Shampoo hiustenlähtöön: Toimiiko hiuksia kasvattava shampoo?


Ovatko hiustenlähtö shampoot vaan myytti vai onko oikeasti mahdollista saada hiukset kasvamaan shampoon avulla? Löydä vastaukset näihin kysymyksiin tästä artikkelista. Lisäksi kerron myös tuotesuosituksia ja vinkkejä, joten suosittelen lukemaan lisää!

Sara Pietiläinen

HairLust

Sara on kauppatieteiden maisteri Copenhagen Business Schoolista, joka vastaa HairLustin toiminnasta Suomessa. Sara on aina ollut kiinnostunut kauneudesta ja hiustenhoidosta, ja hän kokeilee aina rohkeasti uusia kampauksia ja hoitovinkkejä saavuttaakseen kauniit ja terveet hiukset. Muut kyselevät usein häneltä neuvoja hiusten- ja ihonhoitoon, joita hän myös jakaa mielellään.Lue lisää.

Olet varmastikin samaa mieltä kanssani siitä, että on todella hankalaa löytää juuri oikeat tuotteita, joiden avulla saat hiuksesi kasvamaan mahdollisimman nopeasti.

Usein suhtaudun hieman epäilevästi, kun tuotteet lupaavat mitä ihmeellisimpiä asioita niin hiuksille ja iholle. Esimerkiksi onko mahdollista löytää shampoo hiustenlähtöön, joka auttaa oikeasti?

Mitä voit siis odottaa, kun ostat hiustenlähtö shampoon? Mitä sen tulisi sisältää ja kuinka sen aineosat oikeastaan vaikuttavat hiuksiisi? Kuinka saada hiustenlähtö kuriin ja hiusten kasvu elvytettyä shampoon avulla?

Tässä artikkelissa avaan hieman tarkemmin mitä shampoo hiustenlähtöön tekee ja kerron, miksi hiuksia kasvattava ja hiustenlähtöä hidastava shampoo voi olla hyvä idea, mikäli olet menettänyt paljon hiuksia. Löydät myös vinkkejä siihen, kuinka saat kaiken mahdollisen irti hiustenlähtö shampoostasi. Tarkastelen myös hieman tarkemmin, miksi luonnonkosmetiikka on hyvä vaihtoehto, kun puhutaan hiustenlähtö shampoosta, sekä mitä tulisi ottaa huomioon ostaessa shampoota hiustenlähtöön.

Useimmat, jotka kokevat hiustenlähtöä kaipaavat pitkiä ja tuuheita hiuksiaan. Monet unelmoivat myös ihmehoidoista, jotka palauttaisivat hiukset takaisin ja useat uskovatkin shampoon voimaan. Monet kuitenkin ovat sitä mieltä, että hiustenlähtöön ei valitettavasti ole hoitoa ja että se on puhtaasti geneettistä.

Mutta onko hiustenlähtö todella vain geeneistä riippuvaista? Onko jotain, jota voit itse tehdä saadaksesi hiuksiasi kasvatettua?

Markkinoilla on monenlaisia menetelmiä, joilla voit hoitaa hiustenlähtöä. Yksi parhaista vaihtoehdoista on shampoo hiustenlähtöön. On tärkeää valita shampoo, joka koostuu luonnollisista aineosista, joka ei sisällä haitallisia SL-sulfaatteja, parabeeneja ja ftalaatteja. Hyvä shampoo hiustenlähtöön myös palauttaa päänahan luonnollisen kosteustasapainon sekä samalla auttaa hiuksia kasvamaan pidempinä, paksumpina ja terveempinä. Mikäli tämä kuulostaa hyvältä, jatka lukemista!

Miten shampoo hiustenlähtöön toimii?

Hyvät tuotteet hiustenlähtöön luovat terveellisen kasvuympäristön hiuksille ja päänahalle. Kun hiukset saavat riittävästi ravintoa ja suojaa muotoilutuotteilta, välineiltä ja sään vaihteluilta, takaat parhaat mahdolliset olosuhteet hiusten kasvulle pidemmiksi ja paksummiksi. Yllä mainitut ongelmat ovat juurikin se, mihin shampoo hiustenlähtöön auttaa.

