hårtabKatso kaikki artikkelit

Apua, hiukset lähtee! Milloin runsas hiustenlähtö on liikaa?

Tunne on meille jokaiselle tuttu: suihkukaivoon kertyy irronneita hiuksia, ja panikoit heti: "Apua, hiukset lähtee!". Muista kuitenkin, että runsas hiustenlähtö on osa jokaisen elämää joskus. Jos kuitenkin huomaat, että hiuksia lähtee paljon enemmän kuin yleensä, on hyvä pysähtyä miettimään mahdollisia syitä. Lue täältä selitys siihen, miksi hiukset lähtee ja milloin hiustenlähtö on liiallista.

Koetko sinäkin, että hiuksia tuntuu lähtevän koko ajan ja että niitä löytyy aina ympäriltäsi? Tyynynpäälliset, lempipaitasi ja hiusharjasi ovat aina täynnä hiuksia? Olen monesti harjannut hiukseni ja pohtinut onko kyse runsaasta hiustenlähdöstä ja pitäsikö minun tehdä asialle jotain.

Ensinnäkin, on hyvä muistaa, että on täysin normaalia, että ihmiseltä lähtee noin 30-150 hiussuortuvaa päivässä. Tämä on osa täysin normaalia hiusten kasvua.

Mutta mistä erottaa, että hiukset lähtee kasvusyklin mukaan vai onko runsas hiustenlähtö muodostumassa suuremmaksi ongelmaksi? Jatka lukemista, niin kerron sinulle yleisimmät hiustenlähdön syyt. Tämän lisäksi jaan vinkkejä siihen mitä tehdä, kun hiuksia lähtee paljon.

Sisältö

Normaalin hiustenlähdön määritelmä

On täysin normaalia, että tietty määrä hiuksia lähtee päivittäin. Hiuksilla, kuten muillakin soluillamme on oma elinkaarensa, joten hiuksia lähtee aina niiden normaalin kasvusyklin mukana. Kuten jo alussa mainitsinkin, on normaalia, että hiuksia lähtee noin 30-150 kappaletta päivittäin. Se voi kuulostaa paljolta, mutta on hyvä muistaa, että ihmisellä on noin 100 000-150 000 hiusta. Joten sillä, että hiukset lähtevät luonnollisesti ei ole juurikaan vaikutusta hiusten tuuheuteen.

Ymmärtääksemme kaikkia syitä miksi hiukset lähtevät, tulee meidän ensin tarkastella hiusten normaalia kasvurytmiä. Hiusten kasvu on osa jatkuvaa kiertoa, jossa on neljä päävaihetta. Pääsi 100 000-150 000:sta hiuksesta jokaisella on meneillään kunkin oma kasvuvauhti. Se on pelkästään hyvä asia – hiukset lähtee jokainen omassa tahdissaan, eivätkä samanaikaisesti!

Hair Growth Phase

Näin hiusten kasvusykli käytännössä toimii:

1. Anageeni eli hiusten kasvuvaihe

Anagen Growth Phase

Ensimmäisessä hiusten kasvuvaiheessa hiustuppien solut jakaantuvat nopeasti, johtaen uusien hiussuortuvien kasvuun. Noin 80-90% hiuksista on niin sanotussa anageenissa kasvuvaiheessa. Tämä vaihe voi kestää kahdesta seitsemään vuotta – se myöskin määrittää kuinka pitkiksi hiuksesi voivat kasvaa. Genetiikka, ravinto, ikä ja yleinen terveydentila vaikuttaa hiusten ensimmäiseen kasvuvaiheeseen. Terveytesi voi siis vaikuttaa hiustesi pituuteen, joten siksi suosittelen noudattamaan terveellisiä elämäntapoja saadaksesi pidemmät ja tuuheammat hiukset, sekä ehkäistäksesi runsaan hiustenlähdön. Mutta tästä lisää myöhemmin!

