Hiustenlähtöä? Tästä hiusten oheneminen johtuu ja näin hoidat sitä!


Monille hiusten oheneminen ja vetäytyvä hiusraja on ensimmäinen hiustenlähtöön liittyvä merkki. Hiustenlähtö voi johtua monesta syystä, kuten huonoista elintavoista tai vääristä hiustenhoitotuotteista. Myös stressi voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Kun hiusraja karkaa, moni saattaa kokea itsetuntonsa kärsivän. Onneksi hiusten oheneminen ja hiustenlähtö ovat ehkäistävissä ja hoidettavissa! Hiustenlähtö syyt voivat olla erilaisia, mutta tämän luettuasi tiedät, mikä voi aiheuttaa hiusten ohenemista, ja kuinka sitä voidaan hoitaa.

Rasmus Serup

Perustaja, HairLust

Rasmus oli mukana perustamassa HairLustin vuoden 2017 alussa ja hän on omistanut elämänsä ympäristöystävällisten ja innovatiivisten hiustenhoitotuotteiden kehittämiselle. Hän on aina ajan tasalla uusista tutkimuksista koskien hiuksia, hiuspohjaa ja hiustenlähtöä, mikä on tärkeää uusien ja tehokkaiden tuotteiden kehittämisen kannalta. Rasmuksella on kauppatieteellinen koulutus Copenhagen Business Schoolista ja hän on työskennellyt hiustenhoidon parissa viimeiset +6 vuotta kellon ympäri.Lue lisää.

Jos olet kokenut hiustenlähtöä, et todellakaan ole yksin. Noin kaksi kolmasosaa aikuisista kokee, että hiusten oheneminen ja hiustenlähtö muodossa tai toisessa vaivaavat heitä jossain vaiheessa elämää. Toisille hiustenlähtö on luonnollinen osa vanhenemista, eikä se, että hiusraja karkaa aiheuta stressiä. Toiset taas kokevat itsetunto-ongelmia, kun hiusten oheneminen ilmenee syystä tai toisesta. Jos kuulut jälkimmäiseen kategoriaan, ei huolta! Artikkelin vinkeillä saat taas paksummat ja tuuheammat hiuksesi takaisin.

Lue eteenpäin, niin kerron mistä hiusten oheneminen ja vetäytyvä hiusraja johtuu, ja kuinka sitä voidaan ehkäistä ja hoitaa.

Mitkä ovat hiustenlähtöön liittyvät ensioireet?

Hiusten oheneminen on yksi hiustenlähtöön liittyvistä ensioireista sekä naisilla, että miehillä. Miehillä ensimmäinen oire on usein se, että hiusraja karkaa ohimoilta.

Totuus on se, hiuksia lähtee keskimäärin noin 50-100 per päivä. Suurin osa näistä irtoilevista hiuksista lähtee osana normaalia hiusten elinkaarta, kun vanhan hiuksen tilalle alkaa kasvamaan uusi. Syyt hiustenlähtöön voivat olla monenlaisia, toiset vakavampia kuin toiset. Hiuksia irtoaa normaalisti pesun ja kuivauksen yhteydessä, tai hiuksia harjatessa. Näiden arkisten toimien aikana on yleistä, että hiukset irtoilevat ja tippuvat.

Voi kuitenkin olla, että et ole varma, milloin hiustenlähtö on runsasta vai onko se vain osa hiusten normaalia elinkaarta. Hiustenlähtö ja se, kun hiusraja karkaa ovat yleensä hitaasti eteneviä prosesseja, joten joskus voi olla hankala huomata muutosta, kun itseään tulee päivittäin katsoneeksi peilistä.

