemmin, ja selvitetään, miten ripsiseerumi todella toimii, ja millainen on paras ripsiseerumi!

Ripsiseerumin 4 hyötyä:

Ripsiseerumin käytöllä on monia hyötyjä, ja se on erinomainen investointi, jos haaveilet pitkistä ja tuuheista ripsistä. Verrattuna markkinoiden muihin ripsituotteisiin, ripsiseerumin avulla saat pitkään kestävät tulokset ilman, että vahingoitat ripsiäsi. Alempana olen listannut 4 syytä, joiden vuoksi sinunkin kannattaa kokeilla ripsiseerumia, jos ripsien kasvatus on suunnitelmissasi:

 1. Saat luonnolliset tulokset! Ripsiseerumi pidentää ripsiesi luonnollista kasvusykliä, ja kun tiedät, mikä on paras ripsiseerumi itsellesi, pääset kasvattamaan pitkät ripset ilman haittavaikutuksia tai ärsyttäviä, hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja.
 2. Säästät aikaa, kun et tarvitse ripsiväriä päivittäin. Ripsesi tulevat olemaan tuuheat ja pitkät, joten ripsiväristä ja sen jokailtaisesta poistamisesta voi huoletta luopua!
 3. Pidemmällä juoksulla säästät myös rahaa, kun et osta uusia ripsivärejä ja niiden poistotuotteita. Verrattuna muihin vaihtoehtoihin ripsiseerumi saattaa tulla halvemmaksi!
 4. Käyttämällä seerumia säännöllisesti kahdesti päivässä, aamuin ja illoin, saavutat pitkät ja tuuheat silmäripset, joista olet aina unelmoinut!

Miten ripsiseerumi toimii?

Ennen kuin siirrymme ripsiseerumin käyttöön, ripsien kasvatusvinkkeihin ja tuotesuosituksiini, kerron lyhyesti, miten ripset itseasiassa normaalisti kasvavat. On tärkeä tietää, miten ripsien kasvu toimii luonnollisesti, jotta voimme ymmärtää, kuinka ripsiseerumi oikein toimii, ja miten oikea seerumi tulisi valita.

Silmäripsien kasvuvaiheet

Kuten hiusten ja kulmakarvojenkin kasvu, myös ripsien kasvu etenee kolmessa eri vaiheessa. Lähes jokainen ripsi on eri vaiheessa, joten uusia ripsiä ilmaantuu jatkuvasti. Vaiheiden pituus vaihtelee tietysti yksilöllisesti, mutta ripsien kasvuprosessi on kuitenkin jokaisella kutakuinkin samankaltainen.

Anageeninen vaihe:

Anageeninen vaihe on ripsien kasvuvaihe, jolloin ripset kasvavat pituutta ja paksuutta. Vaihe alkaa, kun uusi ripsi alkaa kasvamaan karvatupesta, ja jatkuu, kunnes ripsi on kasvanut täyteen pituuteensa. Tämä vaihe voi kestää muutamista viikoista jopa kuukausiin. Ripsien kasvuvaihe on kuitenkin lyhyempi, kuin esimerkiksi hiuksilla ja kulmakarvoilla, ja kokonainen elinkaari kestää usein vain noin kuukauden. Ripset kasvavat geenien määrittelemään pituuteensa, jonka jälkeen ne siirtyvät katageenivaiheeseen.

Näin ripsiseerumi vaikuttaa: Kun käytät ripsiseerumia, sen ainesosat kosteuttavat ja ravitsevat karvatuppia ympäröivää ihoa sekä itse karvatuppia. Näin iho ei kuivu, verenkierto pysyy stimuloituna ja ripset saavat riittävästi kasvuun tarvittavia vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi ripsiseerumi estää DHT:n tuotantoa karvatupissa. DHT on hormoni, joka saattaa johtaa hiuksien ja ripsien ennenaikaiseen tippumiseen.

Ravitsemalla ja kosteuttamalla ripsiä seerumi ehkäisee ripsien ennenaikaista irtoamista ja pidentää anageenivaiheen kestoa, jolloin ripsillä on aikaa kasvaa pidemmiksi ja paksummiksi. Lisäksi useampi ripsi kasvaa samanaikaisesti, jolloin ripset näyttävät tuuheammilta.

