• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Milloin tietää, että hiuksia irtoaa liikaa?


Lähteekö sinultakin paljon hiuksia ja niitä tuntuu olevan kaikkialla – aina nukkumatyynystä suihkun viemäriin saakka. Hiusten irtoaminen ei ole pelkästään ärsyttävää, mutta myös kiusallista, kun rakkaasi löytää hiuksiasi jopa ruuasta. Onneksi, hiusten runsas irtoaminen on yleensä tilapäistä. Hiustenlähtö niin naisilla kuin miehillä voi kuitenkin myös olla merkki vakavista ongelmista. Tämän artikkelin kautta saat vastauksen siihen, kuinka voi arvioida lähteekö hiuksia ”normaalin” hiustenlähdön rajoissa vai voiko kyse olla vakavammista ongelmista.

Yleisimmät syyt runsaaseen hiustenlähtöön:

Syy hiusten irtoamiseen ja hiustenlähtöön voi johtua monista eri tekijöistä. Hiusten irtoamista aiheuttavat esimerkiksi liiallinen hiusten mekaaninen kuivaaminen, kihartimen sekä suoristusraudan käyttö yhdessä hiusten värjäyksen tai hiusten pidennysten kanssa. Runsas hiusmuotoilutuotteiden käyttö on myös yksi yleisimmistä syistä hiustenlähtöön ja juuri siitä syystä, että markkinoilla olevat hiustenhoitotuotteet ja muotoilutuotteet ovat liian kovia hiuksille. Stressi ja ravinto ovat myös toinen suuri syy lisääntyneeseen hiustenlähtöön. Mikäli et saa tarpeeksi hyviä ravintoaineita, vitamiineja sekä proteiineja, näkyy tämä puutos ensimmäisenä hiuksissa. Hiustenlähtö voi aiheutua myös metaboliaan liittyvistä ongelmista. Kun kilpirauhasen toiminta on häiriintynyt, voidaan puhua joko kilpirauhasen liikatoiminnasta tai kilpirauhasen vajaatoiminnasta, jotka kummatkin aiheuttavat hiustenlähtöä.

Kuinka monta hiusta jokainen keskimäärin menettää:

Keskimääräisesti ihmisellä on noin 100.000-150.000 hiusta päänahassa. Noin 50-100 hiuksen menttäminen päivässä ei ole epätavallista. Mikäli alat menettämään enemmän kuin 150 hiusta per päivä jonkun tietyn ajan aikana, on hyvä idea konsultoida omaa lääkäriä tai tarkistaa oma ruokavalio, jotta saat siitä kaikki ravintoaineet, joita hiuksesi tarvitsevat terveiden hiusten ylläpitoon.

Onko osa hiustyypeistä riskialttiimpia runsaammalle hiustenlähdölle?

Naiset, joilla on kiharat hiukset ovat alttiimpia runsaammalle hiustenlähdölle kuin naiset, joilla on ohuet hiukset. Tämä voi johtua siitä, että tällä hiustyypillä on luonnostaan enemmän karvoja ja näin ollen kiharahiuksiset naiset käyttävät verrattain enemmän lämpölaitteita kuten esimerkiksi suoristusrautaa, joka on hyvin vahingollinen hiuksille. Kuuma lämpötila poistaa hiuksesta sen luonnollista kosteutta ja siitä syystä aiheuttaa hiuksiin kuivuutta. Myös naiset, joilla on pitkät hiukset, menettävät yleensä enemmän hiuksia kuin lyhythiuksiset naiset. Tämä johtuu siitä, että pitkät hiukset ovat alttiimpia vaurioille.

Miltä terveet hiukset näyttävät?

Hiusten rakenne voi antaa viitteitä, jos kutrisi ja hiusjuuret ovat terveet. Parin peilein avulla voit helposti tarkastaa hiuksesi myös takaa, niskassa olevat hiukset sekä päälaella olevat kutrit. Näistä sinun kannattaa tarkistaa onko rakenteessa muutoksia, samalla kun vertaat ympäröiviin hiuksiin. Mikäli hiusten laatu tai rakenne on erilainen joissakin kohdissa, on tämä silloin merkkinä siitä, etteivät hiukset välttämättä ole täysin terveet. Toinen tapa tarkistaa hiusten kunto on, tutkia pudonneet hiukset sekä tutkia valkoinen hiusjuuri. Tämä voi olla merkkinä siitä, että ne hiukset jotka putoavat, ovat käyneet läpi täydellisen hiuksen elämänkaaren. Menetetyt hiukset korvautuvat kuitenkin uusilla ja on täysin luonnollista menettää hiuksia eikä sinun tarvitse olla siitä huolissasi.

Mitä voi tehdä estääkseen hiusten irtoamista sen lisäksi, että välttää liiallista muotoilua?

Ravinto on kaiken a ja o. Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion avulla pääset hiustenhoidossa pitkälle. Voi silti olla myös hyvä idea täydentää ruokavaliota ravintolisien avulla jotka ovat tarkoitettu hiuksille. Esimerkiksi vahva b-vitamiini, erityisesti biotiini sekä B5- ja B12-vitamiinit mutta myös rauta ja proteiinit ovat tärkeitä terveiden hiusten ylläpidossa.


Jätä kommentti


Huomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.