KokosolieKatso kaikki artikkelit

Kookosöljy hiuksille – miksi ja miten?

Terveellisten rasvahappojensa, ravintoaineidensa ja antioksidanttiensa ansiosta kookosöljystä on tullut monelle kauneudenhoidon kulmakivi, joka sopii käytettäväksi niin hiuksille kuin ihollekin. Sitä saa monissa muodoissa, ja erilaisissa pakkauksissa, mutta tässä artikkelissa keskityn erityisesti kertomaan, kuinka kookosöljy hiuksille toimii ja miten saat siitä kaiken irti hiusrutiineissasi.

Kookosöljy hiuksille - Olen pitkään käyttänyt kookosöljyä sisältäviä hiustenhoitotuotteita, kuten hiusöljyä, mutta vasta viime aikoina olen ymmärtänyt, kuinka suuri hyöty kookosöljystä hiuksille oikeastaan onkaan, ja millä kaikilla tavoin se voi vaikuttaa hiusten hyvinvointiin.

Ennen kuin lähdet läträämään kookosöljyn kanssa, kannattaa varmistaa, että tiedät miten kookosöljy hiuksiin vaikuttaa, ja kuinka sitä tulisi käyttää parhaiden tulosten saamiseksi. Kaikista markkinoiden monikäyttöisistä öljyistä kookosöljyllä on ehdottomasti eniten käyttökohteita sekä erilaisia käyttötapoja. Kookosöljy hiuksiin on yksi hyvä vaihtoehto, mutta sitä voi käyttää myös meikin poistamiseen sekä kosteuttavana voiteena kuivalle iholle.

Olet varmasti miettinyt, miksi kaikki ammattilaisten käyttämät tuotteet sisältävät kookosöljyä hiuksille. Tästä artikkelista voit lukea lisää ihanan kookosöljyn käytöstä ja hyödyistä. Kerron myös parhaat vinkkini ja neuvoni, miten kookosöljy hiuksiin toimii parhaiten, ja mitkä hiustuotteet sisältävät sitä! Lue siis eteenpäin!

Sisältö

Kookosöljy hiuksille – miksi sinunkin kannattaa kokeilla

Kookoksesta saatava öljy on yksi parhaista terveellisten, keskipitkien rasvahappojen luonnollisista lähteistä. Nämä ravitsevat keskipitkät rasvahapot ovat sekä hiuksille että elimistölle elintärkeitä, sillä ne edesauttavat myös muiden ravinteiden imeytymistä kehossa ja hiuksissa.

Kookosöljyssä on myös runsaasti lauriinihappoa, jota löytyy luonnollisesti muun muassa äidinmaidosta. Lauriinihappo tukee esimerkiksi hormonaalista terveyttä ja solutason hyvinvointia. Keskipitkät rasvahapot myös tunkeutuvat syvälle hiuksen kuituun niiden rakenteen ansiosta. Monet huomaavatkin, että kookosöljy hiuksille ja kuiville latvoille tehoaa nopeammin, kuin monet muut öljyt.

Vaikka  puhtaan kookosöljyn käyttö ruuanlaitossa on ollut tavallista jo vuosikausien ajan ympäri maailmaa, on se vasta hiljattain tullut osaksi suosittujen kosmetiikkatuotteiden koostumusta. Kosmetiikassa kookosöljy hiuksille on vain yksi öljyn monista käyttökohteista. Me keskitymme kuitenkin tänään erityisesti siihen!

Kookosöljy hiuksiin – 3 hoitavaa vaikutusta

1. Kookosöljy hiuksille estää myös hiusten proteiinivajetta

Sisältämänsä lauriinihapon ja matalan molekyylipainonsa ansiosta öljyllä on kyky tunkeutua todella syvälle hiuksen kuituihin, mikä estää hiusten proteiinivajeeelta tehokkaasti.

2. Kookosöljy toimii erinomaisena kosteuttajana

Edellisessä kohdassa mainituista syistä öljyllä on tehokkaasti kosteuttavia ominaisuuksia, jotka hoitavat kuivia hiuksia jo ensimmäisen käsittelyn jälkeen!

3. Hiukset voivat paremmin heti käytön jälkeen

Hiustyypistä ja ihotyypistä riippumatta kookosöljyn käyttö antaa tuloksia jo ensimmäisitä käyttökerroista lähtien ja hiuksesi voivat paremmin silmänräpäyksessä. Tämä johtuu öljyn uniikista rakenteesta sekä koostumuksesta.

Millainen kookosöljy hiuksille toimii parhaiten?