Jotta voisit seurata hiustenlähtöön liittyvää tilannetta, kannattaa itsestään ottaa valokuva, ja verrata sitä muutaman kuukauden päästä otettuun valokuvaan. Voit myös verrata nykyisiä hiuksiasi vanhoihin valokuviin. Yritä ottaa kuvat samassa valaistuksessa, ja asennossa, jotta hiusten oheneminen tulee varmasti huomattua, jos sellaisesta kärsit. Jos näet kuvista selvästi, että hiuksesi ovat ohuemmat tai hiusraja karkaa, kannattaa jatkaa artikkelin lukemista eteenpäin!

Tässä artikkelissa käsittelen erinäiset hiustenlähtö syyt ja kerron, kuinka reagoida niihin. Tämän luettuasi olet varmasti tietoisempi hiustenlähdön tärkeimmistä aiheuttajista. Löydät myös esimerkkejä tuotteista, jotka ovat erityisesti suunniteltu hoitamaan hiustenlähtöä ja ohenemista.

ASIAKKAIDEN ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT - KÄYTÖSSÄ HAIRLUST HIUSVITAMIINIT

“hairlust
“hairlust
“hairlust

Tulokset ovat yksilöllisiä, ja näkyviä tuloksia saadaan usein 2-4 kuukauden käytön jälkeen

Mistä hiusten oheneminen johtuu?

Geenit ja genetiikka

Geenimme määräävät suurimmaksi osaksi hiustemme laadun ja ulkonäön. Niiden vuoksi saatamme myös kokea hiustenlähtöä tai vaivana voi olla vetäytyvä hiusraja. Miehillä esimerkiksi androgeeninen alopecia, eli miestyyppinen perinnöllinen kaljuuntuminen, johtuu geneettisestä yliherkkyydestä dihydrotestosteronille (DHT). Ajan myötä DHT pienentää hiuspohjan karvatuppeja, jolloin ne eivät enää pysty tuottamaan uusia hiuksia. Perinnöllisen hiustenlähdön merkki on usein vetäytyvä hiusraja ja hiusten oheneminen miehillä. Myös naisilla geenit voivat aiheuttaa hiustenlähtöä iän myötä. Voit lukea naisten geneettisestä hiustenlähdöstä lisää artikkelistamme, jossa puhutaan naisten hiustenlähtöön liittyvistä tekijöistä.

Voit helposti tarkistaa, onko hiusten oheneminen tai vetäytyvä hiusraja geneettistä. Jos suvussasi on hiustenlähtöä, myös sinulla on korkeampi todennäköisyys kärsiä siitä vanhetessasi. Vilkaise siis vanhempia sukulaisiasi, ja pohdi, kannattaisiko hiustenlähtöä ryhtyä ehkäisemään hyvissä ajoin.

sofie

Hiukset kasvavat päänahasta, joten se käy järkeen, että päänahan pitäminen tip top kunnossa voi auttaa hiustenlähdön kanssa.

Sofie Tidemand - COO HairLust

Väärien hiustuotteiden käyttö

Tietyt hiustuotteet saattavat tukkia ihohuokosia ja karvatuppeja, jolloin hiusten oheneminen saattaa lisääntyä ja hiustenkasvu hidastua. Tämä saattaa johtaa jopa runsaampaankin hiustenlähtöön. Esimerkiksi muotoilutuotteiden liiallinen käyttö voi pitkällä aikavälillä kuivattaa hiuksia ja aiheuttaa niiden vaurioitumista. Kannattaa siis käyttää laadukkaita hiustenhoitotuotteita sekä muistaa lämpösuojan käyttö. Suosittelenkin lähes aina investoimaan hyvään shampooseen sekä hoitoaineeseen sekä laadukkaaseen hiusnaamioon. Lisäksi lämpö ja kemikaalit heikentävät hiusta ja voivat saada hiukset katkeilemaan sekä irtoamaan ja näin ollen on merkittävä syy sille, miksi hiusraja karkaa. Suosittelen välttämään hiusten värjäystä, mutta mikäli värjäät hiuksiasi, ei kannata pyrkiä kuin yksi tai kaksi värisävyä tummempaan tai vaaleampaan lopputulokseen luonnollisesta väristäsi. Mitä merkittävämpi väriero on, sitä vahvempia kemikaaleja käytetään. Erityisesti hiusten vaalentaminen on hiuksille todella raskasta.

