• YLI 49€ OSTOKSILLA ON ILMAINEN TOIMITUS

  • ASIAKASPALVELU AVOINNA MA-PE 10-16

Kookosöljy hiuksiin– miksi se kannattaa?


Lukuisten muiden käyttötarkoitusten lisäksi, kookosöljy hiuksiin tai iholle käytettynä kosteuttaa ja hoitaa tehokkaasti. Artikkelissa haluan erityisesti keskittyä kookosöljyn upeisiin ominaisuuksiin hiustenhoitotuotteena ja kuinka se edistää hiusten kasvua.

Nora Hautio

Kirjailija

Noora on opiskellut viestintää ja journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Lisäksi Noora on työskennellyt kauneuden parissa usean vuoden ajan mm. hiustenhoitotuotteiden sisäänostajana sekä myyjänä terveys- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneessa liikkeessä Turussa. Lue lisää.

Olet varmaankin kanssani samaa mieltä siitä, että ei suinkaan ole yksinkertainen tehtävä juuri omille hiuksille sopivaa hoitoa kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Tästä nimenomaisesta syystä haluan jakaa kanssasi hyväksi havaitsemani keinon erityisesti kuivin hiuksien hoitoon. Tarjoamani ratkaisu on niinkin yksinkertainen kuin kookosöljy. Varmasti olet kuullut kookosöljyä käytettävän moniin eri tarkoituksiin esimerkiksi ruoanlaitossa ja leivonnassa, mutta sinulle saatta tulla yllätyksenä, että se on tämän lisäksi kookosöljy hiuksiin levitettynä on erinomainen hoito terveemmille ja vahvemmille hiuksille.

Olen itse käyttänyt kookosöljyä hiuksiin sekä iholle jo pitkään. Kookosöljy on todella ravitseva öljy, jolla on lukuisia käyttötapoja kauneudenhoidossa. Jos haluat tutustua muihin hiuksille hyödyllisiin öljyihin suosittelen lukemaan artikkelin: Paras hiusöljy- Juuri sinun hiuksillesi sopiva hiusöljy.

Miksi sinun kannattaa käyttää kookosöljyä hiuksiin?

Kookosöljy on runsain ja luonnollisin lähde rasvahapoille, jotka ovat oleellisia hiusten hoidossa. Vastakohtana ovat pitkäketjuiset rasvahapot kuten esimerkiksi voi. Kookosöljyn sisältämät rasvahapot ovat huomattavasti tehokkaampia ja hoitavampia, ja siksi kookosöljy hiuksiin käytettynä toimii paremmin kuin moni muu hiustenhoitoöljy.

Kookosöljy sisältää lisäksi paljon lauriinihappoa, joka edistää terveiden hiusten kasvua. Lauriinihappoa saadaan luonnostaan esimerkiksi äidinmaidosta ja se tukee hormonitoimintaa sekä solujen terveyttä. Luonnollinen kookosöljy hiuksiin ja päänahkaan huolellisesti hierottuna saa öljyn rasvahapot imeytymään tavalla, johon muut öljyt eivät pysty. Tästä syystä monet ihmiset kokevat nopeita tuloksia kokeillessaan kuinka kookosöljy hiuksiin tai kuivalle päänahalle levitettynä toimii.

Kookosöljy hiuksiin: Näin sen teet!

Ennen kuin lähdet levittämään kookosöljyä hiuksiin huolehdi oikeaoppisesta käyttötavasta, jotta saavutat parhaat mahdolliset tulokset. Voi olla hyvä kokeilla ensin pieni määrä, jotta näet kuinka hiuksesi reagoivat. Suosittelen seuraavaa lähestymistapaa käyttäessäsi kookosöljyä hiuksiin.

Kookosöljy hiuksiin ja kuivalle päänahalle:

Vaikka voi olla suuri houkutus käyttää puhdasta kookosöljyä päänahalle tai taistella hilsettä vastaan, voi puhdas ja prosessoimaton öljy itse asiassa ohentaa hiuksia ja tukkia huokosia sekä näin aiheuttaa ärsytystä erilaisille ihotyypeille. Mikäli haluat käyttää kookosöljyä kuivalle päänahalle, kokeile aluksi vain pieni määrä.

Aloita pienellä määrällä:

Vähemmän on enemmän, kun levität kookosöljy hiuksiin. Voit aina lisätä kookosöljyä, jos siihen on tarvetta. Ennen kuin tiedät, kuinka kookosöljy hiuksiin vaikuttaa, käytä vain pieni määrä kerrallaan ja työstä se kuiviin hiuksiin sekä hiuslatvoihin.

