Kaljuuntuminen: Mistä miesten hiustenlähtö johtuu?


Tiedämme, että se on turhauttavaa - kaljuuntuminen ja miesten hiustenlähtö on hyvinkin vaivaannutava ja yleinen vaiva. Kaljuuntuminen koskettaa yli puolia miehistä 50:een ikävuoteen mennessä, ja miesten hiustenlähtö vaivaa kolmasosaa alle 30 vuotiaista. Kaljuuntuminen on täysin luonnollista ja miljoonat miehet kärsivät siitä ympärillämme.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Ennen kuin alat murehtimaan, haluamme kertoa sinulle, että on monia eri luonnollisia tapoja ja tuotteita joilla voi ehkäistä miesten hiustenlähtöä (tarvitsematta käyttää loputtomasti aikaa ja rahaa). Olemme koonneet tämän oppaan sinulle, joka haluat parhaat vinkit ja vastaukset kysymyksiisi jos kaljuuntuminen vaivaa. Kerromme myös mikä on paras apu hiustenlähtöön.

Mutta ennen kuin sukellamme täysillä aiheeseen, kerromme ensin mistä kaljuuntuminen ja miesten hiustenlähtö johtuu.

Mistä tiedän lähteekö minulta liikaa hiuksia?

Se voi kuulostaa simppeliltä kysymykseltä (kaljuunnunko minä?!), mutta muutaman hiussuortuvan irtoaminen ei tarkoita sitä, että kaljuuntuminen on kohtalosi. Miesten hiustenlähtö ei ole niin simppeliä!

Kaljuuntuminen on yleensä geeniperäistä, mutta miesten hiustenlähtö voi johtua monestakin syystä.

Jos huomaat, että hiuksiasi lähtee usein enenevissä määrin, voi olla että kärsit alcopeciasta - geneettinen sairaus, joka aiheuttaa miesten hiustenlähtöä. Toisaalta, yleinen kaljuuntuminen on paljon todennäköisempää, ja alkaa yleensä ohimoilta tai päälaelta. Hyvä uutinen on se, että miesten hiustenlähtö on erittäin yleistä, eikä siitä tarvitse olla huolissaan tai edes häpeissään.

On tärkeää tietää onko kyseessä yleinen kaljuuntuminen, vai voitko kärsiä harvinaisesta alcopeciasta. Jo se tieto auttaa oikeiden tuotteiden löydössä - miesten hiustenlähtöön sopiva tuote ei välttämättä ole paras vaihtoehto miehille joilla on diagnosoitu alcopecia.

ASIAKKAIDEN ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT - KÄYTÖSSÄ HAIRLUST HIUSVITAMIINIT

“hairlust
“hairlust
“hairlust
“hairlust

Tulokset ovat yksilöllisiä, ja näkyviä tuloksia saadaan usein 2-4 kuukauden käytön jälkeen

Kaljuuntuminen: 5 faktaa

1. Kaljuuntuminen on yleistä 30 ikävuoden tienoilla

Ajattelemme helposti, että kaljuuntuminen tapahtuu vain iän karttuessa, mutta miesten hiustenlähtö on hyvinkin yleistä myös nuoremmalla iällä. Kaljuuntuminen voi hyvinkin kestää 5-10 vuotta kunnes on täysin kalju - se todellakin riippuu ihmisestä.

2. Kaljuuntuminen voi hyvinkin alkaa jo teini-iässä

Jep, luit oikein. Se ei ole kovin yleistä, mutta kaljuuntuminen voi alkaa jo teini-iässä. Krooninen sairaus, korkeat stressitasot, tai tietyt lääkekuurit voivat aiheuttaa miesten hiustenlähtöä myös nuoremmilla.

3. Kaljuuntuminen ei ole peritty vain äidiltäsi

Huolimatta kuuluisista myyteistä, kaljuuntuminen ei johdu pelkästään äidin puolen geeneistä. Kuten useimmat geeneihin liittyvät asiat, miesten hiustenlähtöön liittyvät geenit voivat tulla kummalta puolelta sukua tahansa. Älä siis usko kaikkia vanhoja tarinoita!

4. Pipot eivät aiheuta miesten hiustenlähtöä

Emme välttämättä kannusta sinua kaivaamaan kaikista vanhinta Fedoraasi esille, mutta voit olla varma että lempi hattusi ja lippalakkisi eivät saa sinua kaljuksi. Tämä on toinen myytti miesten hiustenlähtöön liittyen jonka voimme nyt jättää taka-alalle.

