• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Naisten hiustenlähtö – mistä se johtuu ja mikä avuksi?


On hyvin todennäköistä, että jossakin elämänvaiheessa jokainen nainen kokee jonkinasteista hiustenlähtöä. Tämän tekstin tavoitteena on kartuttaa tietämystäsi mistä hiustenlähtö naisilla johtuu ja miten sitä voidaan hoitaa.

Iina Lahtinen

Skønhedsskribent

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

On harvinaista, että käytämme koko elämämme samoja hiustenhoitotuotteita. Hiustenhoitotuotteiden vaihtaminen ja niiden käsittely voi rasittaa hiuksia, joka voi johtaa hiustenlähtöön naisilla. Hiusten sanotaan usein olevan naisen kruunu - eikä turhaan sillä usein ihmiset ovat valmiita tekemään melkein mitä vain välttääkseen hiustenlähdön naisilla. Siksi hiustenlähtö naisilla onkin erittäin inhottava vaiva, sillä se vaikuttaa usein itsevarmuuteemme.

Naisten hiustenlähtö

Ei syytä huoleen! Tämä artikkeli on kirjoitettu sitä varten, että voin jakaa asiantuntemustani ja tietoani kanssasi ja vakaa tavoitteeni on se, että luettuasi tekstin naisten hiustenlähtö on sinulle aiheena tutumpi, ja näin osaat myös löytää itsellesi sopivimmat hoitokeinot tähän hiustenlähtöön naisilla.

Naisten hiustenlähtö - syyt

Hiustenlähtö naisilla ei ole yksinkertainen ilmiö ja sitä aiheuttaa lukuisat eri tekijät, jolloin hoidon etsiminen on hieman kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Uskomme HairLustilla, että kun selvitämme perinpohjaisesti syyt mistä hiustenlähtö naisilla aiheutuu, olemme myös lähempänä ratkaisun löytämisessä.

Totuus on, että hiustenlähtö naisilla, kuten toki myös miehilläkin on monimutkainen prosessi, joka sisältää erilaisia geneettisiä, hormonaalisia sekä ympäristöstä aiheutuvia tekijöitä. Kuten meidän ihomme, myös hiuksemme altistuvat niin sisäisille kuin ulkoisillekin haitoille ja rasitteille.

Naisen hiustenlähtö ja hormonaaliset muutokset

Hiustenlähtö naisilla voi sairauksien tai lääkkeiden lisäksi aiheutua myös hormonaalisista muutoksista. Kun nainen vanhenee, estrogeenin sekä progesteronin tuotanto vähenee ja sitä vastoin testosteronin taso kehossa nousee. Naisten hiustenlähtö tai voimakas oheneminen vanhenemisen yhteydessä johtuu tästä hormonaalisesta muutoksesta. Hiustenlähtö naisilla on yleistä myös raskauden jälkeen imettäessä sekä vaihdevuosien yhteydessä. Artikkelistamme hiustenlähdöstä raskauden jälkeen voit lukea enemmän tietoa hiustenlähdöstä joka tapahtuu raskauden jälkeen.

Hiustenhoidon tärkeä rooli

Hiustenlähtö naisilla voi aiheutua myös esimerkiksi päänahkaan kohdistuvasta rasituksesta. Rasitukseen liittyvä hiustenlähtö naisilla aiheutuu usein esimerkiksi hiusten värjäämisestä, liiallisesta lämpölaitteiden käytöstä, permanenteista tai hiustenpidennyksistä. Nämä seikat yksistään ovat jo riittävän iso syy naisten hiustenlähtöön. Hiusten karvatupet eivät yksinkertaisesti kestä pidennyksistä aiheutuvaa ylimääräistä painoa tai muuta mekaanista käsittelyä, mikä voi johtaa hiustenlähtöön naisilla.

Vitamiinin puutos ja hiustenlähtö naisilla

Joskus hiustenlähtö naisilla voi aiheutua yksinkertaisesti vitamiinien puutteesta. Onneksi tämä on helppo korjata ottamalla käyttöön HairLust Hair -vitamiinilisä hiustenlähdön ehkäisyyn terveellisen ja monipuolisen ravinnon lisäksi. Vitamiinit yhdistettynä muihin tuotteisiin voivat auttaa hoitamaan hiustenlähtöä.

Mitä voit tehdä estääksesi hiustenlähdön?