2. Katageeni eli siirtymävaihe

Catagen Growth Phase

Kun hius on kasvanut pisimpään mittaansa, hiustuppi siirtyy tällöin niin sanottuun katageenivaiheeseen. Tässä lyhyessä siirtymävaiheessa hius irrottautuu juurestaan, joka puolestaan muuttuu passiiviseksi ja alkaa kutistua. Hius sen sijaan alkaa nousta ylöspäin kohti hiuspohjaa. Kun hius irtoaa juuresta vapautuu se myös verenkierrosta, jonka takia hius ei enää saa tarvitsemaansa ravintoa, eikä se kykene kasvamaan enää. Tämä siirtymävaihe on hiusten elinkaaren lyhin vaihe kestäen noin 3-4 viikkoa. Vain n. 1% hiuksistasi on tässä vaiheessa samanaikaisesti.

3. Telogeeni eli lepovaihe

Telogen Growth Phase

Vaikka katageenivaiheen jälkeen hius on lepovaiheessa, se pysyy edelleen kiinni hiuspohjassa noin 3-4 kuukautta. Sillä aikaa hiustuppi valmistuu kasvattamaan uuden hiuksen entisen tilalle, joka tulee korvaamaan sen myöhemmin. Tässä vaiheessa lepotilassa oleva hius ei siis enää kasva tai saa ravinteita verenkierrosta. Tästä syystä telogeenivaihetta kutsutaan lepovaiheeksi. Noin 14% hiuksistasi on tässä vaiheessa samalla hetkellä.

4. Eksogeeni eli uuden hiuksen vaihe

Exogen Growth Phase

Kun uusi hius on valmis kasvamaan lepäävän alta, vanha hius lähtee irtoamaan luonnollisesti antaen tilaa uudelle hiukselle ja sen elinkaarelle. Eli kun elinkaari on ohi, hiukset lähtevät. Mainitsemani 30-150 hiusta, jotka menetämme päivittäin ovat siis tällaisia kasvusyklin lopulla lähteviä hiuksia. Kun hiussuortuva saavuttaa eksogeenivaiheen, et voi enää millään konstilla ehkäistä hiuksen putoamista.

Eksogeenivaiheen jälkeen hiustuppi palaa taas anageeni vaiheeseen, ja alkaa kasvattamaan uutta hiusta. Tämä sykli toistuu vuodesta toiseen!

HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 32%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Säästä jopa 32%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hiusvitamiinit miehille tablettimuodossa, sisältää 20 vitamiinia, mineraalia ja aminohappoa.

32.95 €

Lue lisää

Hiukset lähtee vs. runsas hiustenlähtö

Se, että hiukset lähtee on siis täysin tavallinen ja tarpeellinen osa hiusten kasvua. Mutta jos sinulta lähtee enemmän kuin 150 hiusta päivässä, voi kyse olla hiustenlähtö-ongelmasta.

Hiuksia lähtee paljon normaalia enemmän etenkin silloin kun suuri määrä hiustuppeja siirtyy anageenivaiheesta katageenivaiheeseen samanaikaisesti. Kun lopulta hiukset lähtevät noin 4-5 kuukauden kuluttua, voivat hiukset tuntua ja näyttää huomattavasti ohuemmilta. Tämän tyyppinen runsas hiustenlähtö voi aiheutua monista eri syistä, kuten stressistä, pitkästä sairastelusta, lääkityksesti, raskaudesta tai huomattavasta painonpudotuksesta. Nämä ovat yleisiä syitä runsaalle hiustenlähdölle. Ongelmaan voi olla myös jokin piilevä terveydellinen syy, jos hiuksia lähtee paljon yhtäkkiä.

Yleisiä syitä runsaaseen hiustenlähtöön

Kiharahiuksisten hiukset lähtevät yleensä enemmän kuin suorien, ohuiden tai hentojen hiusten omaavat. Tämä voi johtua siitä, että kiharahiuksisilla on usein enemmän yksittäsiä hiussuortuvia. Monet (erityisesti naiset) käsittelevät myös kiharia hiuksia voimallisin keinoin esimerkiksi suoristusraudalla tai kemiallisesti, mikä vaurioittaa hiuksia ja saa ne tippumaan. Pitkähiuksisten hiukset lähtevät myös enemmän, sillä pidemmät hiukset ovat lyhyitä alttiimpia vaurioille.