Lisäksi shampoot ja hoitoaineet, jotka sisältävät SL-sulfaatteja, voivat aiheuttaa karvatuppien vaurioitumista, ja näin johtaa hiustenlähtöön. Hiusten oheneminen voi siis olla lopputulos liian vahvojen hiustenhoitotuotteiden käytöstä. Lue artikkelistamme, miksi kannattaa valita sulfaatiton shampoo.

Huono ruokavalio

Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on tärkeä perusta vahvojen hiusten kasvulle ja hiusten terveydelle. Kehosi priorisoi lähes kaikki muut kehon toiminnot hiustenkasvun edelle (vaikka se tietysti sinulle onkin huipputärkeää!), joten huono ruokavalio ja vitamiininpuutokset näkyvät ensimmäisenä hiuksissa. Kehosi keskittää kaikki vähätkin ravinteet elintärkeiden toimintojen ylläpitämiseen, eikä hiustenkasvuun. Vaikka huonolla ruokavaliolla pysyy hyvin elossa, ja pärjää arjessa, saattaa lopputuloksena olla hiusten oheneminen tai jopa hiustenlähtö. Jos siis näyttää, että hiusraja karkaa, kannattaa katsoa kriittisellä silmällä omia ruokailutapoja!

Täältä voit lukea artikkelimme, Vitamiinit hiuksille - Listasimme 10 tärkeää hiusvitamiinia, jossa esittelemme hiusten hyvinvoinnin kannalta tärkeimmät vitamiinit, mutta muun muassa näiden vitamiinien puute voi johtaa hiustenlähtöön:

  • Sinkki - Liian vähäinen sinkin saanti on yleisin syy matalaan energiatasoon. Hiusten oheneminen miehillä ja naisilla, aiheutuu usein siitä, jos keho ei saa tarpeeksi energiaa. Sinkki osallistuu solujen jakautumisprosessiin ja yhdistää kehon tärkeitä entsyymitoimintoja. Lisäksi sinkki auttaa lisäämään hiusten kasvua ja sinkin puutos onkin melko normaali syy siihen, kun hiusraja karkaa. Jotta voit huolehtia riittävästä sinkin saannista, tulisi sinun käyttää ravintolisää, joka on tarkoitettu erityisesti hiuksille. Pidäthän lisäksi huolta, että ruokavaliosi sisältää ruoka-aineita kuten pähkinöitä, siemeniä, ostereita, kananmunia ja linssejä, jotka kaikki sisältävät runsaasti sinkkiä. Mikäli et syö näitä ruoka-aineita, on ravintolisä mitä todennäköisimmin tarpeellinen.
  • B-vitamiinin puute ja hiustenlähtö syyt - Biotiinin ja B-vitamiinin puute ovat yksi merkittävin syy siihen miksi hiukset lähtevät. Puute voi aiheutua esimerkiksi tupakoinnista, heikentyneestä maksan toiminnasta tai raskaudesta. Estämällä B-vitamiinin puutteesta aiheutuvan hiustenlähdön, voit täydentää ruokavaliotasi ruoka-aineilla, jotka sisältävät runsaasti tärkeää B-vitamiinia. B-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi kananmuna, punainen liha, kana, avokado, hedelmät, pähkinät ja perunat.

