Hiustenlähtö raskauden jälkeen – kaikki mitä sinun tulee tietää


Raskauden jälkeen keho käy läpi isoja hormonaalisia, fyysisiä sekä psyykkisiä muutoksia, ja onkin yleistä että hiukset reagoivat raskauden aiheuttamiin muutoksiin vahvasti. Onkin siis erityisen tärkeää, että pidät hyvää huolta hiuksistasi myös raskauden jälkeen.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

On tärkeää huolehtia, että verensokerisi pysyy tasaisena ja että saat riittäväsi rautaa, sinkkiä sekä D-vitamiinia – nämä auttavat sinua myös madaltamaan stressitasojasi. Syö terveellisesti monipuolista ja proteiinipitoista ruokaa. HairLustin biotiinirikas ravintolisä HairLust Hair Vitamins on erityisen hyvä ja turvallinen naisille, joilla hiustenlähtö raskauden jälkeen on ongelma, tai kenelle tahansa jotka kokevat vitamiinin puutteesta johtuvaa hiustenlähtöä

Imetys ja stressi rasittavat kehoasi joten huolehdi, että pidät niin fyysisestä kuin psyykkisestä terveydestäsi hyvää huolta. Tässä postauksessa käyn läpi faktoja ja annan muutamia vinkkejä kuinka pitää parasta mahdollista huolta hiuksistasi raskauden jälkeen välttääksesi raskauden jälkeistä hiustenlähtöä.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Mistä se johtuu?

Raskauden aikana kehosi estrogeeni– ja keltarauhashormonitaso nousee, joka aktivoi hiusten kasvuvaiheen. Tämä tarkoittaa, että hiukset saattavat kasvaa hetkellisesti nopeammin kuin ennen. Synnytyksen jälkeen hiustupet kokevat lepovaiheen, joka saattaa kestää jopa 2-6 kuukautta ennen kuin hiukset alkavat taas kasvaa normaalisti. Raskauden jälkeinen hiustenlähtö aiheutuu pääosin tästä lepovaiheesta.

Onko raskauden jälkeinen hiustenlähtö normaalia?

Naiset, joilla on luonnostaan paksut hiukset huomaavat raskauden jälkeisen hiustenlähdön helpommin, kuin hentohiuksisemmat. Menetetty hiusten määrä on kuitenkin suhteellisen sama, olivatpa hiukset ohuet tai paksut.

Menetämme päivässä normaalisti noin 50-100 hiusta, mutta raskauden jälkeinen hiustenlähtö saattaa aiheuttaa jopa 300-400 hiuksen tippumisen päivässä ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Kuitenkin onneksi, kuuden kuukauden jälkeen koetaan yleensä, että hiustenlähtö vähenee. Jos sinusta tuntuu, että hiusten oheneminen tai hiustenlähtö raskauden jälkeen ei ota loppuakseen vielä kuuden kuukaudenkaan jälkeen, kannattaa konsultoida omaa lääkäriäsi.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Syyt

 • Kilpirauhasen toimintahäiriöt
 • Raudanpuute ja anemia
 • B12-vitamiinin puute
 • Vähäinen foolihapon (B9-vitamiini) saanti
 • Stressi
 • Tunnepitoinen shokki
 • Hormonaaliset muutokset

HairLust arvostelu

Kuinka hiustenlähdön voi estää?

Yleensä raskauden jälkeinen hiustenlähtö menee ohi itsestään, eikä vaadi erityisiä toimenpiteitä. Jos hiustenlähtö raskauden jälkeen kuitenkin huolettaa, voi hiustenlähtöä hieman hillitä esimerkiksi turvallisen ravintolisän avulla. On myös tapoja, joita välttämällä voit välttää ohuet hiukset.

Raskauden jälkeen keho käy läpi isoja hormonaalisia, fyysisiä sekä psyykkisiä muutoksia. Imetys ja stressi rasittavat kehoasi joten huolehdithan, että pidät itsestäsi sekä kehostasi huolta. Tarkkaile, että verensokerisi pysyy tasaisena ja että saat riittäväsi rautaa, sinkkiä sekä D-vitamiinia – nämä auttavat sinua myös madaltamaan stressitasojasi. Muista myös syödä terveellisesti monipuolista ja proteiinipitoista ruokaa. Myös ravintolisän nauttiminen terveellisen ruokavalion lisäksi voi olla hyvä idea.

ENNEN JA JÄLKEEN KUVAT HAIRLUSTIN RAVINTOLISIEN KANSSA

hairlust hair vitamins ennen jälkeen kuvat

Vaaleat hiukset: tulokset 1 kuukauden Hair Growth Formula Capsules käytön jälkeen. Tummat hiukset: tulokset 3 kuukauden Hair Growth Formula Gummies käytön jälkeen. Tulokset ovat yksilöllisiä.