Auttaako shampoo hiustenlähtöön todella?

Shampoo hiustenlähtöön ei ole ihmehoito, joka auttaa hiustenlähtöön hetkessä, kuten ei mikään mukaan hoitotuote. Hiuksia kasvattava shampoo voi olla kuitenkin pitkällä tähtäimellä kullanarvoinen tuote, kun yrittää taistella hiustenlähtöä vastaan.

Hiustenlähtöä hidastavan shampoon vaikuttavien aineosien koostumus on useimmiten antibakteerinen, se tasapainottaa pH-arvoa sekä ravitsee hiuksia tehokkaasti. Shampoo hiustenlähtöön ei tulisi myöskään sisältää SL-sulfaatteja, sillä ne ovat liian peseviä ja tehokkaita ja ne pesevät myös pois päänahan omia luonnollisia öljyjä, joka voi aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa päänahassa. Alempaa voit lukea vinkkejä luonnonkosmetiikan shampoosta hiustenlähtöön.

Suosittelen vaihtamaan ekologiseen ja hiustenlähtöä hidastavaan shampooseen, sillä luonnollisten ainesosien suosiminen kannattaa. Myös luonnonkosmetiikan puolelta löytyy erinomaisia tuotteita hiustenlähtöä vastaan, eivätkä ne sisällä mm. liian tujuja SL-sulfaatteja.

Paksummat hiukset & hiustenlähtö shampoo

Terveet hiustupet ovat avain terveisiin ja paksuihin hiuksiin. Siksi onkin erityisen tärkeää huolehtia päänahasta ja tarjota karvatupeille runsaasti kosteutta ja ravintoa. Kuten aiemminkin jo mainitsin, on tärkeää pyrkiä välttämään SL-sulfaatteja, parabeeneja sekä ftalaatteja, sillä ne kaikki voivat olla haitallisia päänahalle. Suosittelen myös pesemään hiukset 1-3 kertaa viikossa, jotta niiden luonnollinen kosteustasapaino ei tuhoutuisi ja ettet turhaan pesisi niistä pois tärkeitä, luonnollisia öljyjä.

Tuntuuko, että hiuksesi rasvoittuvat, kun yrität vähentää pesuväliä?

Pesen itse hiukset 2-3 kertaa viikossa. Paras vinkkini hieman likaisille hiuksille on pitää hiuksia löysällä nutturalla niskassa. Kannattaa myös suunnitella etukäteen, milloin hiuksia kannattaa pestä, sillä mikäli vietät aikaa paljon kotona, kukaan tuskin välittää, vaikka hiuksesi olisivatkin hieman likaiset.

Pesin itse ennen hiuksiani 4-5 kertaa viikossa, ja aluksi tuntuikin, että pesukertojen vähentäminen on todella hankalaa. Pikkuhiljaa hiukseni kuitenkin tottuivat vähentyneisiin pesukertoihin ja huomasin myös niiden kunnon parantuneen. Vähentämällä hiusten pesua, säästät siis niin hiuksiasi kuin ympäristöä!

Miten valita hyvä shampoo hiustenlähtöön?

Shampoo hiustenlähtöön on tällä hetkellä trendi ja markkinoilla on runsaasti hiustenlähtö shampoota niin naisten, että miesten hiustenlähtöön.

Hiuksia kasvattava shampoo voi olla hankalaa löytää, sillä niitä on monia erilaisia; toiset perustuvat lääkeaineisiin, sekä muihin kemikaaleihin, kun taas toiset shampoot luottavat luonnollisiin ainesosiin. Itse olen todella tarkka, mitä ainesosiin tulee, ja suosin aina luonnollisia vaihtoehtoja, kun on kyse shampoosta. On myös todella yleistä, että shampoossa, jonka sanotaan olevan luonnollinen, saattaakin olla haitallisia ainesosia. Juurikin tästä syystä kannattaa olla todella tarkkana ainesosaluettelon kanssa. Suosittelenkin noudattamaan näitä yksinkertaisia ohjeita, kun shampoo hiustenlähtöön on kiikareissasi:

Aloita katsomalla ainesosaluetteloa ja varmista, ettei shampoo sisällä parabeeneja, ftalaatteja tai SL-sulfaatteja. Parabeenien ja ftalaattien epäillään vaikuttavan hormonituotantoon, joten niitä tulisi välttää mahdollisuuksien mukaan. SL-sulfaatit taas kuivattavat päänahkaa, sekä pesevät pois luonnollisia öljyjä, joita keho käyttää suojanaan. Alla olevat ainesosat kannattaa siis skipata, kun tavoitteena on löytää hyvä hiuksia kasvattava shampoo.

