Kuivien hiusten hoito talvella: 5 parasta vinkkiämme


Kun talvi saapuu, kauneusrutiinit saattavat mennä uusiksi Lämpötilat ovat laskeneet pakkasen puolelle ja monet pysyisivät mieluummin sisätiloissa. Sen lisäksi, että kylmä keli ja sateinen sää kukistavat monesti kaikki ulkoiluhalut, ne rasittavat myös hiuksia. Lämpötilan vaihtelut sekä kylmä talvisää haurastuttavat ja tekevät hallaa niin pitkille kuin lyhyillekin hiuksille, joten nyt jos koskaan on erinomainen hetki hemmotella hiuksia huolella! Lue nyt vinkkimme talven hiuskriiseihin!

Iina Lahtinen

Kirjailija

Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Iina toimi aiemmin kampaajana, mutta päätti vaihtaa uraa ja jatkokouluttautua medianomiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Nyt hän työskentelee freelance-toimittajana HairLustille sekä muille yrityksille.Lue lisää.

Erityisesti täällä pohjoisessa normaalien hiusrutiinien lisäksi talvella hiuksille on annettava erityishuomiota, ja joskus voi olla hankalaa selvittää, mitä hiukset kaipaavat kylmän ja kuivan talven keskellä. Mutta me olemme täällä auttamassa! Jaamme nyt parhaat vinkkimme talviajan hiustenhoitoon, jotta saat varmasti pidettyä kuivat hiukset kaukana! Näillä vinkeillä kaunis kampaus pikkujouluihin on taattu ja voit sanoa hyvästit kuiville hiuksillesi! Lue teenpäin, niin kerron, kuinka välttää kuivat hiukset ja miten niitä voi hoitaa. Lopussa kerron vielä pari pientä extravinkkiä, joista toinen koskee erityisesti saunovia hiusintoilijoita!

1. Kosteuta, kosteuta, kosteuta

Tämä on talviajan hiustenhoidon sääntö numero 1. Jos pakkanen on jo tehnyt tehtävänsä ja sinulla tuntuu olevan kovin kuivat hiukset, kannattaa ehdottomasti panostaa laadukkaaseen, kosteuttavaan hiusmaskiin. Kuivien hiusten hoito ei ole vaikeaa, se voi vain viedä hieman enemmän aikaa, mutta mitäpä sitä ei tekisi kauniiden hiusten vuoksi! Hiusten käsittely hiusmaskilla kerran viikossa tekee ihmeitä, ja voit hyvästellä kuivat hiukset saman tien!

2. Hanki hyvä hiuspyyhe

Älä koskaan lähde ulos hiukset märkänä! Pakkanen jäädyttää hiuksissa olevan veden nopeasti, ja jäätyessään vesi laajenee. Laajentuminen rikkoo hiuksen ja vaurioittaa sen rakennetta. Kuivaa siis hiukset hyvin ennen uloslähtöä hyvällä, imukykyisellä ja tehokkaalla, mutta hellävaraisella hiuspyyhkeellä tai pese hiukset edellisenä iltana.

3. Taltuta sähköisyys näillä nikseillä

Kuiva ilma saa hiukset sähköiseksi, ja ne tarrautuvat sekä vaatteisiin, että kasvoihin. Pipon pitäminen ei myöskään usein auta asiaa. Hiusten staattisesta sähköstä pääsee kuitenkin helposti eroon muutamalla niksillä!

  • Muovi tekee hiuksista entistäkin sähköisemmät, joten kannattaa vältellä muoviharjoja ja käyttää niiden sijaan luonnonmateriaaleista valmistettua harjaa. Samalla saat hiukset harjattua hellävaraisemmin
  • Pipon luomaa sähköisyyttä voi vähentää sitomalla päähän ensin silkkihuivin, ja vasta sen jälkeen pukemalla pipon. Silkki on antistaattinen materiaali, joten se ehkäisee hyvin hiusten sähköistymistä pipon alla.
  • Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, päinvastoin. Paras niksi on hiusöljyn käyttäminen. Sen lisäksi, että muutama tippa hiusöljyä taltuttaa sähköisyyden ja rauhoittaa villinä leijailevat hiushaituvat, se saa myös talvi-ilman kuivattamat hiukset hyvin kosteutetuiksi!