5. Kaljuuntuminen voi aiheuttaa henkistä ahdinkoa

Yhteiskuntana sijoitamme usein mielivaltaisia ​​asioita kuten ulkonäköä jalustalle, mikä tekee erittäin vaikeaksi saavuttaa ja ylläpitää tätä (usein saavuttamatonta) kauneuden ideaalia - miesten hiustenlähtö ja kaljuuntuminen voi olla hyvinkin vaivaannuttavaa. Osa miehistä, jotka ovat kokeneet miesten hiustenlähtöä, ovat kertoneet kärsineensä stressistä, itsetunnon puutteesta, seksihalujen menettämisestä ja jopa masennuksesta.

Syyt miesten hiustenlähtöön:

Mikä on yleisin syy miesten hiustenlähtöön? Todellisuudessa, kaljuuntuminen voi aiheutua monesta eri syystä.

Kaljuuntuminen syyllinen #1: Geenit

Kuten jo mainitsimme, miesten hiustenlähtö johtuu yleisimmin geeneistä. Tarkkaa tietoa siitä, miten kaljuuntuminen periytyy ei ole vielä, mutta tiedämme että miesten hiustenlähtö toistuu suvussa. Jos kaljuuntuminen on ollut yleistä suvussasi aiemmin, todennäköisyys siihen että se osuu kohdallesi on suurempi. Riippuen geeneistäsi, kaljuuntuminen voi alkaa jo nuorella iällä tai vasta noin 50-vuotiaana.

Kaljuuntuminen syyllinen #2: Stressi

Stressi voi pahentaa monia terveydellisiä ongelmia, mutta tiesitkö että se voi myös johtaa miesten hiustenlähtöön. Kaljuuntuminen voi aiheutua stressistä jota koemme joko ulkoisista tai sisäisistä tekijöistä. Yleisimpänä fyysisen stressin aiheuttajana miesten hiustenlähtöön liittyen on painonvaihtelut ja siihen liittyvät oireet sekä sairaudet kuten flunssa.

Kaljuuntuminen syyllinen #3: Sairaus

Olemme maininneet jo alcopeciasta, mutta muutkin sairaudet kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai anemia voivat myös aiheuttaa miesten hiustenlähtöä.

Kaljuuntuminen syyllinen #4: Lääkitys

Jos sinulla on ollut syöpä tai muu sairaus joka on vaatinut vahvan lääkityksen, olet saattanut huomata että tietyissä voimakkaamissa lääkkeissä sivuoireena voi olla kaljuuntuminen tai miesten hiustenlähtö. Onneksi, kaljuuntuminen on vain sivuoireena väliaikaista, ja useimpien hiustenkasvu normalisoituu onnistuneen hoidon jälkeen.

Kaljuuntuminen syyllinen #5: Tietyt hiustyylit

Pidätkö hiuksiasi usein tiukalla poninhännällä tai leteillä? Jos kyllä, saatat huomaamattasi vaurioittaa hiuksiasi tai hiuspohjaasi. Tämän tyyppiset tiukat hiustyylit aiheuttavat herkästi miesten hiustenlähtöä, johtuen hiuspohjan liian tiukasta käsittelystä. Muista antaa tukkasi hengittää!

5 vinkkiä ehkäistäksesi kaljuuntuminen:

Nyt niihin hyviin uutisiin. Kerroimme kaikista syistä mitkä voivat olla syynä miesten hiustenlähtöön ja kaljuuntumiseen. Seuraavaksi kerromme mikä on paras apu hiustenlähtöön ja kuinka voit ehkäistä sitä.

1. Tarkkaile ruokavaliotasi

Paras apu miesten hiustenlähtöön? Ylläpidä terveellistä ruokavaliota! Yleisen hyvinvoinnin ylläpitäminen ja tasapainoinen ruokavalio voivat auttaa miesten hiustenlähtöön.

Tehdessäsi ruokaostoksia, varmista, että ostat tarpeeksi hedelmiä, vihanneksia, täysjyvä tuotteita ja proteiineja jotka sisältävät runsaasti hyviä rasvahappoja. Suosittelemme myös vähentämään makeisia ja välttämään maitotuotteita ehkäistäksesi miesten hiustenlähtöä.

On tiettyjä vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat tärkeitä jos kaljuuntuminen on murheena, muun muassa biotiini, omega-3 rasvahapot ja rauta.

2. Juo tarpeeksi vettä

Kosteutettu hiuspohja on yksi tärkeimmistä tekijöistä ehkäistä kaljuuntuminen. Yleinen suositus vedenjuontiin päivittäin on kaksi litraa.

3. Ota vitamiineja

Harkitse ruokavaliosi tukemista hiuksille tarkoitetuilla vitamiineilla. Meidän Hair Growth Formula Gummies on erityisesti valmistettu avuksi miesten hiustenlähtöön. Meidän ainutlaatuinen resepti sisältää runsaasti biotiinia, foolihappoa, sinkkiä sekä seleeniä, jotka yhdessä auttavat ylläpitämään terveitä hiuksia ja ehkäisemään kaljuuntuminen.