Hyvä nyrkkisääntö on, että kannattaa aina valita tuote, jossa on käytössä ekologinen ja puhdas kookosöljy hiuksille. Itse yritän muistaa tämän säännön kaikkia kosmetiikkatuotteita valitessa, ja käytänkin usein vain luonnollisia sekä puhtaita hiustuotteita. Vältä siis prosessoituja ja runsaasti käsiteltyjä öljyjä, sillä niiden positiivinen vaikutus hiuksiin ei ole yhtä tehokas kuin puhtaan ja ekologisen öljyn. Joskus tuotteita myös käsitellään kemiallisesti niiden säilyvyyden pidentämiseksi.

Sopiiko raaka kookosöljy hiuksiin?

Kookosöljy hiuksiin voi olla myös täysin puhdasta ja niin sanotusti raakaa öljyä. Tätä voit löytää esimerkiksi hyvin varustelluista supermarketeista sekä terveyskaupoista. Kannattaa kuitenkin käyttää puhdasta kookosta hiuksiin maltilla, sillä rasvainen öljy saa hiukset nopeasti näyttämään likaisilta sekä painavilta. Hiukset kaipaavat usein myös muita ravinteita ja vitamiineja, joten kookosöljy hiuksille kannattaa ehkä yhdistää muihin hoitaviin ainesosiin esimerkiksi hiusöljyn muodossa.

Tiesitkö, että kookosöljy on yksi kosteuttavimmista öljyistä hiuksille? Se palauttaa tehokkaasti hiusten kosteustasapainon.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask

Hair Growth & Protection Mask

Hiusnaamio kuiville ja vaurioituneille hiuksille, joka korjaa ja ehkäisee kaksihaaraisia.

26.95 €

Lue lisää
HairLust - Protein Reconstructor Mask HairLust - Protein Reconstructor Mask

Protein Reconstructor Mask

Korjaava proteiininaamio hiuksille, joka rakennepaikkaa hiusten proteiineja.

29.95 €

Lue lisää

Kookosöljyn käyttö:

Koska kookosöljyn käyttöön on monia eri tapoja, kannattaa kokeilla useampia eri versiota niistä, jotta löydät juuri omille hiuksillesi sopivan rutiinin. Kerron kuitenkin seuraavaksi muutaman hyvän ohjenuoran, joilla kookosöljy hiuksille usein toimii parhaiten:

MUISTA: Aloita maltillisesti

Runsaasti käytettynä kookosöljy hiuksille aiheuttaa rasvoittumista ja ihohuokosten tukkeutumista. Tässä tapauksessa kannattaa siis elää ”vähemmän on enemmän” – säännön mukaisesti. Aloita aina pienellä määrällä, ja lisää öljyä tarvittaessa vähitellen. Ennen kuin tiedät, kuinka kookosöljy hiuksillesi toimii, käytä sitä maltilla ja vähän, ja keskity erityisesti kuiviin latvoihin. Myös tästä syystä kookosöljyyn pohjautuva hiusöljy voi olla turvallisempi vaihtoehto.

Vältä hiuspohjaa

Vaikka puhtaan kookosöljyn käyttö hiuspohjaan saattaa tuntua hyvältä idealta, suosittelen välttämään tätä. Rasvainen ja raskas öljy saa hiuspohjan näyttämään rasvaiselta, ja se saattaa itseasiassa tukkia ihohuokosia sekä hiustuppeja, jolloin ärtyneen hiuspohjan tila pahenee entisestään. Esimerkiksi kuivaa hiuspohjaa kannattaa hoitaa siihen tarkoitetuilla tuotteilla, jotka sisältävät hieman kookosöljyä pelkän öljyn sijaan. Itse käytän Hair & Scalp Detox Scrub – hiuspohjan kuorintaa. Se kuorii hiuspohjan ihoa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti, stimuloiden hiuspohjaa, ja poistaen kuolleita ihosoluja, likaa ja pölyä, sekä tuotekertymiä. Kuorinnassa yhdistyvät ekologinen aloe vera, oliiviöljy, rosmariiniöljy sekä aprikoosinsiemenhiput. Kuorinnan jälkeen hiuksiin saa luonnollista volyymiä ja tasapainoa esimerkiksi tällä Scalp Follicle Treatment & Volumizer - suihkeella.

Kookosöljy hiuksiin pesun jälkeen

Kookosöljyn käyttö esimerkiksi hiustenpesun ja hoitoaineen jälkeen toimii hyvin hoitavana ja kosteuttavana käsittelynä. Kookosöljy hiuksille pesun jälkeen esimerkiksi kosteuttaa, antaa kiiltoa, ja jättää hiukset helposti selvitettäviksi.

HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen HairLust - Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen
Säästä jopa 12%

Bamboo Turban Hair Towel, Valkoinen

Hellävarainen ja kätevä hiuspyyhe bambusekoitetta.

11.95 €

Lue lisää
HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub HairLust - Hair & Scalp Detox Scrub
Myydään nopeasti ⚡️

Hair & Scalp Detox Scrub

Virkistävä hiuspohjan kuorinta kuivalle, kutisevalle tai rasvoittuvalle päänahalle.

26.95 €

Lue lisää

Kaikki kookosöljyn hyödyt hiuksille

Tee hiuksista helpommin selvitettävät, ja hankkiudu eroon takuista

Tuntuvatko hiuksesi takkuisemmilta kuin yleensä? Tähän ongelmaan voi olla apuna kookosöljy hiuksiin! Rasvainen öljy toimii ikään kuin voiteluaineena, ja hiukset saa selvitettyä takuista niitä raastamatta tai venyttämättä. Toimii niin kuiviin kuin märkiinkin hiuksiin!

Toimi näin: Lämmitä hieman öljyä kämmenelläsi. Käytä esimerkiksi HairLust Hair Strengthening & Protection Oil – hiusöljyä, jota on helppo käsitellä, sillä se ei tee hiuksista raskaan tai rasvaisen näköisiä. Jaa hiukset kahteen tai useampaan osioon hiusten paksuuden mukaan, ja levitä kookosöljy hiuksiin. Anna öljyn vaikuttaa hetki, ennen kuin harjaat kuivat hiukset läpi paddle brush – harjalla tai kosteat hiukset wet brush – hiusharjalla.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää

Taltuta kuivat kutrit

Kookosöljyn keskipitkät rasvahapot tunkeutuvat hiuksien eri kerroksiin nopeasti ja tehokkaasti. Tämä erottaa kookosöljyn monista muista markkinoiden hiusöljyistä. Kookosöljyn käyttö kuivien hiusten hoitamiseen ja pörröisyyden taltuttamiseen on siis erinomainen idea.

Toimi näin: Ota pieni määrä öljyä käsiisi ja levitä kookosöljy hiuksiin kevyesti hieromalla. Selvitä hiukset lopuksi hiusharjalla ja anna niiden kuivua omaan tahtiinsa.

Lisää hiuksiin kiiltoa ja säihkettä

Kookosöljy hiuksiin lisää kiiltoa ja säihkettä silmänräpäyksessä, joten se sopii täydellisesti aamun kiireisiin hetkiin, jolloin hiukset täytyy stailata ennätysajassa.

Toimi näin: Vältä hiuspohjaa, ja keskity sen sijaan levittämään kookosöljy hiuksiin ja niiden koko pituuksiin, sekä kuiviin kutreihin. Levitä kookosöljy hiuksiin harjalla tai kammalla. Kiillon lisäksi öljy myös kosteuttaa hiuksia ja hoitaa niitä seuraavaan shampoopesuun asti.

Kookosöljy hiuksille

Käytä jätettävänä hoitoaineena

Jos hiuksesi ovat pitkät, kuivat tai vahingoittuneet, voi olla hyvä idea hoitaa ja kosteuttaa niitä jätettävällä hoitoaineella pesun jälkeen. Hiuksista tulee helpommin selvitettävät, ja ne saavat myös ihanan, kosteuttavan hoidon – hemmottelua kuiville ja janoisille hiuksille!

Toimi näin: Ennen kuin selvität tai muotoilet hiuksesi, levitä kookosöljy hiuksiin sormillasi. Voit käyttää esimerkiksi vähän Hair Strengthening & Protection Oil – hiusöljyä. Anna öljyn vaikuttaa hiuksissa ja harjaa lopuksi hiukset läpi. Ei ole mitään syytä huuhdella öljyä pois hiuksista! Hiusnaamio kuiville hiuksille saattaa myös auttaa, jos kärsit todella pörröisistä kutreista!

Kookosöljy hiuksille ennen shampoopesua

Pitkäjaksoisesti käytettynä vahvat shampoot, kemialliset hiushoidot, tujut muotoilutuotteet ja jopa huonot hoitoaineet voivat vaurioittaa hiusta, kuivattaa kutreja ja aiheuttaa latvojen haaroittumista. Kookosöljy hiuksille ennen shampoopesua toimii luonnollisena hiusnaamiona, joka ehkäisee hiusten kuivumista. Kookosöljyn käyttö tekee hiuksista myös vastustuskykyisemmät vahvoja kemikaaleja vastaan.

