Miesten hiustenlähtö: näin kaljuuntuminen voidaan estää


Hiustenlähtö miehillä voi johtua monista syistä ja markkinoilla on tarjota monenlaisia hoitoja miesten hiustenlähtöön. Luettuasi tämän artikkelin olet viisaampi, miksi hiustenlähtöä miehillä esiintyy, sekä saat helppoja ja edullisia hoitovinkkejä.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Tiedätkin jo varmaan, että kaljuuntuminen ja hiustenlähtö miehillä on erityisen yleistä. Itse asiassa miesten hiustenlähtö lisääntyy tyypillisesti 10% kymmenessä vuodessa ja koko elämänsä aikana jopa 75% miehistä kokee enemmän tai vähemmän hiustenlähtöä. Erityisen ikäväksi hiustenlähtö koetaan 20 ikäluokan paikkeilla ja silloin ihmiset ovatkin sille eniten haavoittuvaisia, sillä miesten hiustenlähtö sen ikäisenä ei ole suotavaa ja keho käy vielä läpi hormonaalisia muutoksia.

Kauneudenhoidonalan ammattilaisena olenkin huomannut, että monet miespuoliset asiakkaat ovat turhautuneita, kun hiuksia alkaa lähtemään iän myötä ja kaljuuntuminen alkaa. Useimmiten he ovat myös yrittäneet erilaisia, ja usein kalliita hoitoja miesten hiustenlähtöön.

Kuulutko siis siihen 75%, joka kärsii hiustenlähdöstä? Lue siis täältä 5 asiaa, auttavat sinua ymmärtämään hiustenlähtöä miehillä, ja löytämään siihen ratkaisun.

Kuinka tiedän, onko minulla ohuet hiukset?

Hiustenlähtö miehillä ei ole sama asia kuin miestyyppinen kaljuuntuminen. Kaljuuntuminen johtuu geneettisistä tekijöistä, kun taas ohuet hiukset voivat johtua erilaisista syistä. Hiustenlähtö miehillä, joilta lähtee paljon hiuksia kerrallaan, on yleisesti tunnettu alopeciana. Alopeciassa hiuksia lähtee paljon ja suurilta alueilta kerrallaan. Kuitenkin, jos miesten hiustenlähtö tapahtuu pienemmissä määrin ja säännöllisesti, kuulut todennäköisesti siihen 75% miehistä, joka kokevat asteittaista mutta normaalia hiustenlähtöä.

Kuinka nopeasti hiukset ohenevat?

Yleensä miesten hiustenlähtö huomataan vasta 15-25 vuoden päästä sen alkamisesta, kun huomataan että hiukset ovat jo merkittävästi ohentuneet. Kaljuuntuminen on kyseessä usein jo siinä vaiheessa, sillä silloin hiuksia on jo lähtenyt huomattavasti. On kuitenkin melko mahdotonta yleensä jäljittää, milloin kaljuuntuminen tai hiustenlähtö miehillä oikeasti alkaa, sillä joillain miehillä hiustenlähtö on huomattavaa nopeasti ja taas toiset huomaavat sen vasta kun alkavat ikääntymään.

Tiettyjen vitamiinien, mineraalien ja ravintoaineiden, esimerkiksi sinkin ja biotiinin on osoitettu vaikuttavan hiusten hyvinvointiin

Maria Hansen

Ravitsemusterapeutti

Hiustenlähtö miehillä: miksi kärsin hiustenlähdöstä?

Tyypillinen syy miesten hiustenlähtöön on herkkyys androgeeneille eli miessukupuolihormoneille. Se, kuinka paljon ne vaikuttavat hiustenlähtöön miehillä on perinnöllistä. Muita syitä, miksi hiukset ohenevat miehillä on muun muassa miestyyppinen kaljuuntuminen, sairaudet, stressi, kirurgiset toimenpiteet tai muutokset hormonipitoisuuksissa.

Myös liiallinen muotoilu tai huonot tuotteet voivat olla myös syy miesten hiustenlähtöön. Tästä artikkelistamme voit lukea 6 syytä miksi hiukset lähtee.

Hiustenlähtö miehillä ja stressi – ovatko ne yhteydessä?

Geenien ja perinnöllisten tekijöiden lisäksi stressi on yksi suurimmista syistä hiustenlähtöön miehillä. Jos sinulla on lyhyitä jaksoja, jossa hiuksesi ohenevat suuremmissa määrin, voi se olla merkki siitä, että kärsit stressiperäisestä hiustenlähdöstä. Kaljuuntuminen sen sijaan on hitaampi prosessi, joka usein kestää vuosia. Sen lisäksi, että nautit tarpeeksi vitamiineja sekä hivenaineita estääksesi miesten hiustenlähtöä, voi olla myös hyvä idea konsultoida omaa lääkäriäsi, jotta voit olla varma, ettei hiustenlähtö johdu muista terveydellisistä syistä.

