Kookosöljy hiuksiin – Miksi se kannattaa?


Lukuisten muiden käyttötarkoitusten lisäksi, kookosöljy hiuksiin tai iholle käytettynä kosteuttaa ja hoitaa tehokkaasti. Artikkelissani haluan keskittyä kookosöljyn erinomaisiin ominaisuuksiin hiustenhoidossa, sekä se sisältää videon, jossa on vinkkejä sen käyttöön.

Noora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Olet varmaankin kanssani samaa mieltä siitä, että ei suinkaan ole yksinkertainen tehtävä löytää juuri omille hiuksille sopivaa hoitoa kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Tästä nimenomaisesta syystä haluan jakaa kanssasi hyväksi havaitsemani keinon erityisesti kuivien hiuksien hoitoon. Tarjoamani ratkaisu on niinkin yksinkertainen kuin kookosöljy. Olet varmasti kuullut kookosöljyä käytettävän moniin eri tarkoituksiin esimerkiksi ruoanlaitossa ja leivonnassa, mutta sinulle saattaa tulla yllätyksenä, että tämän lisäksi kookosöljy hiuksiin levitettynä on erinomainen hoito saavuttaaksesi terveemmät ja vahvemmat hiukset.

Olen itse käyttänyt kookosöljyä hiuksiin sekä iholle jo pitkään. Kookosöljy on todella ravitseva öljy, jolla on lukuisia käyttötapoja kauneudenhoidossa. Jos haluat tutustua muihin hiuksille hyödyllisiin öljyihin, suosittelen lukemaan artikkelin: Paras hiusöljy - Löydä juuri sinun hiuksillesi sopiva hiusöljy.

Miksi sinun kannattaa käyttää kookosöljyä hiuksiin?

Kookosöljy on runsain ja luonnollisin lähde rasvahapoille, jotka ovat oleellisia hiusten hoidossa. Kookosöljyn sisältämät rasvahapot ovat erittäin tehokkaita ja hoitavia, ja siksi kookosöljy hiuksiin käytettynä toimii paremmin kuin moni muu hiustenhoitoöljy.

Kookosöljy sisältää lisäksi paljon lauriinihappoa, joka edistää terveiden hiusten kasvua. Lauriinihappoa saadaan luonnostaan esimerkiksi äidinmaidosta ja se tukee hormonitoimintaa, sekä solujen terveyttä. Luonnollinen kookosöljy hiuksiin ja päänahkaan huolellisesti hierottuna saa öljyn rasvahapot imeytymään tavalla, johon muut öljyt eivät pysty. Tästä syystä monet ihmiset kokevat nopeita tuloksia kokeillessaan kuinka kookosöljy hiuksiin tai kuivalle päänahalle levitettynä toimii.

2 tärkeintä syytä kookosöljyn käyttöön hiuksissasi

 • Kookosöljy on hiustenhoidolle välttämättömien rasvahappojen rikkain luonnollinen lähde
 • Kookosöljyn koostumuksen vuoksi monet ovat kokeneet tehokkaampia ja nopeampia tuloksia hiuksissaan

Sopiiko kookosöljyn käyttö hiuksilleni?

Ennen kuin lähdet levittämään kookosöljyä hiuksiin, huolehdi oikeaoppisesta käyttötavasta, jotta saavutat parhaat mahdolliset tulokset. Raaka kookosöljy hiuksiin voi kuulostaa hyvältä, ja sen ostaminen on mahdollista niin terveyskaupoista kuin tavallisista supermarketeista. Kuitenkin, suosittelen käyttämään mielummin kookosöljyä, johon on sekoitettu mahdollisesti muitakin öljyjä, sillä raaka kookosöljy voi tehdä hiuksistasi raskaammat ja rasvaisemmat.

