Elvytä kuivat hiukset talven jälkeen: 5 vinkkiä


Kun talven kylmimmät kuukaudet ovat ohitse ja kevätaurinko pilkottaa pilvien raosta, kauneusrutiinit saattavat mennä uusiksi. Talven jäljiltä väsähtäneet hiukset kaipaavat nimittäin elvytystä. Sen lisäksi, että kylmä keli ja sateinen sää kukistavat kaikki ulkoiluhalut, ne rasittavat myös hiuksia. Lämpötilan vaihtelut ja kylmä talvisää haurastuttavat niin pitkiä kuin lyhyitäkin hiuksia, joten talven jälkeen niitä kannattaa hemmotella oikein urakalla! Lue täältä vinkkimme talvihiusten hoitoon!

Sofie Tidemand

Perustaja, HairLust

Sofie on yksi HairLustin perustajista. Hän on hiusnörtti isolla H:lla, joka rakastaa jakaa hiustenhoitokokemuksensa muiden kanssa. Sofie on kiinnostunut uusimpien hiustrendien, stailausvinkkien ja luonnollisten ainesosien oppimisesta ja testaamisesta, ja hän pyrkii pysymään ajan tasalla alan trendeistä. Parasta mitä hän tietää, on pystyä auttamaan ihmisiä.Lue lisää.

Erityisesti täällä pohjoisessa normaalien hiusrutiinien lisäksi talven jälkeen hiuksille on annettava erityishuomiota, ja joskus voi olla hankalaa selvittää, mitä hiukset kaipaavat kylmän ja kuivan talven keskellä. Mutta me olemme täällä auttamassa! Jaamme nyt parhaat vinkkimme hiusten hoitoon talven jälkeen, jotta saat varmasti karkotettua kuivat hiukset! Näillä vinkeillä kaunis kampaus kevääksi on taattu ja voit sanoa hyvästit kuiville hiuksillesi! Lue eteenpäin, niin kerron, kuinka karkottaa kuivat hiukset ja miten niitä voi hoitaa tehokkaasti. Lopussa kerron vielä pari pientä extravinkkiä, joista toinen koskee erityisesti saunovia hiusintoilijoita!

1. Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Tämä on talvihiusten elvytyksen sääntö numero 1. Jos pakkanen on jo tehnyt tehtävänsä ja sinulla tuntuu olevan kovin kuivat hiukset, kannattaa ehdottomasti panostaa laadukkaaseen, kosteuttavaan hiusmaskiin. Kuivien hiusten hoito ei ole vaikeaa, se voi vain viedä hieman enemmän aikaa, mutta mitäpä sitä ei tekisi kauniiden hiusten vuoksi! Hiusten käsittely hiusmaskilla kerran viikossa tekee ihmeitä, ja voit hyvästellä kuivat hiukset saman tien!

2. Hanki hyvä hiuspyyhe

Älä koskaan lähde ulos hiukset märkänä! Pakkanen jäädyttää hiuksissa olevan veden nopeasti, ja jäätyessään vesi laajenee. Laajentuminen rikkoo hiuksen ja vaurioittaa sen rakennetta. Märät hiukset ovat myös todella alttiit vaurioittumiselle, oli sitten talvi tai kesä. Kuivaa siis hiukset hyvin ennen uloslähtöä hyvällä, imukykyisellä ja tehokkaalla, mutta hellävaraisella hiuspyyhkeellä tai pese hiukset edellisenä iltana, jotta hiuksilla on mahdollisuus toipua talven jäljiltä.

3. Taltuta sähköisyys näillä nikseillä

Kuivat hiukset muuttuvat helposti sähköisiksi, ja hiukset tarrautuvat sekä vaatteisiin, että kasvoihin. Pipon pitäminen ei myöskään usein auta asiaa. Hiusten staattisesta sähköstä pääsee kuitenkin helposti eroon muutamalla niksillä!

 • Muovi tekee hiuksista entistäkin sähköisemmät, joten kannattaa vältellä muoviharjoja ja käyttää niiden sijaan luonnonmateriaaleista valmistettua harjaa. Samalla saat hiukset harjattua hellävaraisemmin
 • Pipon luomaa sähköisyyttä voi vähentää sitomalla päähän ensin silkkihuivin, ja vasta sen jälkeen pukemalla pipon. Silkki on antistaattinen materiaali, joten se ehkäisee hyvin hiusten sähköistymistä pipon alla.
 • Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, päinvastoin. Paras niksi on hiusöljyn käyttäminen. Sen lisäksi, että muutama tippa hiusöljyä taltuttaa sähköisyyden ja rauhoittaa villinä leijailevat hiushaituvat, se saa myös talvi-ilman kuivattamat hiukset hyvin kosteutetuiksi!