Katageeninen vaihe:

Katageeninen vaihe, eli siirtymävaihe, on muutaman viikon mittainen siirtymä kasvuvaiheesta lepovaiheeseen. Ripsi ei enää kasva pituutta, ja jos se sattuu irtoamaan katageenisen vaiheen aikana, se ei enää kasva uudestaan ennen seuraavan vaiheen, eli telogeenisen vaiheen, loppua. Ripsen karvatuppi siirtyy lähemmäs ihon pintaa, ja valmistautuu karvan irtoamiseen. Katageenivaihe on kasvuvaiheista lyhyin, noin 2 - 3 viikkoa.

Näin ripsiseerumi vaikuttaa: Jos ripsi irtoaa ennenaikaisesti esimerkiksi kemikaalien tai mekaanisen rasituksen seurauksena, ei asiaa valitettavasti saa korjattua kovin nopeasti. Uuden ripsen kasvamisessa kestää aikaa, sillä karvatuppia seuraa tarkasti eri elinkaaren vaiheita ja sen on käytävä ne kaikki läpi ennen uuden ripsen kasvua. Ripsiseerumin tehtävänä on siis vahvistaa ripsiä ja karvatuppia, jotta ripset eivät irtoaisi ennen lepovaihetta. Lisäksi ripsiseerumi nopeuttaa uuden ripsen kasvua tarjoamalla ravinteita ja hoitoa, joita ripset tarvitsevat kasvaakseen.

Telogeeninen vaihe:

Telogeenisen vaiheen eli lepovaiheen aikana ripsi irtoaa sen karvatupesta ja karvatuppi siirtyy lepotilaan. Lepotilassa karvatuppi ei tuota uutta ripseä, mutta valmistautuu uuden ripsen kasvamiseen. Tämä vaihe kestää myös muutamien viikkojen ajan, ja telogeenisen vaiheen jälkeen karvatuppi siirtyy takaisin anageenisen vaiheeseen ja karvatupesta alkaa kasvamaan uusi ripsi. Kasvusykli alkaa siis uudestaan. Telogeenivaihe saattaa kuitenkin kestää jopa 100 päivää. Pituus riippuu siitä, milloin ripsi tippuu. Ripsen tippumisesta kestää usein 4 - 8 viikkoa, ennenkuin irronnut ripsi on korvattu uudella.

Älä kuitenkaan huoli, kaikki ripsesi eivät tipahda samanaikaisesti. Ripset ovat eri kasvuvaiheissa, ja päivän aikana on aivan normaalia, että muutama ripsi irtoaa.

Näin ripsiseerumi vaikuttaa: Jos käytössäsi on itsellesi paras ripsiseerumi, tulee karvatuppien uusiutuminen myös optimoitua ja ripsien kasvatus voi telogeenivaiheen jälkeen jatkua nopeammin. Ripsiseerumi saa lepovaiheessa olevan ripsen kasvamaan nopeammin, ja se kasvaa vahvempana sekä paksumpana. Lisäksi vähemmän ripsiä irtoaa ennenaikaisesti ja uusi ripsi kasvaa nopeammin kuin normaalisti.

Lyhyesti: Näin paras ripsiseerumi toimii

Ripsiseerumi tarjoaa ripsille, karvatupille ja ripsiä ympäröivälle iholle ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja, joita ne tarvitsevat voidakseen hyvin. Ripset kasvavat tällöin karvatupesta vahvoina ja paksuina. Ne eivät tipu ennen aikojaan tai katkeile. Kasvukausi pitenee ja irronneen ripsen tilalle kasvaa nopeammin uusi ripsi, kun karvatuppi regeneroituu hyvin.

3 faktaa ripsiseerumista

Olenkin jo aikaisemmin kertonut muutamia ripsiseerumin käytön hyviä puolia, mutta mainitsen vielä 3 loistavaa faktaa, joiden vuoksi sinun kannattaa kokeilla ripsiseerumin käyttöä:

 1. Ripsiseerumia on helppo käyttää päivittäisen kauneusrutiinin lisänä
 2. Hyvän ripsiseerumin avulla saat pitkäkestoisia tuloksia, ja ripsistäsi tulee pitkät, paksut ja terveet
 3. Jos selvität, mikä on paras ripsiseerumi itsellesi, saat terveet ripset ilman haittavaikutuksia!