Elämäntavat ja stressi

Ruokavalion lisäksi liian vähäinen päivittäinen liikunta ja runsas alkoholin käyttö vaikuttavat hiusten terveyteen ja kasvunopeuteen. Epäterveelliset elämäntavat eivät ainakaan auta, jos vaivanasi on hiustenlähtö tai vetäytyvä hiusraja. Hiustenlähtö voi liittyä myös stressiin, joka on itse asiassa yksi yleisimmistä syistä siihen miksi hiusten ohenemiseen miehillä ja naisilla. Hiustenlähtö stressin takia ei ole onneksi pysyvä tila ja mikäli saat stressin hallintaan, kasvavat hiuksesi yleensä takaisin terveinä. On olemassa kolme erityyppistä hiustenlähtöä, jotka ovat yhteydessä stressiin. Esittelemme nämä alla:

>Telogen effluvium

Telogeeninen hiustenlähtö on pohjoismaalaisille tyypillinen hiustenlähdön muoto. Hiustenlähtö stressin takia on yksi yleisimmät syistä hiusten ohenemiseen. Tässä tilassa hiustuppi ikään kuin sulkeutuu ja ryhtyy nukkumaan. Kun hiustuppi nukkuu, hius lopettaa kasvamisen. Saattaa olla, että menetät muutamassa kuukaudessa suuren määrän hiuksia, kun hiuksia lähtee laajemmissa osioissa.

>Trikotillomania

Trikotillomania on pakonomainen tila, jossa ihminen voi kokea vastustamatonta tarvetta nyppiä karvoja niin päänahasta, kulmakarvoista, silmäripsistä, jaloista tai muualta kehosta. Hiusten ja karvojen poistaminen voi olla tapa käsitellä negatiivisia tai epämiellyttäviä tunteita kuten stressiä, jännitystä, yksinäisyyttä, tylsyyttä tai turhautumista. Tähän tilaan liittyen hiusten oheneminen on hyvin yleistä, ja karvoja aletaan usein nyppimään myös kulmakarvoista sekä silmäripsistä. Hiustenlähtö stressin takia voi myös olla siis itseaiheutettu tila nyppimällä karvoja.

>Alopecia areata

Alopecia areata eli pälvikalju on tulehduksellinen autoimmuunisairaus, jossa immuunijärjestelmä hyökkää hiustuppiin. Alopecia areatassa kehon immuunijärjestelmä heikentyy, joka voi vaikuttaa hiustuppiin ja aiheuttaa näin ollen hiustenlähtöä. Tätä ilmenee niin miehillä kuin naisilla. Syy pälvikaljuun ja sen aiheuttamaan hiustenlähtöön oletetaan johtuvan monista eri tekijöistä, stressi mukaan lukien. Alopecia Areatasta johtuen hiukset lähtevät laikuittain niin päänahassa, kulmakarvoissa kuin muissakin kehonosissa.

Sairastelu ja lääkitys

Hiustenlähtö voi olla myös oire sairaudesta, tai sivuvaikutus tietystä lääkityksestä.

Vain lääkäri voi diagnosoida syyn hiustenlähtöön. Jos hiusten oheneminen huolettaa ja stressaa kovasti, kannattaa vierailla yleislääkärillä tai ihotautilääkärillä, jotta mahdollinen diagnoosi voidaan tehdä ja hoitokeinoista keskustella. Monissa hiustenlähtötapauksissa nopeus on valttia: mitä nopeammin otat asian puheeksi, sitä nopeammin hoito tehoaa!

HairLust arvostelu

Hiustenlähtö ja sen hoito: 7 vinkkiä, joilla hidastaa hiustenlähtöä

Vaikka koet hiustenlähtöä, ei kannata vielä heittää pyyhettä kehään ja luovuttaa, vaikka siltä tuntuisi! Luettelemillani vinkeillä hiusten oheneminen ja vetäytyvä hiusraja voidaan tehokkaasti pysäyttää tai sitä voidaan ainakin hidastaa merkittävästi. Lue siis eteenpäin!

