• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Hoitava ja kosteuttava hiusnaamio: Mistä tehokas hiusnaamio koostuu?


Tässä artikkelissa paneudun tarkemmin hiusnaamioiden vaikuttaviin ainesosiin. Tekstin luettuasi tunnistat tärkeimmät raaka-aineet, joita tehokas hiusnaamio sisältää ja osaat valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan naamion.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Hiusnaamio, joka pohjautuu luonnollisiin kasviöljyihin ja rasvahappoihin on maaginen lähde kauniille ja hyvinvoiville hiuksille. Tässä artikkelissa paneudun tarkemmin hiusnaamioiden vaikuttaviin ainesosiin. Tekstin luettuasi tunnistat tärkeimmät raaka-aineet, joita tehokas hiusnaamio sisältää ja osaat valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan naamion.

Hiusnaamio kuiville kutreille

Olen vakuuttunut, että kaikki meistä pohjoisella pallonpuoliskolla suurimaan osan elinajastaan viettävä voi yhtyä kokemukseen siitä, että talvi ja pakkanen tekevät kirjaimellisesti hallaa hiuksille. Hiusnaamio sopii käytettäväksi koko vuoden ympäri, mutta erityisesti kylmien talvikuukausien aikana hiustenhoito on entistäkin tärkeämpää. Kylmä sää tekee hiuksista kuivat, hauraat ja elottomat ja tällöin hiusnaamio voi olla hyvä apu, sillä sen sisältämät ravitsevat öljyt sopivat erityisen hyvin kuivien hiusten hoitamiseen. Artikkelissa esittelen muutaman mahtavan kasviöljyn, jotka ominaisuuksiltaan sopivat erinomaisesti kuiville hiuksille.

Kookosöljy

Hiusnaamio, joka sisältää kookosöljyä on voittamaton, kun puhutaan taistelusta kuivia hiuksia vastaan. Kookosöljy on paras luonnollisten rasvahappojen lähde ja sen sisältämät rasvahapot ovat antibakteerisia ja niillä on haitallisia mikrobeja eliminoivia ominaisuuksia. Kookosöljy on kaiken kaikkiaan todella hoitava öljy koko vartalolle eikä pelkästään kuiville hiuksille. Kookosöljy sisältää lauriinihappoa, joka tukee proteiinin tuotantoa hiuksissa ja tunkeutuu syvemmälle hiukseen verrattuna moniin muihin öljyihin ja rasvahappoihin, joita markkinoilla olevat hiusnaamiot sisältävät. Valitse hiusnaamio, joka sisältää runsaasti kookosöljyä ja huomaat eron hyvin pian. Kun valintasi on hiusnaamio, joka sisältää kookosöljyä, pidä huolta, että löydät tuotteen, joka on tarkoitettu nimenomaan hiuksille erityisesti, jos sinulla on luonnostaan helposti rasvoittuvat hiukset ja päänahka. Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat lukea lisää aiheesta, niin suosittelen lukemaan artikkelimme: Kookosöljy hiuksiin– miksi se kannattaa?

Arganöljy

Hiusnaamio, joka sisältää arganöljyä on erityisen hyödyllinen, kun etsinnässä on kosteuttava hiusnaamio kuiville hiuksille. Arganöljy saadaan marokkolaisesta arganpuusta ja sitä käytetään kuiville hiuksille tarkoitetuissa hoitotuotteissa e, mutta myös kosteuttamaan ihoa. Arganöljy sisältää suuren määrän erilaisia ravintoaineita, vitamiineja sekä rasvahappoja. Tämä öljy sisältää erityisen suuren määrän E-vitamiinia, joka edistää terveiden hiusten kasvua, sillä se sisältää antioksidantteja, jotka auttavat stimuloimaan päänahan verenkiertoa sekä edistävät hiustupen toimintaa, jotta hiukset voisivat kasvaa tuuheina ja terveinä. Tämän lisäksi arganöljystä valmistettu kosteuttava hiusnaamio toimii niin ikään päänahan kosteusvoiteena hoitaen kuivaa, hilseilevää ja ärtynyttä päänahkaa. Myös HairLustin oma hiusnaamio HairLust Hair Mask soveltuu erityisille kuivista hiuksista ja päänahasta kärsiville.

Avocadoöljy

Avocadoöljy on paksu ja herkullinen öljy, jota saadaan avocadon lihasta. Tämä mahtava hedelmä sisältää runsaasti antioksidantteja, mineraaleja, biotiinia ja oleellisia rasvahappoja ja tästä syystä hiusnaamio, joka sisältää avokadoöljyä on erinomainen valinta vahingoittuneille ja hitaasti kasvaville hiuksille. Sen lisäksi, että avocadoöljy sisältää ravitsevia ainesosia, hoitaa avocadoöljy myös hiustyveä ja edistää näin hiusten kasvua. Suosittelemme kokeilemaan myös meidän omaa avokadoöljyä sisältää hoitoainetta HairLust Growth & Repair -sarjasta, koska sillä on erityinen ominaisuus imeytyä nopeasti hiukseen. Mikäli hiuksesi kaipaavat ravintoa, avocadoöljyä sisältävä hiusnaamio on ehdottomasti se, jota tarvitset, kun valitset hiustenhoitotuotetta.

Oliiviöljy

Mikäli sinulla on ongelmia haaroittuvien hiuslatvojen sekä hauraiden kutrien kanssa, oliiviöljyä sisältävä hiusnaamio auttaa sinua saamaan pehmeät ja elastiset hiukset. Oliiviöljy sisältää paljon vitamiineja kuten A- ja E-vitamiineja sekä antioksidantteja, jotka auttavat terveiden hiusten ylläpitoa sekä edistävät luonnollisen rakennusaineen, keratiinin tuotantoa. Oliiviöljyä käytetään hiustenhoitotuotteissa sekä karvanpoistotuotteissa, sillä oliiviöljy auttaa poistamaan talia, joka tukkii helposti hiustupen.

Aloe Vera-öljy

Aloe Vera sisältää päänahan kuollutta ihosolukkoa korjaavia proteolyyttisiä entsyymejä. Aloe Veraan pohjautuva hiusnaamio jättää hiukset kosteutetuiksi ja säihkyviksi. Aloe Verasta valmistetun öljyn sanotaan myös edistävän hiusten kasvua sekä hillitsemään kutisevaa päänahkaa, vähentämään hilsettä ja muita tyypillisiä päänahan ongelmia.

360-lähestymistapa hiustenhoitoon

Hiusten ulkoinen hoito, johon kuuluu oleellisena osana myös hiusnaamio ja sen säännöllinen käyttö, ei ole riittävää, jos esimerkiksi oikeanlainen ravinto ja vitamiinien saanti ei ole kunnossa. Jos haluat tutustua tarkemmin kokonaisvaltaiseen ns. 360-asteiseen hiustenhoitoon, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan artikkeliimme Vitamiinit hiuksille, jossa esittelemme tärkeimmät hiusvitamiinit, joita tarvitset hiusten hyvinvoinnin varmistamiseen sisältäpäin.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.