Näitä ainesosia tulisi VÄLTTÄÄ, valitessasi shampoota:

 • Parabeeneja, joita käytetään säilöntäaineena mm. meikeissä. Yleisimpiä näistä ovat etyyli-, metyyli-, propyyli- ja butyyliparabeeni.
 • Ftalaatteja. Nämä ovat ainesosia, joita käytetään maaleissa, lakoissa, muoveissa ja kosmetiikassa. On epäilty, että nämä ainesosat saattavat aiheuttaa hormonaalisia häiriöitä sekä ihmisillä, että eläimillä.
 • SL-sulfaatteja, joita kutsutaan myös nimillä Sodium/Lauryl/Laurenth Sulphate tai Natrium Lauryl/Laurenth Sulphate. Huomaathan, että kaikki sulfaatit eivät kuitenkaan ole yhtä kuivattavia ja peseviä, kuin nämä.

Kun haluat löytää juuri itsellesi sopivan shampoon hiustenlähtöön, suosittelen etsimään seuraavaksi luettelemiani ainesosia ainesosaluettelon joukosta. Meillä kaikilla on erilaisia mieltymyksiä, kun on kyse ainesosista sekä tuoksuista, joten jotta löydät parhaat mahdolliset tuotteet juuri itsellesi, suosittelen tutkimaan tarkasti tuotteiden ainesosaluetteloa.

DHT on lyhenne dihydrotestosteronista, jota esiintyy munuaisissa, karvatupissa sekä miesten eturauhasessa. DHT:n ylituotanto on yksi yleisimmistä syistä hiustenlähtöön niin naisilla kuin miehillä. Siksi juurikin allamainitut öljyt ovat erinomaisen hyviä hiustenlähtö shampoossa, sillä ne kaikki estävät DHT:n ylituotantoa. Lisäksi on paljon muita ainesosia, jotka ovat myös hyviä hiuksille sekä päänahalle, varsinkin, jos kärsit hiustenlähdöstä.

Näitä ainesosia tulisi SUOSIA, valitessasi shampoota hiusten kasvatukseen:

 • Oliiviöljy: vahvistaa ja suojaa hiuksia juurista latvoihin. Estää vapaita radikaaleja sekä hiusten ennenaikaista vanhentumista. Lisää kosteutta, vitamiineja sekä antioksidantteja hiuksille ja karvatupille, sekä torjuu DHT:n ylituotantoa.
 • Jojobaöljy: auttaa hiuksia ylläpitämään kosteutta samalla vähentäen talia hiuspohjassa.
 • Piparminttuöljy: stimuloi päänahan verenkiertoa, ehkäisee tulehduksia, sekä torjuu sieniä ja bakteereita. Sisältää myös runsaasti A- ja C-vitamiineja, omega 3-rasvahappoja ja mineraaleja. Kaikki nämä ainesosat ovat tärkeitä hiusten kasvulle. Öljyssä on myös runsaasti katekiineja, jotka estävät DHT:n liikatuotantoa. Niillä on myös runsaasti antiseptisiä ominaisuuksia, jotka lievittävät kutinaa ja estävät hilsettä.
 • Palmuöljy: estää DHT:n ylituotantoa.

Sen lisäksi, että kannattaa tarkkailla ylläolevia öljyjä hiustenlähtö shampoossa, suosittelen myös katsomaan, sisältääkö shampoosi allaolevia luonnollisia ainesosia.