1. Syö terveellisesti

Syö terveellisesti

Kuten aiemmin mainitsin, hiustenlähtö ja huono ruokavalio ovat suoraan yhteydessä toisiinsa. Jos hiusten karvatupet eivät saa tarpeeksi ravinteita, voi lopputuloksena olla hiustenlähtö ja se, että hiusraja karkaa. Viivästytä siis hiustenlähtöä syömällä terveellisesti. Kiinnitä erityistä huomiota kasviksista saataviin vitamiineihin, proteiinin saantiin ja terveellisiin omega-rasvahappoihin!

2. Täydennä ruokavaliota hiusvitamiineilla

hiusvitamiinit

Vaikka yrittäisit kaikkesi, voi kiireisen elämän keskellä joskus olla hankalaa syödä riittävän monipuolisesti ja terveellisesti. Tällöin apu hiustenlähtöön voi löytyä ravintolisistä. HairLust on kehittänyt Hair Growth Formula Gummies ja Tablets - vitamiinit juuri hiustenlähtöön liittyviin ensioireisiin. Vitamiinit sisältävät runsaasti biotiinia, foolihappoa, sinkkiä ja seleeniä, sekä muita hiuksille tärkeitä ravintoaineita, vitamiineja ja mineraaleja. Molemmista vitamiinimuodoista on omat valmisteensa sekä miehille, että naisille. Voit lukea lisää hiusvitamiineista toisesta blogiartikkelistamme!

3. Laita shampoo vaihtoon

Vaihda Shampoo

Jos hiustenlähtö vaivaa, kannattaa shampoo sekä hoitoaine vaihtaa hellävaraisempiin ja hoitavampiin valmisteisiin, jotka hidastavat hiustenlähtöä.

Väärien hiustuotteiden käyttö saattaa johtaa tuotejäämien kertymiseen hiuspohjassa. Tämä rasvoittaa hiuksia, tukkii karvatuppia ja saa näin hiukset näyttämään entistäkin ohuemmilta. Lisäksi monet shampoot sisältävät SL-sulfaatteja, jotka ärsyttävät karvatuppia hidastaen ja vähentäen hiustenkasvua. Ei kiitos! Hiustenlähtö ei tarvitse yhtään enempää lisäapua huonolta shampoolta!

Markettishampoiden sijaan hiustenlähtöön kannattaa kokeilla esimerkiksi HairLust Hair Growth & Repair Shampoota, joka uudelleenrakentaa ja vahvistaa hiusten rakennetta. Shampoosta on omat versiot sekä miehille, että naisille. Hiusten ohenemisen pahentamisen sijaan hoidat ja vahvistat hiuksiasi tällä shampoolla jokaisella hiustenpesulla!

Näin käytät HairLust Hair Growth & Repair Shampoo For Men [Video]:

4. Keskity hiuspohjaan

Puhdista hiuspohja

Hiuksesi kasvavat hiuspohjastasi, joten hiustenlähtöä voi ehkäistä huolehtimalla hiuspohjan terveydestä. Jos hiusten oheneminen vaivaa, kannattaa vilkaista hiuspohjaa ja miettiä, voisiko siitä huolehtia entistäkin paremmin.

Olet varmasti kuullut aikaisemmin kasvojen ta vartalon kuorinnasta, mutta oletko muistanut kuoria päänahkaasi? Raikastava päänahan kuorinta poistaa tehokkaasti tuotekertymiä, kuolleita ihosoluja ja likaa, jolloin hiukset pääsevät kasvamaan terveinä ja vahvoina. Suosittelemme HairLust Hair & Scalp Detox Scrub – kuorintaa. Se virkistää ja stimuloi hiuspohjaa, mikä hidastaa hiustenlähtöä. Toinen todella hyödyllinen tuote on Scalp Follicle Treatment & Volumizer - suihke, joka samanaikaisesti hoitaa ja tasapainottaa päänahkaa ja tuo hiuksille luonnollista volyymiä. Sen sisältämä minttu myös vilkastaa verenkiertoa, joka tukee normaalia hiusten kasvua.