Toimi näin: Lisää raaka kookosöljy hiuksiin, ja anna öljyn imeytyä ja vaikuttaa noin 15-20 minuuttia. Keskity erityisesti hiusten latvoihin ja kuiviin suortuviin. Vältä hiuspohjaa, jotta öljy ei tuki hiuspohjan ihohuokosia. Huuhtele lopuksi haalealla vedellä ja pese hiukset shampoolla ja hoitoaineella, kuten normaalisti.

HairLust - Hair Growth & Repair Set HairLust - Hair Growth & Repair Set
Myydään nopeasti ⚡️
Säästä 16%

Hair Growth & Repair Set

Uudelleenrakentava ja kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jotka tukevat hiusten kasvua.

47.90 €

39.95 €

Lue lisää

Kookosöljyn käyttö hiusnaamiona yön ylitse

Kookosöljy hiuksille voi myös luonnollisesti edistää hiustenkasvua, jolloin hiukset kasvavat pidemmiksi ja paksummiksi. Öljy sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja välttämättömiä rasvahappoja, joita hiuksesi tarvitsevat pysyäkseen terveinä ja kosteutettuina. Jos käytät laadukasta ja hyvää öljyä hiuksillesi, huomaat varmasti, että hiukset katkeilevat vähemmän ja kaksihaaraisten määrä pienenee. Näin hiukset pääsevät helpommin kasvamaan pitkiksi ja paksuiksi.

Toimi näin:Tämä rutiini sopii hyvin suoritettavaksi ennen nukkumaanmenoa. Huuhtele hiukset haalealla vedellä, ja levitä sen jälkeen kookosöljy hiuksiin. Selvitä hiukset varovasti kammalla tai wet brush – harjalla, ja käytä tyynyäsi suojaamaan bambuista pyyhetyynyliinaa, jotta märät hiuksesi ja öljy eivät pilaa tyynyäsi. Aamulla voit pestä hiukset normaalin rutiinin mukaan shampoolla ja hoitoaineella. Suorita hoito 2 – 3 kertaa kuukaudessa.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Monikäyttöinen hiusöljy, joka tekee hiuksista kosteutetut, pehmeät ja kiiltävät.

19.95 €

Lue lisää
HairLust - Bamboo Towel Pillowcase HairLust - Bamboo Towel Pillowcase
Vain muutama jäljellä ⏱
Säästä jopa 11%

Bamboo Towel Pillowcase

Pyyhetyynyliina bambusekoitetta, joka kuivaa hiukset hellävaraisesti nukkuessa.

26.95 €

Lue lisää

Kookosöljy hiuksille aurinko- ja lämpösuojana

Kookosöljy voi toimia apuna myös auringonpolttamille ja kuiville hiuksille etelänloman tai kesäkuukausien aikana. Voit myös käyttää sitä lämpösuojana ennen kuumien muotoilulaitteiden käyttöä. Öljyllä on luonnollinen UV-suoja, ja se estää noin 20% auringon säteilystä. Kannattaa siis napata hiusöljy mukaan laukkuun, kun auringonpalvonta kutsuu. Muista kuitenkin, että kookosöljyn käyttö ei suojaa hiuksia auringolla 100%:sesti, joten keskipäivän aikaan pää kannattaa peittää huivilla tai hatulla, jotta hiukset ja päänahka eivät pala ja itse vältyt auringonpistokselta.

Toimi näin: Lisää kookosöljy hiuksiin, ja keskity erityisesti latvoihin ja osiin, jotka altistuvat auringolle. Voit lisätä öljyä sekä kuiviin, että pyyhekuiviin hiuksiin. Hiero öljy huolellisesti hiuksiin, ja huuhdo se myöhemmin pois. Pese lopuksi hiukset shampoolla ja hoitoaineella normaalisti.

Mitä asiakkaamme sanovat

Erinomainen

päällä

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Katso kaikki artikkelit
 • Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

  Sähköiset hiukset? 9 keinoa saada sähköisyys pois hiuksista

 • silikoniton shampoo ja hoitoaine

  Silikoniton shampoo & hoitoaine - miksi valita shampoo ilman silikonia?

 • Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

  Kutiseva ja kuiva päänahka? Löydä paras shampoo kuivalle päänahalle

 • kløende skæl

  Hilse: Mitä kuiva ja hilseilevä päänahka yrittää kertoa sinulle?

 • Spaltede spidser

  Kaksihaaraiset hiukset: 8 neuvoa kuivien latvojen hoitoon leikkaamatta

Katso kaikki artikkelit