  • Aloe vera: sisältää runsaasti entsyymeitä, kivennäisaineita, sekä aminohappoja ja ravinteita, jotka auttavat säilyttämään päänahan luonnollisen pH:n ja edistämään tervettä hiustenkasvua. Suuri antioksidanttisisältö torjuu vapaita radikaaleja ja suojaa hiusten soluja, sekä auttaa säilyttämään kosteustasapainon.
  • Riisi-, kasvi- sekä vehnäproteiinit: erinomainen proteiininlähde hiuksille, sillä hiukset koostuvat suurimmaksi osaksi proteiinista nimeltä keratiini. Hiukset, aivan kuten lihaksemme, tarvitsevat proteiineja kasvaakseen ja sen puute voi aiheuttaa kuivia ja hauraita hiuksia. Riisin ja vehnän proteiinit ovat tärkeitä rakennusaineita hiuksille ja ne edesauttavat hiusten normaalia kasvua.
  • Mustikkauute: stimuloi verenkiertoa ja lievittää ärtynyttä päänahkaa. Antioksidanttiset ominaisuudet torjuvat myös vapaita radikaaleja.
  • Mangovoi: kosteuttaa tehokkaasti, sekä hoitaa hiuksia ja päänahkaa, mikä edesauttaa hiusten tervettä kasvua.
  • Viinirypäleensiemenuute: sisältää runsaasti ravinteita, vitamiineja ja rasvahappoja. Sisältää mm. E-vitamiinia, joka edesauttaa hiustenkasvua. Antioksidantit stimuloivat verenkiertoa sekä auttavat hiusten karvatuppeja tuottamaan uusia hiussoluja.
  • Kookosöljy: sisältää hyödyllisiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ja kosteuttavat kuivia hiuksia. Auttaa palauttamaan kosteustasapainon ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan, jotka mahdollistavat öljyn tunkeutumisen syvälle hiuksiin muihin öljyihin verrattuna.
  • Avokadoöljy: kosteuttaa tehokkaasti kuivia hiuksia, sekä sisältää B ja E-vitamiineja, jotka suojaavat soluja oksidatiiviselta stressiltä.
  • Rosmariiniöljy: auttaa vähentämään hilsettä, sekä pehmentää ja tasoittaa hiuksia. Auttaa laajentamaan verisuonia, jotta solujen jakautuminen stimuloituu.

Seuraa näitä neljää vinkkiä löytääksesi parhaan mahdollisen shampoon hiustenlähtöön:

Paras shampoo hiustenlähtöön voi olla hankalaa löytää, ja tähän olenkin kerännyt omia vinkkejäni, jotta voit onnistua siinä:

 1. Lue ainesosat tarkasti. Valitse vain tuotteita, joiden ainesosien tiedät oikeasti auttavan hiustenlähtöön tai edistävän hiustenkasvua. Voit käyttää apunasi yllä olevaa listaa.
 2. Vältä parabeeneja, ftalaatteja sekä SL-sulfaatteja, sillä ne voivat kuivattaa hiuksiasi ja häiritä hormonitoimintaasi.
 3. Etsi ainesosia, jotka edistävät tervettä hiustenkasvua sekä estävät liiallista DHT:n tuotantoa. Löydät näistä aineosista myös listan ylempää.
 4. Etsi mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita! Teet palveluksen niin itsellesi, lompakollesi kuin ympäristölle!

Miten HairLust Hair Growth & Repair shampoo voi auttaa hiusten kasvatusta?

Hyvä, luonnollinen, hiuksia kasvattava shampoo hiustenlähtöön, kuten HairLust Hair Growth & Repair Shampoo, sisältää runsaasti aktiivisia luonnollisia ainesosia, kuten riisi-, kasvi- ja vehnäproteiineja, aloe veraa, oliiviöljyä, mustikkauutetta sekä mangovoita, jotka kaikki ovat kosteuttavia, virkistäviä ja uudelleenrakentavia aineosia, jotka ovat hyviä niin hiuksille kuin päänahalle.

