• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Ravintolisät hiuksille ja vitamiinit hiustenlähtöön


Tiesitkö, että jopa 30% alle 30-vuotiaista miehistä ja naisista kärsii ennenaikaisesta hiustenlähdöstä? Tarjolla on lukuisia ratkaisuja tähän ongelmaan, mutta toimivatko vitamiinit tai ravintolisät hiuksille oikeasti?

Iina Lahtinen

Skønhedsskribent

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Vaikka hiustenlähtö naisilla ja miehillä on todella yleistä, se on todella inhottavaa suurimmalle osalle ihmisistä - onneksi et kuitenkaan ole ongelmasi kanssa yksin. Tässä artikkelissa kerron hieman mitkä vitamiinit hiustenlähtöön ovat hyviä.

Hiustenlähdön syyt & ravintolisä hiuksille

Jossakin vaiheessa elämää useimmat meistä kokevat hiustenlähtöä tai hiukset saattavat ohentua huomattavasti, eivätkä tahdo palautua entiselleen. Jotta voidaan löytää oikea hoito, on ehdottoman tärkeää löytää perimmäinen syy hiustenlähtöön. Ennen paneutumista siihen, mikä on sopiva ravintolisä hiuksille tai vitamiini hiustenlähtöön, keskityn erittelemään mahdollisia syitä hiustenlähtöön.

Hiustenlähtö molemmilla niin naisilla kuin miehillä voi olla perinnöllistä tai seurausta hormonaalisista muutoksista. Hiukset lähtee myös muista syistä, kuten esimerkiksi stressi, raskaus tai huono ruokavalio.

Selkein syy hiustenlähtöön on huonot hiustenhoitorutiinit. Jatkuva värjäys, tiukat kampaukset, väärä harjaustekniikka, suola-tai kloorivesi, talvi, kylmyys, lämpö, suoristusraudan käyttö, hiusten föönaus, tai muu muotoilu sekä lämpökäsittely ovat vain esimerkkejä siitä mihin hiuksemme päivittäin altistuvat. Ravintolisä hiuksille tai hiuksia vahvistava vitamiini eivät korjaa hiusten laiminlyönnistä aiheutunutta vahinkoa, mutta tukevat hiusten hyvinvointia ja palautumista sisältäpäin.

Ravintolisä hiuksille ratkaisuna?

Mikäli epäilet hiustenlähdön johtuvan terveydellisistä syistä, on tärkeää, että keskustelet lääkärisi kanssa oikean diagnoosin ja mahdollisen hoidon saamiseksi. Jos hiustenlähtö johtuu vitamiinin puutteesta, vitamiini hiustenlähtöön voi toimia ratkaisuna ongelmaasi.

Kun hiustenlähtö on johtuu huonosta hiusten hoidosta, on ratkaisuna lopettaa huonot tavat ja aloittaa hiustesi todellinen hoitaminen. Tällöin hiuksia vahvistavat vitamiinit ja ravintolisät voivat olla hyödyllinen apu. Vitamiini hiustenlähtöön on myös hyvä tapa yrittää ennaltaehkäistä mahdollista hiustenlähtöä.

Auttavatko hiuksia vahvistavat vitamiinit hiustenlähtöön?

Tutkimukset ovat osoittaneet tiettyjen vitamiinien ja mineraalien sekä proteiinien vaikutuksen hiustenlähdön ehkäisyssä. Myös sinkin tai biotiinin puute voi estää hiusten kasvua ja aiheuttaa hiusten ohenemista. Paras apu hiustenlähtöön on, että valitsemasi vitamiini hiustenlähtöön tai ravintolisä hiuksille tulee nauttia päivittäin, jotta hiusten kasvatus on niin tehokasta kuin mahdollista.

Vitamiinit hiustenlähtöön - todistettu toimiviksi

Syyskuussa 2018 kliiniseen ja kosmeettiseen tutkimukseen erikoistunut yritys Dovepress toteutti tutkimuksen, joka tutki vitamiinien vaikutusta hiustenlähtöön. Tutkimukseen osallistui 120 naista, iältään 18-60-vuotta. He söivät vitamiineja 180 päivän ajan. Tutkimus osoitti, että tietyt vitamiinit hiustenlähtöön kuten sinkki, biotiini, rauta sekä A-, B-, C-, ja E-vitamiini auttoivat, ja 87% tutkimukseen osallistuneista henkilöistä koki vähemmän hiustenlähtöä. Myös yli 70% henkilöistä koki hiustensa laadun parantuneen.

Lähde: Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology

Ravinto & ravintolisä hiuksille

Terveellinen ja monipuolinen ravinto tekee ihmeitä koko kehollesi. Sinun tulisi välttää etenkin sokeria sekä tyydyttyneitä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita. Myöskään alkoholin tai tupakan käyttö ei ole hyväksi hiuksille, iholle eikä kynsille. Ravintolisä hiuksille voi kuitenkin tukea hiusten hyvinvointia ravinnon ohella. Jos hiustenlähtö on voimakasta, voi olla hyvä idea etsiä sopiva vitamiini hiustenlähtöön.

Tiettyjen vitamiinien, mineraalien ja ravintoaineiden, esimerkiksi sinkin ja biotiinin on osoitettu vaikuttavan hiusten hyvinvointiin.

Maria Hansen

Ravitsemusterapeutti

Hiuksia vahvistava vitamiini avuksi

HairLust Men on ravintolisä hiuksille, joka sisältää vitamiineja ja mineraaleja ja on kehitetty vastaamaan hiustenlähdön oireisiin. Se sisältää kliinisesti testattuja luonnollisia vitamiineja sekä mineraaleja jotka edesauttavat terveiden hiusten kasvua. HairLust Hair Vitamins hiuksia vahvistava vitamiini tukee hiusten kasvua ja terveyttä tehokkaasti. Paras apu hiustenlähtöön ja sen ehkäisyyn on aloittaa ravintolisä hiuksille ennen ensimmäisten hiustenlähdön merkkien ilmaantumista. HairLustin Hair Vitamins hiuksia vahvistava vitamiini auttaa ylläpitämään kehon optimaalista vitamiini-ja mineraalitasoa, jotta hiuksesi voivat kasvaa terveinä ja vahvoina.

Vitamiini hiustenlähtöön

Hiustenlähtö on aihealue, jonka parissa tehdään tiivistä kehitystä parantamalla markkinoilla jo olevia tuotteita. Hiustenlähtöön etsitään jatkuvasti uusia keinoja ja lääkeaineita, ja voi olla vaikea tietää, sopiiko sinun tarpeisiisi parhaiten hiuksia vahvistava vitamiini, monipuolinen ravintolisä hiuksille vai jokin tietty vitamiini hiustenlähtöön. HairLust -tuotteet ovat kehitetty yhteistyössä terveysalan ammattilaisten sekä farmaseuttien kanssa sekä ovat kliinisesti testattuja. Tuotteidemme ainesosien teho on testattu ja ne on valikoitu perustuen uusimpiin suosituksiin. Voit olla varma, että HairLustin hiuksia vahvistava vitamiini ja ravintolisä hiuksille ovat nykyaikaisia ja turvallisia ratkaisuja hiustenlähtöön. Valitettavasti ihmelääkettä hiustenlähtöön ei vielä ole olemassa ja siksi usein tehokkain apu hiustenlähtöön saattaa olla hiuksia vahvistava vitamiini tai ravintolisä terveellisiin elintapoihin yhdistettynä.

 

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.