Runsas hiustenlähtö ongelmana? Milloin hiusten irtoaminen on liikaa?


Jos runsas hiustenlähtö huolettaa sinua ja hiusten irtoaminen vaivaa, niin tämä blogipostaus on omistettu juuri sinulle. Jaan kanssasi kokemuksiani hiustenlähtöön liittyen ja luettuasi osaat paremmin arvioida onko runsas hiustenlähtö ongelmallista omalla kohdallasi.

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Tuntuuko sinustakin, että hiusten irtoaminen on niin runsasta, että niitä tuntuu olevan kaikkialla – aina tyynystä suihkun viemäriin saakka. Hiusten sanotaan olevan henkilön kruunu, joten runsas hiustenlähtö ei ole pelkästään ärsyttävää, vaan voi myös vaikuttaa itsevarmuuteesi.

Onneksi runsas hiustenlähtö on yleensä tilapäistä ja harmitonta, mutta hiusten irtoaminen tukkoina voi kuitenkin myös olla oire jostakin vakavammasta. Hiustenlähtö, ja erityisesti hiustenlähtö naisilla on yleistä, josta voit lukea hieman lisää toisesta blogipostauksestamme. Tämän artikkelin tavoitteena on auttaa sinua arvioimaan onko runsas hiustenlähtö kohdallasi normaalin rajoissa, vai onko hiusten irtoaminen jo liiallista.

Runsas hiustenlähtö: yleisimmät syyt

Runsas hiustenlähtö voi johtua monista eri tekijöistä. Hiusten irtoaminen voi aiheutua esimerkiksi liiallisesta hiusten mekaanisesta kuivaamisesta, kihartimen sekä suoristusraudan käytöstä yhdessä hiusten värjäyksen, tai hiusten pidennysten kanssa. Myös muotoilutuotteiden päivittäinen käyttö on yleinen syy mistä runsas hiustenlähtö aiheutuu, sillä markkinoilla olevat hiustenhoito-ja muotoilutuotteet ovat usein liian voimakkaita hiuksille. Runsas hiustenlähtö ja hiusten irtoaminen voivat olla kilpirauhasongelmien sivuoireita. Myös muutokset hormonitoiminnassa raskauden jälkeen voivat aiheuttaa hiustenlähtöä, voit lukea lisää siitä artikkelistamme: Hiustenlähtö raskauden jälkeen

Stressi ja huono ravinto ovat myös toinen syy, josta hiusten irtoaminen usein aiheutuu. Mikäli et saa tarpeeksi hyviä ravintoaineita, vitamiineja sekä proteiineja, näkyy tämä puutos ensimmäisenä hiuksissa.

Tiettyjen vitamiinien, mineraalien ja ravintoaineiden, esimerkiksi sinkin ja biotiinin on osoitettu vaikuttavan hiusten hyvinvointiin

Maria Hansen

Ravitsemusterapeutti

Hiusten irtoaminen: Milloin hiuksia lähtee liikaa?

Keskimääräisesti ihmisellä on noin 100 000-150 000 hiusta. Noin 50-100 hiuksen menettäminen päivässä ei ole epätavallista, mutta mikäli alat menettämään enemmän kuin 150 hiusta per päivä, on hyvä idea konsultoida omaa lääkäriä tai tarkistaa mikäli ruokavaliossasi on puutteita. Hiuksien kannalta on erittäin tärkeää saada ravinnosta kaikki ravintoaineet, joita hiuksesi tarvitsevat terveiden hiusten ylläpitoon ja kasvattamiseen. Näitä tärkeitä ravintoaineita saa myös helposti HairLustin ravintolisistä, joiden avulla hiusten kasvua voi saada nopeutettua.

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUST RAVINTOLISIEN AVULLA

hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

Vaaleat hiukset: 1 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Capsules käytön jälkeen. Tummat hiukset: 3 kuukauden HairLust Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

hairlust hair vitamins for men ennen jälkeen kuvat

Tulokset 5 viikon Hair Growth Formula Capsules Men käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

Onko runsas hiustenlähtö tiettyjen hiustyyppien ongelma?