Oliiviöljyllä on paljon erittäin hyviä ominaisuuksia hiusten kannalta, ja se onkin erinomainen ainesosa hiusten kasvatus shampoossa. Se auttaa vahvistamaan ja suojaamaan hiuksia juurista latvoihin samalla suojaten vapaita radikaaleja vastaan ​​ja sekä estäen hiustuppien ennenaikaista ikääntymistä. Oliiviöljy lisää hiuksiin kosteutta, vitamiineja ja antioksidantteja, ja se sisältää runsaasti terveitä rasvahappoja, jotka edesauttavat normaalia hiusten kosteustasapainoa. Oliiviöljyä käytetään myös usein hiustenlähtöön tarkoitetuissa tuotteissa, koska se tunnetaan sen kyvystä estää DHT:n (dihydrotestosteroni) ylituotantoa, joka on yksi yleisimmistä hiustenlähtöongelmista.

Riisin ja vehnän proteiinit tarjoavat tärkeitä ainesosia hiuksille, jotka edesauttavat niiden kasvua. Koska hiukset rakentuvat suurimmaksi osaksi proteiineista (keratiini), ne tarvitsevat runsaasti proteiineja kasvaakseen terveinä ja vahvoina. Proteiinivaje voi pahimmillaan aiheuttaa kuivia ja hauraita hiuksia, ja pahimmassa tapauksessa jopa hiustenlähtöä. Tästä syystä hyvän shampoon hiustenlähtöön tulisi sisältää runsaasti proteiineja.

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo on vegaani- ja ECOCERT-sertifioitu, luonnollinen hiustenlähtö shampoo. Se ei myöskään sisällä parabeeneja, ftalaatteja, SL-sulfaatteja tai silikoneja. Täten tuote antaa parhaat mahdolliset edellytykset hiusten kasvulle ja se onkin erinomainen shampoo hiustenlähtöön.

HairLust arvostelu

Luonnonkosmetiikan shampoo hiustenlähtöön

Viime aikoina keskustelu luonnonkosmetiikan tuotteista on yleistynyt, mutta mitä oikeastaan tarkoittaa, että shampoo on luonnonkosmetiikkaa?

Olet mitä syöt, on yleinen sanonta, mutta se pätee myös siihen, mitä laitamme esimerkiksi ihollemme.

Iho on kehomme suurin elin ja sillä on kyky imeä itseensä happea ja aineita, joiden kanssa se on kosketuksissa. Muun muassa hajuvedet, kosteusvoiteet ja saippuat ovat paljon kosketuksissa ihomme kanssa, ja siksi onkin tärkeää valita tuotteita, jotka eivät vahingoita ihoasi tai hiuksiasi. Siksi valitessasi shampoota hiustenlähtöön, onkin tärkeää perehtyä tarkemmin sen sisältämiin ainesosiin.

Kun shampoo on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, kuten HairLust Hair Growth & Repair Shampoo on, se tarkoittaa, että kaikki sen luonnolliset ainesosat ovat mahdollisimman luonnonmukaisesti kasvatettuja. Monet hiustenlähtö shampoot ja hiustenhoitotuotteet sisältävät paljon ainesosia, jotka saattavat kuulostaa luonnollisilta, mutta eivät ole sitä, joten tästäkin syystä suosittelen perehtymään hieman tarkemmin hiustenlähtö shampoiden ainesosaluetteloihiin.

Kuinka saada kaikki irti hiustenlähtö shampoosta?

Aina pelkästään shampoo hiustenlähtöön ei aina toimi, kun yrität torjua hiustenlähtöä, vaan tehokkainta on yhdistellä erilaisia keinoja hiustenlähtöä vastaan. Esimerkiksi asianmukainen hiustenhoito sekä terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä elementtejä, kun tavoitteenasi on vähentää hiustenlähtöä. Tässä omat 4 vinkkiäni, joita suosittelen noudattamaan:

 1. Yhdistä shampoo hiustenlähtöön ravintolisien kanssa. Hiuksesi tarvitsevat ravintoa, aminohappoja, mineraaleja sekä vitamiineja kasvaakseen. Kaikkia näitä ainesosia voi olla mahdotonta saada imeytymään vain shampoon avulla. Siksi suosittelen lämpimästi shampoon sekä ravintolisien yhdistämistä. Luonnollinen ravintolisä, kuten Hair Growth Formula Tablets tarjoaa elintärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita ja ravinteita hiuksillesi. Ne sisältävät mm. biotiinia, sinkkiä sekä B-vitamiini komplekseja, jotka edesauttavat terveiden hiusten kasvua. Lue lisää toisesta artikkelista, joka käsittelee parhaita ravintolisiä hiuksille.
 2. Käytä shampoopesun jälkeen hoitoainetta. Hyvä hoitoaine ja shampoo hiustenlähtöön ovat erittäin tärkeitä hiustesi terveydelle. Pestessäsi hiukset, poistat lian, mutta hiussolut myös avautuvat, jolloin hiuksesi ovat erityisen alttiita ravinteille. Hyvä hoitoaine, kuten HairLust Hair Growth & Repair Conditioner tarjoaa ravintoa, proteiineja, ja lipideitä hiuksillesi, jotka auttavat suojaamaan hiuksia. Tämä auttaa vahvistamaan hiuksia, sekä se auttaa niitä kestämään jokapäiväistä kulumista.
 3. Vältä kuumia muotoilutyökaluja sekä liiallista muotoilutuotteiden käyttöä. Yksi pahimmista asioista, jonka voit hiuksillesi tehdä on käyttää liian usein kuumia rautoja tai fööniä niiden muotoiluun. Myöskin kemialliset muotoilutuotteet, kuten esimerkiksi permanentit, vahingoittavat hiuksia. Tällaiset muotoilutuotteet ja -tavat usein kuivattavat, kuluttavat ja vahingoittavat hiuksia. Suosittelenkin siis antaa hiusten kuivua rauhassa sekä käyttämään luonnollisista ainesosista koostuvia muotoilutuotteita. Voi myös olla hyvä idea investoida hyvään hiusharjaan.
 4. Käytä hiusnaamiota tai hiusöljyä. Hiukset tarvitsevat paljon kosteutta, etenkin Pohjoismaissa, missä sääolosuhteet vaihtelevat usein. Siksi käytänkin itse hiusnaamiota tai hiusöljyä hiusten kasvatus shampoon lisäksi, jotta voin tarjota hiuksilleni ekstrakosteutusta. Voin myös suositella HairLust Hair Growth & Repair Hair Mask-naamiota.

Hyvien tuotteiden, kuten hiustenlähtö shampoon tai ravintolisien avulla voit saada ekstraboostia hiustesi kasvuun. Kun hiuksesi saavat tarpeeksi kosteutta sekä ravinteita, niin sisä- kuin ulkopuolelta, hiusten laatu voi parantua huomattavasti sekä ne voivat alkaa kasvamaan nopeammin.

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUST RAVINTOLISIEN AVULLA

hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

Vaaleat hiukset: 1 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Tablets käytön jälkeen. Tummat hiukset: 3 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Tablets Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

Shampoo hiustenlähtöön miehille ja naisille

Miesten ja naisten hiustenlähdön syyt eivät loppujen lopuksi ole kovin eroavaisia toisistaan, vaan shampoo hiustenlähtöön voi olla erinomainen ratkaisu molemmille sukupuolille. Seuraavassa selitän kuitenkin hieman syvällisempää tietoa miesten ja naisten hiustenlähtöön liittyvistä syistä, ja miksi hiusten kasvatus shampoo voi olla tehokas vaihtoehto, kun tarvitset hieman lisäboostia hiusten kasvuun – sukupuolesta huolimatta!

Sukupuolesta huolimatta hiustenlähtö on ongelma monelle, ja se usein vaikuttaa myös jopa henkilön itsetuntoon.

Vaikka monet syyt hiustenlähtöön niin naisilla, kuin miehillä ovat samanlaisia, kerron alempana muutamia eroavaisuuksia niin naisten kuin miesten hiustenlähdön taustalla. Esimerkiksi miehet kärsivät enemmän DHT: n ylituotannosta johtuvasta hiustenlähdöstä. Toisaalta, naisille on yleistä hiustenlähtö hormonien tai raskauden takia. Kuitenkin, yleisimpiä, sukupuolesta riippumattomia syitä ovat mm. stressi, huonot hiustenhoitotavat ja -tuotteet, epäterveellinen ruokavalio tai liikunnan puute.