Onkin siis hyvä idea etsiä kookosöljy, joka sisältää myös muita kasviöljyjä. Kookosöljy hiuksiin toimii vieläkin paremmin, jos sen yhdistää esimerkiksi aprikoosinydinöljyn, arganöljyn, viinirypäleistä saatavan uutteen, Aloe Veran tai hunajan kanssa. HairLust Hair Oil on kehitetty siten, että kookosöljyä täydentävät muut tärkeät ainesosat, kuten aprikoosinydinöly ja arganöljy, parhaimman tuloksen saavuttamiseksi.

Kookosöljy hiuksiin: näin käytät sitä

Koska kookosöljy hiuksiin voidaan käyttää monilla eri tavoin, voi olla hyvä idea ensin kokeilla erilaisia tapoja käyttää sitä jotta löydät juuri sopivimman tavan itsellesi. Itse voin vinkata loistavan tavan, miten itse käytän kookoöljyä hiuksiin - tällä vinkillä voit myös piilotaa helposti hieman likaiset hiuksesi, mikäli niiden peseminen tuntuu ylitsepääsemättömältä! Aloita harjaamalla hiukset ensin kunnolla juurista latvoihin, jonka jälkeen kiinnitä ne kireälle nutturalle päälaellesi (muista käyttää hiuslenkkejä, jotka eivät sisällä metalliosia, jotta ne eivät revi hiuksia). Tämän jälkee hiero hieman hiusöljyä kämmeniesi välissä ja levitä hiuksiisi - saat kiiltävän ja huolitellun näköisen kampauksen pienellä vaivalla.

Aloita pienellä määrällä:

Vähemmän on enemmän, kun levität kookosöljyä hiuksiin. Voit aina lisätä kookosöljyä, jos siihen on tarvetta. Ennen kuin tiedät, kuinka kookosöljy hiuksiin vaikuttaa, käytä vain pieni määrä kerrallaan ja työstä se kuiviin hiuksiin sekä erityisesti hiusten latvoihin.

Alla olevassa videossa on vinkkejä, kuinka HairLustin hiusöljyä voi käyttää jokapäiväisessä käytössä ja hiusten muotoilussa.

Kookosöljy hiuksiin ja kuivalle päänahalle:

Vaikka voi olla suuri houkutus käyttää puhdasta kookosöljyä päänahalle tai taistella hilsettä vastaan, voi puhdas ja prosessoimaton öljy itse asiassa ohentaa hiuksia ja tukkia huokosia sekä näin aiheuttaa ärsytystä varsinkin herkkäihoisille. Mikäli haluat käyttää kookosöljyä kuivalle päänahalle, kokeile aluksi vain pieni määrä.

Kookosöljy hiuksiin: hyödyt ja käyttö

Hiusten kosteuttaminen ja pehmennys

Koska kookosöljy koostuu pääasiassa keskipitkistä rasvahapoista, imeytyy kookosöljy hiuksiin syvemmälle ja myös nopeammin verrattuna markkinoilla oleviin muihin öljyihin. Käytä kookosöljyä hiuksiin, jos haluat korjata tai vahvistaa hauraita ja haaroittuneita hiuksia, kosteuttaa hiuksia tai lisätä niihin kiiltoa.

Toimi näin: Pese hiukset shampoon kanssa ja käytä hoitoainetta. Tämän jälkeen kuivaa hiukset pyyhkeen avulla. Lisää pieni määrä kookosöljyä sormenpäihin ja hiero kookosöljy hiuksiin. Kampaa hiukset läpi ja anna niiden kuivua.

Kookosöljy hiuksiin jätettävänä hoitoaineena

Mikäli sinulla on pitkät, kiharat tai vaurioituneet hiukset, niitä voi olla vaikeaa selvittää hiuksia kamman avulla pesun jälkeen. Myös tässä kookosöljy hiuksiin levitettynä on oiva apu.

Toimi näin: Ennen kuin kampaat tai muotoilet hiuksesi, tulee sinun lisätä kookosöljy hiuksiin käyttäen sormiasi apuna levittämiseen. Levitä öljy kauttaaltaan hiuksiin aina juuresta latvaan, keskittyen hiusten latvoihin. Jos sinulla on erityisen kuivat tai karheat hiukset, voit jättää kookosöljyn yöksi kuin hiusnaamion. Kun kookosöljy on levitetty hiuksiin, anna vaikuttaa, jonka jälkeen kampaa hiukset kuten tavallista. Kookosöljyä ei tarvitse huuhdella pois.