Mikäli olet kiinnostunut tietämään, mitkä vitamiinit ovat hyödyllisiä hiuksille, lue artikkelimme mitkä ovat tärkeimmät hiusvitamiinit.

Mitä voin tehdä ehkäistäkseni miesten hiustenlähtöä?

Niin miehet että naiset kokevat hiustenlähtöä joskus elämänsä aikana. On täysin normaalia, että hiukset ohenevat iän myötä ja hiustenlähtö miehillä saattaa olla myös geneettinen sairaus, jota ei voi pysäyttää. Myös kaljuuntuminen voi olla yksi syy hiustenlähtöön, joka kestää vuosia ja yleensä aiheuttaa pysyvää hiustenpuutosta.

Mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun olisi vain seurattava vuosien varrella, kuinka hiuksesi ohenevat. On olemassa monia helppokäyttöisiä ja edullisia tapoja, joilla hoitaa miesten hiustenlähtöä. Useat asiantuntijat muun muassa korostavat, että yksinkertaiset tavat kuten päivittäinen liikunta ja terveellinen ruokavalio, voivat hidastaa hiustenlähtöä miehillä.

Yksi varmastikin helmpoimmista tavoista estää hiustenlähtöä miehillä on kiinnittää huomiota hiustenhoitotuotteisiin ja rutiineihin. Sukupuolesta riippumatta suosittelen aina asiakkaita suosimaan SL-sulfaatittomia tuotteita, jotka sisältävät mahdollisimman paljon luonnollisia ainesosia. Sen lisäksi, että hyvä shampoo on erinomainen keino pitää huolta hiusten terveydestä, myös niiden harjaaminen oikeanlaisella harjalla on tärkeää, sillä verenkierron stimuloiminen on tärkeää hiusten kunnon kannalta.

Voi myös olla hyvä idea kokeilla ravintolisää terveellisen ravinnon lisäksi auttamaan miesten hiustenlähtöä, ne voivat myös mahdollisesti. Sinkki, biotiini, D-vitamiini ja rauta ovat muun muassa usein mainittu, kun puhutaan kaljuuntumisesta tai hiustenlähdöstä miehillä. Nämä vitamiinit ja kivennäisaineet ovat mukana erilaisissa toiminnoissa hiusten karvatupissa sekä edesauttavat normaalia hormonitasapainoa miehillä. Vitamiinit ja kivennäisaineet vahvistavat hiuksia sisältäpäin tarjoamalla mahdollisimman hyvän ravitsemuksellisen pohjan kasvattaa paksummat ja terveemmät hiukset.

HairLustin tuotteet valmistetaan yhteistyössä englantilaisten ja tanskalaisten farmaseuttien ja ravitsemusterapeuttien kanssa. Tuotteet sisältävät tärkeitä vitamiineja, joiden avulla kehosi pystyy tarjoamaan parhaan mahdollisen kasvualustan hiuksillesi. Tuotteiden ainesosat perustuvat uusimpiin tutkimuksiin, joten voit olla varma, että ne ovat suunniteltu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla miesten hiustenlähtöä vastaan.

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUSTIN RAVINTOLISIEN AVULLA

“hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Capsules Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

3 asiaa, jotka voit tehdä vähentääksesi miesten hiustenlähtöä

  • Syö hyvin ja käytä hyviä hiustenhoitotuotteita
  • Käytä ravintolisiä päivittäin miesten hiustenlähtöä vastaan
  • Urheile säännöllisesti ja varmista, ettet ole liian stressaantunut

Suurin osa tuotteista miesten hiustenlähtöön on helposti saatavilla ja edullisia. Terveellinen ruokavalio, liikunta ja hyvä ravintolisä hiustenlähtöön miehillä ovat parhaita neuvoja sinulle, joka haluat saada hiustenlähdön kuriin. Valitettavasti kaljuuntuminen on ongelmana hieman kinkkisempi hoitaa, mutta ravintolisän ja terveellisten elämäntapojen avulla voit mahdollisesti vaikuttaa siihen.

Jos olet epävarma, kuinka ravintolisät hiustenlähtöä vastaan voivat auttaa sinua, lue artikkelimme, jossa sukellamme tarkemmin siihen, miten vitamiinit hiustenlähtöön toimivat ja mitä ne sisältävät.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


2 kommenttia


  • Miksu

    Hyvä, että tästä puhutaan, ihan liian vähän on informaatiota ja asiaa missää. Ei pitäisi miesten hiustenlähdön olla yhtään nolo asia kun monelle varmaan kuitenkin tapahtuu se T: miksu33


  • Kari

    Etsin tietoa kaljuuntumisesta ja löysin tämän artikkelin hyvää infoa kaikille, kannattaa lukea


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.