• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Runsas hiustenlähtö ongelmana? Milloin hiuksia lähtee liikaa?


Jos runsas hiustenlähtö huolettaa sinua ja hiusten irtoaminen vaivaa, niin tämä blogipostaus on omistettu juuri sinulle. Jaan kanssasi kokemuksiani hiustenlähtöön liittyen ja luettuasi osaat paremmin arvioida onko runsas hiustenlähtö ongelmallista omalla kohdallasi.

Iina Lahtinen

Skønhedsskribent

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Tuntuuko sinustakin, että hiusten irtoaminen on niin runsasta, että niitä tuntuu olevan kaikkialla – aina tyynystä suihkun viemäriin saakka. Runsas hiustenlähtö ei ole pelkästään ärsyttävää, mutta myös kiusallista, kun rakkaasi löytää hiuksiasi jopa ruuasta. Onneksi runsas hiustenlähtö on yleensä tilapäistä ja harmitonta, mutta hiusten irtoaminen tukkoina voi kuitenkin myös olla oire jostakin vakavammasta. Tämän artikkelin tavoitteena on auttaa sinua arvioimaan onko runsas hiustenlähtö kohdallasi normaalin rajoissa, vai onko hiusten irtoaminen jo liiallista.

Runsas hiustenlähtö: yleisimmät syyt

Runsas hiustenlähtö voi johtua monista eri tekijöistä. Hiusten irtoaminen aiheutuu esimerkiksi liiallisesta hiusten mekaanisesta kuivaamisesta, kihartimen sekä suoristusraudan käytöstä yhdessä hiusten värjäyksen, tai hiusten pidennysten kanssa. Hiusmuotoilutuotteiden päivittäinen käyttö on yleinen syy mistä runsas hiustenlähtö aiheutuu, sillä markkinoilla olevat hiustenhoito- ja muotoilutuotteet ovat usein liian voimakkaita hiuksille. Stressi ja huono ravinto ovat myös toinen syy, josta hiusten irtoaminen aiheutuu. Mikäli et saa tarpeeksi hyviä ravintoaineita, vitamiineja sekä proteiineja, näkyy tämä puutos ensimmäisenä hiuksissa. Runsas hiustenlähtö voi aiheutua myös aineenvaihduntaan liittyvistä ongelmista. Kun kilpirauhasen toiminta on häiriintynyt, voidaan puhua joko kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminnasta. Runsas hiustenlähtö ja hiusten irtoaminen voivat olla kilpirauhasongelmien sivuoireita.

Hiusten irtoaminen vaivaa: Milloin hiuksia lähtee liikaa?

Keskimääräisesti ihmisellä on noin 100.000-150.000 hiusta. Noin 50-100 hiuksen menettäminen päivässä ei ole epätavallista. Mikäli alat menettämään enemmän kuin 150 hiusta per päivä, on hyvä idea konsultoida omaa lääkäriä tai tarkistaa oma ruokavalio, jotta saat siitä kaikki ravintoaineet, joita hiuksesi tarvitsevat terveiden hiusten ylläpitoon.

Onko runsas hiustenlähtö tiettyjen hiustyyppien ongelma?

Runsas hiustenlähtö ja hiusten irtoaminen on usein ongelma heille joilla on kiharat hiukset verrattuna yksilöihin, joilla on ohuet hiukset. Tämä voi johtua siitä, että tällä hiustyypillä on luonnostaan enemmän karvoja ja kiharahiuksiset käyttävät verrattain enemmän lämpölaitteita, esimerkiksi suoristusrautaa, joka on hyvin vahingollinen hiuksille. Kuuma lämpötila poistaa hiuksista luonnollista kosteutta ja kuivattaa niitä. Hiuksia lähtee myös runsaasti pitkähiuksisilla suhteessa lyhythiuksisiin, sillä pitkät hiukset ovat alttiimpia vaurioille.

Miltä terveet hiukset näyttävät?

Hiusten rakenne voi antaa viitteitä hiusjuurien terveydestä. Parin peilin avulla voit tarkastaa hiuksesi myös takaa, sekä niskassa ja päälaella olevat hiukset. Näistä sinun kannattaa tarkistaa onko rakenteessa muutoksia, samalla kun vertaat ympäröiviin hiuksiin. Mikäli hiusten laatu tai rakenne on erilainen, voi tämä silloin merkki siitä, etteivät hiukset välttämättä ole täysin terveet. Toinen tapa tarkistaa hiusten kunto on tutkia pudonneet hiukset, sekä tutkia valkoinen hiusjuuri. Tämä voi olla merkkinä siitä, että ne hiukset jotka putoavat, ovat käyneet läpi täydellisen hiuksen elämänkaaren. Runsas hiustenlähtö on toki kiusallista ja hiusten irtoaminen saattaa huolestuttaa, mutta usein menetetyt hiukset korvautuvat kuitenkin uusilla. Hiuksia lähtee ja uusia kasvaa ja on hyvä muistaa, että hiusten irtoaminen on täysin luonnollista.

Runsas hiustenlähtö: Kuinka estää hiusten irtoaminen?

Ravinto on kaiken a ja o. Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion avulla pääset hiustenhoidossa pitkälle. Voi silti olla myös hyvä idea täydentää ruokavaliota ravintolisien avulla jotka ovat tarkoitettu hiuksille. Esimerkiksi vahva B-vitamiini, erityisesti biotiini sekä B5- ja B12-vitamiinit sekä rauta ja proteiinit ovat tärkeitä terveiden hiusten ylläpidossa.

Tiettyjen vitamiinien, mineraalien ja ravintoaineiden, esimerkiksi sinkin ja biotiinin on osoitettu vaikuttavan hiusten hyvinvointiin

Maria Hansen

Ravitsemusterapeutti

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.