• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

 • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Hiustenlähtö raskauden jälkeen– kaikki mitä sinun tulee tietää


Raskauden jälkeen keho käy läpi isoja hormonaalisia, fyysisiä sekä psyykkisiä muutoksia.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Imetys ja stressi rasittavat kehoasi joten huolehdi, että pidät itsestäsi sekä kehostasi huolta. Huolehdi, että verensokeri pysyy tasaisena ja että saat riittäväsi rautaa, sinkkiä sekä D-vitamiinia – tämä auttaa sinua madaltamaan stressitasoa. Syö terveellisesti monipuolista ja proteiinipitoista ruokaa. HairLustin biotiinirikas ravintolisä HairLust Hair Vitamins on erityisen hyvä ja turvallinen naisille, joilla hiustenlähtö raskauden jälkeen on ongelma, tai kenelle tahansa jotka kokevat vitamiinin puutteesta johtuvaa hiustenlähtöä

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Mistä se johtuu?

Raskauden aikana kehon estrogeeni – ja progesteronitaso nousee, joka aktivoi hiusten kasvuvaiheen. Tämä tarkoittaa, että hiukset kasvavat nopeammin kuin koskaan ennen. Synnytyksen jälkeen hiustupet kokevat lepovaiheen, joka saattaa kestää jopa 2-6 kuukautta ennen kuin kasvua alkaa taas tapahtumaan. Raskauden jälkeinen hiustenlähtö aiheutuu pääosin tästä lepovaiheesta.

Onko raskauden jälkeinen hiustenlähtö normaalia?

Naiset, joilla on luonnostaan paksut hiukset huomaavat raskauden jälkeisen hiustenlähdön helpommin, kuin hentohiuksisemmat. Menetetty hiusten määrä on sama, olivatpa hiukset hennot tai paksut.

Menetämme päivässä normaalisti noin 50-100 hiusta, mutta raskauden jälkeinen hiustenlähtö saattaa aiheuttaa jopa 400 hiuksen tippumisen ensimmäisten 6 kuukauden aikana. Toisaalta 6 kuukauden jälkeen koetaan yleensä, että hiustenlähtö vähenee. Jos sinusta tuntuu, että hiusten oheneminen tai hiustenlähtö raskauden jälkeen eivät lopu vielä 6 kuukauden jälkeen kannattaa varmuuden vuoksi konsultoida omaa lääkäriä.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Syyt

 • Kilpirauhasen toimintahäiriöt
 • Raudanpuute ja anemia
 • B12-vitamiinin puute
 • Riittämätön foolihapon saanti
 • Antioxidanttinen stressi
 • Läheisyys- tai tunnepitoinen shokki
 • Hormonaaliset muutokset

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Kuinka sen voi estää?

Yleensä raskauden jälkeinen hiustenlähtö menee ohi itsestään, eikä vaadi erityisiä toimenpiteitä. Jos hiustenlähtö raskauden jälkeen kuitenkin huolettaa voi hiustenlähtöä hillitä esimerkiksi turvallisen ravintolisän avulla.

Raskauden jälkeen keho käy läpi isoja hormonaalisia, fyysisiä sekä psyykkisiä muutoksia. Imetys ja stressi rasittavat kehoasi joten huolehdi, että pidät itsestäsi sekä kehostasi huolta. Huolehdi, että verensokeri pysyy tasaisena ja että saat riittäväsi rautaa, sinkkiä sekä D-vitamiinia – tämä auttaa sinua madaltamaan stressitasoa. Syö terveellisesti monipuolista ja proteiinipitoista ruokaa. HairLustin biotiinirikas ravintolisä HairLust Hair Vitamins on erityisen hyvä ja turvallinen naisille, joilla hiustenlähtö raskauden jälkeen on ongelma, tai kenelle tahansa jotka kokevat vitamiinin puutteesta johtuvaa hiustenlähtöä.

Voiko raskauden jälkeinen hiustenlähtö jäädä pysyväksi?

Yleisesti raskauden jälkeinen hiustenlähtö on tilapäistä. Naisilla, joilla on perinnöllinen taipumus hiustenlähtöön, voi raskauden jälkeinen hiustenlähtö ohentaa hiuksia pysyvästi.

Hiustenlähtö raskauden jälkeen: Faktoja

 • Osa naisista ei koe minkäänlaisia muutoksia hiustenkasvussa, kun taas toiset kokevat suuria muutoksia.
 • Jokainen raskaus on ainutlaatuinen; raskauden jälkeinen hiustenlähtö ei ole suoraan yhteydessä seuraaviin raskauksiin
 • Hiusjuuret reagoivat eri tavoilla shampoon ja hoitoaineen lisäaineisiin. Niin raskauden aikana kuin raskauden jälkeen voivat hiukset olla kuivat ja tylsät. Voit kokeilla hiusnaamiota- tai öljyä, sekä kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta tarjotaksesi hiuksille ravintoa ja kosteutta. HairLust Hair Rehab Boxista löydät kaikki tarvitsemasi laadukkaat tuotteet, joita tarvitset palauttaaksesi hiusten luonnollisen kosteustasapainon.
 • Osa naisista kokee, että sulfaatittoman shampoon ja hoitoaineen avulla on helpompi säilyttää hiusten kosteustasapaino sekä tuuheus.
 • Monet naiset kokevat raskauden kolmanneksella, että heidän hiukset ovat paksummat kuin kahdella ensimmäisellä kuukaudella, kun taas toiset naiset eivät koe mitään muutoksia.
 • Raskauden aikana erittyy myös mieshormonia, joka on tunnettu nimellä androgeeni, ja tämä vaikuttaa myös hiustenlähtöön. Tämä yhdistelmä lisääntyneen verenkierron kanssa edesauttaa tuuheiden ja säihkyvien hiusten kasvua.
 • Raskauden jälkeinen hiustenlähtö voi olla oire vitamiinien tai mineraalien puutteesta. Lisäksi hiustenlähtö raskauden jälkeen voi olla merkkinä siitä, ettei kilpirauhasen toiminta on häiriintynyt.
 • Naiset, joilla psoriasis ilmenee päänahassa, voivat kokea oireiden lieventyvän raskauden aikana. Naisille, joilla on ongelmia hilseen kanssa, kokevat yleensä huomattavan muutoksen raskauden aikana.
4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.