Kuitenkin, kuten jo mainitsin, on sille että hiuksia lähtee paljon ja hiustenlähdölle lukemattomia mahdollisia eri syitä. Mainitsin muutaman syyn, jonka takia hiukset voivat siirtyä nopeammin katageenivaiheeseen, mutta ehdottomasti yleisin syy naisten ja miesten runsaalle hiustenlähdölle on joko geneettinen tai hormonaalinen:

Syy siihen, miksi hiuksia lähtee paljon on yleisimmin androgeeninen hiustenlähtö, jota kutsutaan myös yleisemmin miesten tai naisten perinnölliseksi tai runsaaksi hiustenlähdöksi. Näissä tapauksissa se, että hiukset lähtee, ei suoranaisesti liity normaaliin hiusten kasvuun ja sen eri vaiheisiin. Sen sijaan, androgeenisessä hiustenlähdössä hormoni nimeltä dihydrotestosteronia, eli DHT-hormonia, muodostuu hiustupeissa. DHT saa hiustupit kutistumaan pikku hiljaa, kunnes ne lopulta lopettavat uusien hiusten kasvattamisen kokonaan! Kun näin pääsee tapahtumaan, hiuksia lähtee paljon, eikä uusia enää kasvakaan niiden tilalle.

HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Uutuus 🎉

Hair Growth Serum

Tehokas seerumi hiusten kasvuun, joka sisältää Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ ja AnaGain™ ainesosia.

59.95 €

Lue lisää

Hiusten jatkuva tai kovakourainen muotoilu tai liian voimakkaiden ja haitallisten hiustuotteiden käyttö on myös yleinen hiustenlähdön syy. Jos siis käytät paljon lämmöllä toimivia laitteita, kuten hiustenkuivaajaa, suoristusrautaa tai kiharrinta, et ainoastaan vaurioita ja kuivata hiuksiasi, vaan voit myös vahingoittaa itse hiustuppeja esim. repimisen tai hankauksen takia. Hiusjuuret rasittuvat siis liikaa päivittäin mikä voi saada hiukset lähtemään, jos käsittelet niitä runsaasti. Vastaavasti liian voimakkaat hiustenhoitotuotteet, jotka sisältävät liian tehokkaita tai haitallisia kemikaaleja, kuten SL-sulfaatteja, parabeeneja ja ftalaatteja, voivat paitsi kuivattaa ja ärsyttää päänahkaa, myös vahingoittaa hiustuppeja ja aiheuttaa hiusten siirtymisen ennenaikaisesti lepovaiheeseen.

Viimeinen mainitsemisen arvoinen syy tässä artikkelissa on ruokavalio ja elämäntavat yleensäkin. Jos ruokavaliosi ei kata elimistösi tarvetta hyviin ravintoaineisiin, vitamiineihin ja proteiineihin, heikkenevät myös hiustuppesi ja hiuksistasi tulee kuivat, elottomat ja pahimmassa tapauksessa hiuksia lähtee paljon. Se, että koet runsasta hiustenlähtöä, voi siis helposti johtua ruokavaliosta ja elämäntavoistasi - sinusta todellakin tulee mitä syöt.

Jos sinulta lähtee paljon hiuksia, tai runsaan hiustenlähdön syyt vain kiinnostavat sinua, suosittelen lukemaan myös tämän artikkelin, jossa kerromme yleisimmistä hiustenlähdön syistä syvällisemmin.

Epäterveelliset elämäntavat näkyvät usein hiuksissa. Saadaksesi hyvinvoivat hiukset terveellisellä ruokavaliolla ja aktiivisella elämäntyylillä pääset jo pitkälle.

Mistä tietää onko jokin vialla?

Mistä erottaa, että hiukset lähtee normaalisti vai onko kyseessä jo runsas hiustenlähtö? Kiinnitä huomiota näihin asioihin:

 • Hajanainen hiustenlähtö - Jos hiukset lähtee ympyrän muotoisina laikkuina, voi kyse olla sairaudesta nimeltä alopecia areata eli pälvikaljuudesta. Siinä tapauksessa sinun kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Alopeciasta kärsivät saavat hiuksensa kuitenkin takaisin muutamien kuukausien tai vuosien kuluttua.
 • Vetäytyvä hiusraja - Miehet huomaavat hiustenlähdön yleensä ensimmäiseksi siitä, että hiusraja alkaa vetäytyä. Tämä on myöskin ensimmäinen merkki androgeenistestä alopeciasta, eli perinnöllisestä hiustenlähdöstä.
 • Hiukset ohenevat päälaelta - Runsas hiustenlähtö voi alkaa myös hiusten ohenemisella, etenkin päälaelta. Tällöinkin kyseessä on useimmiten perinnöllinen hiustenlähtö.
 • Hiustenlähtö tasaisesti ympäri päätä - Naisilla hiukset lähtevät yleensä tasapuolisesti ympäri hiuspohjaa, kun taas miehillä runsas hiustenlähtö sijoittuu helposti yhteen alueeseen. Vaikka naiset eivät välttämättä huomaa niin selkeästi kun hiuksia lähtee paljon, on hiusten selkeä kokonaisvaltainen oheneminen merkki siitä, että kyseessä on runsas hiustenlähtö.
 • Pienentynyt poninhäntä - Naiset voivat ovelasti huomata naisten hiustenlähdön omasta poninhännän paksuudestaan mikäli tuntuu, että hiuksia lähtee paljon. Jos poninhäntäsi on siis selkeäsi ohuempi, voi olla että hiuksiasi lähtee normaalia enemmän.
 • Hiuksia lähtee paljon yhtäkkiä - Jos huomaat, että hiuksia kertyy enemmän tyynyysi, hiusharjaasi tai suihkukaivoon, voi syynä olla epätavallisen runsas hiustenlähtö.

HairLust ennen ja jälkeen

Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos
Hairlust før og efter
Ennen
Ajassa saavutettu tulos

*Tulokset ovat yksilöllisiä.

Katso kaikki arvostelut

Elimistömme on onneksi niin fiksu, että se kertoo meille jos jokin on vialla. Jos siis koet runsasta hiustenlähtöä, voi se olla yksi kehomme tavoista kertoa, että jokin on vialla.

Jos tunnistat itselläsi minkä tahansa näistä syistä, että hiukset lähtee, suosittelen juttelemaan lääkärisi kanssa. Sitä kautta voit saada diagnoosin siihen miksi hiuksia lähtee paljon, sekä löytää siihen oikeat hoitomenetelmät ja tuotteet.

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö: 8 vinkkiä

Vaikka et varsinaisesti kärsisi kaljuuntumisesta, jo se, että hiukset lähtee voi olla hyvinkin turhauttavaa ja kaukana unelmahiuksistasi. Näillä vinkeillä voit tehostaa hiusten kasvuvaihetta, jotta välttäisit parhaiten sen, että hiukset lähtee:

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #1: Noudata monipuolista ja terveellistä ruokavaliota

terveellinen ruokavalio

Hyvinvoivat ja terveet hiukset lähtee sisäisestä hyvinvoinnista. Sen takia on ensisijaisen tärkeää, että ruokavaliosi on monipuolinen ja sisältää myös hiuksille tärkeitä raaka-aineita. Hiukset tarvitsevat monia eri vitamiineja. Olemme luetelleet tässä artikkelissa tärkeimmät hiusvitamiinit.

Edistääksesi hiusten kasvuvaihetta sekä ehkäistäksesi sitä, että hiukset lähtevät, yritä panostaa laadukkaisiin proteiineihin, hyviin rasvoihin ja suosi runsaasti hedelmiä ja vihanneksia.

Jos olet epävarma, mitkä ruoka-aineet sopivat parhaiten jos hiuksia lähtee paljon, kokeile näitä:

 • Kananmunat
 • Hyvälaatuiset proteiininlähteet, kuten kana ja kala
 • Laadukkaat rasvat, kuten avokado ja oliiviöljy
 • Tummemman vihreät vihannekset
 • C-vitamiini pitoiset hedelmät ja vihannekset, kuten appelsiinit ja paprikat
HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Säästä jopa 32%

Hair Growth Formula Gummies

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit naisille.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men HairLust - Hair Growth Formula Gummies for Men
Säästä jopa 32%

Hair Growth Formula Gummies for Men

Sokerittomat, pureskeltavat hiusvitamiinit miehille hiustenlähtöön.