Voiko raskauden jälkeinen hiustenlähtö jäädä pysyväksi?

Yleisesti raskauden jälkeinen hiustenlähtö on tilapäistä. Naisilla, joilla on perinnöllinen taipumus hiustenlähtöön, voi raskauden jälkeinen hiustenlähtö ohentaa hiuksia pysyvästi. Mikäli olet epävarma, onko hiusten irtoaminen normaalia, lue kyseinen artikkelimme josta saat lisätietoa.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Faktoja

 • Hiustenlähtö on erittäin yksilöllistä: toisilla sitä esiintyy paljon, kun taas toisilla ei ollenkaan
 • Jokainen raskaus on erilainen ja hiustenlähtö yhdessä raskaudessa ei tarkoita, että sitä tulisi muissa raskauksissa
 • Hiusjuuret reagoivat eri tavoilla shampoon ja hoitoaineen aineosiin. Niin raskauden aikana kuin sen jälkeen voivat hiukset olla kuivat ja huonokuntoiset. Voit kokeilla hiusnaamiota tai -öljyä, sekä kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta tarjotaksesi hiuksille ravintoa ja kosteutta.
 • Monet naiset kokevat raskauden viimeisellä kolmanneksella, että heidän hiuksensa ovat paksummat kuin kahdella ensimmäisellä kolmanneksella, mutta on hyvä muistaa, että tämäkin on yksilöllistä ja toisilla eroa ei tapahdu
 • Osa naisista kokee, että sulfaatittoman shampoon ja hoitoaineen avulla on helpompi säilyttää hiusten kosteustasapaino sekä tuuheus.
 • Raskauden aikana erittyy myös mieshormonia, joka on tunnettu nimellä androgeeni, ja tämä vaikuttaa myös hiustenlähtöön. Tämä yhdistelmä lisääntyneen verenkierron kanssa edesauttaa tuuheiden ja säihkyvien hiusten kasvua
 • Raskauden jälkeinen hiustenlähtö voi olla oire vitamiinien tai mineraalien puutteesta. Hiustenlähtö raskauden jälkeen voi olla merkkinä myös siitä, että kilpirauhasen toiminta on häiriintynyt
 • Naiset, joilla psoriasis ilmenee päänahassa, voivat kokea oireiden lieventyvän raskauden aikana. Myös naisilla, jolla ilmenee hilsettä, raskaus voi vaikuttaa hilseeseen joko lisäävästi tai vähentävästi

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


5 kommenttia


 • teija

  aijai on ne lapset kyllä ihania mutta käyt kropalle ja on välillä raskasta kun hiuksetkin ihan tippuu välillä ppästä! onneksi on näin ihania tuotteita!


 • Esther

  Hiukset oli ihanan paksut kun odotin tyttöäni, mutta nyt ne ohenee ohenemistaan! tietty varmasti hormonien lisäksi stressi vaikuttaa. Otin nyt kokeiluun nämä hiusvitamiinit, toivotaan, että auttaa. Olen vasta viikon syönyt niin ei tietenkään vielä osaa sanoa.


 • noora

  ihanaa, että törmäsin tähän artikkeliin kun etsin tietoa raskauden jälkeisestä hiustenlähdöstä! auttaa niin paljon lukea tällaista tietoa sillä tuntuu, että näiden irtoaminen ei lopu koskaan vaikka kuinka yrittää. aiemmin en ole kuitenkaan käyttänyt oikeastaan minkäälaisia tuotteita hiustenlähdön ehkäisyyn, mutta nyt täytyy todellakin ottaa jokin tuote käyttöön, sillä nyt tuntuu että mikä vaan mikä voi auttaa olisi erittäin hyvä..!


 • Erica

  Sain juuri ekan lapseni ja hiukset tuntuu kuin ne vaan putoaisi päästä, ja ne ei todellakaan ole enää paksut niin kuin raskuden aikana jolloin tuntui että ne vaan paksuuntu ja kasvoi ihan hurjaa vauhtia. Täytyy todellakin varmaan ottaa käyttöön jotain vitamiineja, sillä vaikka olen yrittänyt noudattaa terveellisiä elintapoja niin silti hiukset vaan tippuu… Todellakin toivon että tämä vaihe menisi kohta ohi mutta ainakin toisaalta ihana kuulla että tämän pitäisi olla normaalia ja väliaikaista. Nyt vaan peukut pystyyn että hiukset alkaa pikkuhiljaa taas kasvaa normaalimmin.


 • Janina

  Kiitos tästä, on tosi lohduttavaa tietää etten ole yksin ongelmani kanssa tällä hetkellä :)


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.