Kuinka seerumia tulisi käyttää? [Video]

Ripsiseerumin käyttö on todella helppoa! Muista vain muutama vinkki, niin saat seerumista parhaiten kaiken hyödyn irti. Vaikka yksityikohtaiset käyttöohjeet vaihtelevat hieman vamisteesta valmisteeseen, ovat perusteet kaikkien ripsiseerumien käyttöön samat. Jos sinulla on ripsien kasvatusprojekti käynnissä ja harkitset ripsiseerumin hankkimista, muista nämä vinkit:

 1. Käytä seerumia päivittäin, 1 - 2 kertaa päivässä aamuin ja illoin. Myöhemmin artikkelissa suosittelemani seerumi toimii parhaiten käytettynä kahdesti päivässä.
 2. Levitä seerumi puhtaiden ripsien tyveen. Puhdista iho siis meikistä ennen seerumin levittämistä.
 3. Levitä seerumi ripsien yläpuolelle niiden tyveen, silmäluomelle. ÄLÄ levitä seerumia ripsien alapuolelle, vaan samaan kohtaan johon kiinnittäisit esimerkiksi irtoripset. Seerumi on nimittäin tarkoitettu käytettäväksi iholla, ja jopa kaikista parhaat allergiaystävälliset tuotteet saattavat ärsyttää silmää. Pienikin määrä riittää, eli älä siis lotraa seerumin kanssa.
 4. Anna seerumin imeytyä noin 10 minuuttia ennen meikkaamista, jotta seerumi pääsee vaikuttamaan tehokkaasti.

Tässä vielä erinomainen ohjevideo, jonka avulla opit varmasti käyttämään ripsiseerumia:

Suurin osa huomaa ensimmäiset tulokset noin 8 - 12 viikon kuluessa käytön aloittamisesta, mutta tämä on hyvin yksilölistä ja tulokset vaihtelevat henkilöstä toiseen.

Löydä itsellesi sopiva rutiini

Seerumia tulisi käyttää säännöllisesti, jotta saisit optimaaliset tulokset luvatussa ajassa. Ripsiseerumia kannattaisi myös levittää kahdesti päivässä, eli aamuin illoin. Meikkauksen ja aamukiireiden takia tätä voi kuitenkin olla hankala muistaa, ja joskus pitkille kauneusrutiineille ei vain ole aikaa! Tärkeintä on kuitenkin löytää itselle sopiva rutiini, jonka jaksaa suorittaa päivittäin, kun ripsien kasvatusprojekti on käynnissä. Jos seerumin levitys silloin tällöin unohtuu, ei se vaikuta ripsien kasvatustavoitteeseen, jos normaalisti muistat käyttää ripsiseerumia säännöllisesti.

Meikkaaminen ja ripsiseerumi

Ripsiseerumi tulisi levittää puhtaalle iholle ja kulmille, jotta ripsien kasvatus onnistuu. Levitä seerumi siis aamulla ennen meikkaamista ja illalla kasvojen pesemisen jälkeen. Itse käytän seerumia kahdesti päivässä. Levitän seerumin heti herättyäni aamulla kasvovoiteen jälkeen, ja syön aamupalan ennen meikkaamista, jotta seerumi ehtii imeytyä. Toisen kerran käytän seerumia iltarutiinieni yhteydessä, ennen nukkumaanmenoa, kun kasvoni ovat puhtaat ja raikkaat.

Kenelle ripsiseerumi sopii?

Lähes kaikki, jotka haaveilevat pitkistä ripsistä, voivat käyttää ripsiseerumia. Jos sinulla kuitenkin on ripsien pidennykset, olet raskaana tai sinulla on kosmetiikkayliherkkyys, kannattaa muistaa seuraavat ohjeet:

Ripsiseerumi ja pidennykset

Voit hyvin käyttä seerumia, vaikka sinulla olisi ripsienpidennykset. Ripsiseerumin käyttö on itseasiassa aivan loistava idea, sillä se vahvistaa ja hoitaa luonnollisia ripsiäsi, jolloin ne eivät vahngoitu pidennysten seurauksena yhtä herkästi. Kannattaa kuitenkin välttää seerumissa tiettyjä öljyjä, sillä ripsienpidennysten liima saattaa menettää tehoaan tiettyjenöljyjen seurauksena. Vältä siis näitä ainesosia ripsiseerumissa, jos omaat ripsienpidennykset:

 • Mineraaliöljyt
 • Kookosöljy
 • Rapsiöljy
 • Propyleeniglykoli
 • Butyleeniglykoli

Muista kuitenkin, että kaikki öljt eivät ole haitaksi ripsienpidennysten liimalle. Esimerkiksi makea manteliöljy ja risiiniöljy ovat turvallisia ainesosia, vaikka käyttäisitkin pidennyksiä.