Kookosöljy hiuksiin ja kuivalle päänahalle

Shampoon runsas käyttö, hoitoaineet, muotoilutuotteet tai hiusten värjääminen voivat tehdä päänahasta kuivan ja kutisevan. Hyvä kookosöljy hiuksiin sopii myös päänahalle ja vähentää kuivuutta sekä hillitsee hilseen muodostumista.

Toimi näin: Pese hiukset lämpimällä vedellä ja kuivaa käsipyyhkeen avulla. Käytä sormiasi ja hiero öljy päänahkaan. Anna öljyn vaikuttaa noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen pese hiukset shampoon ja hoitoaineen avulla.

Kookosöljy hiuksiin ja hiustenkasvuun

Käytä kookosöljyä luonnollisella tavalla auttamaan hiuksia kasvamaan pidempinä, paksumpina ja nopeammin. Kookosöljyn sisältämän vitamiinien ja rasvahappojen suuri määrä hoitaa päänahkaa ja auttaa poistamaan hiustupesta talia. Käytä 2-4 kertaa kuussa.

Toimi näin: Voit tehdä tästä käyttötavasta rutiinin ennen nukkumaanmenoa. Pese hiuksesi lämpimällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen pyyhkeellä. Lisää kookosöljy hiuksiin sopivasti annostellen. Käytä apuna sormia ja hiero öljy varovasti päänahkaan. Mikäli sinulla on pitkät hiukset, on helpompi kääntää pää alaspäin levityksen ajaksi. Kampaa hiukset läpi varovasti ja paketoi hiukset esimerkiksi HairLust-pyyheturbaaniin. Seuraavana aamuna huuhtele hiukset ja pese shampoolla sekä hoitoaineella. Huolehdi, että kookosöljy hiuksiin on tarkoitettu nimenomaan päänahalle, jotta se ei ohenna hiuksia.

Kookosöljy hiuksiin auringossa vahingoittumisen jälkeen

Kookosöljy hiuksiin levitettynä hoitaa tehokkaasti auringon vaurioittamia hiuksia.

Toimi näin: Levitä kookosöljy hiuksiin, erityisesti latvoihin. Voit lisätä öljyä niin pyyhekuiviin kuin myös kokonaan kuivuneisiin hiuksiin. Hiero kookosöljy hiuksiin ja latvoihin ja anna vaikuttaa. Seuraavana aamuna huuhtele kookosöljy hiuksista shampoon ja hoitoaineen avulla.

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


 • Jonnap

  En ole mennyt ikinä tähän kookosöljykelkkaan mukaan, jotkut käyttää sitä kaikkialle, mutta tällaisen ihanan hiusöljyn voisin hankkia. Oli vielä niin hyvä artikkeli, että alan vähän lämpenemään kookosöljylle! Pitääkin laittaa joululahjalistalle, kun ei tässä ole kuin pari kuukautta lahjojen availuun!


 • Heini

  Oon aina paininut TODELLA pörröisten hiusten kanssa ja kookosöljy on jotain sellaista, jota oon käyttänyt jo vuosia hiustenhoidossa. Aluksi käytin ihan vaan normaalia kookosöljyä, jota voi käyttää ihan ruuanlaitossakin mutta nyt ostin kokeiluun juurikin ton HairLustin hiusöljyn ja todellakin oon huomannut, että kannattaa mielummin käyttää hiuksille suunniteltua öljyä, sillä se ei jätä läheskään niin rasvaisen tuntuiseksi hiuksia. Joten itse todellakin suosittelen edes kokeilemaan kookosöljyä hiustenhoidossa :))


 • Liisa

  Käytän kookosöljyä tosi paljon hiustenhoidossa – se on ihan go-to tuote jota suosittelen kaikille, jotka haluavat pehmeämmät hiukset!


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.