4. Vähennä pesuja mahdollisuuksien mukaan

Runsas hiustenpesu kuivattaa sekä hiuksia, että hiuspohjaa. Kuivat hiukset kaipaavat kaiken mahdollisen kosteutuksen, mutta jatkuva pesu vähentää myös ihon luonnollisten öljyjen määrää. Pese siis hiukset vain silloin, kun siihen on todella tarvetta, ja muista kohta 1! Suosi kosteuttavaa shampoota ja käytä hiustenpesun yhteydessä aina hyvää hoitoainetta. Hemmottele lisäksi hiuksia viikoittain hiusmaskilla tai hiusöljyllä.

5. Hoida myös kuivaa hiuspohjaa

Jos sinulla on kuivat hiukset, on todennäköistä, että myös hiuspohja tuntuu kuivalta. Hiuspohjaa voi kosteuttaa niin ikään hiusöljyllä ja kosteuttavalla hiusmaskilla, mutta apua voi löytää myös raikastavasta hiuspohjan kuorinnasta. Hiuspohjan kuorinta poistaa kuivan ihon kuolleet ihosolut tehokkaasti, jolloin hiusöljyn ja hiusmaskin kosteuttavat ainesosat pääsevät paremmin vaikuttamaan, ja hiukset kasvavat hyvinvoivina ja terveinä.

Extravinkki kuiville hiuksille

Pipo päähän ulkona! - Talvella moni hankkii itselleen kuivat hiukset unohtamalla hatun tai pipon käytön. Hiukset kannattaisi suojata hyvin pipolla, sillä kylmä ja kuiva ilma kuivattaa hiuksia todella paljon. Vaikka kylmimmät kuukaudet ovatkin jo takana, ei pipoa kannata jättää kotiin ennen toukokuuta. Lähde siis suosiolla hattuostoksille, jos sinulla ei vielä sellaista ole! Jos olet huolissasi kampauksen lässähtämisestä pipon alla, kannattaa hankkia paksu, mutta löysä beanie-mallinen pipo, joka ei purista hiuksia lyttyyn, ja joka tarpeen mukaan venyy päivän kampauksen mukaan.

Lisävinkki ahkerille saunojille Suomessa

Suojaa hiukset saunassa! - Tämä vinkki pätee suurimmaksi osaksi vain Suomessa, jossa saunominen on koko kansan yhteinen harrastus. Vaikka saunominen rentouttaa, ja hoitaa mieltä, niin muista suojata hiukset hyvin saunassa. Samoin kuin matalat ja kylmät lämpötilat, niin korkeat lämpötilat saattavat vaurioittaa hiusta. Erityisesti jo valmiiksi kuivat hiukset kannattaa suojata esimerkiksi saunahatulla tai turbaanipyyhkeellä. Saunahatun alle voi laittaa vaikuttamaan hoitavan ja uudelleenrakentavan proteiinihiusmaskin, niin hiusten hemmottelunkin saa hoidettua samalla saunareissulla!

Tässä olivat meidän parhaat vinkkimme kylmän talviajan kuivien hiusten hoitoon. Olemme itse todenneet ne hyväksi, ja saanet karkotettua kuivat hiukset, joten toivomme, että näistä on apua myös sinulle, ja saat kevääksi kauniit ja raikkaat hiukset! Hoitamalla hiuksia ympäri vuoden huolella, hiuksesi pysyvät varmasti kauniina juhannuksesta pikkujouluun ja siitä taas pääsiäiseen!

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


3 kommenttia


 • olivia

  kyllä sen taas huomaa että talvi tulossa. päänahka ja hiukset kuivuu.. pitää ottaa kosteuttavammat tuotteet käyttöön


 • Riina

  Hiusten suojaus saunassa unohtuu tosi monilta. Kuumuuden kanssa kannattaa olla varovainen, muutenkin kuin vain suoristutraudan kanssa


 • EmmiP

  onneksi on hyviä hiustuotteita, mun hiukset on ainakin ihan kuolleet tän sateen jälkeen! hyviä vinkkejä!


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.