Ripsiseerumi raskausaikana

Voit huoletta käyttää tiettyjä ripsiseerumeita myös raskausaikana. Valitse kuitenkin seerumi, joka ei sisällä hormonitoimintaa häiritseviä ainesosia, kuten prostaglandiineja. Prostaglandiinit pidentävät ja tuuheuttavat ripsiä nopeasti, mutta niillä voi myös olla sivuvaikutuksia. Ne aiheuttavat silmissä ja luomissa ärsytystä, ja häiritsevät kehomme omaa hormonitoimintaa. Itse suosittelen välttämään kyseistä ainesosaa aina, olitpa sitten raskaana tai et!

Yliherkkyys ja allergiat

Voit käyttää ripsiseerumia, vaikka sinulla olisikin yliherkkyyksiä tai allergiaa. Muista kuitenkin valita dermatologisesti testattu seerumi, ja tarkista ainesosaluettelosta, että se ei sisällä aineosia, joille olet tiettävästi allerginen. Testaa lisäksi AINA kaikki kosmetiikka ennen käyttöä ranteesi sisäpuolelle, kuten seuraavassa kappaleessa ohjeistankin.

Voiko ripsiseerumista olla haittaa?

Toisilla iho on herkempi kuin toisilla, ja myös reaktiot kosmetiikkatuotteisiin vaihtelevat henkilöstä toiseen. Reaktiomme kaikkiin kosmetiikkatuotteisiin ovat siis yksilöllisiä. Jokin ainesosa saattaa ärsyttää toista, mutta toinen ei huomaa tuotteessa mitään haittavaikutuksia. Myös ripsiseerumi voi siis ärsyttää ihoa, ja aiheuttaa ärsytystä ja punoitusta. Huolimatta siitä, minkä seerumin tai kauneustuotteen valitsee, kannattaa sitä turvallisuuden vuoksi aina kokeilla esimerkiksi ranteen sisäpuolen herkälle iholle ennen lopullista käyttöä, kuten juuri aiemmin mainitsin. Tämä pätee itseasiassa suurimpaan osaan kosmetiikkatuotteista, olipa käyttäjä herkkäihoinen tai ei. Kannattaa siis olla tarkkana, ja seurailla oman kehon reaktioita tässäkin asiassa!

Mikäli kuitenkin käytät hyvää, luonnollista seerumia ripsien kasvatusprosessiin, jossa ei ole hormonitoimintaa häiritseviä ainesosia, kuten prostaglandiinia, on se usein täysin vaaraton menetelmä tehostaa ripsien kasvua.

Voit lukea HairLust – tuotteissa käytetyistä ainesosista lisää ainesosaluettelosta, jossa kaikista ainesosista myös kerrotaan hieman lisätietoja. Itse suosin HairLust – kulmakarva- ja ripsiseerumeita, sillä ne sisältävät yllä mainitsemiani ainesosia ja paljon enemmänkin. Molemmat seerumit ovat dermatologisesti testattuja ja todella tehokkaita. Ripseni eivät koskaan ole olleet tuuheammat! Helppo ripsien kasvatusprojekti ja pitkät ripset ovat taattu!

HairLust arvostelu

Ripsiseerumin käytön lopettaminen

Ripset palaavat usein seerumin lopettamisen jälkeen valitettavasti alkuperäiseen tilaansa, kun ne eivät saa enää lisäkosteutusta ja ravinteita. Voit kuitenkin jatkaa ripsien kasvatusprosessia vinkeillä, jotka kerron myöhemmin tässä artikkelissa. Näin kärsivällisesti kasvatetut ripset saattavat pysyä paremmassa kunnossa pidempään, eikä seerumin lopettaminen välttämättä aiheuta niin suurta muutosta.