Mikäli epäilet hiustenlähtösi johtuvan terveydellisistä seikoista, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi oikean diagnoosin saamiseksi ja löytääksesi syyn naisten hiustenlähtöön.

Mikäli hiustenlähtösi aiheutuu puutteellisesta hiustenhoidosta, ainoa keino on muuttaa hiustenhoitotapojasi.

Ravitsemuksesta johtuvat naisten hiustenlähdön syyt voivat aiheutua vitamiinien puutteesta tai hormonitasapainon järkkymisestä. Näistä johtuva hiustenlähtö naisilla on helposti korjattavissa pienillä muutoksilla. Suosittelemme HairLust-vitamiinilisää, joka sisältää vitamiineja ehkäisemään hiustenlähtöä, mineraaleja ja proteiineja uudistamaan ja hoitamaan hiustenlähdöstä aiheutuneita vaurioita. Voit lukea lisää tuotteesta ja sen sisältämistä ravintoaineista nettikaupastamme.

Voiko naisten hiustenlähtöä hoitaa vitamiineilla

Vitamiinin puutteen on tieteellisesti todistettu olevan yksi syy hiustenlähtöön.

Monissa testeissä on kokeiltu, miten vitamiinit ja mineraalit, kuten esimerkiksi sinkki, vaikuttavat hiustenlähtöön ja kuinka ne auttavat hiustenlähdön hoidossa. Erilaiset hiusvitamiinit hiustenlähtöön auttavat tietysti myös korjaamaan ulkoisten tekijöiden kuten vaikka huonojen hiustenhoitorutiinien tai toistuvien lämpökäsittelyn aiheuttamia vaurioita. Vitamiinit myös stimuloivat karvatuppia toimimaan paremmin ja tehokkaammin, jotta hiukset voisivat kasvaa terveimpinä.

Ravinto ja hiustenlähtö - mikä näiden yhteys on

Totuus on, että terveellinen ja monipuolinen ravinto vaikuttaa hiustesi, ihosi ja kynsiesi kuntoon. Terveellinen ja monipuolinen ravinto yhdistettynä vitamiinilisään auttaa sinua yhdessä taistelemaan naisten hiustenlähtöä vastaan ja samalla aikaansaamaan terveet ja paksut hiukset.

Muistathan myös, että hiukset ovat pääasiassa proteiinia, joten hyvä sääntö on myös huolehtia riittävästä proteiinin saannista.

Painotan asiakkaille jatkuvasti hiusten kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä, erityisesti silloin, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen

Helene Sørensen

Hiusmuotoilija ja kauneusalan asiantuntija

Ketkä kärsivät hiustenlähdöstä?

Hiusten katsotaan olevan yksi tärkeimmistä elementeistä henkilön ulkonäössä, ja psykologisten näkökulmien valossa hiustenlähtö naisilla voi aiheuttaa merkittäviä muutoksia henkilön itsetunnossa sekä itsevarmuudessa. Valitettavasti suurin osa meistä naisista kokee hiustenlähtöä etenkin 50 ikävuoden paikkeilla. Ennen tätä ikävuotta, merkittävimmät naisten hiustenlähdön syyt ovat yleisesti huono ravitsemus ja ravintoaineiden puute. Arvioiden mukaan jopa 30 % naisista kokee jonkin asteista ennenaikaista hiustenlähtöä.

Mikäli ongelmanasi on ohuet hiukset, voi olla hyvä lukea blogipostauksemme ohuista hiuksista ja vinkeistämme, kuinka saada paksummat hiukset.

Hyvä uutinen on, että tilapäisistä syistä johtuva hiustenlähtö naisilla on usein hoidettavissa oikeanlaisella yhdistelmällä monipuolista ja terveellistä ravintoa, vitamiineja sekä huolellista hiustenhoitoa. Tulokset ovat yleensä nähtävissä muutaman kuukauden sisällä muutosten aloittamisesta. Kun aiheena on naisten hiustenlähtö ja sen hoito, neuvonkin pitämään perusasioita huolta ja silloin ollaan jo pitkällä.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


1 kommentti


  • Sari

    Olen kärsinyt jo pidempään kovasta hiustenlähdöstä, nyt olen hieman tietoisempi, mitä syitä sen takana on. Olen onneksi saanut hillittyä sitä syömällä juurikin vitamiineja, joten niitä voin ainakin suositella kaikille ketkä kärsivät hiustenlähdöstä:))


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.