4. Juttele lääkärisi kanssa

Joskus nopein ja paras apu hiustenlähtöön voi olla hyvä keskustelu luottolääkärisi kanssa. Jos olet kokeillut jo kaikkia tapoja kaljuuntumisen ehkäisemiseksi, käynti lääkärillä voi auttaa sinua oikean hoitosuunnitelman laatimisessa jota et välttämättä itse ole edes miettinyt.

5. Vältä näitä hiustyylejä

Tiukat poninhännät ja letit eivät tee hyvää hiuspohjallesi, joten mieti kahteen kertaan aamulla muotoillessasi hiuksia. Sen lisäksi, tämän päivän luottokampaukseksi on jo muodostunut rento ''man-bun''.

6. Yritä hallita stressiäsi

Kuten lyhyesti jo mainitsimme, liika stressi ja kaljuuntuminen ovat toistensa viholliset - stressi voi saada jotkut jopa nyppimään hiuksiaan. Jos tunnet olosi stressaantuneeksi, kokeile meditaatiota tai muuta rauhoittavaa harjoitusta tunteaksesi olon rauhallisemmaksi.

7. Vältä tupakka- ja alkoholituotteita

Me kaikki tiedämme, että tupakointi ja liika alkoholin juonti eivät ole hyväksi kenellekään. Kaljuuntuminen ja miesten hiustenlähtö saattaa jopa kiihtyä näiden jatkuvasta käytöstä.

8. Liiku säännöllisesti

Liikunta ei suoranaisesti pysäytä miesten hiustenlähtöä, mutta hyvän liikunnan positiiviset vaikutukset ulottuvat pitkälle, mm. stressin vähenemiseen ja yleisesti parempaan terveyteen.

Vaikuttaako miesten hiustenlähtö muihin kehonosiin?

Lyhyesti ja ytimekkäästi, ei. Kaljuuntuminen ja miesten hiustenlähtö ilmenee vain hiuspohjassa. Jos huomaat, että sinulta lähtee karvoitusta kulmakarvoista, kainaloista tai jaloista, suosittelemme puhumaan lääkärillesi alcopeciasta tai muista mahdollisista syistä.

5 vinkkiä ehkäistäksei kaljuuntuminen:

1. Kokeile päänahan hierontaa

Toinen huippuhyvä miesten hiustenlähtö vinkki on hiuspohjan hieronta. Kun peset hiuksesi vahvistavalla shampoolla, kuten meidän Hair Growth & Repair Shampoo for Men, kevyesti hiero päänahkaasi sormenpäillä edistääksesi verenkiertoa.

Voit myös kuoria hiuspohjasi kerran viikossa poistaaksesi lian ja tuotekertymät, se auttaa miesten hiustenlähtöön sekä hilseen estoon.

2. Vältä hiusten lämpökäsittelyä

Liiallinen hiuksien lämpökäsittely fööneillä ja muilla muotoiluvälineillä voi vaurioittaa ja kuivattaa hiuksia, joka puolestaan voi johtaa hiusten haurastumiseen sekä miesten hiustenlähtöön.

3. Vältä kemikaaleja

Vältä hiustuotteita jotka sisältävät natriumlauryylisulfaatteja. Tämän tyyppiset kemikaalit ohentavat hiuksia ja näin ollen kaljuuntuminen edistyy.

4. Ole hellävarainen

Joskus paras apu hiustenlähtöön on olla hellävarainen hiuksiasi sekä päänahkaasi kohtaan. Välttämällä huonoja hiustuotteita, tiukkoja hiustyylejä ja vähentämällä lämpökäsittely kertoja voit helposti ehkäistä ja hidastaa miesten hiustenlähtöä.

5. Kosteuta hiuspohjaasi

Hiuspohjan öljy kuten meidän voi auttaa pitämään päänahkan kosteutettuna ja suojattuna. Sen lisäksi, piparminttu öljyllä on testattu olevan hiusten kasvua edistäviä vaikutuksia, minimoiden miesten hiustenlähtöä.

Nyt tiedät mikä on avuksi ja ehkäisyksi kun kaljuuntuminen ja miesten hiustenlähtö alkaa vaivaamaan. Kuulisimme mielellämme sinun tarinasi ja kokemuksesi aiheesta! Näytä meille ennen ja jälkeen kuvat Instagramissa tägäämällä @thehairlust.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


2 kommenttia


  • Miksu

    Hyvä, että tästä puhutaan, ihan liian vähän on informaatiota ja asiaa missää. Ei pitäisi miesten hiustenlähdön olla yhtään nolo asia kun monelle varmaan kuitenkin tapahtuu se T: miksu33


  • Kari

    Etsin tietoa kaljuuntumisesta ja löysin tämän artikkelin hyvää infoa kaikille, kannattaa lukea


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.