Suosikkini: Ripsiseerumi testissä

Tätä olen odottanut eniten, vihdoinkin! Oman näkemykseni mukaan paras ripsiseerumi onHairLust Eyelash Enhancing Serum. Sen koostuu tehokkaista aktiivisista ainesosista, kuten:

 • Widelash™: HairLust ripsiseerumista löytyy uniikki Widelash-peptidikompleksi. Tämä ainesosa optimoi tehokkaasti ripsien kasvusykliä ja Sederman tekemän tutkimuksen mukaan tuottaa näkyviä tuloksia jo 30 päivän jälkeen.
 • L – arginiini: Oleellinen aminohappo, joka on tärkeä rakennusaine kehon proteiineille. Ripset koostuvat pääasiassa proteiineista, ja ne tarvitsevat aminohappoja kasvaakseen
 • Biotiini ja B5-vitamiini: Biotiini antaa voimaa heikoille ripsille ja tukee niiden kasvua. Biotiini on varmasti yksi tunnetuimmista vitamiineista. Sen myös tiedetään edistävän hiusten ja ihon pysymistä normaaleina. Välttämättömyys, jos suunnitelmissa on ripsien kasvatus!
 • Kofeiini: löytyy kahvin lisäksi myös kosmetiikasta. Edistää verenkiertoa karvatupessa ja lisää ripsien hyvinvointia sekä elastisuutta. Kofeiini estää lisäksi DHT:n ylituotantoa.
 • Hyaluronihappo: löytyy luonnollisesti kehosta, mutta sen pitoisuus ja tuotanto vähenee iän myötä. Kosteuttaa, vahvistaa ja tekee ripsistä joustavat

Itse siis suosittelen vahvasti HairLust - ripsiseerumia. Se on lisäksi dermatologisesti testattu, mikä on mielestäni täysin välttämättömyys ripsiseerumeissa.

Ennen - jälkeen kuva asiakkaastamme, jolla on ollut seerumi käytössä muutaman kuukauden ajan:

ennen ja jälkeen ripsiseerumin

Ripsien kasvatus - muita vinkkejä

Jos et tyydy vain ripsiseerumin käyttöön, ja haluat pitkät ripset nopesti, kannattaa ottaa vielä nämä 5 vinkkiä käyttöön ripsien kasvatusprojektiin:

1. Muista vitamiinisi ja hyvät elämäntavat

Terveellinen ruokavalio, riittävä unensaanti ja aktiivinen liikunta hyödyttävät kehoasi monin tavoin. Hyvinvoiva keho jaksaa myös kasvattaa terveet ripset ja hyvinvoivat hiukset. Pidä siis huoli elämäntavoistasi, mikäli sinulla on ripsien kasvatusprojekti käynnissä. Joskus kiire kuitenkin painaa päälle, ja syöminen saattaa hieman kärsiä. Itse suosittelen syömään sen vuoksi hiuksillesuunnattua ravintolisää, joka tukee myös ripsien kasvatusta. Esimerkiksi HairLust Hair Growth Formula-vitamiinit sisältävät runsaasti biotiinia ja tukevat ripsien ja hiusten kasvua!

2. Käytä vihreää teetä

Vihreä tee on täynnä antioksidantteja ja vitamiineja, jotka tukevat hiusten, ripsien ja kulmakarvojen kasvua. Tee siis itsellesi ihana kasvohoito kotona valmistamalla tujua vihreää teetä. Dippaa vanulappu haaleaan teehen ja painele hyvin hellävaraisesti sillä ripsiäsi ja kulmiasi.

3. Hiero ja harjaa ripsiä

Hieronta ja harjaaminen vilkastuttavat ripsien alueen verenkiertoa, jolloin ravinteet pääsevät paremmin perille ripsiin. Aloita puhdistamalla silmäripset ja silmät meikistä ja pese myös kädet huolellisesti. Tämän jälkeen voit varovaisesti hieroa silmänympärysihoa ja levittää samalla silmänympärysvoiteen alueelle. Voit myös harjat ripsiä varovaisesti ripsiharjalla tai puhdistetulla ripsiväriharjalla. Tämä on myös hyvä keino levittää hieman E-vitamiiniseerumia ripsille.

4. Muista poistaa meikit

Vaikka olisit kuinka väsynyt, kannattaa meikit muistaa aina poistaa ennen nukkumaanmenoa. Ripsiväri rasittaa ripsiä suunnattomasti, ja sen jättäminen ripsiin ei todellakaan auta niiden kasvatusta. Kannattaa myös silloin tällöin pitää täysin meikittömiä päiviä ja antaa ripsien levätä. Keskity meikin sijaan vaikka ihonhoitoon ja tee itsellesi ihana kasvohoito ennen ripsiseerumin levittämistä.