Suosittelemme Scalp Massage Brush - hierontaharjan käyttöä molempien tuotteiden hieromiseen päänahkaan. Päänahan hieronnan on nimittäin myös todistettu edistävän hiusten kasvua. Miksi? Muistathan ne tärkeät ravintoaineet, joita Hair Growth Formula lisäravinteemme sisältävät? Päänahan hieronta lisää verenkiertoa hiuspohjassa toimittaen ravintoaineet tehokkaammin perille hiustuppeihin. Pitääksesi päänahkasi hyvässä kunnossa, suosittelemme molempien tuotteiden käyttöä viikoittain.

5. Kokeile bambutyynyliinaa

Kokeile bambutyynyliinaa

Usko tai älä, mutta tyynyliinan materiaalilla voi olla suuri vaikutus hiustenlähtöön ja hiusten kuntoon. Suosittelemme puuvillaisen tyynyliinan vaihtoa bambutyynyliinaan.

Puuvillan kuidut ovat karkeita ja kovia hiuksia vasten, jolloin hiukset ovat aamulla pörröiset ja säkkärät (mistä tuleekin nimitys ”bedhead”). Lisäksi puuvilla imee itseensä runsaasti kosteutta, mikä puolestaan kuivattaa ja vaurioittaa hiuksia. Hiustenlähtöön voi siis vaikuttaa vaihtamalla puuvillaisen tyynyliinan pehmeämpään materiaaliin.

Bambusta valmistettu tyynyliina on hiuksille hellävarainen ja sen sileä pinta ei ime hiuksista liikaa kosteutta. Hiuksesi ovat herätessäsi kosteutetut, sileät ja silkkiset, ja hiusten oheneminen on kuin unta vain!

6. Vieraile lääkärillä

lääkäri

Geneettistä hiustenlähtöä voidaan hidastaa esimerkiksi lääkityksellä tai hoidoilla vetäytyvää hiusrajaa vastaan, mutta siihen ei ole täysin parantavaa hoitoa. Mm. hiustensiirto tai jotkin lääkkeet voivat auttaa siihen, kun hiusraja karkaa. Runsas hiusten oheneminen voi kuitenkin johtua monesta eri syystä, joista osa on täysin hoidettavissa sopivan diagnoosin jälkeen. Kannattaa siis kääntyä lääkärin puoleen, jos hiustenlähtö huolettaa, tai tuntuu todella runsaalta, sillä asiaan voi olla yksinkertainenkin ratkaisu.

7. Käänny kampaajan tai parturin puoleen

hiustenleikkuu

Kun hiusten oheneminen tai vetäytyvä hiusraja alkaa näkyä, monet yrittävät kasvattaa hiuksiaan pidemmiksi yrittäessään peittää hiustenlähtöä. Todellisuudessa kuitenkin vierailu asiantuntevalle kampaajalle tai parturille voi ratkaista asian helpommin, sillä hiustenlähtöä voi parhaiten peittää hyvin leikatuilla, lyhyillä hiuksilla.

Lyhyemmät hiukset näyttävät pitkiä paremmilta, jos kärsit hiustenlähdöstä, sillä pitkät hiukset ovat raskaammat, ja niissä on usein vähemmän volyymiä. Lyhyet hiukset ovat kevyet, niitä on helpompi muotoilla, ja tarvittaessa niihin saa pikaisesti volyymiä muutamien muotoilutuotteiden avulla. Volyymi saa hiukset näyttämään paksummilta ja tuuheammilta, joten lyhyet, yksinkertaiset kampaukset ja leikkaukset ovat hyvä valinta, jos hiusten oheneminen on riesanasi.

Keräsin muutamia hiustyylejä ja kampauksia sekä naisille että miehille, joilla hiustenlähtöä voi helposti piilottaa.