32.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #2: Käytä hiusten kasvua tukevia vitamiineja

hiusvitamiinit

Jos et ole kananmunien suurin ystävä, tai et voi sietää enää toista lehtikaaliannosta, kokeile hiusten kasvua edistäviä vitamiineja.

HairLust vitamiinit sisältävät kaikki tärkeät vitamiinit, joita hiustuppesi tarvitsevat, mm. 5 000 mcg biotiinia. Biotiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista hiuksille. Pieni vertaus tähän väliin – sinun tulisi syödä 500 kananmunaa päivittäin saadaksesi tuon määrä biotiinia puhtaasti ruuasta. HairLust vitamiinit ovat myös vegaanisia, allergiaystävällisiä, gluteenittomia, laktoosittomia, eivätkä ne sisällä yhtään keinotekoisia värejä tai makuaineita.

Pystyt pidentämään hiusten anageenia kasvuvaihetta varmistamalla, että hiustuppesi saavat kaikki vitamiinit ja hivenaineet mitä ne tarvitsevat. Tämä myös ehkäisee sitä, että hiuksia lähtee paljon.

HairLustin hiusten kasvua edistävistä vitamiineista on saatavilla 4 eri versiota:

HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Säästä jopa 32%

Hair Growth Formula Tablets

Hiusvitamiinit naisille tablettimuodossa sisältävät vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja.

32.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men HairLust - Hair Growth Formula Tablets for Men
Säästä jopa 32%

Hair Growth Formula Tablets for Men

Hiusvitamiinit miehille tablettimuodossa, sisältää 20 vitamiinia, mineraalia ja aminohappoa.

32.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #3: Vältä lämpökäsittelyä

lämpökäsittely

Stop suoristusraudalle! Kuten mainitsin runsas hiustenlähtö voi johtua hiusten käsittelystä kuumilla raudoilla. Päivittäinen hiusten lämpökäsittely vahingoittaa hiussuortuvia, jättäen ne hauraiksi. Ajan kuluessa haurastuneet hiukset katkeavat ja tippuvat pois.

Välttääksesi sen, että hiukset lähtee, pidä pieni tauko muotoiluraudoista. Jos se tuntuu liian vaikealta, käytä laitteita alimmalla lämpöasetuksella. Erityisen tärkeää on myös lämpösuojan käyttö ennen muotoilua - Ilman sitä voit taata hiustesi vaurioituvan!

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #4: Aloita latvoista

Aloita latvoista

Päivittäinen hiusten selvitys on tietenkin osa hyvää hiusrutiinia, mutta olisi hyvä kiinnittää huomiota siihen, kuinka harjaat hiuksesi. Tavanomainen harjaus ylhäältä alas on hyvä lopettaa heti alkuun, sillä tämä tapa voi luoda pienistäkin takuista heti isompia. Luonnollisesti kovat ja repivät harjausotteet johtavat hiusten katkeiluun, irtoamiseen ja siihen, että hiuksia lähtee paljon. Sen sijaan hiukset kannattaa harjata aloittaen latvoista ja pitäen samalla kiinni hiuksista, jotteivat hiustupet rasitu liikaa ja hiukset irtoa juuriltaan. Kun latvat on selvitetty, voit siirtyä askel kerrallaan hieman ylöspäin. Näin saat hiuksesi selväksi mahdollisimman hellävaraisesti ja hiustenlähtöä vältellen.

HairLust - Detangle Wet Brush, Roosa HairLust - Detangle Wet Brush, Roosa

Detangle Wet Brush, Roosa

Hiusharja erityisesti märkien hiusten hellävaraiseen harjaamiseen.

9.95 €

Lue lisää
HairLust - Detangle Wet Brush, Persikka HairLust - Detangle Wet Brush, Persikka

Detangle Wet Brush, Persikka

Hiusharja erityisesti märkien hiusten hellävaraiseen harjaamiseen.

9.95 €

Lue lisää

Kannattaa myös miettiä tarkkaan millaista harjaa käyttää. Hyvä vinkki on vaihtaa Bamboo Hairbrush - hiusharjaan, jolla hiukset saa selvitettyä hellävaraisemmin. Ja tietysti – yritä jatkossa aloittaa aina latvoista, edeten kohti hiuspohjaa.

HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush HairLust - Bamboo Vented Paddle Brush
Säästä 20%

Bamboo Vented Paddle Brush

Keskikokoinen bambuhiusharja tavanomaiseen harjaamiseen tai kuivaamiseen föönin kanssa.

24.95 €

19.96 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Large Paddle Brush HairLust - Bamboo Large Paddle Brush

Bamboo Large Paddle Brush

Iso bambuhiusharja, joka selvittää hellävaraisesti paksut ja pitkät hiukset.

24.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #5: Vältä rasittamasta hiuspohjaa

Vältä rasittamasta hiuspohjaa

Pidätkö hiuksiasi usein tiukalla nutturalla? Jos kyllä, voit huomaamattasi aiheuttaa sen, että hiukset lähtee. Tiukat kampaukset kuten nutturat, ponnarit ja letit rasittavat hiuksia ja hiusjuuria, mikä voi johtaa siihen, että hiukset lähtevät herkemmin. Pyri siis löysentämään nutturaa ja vaihtelemaan tapaa, jolla pidät hiuksia kiinni, jotteivat ne kulu yhdestä kohdasta.

Ehkäistäksesi sen, että hiuksia lähtee paljon kampaustesi johdosta, kokeile HairLust Hair Rings - ponnareita. Ne ovat hellävarainen vaihtoehto tavallisille ponnareille, jotka jättävän selvän rajan hiuksiin ja vetävät mukanaan aina pari hiusta. Vältä erityisesti metalliosia sisältäviä ponnareita ja hiusasusteita, sillä ne katkovat ja repivät hiuksia erityisen paljon.

HairLust - Hair Rings 6-Pack, Keltainen/Oranssi HairLust - Hair Rings 6-Pack, Keltainen/Oranssi

Hair Rings 6-Pack, Keltainen/Oranssi

Hellävaraiset ja napakat hiuslenkit, jotka eivät vaurioita hiuksia.

4.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Rings 6-Pack, Sininen/Vihreä HairLust - Hair Rings 6-Pack, Sininen/Vihreä

Hair Rings 6-Pack, Sininen/Vihreä

Hellävaraiset ja napakat hiuslenkit, jotka eivät vaurioita hiuksia.

4.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #6: Päivitä hiustenpesurutiinisi

hiustenpesurutiini

Suihkuhetkien yhteydessä on hyvä antaa hieman ekstra hoitoa hiuksillesi. Miksi? Koska hyvin ravitut ja kosteutetut hiukset ovat vahvemmat, ja näin ollen eivät katkeile yhtä herkästi – vältyt myös tunteelta, että hiukset lähtee. HairLust Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner sisältävät aktiivisia mikroproteiineja, jotka rakennepaikkaavat hiuksia jättäen ne vahvemmiksi ja terveemmiksi jokaisen pesukerran jälkeen. Siitä löytyy miehillekin oma versionsa!

Kuten aina muistutan, hoitoaineen käyttäminen on todella tärkeää. Vaikka ylläoleva shampoo koostuu ainesosista, jotka eivät kuivata hiuksia, on silti tärkeää kosteuttaa hiuksia laadukkaalla hoitoaineella jokaisen pesun yhteydessä. Hoitoaine sulkee hiussuomut ja suojaa niitä vahingoilta.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 16%

Hair Growth & Repair Set

Uudelleenrakentava ja kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jotka tukevat hiusten kasvua.

47.90 €

39.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Myydään nopeasti ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatiton shampoo, joka sisältää hiuksia vahvistavia proteiineja.

23.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #7: Käsittele varovasti märkiä hiuksia

Käsittele varovasti märkiä hiuksia

Käsi ylös jos kiedot hiuksesi puuvillaiseen pyyhkeeseen aina hiusten pesun jälkeen! Voisin melkein vannoa, että suurin osa meistä tekee niin. Valitettavasti, suosittelen sinua jatkossa välttämään puuvillaisia pyyhkeitä hiusten kuivatteluun.