5. Vältä repimistä, taittoa ja käsittelemistä

Taivuttaminen, kihartaminen ja käsittely rasittavat kaikki ripsiä suunnattomasti. On siis todennäköistä, että käsittelemällä ripsiäsi, lyhennät niiden elinkaarta, jolloin pitkien ripsien saavuttaminen muuttuu todella hankalaksi. Anna siis ripsiesi levätä, niin ne tulevat näyttämään entistä upeammilta!

Ripsiseerumi vs. kulmakarvaseerumi

Usein kysytään, voiko samaa seerumia käyttää niin ripsiin, kuin kulmakarvoihinkin. Vastaus tähän kysymykseen on ei, ja kerronkin nyt muutaman perustelun miksi asia on näin. Ripsiseerumi on suunniteltu edistämään ripsien kasvatusta, ja se sisältää hellävaraisia ainesosia, joita voidaan käyttää myös silmien ympärillä. Kulmakarvaseerumi on puolestaan suunniteltu edistämään kulmakarvojen kasvatusta, ja se sisältää vahvempia ainesosia, joita ei missään nimessä tule käyttää silmiin. Mikäli siis lisäät ripsiseerumia kulmakarvoihin, voivat kulmakarvasi mennä jopa huonompaan kuntoon.

Vaikka se tuleekin hieman kalliimmaksi ostaa erilliset seerumit niin ripsille, kuin kulmakarvoille, suosittelen todellakin panostamaan tässä asiassa pihistämisen sijaan, ja ostamaan molemmat tuotteet erikseen taataksesi parhaat mahdolliset tulokset. HairLustilta voit ostaa niin ripsiseerumin kuin kulmakarvaseerumin hieman edullisempaan pakettihintaan. Nämä tuotteet ovat erityisesti suunniteltu antamaan niin pitkät ripset, kuin täydelliset kulmakarvatkin, ja niiden harjat ovat muotoiltu optimaalisiksi ripsien ja kulmakarvojen kasvatusprosessin kannalta.

HairLust arvostelu

Toivottavasti löysit vastaukset kaikkiin ripsiseerumiin liittyviin kysymyksiisi tästä artikkelista! Jos sinulla tulee muita kysymyksiä, voit aina olla HairLust - asiantuntijoihin yhteydessä niin sähköpostitse kuin Instagramissakin. Voit myös jakaa omat kokemuksesi ripsien kasvatusprojetista alapuolella kommenttikentässä tai sosiaalisessa mediassa!

HairLust asiakasarvosteluja
4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


7 kommenttia


 • HairLust

  Heippa! Periaatteessa ripsiseerumia voi käyttää myös kulmakarvoille, mutta ainesosat vaihtelevat hieman. Kulmakarvoille voi käyttää hieman vahvempia aineita, kuin ripsille, sillä seerumia ei levitetä täysin silmien vierelle. Suosittelemme käyttämään siis omia seerumeita molempiin kohteisiin optimaalisten tulosten saamiseksi!! :)


 • Jenniinaanniina

  Halusi nyt tänne tulla kertomaan suositukset! Ripsiväriä en enää tarvitse ja ajatus åidennyksistä tuntuu aivan turhalta! Kiitos hairLust! Mutta tuli mieleen myös, että miksi tätä samaa ei voi käyttää myös kulmakarvoihin?


 • Lotta.L.L

  Ihan paras tuote ikinä tää ripsiseerumi. Ja se on aivan huippuriittoisa, käytän vielä 6kk jälkeenkin samaa pakkausta. Pelkään, että se loppuu ja mitä tapahtuu kun se loppuu… Ripset on niin ihanan pitkät just nyt!


 • HairLust

  Hei Emma!
  Hyvä kysymys! 8 ml kuulostaa tietysti hyvin pieneltä määrältä, mutta ripisseerumia lisätään vain ripsien tyveen pienellä siveltimellä. Ripsien kasvutahti on myös nopea verrattuna esimerkiksi hiuksiin. Yhdellä pakkuksella ripsiseerumia pitäisi siis saada jo näkyviä tuloksia! Yksi pakkaus riittää 3 – 6 kuukaudeksi, riippuen käyttääkö tuotetta yksi vai kaksi kertaa päivässä.


 • Emma

  Hei! Kuinka riittoisa tuo 8ml: in puteli on? Ehtiikö tuloksia näkyä ennenkuin pitää ostaa jo uusi 🤔?


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.