Hiustyylit miehille

 • Buzz Cut - Tämä hiusmalli on todella lyhyt joka puolelta, mikä puolestaan piilottaa hiustenlähtöä ja sitä, kun hiusraja karkaa.
 • Crew Cut - Tämä hiustyyli on lyhyt, mutta hieman pidempi kuin edellä mainittu Buzz Cut. Hiusten oheneminen miehillä ja vetäytyvä hiusraja on kuitenkin edelleen helposti piilotettavissa.
 • Faux Hawk - Hiustyyli, joka varmasti kerää huomion päälaelle, ja jättää vetäytyvän hiusrajan piiloon.
 • Slicked Back - Jos haluat pitää hiuksesi hieman pidempinä hiusrajan karkaamisesta huolimatta, voi tämä tyyli sopia sinulle. Hiustenlähtöön sopiva tyyli tunnetaan myös ”Bro Flow” – nimellä.
 • Close Shave - Jos todella haluat piilottaa hiustenlähtöön liittyvät oireet ja sen, että sinulla on vetäytyvä hiusraja, on lyhyt siilikampaus tähän myös hyvä keino. Tämä hiustyyli on todella helppohoitoinen ja huokuu itsevarmuutta!

Tässä 5 suosikkihiustyyliämme oheneville hiuksille:

hiustyyli oheneville hiuksille
hiustyyli oheneville hiuksille
hiustyyli oheneville hiuksille
hiustyyli oheneville hiuksille
hiustyyli oheneville hiuksille

Hiustyylit naisille

 • Polkkatukka - Jo klassikoksi muodostunut polkkatukka toimii pelastuksena hiustenlähtöön liittyen. Tällä klassikkomallilla et voi mennä pieleen. Tasainen tai kevyesti kerrostettu polkkatukka saa hiukset näyttämään tuuheilta ja terveiltä, vaikka taustalla olisi hiusten oheneminen.
 • Otsatukka - Tasamittaisella otsatukalla saa hiuksiin tuuheutta, sillä se kohdistaa katseen keskelle hiuksia. Lyhyitä hiuksia on myös helpompi muotoilla, jolloin niihin saa vaivattomasti tuuheutta. Jos hiustenlähtö vaivaa, kannattaa kysyä kampaajalta, sopisiko otsatukka pelastamaan tilanteen.
 • Pixie Cut - Rohkea ja itsevarma vetää ohuet hiukset lyhyiksi keijukaismaiseen tyyliin. Ajattoman trendikäs Pixie Cut voi olla joko pitkäksi venähtänyt tai todella lyhyt. Ota mallia julkkiksilta, ja piilota hiustenlähtö ja hiusten oheneminen tällä elegantilla hiusmallilla.
 • Pehmeät laineet - Hiustenlähtöä voi myös piilottaa kotikonstein syntyvillä kampauksilla, kuten laineilla. Kevyet laineet lisäävät hiusten tyveen volyymiä, jolloin koko tukka näyttää paksummalta ja tuuheammalta. Muista kuitenkin lämpösuoja, kun muotoilet hiuksiasi!
 • Syvä jakaus - Tämä kampaus sopii niin pitkille kuin lyhyillekin hiuksille. Syvällä jakauksella saat volyymiä hiusten tyveen, vaikka hiukset muuten olisivat suorat. Syvän jakauksen voi tehdä esimerkiksi kevyesti tupeeraamalla tai varovasti raudalla taivuttamalla. Jos hiusten oheneminen on vaivanasi, heitä hiuksiin sivujakaus ja kokeile tätä kikkaa! Kampauksesta saa juhlavan lisäämällä hiuksiin kauniin hiuspinnin!

Hiustenlähtöön liittyvä ennuste – voiko tilannetta korjata?

Hiustenlähtöön liittyvää lopputulosta on vaikea ennustaa tietämättä hiustenlähdön syytä. Hiusten oheneminen voi olla joko iästä johtuvaa geneettistä hiustenlähtöä tai sitten se liittyy stressiin tai hormonaalisiin muutoksiin. Joka tapauksessa hiustenlähtöä ja sitä, että hiusraja karkaa, voi hidastaa monella eri tapaa, ja takaan, että jos otat vinkkini käyttöön, hiuksesi voivat paremmin ja kasvavat terveempinä! Varman vastauksen ennusteesta saat kuitenkin vain lääkäriltäsi.