Puuvillan kuidut tavallisissa pyyhkeissä ovat usein liian kovia hiuksille – ne jättävät hiukset helposti takkuisiksi ja pörröisiksi. Syy tähän on se, että hiuksemme ovat herkimmillään märkänä, ja siksi sinun tulisi olla erittäin tarkkana, jotta vältyt siltä, että hiuksia lähtee paljon.

Tähänkin pulmaan löytyy ratkaisu! Kokeile jatkossa kuivata hiuksesi Bamboo Turban Hair Towel - hiusturbaanin avulla. Pyyhe on valmistettu bambun ja puuvillan sekoitteesta, joka on paljon hellävaraisempi hiuspyyhe hiuksiasi kohtaan sekä estää niiden katkeilun.

Sitten kun haluat selvittää hiuksesi, suosittelen käyttämään Detangle Wet Brush - harjaa. Se on suunniteltu etenkin märkien/ pyyhekuivien hiusten selvittämiseen. Samanaikaisesti harjan joustavat harjakset antavat hiuspohjallesi kevyen hieronnan. On itseasiassa todettu, että hiuspohjan hieronta edistää verenkiertoa, joka taas varmistaa sen, että kaikki ravintoaineet pääsevät hiustuppien käyttöön. Tämä taas auttaa hiusten kasvuun, ja ehkäisee sen, että hiukset lähtee.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen
Säästä jopa 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Sininen HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Sininen
Säästä jopa 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Sininen

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää

Kuinka ehkäistä runsas hiustenlähtö #8: Nuku tarpeeksi

Nuku hyvin

Kaikki mitä teet sen eteen, että voit hyvin ja pysyt terveenä, auttaa myös siihen, että hiuksesi pysyvät terveinä, eikä runsas hiustenlähtö pääse yllättämään. Eri tutkimuksissa on todettu, että riittävä unen määrä on yksi tärkeimmistä asioista terveyden ylläpidossa. Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos (THL) suosittelee ainakin 8 tunnin yöunia per yö, jotta optimaalinen vireys säilyy.

Jotta tämä hyvä vireys ja terveydentila säilyisi, yritä herätä ja mennä nukkumaan aina samaan aikaan joka päivä. Suosittelen edes kokeilemaan, että nukut hieman viileämmässä huoneessa, jossa on tarpeeksi pimeää. On myös hyvä sulkea kaikki mobiililaitteet ainakin tunti ennen nukkumaanmenoa.

HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen
Säästä jopa 11%

Pure Bamboo Pillowcase, Valkoinen

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Roosa HairLust - Pure Bamboo Pillowcase, Roosa
Säästä jopa 30%

Pure Bamboo Pillowcase, Roosa

Bambutyynyliina, jonka silkkisen sileä pinta suojaa hiuksia ja ihoa.

26.95 €

21.56 €

Lue lisää

Muistutuksena: se, että hiukset lähtee, on täysin normaali vaihe hiusten terveessä kasvusyklissä. Voit vähentää sitä, että hiuksia lähtee paljon noudattamalla hyviä hiusrutiineja. Jos kuitenkin huomaat, että runsas hiustenlähtö lisääntyy, olisi tällöin hyvä kääntyä lääkärin puoleen.

Tässä kaikki tällä kertaa hiustenlähdöstä. Toivottavasti löysit myös vinkkejä siihen, mitä tehdä kun hiuksia lähtee paljon. Jos sinulla heräsi mitä tahansa kysymyksiä tai haluat jakaa omia kokemuksiasi (ja ehdotuksia), jätä viesti kommentti kenttään, niin jutellaan!

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

  Päänahan kuorinta: 5 syytä miksi hiuspohjaa tulisi kuoria

 • stressi hiustenlähtö

  Aiheuttaako stressi hiustenlähtöä? Syyt ja hoito hiustenlähtöön stressin takia

 • Høje tindinger? Her er 7 måder at forebygge et begyndende hårtab

  Hiustenlähtöä? Tästä hiusten oheneminen johtuu ja näin hoidat sitä!

 • Hårtab hos mænd

  Kaljuuntuminen: Mistä miesten hiustenlähtö johtuu?

 • Telogen effluvium

  Telogeeninen hiustenlähtö? Syyt, oireet ja 7 parasta hoitokeinoa

Katso kaikki artikkelit