Lisää muita ainesosia:

Voi olla hyvä idea etsiä kookosöljy, joka sisältää myös muita kasviöljyjä tai öljyjä. Kookosöljy hiuksiin toimii entistä paremmin, jos sen yhdistää esimerksi arganöljyn, viinirypäleistä saatavan uutteen, Aloe Veran tai hunajan kanssa. HairLust Hair Oil on kehitetty siten, että kookosöljyä täydentävät muut tärkeät ainesosat parhaimman tuloksen saavuttamiseksi.

Kookosöljy hiuksiin: hyödyt ja käyttö

Hiusten kosteuttaminen ja pehmennys

Koska kookosöljy koostuu pääasiassa keskipitkistä rasvahapoista, imeytyy kookosöljy hiuksiin syvemmälle ja myös nopeammin verrattuna markkinoilla oleviin muihin öljyihin. Käytä kookosöljyä hiuksiin, jos haluat korjata tai vahvistaa hauraita ja haaroittuneita hiuksia, kosteuttaa hiuksia tai lisätä hiuksiin kiiltoa.

Toimi näin: Pese hiukset shampoon kanssa ja käytä hoitoainetta. Tämän jälkeen kuivaa hiukset käsipyyhkeen avulla. Lisää pieni määrä kookosöljyä sormenpäihin ja hiero kookosöljy hiuksiin. Kampaa hiukset läpi ja anna niiden kuivata.

Kookosöljy hiuksiin jätettävänä hoitoaineena

Mikäli sinulla on pitkät, kiharat tai vaurioittuneet hiukset, jolloin voi olla vaivalloista selvittää hiuksia kamman avulla pesun jälkeen. Myös tässä kookosöljy hiuksiin levitettynä on oiva apu.

Toimi näin: Ennen kuin kampaat tai muotoilet hiuksesi tulee sinun lisätä kookosöljy hiuksiin käyttäen sormiasi apuna levittäessäsi öljyn kauttaaltaan hiuksiin aina juuresta latvaan. Levitä kookosöljy hiuksiin ja anna vaikuttaa, jonka jälkeen kampaa hiukset kuten tavallista. Kookosöljyä ei tarvitse huuhdelle pois.

Kookosöljy hiuksiin ja kuivalle päänahalle

Shampoon runsas käyttö, hoitoaineet, muotoilutuotteet tai hiusten värjääminen voi tehdä päänahasta kuivan ja kutisevan. Hyvä kookosöljy hiuksiin sopii myös päänahalle ja vähentää kuivuutta sekä hillitsee hilseen muodostumista.

Toimi näin: Pese hiukset lämpimällä vedellä ja kuivaa hiukset käsipyyhkeen avulla. Käytä sormiasi hieroessasi öljyn päänahkaan. Anna öljyn vaikuttaa noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen pese hiukset shampoon ja hoitoaineen avulla.

Kookosöljy hiuksiin ja hiustenkasvuun

Käytä kookosöljyä luonnollisella tavalla auttaen hiuksia kasvamaan pidempinä, paksumpina ja nopeammin. Kookosöljyn sisältämien vitamiinien ja rasvahappojen suuri määrä hoitavat päänahkaa ja auttavat poistamaan hiustupista talia. Käytä 2-4 kertaa kuussa.

Toimi näin: Voi tehdä tästä käyttötavasta rutiinin ennen nukkumaanmenoa. Pese hiuksesi lämpimällä vedellä ja kuivaa sen jälkeen käsipyyhkeellä. Lisää kookosöljy hiuksiin sopivasti annostellen. Käytä apuna sormia ja hiero öljy varovasti päänahkaan. Mikäli sinulla on pitkät hiukset on helpompi kääntää pää alaspäin levityksen ajaksi. Kampaa hiukset läpi varovasti ja paketoi hiukset pyyhkeeseen. Seuraavana aamuna huuhtele hiukset ja pese shampoolla sekä hoitoaineella. Huolehdi, että kookosöljy hiuksiin on tarkoitettu nimenomaan päänahalle, jotta se ei ohenna hiuksia.

Kookosöljy hiuksiin toimii suojana auringolta

Kookosöljy hiuksiin levitettynä suojaa auringon porotukselta ja hoitaa auringon vaurioittamia hiuksille.

Toimi näin: Levitä kookosöljy hiuksiin ja muista myös latvat. Voit lisätä öljyä niin pyyhekuiviin kuin myös kuiviin hiuksiin. Hiero kookosöljy hiuksiin ja latvoihin ja anna vaikuttaa. Seuraavana aamuna huuhtele kookosöljy hiuksista shampoon ja hoitoaineen avulla.

4,9

4,9/5 tähteä

26 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.