• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

 • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Biotiinia sisältävä ravintolisä – Kuinka se toimii?


Mitä on biotiini?

Biotiini on koentsyymi ja kulkee myös nimellä B7-vitamiini, joka on suuressa roolissa ihon, kynsien, hiusten, hermojen, ruuansulatuskanavat, solujen ja aineenvaihdunnassa. Biotiini tunnetaan H-vitamiinina, joka tulee saksankielisestä sanasta ”haar” ja ”haut”, jotka tarkoittavat hiuksia ja ihoa. Hiuksille on olemassa lukemattomia määriä erilaisia ravintolisiä, jotka ovat hyödyllisiä hiuksille. Käyttämällä biotiinia, voit ehkäistä hiustenlähtöä tai stimuloida hiuksia kasvamaan nopeammin.

Mitä terveyshyötyjä biotiinista on?

Biotiinilla on keskeinen rooli pitämään meidät nuorekkaina, terveinä ja energisinä. Biotiini edistää hiustemme, kynsiemme ja ihomme terveyttä sekä upeaa ulonäköä. Biotiini toimii koentsyyminä, joka auttaa kehoa imeyttämään tarvittavat ravintoaineet, vitamiinit, rasvahapot ja aminohapot. Jos keholla on ongelmia hyödyntää vitamiineja sekä ravintoaineita biotiinin puuttuessa, voi tästä aiheutua hiustenlähtöä, kynsien haurastumista tai ihon ennenaikaista vanhenemista.

Mitkä lähteet sisältävät paljon biotiinia?

Vaikka on olemassa 8 erilaista biotiiniravintolisää, on yksi niistä ehdottomasti luonnostaan saatava biotiini, jota saadaan ruoka-aineiden kautta. Tämän tyypin biotiinia kutsutaan D-biotiiniksi tai puhtaaksi biotiiniksi. Biotiinin ongelma pelkästään ruoka-aineista saataessa on sen pieni määrä. Suurin osa näistä ruoka-aineista, jotka ovat mainittu alapuolella, sisältävät vain pienen määrän biotiinia. Vaikka monet kannustavat hankkimaan vitamiinit ja ravintoaineet luonnolisten lähteiden kautta, voivat elintarvikkeiden pienet määrät biotiinia estää meitä saamasta optimaalista määrää, jota tarvitaan terveen ihon, kynsien ja hiusten ylläpitoon.

Useat tutkimukset paljastavat ravintolisän käytöstä saatavat hyödyt niin hiuksille, iholle kuin kynsille silloin, kun biotiini on yhdistettynä muiden vitamiinien kanssa hiuksille ja hiusten kasvuun. Sanotaan, että biotiini hiustenlähtöä vastaan toimii parhaiten, jos se on yhdistettynä muiden vitamiinien sekä aminohappojen kanssa, koska tällöin muodostuu hyvä yhteisvaikutus. HairLust tuotteet ovat kehitetty nimenomaan tämän tiedon pohjalta ja kaikki ravintoaineet täydentävät toisiaan parhaimmalla mahdollisela tavalla. Poislukien ravintolisät, biotiinia voi saada seuraavista ruokaaineista:

 • Liha
 • Kananmuna
 • Avocado
 • Marjat
 • Kala
 • Sienet
 • Kukkakaali
 • Banaani
 • Pähkinät
 • Maitotuotteet

Biotiinia sisältävä ravintolisä hiuksille:

Vaikka biotiinin puutos on aika harvinaista, on se silti joillekin todellista. Biotiinin puute voi johtaa kehon epätasapainoon, sillä keho ei pysty imeyttämään kaikkia tarvittavia ravintoaineita ja tämä vastaavasti voi johtaa hiustenlähtöön tai yleisesti hiustenlähtöön niin miehillä kuin naisilla. Ravintolisän käytöllä on etuja hiusten hoidossa, sillä biotiinin käyttö estää hiustenlähtöä ja tästä syystä keholle kannattaa tarjota suurempi määrä biotiinia kuin mitä normaalisti luonnollisesti elintarvikkeista saa.