Hiusten oheneminen – ota nämä tuotteet avuksi

Oletko valmis taistelemaan hiustenlähtöä vastaan? Näillä HairLust - tuotteilla hiusten oheneminen saadaan varmasti kuriin:

HairLust arvostelu

Ketä hiusten oheneminen ja hiustenlähtö vaivaavat?

Hiusten oheneminen ja hiustenlähtö ovat kaikenikäisten ongelmia, ja niistä voivat kärsiä sekä miehet, että naiset. Syyt hiustenlähtöön voivat kuitenkin vaihdella iästä ja sukupuolesta riippuen. Naisilla hiusten oheneminen voi liittyä esimerkiksi imetykseen tai hormonaalisen ehkäisyn lopettamiseen, kun taas miehillä hiustenlähtö ja vetäytyvä hiusraja on todennäköisemmin seurausta vanhenemisesta. Jos epäilet, että hiustenlähtösi johtuu imetyksestä tai synnytyksestä, voit lukea artikkelimme raskaudenjälkeisestä hiustenlähdöstä. Oli syy mikä tahansa, nämä vinkit sopivat jokaiselle, joka kamppailee hiustenlähdön kanssa.

Vaikka hiustenlähtö ja hiusten oheneminen saattavat tuntua maailmanlopulta, voidaan niitä kuitenkin hoitaa. Ota kaikki vinkkini osaksi päivittäistä hiustenhoitorutiiniasi, niin tilanne varmasti rauhoittuu hieman.

Oletko taistellut hiustenlähdön kanssa? Onko sinulla omakohtaista kokemusta aiheesta? Jaa kokemuksesi, vinkkisi ja ohjeesi kommenttikentässä alapuolella!

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


6 kommenttia


 • Jasmin

  Itse tällähetkellä kärsin aivan yhtäkkisestä kaljuuntumisesta pääosin päälaella. Olen 19-vuotias nainen… josta syystä hiusten lähtö on hyvin vaikeaa itsetunnolle.
  Toisaalta suunnittelen peruukin ostoa ja nykyään niitäkin saa niin aidon näköisinä joka on aivan mahtava juttu! 🤗


 • Aili

  Itsellä hiukset alkoivat ohentua, kun menopaussi yllätti, mutta nämä pureskeltavat vitamiinit auttoivat kyllä kovasti!! Myöhemmin tilanne on onneksi sitten tasaantunut, mutta vitamiinit kyllä tekivät suuren eron. Iso susoitus kaikille, jotka kärsivät hiusten ohenemisesta vaikka hormonien takia!


 • Lara

  Ihan sama kuin Mikaelalla, stressin takia varmaan hiukset lähtee, mutta onneksi näyttää siltä, että en oo yksin tän kanssa, se vähän helpottaa. Ehkä kans joku vitamiinipuutos kun oon ollut nyt jonkun aikaa vegaanina, ja siihen liittyen pitäisi tietysti tutkia noita vitamiinijuttuja ja lisäravinteita, mmutta sekin on nyt tietysti sen stressin ja kiireen takia jäänyt :D


 • Elisa

  Olen jo pidemmän aikaa menettänyt enenevissä määrin hiuksia ja hyvä, että löysin tämän kirjoituksen aiheesta, on tosi tärkeää että tästäkin puhutaan ja kirjoitetaan 👍


 • Mikaela

  Tosi rauhoittavaa tietää vähän enemmän syitä miksi hiukseni on alkanut lähtemään :) Etenkin en tiennyt, että stressi voi olla niin suuressa roolissa hiustenlähdön kannalta ja toivon todellakin että se on syy viimeaikaiseen hiustenlähtööni


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.