4. Vähennä pesuja mahdollisuuksien mukaan

Runsas hiustenpesu kuivattaa sekä hiuksia, että hiuspohjaa. Kuivat hiukset kaipaavat kaiken mahdollisen kosteutuksen, mutta jatkuva pesu vähentää myös ihon luonnollisten öljyjen määrää. Pese siis hiukset vain silloin, kun siihen on todella tarvetta, ja muista kohta 1! Suosi kosteuttavaa shampoota ja käytä hiustenpesun yhteydessä aina hyvää hoitoainetta. Hemmottele lisäksi hiuksia viikoittain hiusmaskilla tai hiusöljyllä.

5. Hoida myös kuivaa hiuspohjaa

Jos sinulla on kuivat hiukset, on todennäköistä, että myös hiuspohja tuntuu kuivalta. Hiuspohjaa voi kosteuttaa niin ikään hiusöljyllä ja kosteuttavalla hiusmaskilla, mutta apua voi löytää myös hiuspohjan kuorinnasta. Hiuspohjan kuorinta poistaa kuivan ihon kuolleet ihosolut tehokkaasti, jolloin hiusöljyn ja hiusmaskin kosteuttavat ainesosat pääsevät paremmin vaikuttamaan, ja hiukset kasvavat hyvinvoivina ja terveinä.

Extravinkki kuiville hiuksille

Pipo päähän ulkona! - Talvella moni hankkii itselleen kuivat hiukset unohtamalla hatun tai pipon käytön. Hiukset kannattaisi suojata hyvin pipolla, sillä kylmä ja kuiva ilma kuivattaa hiuksia todella paljon. Lähde siis suosiolla hattuostoksille, jos sinulla ei vielä sellaista ole! Jos olet huolissasi kampauksen lässähtämisestä pipon alla, kannattaa hankkia paksu, mutta löysä beanie-mallinen pipo, joka ei purista hiuksia lyttyyn, ja joka tarpeen mukaan venyy päivän kampauksen mukaan.

Lisävinkki ahkerille saunojille Suomessa

Suojaa hiukset saunassa! - Tämä vinkki pätee suurimmaksi osaksi vain Suomessa, jossa saunominen on koko kansan yhteinen harrastus. Saunominen lisääntyy paljon, kun lämpötilat laskevat. Vaikka saunominen rentouttaa, ja hoitaa mieltä, niin muista suojata hiukset saunassa. Samoin kuin matalat ja kylmät lämpötilat, niin korkeat lämpötilat saattavat vaurioittaa hiusta. Erityisesti jo valmiiksi kuivat hiukset kannattaa suojata esimerkiksi saunahatulla tai turbaanipyyhkeellä. Saunahatun alle voi laittaa vaikuttamaan hoitavan ja uudelleenrakentavan proteiinihiusmaskin, niin hiusten hemmottelunkin saa hoidettua samalla saunareissulla!

Tässä olivat meidän parhaat vinkkimme kylmän talviajan kuivien hiusten hoitoon. Olemme itse todenneet ne hyväksi, ja saanet karkotettua kuivat hiukset, joten toivomme, että näistä on apua myös sinulle, ja vältät talven hiuskriisit kokonaan! Hoitamalla hiuksia ympäri vuoden huolella saat varmasti kauniit kutrit kaikkiin vuoden juhliin uudestavuodesta juhannukseen ja pikkujouluihin!

4,8

4,8/5 tähteä

41 arvostelua


Jätä kommenttiHuomaathan, että kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.