Runsas hiustenlähtö ja hiusten irtoaminen on usein ongelma heille, joilla on kiharat hiukset verrattuna yksilöihin, jotka omaavat luonnostaan suorat hiukset. Tämä voi johtua siitä, että tällä hiustyypillä on luonnostaan enemmän karvoja ja kiharahiuksiset käyttävät verrattain enemmän lämpölaitteita, esimerkiksi suoristusrautaa, joka on hyvin vahingollinen hiuksille. Kuuma lämpötila poistaa hiuksista luonnollista kosteutta ja kuivattaa niitä. Hiuksia lähtee myös runsaasti pitkähiuksisilla suhteessa lyhythiuksisiin, sillä pitkät hiukset ovat alttiimpia vaurioille.

Miltä terveet hiukset näyttävät?

Hiusten rakenne voi antaa viitteitä hiusjuurien terveydestä. Parin peilin avulla voit tarkastaa hiuksesi myös takaa. Näistä sinun kannattaa tarkistaa onko rakenteessa muutoksia, samalla kun vertaat ympäröiviin hiuksiin. Mikäli hiusten laatu tai rakenne on erilainen, voi tämä silloin merkki siitä, etteivät hiukset välttämättä ole täysin terveet. Toinen tapa tarkistaa hiusten kunto on tutkia pudonneet hiukset, sekä tutkia valkoinen hiusjuuri. Tämä voi olla merkkinä siitä, että ne hiukset jotka putoavat, ovat käyneet läpi täydellisen hiuksen elämänkaaren. Runsas hiustenlähtö on toki inhottavaa ja hiusten irtoaminen saattaa huolestuttaa, mutta usein menetetyt hiukset korvautuvat kuitenkin melkein aina uusilla. Hiuksia lähtee ja uusia kasvaa ja on hyvä muistaa, että hiusten irtoaminen on täysin luonnollista.

Runsas hiustenlähtö: Kuinka estää hiusten irtoaminen?

Ravinto on kaiken a ja o. Monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion avulla pääset hiustenhoidossa pitkälle. Lisää hyvistä hiusvitamiineista voit ottaa selvää lukemalla artikkelimme: Vitamiinit hiuksille - listasimme 10 tärkeää hiusvitamiinia. Voi silti olla myös hyvä idea täydentää ruokavaliota esimerkiksi vitamiinien avulla. Esimerkiksi vahva B-vitamiini, erityisesti biotiini sekä B5- ja B12-vitamiinit sekä rauta ja proteiinit ovat tärkeitä terveiden hiusten ylläpidossa.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


4 kommenttia


 • innaS

  yritä nyt sitten olla stressaamatta… Noei, mutta hiuksia kyllä irtoilee XD mutta otin itse nämä vitamiinit just käyttöön, ja toivotaan, että se auttaa nyt hiustenlähtöön, jos stressiä ei saa karkotettua.


 • Ronja

  Hyvää infoa aiheesta, itselläni oli n. vuosi sitten vaihe, jossa hiuksia lähti hormonaalisten muutosten takia todella paljon ja sain sitä korjattua juurikin vitamiinien avulla. Nyt ne kuuluvat ihan päivittäiseen ruokavaliooni, sillä en halua enää käydä läpi hiusten menettämistä… Mutta voin ainakin itse sanoa että vitamiinit todella vaikuttivat ja omat hiukseni ovat lähteneet taas kasvamaan 😊


 • Heli

  Ihana kuulla etten ole ainoa, joka kärsii tästä ja lohduttavaa, että asialle voi tehdä jotain!


 • Kaisa

  Olen kärsinyt hiustenlähdöstä jo pidempään, ja vihdoin syömällä vitamiineja olen saanut sitä hieman hallintaan.


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.