Mikäli sinulla on ongelmia hauraiden kynsien, ohentuvien hiusten tai hiustenlähdön kanssa, voi biotiini ravintolisä olla tehokas tapa palauttaa kehon tasapaino ja tarjota keholle parhaat mahdolliset olosuhteet. Mitä tulee biotiiniin ravintolisänä hiuksille, voi sitä löytää B-ryhmään kuuluvista ravintolisistä tai juuri hiuksille suunnatuista ravintolisistä. Paras tieto on se, että yhdistämällä erilaiset vitamiinit ja aminohapot, niistä saadaan esille parhaat ominaisuudet sekä teho. Biotiini ei kuitenkaan ole ainoa ravintoaine, joka edistää tervettä hiusten kasvua sekä ylläpitää hiusten terveyttä. Lisäksi biotiinin teho on vielä parempi, kun sen yhdistää sinkin, seleenin tai D-vitamiinin kanssa.

Biotiini hiustenlähtöä vastaan ja terve hiusten kasvu

Hius kasvaa kuten proteiinikuitu, ja hiukset kasvavat follikkeleista, joita löytyy erityisesti päänahasta. Kehomme on kauttaaltaan näiden follikkeleiden peitossa, jotka tuottavat niin ohutta kuin paksua karvaa.

Hiukset ovat keratiinia ja proteiinia. Karvatupet sijaitsevat ihon alla ja niillä on erityinen rooli kantasolujen ylläpidossa, jotka auttavat hiustuppeja tuottamaan uutta hiusta, kun olemassa olevat hiukset tai karvat putoavat. Ravintolisä tehostaa nimenomaan tätä prosessia.

Hiukset seuraavat tiettyä kasvuympyrää, joka määrittelee hiuksen eliniän. Kolmella eri kasvuympyrällä on tarkoitus niin hiusten lähdössä kuin hiusten kasvussa.

Hiusten elinkaari tunnetaan:

Anagene jakso: Tämä jakso on ensimmäinen kuin myös aktiivisen kasvuvaihe. Miehillä tämä jakso kestaa 2-4 vuotta ja naisilla 3-7 vuotta.

Catagene jakso: Tämä vaihe on hiusten siirtymävaihe. Se ilmaisee edellisen vaiheen, anagene vaiheen loppua. Tässä hiusjuuret vapauttavat itse hiukset poistamaan follikkeleiden verenkierto ja siirtämään se itse hiuksiin.

Telogene jakso: Tämä vaihe on karvatuppien lepovaihe.

Lisäravinteet hiuksille voivat olla erityisen tehokas tapa pidentämään erityisesti anagene vaihetta, jotta hiusten kasvuvaihe kestää pidempään. Yhtä hyvin ravintolisä hiuksille voi lyhentää hiusten lepovaihetta, joten uudet hiukset kasvavat nopeammin.

Muut tärkeät vitamiinit ja ravintolisä hiuksille:

C-vitamiini on toinen tärkeä vitamiini hiustenkasvulle sekä estämään hiustenlähtöä. Vastapainona biotiinille, voi C-vitamiinia sisältävä ravintolisä toimia vahvana antioksidanttina. C-vitamiini on tärkeä vitamiini ylläpitämään kehon kollageenin tuotantoa, joka on oleellinen proteiini terveiden hiusten, nivelten ja ihon ylläpidossa.

C-vitamiini on hiusten kasvulle hyvä vitämiini sen antioksidanttisten ominaisuuksien vuoksi, joka suojaa kehoa ja hiuksia vapailta radikaaleilta, jotka voivat aiheuttaa vaurioita niin hiuksissa, ihossa kuin kynsissä. Kuivat hiukset, haaroittuvat latvat ja hiustenlähtö voi aiheutua C-vitamiinin puutteesta samalla tavalla kuin biotiinin puutteesta.

Muut ravintoaineet kuten niasiini, seleeni ja sinkki omaavat myös tehokkaita ominaisuuksia ylläpitämään hiusten terveyttä ja lisäämään hiusten kasvua. Voit hyötyä käyttämällä ravintolisää, joka yhdistää nämä vitamiinit huolimatta siitä oletko mies vai nainen.

Sanotaan, että biotiini yhdessä C-vitamiinin, niasiinin, seleenin ja sinkin kanssa on yksi parhaimmista vitamiineista edistämään hiusten kasvua, sillä nämä kaikki yhdessä toimivat tehokkaasti hiustenlähtöä vastaan niin miehillä kuin naisilla.