Siksi myös monet ainesosat hiustenlähtö shampoossa voivat toimia molemmille sukupuolille. Ainesosat, kuten mustikkauute ja piparminttuöljy, lisäävät tehokkaasti verenkiertoa päänahassa, sekä oliiviöljy ja aloe vera sisältävät paljon hyviä ravinteita, kosteuttavat ja tarjoavat tärkeitä antioksidantteja hiuksille.

Shampoo hiustenlähtöön miehille

Koska miesten hiustenlähtö johtuu DHT:n ylituotannosta useammin kuin naisilla, miehille on tärkeää, että shampoossa on yksi tai useampi ainesosa, joka estää DHT:n ylituotantoa. Juurikin tästä syystä suosittelen näitä ainesosia shampoossa hiustenlähtöön; oliivi-, jojoba-, palmu- tai piparminttuöljy. Voit lukea lisää miesten hiustenlähdöstä artikkelistamme: miesten hiustenlähtö: näin kaljuuntuminen voidaan estää.

Shampoo hiustenlähtöön naisille

Naisten hiustenlähtö ei johdu niin usein DHT:n ylituotannosta kuin miehillä, mutta suosittelen silti etsimään shampoita, jotka sisältävät DHT:n ylituotannon estoaineita, kuten oliiviöljyä, sillä DHT:n ylituotanto voi ongelma myös naisilla. Mikäli haluat lisätietoa hiustenlähdöstä artikkelista naisten hiustenlähtö ja sen hoito.

Raskaudella voi olla hyvin erilaisia vaikutuksia hiuksiin ja vaikutukset ovat todella yksilöllisiä, sillä jokainen raskaus ja ihminen on erilainen. Usein kuitenkin naiset kokevat, että hiukset kuivuvat ja haurastuvat raskauden aikana, sekä sen jälkeen. Siksi voi olla hyvä etsiä shampoo hiustenlähtöön naisille, jossa on ainesosia, kuten oliiviöljyä, aloe veraa, mustikkauutetta, mangovoita tai kookosöljyä, joka sisältävät runsaasti tärkeitä ja tehokkaita ravinteita.

Monet saattavat myös kokea, että hiukset ovat paksumpia raskauden aikana, mutta niiden ohenevan raskauden jälkeen. Tämä johtuu siitä, että raskauden aikana estrogeenitasot ovat korkeammalla, jotka laskevat uudelleen raskauden jälkeen, mikä voi aiheuttaa hiusten karvatuppien menemisen lepotilaan. Tätä varten hiuksia kasvattava shampoo voi olla erinomainen keino saada hiustenlähtöä estettyä sekä edesautettua hiusten kasvua. Voit lukea hiustenlähdöstä raskauden jälkeen lisää blogistamme.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


4 kommenttia


 • Katherina

  Haluaisin kyllä pitkän tukan, mutta se näyttää aina vain ihan ohuelta ja huono kuntoiselta. Ehkä olen vaan pitänyt väärää shampoota niin nyt pitää kokeilla tätä


 • Milla

  Ihanaa, kiitos Riikka ja Elisa kommenteiseta, laitankin shampoon heti ostoslistalle! Oon miettinyt jo aika kauan näiden ostamista, ja hyvät suositukset enään puuttui!


 • Riikka

  Moi, olen käyttänyt nyt HairLustin shampoota vuoden verran ja en voi muuta kuin suositella lämpimästi, olen huomannut todella suuren eron hiusteni kunnossa sekä kasvussa :-) Halusin vaan tulla kertomaan tähän jos joku muu on miettinyt ostamista niin en voi muuta kuin suositella että kannattaa todellakin kokeilla 👍Ostin huhtikuussa tämän uuden version siitä ja se on tuntunut vielä paremmalta kuin edellinen!


 • Elisa

  Todella hyvä, että löysin tämän postauksen! Olen jo pidemmän aikaa etsinyt tietoa shampoista, jotka auttavat hiustenlähtöön, sillä haluaisin kokeilla jotain myös ravintolisien lisäksi, koska tuntuu että vaikka syön niitä niin hiuksiani silti vain lähtee… Vaikka tosiaan ehkä syy on myös siinä etten ole syönyt niitä vielä kovin kauaa sillä kärsivällisyys ei todellakaan ole vahvuuteni 😅


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.